Szent Anna-búcsúra várják a nagyszülőket Mátraverebély-Szentkúton

A Szent Anna és Szent Joachim ünnepe előtti hétvégén, július 22–23-án tartják a nemzeti kegyhelyen a nagyszülők búcsúját.

2017. július 18. kedd

Ötven év után újra kézzel arattak a timári görögkatolikusok

Július 15-én közösen arattak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Timár görögkatolikus hívei. A különleges alkalmat Revák István parókus kezdeményezte: közel ötven éve nem arattak kézzel a településen.

2017. július 17. hétfő

Szentszéki ENSZ-megfigyelő: Az idősek egyre kiszolgáltatottabbak a társadalomban

Bernardito Auza érsek, apostoli nuncius, a Szentszék állandó ENSZ-megfigyelője a világ népességének elöregedéséről New Yorkban rendezett munkaülésen kifejtette: elő kell mozdítani az idősek iránti tiszteletet, akik értéket jelentenek a társadalom számára.

2017. július 11. kedd

Koncertet szerveztek a nagyváradi Szent Márton Idősotthonban

A Bihar Megyei Nőszövetség és a Duo Varadiensis közös szervezésében klasszikus zenei koncertet tartottak június 26-án Nagyváradon, a Caritas Catolica által működtetett, Szent Mártonról elnevezett otthon idős lakói részére.

2017. július 11. kedd

Fiatalok a betegek és idősek szolgálatában Lourdes-ban

A lyoni egyházmegye különböző részeiről érkezett több mint 800 fiatal szolgálta a betegeket és az időseket május 29. és június 3. között Lourdes-ban. Az önkéntesek között voltak a ressini szalézi mezőgazdasági iskola diákjai is.

2017. július 7. péntek

Hat idősotthont vett át az államtól a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A kormány döntése nyomán július 1-jétől hat bentlakásos idősotthont vett át az államtól a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az intézményekben összesen több mint 480 idős ember él.

2017. július 5. szerda

„Legyünk álmodó nagyszülei a fiataloknak” – 25 éve szentelték püspökké Ferenc pápát

A bíborosok legyenek a mai fiatalok „álmodó nagyszülei” – mondta a pápa június 27-én, kedden reggel, a vatikáni Pál-kápolnában bemutatott szentmisén, amelyen a Rómában jelen lévő bíborosok koncelebráltak, és amellyel a pápa püspökké szentelésének 25. évfordulójáról... »

2017. június 27. kedd

Kenderes János orvosról nevezték el a vásárosdombói Skóciai Szent Margit Gondozóotthon parkját

Tiszteletből és hálából az intézmény tavaly elhunyt orvosáról, Kenderes Jánosról nevezték el a Baranya megyei községben működő gondozóotthon parkját június 2-án. Az ünnepség szentmisével kezdődött, amelyet Cseh Péter Mihály vásárosdombói plébániai kormányzó mutatott... »

2017. június 20. kedd

Szombaton rajtol a szatmárnémeti jótékonysági maraton

Június 10-én immár tizenegyedik alkalommal szerveznek Caritas-maratont Szatmárnémetiben, ezúttal az egyházmegyében élő idősekért.

2017. június 9. péntek

Idősek miséje a váci Hétkápolna-kegytemplomban

Pünkösdhöz közeledve Vác Város Önkormányzatának Idősek Otthona és Klubja május 31-én, szerdán szentmisével egybekötött látogatást szervezett a Hétkápolna-kegytemplomba a lakóknak és klubtagoknak, amelyre a város civil nyugdíjas klubjainak tagjait is elhívták.

2017. június 2. péntek

Folytatódik a Szent Egyed közösség segélyprogramja Peruban az áradások után

Peruban továbbra is tart a vészhelyzet azok után, hogy az áradás az ország különböző térségeiben súlyos pusztítást okozott. A Szent Egyed közösség jelenleg is a bajbajutottak megsegítésén fáradozik.

