Hiányozhatnak-e a fiatalok Isten Országából? – Szabadegyetemi előadást tartottak Győrben

Balázs Tamás teológiai tanár, plébános előadásával folytatódott február 22-én a Győri Hittudományi Főiskola „Hitünk és életünk” elnevezésű szabadegyeteme. „Hiányozhatnak-e a fiatalok Isten Országából?” című előadása sok érdeklődőt vonzott a győri szeminárium... »

12:21

Hitoktatóknak tartottak továbbképzést Kecskeméten

Február 25-én a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye hittanárai számára szerveztek továbbképzést a kecskeméti Szent Család-plébánián. A program szentmisével kezdődött, amit Bábel Balázs érsek mutatott be.

11:32

Idén is megrendezik az Árvízi Emléknapot Szegeden

A Magyar Cserkészszövetség V. kerülete a szeged-belvárosi plébániával együttműködve idén is megrendezi az 1879-es szegedi árvízre és az újjáépítési összefogásra emlékezve az „Árvízi Emléknapot”. A program március 11-én 10 órakor kezdődik a Dóm téren – tájékoztatott... »

09:51

Tudományos diákköri konferenciát rendezett a Gál Ferenc Főiskola

Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök védnökségével és a Gál Ferenc Főiskola (GFF) szervezésében február 23–24-én tartották a Gerhardus Tudományos Diákköri Konferencia (GTDK) döntőjét Szegeden. A rendezvényen magyarországi és határon túli keresztény hallgatók vettek... »

2017. február 27. hétfő

Újítsd meg csodáidat! – Lelki hétvége a Cor et Lumen Christi közösséggel

Lelki hétvégét rendez Budapesten a Cor et Lumen Christi közösség március 11–12-én. A meghívott előadó Damian Stayne, a közösség alapítója. A találkozó két napján szentmisét mutat be Erdő Péter bíboros, prímás és Székely János segédpüspök.

2017. február 27. hétfő

Egész Hollywood benézhet a Gellértbe – Oscar-díjas siker szentangélás köpenyekben

Oscar-díjat nyert Deák Kristóf „Mindenki” című rövidfilmje Los Angelesben helyi idő szerint február 26-án este (magyar idő szerint február 27-én hajnalban). Ahogy már korábban is megírtuk, két fővárosi katolikus iskola is a ’90-es évek Budapestjén játszódó alkotás helyszínéül... »

2017. február 27. hétfő

Ferenc pápa a házasságra való felkészítésről: Igazi katekumenátusra van szükség

A Rota Romana szervezésében továbbképző tanfolyamot tartottak február 22. és 25. között a Vatikánban plébánosok számára. Az utolsó napon Ferenc pápa a Kelemen teremben fogadta a továbbképzés résztvevőit és a Rota Romana előadóit.

2017. február 26. vasárnap

Középiskolások gyűjtöttek ruhákat hajléktalan embereknek

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat felhívására egy hét alatt tizenkét középiskola válaszolt, és gyűjtött több mázsa ruhát a hajléktalan emberek megsegítésére. A gyűjtés február első hetében kezdődött, több turnusban gyűjtötték be a ruhákat az idő közben csatlakozó... »

2017. február 26. vasárnap

„Ferenc pápa szereti a családokat” – Katekézissorozat gyermekeknek: A kisgyermekek

A Magyar Katolikus Családegyesület kétheti rendszerességgel adja közre gyermekeknek szóló katekézissorozatát, amely Ferenc pápa családoknak szóló beszédei alapján íródott. A hetedik részt olvashatják.

2017. február 25. szombat

„Evangelizációs tréning” – Kató Csaba katekéta interaktív előadása a Sapientián

Kató Csaba állandó diakónus, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Hitoktatási Felügyelőségének szakmai vezető munkatársa február 21-én a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán beszélt az evangelizációról a „Könyvtári esték” sorozat keretében.

2017. február 22. szerda

Ukrajnai nuncius: „Az ukrán gyerekeknek látniuk kell egy olyan világot, ahol nem lőnek nap mint nap”

Claudio Gugerotti érsek, Ukrajna apostoli nunciusa február 14–15-én ellátogatott a Donyec-medence két háború sújtotta városába. Látva a súlyos helyzetet azt javasolta az olasz családoknak, hívjanak meg vakációra ukrán gyerekeket.

2017. február 22. szerda

Először rendeztek bencés bált Tihanyban – KÉPRIPORT

Február 18-án, szombaton első alkalommal rendeztek bencés bált a rend tihanyi iskolájában. Korzenszky Richárd OSB tihanyi perjel fotói idézik fel az estét.

2017. február 22. szerda

Szalézi missziós megbízott látogatott hazánkba

Alfred Maravilla, a szalézi rend missziós dikasztériumának tagja a szalézi missziós önkéntességről beszélt az érdeklődőknek február 19-én Péliföldszentkereszten.

2017. február 21. kedd

Oszlopos Simeon és mai követői – bábostalálkozó a kőbányai Szent László-plébánián

Február 19-én, vasárnap délután bábosok színes serege lepte el Balogh Attila kőbányai plébániáját, és ezzel sokak számára nyitották ki egy ismeretlen, csupa kaland birodalom kapuját.

2017. február 21. kedd

„Miért lettél pápa?” – Ferenc pápa gyerekek kérdéseire válaszolt

A szentatya január 20-án, a római Szent Mária Jozefa-plébánián tett látogatása alkalmával a szentmise előtt gyerekekkel is elbeszélgetett, válaszolt a kérdéseikre.

2017. február 21. kedd

Tömegek búcsúztatták a bolíviai katolikus missziós központban meggyilkolt lengyel önkéntest

Tömegek búcsúztatták február 19-én, vasárnap a bolíviai katolikus missziós központban meggyilkolt lengyel önkéntest a dél-lengyelországi Libiążban. A 25 éves Helena Kmieć állami temetésben részesült, és halála után magas lengyel kitüntetést kapott.

2017. február 20. hétfő

Balatonszemesen rendezték meg a Kaposvári Egyházmegye ifjúsági farsangját

Február 18-án, szombaton 19. alkalommal rendezték meg a Kaposvári Egyházmegye ifjúsági farsangját, amelyen Szent László királynak, az egyházmegye védőszentjének életét is felidézték.

2017. február 20. hétfő

Szalézi önkéntesként HIV-fertőzött fiúk között

Des Williams a Bosco Önkéntes Akció (Bosco Volunteer Action – BOVA) önkénteseként négy hónapot töltött az indiai Szálemben egy otthonban, ahol HIV-fertőzött fiúkat gondoznak. Tapasztalatait a Szaléziak.hu tette közzé.

2017. február 20. hétfő

Szentmisével zárult a házasság hete rendezvénysorozat Budapesten

Bíró László, az MKPK családpasztorációért felelős püspöke mutatta be a házasság hete országos programsorozatának záró szentmiséjét február 19-én Budapesten, a belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban. Házasságban, családban élni jó – üzeni a 10. születésnapját... »

2017. február 19. vasárnap

Fotópályázatot hirdet diákoknak a nyíradonyi görögkatolikus iskola

A nyíradonyi Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskola „Hiányos világ” címmel fotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás tanulók részére.

2017. február 19. vasárnap

tovább »