Hűséges imádságuk tartja meg a világot – Nagyszülők zarándoklata az alsószentiváni kegyhelyre

Október 13-án Alsószentivánon, a Fatimai Szűz első hazai kegyhelyén tartott Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök ünnepi szentmisét, amelyben a nagyszülőket külön áldásban részesítette.

2018. október 15. hétfő

Híd a generációk közt – Nagymamák és gyerekek közös napja a máriapócsi óvodában

A máriapócsi Ékes Virágszál Görögkatolikus Óvodában október 1-jén, az idősek világnapja alkalmából nagyszülős napot rendeztek.

2018. október 15. hétfő

Tizenöt éves a debreceni Szent Erzsébet Otthon

A debreceni Szent Erzsébet Otthon október 9-i, hálaadó szentmisével egybekötött ünnepén részt vettek Bosák Nándor püspök, Fodor András püspöki helynök, az intézményben élő Wutkowatz Károly nyugalmazott plébános, az otthon további lakói, jelenlegi és nyugdíjas... »

2018. október 11. csütörtök

Megnyílt a Mária Rádió stúdiója Szatmárnémetiben

Október 7-én, Rózsafüzér Királynője ünnepén áldotta meg Schönberger Jenő szatmári megyéspüspök az erdélyi Mária Rádió szatmárnémeti stúdióját.

2018. október 10. szerda

Megáldották a ferences nővérek új kápolnáját Kozármislenyben

Udvardy György pécsi megyéspüspök áldotta meg a kozármislenyi ferences nővérek új kápolnáját és a kolostor új épületrészét október 7-én.

2018. október 9. kedd

Az idősek világnapja alkalmából mutatott be szentmisét Schönberger Jenő püspök

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye kórházpasztorációs irodája idén is a szentmisében való közös ünneplésre, erőgyűjtésre hívta az időseket világnapjuk alkalmából. A szatmárnémeti székesegyházban október 6-án Schönberger Jenő megyéspüspök mutatott be szentmisét.

2018. október 9. kedd

Igazság, szeretet, öröm és irgalom – Ismét családpasztorációs papi találkozó Leányfalun

Őszi találkozójukat tartják a családpasztorációban elkötelezett papok október 1–3. között Leányfalun, a Szent Gellért Lelkigyakorlatos Házban. Igazság, szeretet, öröm, irgalom a pápai megnyilatkozásokban és a pasztoráció gyakorlatában, jelenlét a médiában – ezek voltak az első... »

2018. október 2. kedd

Idén is lesz Görögkatolikus Tudásolimpia, ezúttal már nem csak diákoknak

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola ebben a tanévben is meghirdeti a „Görögkatolikus Tudásolimpia” című levelezős tanulmányi versenyt, melyen idén nemcsak diákok, hanem családok és nyugdíjasok is részt vehetnek.

2018. szeptember 30. vasárnap

Krisztus szeretete sürget minket – Páli Szent Vince „szeretetleányai” a Pécsi Egyházmegyében

Az Egyház szeptember 27-én emlékezik meg Páli Szent Vince (1581–1660) áldozópapról, a lazarista rend és a vincés család szerzetesközösségeinek alapítójáról. Damásdi Zoltán írását szerkesztve közöljük.

2018. szeptember 29. szombat

Ferenc pápa: Aki megöregszik, vigyáznia kell, nehogy megkeményedjen belül!

Szeptember 26-án, szerdán délelőtt a Szentatya az előző nap befejezett apostoli útjáról számolt be az általános kihallgatásra egybegyűlt hívőknek a Szent Péter téren. Kérte, hogy imádkozzunk a Litvániában, Lettországban és Észtországban élő testvéreinkért.

2018. szeptember 26. szerda

Ferenc pápa idősekkel találkozott a rigai székesegyházban

Lettországi látogatása során, szeptember 24-én délben a pápa a főváros Szent Jakab-székesegyházában köszöntötte a tiszteletére egybegyűlt idős embereket.

2018. szeptember 26. szerda

A kórházkápolna búcsúját ünnepelték Pásztón

Szeptember 12-én ünnepelték a pásztói Margit Kórház Szent Kereszt-kápolnájának búcsúját. A szentmisét Zahar Béla plébános mutatta be Kantár Norbert és Simon Gáspár Balázs káplánokkal.

2018. szeptember 25. kedd

Szüreti bált rendeztek a szatmárnémeti Reménység központban

Kulturális műsorral ünnepelték a szüret beköszöntét szeptember 20-án a Szatmári Egyházmegyei Karitász Reménység Nappali Idősközpontját látogató nyugdíjasok.

2018. szeptember 24. hétfő

Alzheimer Café Szatmárnémetiben

Első alkalommal szervezett Alzheimer Cafét a Szatmári Egyházmegyei Karitász az Alzheimer-kórban szenvedő betegek, hozzátartozóik, valamint gondozóik számára szeptember 17-én Szatmárnémetiben.

2018. szeptember 22. szombat

Szolidáris végrendelet – Jótékonysági szervezetekre hagyhatják vagyonuk egy részét az olaszok

A szolidáris végrendelet – más országokhoz hasonlóan – egyre népszerűbb Olaszországban is, ahol az emberek vagyonuk meghatározott százalékát hagyhatják jótékonysági szervezetekre.

2018. szeptember 16. vasárnap

Varga László püspök tartott előadást a Somogy megyei idősek táborában

A Nyugdíjasok Szervezeteinek Somogy Megyei Szövetsége (azaz a „somogyi szépkorúak”) szeptember 2. és 8. között harminchatodik alkalommal rendezett „Ezüst Nyár” címmel tábort időseknek Balatonszemesen. A résztvevőknek szeptember 6-án Varga László kaposvári megyéspüspök tartott... »

2018. szeptember 8. szombat

Szatmárnémetiben is várja az érdeklődőket az Alzheimer Café

Szeptember 17-én, hétfőn Szatmárnémetiben is megszervezik az Európa-szerte népszerű rendezvényt, amelynek célja támogatást nyújtani a demenciában szenvedők családtagjai számára.

2018. szeptember 7. péntek

Szakmai és szervezetfejlesztés a bentlakásos máltai intézményekben

Idősotthonokat és hajléktalan embereket ellátó intézményeket fejleszt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat – az erről szóló sajtóközleményüket adjuk közre.

2018. augusztus 28. kedd

Az idősek Istentől kapott szép ajándék – Felszentelték a görögkatolikus idősotthont Gacsályon

A hatodik idősek otthonát nyitotta meg a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat augusztus 9-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gacsályon. Az ünnepélyes házszentelést Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita és Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök végezte.

2018. augusztus 10. péntek

Adományok egy Kovászna megyei kórháznak és idősek otthonának

Újabb adományozási akciót kezdeményezett augusztus 7-én a Wegener-Pro Sanitate Alapítvány. A szervezet munkatársai a kézdivásárhelyi kórház pszichiátriai osztályát látták el százhúsz rend ágyneművel.

2018. augusztus 10. péntek

tovább »