A pápa az olasz szakszervezetekhez: Lehetőséget kell adni a fiataloknak a munkára

Ferenc pápa elutasítja a luxusnyugdíjakat, és új társadalmi megegyezést sürget a munkanélküliség problémájának megoldására, hogy a fiatalok is álláshoz jussanak. Mindez június 28-án hangzott el, amikor a Szentatya a vatikáni VI. Pál teremben találkozott a CISL olasz szakszervezet... »

2017. június 28. szerda

Családtábor és párkapcsolatépítés Gyulán

„A jó ember jó kincseiből jót hoz elő” (Lk 6,45) – e szentírási mondat jegyében hirdették meg a Szeged-Csanádi Egyházmegye családtáborát, amelyet június 22–25. között tartottak Gyulán. A közel 100 fős tábor résztvevői az egyházmegye különböző családos közösségeiből... »

2017. június 28. szerda

Nemzetközi kórusfesztivált rendeztek Komlón

Június 23. és 25. között rendezték Komlón a Kodály Zoltán Nemzetközi Gyermekkórus Fesztivált. A háromnapos rendezvény házigazdája a komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola, díszvendége Udvardy György pécsi megyéspüspök volt.

2017. június 28. szerda

Kucsera Ferenc vértanú káplán emlékezete Szentendrén

Kucsera Ferenc szentendrei káplánt a vörösterror alatt, 1919. június 25-én végeztette ki a kommunista hatalom. Halálának évfordulójához kapcsolódva a szentendrei 914. Számú Endre Cserkészcsapat kiadta „Gubacs” című lapját, melyben megemlékeztek a vértanú káplánról.

2017. június 28. szerda

Zenés történeti iskoladrámát mutattak be Győrben a két király, László és Salamon küzdelméről

Történeti iskoladrámát adott elő június 26-án Győrben, a Szent László-napok keretében a piliscsabai Boldog Özséb Színtársulat. Illei János 18. századi jezsuita drámaíró László és Salamon konfliktusát bemutató darabját dolgozták fel.

2017. június 26. hétfő

Az erdélyi ferencesek várják a jelentkezőket nyári programjaikra – ifjúsági zarándoklat és tábor

Július 28. és augusztus 2. szervezik meg a XV. Ferences Ifjúsági Zarándoklatot (FerIZa), melyre 16 és 35 év közötti fiatalokat várnak. Az idei „fiú_csapat_tábor” – a tavalyihoz hasonlóan – Assisiben lesz augusztus 24. és 31. között.

2017. június 26. hétfő

Átvették okleveleiket a Gál Ferenc Főiskola gyulai karának végzősei

Okleveleket és díjakat adtak át a Gál Ferenc Főiskola Egészség- és Szociális Tudományi Karának diplomaosztó ünnepségén június 23-án a gyulai Nádi Boldogasszony-plébániatemplomban. A rendezvényen aláírták a főiskola, a Békés Megyei Központi Kórház, a Gyulai Várfürdő Kft. és a... »

2017. június 25. vasárnap

„Lelki orvossá lettem” – Hatvanöt éve szentelték pappá Kerényi Lajos atyát

A vasmiséjét ünneplő Kerényi Lajos atyával beszélgettünk.

2017. június 24. szombat

Erdő Péterrel ünnepelt a jezsuita Jézus Szíve-templom közössége

Jézus Szíve ünnepén, június 23-án Erdő Péter bíboros, prímás mondott ünnepi szentmisét és szolgáltatta ki a bérmálás szentségét harmincnégy fiatal számára a magyar jezsuiták pesti főtemplomában. A templomigazgatóság a jeles nap alkalmából több új kezdeményezést is útjára... »

2017. június 24. szombat

Imavirrasztás Eger városáért

Az egri Szent II. János Pál Pápa Katolikus Karizmatikus Imaközösség június 9-én, pénteken 18 órától szombat reggel 6 óráig imavirrasztásra hívta a város lakóit a várban található Golgotához.

2017. június 23. péntek

A Boldog Apor Vilmos-rajzpályázat eredményhirdetése

Június 16-án tartották a Győr Egyházmegyei Vagyonkezelő Központ Szent László Látogatóközpontja által Boldog Apor Vilmos vértanú püspök tiszteletére meghirdetett, általános iskolás diákok számára kiírt rajzpályázat eredményhirdetését.

2017. június 23. péntek

Gonzága Szent Alajos szerzetes

Gonzága Szent Alajosra, az ifjúság példaképére és védőszentjére emlékezünk június 21-én.

2017. június 21. szerda

Ferenc pápa don Milani templománál: „Imádkozzatok, hogy példát vehessek erről a jó papról!”

A Szentatya június 20-án a Firenze közelében található Barbiana településre utazott, ahol Lorenzo Milani sírjánál imádkozott, majd felment a kis templomhoz, ahol a plébános 1954 és 1967 között a szegény fiatalokat tanította. Itt mondott beszédét teljes terjedelmében közöljük.... »

2017. június 21. szerda

Filmforgatással ünnepelték Terézia anya születésnapját az iskolanővérek – KÉPRIPORT

220 éve, 1797. június 20-án született a Boldogasszony Iskolanővérek rendalapítója, Boldog Terézia anya, világi nevén Gerhardinger Karolina. A rend születésének történetét bemutató filmsorozat harmadik részét forgatták a Patrona kórustáborosainak közreműködésével.

2017. június 21. szerda

Görögkatolikus fiatalok a debreceni gyerekklinikára látogattak

A Debreceni Görögkatolikus Parókia fiataljai június 15-én játékokkal, kifestőkkel ajándékozták meg a kezelés alatt álló gyerekeket, mindenkivel tudtak egy kicsit beszélgetni, játszani.

2017. június 21. szerda

Vár a nyár! – Megnyitották a karitásztábor-idényt Olaszfalu-Alsóperén

Márfi Gyula veszprémi érsek június 20-án misével nyitotta meg az idei karitásztábor-idényt Olaszfalu-Alsópere édeni pagonyában. Tíz hét alatt több mint ötezer gyerek táborozhat ingyen, szerezhet barátokat és maradandó élményeket, élvezheti a karitász munkatársainak... »

2017. június 21. szerda

Ministránstalálkozót tartottak a szatmári egyházmegyében

Huszonkét plébánia kétszázharminc ministránsának részvételével tartottak egyházmegyei találkozót június 17-én, szombaton a krasznabéltelki Szent László-plébánián, „Barátaimnak mondalak titeket” (Jn 15,15) mottóval.

2017. június 21. szerda

Ferenc pápa részt vett a római egyházmegye találkozóján

A pápa június 19-én, hétfőn este a Lateráni Keresztelő Szent János-főszékesegyházban találkozott az egyházmegye segédpüspökeivel, papjaival és lelkipásztori munkatársaival.

2017. június 21. szerda

Várják a zarándokokat a fővárosi Szent István-ünnepre

Erdő Péter bíboros, prímás felkérésére a Mária Út és a Mária Rádió idén is buszos és gyalogos zarándoklatokat szervez az augusztus 20-i Szent Jobb-szentmisére és körmenetre; egyúttal arra biztatnak minden hívőközösséget, szervezzenek zarándoklatot a budapesti Szent... »

2017. június 20. kedd

Ismét lehet jelentkezni a Montserrat hivatástisztázó évre

A jezsuita rend Nagy Bálint vezetésével ismét meghirdeti a Montserrat hivatástisztázó évet.

2017. június 19. hétfő

tovább »