Búcsút és születésnapot ünnepeltek a kelenföldi Szent Gellért-plébánián

Huszonöt évvel ezelőtt, 1992-ben mutatták be az első szentmisét a kelenföldi Szent Gellért-templomban. Az évforduló és Szent Gellért ünnepe alkalmából szeptember 24-én búcsúi szentmisét mutatott be Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.

2017. szeptember 24. vasárnap

A 150 éves köröstarjáni templom búcsúját ünnepelték

Szeptember 17-én tartották a 150 éves köröstarjáni plébániatemplom búcsúünnepét. A szentmise főcelebránsa és szónoka Böcskei László nagyváradi megyéspüspök volt, aki a szertartást követően Bărbuţ Péter plébánossal emléktáblát is megáldott.

2017. szeptember 24. vasárnap

Húsz éve működik a Máltai Szeretetszolgálat Szatmárnémetiben

Szeptember 16-án születésnapot ünnepeltek a Romániai Máltai Szeretetszolgálat szatmárnémeti csoportjának alapító tagjai, önkéntesei, partnerei, támogatói, akik a batizi templomban adtak hálát Istennek az elmúlt két évtized kegyelmeiért.

2017. szeptember 21. csütörtök

Pápai küldöttként Parolin bíboros mutatott be centenáriumi szentmisét a casamari bazilikában

Augusztus 25-én kelt levelében Ferenc pápa megbízta Pietro Parolin bíboros államtitkárt, hogy a casamari bazilika felszentelésének 800. évfordulója alkalmából „a mindenható Isten iránti hálaadásképpen szentmisét mutasson be a bazilikában szeptember 15-én a századok során mutatott... »

2017. szeptember 17. vasárnap

Szentmisében adtak hálát a jubiláló Collegium Musicum Jaurinense kórusért Győrben

Tizenöt évvel ezelőtt, 2002-ben Kelemen Áron szervezte újjá a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium kórusát. A Collegium Musicum Jaurinense alapításának évfordulója alkalmából szeptember 8-án, Kisboldogasszony ünnepén Veres András püspök mutatott be szentmisét a győri... »

2017. szeptember 12. kedd

Szent Rose Philippine Duchesne-re emlékeznek jubileumi évük alkalmából a Sacré Coeur nővérek

A Szent Szív Társaság szerzetesrend jubileumi évet kezdett 2017 nyarán. Ez alkalomból megemlékeznek Rose Philippine Duchesne nővérről, aki négy társával 1818-ban érkezett az Amerikai Egyesült Államokba, hogy a lánynevelésen keresztül Jézus Szent Szívének szeretetét terjessze az... »

2017. szeptember 10. vasárnap

Hit és tudomány együttes szemlélete – Alapításának évfordulóját ünnepli a pécsi egyetem

A pécsi egyetem alapításában nagy szerepe volt az Egyháznak: a 650. évforduló kapcsán Nagy Lajos királyt és Vilmos középkori pécsi püspököt ábrázoló szoborkompozíciót avattak szeptember 1-jén.

2017. szeptember 6. szerda

Egyéves a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpont

A szalézi rend fenntartásában működő Don Bosco Sportközpont egy éve, 2016. szeptember 1-jén rendhagyó tanévnyitóval, majd másnap ünnepélyes avatással és felszenteléssel nyitotta meg kapuit Kazincbarcikán.

2017. szeptember 6. szerda

Jubileumot ünnepeltek Vértesszőlősön – KÉPRIPORT

A Kisboldogasszony-templom felszentelésének 225. évfordulójáról emlékeztek meg a Komárom-Esztergom megyei Vértesszőlős községben. A szeptember 3-án tartott ünnepi szentmisét Spányi Antal megyéspüspök mutatta be.

2017. szeptember 5. kedd

Ti az Egyház kincsei vagytok – Jubiláló házaspárok újították meg ígéretüket Győrben

Veres András megyéspüspök szeptember 2-án szentmisét mutatott be a győri Loyolai Szent Ignác bencés templomban a Győri Egyházmegye azon jubiláló házaspárjainak részvételével, akik idén ünneplik szentségi házasságkötésük kerek évfordulóját.

