A Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely várja a zarándokokat és turistákat

Az év minden napján nyitva áll a ferences szerzetesek által működtetett mátraverebély-szentkúti búcsújáró hely, Magyarország egyetlen római katolikus nemzeti kegyhelye, mely 21. századi színvonalú, komplex vallásturisztikai központtá átalakulva is megőrizte évszázados... »

2017. május 25. csütörtök

Versenyben „A pécsi püspökség bora” címért

A Pécsi Egyházmegyében meghirdették a „A pécsi püspökség bora” címet, amelyre a Pannon borrégió borászai pályázhatnak.

2017. május 22. hétfő

„Én a nyelvemen érzem a gyerekkort” – Szabó Magda receptgyűjteménye

A Szabó Magda hagyatékából előkerült receptfüzetek anyagából összeállított gyűjtemény nem csak szakácskönyv, de igazi kultúrtörténeti csemege. A kötetről Petrőczi Éva író, irodalomtörténész ajánlóját közöljük.

2017. május 13. szombat

Jubileumi Szent György-hegyi Napokat tartottak

Huszonöt éve rendezték meg először a Szent György-hegyi Napokat a Balaton-felvidéken. Idén április 25. és 30. között zajlott a rendezvény, melyre az ország számos pontjáról és külföldről is sok vendég érkezett – a szakmai napra éppen úgy, mint a bortúrákra vagy az ünnepi érseki... »

2017. május 12. péntek

Hatvani Világos, Hatvani Búza, Hatvani Barna – megáldották a Hatvany Serfőzde söreit

A Hatvany Lajos Múzeumhoz tartozó Hatvany Serfőzde saját készítésű söreivel várja a látogatókat, amelyről a FEM3 Café műsorában számolt be a múzeum kommunikációs munkatársa, Fekete Gábor április 18-án.

2017. április 22. szombat

Húsvéti bárányt és sonkát vittek magyar zarándokok Ferenc pápának

Három levágott húsvéti bárányt és hetvenkét sonkát vittek Ferenc pápának csévharaszti zarándokok, az ételadományt az április 5-i, szerdai általános kihallgatáson adtak át a katolikus egyházfőnek.

2017. április 5. szerda

Diákok kezdeményezésére indult programsorozat a Szent László-év alkalmából Kőbányán

Diákok kezdeményezésére a kőbányai általános és középiskolák programsorozattal ünneplik a Szent László-évet. A rendezvények a Klebelsberg Központ Kelet-pesti Tankerületi Központja támogatásával, a Kőbányai Szent László-plébániával és az Esterházy Magánalapítvánnyal... »

2017. április 4. kedd

Nemzetközi versenyen nyertek díjat a székesfehérvári püspöki sörök

A világ élvonalába tartozó sörök versenyén, a Barcelona Beer Challenge 2017 megmérettetésen kiváló eredményt értek el a székesfehérvári püspöki sörök. Szintén díjat nyert a versenyen a termékeket készítő MONYO Brewing Co. egyik sörkülönlegessége.

2017. április 4. kedd

Tündérkert – közösségi kert Óbudán

2014-ben a Szent József Ház kertjében őshonos gyümölcsfák ültetésével vette kezdetét a közösségi kertek létrehozása az óbuda-békásmegyeri Szent József-plébánia támogatásával.

2017. március 24. péntek

Megnyílt a Katedrális étterem a szegedi dómnál

Március 15-én megnyílt a szegedi dóm lépcsősora alatt kialakított Katedrális étterem.

2017. március 20. hétfő

Böjti ételeket kóstolhattak a szeged-alsóvárosi ferences kolostor refektóriumában

Március 11-én nagy érdeklődés mellett böjti ételek kóstolóját tartották a Szeged-Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont szervezésében a rendház refektóriumában; az ott kóstolt ételek receptjét a ferencesek közzétették Facebook-oldalukon.

2017. március 14. kedd

Kollibaáldás Debrecenben – KÉPRIPORT

Nagyböjt első péntekén, március 3-án Kocsis Fülöp érsek-metropolita végezte az Előszenteltek Liturgiáját az Attila téri Főszékesegyházban, egyúttal kollibát áldott meg.

2017. március 4. szombat

Hogyan készül a kolliba, a görögkatolikusok nagyböjti eledele?

A főtt búzából és különböző édes gyümölcsökből – datolya, füge, mazsola, aszalt szilva és sárbarack, méz, lekvár – készített ételt már az 5. században is fogyasztották azok a szerzetesek, akik böjt idején kenyeret sem voltak hajlandóak magukhoz venni.

2017. március 2. csütörtök

Megkezdődött a nagyböjt a görögkatolikus egyházban

A görögkatolikus egyházban „vajhagyó” vasárnappal február 26-án kezdetét vette a húsvétot megelőző negyvennapos bűnbánati időszak.

2017. február 27. hétfő

Különleges vacsorákkal fűszerezték a házasság hetét a Pécsi Egyházmegyében

„Élet-kóstoló” címmel tartottak játékkal fűszerezett vacsorát ifjú házasoknak Szekszárdon a házasság hetén; Máriagyűdön és Mohácson is szerveztek hasonló programot.

2017. február 23. csütörtök

Első alkalommal tartottak közösségi disznóvágást Ózdon – KÉPRIPORT

Az ózdi görögkatolikus egyházközség első alkalommal szervezett parókiai disznóvágást február 4-én. A rendezvény szervezője Bodnár Dániel helyi parókus volt, aki már több településen részt vett ilyen közösségi programon.

2017. február 11. szombat

A község, amely példát mutat – Jótékonysági disznóölés Kislődön

Január 14-én a helyi karitászcsoport közösségi és jótékonysági disznóvágást rendezett az ezerháromszáz lakosú, Veszprém közeli Kislődön. Mi is részt vettünk rajta.

2017. január 17. kedd

Az Egri Víz eredeti receptúrája

Az egri jezsuita patika történetéről és az Egri Vízről a Magyar Nemzeti Levéltár Heves Megyei Levéltára tett közzé ismeretterjesztő cikket az intézmény honlapján.

2017. január 14. szombat

160 millió forinttal támogatott társadalmi célú kezdeményezéseket az egyik legnagyobb üzletlánc

Több mint 160 millió forinttal támogatott társadalmi célú kezdeményezéseket, intézményeket és rendezvényeket 2016-ban a SPAR Magyarország. A vállalat stratégiai partnere évek óta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Idén az első támogatását, 100 darab LCD-monitort a Magyar Tűzoltó... »

2017. január 13. péntek

A regensburgi Don Bosco Központ szakácskönyvet állított össze menekült fiatalok receptjeiből

A bajországi Regensburgban működő Don Bosco Központban közel negyven kísérő nélkül érkezett kiskorú menekült él. A Johann Keltsch Alapítvány támogatásával 2016-ban nemzetközi szakácskönyvet állítottak össze a fiatalok, hogy megismertessék egymással és másokkal otthonuk... »

2017. január 9. hétfő

tovább »