A nagykanizsai javítóintézetben élő fiatalokhoz látogatott Varga László püspök

„Ami a legszebbé teszi az életet, az a bizalom” – szólította meg a fiatalokat a kaposvári megyéspüspök az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Debreceni Javítóintézetében tett látogatásakor, október 16-án.

19:20

Sikeresen zárult az idei 72 óra hazánkban

Tizedik alkalommal rendezte meg a három történelmi keresztény egyház a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akciót, „Több vagy, ha adsz!” mottóval. A közel nyolcezer résztvevő kilencvenhat településen több mint háromszáz szociális, ökológiai és fejlesztő projektet vállalt a... »

2017. október 16. hétfő

„Ferenc pápa szereti a családokat” – Katekézissorozat gyermekeknek: Az imádság

A Magyar Katolikus Családegyesület kétheti rendszerességgel adja közre gyermekeknek szóló katekézissorozatát, amely Ferenc pápa családoknak szóló beszédei alapján íródott. A tizenkilencedik részt olvashatják.

2017. október 14. szombat

Egy csepp boldogság – Találkozó a Görög Gödörben

A Görögkatolikus Fiatalok Clubja (GrFC) szervezésében október 10-én a Görög Gödörben meghívott vendégként Béres József és felesége, Béres Klára a boldogságról beszélt annak a negyven fiatalnak, akik a Kocsis Tamás vezette parakliszon, s az azt követő kedd esti találkozón részt... »

2017. október 14. szombat

Megáldották a szatmárnémeti Szent Alajos Konviktus épületét

Október 12-én adták át Szatmárnémetiben a Szent Alajos Konviktus megújult épületét. Az ünnepségen a helyi és megyei közigazgatás, valamint a főtanfelügyelőség képviselői mellett részt vett Schönberger Jenő püspök és Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese... »

2017. október 13. péntek

Teremtésvédelmi nap a Pécsi Egyházmegye óvodáiban

Az óvodáskorú gyermek tevékenysége az őt körülvevő világ megismerésére irányul. A Pécsi Egyházmegye óvodáiban a pedagógusok úgy segítenek a gyermekeknek e tanulási folyamatban, hogy közben közös otthonunk, a teremtett világ védelmének fontosságát is hangsúlyozzák.

2017. október 13. péntek

„Elég volt már a szép szavakból” – 72 óra az önkéntesség öröméért

Október 12-én délután a Tesla Budapest kulturális központban sajtótájékoztatót követően megkezdődött a tizedik, jubileumi 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akciósorozat. A csapatok átvették „Több vagy, ha adsz!” feliratú pólóikat, és megtudták, mi lesz a feladatuk.

2017. október 13. péntek

Szaléziak: Meghallgatni a fiatalok vágyait, elvárásait, bizonytalanságait

A nemzetközi szalézi hírügynökség írását adjuk közre a szalézi hivatásról, az ifjúságpasztorációról.

2017. október 12. csütörtök

Az édesanyák dicsérete – Beszámoló a XIII. nemzetközi gyermekrajz-vándorkiállításról

„Az édesanyák dicsérete” című nemzetközi gyermekrajz-vándorkiállítást Hatvan, Pásztó, Vancouver, Budapest, Mártraverebély-Szentkút, Mátraszentimre-Fallóskút helyszíneken mutatták be augusztus 20. és október 8. között, a Tilma a Gyermekművészetért Alapítvány... »

2017. október 12. csütörtök

Katekézis 2.0 – Videofilm fiataloknak az élet nehézségeiről és az Atya öleléséről

„A szív éjszakája” című videofilmmel az olaszországi San Severo város egyik plébániájának fiataljai szeretnék megmutatni, hogy lehetséges a katekézis 2.0 – vagyis lehetséges zenével és videóval megszólítani kortársaikat.

2017. október 12. csütörtök

„Hídépítő projekt vagyunk” – Tízéves a „72 óra kompromisszum nélkül” önkéntes akció

Október 13. és 15. között megint fiatalok ezreit mozgatja meg az evangélikus, református és katolikus összefogással szervezett önkéntes akciósorozat. Darvas Márton főkoordinátorral beszélgettünk róla.

2017. október 12. csütörtök

Tudtad, hogy szerzetesek sütöttek először perecet?

Eredetileg „pretiola”-nak vagy „bracellae”-nak nevezték a pereceket, amelyeket itáliai szerzetesek kezdtek sütni a 7. században.

2017. október 11. szerda

Böjte Csaba Szegeden

A ferences szerzetes az október 8-án, vasárnap a szegedi dómban bemutatott szentmisén Krisztus példájának követésére kérte a fiatalokat.

2017. október 11. szerda

Terménymegáldás Kiskunhalason

Hagyományteremtő szándékkal rendeztek terménymegáldó ünnepséget október 10-én a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumban. Az eseményen az agrár tagozat tizenegyedikes diákjai vettek részt.

2017. október 11. szerda

Megújult a pécsi Néri Szent Fülöp Katolikus Óvoda – KÉPRIPORT

Megújult a pécsi Néri Szent Fülöp Katolikus Óvoda. A felújított épületet október 5-én áldotta meg Udvardy György megyéspüspök.

2017. október 10. kedd

Nyílt napra hív a hajdúdorogi Szent Bazil-iskola

Nyílt napot szervez október 13-án a hajdúdorogi Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium. Az érdeklődők nemcsak a tanítási órákba tekinthetnek be, hanem különleges programokon is részt vehetnek.

2017. október 10. kedd

A hálát tanulják a gyerekek a szekszárdi „boldog iskolában”

A szekszárdi Szent József Katolikus Általános Iskolaközpont sikeres pályázatot nyújtott be a Jobb Veled a Világ Alapítvány által működtetett Boldogság Intézet felhívására, így az intézmény az idei tanévtől jogosult a „Boldog Iskola” cím viselésére.

2017. október 9. hétfő

Nyílt napot hirdet a kazincbarcikai Don Bosco-iskola

A Don Bosco Általános Iskola, Szakközépiskola, Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium október 27-én nyílt napot tart, amire sok szeretettel várja az intézmény iránt érdeklődő nyolcadik osztályos diákokat.

2017. október 9. hétfő

„Imádkozzátok az életeteket, és éljétek az imátokat” – Imádság és együttlét Nagymaroson

Sokakat vonzott Nagymarosra az idei őszi ifjúsági találkozó. Az imádság témájával meghirdetett október 7-i országos lelkinap főelőadója és a közös szentségimádás vezetője Nagy Bálint SJ volt. „Imádkozzátok az életeteket, és éljétek az imátokat” – buzdított a záró... »

2017. október 8. vasárnap

Ferenc pápa: Az Egyház elköteleződik a gyermekek védelme mellett a digitális világban

„Új, hatékony, megelőző, összefogáson alapuló védelmet kell biztosítani a kiskorúak számára a digitális világ káros hatásaival szemben, mely korunk egyik legsúlyosabb kihívása” – hangsúlyozta Ferenc pápa beszédében, melyet a „Gyermekek méltósága a digitális világban”... »

2017. október 7. szombat

tovább »