2017-ben is stratégiai partnerként működött együtt a SPAR és a Máltai Szeretetszolgálat

A SPAR Magyarország több mint húsz éve támogatja a szükséget szenvedőket a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül. A két szervezet tavaly megvalósult együttműködéséről olvashatnak az alábbiakban.

2018. február 13. kedd

Malaca van a Máltai Szeretetszolgálatnak

A Hungexpo egy sertést ajánlott fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak a Legyen Malacod! program keretében. A szeretetszolgálat munkatársai webkamerán követhetik az állat fejlődését, melyet a Szatmár Farm Szociális Szövetkezet cégénydányádi telepén nevelnek fel.

2018. február 9. péntek

Több mint egy tucatnyi képzést nyújtanak a Máltai Szeretetszolgálat szakiskolái

Négy máltai szakiskolában tizennégy szakmából választhatnak többféle képzési rendben a középiskolába jelentkező tanulók. Az oktatási intézményekbe a hagyományos felvételi eljárás során nyerhetnek felvételt.

2018. február 5. hétfő

A Tihanyi Alapítólevél szellemében jöhet létre a bencés majorság

Több száz millió forintos fejlesztéseket tervez a Tihanyi Bencés Apátság. Az eddig elnyert pályázati forrásokból megújul a múzeumi kiállítás, balatoni panorámás napváró teraszt alakítanak ki, a Rege Cukrászda is megújul. További források esetén apátsági levendula- és... »

2018. február 3. szombat

Szőröstül-bőröstül – Menteni a világot, menteni önmagunkat

A norvég újságíró könyve elvezet bennünket az elit éttermek és a bioüzletláncok, továbbá az olcsó élelmiszert kínáló éjjel-nappali boltok világába. Felhívja figyelmünket a világ háztartásainak jelentős részét még ma is fogságban tartó „nagy hármasra”: a sóra, a zsírra... »

2018. január 14. vasárnap

A Kapuvári ÍzvadÁszok ünnepi ebédet főztek a római szegényeknek vízkeresztkor

Ötszáz személyre készített meleg ételt a Kapuvári ÍzvadÁszok csapata a Szent Egyed katolikus közösség római menhelyén január 6-án. Az amatőr főzőcsapat 2015-től minden évben vízkereszt ünnepén segít a római rászorulókon.

2018. január 8. hétfő

Szent János-napi borszentelés Miskolcon és Egerben

Szent János apostol, evangélista ünnepén, december 27-én hagyományos borszentelést tartottak az Egri Főegyházmegye több templomában.

2017. december 28. csütörtök

„Ha kisült már, ide véle…” – Vaníliás kifli

Sorozatunkban hagyományos, valamint újabb, talán sokak számára ismeretlen ünnepi recepteket adunk közre. Ezzel is szeretnénk hozzájárulni az örömteli készülődéshez, a családi hagyományok ápolásához.

2017. december 23. szombat

„Ha kisült már, ide véle…” – Svéd fahéjas csiga

Sorozatunkban hagyományos, valamint újabb, talán sokak számára ismeretlen ünnepi recepteket adunk közre. Ezzel is szeretnénk hozzájárulni az örömteli készülődéshez, a családi hagyományok ápolásához.

2017. december 16. szombat

„Ha kisült már, ide véle…” – Mesealmás

Sorozatunkban hagyományos, valamint újabb, talán sokak számára ismeretlen ünnepi recepteket adunk közre. Ezzel is szeretnénk hozzájárulni az örömteli készülődéshez, a családi hagyományok ápolásához.

2017. december 14. csütörtök

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia séfjeivel főztek a máltai szeretetszolgálat szakácstanulói

Az ország legjobb séfjeitől tanulhattak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által fenntartott Kelta Szakgimnázium és Szakiskola tanulói a „Jóság hónapja” alkalmából. December 12-én. többfogásos menüt főztek a fiatalok a Magyar Bocuse d’Or Akadémia szakembereivel együtt.

2017. december 12. kedd

Pálinkaszentelés Kalocsán

Kalocsán, a Szent István király-templomban immár hagyományosan advent második vasárnapján rendezték meg Szent Miklós püspök ünnepéhez kötődően a pálinkaszentelés szertartását. A december 10-i ünnepi szentmisét Bábel Balázs mutatta be.

2017. december 11. hétfő

„Ha kisült már, ide véle…” – Zserbó

Sorozatunkban hagyományos, valamint újabb, talán sokak számára ismeretlen ünnepi recepteket adunk közre. Ezzel is szeretnénk hozzájárulni az örömteli készülődéshez, a családi hagyományok ápolásához.

2017. december 10. vasárnap

„Ha kisült már, ide véle…” – Ischler

Sorozatunkban hagyományos, valamint újabb, talán sokak számára ismeretlen ünnepi recepteket adunk közre. Ezzel is szeretnénk hozzájárulni az örömteli készülődéshez, a családi hagyományok ápolásához.

2017. december 8. péntek

„Ha kisült már, ide véle…” – Mit jelképeznek a hagyományos ünnepi ételeink?

Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös étkezés. Halászlé, töltött káposzta, diós és mákos bejgli, mézeskalács… De miért esszük éppen ezeket, és mit jelképeznek a hagyományos ünnepi ételek?

2017. december 3. vasárnap

A villányi Molnár Pince „Syrah 2011” nevű bora a piarista válogatás idei győztese

A kilencedik alkalommal megrendezett piarista borválogatásra az ország különböző borvidékeiről érkeztek száraz vörösborok. November 28-án Labancz Zsolt tartományfőnök adta át a Molnár Pince képviselőjének a kitüntető „Piarista bor” címet tanúsító oklevelet Budapesten.... »

2017. november 28. kedd

Szent Mihály-hetet tartottak a nyíradonyi görögkatolikus általános iskolában

Óvjuk hitünket, őrizzük reményünket, oltalmazzuk szeretetünket! – E mottó jegyében rendezték meg Nyíradonyban a Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskolában a hagyományos Szent Mihály-hetet, amely november 12-én, vasárnap kezdődött a templom búcsújával.

2017. november 21. kedd

Vérré válik – Misebor-nyomozás Pannonhalmán

A bor egyszerre szakrális jelentőségű és a mindennapjaink része. Úgy gondoltuk, mindkét arcáról a Pannonhalmi Apátsági Pincészetben tudhatunk meg a legtöbbet. Akárcsak arról, milyen a jó misebor.

2017. november 9. csütörtök

Különleges búzasör készült XVI. Benedek pápa tiszteletére

Különleges búzasört készített XVI. Benedek pápa tiszteletére egy kézműves sörfőzde az Ohio állambeli Raylandben. Az egyedi ízesítésű italt október 27-én, a katolikus társadalomtudósok konferenciája alkalmával mutatták be a közeli Steubenville-ben, ahol egyúttal megáldották a... »

2017. november 4. szombat

Tudtad, hogy szerzetesek sütöttek először perecet?

Eredetileg „pretiola”-nak vagy „bracellae”-nak nevezték a pereceket, amelyeket itáliai szerzetesek kezdtek sütni a 7. században.

2017. október 11. szerda

tovább »