Taizében a fiatalok felfedezik az ima egyszerű valóságát

Sok keresztény fiatal gyűlt össze idén nyáron is a világ minden részéről a franciaországi Taizében azokra a heti találkozókra, amelyeket a Roger testvér által 1940-ben alapított ökumenikus közösség szervez.

2017. augusztus 16. szerda

Gyémántcsiszolás – Huszonhatodik alkalommal rendezték meg a bugaci ifjúsági lelkigyakorlatos tábort

Augusztus 6–13-ig zajlott a 26. Bugaci Ifjúsági Lelkigyakorlatos Tábor. Idén közel száznegyven gyermek, fiatal, valamint a szervezésben segítő felnőtt vett részt a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye több mint negyedszázados múltra visszatekintő rendezvényén a Móricgát és Bugac... »

2017. augusztus 16. szerda

„Ferenc pápa szereti a családokat” – Katekézissorozat gyermekeknek: A család sebei

A Magyar Katolikus Családegyesület kétheti rendszerességgel adja közre gyermekeknek szóló katekézissorozatát, amely Ferenc pápa családoknak szóló beszédei alapján íródott. A tizenhatodik részt olvashatják.

2017. augusztus 15. kedd

Ferenc pápa üzenetet küldött a mediterrán országok fiataljainak találkozójára

A pugliai Ugento-Santa Maria di Leuca egyházmegye augusztus 10. és 14 között rendezte meg a „Mediterráneum: a testvériség kikötője” címet viselő ifjúsági találkozót. A rendezvényre Ferenc pápa üzenetet küldött.

2017. augusztus 15. kedd

Út a semmiből a végtelen felé – Böjte Csaba a görögkatolikus ifjúsági gyalogos zarándoklatról

Tizenötödik alkalommal rendezték meg a görögkatolikus 16+ ifjúsági gyalogos zarándoklatot augusztus 7. és 12. között, melyhez Böjte Csaba ferences szerzetes is csatlakozott. Az ő gondolatait közöljük a zarándoklatról.

2017. augusztus 14. hétfő

Továbbra is várja a hallgatók jelentkezését a győri Szent László Katolikus Szakkollégium

A győri Szent László Katolikus Szakkollégium felvételt hirdet a 2017/2018-as tanév I. félévére nappali tagozatos BSc/BA, MSc/MA, illetve osztatlan egyetemi és főiskolai képzésben részt vevő hallgatók számára. A jelentkezési időt meghosszabbították.

2017. augusztus 14. hétfő

Töltsd Don Boscóval a nyári szüneted!

Az északi félteke számos országában a fiatalok júliusban és augusztusban vakációznak. A szünet azonban nemcsak a pihenésé, hanem egyben lehetőség is, például a misszionárius önkéntességre.

2017. augusztus 14. hétfő

Célba ért a görögkatolikus ifjúsági zarándoklat

A 16 éven fölülieknek rendezett hagyományos ifjúsági görögkatolikus zarándoklat résztvevői – a három görögkatolikus főpásztor kíséretében – augusztus 12-én érkeztek meg a máriapócsi nemzeti kegyhelyre. A fiatalok augusztus 7-én keltek útra Nagyváradról.

2017. augusztus 14. hétfő

Baldisseri bíboros a fiatalokról szóló szinódusról

A pápa augusztus 12-i, szombati Twitter-üzenete kapcsán a Vatikáni Rádió interjút készített Lorenzo Baldisseri bíborossal, a Püspöki Szinódus főtitkárával a jövő évi szinódus előkészítő munkálatairól.

2017. augusztus 14. hétfő

Ferenc pápa Twitter-üzenete augusztus 12-én, az ENSZ ifjúsági világnapján

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. augusztus 12. szombat

Az érték fogalma áll az idei nagyszokondi gyermektáborok középpontjában

Bensőséges beszélgetések, testet és lelket megmozgató programok, vidámság jellemzi idén is a a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye nagyszokondi gyermektáborait.

2017. augusztus 12. szombat

Nemzetközi táborban vettek részt a mosonmagyaróvári cserkészek

Mintegy száz szlovák, lengyel és magyar fiatal vett részt az Európai Cserkészszövetség (FSE) nemzetközi táborában, melyet a felvidéki Kolbásán rendeztek meg július 17. és 23. között. Magyarországot a mosonmagyaróvári 1. csapat Denevérek Őrse képviselte Carlo Volpe... »

2017. augusztus 11. péntek

Visszaütés helyett használható védekezésre tanították a kisgyerekeket Csíkszeredán

A csíkszeredai Szent Imre Ifjúsági Központban szervezték meg a már hagyományosnak számító nyári gyerekfoglalkoztatót július 31. és augusztus 4. között. Az alkalom központi témája idén az iskolai erőszak megelőzése volt.

2017. augusztus 11. péntek

A kecskeméti Szent Miklós Leánykollégium felvételt hirdet a 2017/18-as tanévre

A város központjában található Szent Miklós Leánykollégium várja a Kecskeméten felsőoktatásban vagy érettségi utáni szakképzésben részt vevő lányok jelentkezését.

2017. augusztus 9. szerda

Erények útján – Ifjúsági gyalogos zarándoklat Nagyváradról Máriapócsra

Tizenötödik alkalommal rendezték meg a görögkatolikus szervezésű 16+ ifjúsági gyalogos zarándoklatot augusztus 7. és 12. között. Idén a Szent László-év jegyében a határon túlról, Nagyváradról indultak a fiatalok Máriapócsra.

2017. augusztus 9. szerda

Gondolatok a loretói ökumenikus táborról

A loretói II. János Pál Pápa Ifjúsági Központ által szervezett nemzetközi ökumenikus táborban vettek részt július 21–28. között fiatalok az erdélyi Margittából. Az ott töltött egy hétről az ő gondolataikat közöljük.

2017. augusztus 8. kedd

Miénk a jövő, és tenni is fogunk érte – Fokoláre-tábor Gödöllőn

Egy amerikai, egy olasz és egy magyar diákkal, valamint egy fokolarinával a felebarát szeretetéről és a média szerepéről beszélgettünk Gödöllőn, abban a nemzetközi táborban, amelyet a Fokoláre mozgalom ifjúsági szervezete, a Gyerekek az Egységért mozgalom rendezett „A világra nyitott... »

2017. augusztus 7. hétfő

Egyre népszerűbbek a marcali hittantáborok

Idén július 3. és 9., valamint július 24. és 30. között tartották meg a hagyományos hittantáborokat Marcaliban, az egyházközség közösségi házában. Összesen mintegy százhúsz gyermeket táboroztattak hat hitoktató, illetve pedagógus és segítő közreműködésével.

2017. augusztus 5. szombat

Itt vagyok, mert hívtál – Imatábor gyerekeknek Homokkomáromban

Huszadik alkalommal rendeztek imatábort a Kaposvári Egyházmegyében. A francia mintára született kezdeményezés sok száz gyermeket segített közelebb Istenhez, örömet adva nekik az ima különböző formáit gyakorolva. Varga László kaposvári megyéspüspök ünnepelt a gyerekkel augusztus 3-án... »

2017. augusztus 4. péntek

Encsen rendezték meg a Szent Gyermekség Műve országos táborát

A Pápai Missziós Művek szervezésében július 26. és 30. között zajlott az országos missziós tábor a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Encsen, melynek mottója ez volt: „Adjatok hálát mindenért” (1Tessz 5,16–18). A tábor nyitó szentmiséjét Ternyák Csaba egri érsek mutatta be.

2017. augusztus 3. csütörtök

tovább »