Ferenc pápa a Katolikus Akció fiataljaihoz: Legyetek Jézus barátai és tanúságtevői!

Az olasz Katolikus Akció fiataljait fogadta a Szentatya az Apostoli Palota Konzisztórium termében december 16-án.

2017. december 16. szombat

Megerősödni a szolgálatra – cigánypasztorációs konferencia Egerben

„Figyelmünk központjában a család” – 15. alkalommal rendeztek cigánypasztorációs konferenciát Egerben. December 14. és 16. között a Szent János Házban gyűltek össze a szolgálatban elkötelezett cigány és nem cigány emberek szakmai, lelki feltöltődésre.

2017. december 16. szombat

Budapesti campusszal bővült a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola

Új, budapesti campusszal bővült a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola. Az épületegyüttest Beer Miklós megyéspüspök áldotta meg december 15-én.

2017. december 15. péntek

Ki mit tud? – Görögkatolikus gyermekvédelmi központok vetélkedtek Hajdúnánáson

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat három gyermekvédelmi központjának közös megmérettetése zajlott Hajdúnánáson az immár hagyományosnak számító Ki mit tud? vetélkedőn december 4-én.

2017. december 15. péntek

Megállapodást írt alá a megyei kormányhivatallal a Gál Ferenc Főiskola

Ünnepélyes keretek között írták alá a Békés Megyei Kormányhivatal és a Gál Ferenc Főiskola közötti együttműködési megállapodást december 7-én Békéscsabán a megyei kormányhivatal épületében.

2017. december 15. péntek

Karácsonyi készület a görögkatolikus fiatalok budapesti klubjában

A karácsonyi készület jegyében zajlott a budapesti Görögkatolikus Fiatalok Clubja (GrFC) december 12-i összejövetele. Az elmélkedést Szocska Ábel nyíregyházi apostoli kormányzó vezette.

2017. december 15. péntek

Egyházmegyei szavalóversenyt rendeztek Nyíregyházán

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye szavalóversenyét december 9-én, szombaton a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban és plébánián.

2017. december 14. csütörtök

Nyílt napon népszerűsítették a Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központját

December 8-án nyílt napon ismerkedhettek meg az érdeklődők a Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központjával. Az itt zajló kétszakos tanárképzésre 2018. február 15-ig lehet jelentkezni.

2017. december 14. csütörtök

Kollégistákat látogatott meg Varga László püspök

A kaposvári Szent Imre Kollégiumba látogatott december 12-én Varga László megyéspüspök.

2017. december 14. csütörtök

ANGYAL a Lehel téren – Rekordszámú pap várja a gyónni vágyókat az Árpád-házi Szent Margit-templomban

A Regnum Marianum és a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templom közössége „Adventi és Nagyböjti Gyónási Alkalmat”, azaz ANGYAL-t szervez december 20-án, 18 órától a budapesti Lehel téri templomban.

2017. december 13. szerda

Lovasszekéren a Mikulással Máriapócson

A máriapócsi Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolába lovasszekérrel érkezett a Mikulás december 6-án. A jó gyermekek utazhattak is vele egy kicsit.

2017. december 13. szerda

Idén is megrendezték a Mikulás Focikupát a Pécsi Egyházmegyében

Hatodik alkalommal rendezett Mikulás Focikupát a Pécsi Egyházmegye Ifjúsági Referatúrája (PécsiKatifi) a baranyai megyeszékhelyen.

2017. december 13. szerda

Adventi ünnep az egri egyetemi lelkészségen

Adventi koncerttel és ifjúsági szentmisével ünnepeltek az egri katolikus fiatalok december 12-én este.

2017. december 13. szerda

Hátrányos helyzetű gyermekeknek tartottak Mikulás-ünnepséget Vácott

December 8-án délelőtt Mikulás-ünnepséget szervezett az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága (EKIF) a váci püspöki palotában hátrányos helyzetű első és második osztályos gyermekeknek, akik a nógrádi térségből érkeztek Vácra.

2017. december 13. szerda

Lelki és kulturális adventi programok a pozsonyi magyar katolikus közösségben

Molnár Tamás, a pozsonyi magyar katolikus hívek lelkipásztora a közösség adventi készüléséről, programjaikról, az advent jelentőségéről osztotta meg gondolatait a Felvidék.ma portálon.

2017. december 12. kedd

Megújul és kibővül a komlói katolikus iskola és óvoda

December 8-án ünnepség keretében került sor a Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola Szent Bernadett tagóvodájának alapkőletételére. Több mint 1,7 milliárd forint uniós és állami forrásból újul meg az intézmény.

2017. december 12. kedd

Csillagtestvérek éjszakája – Az elhunyt gyermekekért imádkoztak Kaposváron

Advent második vasárnapjának estéjén, december 10-én az elhunyt gyermekekre emlékezve imádkoztak a kaposvári Kossuth téren. A „csillagtestvérek éjszakáján” Varga László kaposvári megyéspüspök a reményről beszélt.

2017. december 11. hétfő

Helyszínelhetnek a nagyváradi katolikus gimnázium diákjai

Második alkalommal nyert támogatást a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum a Közösségért Alapítvány 2017-ben kiírt pályázatán. A fiatalok érdeklődését úgy kívánják felkelteni a reál tantárgyak iránt, hogy kipróbálhatják a bűnügyi sorozatokból ismert különböző... »

2017. december 11. hétfő

A jelszó: „Pozsony”! – Két könyv az egykori koronázóvárosból

Az ember fia-lánya, még a hivatásos tollforgató is, szereti olykor a könnyedebb olvasmányokat. Most azonban e sorok írója, s vélhetőleg és remélhetőleg sokan, valósággal lubickolhatnak két, egyaránt Pozsony szépséges városához, azaz Bécs „szomszédvárához” kötődő,... »

2017. december 10. vasárnap

Csernátoni Csodaváró(k) – Adventi készülődés Erdélyben

Az erdélyi Csernáton Haszmann Pál Múzeumában évek óta megszervezik adventben a Csodaváró elnevezésű programot, amelyen különbözőképpen próbálják az ünnepre készíteni lelküket az érdeklődők. Az intézmény muzeológusa, Dimény-Haszmann Orsolya vall a készületről, a programról,... »

2017. december 10. vasárnap

tovább »