Ferenc pápa a fiatalokhoz: Szükségünk van felvetéseitekre és álmaitokra!

Az ifjúsági világtalálkozók közötti években egyházmegyei szinten szervezzük meg az ifjúsági világnapot, mégpedig virágvasárnapon. Az idei világnapra a szentatya videoüzenetben buzdította a fiatalokat arra, hogy bízzák életüket Szűz Máriára, és vele együtt járják hívő életük... »

2017. március 21. kedd

Búcsú és farsang a rákosmenti plébániákon

Január 28-án tartották a rákoskeresztúri plébániához tartozó madárdombi Szent Pál-templom búcsúját, valamint a rákosligeti katolikus farsangot a Gregor József Általános Iskolában.

2017. január 31. kedd

Fiatalok indítják zarándokútjára az IVT keresztjét a földrengés sújtotta olasz régiókban

Az ifjúsági világtalálkozók keresztjének jelenlétében találkozott Ferenc pápa az olasz földrengések károsultjaival január 5-én a Vatikánban; az IVT-k keresztje innen indult zarándokútra a földrengés sújtotta egyházmegyékben.

2017. január 12. csütörtök

Az északot déllel összekötő ország – Megkezdődtek a panamai ifjúsági világtalálkozó előkészületei

Kevin Farrell bíboros, a Világiak, Család és Élet Kongregációjának prefektusa munkatársaival Panamába érkezett december 5-én, hogy részt vegyen a 2019-es panamavárosi ifjúsági világtalálkozó előkészületeiben.

2016. december 9. péntek

Ferenc pápa Máriára irányítja a figyelmet a következő ifjúsági világnapokon

Szűz Máriának szentelt témákat választott Ferenc pápa a következő három ifjúsági világnapra.

2016. december 8. csütörtök

Interjú Ferenc pápával a svéd jezsuita Signumban: Nehézség akkor támad, amikor valaki bezárkózik!

Svédországi apostoli útját megelőzően Ferenc pápa interjút adott Ulf Jonsson svéd jezsuitának, aki az uppsalai Newton Intézet filozófiatanára, a svéd jezsuiták Signum című folyóiratának főszerkesztője. Az interjút közölte a svéd Dagens Nyheter napilap, az Osservatore Romano és a... »

2016. október 30. vasárnap

Szalézi fiatalok találkozója az ifjúsági világtalálkozó fényében

Szeptember 24-én a krakkói ifjúsági világtalálkozón részt vett magyar szalézi fiatalok utótalálkozót szerveztek a pesthidegkúti szalézi nővéreknél.

2016. október 8. szombat

Lengyel vendégek a Budapesti Egyetemi Lelkészségen

A krakkói ifjúsági világtalálkozó (IVT) gliwicei előtalálkozójának szervezőit látta vendégül a Budapesti Egyetemi Lelkészség az elmúlt hétvégén, szeptember 30. és október 2. között – tájékoztatott Sinka Domonkos.

2016. október 4. kedd

Dicsérjük együtt az Urat – fiatalok találkozója a Margitszigeten

„Fiatalok a keresztény Európáért” mottóval szerveztek dicsőítő gitáros-énekes találkozót szeptember 10-én Budapesten. A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Palánki Ferenc püspök mutatott be szentmisét. Böjte Csaba OFM szentek példája alapján arra biztatott, írjuk tovább Krisztus... »

2016. szeptember 10. szombat

Az irgalmasságról szólt a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó

Augusztus 20-án véget ért a 2016-os Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó (CSIT). Az „Erdélyi Krakkó” nevet is viselő rendezvényről szombaton több mint ezer fiatal tért haza lelkiekben feltöltődve, gazdagodva, hogy a hétköznapokban is hirdesse az evangéliumot és tanúságot tegyen Isten... »

2016. augusztus 23. kedd

Közös énekléssel és flashmobbal zárult a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó

A Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó (CSIT) utolsó estéjén több mint ezer, CSIT-es pólóba öltözött fiatal énekelte el a tánckoreográfiával összekötött idei himnuszt, majd egy táncos flashmob helyszínévé vált augusztus 19-én este a Szent István-kollégium udvara.

