Különleges vacsorákkal fűszerezték a házasság hetét a Pécsi Egyházmegyében

„Élet-kóstoló” címmel tartottak játékkal fűszerezett vacsorát ifjú házasoknak Szekszárdon a házasság hetén; Máriagyűdön és Mohácson is szerveztek hasonló programot.

2017. február 23. csütörtök

Első alkalommal tartottak közösségi disznóvágást Ózdon – KÉPRIPORT

Az ózdi görögkatolikus egyházközség első alkalommal szervezett parókiai disznóvágást február 4-én. A rendezvény szervezője Bodnár Dániel helyi parókus volt, aki már több településen részt vett ilyen közösségi programon.

2017. február 11. szombat

A község, amely példát mutat – Jótékonysági disznóölés Kislődön

Január 14-én a helyi karitászcsoport közösségi és jótékonysági disznóvágást rendezett az ezerháromszáz lakosú, Veszprém közeli Kislődön. Mi is részt vettünk rajta.

2017. január 17. kedd

Az Egri Víz eredeti receptúrája

Az egri jezsuita patika történetéről és az Egri Vízről a Magyar Nemzeti Levéltár Heves Megyei Levéltára tett közzé ismeretterjesztő cikket az intézmény honlapján.

2017. január 14. szombat

160 millió forinttal támogatott társadalmi célú kezdeményezéseket az egyik legnagyobb üzletlánc

Több mint 160 millió forinttal támogatott társadalmi célú kezdeményezéseket, intézményeket és rendezvényeket 2016-ban a SPAR Magyarország. A vállalat stratégiai partnere évek óta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Idén az első támogatását, 100 darab LCD-monitort a Magyar Tűzoltó... »

2017. január 13. péntek

A regensburgi Don Bosco Központ szakácskönyvet állított össze menekült fiatalok receptjeiből

A bajországi Regensburgban működő Don Bosco Központban közel negyven kísérő nélkül érkezett kiskorú menekült él. A Johann Keltsch Alapítvány támogatásával 2016-ban nemzetközi szakácskönyvet állítottak össze a fiatalok, hogy megismertessék egymással és másokkal otthonuk... »

2017. január 9. hétfő

Római hajléktalanoknak főztek a kapuvári ÍzvadÁszok

Hatszáz emberre főztek meleg ételt a kapuvári Ízvadász Egyesület tagjai a Szent Egyed katolikus közösség római menhelyén január 6-án. A vízkereszti magyar adományért hosszú sorokban álltak a rászorulók.

2017. január 8. vasárnap

Hagyományos pálinkamegáldást tartottak Kalocsán

Bábel Balázs érsek áldotta meg az idei főzésű pálinkákat Kalocsán a Szent István király-templomban december 4-én, Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentjének közbenjárását kérve.

2016. december 11. vasárnap

Közösségi kávézó nyílt Veresegyházon

Október 25-én nyílt meg a Fületlen Bögre kávézó, amit a veresegyházi Szentlélek-templom épületének egyik földszinti közösségi termében alakítottak ki.

2016. október 28. péntek

Elültették Szent Márton körtefáját a szombathelyi püspöki palota kertjében

A Magyar Katolikus Kulturális Hetek programsorozat keretében Szent Márton-körtefát ültettek a szombathelyi püspöki palota kertjében október 26-án.

2016. október 27. csütörtök

Két bor nyerte el 2016-ban is a „Piarista bor” címet

Október 25-én a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola épületében mutatták be a piarista rend által meghirdetett 2016-os borválogatás nyertes borait: a Szászi Birtok „Zeus” elnevezésű 2013-as fehérborát, valamint az Istvándy Jenő Pincészete „Farkastető” nevű 2015-ös... »

2016. október 25. kedd

Ismét megrendezik a Szent Ferenc-napi Paprikafesztivált Szegeden

Szent Ferenc-napi Paprikafesztivált rendeznek október 1-jén a szegedi Alsóvárosi Ferences Látogatóközpontban.

2016. szeptember 25. vasárnap

Érseki asztali áldással kezdődött a Stílusos Vidéki Éttermiség programja Veszprémben

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) egyesület szeptember 11-én Veszprémben tartotta éves találkozóját. A rendezvény az Érseki Palota előtti téren pontban délben Márfi Gyula érsek köszöntőjével és asztali áldásával kezdődött.

2016. szeptember 18. vasárnap

Majkpusztán, a kamalduli remeteségben nyílt újra a Szerzetesek asztalánál című kiállítás

A magyarországi szerzetesrendek étkezési kultúrájának tárgyi emlékei láthatók a kiállításon, amely augusztus 13-án nyílt meg a Forster Gyula Örökségvédelmi Központ és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum rendezésében a kamalduli remeteség konventépületében.

2016. augusztus 14. vasárnap

Ismét egyházi tulajdonba kerül az egykori egri érseki pincerendszer

Az Egri Főegyházmegye tulajdonába kerül a részben az egri bazilika és a nemrégiben átadott Egri Érseki Palota Kulturális, Turisztikai és Látogatóközpont alatt található, jelenleg az egri önkormányzat birtokában lévő egykori érseki pincerendszer.

2016. július 12. kedd

Szent Márton kiflijét is meg lehet osztani

Szent Márton püspök szellemiségét, javaink, értékeink megosztását szimbolizálja a Szent Márton-kifli. Szombathelyen új formában, pontosabban új ízben szeretnék tovább népszerűsíteni a terméket. A nyertes ízvariációt június 10-én választotta ki tizenkét neves szombathelyi, köztük... »

2016. június 10. péntek

Tíz borászat terméke kapta meg az „Egri Érsek Bora 2016” címet

A díjazott termelők borait május 17-én mutatták be az Egri Érseki Palota Turisztikai Központban. Az „Egri Érsek Bora 2016” címmel a főegyházmegye területén fekvő borvidékek legkiválóbb termelőinek munkáját ismerik el.

2016. május 18. szerda

Sörszentelés Óbudán – KÉPRIPORT

Régi szokás szerint idén is sört áldottak meg Szent Flórián, a sörfőzők patrónusa ünnepének alkalmából május 4-én, Óbudán, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum hajdan Krúdy Gyula által is lakott épületének pincéjében.

2016. május 13. péntek

A házasság hete rendezvényei Kecskeméten

Kecskeméten még több helyszín, városi intézmény és szervezet bekapcsolásával csatlakoztak az országos programsorozathoz, melynek fő szervezője a Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesület (SZÉK) által működtetett Parázs Pasztorális Központ volt.

2016. február 22. hétfő