A Svetits-iskola alapítóira emlékeztek Debrecenben

Az iskolaalapító házaspárra, Svetits Mátyásra, a debreceni Kereskedelmi és Iparkamara első elnökére és feleségére, Kojanitz Annára emlékeztek a Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban a november 16-i Svetits-napon.

2018. november 17. szombat

„Örökre és tökéletesen” – Az Eucharisztia a kateketikai kongresszus középpontjában

„Élet – kenyér. Adhat-e az Eucharisztia életet?” mottóval az Eucharisztiát állította középpontba a XII. Nemzeti Kateketikai Kongresszus. November 15. és 17. között Budapesten gyűlt össze közös gondolkodásra száznyolcvan katekéta, köztük negyven pap.

2018. november 17. szombat

Szent Márton köpenye vigyáz a tapolcai gyerekekre

„Szent Márton köpenye” címmel immár hetedik alkalommal szervezett családi napot és lapionos felvonulást a tapolcai Nagyboldogasszony Katolikus Iskola november 9-én.

2018. november 17. szombat

DiNardo amerikai bíboros a visszaélésekkel kapcsolatos lépésekről

Az Egyesült Államok püspöki konferenciája november 12. és 14. között tartotta őszi közgyűlését Baltimore-ban. A tanácskozás végén Daniel DiNardo bíboros, a testület elnöke közleményt adott ki.

2018. november 16. péntek

Meghallgatás, nyitottság, megkülönböztetés – Fiatalokkal találkozott Debrecenben Palánki Ferenc

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspökkel, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Ifjúsági Bizottságának elnökével találkoztak fiatalok november 10-én Debrecenben, a Megtestesülés-templomban.

2018. november 16. péntek

Kórustalálkozó Balatonfűzfőn

November 5-én idén is megrendezték a balatonfűzfői Jézus Szíve-plébániatemplomban a Szent Imre-napi kórustalálkozót, melyen közel 150 iskolás gyermek vett részt.

2018. november 16. péntek

Különleges kirándulással ajándékozták meg a görögkatolikus gyermekvédelmi központ gondozottjait

Különleges budapesti kiránduláson vett részt október 29-én a Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ 35 ellátottja. A szervezők beszámolóját adjuk közre.

2018. november 16. péntek

Legyél te a változás! – Ifjúsági találkozót hirdet a 72 Tanítvány Mozgalom és a 72 óra

A 72 Tanítvány Mozgalom és a 72 óra kompromisszum nélkül akció közös felhívását adjuk közre.

2018. november 15. csütörtök

Átadták és megáldották a kőszegi domonkos iskola új tornacsarnokát

Átadták és megáldották november 14-én az Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium új tornacsarnokát Kőszegen. A domonkos nővérek beszámolóját adjuk közre.

2018. november 14. szerda

„Itt mindig vár benneteket valaki” – Kápolnamegáldás a kaposvári Nagyboldogasszony Iskolaközpontban

Varga László megyéspüspök november 13-án ünnepi szentmise keretében megáldotta a kaposvári Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kápolnáját. A kápolna védőszentjének II. János Pál pápát választották, akinek ereklyéjét az... »

2018. november 14. szerda

Kapcsolódj! – Katolikus ifjúsági találkozót tartottak Győrben

„Kapcsolódj!” mottóval november 10-én rendezték meg az idei – immár tizenkettedik – győri katolikus ifjúsági találkozót. A rendezvénynek a győri Szent Imre-plébánia adott otthont.

2018. november 14. szerda

Közelebb az angyalokhoz – Cigány hittanosok találkozója Ózdon

Az ózdi görögkatolikus parókia adott otthont a cigány hittanosok találkozójának október 30-án.

2018. november 14. szerda

Állati küldetést teljesítettek az őszi szünetben a nagyváradi gyerekek

„Állati küldetés” címmel, negyedik alkalommal rendezett október 29. és november 2. között napközis gyermektábort a nagyvárad-olaszi plébánián a Háló közösség. A részt vevő gyermekek öt bibliai állatos történet kapcsán tanultak, játszottak és készítettek kézműves... »

2018. november 14. szerda

Sárváron is lampionos felvonulással ünnepelték Szent Mártont

A Szombathelyi Egyházmegye védőszentje, Szent Márton ünnepe alkalmából november 12-én – huszonegyedik alkalommal – lampionos menet indult a sárvári Szent László Katolikus Általános Iskolától a Szent László-templomba.

2018. november 14. szerda

Szent Márton lóháton vezette a menetet Budapest belvárosában – KÉPRIPORT

November 11-én, vasárnap, Szent Márton napjának délutánján felekezetek közötti összefogáson alapuló keresztény lampionos menetet szervezett a Traditio Christiana Budapest belvárosában.

2018. november 12. hétfő

Tízéves a kolozsvári Szent Imre Katolikus Óvoda

Az egykori Fürdő utcában, a Sétatér szomszédságában tágas, világos épületekben és a hozzájuk tartozó nagy udvaron ünnepelhették a Szent Imre Katolikus Óvoda fennállásának tizedik évfordulóját november 10-én Kolozsvárott.

2018. november 12. hétfő

Szent Márton-napi lámpás felvonulás Kaposváron

Immár hagyomány, hogy a kaposvári Szent Margit Katolikus Óvodába járó gyerekek és a Szent Margit-templom hittanos diákjai együtt ünneplik Szent Márton napját. Idén november 9-én, pénteken rendezték meg az ünnepet.

2018. november 12. hétfő

Szinódusi fórumot és Szent Asztrik-ünnepet tartottak Kalocsán

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye a 2000-ben megtartott egyházmegyei szinódus óta évről évre fórumot szervez aktuális lelkipásztori témákban. Idén november 11-én Kalocsán rendezték meg a fórumot a Nagyasszonyunk Katolikus Intézményben. A téma a fiatalság megszólítása és... »

2018. november 12. hétfő

Betlehemkészítő pályázatot hirdet az Egri Főegyházmegye

Az egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpont betlehemkészítő pályázatot hirdet. A pályaművek leadási határideje december 13.

2018. november 12. hétfő

Meghallgatni és meghívni a fiatalokat – Interjú Palánki Ferenccel a püspöki szinódusról

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspökkel, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Ifjúsági Bizottságának elnökével beszélgettünk, aki az október 28-án zárult szinóduson a magyar püspöki konferencia hivatalos képviselőjeként vett részt.

2018. november 11. vasárnap

tovább »