Egy debreceni család vállalta 340 rászoruló ebédjének költségét

Február 10-én ismét ételosztást szervezett a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat karitatív irodája. Egy debreceni család felajánlásának és a Debreceni Élelmiszermentő Hálózatnak köszönhetően 340 rászoruló lakhatott jól.

2019. február 14. csütörtök

Kihirdették a jubileumi piarista borverseny nyertes borait

Január 25-én a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán mutatták be a piarista rend által meghirdetett tizedik borválogatás nyerteseit. A zsűri 2018-ban a Tokajicum Borház 2015-ös Királygát furmintját és a Ce-Ga Pincészet 2017-es zöldveltelinijét részesítette a „Piarista bor”... »

2019. január 25. péntek

Pirog a Visztulán – Testvériskolai program a Wacław Felczak Alapítvány támogatásával

A veszprémi Padányi Katolikus Iskola sikerrel pályázott a Wacław Felczak Alapítvány testvérvárosi és testvériskolai kezdeményezéseket támogató pályázatán. Kámán Júlia, az iskola 9/a osztályos tanulója beszámolóját közöljük a pályázat keretében 2018. október 22. és 24.... »

2019. január 14. hétfő

Magyar szakácsok főztek ünnepi ebédet szegényeknek Rómában

Ismét a Kapuvári ÍzvadÁszok főztek ünnepi ebédet a szegényeknek Rómában január 6-án. A menü marhapörkölt volt tarhonyával, vitaminsalatával és csemegeuborkával.

2019. január 8. kedd

„Ha kisült már, ide véle…” – Mit jelképeznek a hagyományos ünnepi ételeink?

Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös étkezés. Halászlé, töltött káposzta, diós és mákos bejgli, mézeskalács… De miért esszük éppen ezeket, és mit jelképeznek a hagyományos ünnepi ételek?

2018. december 25. kedd

Főpásztor a konyhában – Addig kell gyúrni a tésztát, amíg elmondjuk az 50. zsoltárt

December 4-én Kocsis Fülöp metropolita az Eucharisztiához használt kovászos kenyeret, proszforát készített Budapesten, a Központi Papnevelő Intézetben; december 5-én pedig Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök felolvasóvá avatta Dévai Marcell negyedéves görögkatolikus... »

2018. december 10. hétfő

„Buon pranzo!” – A szegényekkel ebédelt tegnap Ferenc pápa

November 18-án, vasárnap a szegények világnapja alkalmából a Szentatya mintegy 1500 rászorulót látott vendégül ebédre a Vatikánban.

2018. november 19. hétfő

A balkányi óvodáé az egyik legszebb konyhakert az országban

A balkányi Szent Jácint Görögkatolikus Óvoda idén is részt vett „A legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertjei” programban. Október 15-én országos díjat vehetett át az intézmény vezetője a fővárosban, az Agrárminisztériumban.

2018. október 30. kedd

Terményáldás a kiskunhalasi katolikus szakiskola tankertjében – KÉPRIPORT

Terményáldási ünnepséget tartottak október 11-én Kiskunhalason, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tankertjében felállított terményoltárnál.

2018. október 15. hétfő

Asszonyok, lányok miséje és süteményverseny Nyíracsádon

A nyíracsádi férfiak évről évre összejönnek egy estére, amelyet a lelki feltöltődésen túl tartalmas programok, beszélgetések színesítenek. Idén az asszonyok sem maradtak ki a jóból.

2018. október 12. péntek

Hiányszakmákat oktatnak az egyesült máltai szakiskolák

Egyesült a Magyar Máltai Szeretetszolgálat két óbudai szakiskolája: az Óbudai Szakgimnázium és Szakközépiskola és a Kelta Szakgimnázium és Szakközépiskola.

2018. október 10. szerda

A kegyelem tálalva – Leo atyával, a sztárséffel beszélgettünk

Szeptember 19-én Leo Patalinghug atyát, a filippínó-amerikai papot és séfet kérdeztük a Bonum TV budapesti stúdiójában, aki egészen rendkívüli formáját választotta a szolgálatnak.

2018. október 4. csütörtök

Egyházközségek napja Miskolcon

Szeptember 30-án, Szentírás vasárnapján tartotta búcsúját a miskolc-avasi Isteni Ige-templom. Az ünnep alkalmából idén is megszervezték az egyházközségek napját a templom kertjében.

2018. október 1. hétfő

Főzőversenyt szervezett a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat

Hetedik alkalommal rendezte meg főzőversenyét a Szent Lukács Görögkatolikus Integrált Szolgáltató Központ Szakolyban szeptember 19-én.

2018. szeptember 25. kedd

Jótékonysági lekvárfőzést szervezett a Karitász Bordányban – KÉPRIPORT

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász bordányi csoportja évről évre megszervezi szeptemberben a jótékony célú szilvalekvárfőzést.

2018. szeptember 21. péntek

Vasárnap te is hívd meg a papodat egy sörre!

Szeptember 9-e a „Hívd meg a papodat egy sörre!” kezdeményezés nem hivatalos világnapja. Az akciót öt évvel ezelőtt indította a The Catholic Gentleman blog, hogy felhívja a hívek figyelmét a lelkipásztorok sok nehézséggel járó munkájára.

2018. szeptember 7. péntek

A borászok védőszentjének ereklyéje vándorol a tokaj-hegyaljai szőlőbirtokokon

Tokaj-Hegyalján nagy tisztelete van a borászok védőszentjének, Szent Orbán pápának. Kevéssé ismert, de Monokon nem csak az emlékét, az ereklyéjét is őrzik a 3. században élt egyházfőnek.

2018. augusztus 23. csütörtök

A Várhegyi Deres lett az idei Szent István-napi fehérkenyér

A „Várhegyi Deres” fantázianevű búzakenyeret találta a zsűri a legjobbnak, így az andornaktályai Kurdi Pékségé lett az ország kenyere 2018-ban. Emellett az innovatív kategóriában is második helyezést ért el Bubcsi Hagymás kenyerük.

2018. augusztus 20. hétfő

Szerzetesi piac Nagyvázsonyban, a Kinizsi-várnál

Nagyvázsony Község Önkormányzatának kezdeményezésére férfi és női szerzetesközösségek mutatják be vásári termékeiket és szellemi-lelki tevékenységüket a Kinizsi-vár melletti téren július 19. és 29. között.

2018. július 22. vasárnap

Megkóstoltuk a Balatont – Magyar tengeri gasztrokönyv

Az idei Ünnepi Könyvhét egyik „legízesebb” kiadványa az Index újságírója, a neves gasztroszerző, Kalas Györgyi könyve.

2018. július 21. szombat

tovább »