Folytatódik a Szent Egyed közösség segélyprogramja Peruban az áradások után

Peruban továbbra is tart a vészhelyzet azok után, hogy az áradás az ország különböző térségeiben súlyos pusztítást okozott. A Szent Egyed közösség jelenleg is a bajbajutottak megsegítésén fáradozik.

2017. május 24. szerda

A szeretet kockázata – Évértékelő küldöttgyűlést tartott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A szeretet kockázatos, nemcsak azért, mert meg kell előlegezni, hanem mert meg is kell tartani – ezzel a gondolattal foglalta keretbe a Magyar Máltai Szeretetszolgálat évértékelő országos küldöttgyűlésén elhangzott beszámolókat Kozma Imre, a szervezet alapító elnöke.

2017. május 21. vasárnap

Egyháznak ma nagy szüksége van a fiatalokra – Ferenc pápa az ifjúsági világnap vigíliáján

A 32. ifjúsági világnap vigíliáján, április 8-án tartott imavirrasztáson Ferenc pápa a Santa Maria Maggiore-bazilikában, a Salus Populi Romani (A római nép üdvössége) kegyképe előtt imádkozott római, valamint Lazio tartomány többi egyházmegyéjéből jött fiatalokkal.

2017. április 9. vasárnap

Rendházat építenek a kamilliánus nővéreknek Ajakon

A Szent Kamill Leányai Szerzetes Intézmény ajaki rendházának alapkőletételét ünnepelték március 19-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város Nagyboldogasszony-templomában. Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök mutatott be szentmisét és helyezte el az épület... »

2017. március 21. kedd

Ferenc pápa egy római külvárosi plébánián: Jézus mindig vár minket

Jézus feltétel nélkül szereti az embert. A pletyka tönkreteszi a szívet; hallgassuk meg egymást – Ferenc pápa erről beszélt március 12-én, vasárnap délután Róma északnyugati peremén, az Ottavia negyedben található Canossai Szent Magdolna-plébánián.

2017. március 13. hétfő

A betegek szolgálatában – beszélgetés a Betegápoló Irgalmasrend provinciálisával

Március 8-án ünnepli a Betegápoló Irgalmasrend alapítója, Isten Szent János emléknapját. Az ünnepre készülve a rend fenntartásában működő pilisvörösvári Szent Erzsébet Otthon meghívására Magyarországra látogatott Joachim Mačejovský OH provinciális. A rend tevékenységéről... »

2017. március 9. csütörtök

Szentmisében emlékezett meg alapítójáról a Betegápoló Irgalmasrend

A Betegápoló Irgalmasrend szentmisében emlékezett meg alapítójáról, Istenes Szent Jánosról március 8-án a Budai Irgalmasrendi Kórház aulájában. A szertartást Kozma Imre, a rend magyarországi vezetője celebrálta.

2017. március 9. csütörtök

Szembenézés az idősödéssel – lelkigyakorlat nőknek Tahiban, a Szív Lelkiségi Központban

„Életem integrációja – út életem egységéhez” címmel tartanak lelkigyakorlatot 55–75 éves korú nők számára a tahi Szív Lelkiségi Központban március 29. és április 2. között Obendorf Beatrix SJC és Benkő Adrienne vezetésével.

2017. március 9. csütörtök

Istenes Szent Jánosnak állítottak szobrot a pilisvörösvári Szent Erzsébet Otthonban

Istenes Szent Jánosnak, a Betegápoló Irgalmasrend alapítójának, az újkori betegápolás előfutárának állítottak szobrot a rend fenntartásában működő Szent Erzsébet Otthonban, Pilisvörösváron. Március 5-én Kozma Imre irgalmasrendi szerzetes áldotta meg az otthon kertjében elhelyezett... »

2017. március 6. hétfő

Ahol az öröm szele fúj – Bölcsőde az idősek otthonában

Nemzedékek közötti nevelésnek hívják a módszert, amelyet az olaszországi Piacenzában alkalmaznak: ugyanabban az intézményben gondoznak kisgyerekeket és időseket. Alkalmakat teremtenek a találkozásra: a két korosztály együtt főz, rajzol, mesél, és ami a legfontosabb, nagy örömet... »

2017. március 2. csütörtök

Miért biztat egy domonkos szerzetes, hogy írjunk szerelmes leveleket?