2017. május 24. szerda

A szeretet kockázata – Évértékelő küldöttgyűlést tartott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A szeretet kockázatos, nemcsak azért, mert meg kell előlegezni, hanem mert meg is kell tartani – ezzel a gondolattal foglalta keretbe a Magyar Máltai Szeretetszolgálat évértékelő országos küldöttgyűlésén elhangzott beszámolókat Kozma Imre, a szervezet alapító elnöke.

2017. május 21. vasárnap

Egyháznak ma nagy szüksége van a fiatalokra – Ferenc pápa az ifjúsági világnap vigíliáján

A 32. ifjúsági világnap vigíliáján, április 8-án tartott imavirrasztáson Ferenc pápa a Santa Maria Maggiore-bazilikában, a Salus Populi Romani (A római nép üdvössége) kegyképe előtt imádkozott római, valamint Lazio tartomány többi egyházmegyéjéből jött fiatalokkal.

2017. április 9. vasárnap

Rendházat építenek a kamilliánus nővéreknek Ajakon

A Szent Kamill Leányai Szerzetes Intézmény ajaki rendházának alapkőletételét ünnepelték március 19-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város Nagyboldogasszony-templomában. Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök mutatott be szentmisét és helyezte el az épület... »

2017. március 21. kedd

Ferenc pápa egy római külvárosi plébánián: Jézus mindig vár minket

Jézus feltétel nélkül szereti az embert. A pletyka tönkreteszi a szívet; hallgassuk meg egymást – Ferenc pápa erről beszélt március 12-én, vasárnap délután Róma északnyugati peremén, az Ottavia negyedben található Canossai Szent Magdolna-plébánián.

2017. március 13. hétfő

A betegek szolgálatában – beszélgetés a Betegápoló Irgalmasrend provinciálisával

Március 8-án ünnepli a Betegápoló Irgalmasrend alapítója, Isten Szent János emléknapját. Az ünnepre készülve a rend fenntartásában működő pilisvörösvári Szent Erzsébet Otthon meghívására Magyarországra látogatott Joachim Mačejovský OH provinciális. A rend tevékenységéről... »

2017. március 9. csütörtök

Szentmisében emlékezett meg alapítójáról a Betegápoló Irgalmasrend

A Betegápoló Irgalmasrend szentmisében emlékezett meg alapítójáról, Istenes Szent Jánosról március 8-án a Budai Irgalmasrendi Kórház aulájában. A szertartást Kozma Imre, a rend magyarországi vezetője celebrálta.

2017. március 9. csütörtök

Szembenézés az idősödéssel – lelkigyakorlat nőknek Tahiban, a Szív Lelkiségi Központban

„Életem integrációja – út életem egységéhez” címmel tartanak lelkigyakorlatot 55–75 éves korú nők számára a tahi Szív Lelkiségi Központban március 29. és április 2. között Obendorf Beatrix SJC és Benkő Adrienne vezetésével.

2017. március 9. csütörtök

Istenes Szent Jánosnak állítottak szobrot a pilisvörösvári Szent Erzsébet Otthonban

Istenes Szent Jánosnak, a Betegápoló Irgalmasrend alapítójának, az újkori betegápolás előfutárának állítottak szobrot a rend fenntartásában működő Szent Erzsébet Otthonban, Pilisvörösváron. Március 5-én Kozma Imre irgalmasrendi szerzetes áldotta meg az otthon kertjében elhelyezett... »

2017. március 6. hétfő

Ahol az öröm szele fúj – Bölcsőde az idősek otthonában

Nemzedékek közötti nevelésnek hívják a módszert, amelyet az olaszországi Piacenzában alkalmaznak: ugyanabban az intézményben gondoznak kisgyerekeket és időseket. Alkalmakat teremtenek a találkozásra: a két korosztály együtt főz, rajzol, mesél, és ami a legfontosabb, nagy örömet... »

2017. március 2. csütörtök

tovább »