2017. szeptember 4. hétfő

Felavatták és megáldották a Miszori Zoltán plébánosról elnevezett teret Gencsapátiban

Augusztus 31-étől a gencsapáti Szent Jakab-templom előtti tér Miszori Zoltán egykori plébános nevét viseli. Zoltán atya több mint tíz évig volt plébános a településen; halálának évfordulóján tartották a megemlékezést.

2017. szeptember 2. szombat

A pápa üzenetet küldött Peruba a Limai Szent Rózának szentelt év lezárására

Ünnepi szentmisével ért véget Peruban a jubileumi év, amellyel Limai Szent Róza halálának négyszázadik évfordulójára emlékeztek. A szertartást Raúl Eduardo Vela Chiriboga bíboros, Quito nyugalmazott érseke, a pápa küldötte vezette a limai székesegyházban.

2017. szeptember 2. szombat

Tomori Pál érsekre, a mohácsi csata hadvezérére emlékeztek Kalocsán

A mohácsi csata évfordulóján, augusztus 29-én a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Bábel Balázs érsek vezetésével emlékezett meg a nemzeti hősökről, valamint Tomori Pál egykori kalocsai érsekről, aki a mohácsi csata egyik hadvezére volt.

2017. augusztus 30. szerda

Gyémántmisét ünnepeltek Csíksomlyón

Márk Vince József OFM, a mindenki által József atyaként ismert csíksomlyói szerzetespap augusztus 20-án, Szent István ünnepén, a kisebb testvérek (ferencesek) Szent István királyról elnevezett erdélyi rendtartománya névnapján ünnepelte pappá szentelésének hatvanadik... »

2017. augusztus 25. péntek

Szentmisével emlékeztek a 400 éve elhunyt Limai Szent Rózára Kiskunhalason

Limai Szent Róza, az Újvilág első szentje a hímzők és csipkekészítők védőszentje is. Emléknapja és halálának 400. évfordulója alkalmából szentmisét mutattak be Kiskunhalason augusztus 23-án, valamint megáldották Vajgel Pál Szent Rózáról készült festményét.

2017. augusztus 25. péntek

Ezernyolc éve alapították a Pécsi Egyházmegyét

1009. augusztus 23-án alapította Szent István király a Pécsi Egyházmegyét. Az idei évfordulón különleges programok várták a székesegyház látogatóit. A napot püspöki szentmise és a Magtár Kávézó és Étterem megáldása zárta.

2017. augusztus 24. csütörtök

Hetvenéves a rábagyarmati Rábel-kápolna

Ünnepi szentmisével emlékeztek meg a rábagyarmati fogadalmi kápolna felszentelésének hetvenedik évfordulójáról augusztus 19-én. A kápolnát 1947-ben építtette Rábel Imre hálából, hogy életben maradt a második világháborúban.

2017. augusztus 24. csütörtök

Húsz éve szentelték fel a soproni Szent Imre-templomot

Hálaadó szentmisét mutatott be augusztus 19-én Németh László pápai prelátus, püspöki helynök a soproni Szent Imre-templom felszentelésének huszadik évfordulója alkalmából, majd megnyitotta a Madarassy István ötvös- és szobrászművész szentföldi rajzait bemutató... »

2017. augusztus 21. hétfő

A Szent István király tiszteletére emelt 110 éves templom búcsúját ünnepelték Makrancon

Augusztus 20-án a felvidéki Makrancon a Szent István-napi búcsút Bartko Elek somodi plébános, címzetes esperes vezette, akit a szentmise elején köszöntöttek hetvenedik születésnapja alkalmából – tájékoztatott Gábor Bertalan szepsi esperes, plébános.

2017. augusztus 21. hétfő

25 éves pappá szentelési évfordulót ünnepeltek Tiszaújvárosban

Tiszaújvárosban a templom címünnepén, augusztus 6-án köszöntötték Vatamány Sándor és Szabados Viktor atyát, pappá szentelésük 25. évfordulóján.

2017. augusztus 20. vasárnap

tovább »