Aquinas Guilbeau amerikai domonkos szerzetes, erkölcsteológus megosztott egy történetet, melyben a nagyszülők véletlenül megtalált szerelmes levelei erősítették meg a következő nemzedékeket, tanúskodván arról, milyen mély és gyengéd érzelmekből származnak.

2017. február 15. szerda

A kaposvári katolikus óvodások előadást tartottak a zselici katolikus idősotthonban

A kaposvári Szent Margit Katolikus Óvodába járó gyermekek január 12-én meglátogatták a nemrég felavatott zselici katolikus idősotthon lakóit.

2017. január 16. hétfő

Időseknek rendezett karácsonyi ünnepséget a szombathelyi karitász Körmenden

December 19-én, hétfőn a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász körmendi csoportja időseknek szervezett karácsonyi ünnepséget a Szent Erzsébet-plébánián – tájékoztatott Némethy Mária, a szombathelyi karitász sajtóreferense.

2016. december 21. szerda

Szeretett papjukat ünnepelték 100. születésnapján a budapesti Szent Imre-templomban

Placid atya kérésére december 18-án hálaadó szentmisét mutattak be élete száz éve kegyelmeiért a Szent Imre-templomban. A közösség a 100. születésnapjához közeledő papja számára a legnagyobb összefogással szervezte meg az ünneplést. Sok százan vettek részt a kora reggel bemutatott... »

2016. december 18. vasárnap

Ferenc pápa is köszöntötte születésnapján a világ legidősebb emberét

November 29-én töltötte be 117. életévét a világ legidősebb embere. Emma Morano még I. Umberto király uralkodása idején, 1899-ben született Észak-Olaszországban, Piemonte tartományban. Születésnapja alkalmából Ferenc pápa is kifejezte jókívánságait az asszonynak.

2016. november 29. kedd

A gyulafehérvári érsek felhívása a Szent Erzsébet-napi gyűjtésre

A Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegyében Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódva minden évben – idén november 27-én, advent első vasárnapján – gyűjtést szerveznek az egyházmegyei karitász javára. Erre az alkalomra Jakubinyi György érsek főpásztori körlevelet... »

2016. november 20. vasárnap

Jubileumot ünnepelt a Szeged-Csanád Egyházmegyei Karitász

Újjászervezése 25. évfordulóját ünnepelte a Szeged-Csanád Egyházmegyei Karitász november 5-én a szegedi dóm látogatóközpontjában. Kiss-Rigó László püspök, Kothencz János egyházmegyei Karitász-igazgató a jelen feladatairól és eredményeiről, Gyulay Endre az újjászervezés... »

2016. november 5. szombat

Hívom a családokat 2016 novemberében – Bíró László püspök levele

Hívom a családokat, házaspárokat, jegyeseket és szerelmeseket, a családokat szerető szerzetes- és paptestvéreket, és mindenkit, aki a család és az élet mellett áll!

2016. november 1. kedd

Az irgalmasságról tartottak konferenciát a Horváth Mihály téri Szent József-templomban

A Horváth Mihály téri Szent József-templomban 10 éves hagyományra tekint vissza az irgalmasságról szóló konferenciák rendezése. Idén, az irgalmasság szentévében az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye támogatásával, Erdő Péter bíboros védnökségével jött létre október 8-án a... »

2016. október 9. vasárnap

Megemlékeztek Boldog Bogdánffy Szilárd püspökről a várad-szőllősi Szent Márton Idősek Otthonában

Kettős ünnepet ültek október 3-án a nagyváradi Caritas Catolica fenntartásában működő várad-szőllősi Szent Márton Idősek Otthonában, ahol vértanúhalálának évfordulója alkalmából megemlékeztek Boldog Bogdánffy Szilárd püspökről, és megünnepelték az idősek világnapját... »

2016. október 5. szerda

tovább »