Kettős ünnepet ültek Nagyrákoson

Márfi Gyula veszprémi érsek április 23-án megáldotta a felújított nagyrákosi műemlék templomot, és szentmise keretében a bérmálás szentségében részesítette az arra felkészült fiatalokat.

2017. április 28. péntek

Csilla von Boeselagerről elnevezett máltai központot avattak Beregszászban

A fogyatékkal élő gyermekeket és felnőtteket ellátó, Csilla von Boeselagerről elnevezett központot, amely a Pető Intézettel együttműködve végzi majd tevékenységét, április 26-án nyitották meg a kárpátaljai Beregszászon.

2017. április 28. péntek

Révkomáromban rendezték meg a felvidéki magyar katolikus közösségek bibliaversenyének döntőjét

Április 26-án Révkomáromban rendezték meg a szlovákiai magyar közösségek bibliaversenyének középiskolai döntőjét.

2017. április 28. péntek

Az első országos magyar nyelvű római katolikus hittanolimpiát rendezik Erdélyben

„Akiket Isten Lelke vezérel, azok Isten gyermekei” – ezzel a Római levélből (8,14) való mottóval hirdették meg a romániai magyar hittanolimpiát Kolozsváron április 26. és 28. között. A vetélkedő első ízben minősül a román oktatási minisztérium által elismert... »

2017. április 27. csütörtök

Kortárs mentori találkozót szervezett Miskolcon a Görögkatolikus Cigány Szakkollégium

Mentorok és mentoráltak találkoztak április 22-én a miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégiumban. Az egész napos találkozó az ismerkedés, a célok megismerése és az együttműködés jegyében telt.

2017. április 27. csütörtök

A család öröme címmel hirdetnek filmpályázatot fiataloknak a Katolikus Társadalmi Napok szervezői

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas in Veritate Bizottsága és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara a 2017-es Katolikus Társadalmi Napok (KATTÁRS) kapcsán filmpályázatot hirdet, „A család öröme” címmel.

2017. április 27. csütörtök

Elkezdődött a Szent Imre Katolikus Iskolarádiós Hálózat képzése

Fontos állomásához érkezett az Egri Főegyházmegye Szent Imre Katolikus Iskolarádiós Hálózatának szervezése. A Szent István Rádió és Televízió irányításával április 24-én elkezdődött a gyakorlati képzés az egyházmegye iskoláiban.

2017. április 27. csütörtök

„Együttlét a szépségben” – Egyházművészeti napot tartottak Miskolcon

Április 21-én rendezték meg a „Szépséges Pászka” elnevezésű görögkatolikus egyházművészeti napot Miskolcon.

2017. április 27. csütörtök

Egyházi közreműködéssel segítik egészségügyi diplomához a hátrányos helyzetű fiatalokat Miskolcon

Kiegészítő együttműködési megállapodást kötött a miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium és a Miskolci Egyetem (ME) Egészségügyi Kara április 26-án. Az együttműködés célja a hátrányos helyzetű fiatalok egészségügyi diplomához segítése.

2017. április 26. szerda

Egyházmegyei ministránstalálkozót tartottak Vácott

Egyházmegyei ministránstalálkozót rendeztek Vácott április 22-én, melynek mottója ez volt: „Ugye, lángolt a szívünk?” (Lk 24,32)

2017. április 26. szerda

Egyházmegyei sportnapot tartottak Szekszárdon

Idén is megrendezte a Pécsi Katifi a már hagyományosnak számító pécsi egyházmegyei sportnapot, ezúttal Szekszárdon. Az április 22-én, már kilencedik alkalommal megrendezett megmérettetésen kilenc intézmény több mint 150 diákja versenyzett.

2017. április 26. szerda

Kelj fel, indulj és ne félj! – A Piarista Nővérek Kongregációjának tematikus éve

A Piarista Nővérek Kongregációja 2017. március 18-án, az alapítóanya, Boldog Celestina Donati ünnepén új tematikus évet kezdett. A rend nagykárolyi közösségének közleményét adjuk közre.

2017. április 26. szerda

A jövő évi Országos Katolikus Ifjúsági Találkozó önkéntesei találkoztak Erdélyben

A közelgő, 2018-as OKIT önkénteseinek első csoportját is képezték az ifjúsági csoportvezetők tavaszi találkozóján a Szatmár megyei Erdődhegyen. Negyvenhét fiatal vett részt április 21. és 23. között a Helga Winter közösségi házban rendezett tavaszi... »

2017. április 26. szerda

Az olaszországi Jesolóban ünnepeltek szalézi fiatalok

Több mint tizenöt éve minden tavasszal az olasz szalézi fiatalok megtöltik a jesolói Pala Arrex csarnokot: a Triveneto Szalézi Ifjúsági Mozgalom itt rendezi meg a fiatalok ünnepét, egy ifjúsági fesztivált 15–25 évesek számára, és a gyerekek ünnepét a 9–14 éveseknek.

2017. április 26. szerda

215 éve tanítanak a bencések Győrben

Szent Márk ünnepén, április 25-én emlékezünk a hazai bencés rend visszaállítására, a magyar bencések tanítói munkájának kezdetére. A jeles napon a győri bencés atyák és a Szent Mór Bencés Perjelség által fenntartott Czuczor Gergely-gimnázium diákjai és tanárai megemlékeztek a... »

2017. április 25. kedd

Zongorát ajándékozott a Boldogasszony Iskolanővérek szovátai házának Rost Andrea

Két zongorával gazdagodott a Marianum Ház Szovátán április 19-én, a hangszereket két budapesti művész, Balásházi Bálint és Rost Andrea adományozta a missziós központnak. Az ajándékot zenés összeállítással köszönte meg a Magyar Örökség díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek-... »

2017. április 25. kedd

A Brenner-iskola rózsafüzér társulata Pusztacsatárra zarándokolt

Április 21-én, a fényes hét péntekjén a szombathelyi Brenner János Nevelési Központ rózsafüzér társulatának tagjai a Zala megyei pusztacsatári Mária-kegyhelyre zarándokoltak. Több mint száz diák vett részt a közös imádságban, melyet az üldözött keresztényekért ajánlottak... »

2017. április 25. kedd

Zsebpénzből adomány – Gyerekek is segíthetnek a rászorulókon

Zsebpénzéből vásárolt élelmiszert Nagy Lili ajkai általános iskolás a Katolikus Karitász nagyböjti segélyakciójára.

2017. április 25. kedd

Rózsafüzér társulat alakult az Eszterházy Károly Egyetemen

Az Egri Római Katolikus Egyetemi Lelkészség szokásos keddi katekézise keretében április 4-én megalakult az Eszterházy Károly Egyetem rózsafüzér társulata.

2017. április 25. kedd

Dalban adja elő az isteni irgalmasság rózsafüzérét Rob Galea, az énekes pap

Az Ausztráliában élő zeneszerző és énekes pap, Rob Galea megzenésítette az isteni irgalmasság rózsafüzérét.

2017. április 24. hétfő

tovább »