Templomöleléssel köszöntötték a székesfehérvári iskolások Szent Sebestyén ünnepét

Szent Sebestyén tiszteletére hagyományőrző programokat szerveztek január 18-án, pénteken a székesfehérvári Felsővárosi Általános Iskolában.

2019. január 22. kedd

Fiatalkorúak börtönében fog gyóntatni Ferenc pápa Panamában

Fiatalkorúak börtönében fogva tartott, valamint AIDS-beteg fiatalokkal is találkozik majd Ferenc pápa panamai apostoli útja során – közölte Alessandro Gisotti, a szentszéki sajtóközpont megbízott vezetője. Az egyházfő január 23. és 28. között tesz látogatást a latin-amerikai... »

2019. január 22. kedd

Árpád-házi Szent Margit ünnepe a soproni Szent Orsolya-óvodában – KÉPRIPORT

A korábbi névadóra, Szent Margitra emlékeztek a soproni Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium tavaly átadott új óvodájában január 18-án.

2019. január 22. kedd

Erdélyi fiatalok eredtek Apor Vilmos, Batthyány-Strattmann László és Kaszap István nyomába

Tizenharmadszorra szervezte meg Nagyváradon a „Hivatások nyomában” országos hittanversenyt a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum és a Nagyváradi Egyházmegye. Január 18–20. között tíz iskola három-háromfős csapatai vettek részt a rendhagyó megmérettetésen.

2019. január 22. kedd

Panama-napot szerveznek Budapesten az IVT jegyében – Interjú Gábor Miklóssal

A közép-amerikai Panamavárosban holnap elkezdődik az ifjúsági világtalálkozó (IVT). Ennek jegyében „Panama-napot” szerveznek a magyar fiatalok számára Budapesten január 26-án. Az előkészületekről és a programokról Gábor Miklóst, az MKPK Ifjúsági Bizottságának irodavezetőjét... »

2019. január 21. hétfő

Árpád-házi Szent Margitot ünnepelték Kőszegen

Árpád-házi Szent Margitról emlékeztek meg január 18-án a róla elnevezett iskolában Kőszegen.

2019. január 21. hétfő

Várják a jelentkezőket a pécs-tettyei ifjúsági passióra

Idén virágvasárnap, április 14-én is lesz szabadtéri passió a pécsi Tettyén. A Katifi, a Pécsi Egyházmegye Ifjúsági Referatúrája január 29-re hirdette meg az első próbát: a Mindenszentek-templom klubhelyiségébe várják azokat a fiatalokat, akik szeretnének részt venni az ifjúsági... »

2019. január 21. hétfő

Ferenc pápa vasárnap délben: Töltsétek le a Click To Pray applikációt!

Január 20-án a Szentatya a kánai menyegzőről szóló elbeszélésről elmélkedett a déli Mária-ima keretében. Arra biztatta a hívőket, hogy bátran forduljanak Máriához, ha úgy érzik, elfogyott életük bora, utána pedig Jézusra figyeljenek, s fogadják meg Mária tanácsát: „Bármit mond... »

2019. január 20. vasárnap

Közösség, keresztény értékek és siker – Öt éve új utakon a pécsi Szent Mór óvoda

A pécsi Szent Mór Óvoda öt éve került az Pécsi Egyházmegye fenntartásába. Udvardy György megyéspüspök január 10-én látogatást tett az óvodába, hogy közösen értékelje az elmúlt öt évet a pedagógusokkal.

2019. január 20. vasárnap

Felvételt hirdet a soproni Szent Pál Katolikus Szakkollégium

A gyönyörű történelmi belvárosban épült Szent Pál Katolikus Szakkollégium – Collegium Paulinum – felvételt hirdet a 2018/19-es tanév 2. félévére, bentlakásos elhelyezést biztosítva egyetemista diákoknak.

2019. január 20. vasárnap

Remete Szent Pálra emlékezett a pécsi pálos közösség

A pálos rend névadójának és védőszentjének, Remete Szent Pálnak ünnepét tartották január 15-én a pécsi Szent Imre-templomban. A szentmisén, rendi hagyomány szerint, a pálos szerzetesek megújították fogadalmukat. A szertartás végén megáldották a gyermekeket.

2019. január 19. szombat

Az online „törzsed” helyett tanulj meg boldogulni a családoddal! – A gyerekeink és az internet

2018. augusztus 21–26. között rendezték meg Dublinban a Családok IX. Világtalálkozóját. Az esemény keretében tartott pasztorális konferencián az előadók az Amoris laetitia kezdetű apostoli buzdítás egy-egy témáját fejtették ki. A továbbiakban egy-egy előadás összefoglalóját... »

2019. január 19. szombat

Ökumenikus imahét a budapesti egyetemi lelkészségen

A keresztény egységhét az ifjúságnak is alkalmat ad a találkozókra. A fővárosban tanuló református, evangélikus és katolikus egyetemisták az ökumenikus imahetet megelőzően egy nemzetközi ifjúsági csoport tagjaival találkozhattak, január 24-én pedig egy ökumenikus játékon vehetnek... »

2019. január 19. szombat

Katica és a konyhatündérek

A Katica Könyvműhely egyik fő profilja, a gyermekek hitéletének elmélyítése mellett, az egészségnevelés, s ezen belül az egészséges táplálkozás segítése.

2019. január 19. szombat

Daniel Federspiel: Imádkozzunk Don Boscóval

Az olasz Don Bosco (1815–1888) a katolikus pedagógia egyik legnagyobb alakja volt, aki a nevelés legfőbb eszközének a nevelő személyiségéből sugárzó szeretetet tekintette. Bosco Szent János pedagógiája a játék, az ima és a közösségi munka hármasán nyugszik.

2019. január 19. szombat

Nyílt napra várják az érdeklődőket a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskolán

A felsőfokú tanulmányok megkezdése előtt állókat várják nyílt napra február 6-án 9 órától a Hittudományi Főiskola oktatói és hallgatói a főiskola Hunyadi utcai épületébe.

2019. január 19. szombat

A Váci Egyházmegyei Karitász is részt vesz az induló országos iskolakert-fejlesztési programban

Országos iskolakert-fejlesztési programot indít januárban az Agrárminisztérium, az Iskolakertekért Alapítvány, a Váci Egyházmegyei Karitász és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a saját ilyen témájú kezdeményezéseik összehangolása érdekében.

2019. január 18. péntek

Panamaváros érseke: Imádkozva várjuk Ferenc pápát

Január 22-én kezdődik Panamában a 34. ifjúsági világtalálkozó, amelyen részt vesz Ferenc pápa is. A Vatikáni Rádió José Domingo Ulloa Mendietát, Panamaváros érsekét kérdezte a várakozásról.

2019. január 16. szerda

Pirog a Visztulán – Testvériskolai program a Wacław Felczak Alapítvány támogatásával

A veszprémi Padányi Katolikus Iskola sikerrel pályázott a Wacław Felczak Alapítvány testvérvárosi és testvériskolai kezdeményezéseket támogató pályázatán. Kámán Júlia, az iskola 9/a osztályos tanulója beszámolóját közöljük a pályázat keretében 2018. október 22. és 24.... »

2019. január 14. hétfő

Húszéves a budapesti Gerlóczy utcai egyetemi kollégium

Január 12-én szentmisével ünnepelte első fiúkollégiuma fennállásának huszadik évfordulóját a Budapesti Római Katolikus Egyetemi és Főiskolai Lelkészség. A szentmisét Pákozdi István egyetemi lelkész mutatta be.

2019. január 13. vasárnap

tovább »