Visszanyeri eredeti szépségét a győri Nagyboldogasszony-székesegyház belső tere

Május 12-én Veres András püspök sajtótájékoztatón ismertette a győri Nagyboldogasszony-székesegyház belső felújításának részleteit. A főtemplom a közelmúltban megújult kívülről, a belső munkálatok május első napjaiban kezdődtek el – mondta el a Magyar Katolikus Püspöki... »

2017. május 18. csütörtök

Bogner Mária Margitra emlékeztek Érden

A magyar Kis Szent Terézként is emlegetett vizitációs nővér halálának évfordulóján, május 13-án Spányi Antal megyéspüspök mutatott be hálaadó szentmisét az érd-óvárosi plébániatemplomban.

2017. május 16. kedd

„Örömötökben akarok közreműködni” – A százéves zugligeti Szent Család-templom plébánosa mesél

A centenáriumi ünnepségekről Bodor Györgyöt kérdeztük, aki húsz éve plébánosa a templomnak.

2017. május 14. vasárnap

Jubileumi Szent György-hegyi Napokat tartottak

Huszonöt éve rendezték meg először a Szent György-hegyi Napokat a Balaton-felvidéken. Idén április 25. és 30. között zajlott a rendezvény, melyre az ország számos pontjáról és külföldről is sok vendég érkezett – a szakmai napra éppen úgy, mint a bortúrákra vagy az ünnepi érseki... »

2017. május 12. péntek

A pápa üzenetet küldött II. Tavadrosz pátriárkának első találkozásuk évfordulóján

Ferenc pápa levelet küldött II. Tavadrosz kopt ortodox pátriárkának 2013. május 10-i első találkozásuk negyedik évfordulója alkalmából. Ez a dátum immár a kopt ortodox és a katolikus egyház közötti barátság napjaként is ismert – fogalmazott a szentatya.

2017. május 10. szerda

Négyszázötven éves a csíksomlyói pünkösdi búcsú

Az idei csíksomlyói búcsúi szentmisét június 3-án, helyi idő szerint 12.30-tól (közép-európai idő szerint 11.30-tól) tartják a Hármashalom-oltárnál, a Kis- és Nagysomlyó-hegy közötti nyeregben. Az ünnepi szónok Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki... »

2017. május 10. szerda

Jakubinyi György püspökké szentelésének évfordulóját ünnepelték Gyulafehérváron

Püspökké szentelésének 27. évfordulóján, április 29-én Jakubinyi György érsek ünnepi szentmisét mutatott be paptársaival a Megtestesült Bölcsességről Nevezett Szeminárium (Seminarium Incarnatae Sapientiae) kápolnájában.

2017. május 4. csütörtök

Beethoven-emlékkoncert és -ősbemutató a Mátyás-templomban

Beethoven IX. szimfóniájának két orgonára és kórusra készült változata május 7-én este 8 órától csendül fel először a Mátyás-templomban. Az átiratot Szabó Balázs orgonaművész, orgonaszakértő készítette. Az ősbemutató Beethoven Budán adott hangversenyének évfordulójára... »

2017. április 30. vasárnap

XVI. Benedek születésnapjára bátyja is Rómába érkezik

A kilencvenéves emeritus pápa köszöntésére néhány napra Georg Ratzinger is Rómába látogat – tájékoztatta a sajtót Georg Gänswein érsek, XVI. Benedek személyi titkára.

2017. április 13. csütörtök

Virrasztást tartottak Boldog Apor Vilmos halálának évfordulóján Győrben

Április 1-jén, Boldog Apor Vilmos mennyei születésnapjának előestéjén a Győri Egyházmegye virrasztást szervezett a vértanú püspök tiszteletére. A megemlékezésen Barsi Balázs ferences szerzetes tartott elmélkedést, majd Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke mutatott be... »

2017. április 3. hétfő

Mindszenty József bíborosra emlékeztek Csehimindszenten születésének 125. évfordulóján

Mindszenty József bíboros, hercegprímás születésének 125. évfordulójára emlékeztek április 1-jén a Vas megyei Csehimindszenten. A bíboros személye példa a ma keresztényeinek is a bátor hitvallásra – hangzott el az ünnepségen.

2017. április 3. hétfő

Piaristák újították meg fogadalmukat a váci székesegyházban

Ünnepi szentmisét tartottak március 24-én, pénteken délelőtt a váci székesegyházban. A szertartás keretében a püspöki városban szolgáló piaristák megerősítették, illetve megújították fogadalmukat annak emlékére és tiszteletére, hogy 400 évvel ezelőtt hagyta jóvá a piarista... »

2017. március 25. szombat

Mindszenty bíborosra emlékeztek Bécsben

Mindszenty József bíboros, hercegprímás születésének közelgő 125. évfordulója alkalmából Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök szentmisét mutatott be március 22-én Bécsben, a Pázmáneumban – tájékoztatott... »

2017. március 25. szombat

Szentté avatják Ferencet és Jácintát, a fatimai látnokokat

Az egyetemes Egyház hamarosan 36 új szenttel és 40 új boldoggal gazdagodik. Ferenc pápa március 23-án, csütörtökön délelőtt fogadta Angelo Amato bíborost, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusát, és engedélyezte újabb dekrétumok közzétételét.

2017. március 23. csütörtök

Megrendezték a szombathelyi egyházmegyei hittanverseny döntőjét

Március 18-án rendezték meg a 2016/17-es tanévi hittanverseny egyházmegyei döntőjét a szombathelyi Brenner János Nevelési Központban.

2017. március 23. csütörtök

Az Oroszországon Kívüli Orosz Ortodox Egyház sürgeti Lenin testének eltávolítását a Vörös térről

Az Oroszországon Kívüli Orosz Ortodox Egyház (Russian Orthodox Church Outside of Russia; ROCOR) nyilatkozatban kérte, hogy Lenin földi maradványait távolítsák el a Vörös térről, megmutatva így az orosz nép megbékélését Istennel.

2017. március 17. péntek

Parolin bíboros államtitkár Ferenc pápa négyéves péteri szolgálatáról

Négy éve, 2013. március 13-án választották meg Jorge Mario Bergoglio Buenos Aires-i bíboros érseket a lemondott XVI. Benedek utódjának. A jubileum kapcsán a Vatikáni Rádió exkluzív interjút készített Pietro Parolin bíboros államtitkárral, aki a pápa közvetlen munkatársa.

2017. március 14. kedd

Az 1879-es nagy árvízre emlékeztek Szegeden – KÉPRIPORT

A Magyar Cserkészszövetség V. kerülete a szeged-belvárosi plébániával együttműködve március 11-én idén is megrendezte az 1879-es szegedi árvízre és az újjáépítési összefogásra emlékezve az „Árvízi Emléknapot”.

2017. március 13. hétfő

Tizedik alkalommal rendeztek Jakab Antal-emléknapot Kilyénfalván

A néhai erdélyi püspök születésének évfordulója alkalmából idén március 10-én, immár tizedik alkalommal rendezték meg a Gyergyói-medence általános iskolás diákjai számára a Jakab Antal-emléknapot a Hargita megyei Kilyénfalván.

2017. március 13. hétfő

Huszonöt éve szolgál Brieber László Balatonszentgyörgy plébánosaként

Március 8-án, szerdán este ünnepi szentmise keretében adott hálát Brieber László huszonöt éves balatonszentgyörgyi szolgálatáért.

2017. március 13. hétfő

tovább »