Ferenc pápa: Jót tesz, ha elgondolkodunk életünk alkonyáról

„Jót tesz nekünk, ha elgondolkodunk a világ végéről és saját életünk alkonyáról is” – buzdított Ferenc pápa november 17-én, pénteken reggel, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2017. november 17. péntek

Idősotthon kertjét rendezték a nagyváradi gimnazisták

November 10-én a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum négy diákja vállalta, hogy önkéntes munkával rendbe teszi a nagyvárad-szőllősi Szent Márton Idősotthon kertjét.

2017. november 17. péntek

Így „kisebbedem” – Jean Vanier három hónapra visszavonul pihenni szívrohama után

A fogyatékkal élőket gondozó Bárka közösség alapítója, Jean Vanier legutóbbi, novemberi hírlevelében számolt be arról, hogy október 13-án szívinfarktusa volt, ezért három hónapra visszavonul pihenni.

2017. november 8. szerda

Egyéves a zselickislaki katolikus idősotthon

Egy évvel ezelőtt adták át a Zselic Katolikus Idősek Otthonát a Somogy megyei Zselickislakon, ahol jelenleg 95-en élnek. Az évfordulót szentmisével ünnepelte az intézmény, melyet Varga László megyéspüspök celebrált.

2017. november 8. szerda

Megáldották a Katolikus Szeretetszolgálat csákvári otthonának felújított kápolnáját

Ünnepi szentmise keretében áldotta meg Spányi Antal megyéspüspök november 3-án a Katolikus Szeretetszolgálat csákvári Szent Vince Otthonának felújított kápolnáját.

2017. november 6. hétfő

Az időskor lehetőségei – Nemzetközi konferenciát tartottak Pécsen

Nemzetközi szociáletikai konferenciát tartott október 25-én a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola a Magtár Látogatóközpontban Pécsen.

2017. október 27. péntek

15 éves a hévízi Szent Lukács Idősek Otthona

Alapításának 15. évfordulóját ünnepelte a Szent Lukács Idősek Otthona Hévízen október 18-án. Az intézmény lakói és dolgozói minden évben együtt ünnepelnek a fenntartó Veszprémi Főegyházmegye képviselőivel.

2017. október 24. kedd

Engesztelni és kiengesztelődni – országos találkozót tartottak Vácon

11. alkalommal hirdette meg a váci központtal működő engesztelési mozgalom az Országos Kiengesztelődési Találkozót. Október 21-én a piaristák váci Szent Anna-templomában gyűltek össze a hívek, hogy együtt tanulják az engesztelés, megbocsátás útját, és imádkozzanak ennek... »

2017. október 21. szombat

Szabadtéri kiállítással nyílt meg a Jószolgálat díj jelölési időszaka

Október 4-től 2018. január 31-ig várják a jelöléseket – másodszor díjazzák azokat a szociális munkásokat, szervezeteket és közösségeket, akik/amelyek kiemelkedő elhivatottsággal végzik munkájukat a rászorulókért. A budapesti Március 15. téren kiállítás nyílt a tavalyi... »

2017. október 9. hétfő

A máriapócsi idősek otthonában élő szépkorúakat köszöntötték

Október 4-én, az idősek világnapján idén is megünnepelték Máriapócson, a II. János Pál Pápa Idősek Otthonában élő időseket.

2017. október 6. péntek

Idősek világnapja Marosvásárhelyen

Október 2-án ünnepelték az idősek világnapját Marosvásárhelyen. A Deus Providebit Ház gyűlésterme megtelt ünnepelni vágyó idősekkel. A megnyitó során Ludescher László, a Gyulafehérvári Caritas szociális gondozás ágazatának igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket.

2017. október 5. csütörtök

Időseket köszöntöttek a szatmárnémeti székesegyházban

„Önmagáért szeressük Istent, ne azért, mert ő jó, mert valamit is adott. Így megtanulhatjuk azt, hogy rábízzunk mindent, ne kérjünk biztosítékokat” – mondta szeptember 30-án az idősek világnapja kapcsán tartott szentmisén Schönberger Jenő szatmári püspök.

2017. október 4. szerda

Fotópályázatot hirdet a Szatmári Egyházmegyei Caritas

A Szatmári Egyházmegyei Caritas az idősek világnapja alkalmából fotópályázatot hirdet „Ezüst hajjal arany korban” címmel. A pályázat beküldési határideje október 8-a.

2017. október 3. kedd

Tizenhét csapat készített idén slambucot a Szent Lukács főzőversenyen

Közel kétszázan gyűltek össze szeptember 22-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szakolyban, a Szent Lukács Görögkatolikus Integrált Szolgáltató Központ udvarán, ahol már kora reggel felállították a bográcsállványokat.

2017. szeptember 30. szombat

Új épületrésszel bővült a máriaremetei XXIII. János Otthon

A Katolikus Szeretetszolgálat máriaremetei XXIII. János Otthona hagyományos „házünnepén”, szeptember 7-én áldották meg a demens betegek nappali ellátását szolgáló felújított, átalakított, egykor óvodaként és paplakként is működő épületet. A Befogad-lak átadását... »

2017. szeptember 8. péntek

Hogyan tesz egészségesebbé, ha valaki megölel?

Számtalan okot lehet felsorolni, melyek miatt az ölelés, az érintés fizikailag és mentálisan egészségesebbé tesz.

2017. szeptember 7. csütörtök

Lendületet kaptam – célba ért a ferences zarándoklat

Huszonharmadik alkalommal szervezte meg Esztergomból Mátraverebély-Szentkútra vezető gyalogos zarándoklatát a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány. A Nagyboldogasszony napján indult mintegy kétszáz zarándok augusztus 19-én, Szent István ünnepének előestéjén érkezett meg a nemzeti... »

2017. augusztus 20. vasárnap

Lőrinc-napi búcsút ünnepeltek a pécsi Szent Lőrinc Gondozóotthonban

A Pécsi Egyházmegye Szent Lőrincről elnevezett gondozóotthonában minden évben megtartják augusztus 10-én a hagyományos Lőrinc-napi búcsút.

2017. augusztus 15. kedd

Veres András püspök szabadtéri szentmisét mutatott be a szanyi búcsún

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke július 30-án szentmisét mutatott be a szanyi Szent Anna-kápolnánál. Koncelebráltak Ács Lajos szili plébános, Takács Péter szanyi plébános, Mogyorósi Márk püspöki titkár és szertartó.

2017. augusztus 4. péntek

Áldásban részesültek a nagyszülők Jánosházán – KÉPRIPORT

Szent Joachim és Szent Anna, Jézus nagyszülei emléknapját követően, július 30-án a nagyszülőket köszöntötték két Vas megyei településen: a jánosházai Keresztelő Szent János-plébániatemplomban és Hosszúperesztegen.

2017. augusztus 3. csütörtök

tovább »