Szent Miklós az év minden napján kegyelmi ajándékokat oszt – A nyíregyházi székesegyház búcsúünnepe

Egy új Szent Miklós-ikon, a Csodatévő ereklyéi és „az igazi Mikulás” állt a Szent Miklós-székesegyház búcsújának középpontjában, melyet virrasztással, Szent Liturgiával, majd szabadtéri eseménysorral ünnepeltek december 7–8-án Nyíregyházán.

2018. december 13. csütörtök

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyébe érkezett a missziós kereszt

Megérkezett az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyébe a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) szimbóluma, a missziós kereszt. A felkészülés időszakában még többször fog az eseménynek helyet adó egyházmegyébe „látogatni” a kereszt.

2018. december 6. csütörtök

Az esztergomi szemináriumba került Boldog Brenner János ereklyéje

November 13-án, a magyar szentek és boldogok emléknapján az esztergomi szeminárium kápolnájában ünnepi szentmise keretében elhelyezték Boldog Brenner János ereklyéjét, amelyet előzőleg a Szombathelyi Egyházmegyében tett kirándulás alkalmával kaptak ajándékba a kispapok Székely János... »

2018. november 15. csütörtök

Fatimai engesztelő imatalálkozót tartottak a felvidéki Bodollón

November 13-án Mahimai Raj Anthony vezette a fatimai engesztelő imatalálkozót a bodollói Sarlós Boldogasszony-templomban. Az eseményről Gábor Bertalan szepsi esperes, plébános tájékoztatott.

2018. november 14. szerda

Veres András püspök szentmisét mutatott be Ruzsán Szent II. János Pál pápa tiszteletére

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke a Csongrád megyei Ruzsán mutatott be szabadtéri szentmisét Szent II. János Pál pápa ünnepe alkalmából október 21-én.

2018. október 26. péntek

Az egyházmegye fővédőszentje, Szent Gellért ünnepe Nagybecskereken

Szent Gellért, a Nagybecskereki Egyházmegye fővédőszentje ünnepén, szeptember 24-én mutatott be tanévnyitó szentmisét a székesegyházban Német László püspök. A jeles naphoz kapcsolódóan szervezték meg az egyháztanácstagok találkozóját: szeptember 21-én Fehértemplomon, 22-én... »

2018. szeptember 26. szerda

Isten örök pillanatában vagyunk – Egyházmegyei zarándoklat a Szent Vér-ereklye jelenlétében Bátán

Szeptember 15-én az ország egyetlen Szent Vér-kegyhelyére, Bátára szervezett zarándoklatot ötödik alkalommal a Pécsi Egyházmegye. A több mint ezer résztvevő – Udvardy György püspök kérésére – idén elsősorban a papi hivatásokért imádkozott. A Szent Vér-ereklyét új tartójában... »

2018. szeptember 18. kedd

A Székesfehérvári Egyházmegyébe érkezett a missziós kereszt

Szeptember 15-től egészen október 28-ig a Székesfehérvári Egyházmegye vendége lesz a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szimbóluma, a missziós kereszt.

2018. szeptember 15. szombat

A palermói pápai szentmisén kihelyezik a vértanú Giuseppe Puglisi ereklyéjét

A Fájdalmas Szűzanya ünnepén, szeptember 15-én keresi föl Ferenc pápa a szicíliai várost, hogy lerója tiszteletét a 25 éve a maffia áldozatául esett pap, Giuseppe Puglisi ereklyéje előtt. A pápai út részletes programját szeptember 11-én sajtótájékoztatón ismertette Corrado Lorefice... »

2018. szeptember 13. csütörtök

Magyarországra érkezik John Jackson, a torinói lepel világhírű kutatója

Szeptember 23. és 29. között hazánkba érkezik és Szegeden, Szarvason, Lajosmizsén, Pécsett, Győrött, valamint három budapesti helyszínen tart előadást a lepel világhírű kutatója, John Jackson és felesége, Rebecca. Az egyhetes látogatás szervezőjével, Greschik Gyula kutatómérnökkel... »

2018. szeptember 8. szombat

Új ereklyetartóba került a bátai Szent Vér

Új ereklyetartóba került augusztus 30-án a bátai Szent Vér-ereklye a pécsi püspöki palotában.