2016. augusztus 22. hétfő

A MAGIS jezsuita ifjúsági találkozó és az IVT – egy résztvevő szemével

Joseph Pham Đinh Ngoc SJ beszámolóját és gondolatait adjuk közre a jezsuiták által szervezett ifjúsági találkozóról, a MAGIS-ról és a két hete befejeződött krakkói Ifjúsági Világtalálkozóról.

2016. augusztus 21. vasárnap

Istent dicsőíteni énekkel, gitárral – Fiatalok ezreit várják szeptember 10-én a Margitszigetre

A júliusi krakkói katolikus Ifjúsági Világtalálkozó magyar utórendezvényének tekinthető a „Fiatalok a keresztény Európáért” mottójú találkozó, amelyet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon tartanak szeptember 10-én.

2016. augusztus 21. vasárnap

Elkezdődött a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó

„Erdélyi Krakkó” címmel szervezik az idei Csíksomlyói Ifjúsági Találkozót. Augusztus 16. és 20. között több mint ezer fiatal vesz részt a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye legnagyobb ifjúsági rendezvényén. A CSIT Médiacsapatának sajtóközleményét... »

2016. augusztus 17. szerda

Boldog Romero érsek alakját állítja középpontba a 2019-es panamai ifjúsági világtalálkozó

Boldog Oscar Romero érsek, san salvador-i vértanú alakját állítják az esemény középpontjába a következő, panamavárosi ifjúsági világtalálkozó szervezői. Az eseményről José Luis Lacunza Maestrojuán panamai bíboros nyilatkozott a L’Osservatore Romano vatikáni napilapnak.

2016. augusztus 13. szombat

A magyar máltai mentősök is segítettek az Ifjúsági Világtalálkozón

Több mint kétmillió zarándok vett részt július végén a katolikus Ifjúsági Világtalálkozón Krakkóban, amelyen az egészségügyi ellátást végző harminckét mentőegység között ott volt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mentőszolgálata is.

2016. augusztus 7. vasárnap

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye fiatalja Krakkóról

Koczinger Hannelore és Dehenes Dorottya írt élménybeszámolót az Ifjúsági Világtalálkozó után, Gönczy Tamás pedig fotókban számol be a történtekről.

2016. augusztus 7. vasárnap

Pécsi fiatalok az Ifjúsági Világtalálkozón

Krakkó, Szent II. János Pál pápa városa az ifjúság és az irgalmasság városa is, aki gyakran hangsúlyozta, a fiatalok „az egyház jövője”, Ferenc pápa pedig „az egyház jelenének” nevezi az ifjúságot. Hogy látták a fiatalok Krakkót? Geiszelhardt Sára, a PécsiKatifi tagjának... »

2016. augusztus 6. szombat

Interjú Erdő Péter bíborossal az Ifjúsági Világtalálkozóról

Nem passzív és sodródó keresztények akarunk lenni, hanem olyanok, akik Isten és ember iránti szeretetből tenni akarnak a világért, a környezetükért, és tovább akarják adni Krisztus örömhírét – mondta az Ifjúsági Világtalálkozó alkalmából készült interjúban Erdő Péter a... »

2016. augusztus 5. péntek

Ferenc pápa a lengyel püspökökkel beszélgetett

Lengyelországi útjának első napján, július 27-én este Ferenc pápa a lengyel püspökökkel zártkörű beszélgetést folytatott a krakkói székesegyház kápolnájában. A beszélgetés leiratát, mely egy héttel később megjelent a Szentszék honlapján és hivatalos újságjában is, teljes... »

2016. augusztus 5. péntek

tovább »