Tündérkert – közösségi kert Óbudán

2014-ben a Szent József Ház kertjében őshonos gyümölcsfák ültetésével vette kezdetét a közösségi kertek létrehozása az óbuda-békásmegyeri Szent József-plébánia támogatásával.

2017. március 24. péntek

Megnyílt a Katedrális étterem a szegedi dómnál

Március 15-én megnyílt a szegedi dóm lépcsősora alatt kialakított Katedrális étterem.

2017. március 20. hétfő

Böjti ételeket kóstolhattak a szeged-alsóvárosi ferences kolostor refektóriumában

Március 11-én nagy érdeklődés mellett böjti ételek kóstolóját tartották a Szeged-Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont szervezésében a rendház refektóriumában; az ott kóstolt ételek receptjét a ferencesek közzétették Facebook-oldalukon.

2017. március 14. kedd

Kollibaáldás Debrecenben – KÉPRIPORT

Nagyböjt első péntekén, március 3-án Kocsis Fülöp érsek-metropolita végezte az Előszenteltek Liturgiáját az Attila téri Főszékesegyházban, egyúttal kollibát áldott meg.

2017. március 4. szombat

Hogyan készül a kolliba, a görögkatolikusok nagyböjti eledele?

A főtt búzából és különböző édes gyümölcsökből – datolya, füge, mazsola, aszalt szilva és sárbarack, méz, lekvár – készített ételt már az 5. században is fogyasztották azok a szerzetesek, akik böjt idején kenyeret sem voltak hajlandóak magukhoz venni.

2017. március 2. csütörtök

Megkezdődött a nagyböjt a görögkatolikus egyházban

A görögkatolikus egyházban „vajhagyó” vasárnappal február 26-án kezdetét vette a húsvétot megelőző negyvennapos bűnbánati időszak.

2017. február 27. hétfő

Különleges vacsorákkal fűszerezték a házasság hetét a Pécsi Egyházmegyében

„Élet-kóstoló” címmel tartottak játékkal fűszerezett vacsorát ifjú házasoknak Szekszárdon a házasság hetén; Máriagyűdön és Mohácson is szerveztek hasonló programot.

2017. február 23. csütörtök

Első alkalommal tartottak közösségi disznóvágást Ózdon – KÉPRIPORT

Az ózdi görögkatolikus egyházközség első alkalommal szervezett parókiai disznóvágást február 4-én. A rendezvény szervezője Bodnár Dániel helyi parókus volt, aki már több településen részt vett ilyen közösségi programon.

2017. február 11. szombat

A község, amely példát mutat – Jótékonysági disznóölés Kislődön

Január 14-én a helyi karitászcsoport közösségi és jótékonysági disznóvágást rendezett az ezerháromszáz lakosú, Veszprém közeli Kislődön. Mi is részt vettünk rajta.

2017. január 17. kedd

Az Egri Víz eredeti receptúrája

Az egri jezsuita patika történetéről és az Egri Vízről a Magyar Nemzeti Levéltár Heves Megyei Levéltára tett közzé ismeretterjesztő cikket az intézmény honlapján.

2017. január 14. szombat

160 millió forinttal támogatott társadalmi célú kezdeményezéseket az egyik legnagyobb üzletlánc

Több mint 160 millió forinttal támogatott társadalmi célú kezdeményezéseket, intézményeket és rendezvényeket 2016-ban a SPAR Magyarország. A vállalat stratégiai partnere évek óta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Idén az első támogatását, 100 darab LCD-monitort a Magyar Tűzoltó... »

2017. január 13. péntek

A regensburgi Don Bosco Központ szakácskönyvet állított össze menekült fiatalok receptjeiből

A bajországi Regensburgban működő Don Bosco Központban közel negyven kísérő nélkül érkezett kiskorú menekült él. A Johann Keltsch Alapítvány támogatásával 2016-ban nemzetközi szakácskönyvet állítottak össze a fiatalok, hogy megismertessék egymással és másokkal otthonuk... »

2017. január 9. hétfő

Római hajléktalanoknak főztek a kapuvári ÍzvadÁszok

Hatszáz emberre főztek meleg ételt a kapuvári Ízvadász Egyesület tagjai a Szent Egyed katolikus közösség római menhelyén január 6-án. A vízkereszti magyar adományért hosszú sorokban álltak a rászorulók.

2017. január 8. vasárnap

Hagyományos pálinkamegáldást tartottak Kalocsán

Bábel Balázs érsek áldotta meg az idei főzésű pálinkákat Kalocsán a Szent István király-templomban december 4-én, Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentjének közbenjárását kérve.

2016. december 11. vasárnap

Közösségi kávézó nyílt Veresegyházon

Október 25-én nyílt meg a Fületlen Bögre kávézó, amit a veresegyházi Szentlélek-templom épületének egyik földszinti közösségi termében alakítottak ki.

2016. október 28. péntek

Elültették Szent Márton körtefáját a szombathelyi püspöki palota kertjében

A Magyar Katolikus Kulturális Hetek programsorozat keretében Szent Márton-körtefát ültettek a szombathelyi püspöki palota kertjében október 26-án.

2016. október 27. csütörtök

Két bor nyerte el 2016-ban is a „Piarista bor” címet

Október 25-én a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola épületében mutatták be a piarista rend által meghirdetett 2016-os borválogatás nyertes borait: a Szászi Birtok „Zeus” elnevezésű 2013-as fehérborát, valamint az Istvándy Jenő Pincészete „Farkastető” nevű 2015-ös... »

2016. október 25. kedd

Ismét megrendezik a Szent Ferenc-napi Paprikafesztivált Szegeden

Szent Ferenc-napi Paprikafesztivált rendeznek október 1-jén a szegedi Alsóvárosi Ferences Látogatóközpontban.

2016. szeptember 25. vasárnap

Érseki asztali áldással kezdődött a Stílusos Vidéki Éttermiség programja Veszprémben

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) egyesület szeptember 11-én Veszprémben tartotta éves találkozóját. A rendezvény az Érseki Palota előtti téren pontban délben Márfi Gyula érsek köszöntőjével és asztali áldásával kezdődött.

2016. szeptember 18. vasárnap

Majkpusztán, a kamalduli remeteségben nyílt újra a Szerzetesek asztalánál című kiállítás

A magyarországi szerzetesrendek étkezési kultúrájának tárgyi emlékei láthatók a kiállításon, amely augusztus 13-án nyílt meg a Forster Gyula Örökségvédelmi Központ és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum rendezésében a kamalduli remeteség konventépületében.

2016. augusztus 14. vasárnap

tovább »