Nagykárolyban is imádkoztak a missziós kereszt előtt

Február 4. és 15. között a Szatmári Egyházmegyében tett körutat a 2020-as 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje: február 13–15-én Nagykárolyban, a Kalazanci Szent József-templomban helyezték ki a világrendezvény szimbólumát.

2019. február 20. szerda

Betegek világnapja a kistarcsai kórházban

Szentmisével emlékezett meg február 9-én a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata a betegek világnapjáról a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban.

2019. február 12. kedd

A Szatmári Egyházmegyébe érkezett a missziós kereszt

Február 4. és 15. között a Szatmári Egyházmegyében tesz körutat a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje. Az ereklyetartót elsőként Máramarosszigeten fogadták február 4-én délután.

2019. február 5. kedd

Pasarétre látogatott a missziós kereszt

A pasaréti Páduai Szent Antal-templomban állították fel február 1. és 4. között a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztjét, amelyet Ozsvári Csaba ötvösművész készített. A kereszt jelenlétében Erdő Péter bíboros, prímás mutatta be a gyertyaszentelő... »

2019. február 3. vasárnap

Bemutatták a Szent Korona Kutatócsoport legújabb eredményeit

Bemutatták a Szent Korona Kutatócsoport legújabb kiadványait, és ismertették az elmúlt évek tudományos áttöréseit az MTA székházában január 22-én.

2019. január 26. szombat

Lelkinapot tartottak a missziós kereszt előtt Kassán

Január 24-én ismét Kassára vitték a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) missziós keresztjét, ahol a premontrei templomban rótta le előtte tiszteletét a nagykaposi és a szepsi esperesi kerület papsága és hívei.

2019. január 25. péntek

Boldog Batthyány-Strattmann László-ereklye került a zalaegerszegi kórház kápolnájába

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház kápolnájában január 20-án az esti szentmisén kihelyezték Boldog Batthyány-Strattmann László csontereklyéjét, melyet Székely János megyéspüspök adományozott az egészségügyi intézmény dolgozóinak, betegeinek.

2019. január 24. csütörtök

Új ereklyét helyeztek el a missziós kereszten Kassán

Január 11. és 28. között a Kassai Főegyházmegyében tesz körutat a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) missziós keresztje. Január 15-én Kassán fogadták: a ceremónia során Bernard Bober kassai érsek Boldog Anna Kolesárová ereklyéjét helyezte el a... »

2019. január 16. szerda

A Felvidékre érkezett a missziós kereszt

Január 11-én Szepsiben kezdődött a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztjének zarándokútja a Kassai Főegyházmegyében. A keresztet január 11. és 28. között Szepsit és Bodollót követően Kassán és Radon fogadják.

2019. január 14. hétfő

Helytörténeti pályázatot hirdetnek a Szent Jobb 1938-as országjárásáról

A Honismereti Szövetség és a Magyar Nemzeti Múzeum helytörténeti pályázatot hirdet amatőr kutatók számára, Szent István király kultusza a 20. században témában. A pályázat beküldési határideje: 2019. április 30.

2019. január 7. hétfő

A Hajdúdorogi Főegyházmegye védőszentjére, Szent István első vértanúra emlékeztek Debrecenben

A Görögkatolikus Egyház december 27-én emlékezik Szent István első vértanúra és főszerpapra. A Hajdúdorogi Főegyházmegye védőszentjének ünnepére Hajdúdorogról, Hajdúnánásról, Nyíregyházáról, de még Szegedről is érkeztek papok, papcsaládok, hívek a debreceni Istenszülő... »

2019. január 1. kedd

Országszerte megemlékeztek Boldog Brenner János vértanúról

Országszerte megemlékeztek Boldog Brenner Jánosról első liturgikus emléknapjához, december 15-éhez kapcsolódva. A vértanú ereklyéjét több település templomában elhelyezték, a győri papnevelő intézet növendékei pedig szemináriumuk egykori tanulójára emlékeztek.

2018. december 20. csütörtök

Bodollón és Szepsiben járt a három szent kassai vértanú ereklyéje

December 2. és 18. között a három szent kassai vértanú ereklyéje a szepsi esperesi körzetben zarándokolt plébániáról plébániára.

2018. december 20. csütörtök

Szent Miklós az év minden napján kegyelmi ajándékokat oszt – A nyíregyházi székesegyház búcsúünnepe

Egy új Szent Miklós-ikon, a Csodatévő ereklyéi és „az igazi Mikulás” állt a Szent Miklós-székesegyház búcsújának középpontjában, melyet virrasztással, Szent Liturgiával, majd szabadtéri eseménysorral ünnepeltek december 7–8-án Nyíregyházán.

2018. december 13. csütörtök

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyébe érkezett a missziós kereszt

Megérkezett az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyébe a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) szimbóluma, a missziós kereszt. A felkészülés időszakában még többször fog az eseménynek helyet adó egyházmegyébe „látogatni” a kereszt.

2018. december 6. csütörtök

Az esztergomi szemináriumba került Boldog Brenner János ereklyéje

November 13-án, a magyar szentek és boldogok emléknapján az esztergomi szeminárium kápolnájában ünnepi szentmise keretében elhelyezték Boldog Brenner János ereklyéjét, amelyet előzőleg a Szombathelyi Egyházmegyében tett kirándulás alkalmával kaptak ajándékba a kispapok Székely János... »

2018. november 15. csütörtök

Fatimai engesztelő imatalálkozót tartottak a felvidéki Bodollón

November 13-án Mahimai Raj Anthony vezette a fatimai engesztelő imatalálkozót a bodollói Sarlós Boldogasszony-templomban. Az eseményről Gábor Bertalan szepsi esperes, plébános tájékoztatott.

2018. november 14. szerda

Veres András püspök szentmisét mutatott be Ruzsán Szent II. János Pál pápa tiszteletére

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke a Csongrád megyei Ruzsán mutatott be szabadtéri szentmisét Szent II. János Pál pápa ünnepe alkalmából október 21-én.

2018. október 26. péntek

Az egyházmegye fővédőszentje, Szent Gellért ünnepe Nagybecskereken

Szent Gellért, a Nagybecskereki Egyházmegye fővédőszentje ünnepén, szeptember 24-én mutatott be tanévnyitó szentmisét a székesegyházban Német László püspök. A jeles naphoz kapcsolódóan szervezték meg az egyháztanácstagok találkozóját: szeptember 21-én Fehértemplomon, 22-én... »

2018. szeptember 26. szerda

Isten örök pillanatában vagyunk – Egyházmegyei zarándoklat a Szent Vér-ereklye jelenlétében Bátán

Szeptember 15-én az ország egyetlen Szent Vér-kegyhelyére, Bátára szervezett zarándoklatot ötödik alkalommal a Pécsi Egyházmegye. A több mint ezer résztvevő – Udvardy György püspök kérésére – idén elsősorban a papi hivatásokért imádkozott. A Szent Vér-ereklyét új tartójában... »

2018. szeptember 18. kedd

tovább »