2018. szeptember 8. szombat

Öt skandináv ország is fogadja Lisieux-i Szent Teréz és szülei ereklyéit

A skandináv országok püspökei közös pásztorlevélben fordultak a hívekhez abból az alkalomból, hogy Lisieux-i Szent Teréz és ugyancsak szent szülei, Louis és Zélie Martin ereklyéit öt skandináv ország is fogadja szeptember 28. és november 12. között.

2018. szeptember 5. szerda

Szent II. János Pál pápa ereklyéi által köt testvérkapcsolatot két plébánia

Szent II. János Pál pápa vérereklyéivel gazdagodott a Szeged-Csanádi Egyházmegyében található Ruzsa, valamint a Győri Egyházmegyében lévő Szany plébániatemplomba. Az ereklyéket augusztus 20-án Krakkóban adta át Stanisław Dziwisz bíboros, nyugalmazott krakkói érsek a települések... »

2018. augusztus 23. csütörtök

„Hadd legyünk mi is tiszták, hősök, szentek…” – Szent István-napi búcsú Makrancon

Augusztus 20-án a felvidéki Makrancon a Szent István-napi búcsúi szentmisét Bartal Károly Tamás gyémántmisés jászóvári emeritus apát celebrálta, akit már a szentmise elején külön köszöntöttek pappá szentelésének 60. évfordulója alkalmából.

2018. augusztus 22. szerda

A libanoni pátriárka megáldotta Gazdagréten a Szent Charbel-kápolnát

Augusztus 21-én Béchara Boutros Raï bíboros, maronita pátriárka Erdő Péter bíboros kíséretében a gazdagréti Szent Angyalok-templomban megáldotta és Szent Charbel maronita szerzetesről nevezte el a templom keresztelőkápolnáját.

2018. augusztus 22. szerda

Romzsa Tódor vértanú püspökre emlékeztek Ungváron ereklyéi hazatérésének évfordulóján

Idén tizenöt éve, hogy az 1947-ben kommunisták által meggyilkolt Romzsa Tódor munkácsi püspök ereklyéi hazatértek székesegyházába. Az évfordulóról Ungváron nagyszabású körmenettel emlékeztek meg június 28-án.

2018. július 5. csütörtök

Többszörös ünnep Berhidán

Márfi Gyula érsek mutatott be ünnepi szentmisét a Veszprém megyei Berhidán június 18-án. A szertartás során megemlékeztek három, a településhez kötődő lelkipásztor papi jubileumáról, és megáldották a szentély új berendezését. Új ereklyével is gazdagodott a berhidai Szent... »

2018. június 28. csütörtök

Szent II. János Pál-ereklyét kapott a galgahévízi templom

Bérmálási szentmise keretében helyezték el Szent II. János Pál pápa ereklyéjét a galgahévízi Szent Miklós-templomban június 17-én.

2018. június 26. kedd

Meszlényi Zoltán ereklyéjével gazdagodott a nyolcvanöt éves zagyvapálfalvai templom

Az 1961 óta Salgótarjánhoz tartozó Zagyvapálfalva Jézus Szíve-templomát nyolcvanöt éve szentelték fel. A templombúcsú ünnepén, június 10-én Beer Miklós váci megyéspüspök mutatott be ünnepi szentmisét.

2018. június 14. csütörtök

A kereszt minden ágát a szentek el nem hervadó virágai ékesítik – A missziós kereszt Mátészalkán

Debrecen és Nyíregyháza után a szatmári hívekhez is eljutott a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje. A magyar szentek és boldogok ereklyéjét tartalmazó ereklyetartó előtt június 6. és 9. között imádkozhattak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban.

2018. június 11. hétfő

tovább »

Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle