Miért biztat egy domonkos szerzetes, hogy írjunk szerelmes leveleket?

Aquinas Guilbeau amerikai domonkos szerzetes, erkölcsteológus megosztott egy történetet, melyben a nagyszülők véletlenül megtalált szerelmes levelei erősítették meg a következő nemzedékeket, tanúskodván arról, milyen mély és gyengéd érzelmekből származnak.

2017. február 15. szerda

A kaposvári katolikus óvodások előadást tartottak a zselici katolikus idősotthonban

A kaposvári Szent Margit Katolikus Óvodába járó gyermekek január 12-én meglátogatták a nemrég felavatott zselici katolikus idősotthon lakóit.

2017. január 16. hétfő

Időseknek rendezett karácsonyi ünnepséget a szombathelyi karitász Körmenden

December 19-én, hétfőn a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász körmendi csoportja időseknek szervezett karácsonyi ünnepséget a Szent Erzsébet-plébánián – tájékoztatott Némethy Mária, a szombathelyi karitász sajtóreferense.

2016. december 21. szerda

Szeretett papjukat ünnepelték 100. születésnapján a budapesti Szent Imre-templomban

Placid atya kérésére december 18-án hálaadó szentmisét mutattak be élete száz éve kegyelmeiért a Szent Imre-templomban. A közösség a 100. születésnapjához közeledő papja számára a legnagyobb összefogással szervezte meg az ünneplést. Sok százan vettek részt a kora reggel bemutatott... »

2016. december 18. vasárnap

Ferenc pápa is köszöntötte születésnapján a világ legidősebb emberét

November 29-én töltötte be 117. életévét a világ legidősebb embere. Emma Morano még I. Umberto király uralkodása idején, 1899-ben született Észak-Olaszországban, Piemonte tartományban. Születésnapja alkalmából Ferenc pápa is kifejezte jókívánságait az asszonynak.

2016. november 29. kedd

A gyulafehérvári érsek felhívása a Szent Erzsébet-napi gyűjtésre

A Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegyében Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódva minden évben – idén november 27-én, advent első vasárnapján – gyűjtést szerveznek az egyházmegyei karitász javára. Erre az alkalomra Jakubinyi György érsek főpásztori körlevelet... »

2016. november 20. vasárnap

Jubileumot ünnepelt a Szeged-Csanád Egyházmegyei Karitász

Újjászervezése 25. évfordulóját ünnepelte a Szeged-Csanád Egyházmegyei Karitász november 5-én a szegedi dóm látogatóközpontjában. Kiss-Rigó László püspök, Kothencz János egyházmegyei Karitász-igazgató a jelen feladatairól és eredményeiről, Gyulay Endre az újjászervezés... »

2016. november 5. szombat

Hívom a családokat 2016 novemberében – Bíró László püspök levele

Hívom a családokat, házaspárokat, jegyeseket és szerelmeseket, a családokat szerető szerzetes- és paptestvéreket, és mindenkit, aki a család és az élet mellett áll!

2016. november 1. kedd

Az irgalmasságról tartottak konferenciát a Horváth Mihály téri Szent József-templomban

A Horváth Mihály téri Szent József-templomban 10 éves hagyományra tekint vissza az irgalmasságról szóló konferenciák rendezése. Idén, az irgalmasság szentévében az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye támogatásával, Erdő Péter bíboros védnökségével jött létre október 8-án a... »

2016. október 9. vasárnap

Megemlékeztek Boldog Bogdánffy Szilárd püspökről a várad-szőllősi Szent Márton Idősek Otthonában

Kettős ünnepet ültek október 3-án a nagyváradi Caritas Catolica fenntartásában működő várad-szőllősi Szent Márton Idősek Otthonában, ahol vértanúhalálának évfordulója alkalmából megemlékeztek Boldog Bogdánffy Szilárd püspökről, és megünnepelték az idősek világnapját... »

2016. október 5. szerda

Alapítójuknak állítottak szobrot a pilisvörösvári Szent Erzsébet Otthonban

Manhertz Erzsébet SJC 1993-ban alapította szülővárosában a Szent Erzsébet Otthont a Kanadában általa meghonosított idősgondozási rendszer mintájára. Október 4-én, halálának hatodik évfordulóján az intézmény parkjában megáldották Erzsébet nővér és Mindszenty József bíboros... »

2016. október 4. kedd

Krisztusi üzenet az idősek világnapjára a Gizella Otthon tizenöt éves fennállásának ünnepén

Az idősek világnapja és a Boldog Gizella Alapítvány Gizella Otthonának tizenötödik évfordulója alkalmából Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök mutatott be szentmisét szeptember 30-án Biatorbágyon, az idősotthon kápolnájában.

2016. október 1. szombat

Hogyan tovább? – családpasztorációs papi találkozó Leányfalun

Az őszi családpasztorációs papi találkozót szeptember 26–28. közt tartják Leányfalun. Az eszmecsere Veres András püspök, Frankó Tamás, az Esztergomi Hittudományi Főiskola rektorhelyettese, valamint Marton Zsolt, a Központi Papnevelő Intézet rektora felvezető előadásával kezdődött... »

2016. szeptember 27. kedd

Ferenc pápa Twitter-üzenete július 18-án

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2016. július 18. hétfő

A Szent Egyed közösség több ezer önkéntese segíti Olaszországban az időseket a nyári hőségben

A nagy melegben északtól délig, Genovától Messináig húsz olasz nagyvárosban a közösség több ezer önkéntese segíti az időseket. Szükség esetén telefonhívásokkal, látogatással és segítségnyújtással vannak jelen.

2016. július 12. kedd

Jelzőrendszeres házi gondozással bővült a Nagybecskereki Püspökségi Caritas tevékenysége

A vajdasági Nagybecskerek karitászszervezetének tevékenységi köre jelzőrendszeres házi gondozással bővült. Ezt a lehetőséget partnerszervezetüknek, a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, valamint a magyar Külgazdasági és Külügyminisztériumnak mint a program támogatójának... »

2016. július 11. hétfő

„Nem mehetünk üres kézzel…” – Vasmiséjét ünnepli Futó Károly atya

Június 26-án mutatta be vasmiséjét Pilisvörösváron a Szent Erzsébet Otthonban a 91 éves Futó Károly atya. Te Deum 65 év papi szolgálatért.

2016. június 26. vasárnap

Ferenc pápa Twitter-üzenete június 14-én

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2016. június 14. kedd

A pápa elektromos kerekesszéket ajándékozott egy idős római házaspárnak

Ferenc pápa Konrad Krajewski érseken, a pápai alamizsnáson keresztül június 4-én, szombaton elektromos kerekesszékkel ajándékozott meg egy idős római házaspárt.

2016. június 8. szerda

Ferenc pápa imaszándéka júniusban

A Szentatya 2016 januárjától minden hónapban rövid videoüzenetben is megosztja, kommentálja imaszándékát.

2016. június 8. szerda

tovább »