Nagyböjti zarándoklatot tartottak a győri Szent Imre-templomban

Március 24-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepének vigíliáján a Szent Imre-templom volt a nagyböjt péntekjeire Győrben meghirdetett zarándoklatok negyedik állomása.

2017. március 27. hétfő

Együtt látható a Könnyező Szűzanya-kegykép és a Szent László-herma a Szent László Látogatóközpontban

Március 20-án a szakemberek átszállították a győri Nagyboldogasszony-székesegyházból a szomszédos Szent László Látogatóközpontba a Könnyező Szűzanya-kegyképet és a Szent László-hermát a székesegyház felújítása miatt.

2017. március 24. péntek

Szentmisén emlékeztek meg a 70 éve kivégzett Bakay Szilárd vezérezredesről Sopronkőhidán

A visegrádi Szent György Lovagrend Vas Megyei Priorátusa és a GRÁDICS Egyesület szervezésében március 17-én, Sopronkőhidán emlékeztek meg Bakay Szilárd vezérezredesről kivégzésének 70. évfordulóján.

2017. március 23. csütörtök

Nagyböjti zarándoklatot tartottak Győr-Gyárvárosban

Győr-gyárvárosi és győr-szabadhegyi hívek sokasága vett részt március 17-én a Tájmel Antal győr-szabadhegyi plébános által vezetett keresztúti ájtatosságon, s az azt követő püspöki szentmisén a győr-gyárvárosi Jézus Szíve-templomban.

2017. március 22. szerda

Bosco Szent János ereklyéi Kenyában – Az afrikai ország püspökei békére hívnak a választások előtt

Január 31-én ünnepelte az Egyház szerte a világon a szalézi rend alapítója, Bosco Szent János liturgikus emléknapját. A kenyai fővárosban, Nairobiban négyezer hívő fogadta a piemonti születésű szent ereklyéit.

2017. február 1. szerda

Egy szíriai örmény katolikus templom tabernákulumának fedőlapját állítják ki Budapesten

Egy, az Iszlám Állam terroristái által megsemmisített szíriai templomból származó ereklyét ajándékozott az Örmény Katolikus Egyház Magyarországnak.

2017. január 8. vasárnap

Fertőszentmiklós különleges ajándékot kapott Mikuláskor

Különleges ajándékkal gazdagodott az idei búcsúünnepen a Győr-Moson-Sopron megyei Fertőszentmiklós Szent Miklós-temploma: csontereklyét kapott ajándékba a dél-olaszországi Bari városában nyugvó Szent Miklós püspök oldalbordájából.

2016. december 20. kedd

Újabb Szent Márton-ereklye kerül hazánkba

Hitelesített Szent Márton-ereklyét helyeznek el november 12-én a kunszentmártoni Szent Márton-templomban. A csontereklye Toszkánából érkezik a tiszazugi városba.

2016. november 11. péntek

Száz év után nyitották fel a Szent Márton-koponyaereklyéjét tartalmazó hermát

Vizsgálatok céljára november 7-én feltárták a Szent Márton-koponyaereklyéjét tartalmazó hermát a szombathelyi székesegyházban. A relikvia a Szent Márton-hét liturgikus eseményei idején látható a Szent Márton-oltárnál. A vizsgálatról Zsámbéky Monika művészettörténész... »

2016. november 9. szerda

Mi látható a Guadalupei Szűzanya tekintetében?

José Tonsmann kétezerszeres méretűre felnagyította a Szűzanya-kegykép szemének íriszét, így tudta kivenni a benne tükröződő tizenhárom emberi alakot. Egy pillantás a mennyből, ami megváltoztatta egy kontinens történelmét.

2016. november 8. kedd

Mennyei honvággyal építeni – Szent Márton oltalma alatt álló közösségek találkoztak Pannonhalmán

A végéhez közeledő Szent Márton-év keretében találkoztak a nagy pannóniai szent oltalma alatt álló Kárpát-medencei közösségek október 27. és 30. között a Pannonhalmi Bencés Főapátságban, a Háló Egyesület és a pannonhalmi bencések szervezésében.

2016. október 30. vasárnap

Először hagyta el Olaszországot Pio atya szíve

Hívek sokasága zarándokolt Bostonban Pio atya szívereklyéjéhez, hogy tiszteletét fejezze ki előtte. Ez az első eset, hogy a relikvia elhagyta Olaszországot.

2016. szeptember 29. csütörtök

Az alsóörsi Boldog Gizella Királyné-templom jubileumát ünnepelték

Szeptember 17-én és 18-án gazdag programmal ünnepelte az alsóörsi plébánia közössége a Boldog Gizella Királyné-templom építésének harmincadik évfordulóját.

2016. szeptember 22. csütörtök

Teréz anya ereklyetartója a szent nővér értékrendjét tükrözi

Teréz anya relikviáinak tartója tükrözi értékrendjét – nyilatkozta Brian Kolodiejchuk, a kalkuttai nővér szenttéavatási ügyének posztulátora, aki a Vatikán közleményében magyarázta el az egyszerű ereklyetartó egyes elemeinek hátterét.

2016. szeptember 6. kedd

Erdő Péter a Szent Jobb jelenlétében Mohácson: Keressük önzés nélkül a közösség javát!

A mohácsi vész 490. évfordulóján augusztus 28-án Mohácsra látogatott a Szent Jobb. A program keretében a fogadalmi templom előtti szabad téri oltárnál engesztelő-emlékező szentmisét mutattak be, amelynek főcelebránsa és szónoka Erdő Péter bíboros volt.

2016. augusztus 29. hétfő

Mohácsra érkezik a Szent Jobb

Augusztus 28-án, vasárnap egy napra Mohácsra érkezik Szent István kézereklyéje. Ünnepélyes fogadására körmenetet tartanak a Szepessy téren a püspöktemplomnál (Szent Kereszt-templom), 19 órakor pedig a Fogadalmi emléktemplomnál búcsúztatják a relikviát.

2016. augusztus 22. hétfő

Klimo György pécsi püspök, a Szent Jobb megtalálása és a Szent István-nap országos ünnepe – 2. rész

A Pécsi Egyházmegye honlapja két részben közölt írásban mutatja be a kézereklye történetét és Klimo György kapcsolódását a nemzeti ünnephez.

2016. augusztus 21. vasárnap

Klimo György pécsi püspök, a Szent Jobb megtalálása és a Szent István-nap országos ünnepe – 1. rész

A Pécsi Egyházmegye honlapja két részben közölt írásban mutatja be a kézereklye történetét és Klimo György kapcsolódását a nemzeti ünnephez.

2016. augusztus 20. szombat

A Szent Jobb előtt ünnepelte tíz éves jubileumát Mátraverebély-Szentkút

Mátraverebély-Szentkút nemzeti kegyhellyé nyilvánításának 10. évfordulóját ünnepelték augusztus 13-án, a kegyhely főbúcsúján. A katekézisben Udvardy György püspök az irgalmasság testi cselekedeteiről beszélt. A hálaadó szentmisét Erdő Péter bíboros mutatta be.

2016. augusztus 13. szombat

Mátraverebély-Szentkútra érkezik a Szent Jobb

A mátraverebély-szentkúti búcsújáróhely nemzeti kegyhellyé nyilvánításának 10. évfordulója alkalmából augusztus 13-án – 1939 óta első alkalommal – ismét Nógrád megyébe érkezik államalapító Szent István királyunk relikviája, a Szent Jobb.

2016. augusztus 11. csütörtök

tovább »