Új épületrésszel bővült a máriaremetei XXIII. János Otthon

A Katolikus Szeretetszolgálat máriaremetei XXIII. János Otthona hagyományos „házünnepén”, szeptember 7-én áldották meg a demens betegek nappali ellátását szolgáló felújított, átalakított, egykor óvodaként és paplakként is működő épületet. A Befogad-lak átadását... »

2017. szeptember 8. péntek

Hogyan tesz egészségesebbé, ha valaki megölel?

Számtalan okot lehet felsorolni, melyek miatt az ölelés, az érintés fizikailag és mentálisan egészségesebbé tesz.

2017. szeptember 7. csütörtök

Lendületet kaptam – célba ért a ferences zarándoklat

Huszonharmadik alkalommal szervezte meg Esztergomból Mátraverebély-Szentkútra vezető gyalogos zarándoklatát a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány. A Nagyboldogasszony napján indult mintegy kétszáz zarándok augusztus 19-én, Szent István ünnepének előestéjén érkezett meg a nemzeti... »

2017. augusztus 20. vasárnap

Lőrinc-napi búcsút ünnepeltek a pécsi Szent Lőrinc Gondozóotthonban

A Pécsi Egyházmegye Szent Lőrincről elnevezett gondozóotthonában minden évben megtartják augusztus 10-én a hagyományos Lőrinc-napi búcsút.

2017. augusztus 15. kedd

Veres András püspök szabadtéri szentmisét mutatott be a szanyi búcsún

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke július 30-án szentmisét mutatott be a szanyi Szent Anna-kápolnánál. Koncelebráltak Ács Lajos szili plébános, Takács Péter szanyi plébános, Mogyorósi Márk püspöki titkár és szertartó.

2017. augusztus 4. péntek

Áldásban részesültek a nagyszülők Jánosházán – KÉPRIPORT

Szent Joachim és Szent Anna, Jézus nagyszülei emléknapját követően, július 30-án a nagyszülőket köszöntötték két Vas megyei településen: a jánosházai Keresztelő Szent János-plébániatemplomban és Hosszúperesztegen.

2017. augusztus 3. csütörtök

Három nemzedék napját tartották a Hanyi kápolnánál

Lelkinapot tartottak július 29-én az Egri Főegyházmegyében, a Dormánd és Tenk között található Szent Anna-, ismertebb nevén Hanyi kápolnánál.

2017. augusztus 1. kedd

A remény zongorája a Caritas Catolica nagyváradi idősotthonaiban

Július 10-én a nagyváradi művészeti líceum három diákja „A remény zongorája” elnevezésű projekt keretében klasszikus zenei koncertet adott Nagyváradon, az egyházmegyei Karitász által működtetett Szent Erzsébet Szociális Gondozóközpont lakói számára.

2017. július 31. hétfő

Szent Anna-búcsúra várják a nagyszülőket Mátraverebély-Szentkúton

A Szent Anna és Szent Joachim ünnepe előtti hétvégén, július 22–23-án tartják a nemzeti kegyhelyen a nagyszülők búcsúját.

2017. július 18. kedd

Ötven év után újra kézzel arattak a timári görögkatolikusok

Július 15-én közösen arattak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Timár görögkatolikus hívei. A különleges alkalmat Revák István parókus kezdeményezte: közel ötven éve nem arattak kézzel a településen.

2017. július 17. hétfő

Szentszéki ENSZ-megfigyelő: Az idősek egyre kiszolgáltatottabbak a társadalomban

Bernardito Auza érsek, apostoli nuncius, a Szentszék állandó ENSZ-megfigyelője a világ népességének elöregedéséről New Yorkban rendezett munkaülésen kifejtette: elő kell mozdítani az idősek iránti tiszteletet, akik értéket jelentenek a társadalom számára.

2017. július 11. kedd

Koncertet szerveztek a nagyváradi Szent Márton Idősotthonban

A Bihar Megyei Nőszövetség és a Duo Varadiensis közös szervezésében klasszikus zenei koncertet tartottak június 26-án Nagyváradon, a Caritas Catolica által működtetett, Szent Mártonról elnevezett otthon idős lakói részére.

2017. július 11. kedd

Fiatalok a betegek és idősek szolgálatában Lourdes-ban

A lyoni egyházmegye különböző részeiről érkezett több mint 800 fiatal szolgálta a betegeket és az időseket május 29. és június 3. között Lourdes-ban. Az önkéntesek között voltak a ressini szalézi mezőgazdasági iskola diákjai is.

2017. július 7. péntek

Hat idősotthont vett át az államtól a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A kormány döntése nyomán július 1-jétől hat bentlakásos idősotthont vett át az államtól a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az intézményekben összesen több mint 480 idős ember él.

2017. július 5. szerda

„Legyünk álmodó nagyszülei a fiataloknak” – 25 éve szentelték püspökké Ferenc pápát

A bíborosok legyenek a mai fiatalok „álmodó nagyszülei” – mondta a pápa június 27-én, kedden reggel, a vatikáni Pál-kápolnában bemutatott szentmisén, amelyen a Rómában jelen lévő bíborosok koncelebráltak, és amellyel a pápa püspökké szentelésének 25. évfordulójáról... »

2017. június 27. kedd

Kenderes János orvosról nevezték el a vásárosdombói Skóciai Szent Margit Gondozóotthon parkját

Tiszteletből és hálából az intézmény tavaly elhunyt orvosáról, Kenderes Jánosról nevezték el a Baranya megyei községben működő gondozóotthon parkját június 2-án. Az ünnepség szentmisével kezdődött, amelyet Cseh Péter Mihály vásárosdombói plébániai kormányzó mutatott... »

2017. június 20. kedd

Szombaton rajtol a szatmárnémeti jótékonysági maraton

Június 10-én immár tizenegyedik alkalommal szerveznek Caritas-maratont Szatmárnémetiben, ezúttal az egyházmegyében élő idősekért.

2017. június 9. péntek

Idősek miséje a váci Hétkápolna-kegytemplomban

Pünkösdhöz közeledve Vác Város Önkormányzatának Idősek Otthona és Klubja május 31-én, szerdán szentmisével egybekötött látogatást szervezett a Hétkápolna-kegytemplomba a lakóknak és klubtagoknak, amelyre a város civil nyugdíjas klubjainak tagjait is elhívták.

2017. június 2. péntek

Folytatódik a Szent Egyed közösség segélyprogramja Peruban az áradások után

Peruban továbbra is tart a vészhelyzet azok után, hogy az áradás az ország különböző térségeiben súlyos pusztítást okozott. A Szent Egyed közösség jelenleg is a bajbajutottak megsegítésén fáradozik.

2017. május 24. szerda

A szeretet kockázata – Évértékelő küldöttgyűlést tartott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A szeretet kockázatos, nemcsak azért, mert meg kell előlegezni, hanem mert meg is kell tartani – ezzel a gondolattal foglalta keretbe a Magyar Máltai Szeretetszolgálat évértékelő országos küldöttgyűlésén elhangzott beszámolókat Kozma Imre, a szervezet alapító elnöke.

2017. május 21. vasárnap

tovább »