Hoser érsek: A „Humanae vitae” enciklika prófétaian előre látta a fogamzásgátlás következményeit

Ötven éve, 1968. július 25-én jelent meg VI. Pál pápa „Humanae vitae” kezdetű enciklikája a helyes születésszabályozásról. Az évforduló alkalmából a lengyel Katolikus Hírügynökség (KAI) június 12-én újságírók számára szervezett találkozót a Lengyel Püspöki Konferencia... »

2018. június 15. péntek

Huszonöt éves a jánosházi Szent Imre Általános Iskola

Szentmisével és sokszínű műsorokkal ünnepelte június 13-án megalakulásának 25. évfordulóját a Szent Imre Általános Iskola a Vas megyei Jánosházán.

2018. június 15. péntek

Istenbe gyökerezve – Aranyjubileumát ünneplő nővért köszöntöttek Nagybányán

Június 8-án, Jézus Szíve ünnepén a helyi katolikus közösség Rosalba Gallarotti nővért, a Jézus Szíve Kis Leányai kongregáció tagját is köszöntötte rendbe lépésének ötvenedik évfordulója alkalmából a partiumi Nagybányán.

2018. június 15. péntek

Együtt ünnepelték ezüstmiséjüket a győri szeminárium egykori növendékei

Nyolcan fejezték be tanulmányaikat a Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézetben 1993-ban. Négyüket a Győri, négyüket a Szombathelyi Egyházmegye szolgálatára szentelte fel püspökük. Pappá szentelésük 25. évfordulója alkalmából június 11-én szentmisét ünnepeltek a győri... »

2018. június 14. csütörtök

Százezrek meneteltek az életért Lengyelországban

Lengyelország 62 városában tartottak június 10-én, vasárnap felvonulásokat az életért és a családért. A „Lengyelország a család által erős” mottóval szervezett rendezvényeken számos lengyel püspök is részt vett.

2018. június 14. csütörtök

Meszlényi Zoltán ereklyéjével gazdagodott a nyolcvanöt éves zagyvapálfalvai templom

Az 1961 óta Salgótarjánhoz tartozó Zagyvapálfalva Jézus Szíve-templomát nyolcvanöt éve szentelték fel. A templombúcsú ünnepén, június 10-én Beer Miklós váci megyéspüspök mutatott be ünnepi szentmisét.

2018. június 14. csütörtök

Fiatal papok adtak hálát a hivatásuk kegyelméért a kolozsvári Szent Mihály-templomban

Aki június 11-én a kolozsvári Szent Mihály-templomban részt vett a délutáni szentmisén, különleges ajándékban részesült: együtt imádkozhatott nyolc fiatal pappal, akik pappá szentelésük tizedik évfordulóján hálát adtak Istennek a hivatás kegyelméért és a benne való... »

2018. június 13. szerda

Vasmisét mutatott be Szegeden Gyulay Endre nyugalmazott püspök

Hatvanöt éve szentelték pappá Gyulay Endrét, a Szeged-Csanádi Egyházmegye nyugalmazott püspökét. Ebből az alkalomból mutatott be vasmisét június 9-én, szombaton a szegedi dómban.

2018. június 13. szerda

Új énekkarosok beöltözése és fogadalomtétel Vácon

Beer Miklós váci megyéspüspök öltöztette be énekkari liturgikus ruháikba a Váci Székesegyház Szent Cecília Kórusának új tagjait és a Váci Székesegyházi Kórusiskola elsős kórusosztályát június 1-jén.

2018. június 12. kedd

Egykor együtt katonáskodó teológusok találkozóját tartották Tihanyban

A kötelező katonai szolgálatukat 1968-ban a Magyar Néphadsereg bajai gépkocsizó lövészezredében megkezdő teológushallgatók találkoztak bevonulásuk 50. évfordulója alkalmából június 8-án a Tihanyi Bencés Apátságban.

2018. június 12. kedd

Ne féljünk hitünket megvallani! – Szent Kvirin püspökre emlékeztek Szombathelyen

Búcsúi szentmisével emlékeztek Szent Kvirin püspökre június 10-én Szombathelyen, a Savariában vértanúhalált halt főpásztorról elnevezett szalézi templomban.

2018. június 11. hétfő

25 éves a kispesti Reménység Katolikus Általános Iskola

Hálaadó szentmisét és megemlékezést tartottak június 8-án a kispesti Nagyboldogasszony-templomban a Reménység Katolikus Általános Iskola fennállásának 25. évfordulója alkalmából.

2018. június 8. péntek

Mátyás király-emlékmisét mutattak be a bécsi Stephansdomban

Szentmise keretében emlékeztek meg Mátyás király születésének 575. és koronázásának 560. évfordulójáról június 2-án Bécsben. Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspökkel koncelebrált Pál László püspöki vikárius, Vencser László ausztriai magyar főlelkész, valamint Varga... »

2018. június 8. péntek

Palermóba látogat a pápa a maffia által meggyilkolt Don Puglisi halálának 25. évfordulóján

Ferenc pápa szeptember 15-én keresi föl Szicília tartományi székhelyét, Palermót, hogy megemlékezzen a maffia által 25 éve meggyilkolt, és azóta boldoggá avatott Giuseppe (becenevén: Pino) Puglisi atya vértanúságának évfordulójáról.

2018. június 7. csütörtök

Hetvenöt éve van Jézus Szíve oltalmában Pécs

Hetvenöt évvel ezelőtt, a második világháború leggyötrelmesebb évében, június 6-án Pécs városát és lakóit Jézus Szent Szíve oltalmába ajánlották.

2018. június 6. szerda

„Feladatom, hogy Krisztusról tegyek tanúságot” – Ezüstjubileumát ünnepelte Bosák Nándor püspök

Hálaadó szentmisét mutatott be Bosák Nándor nyugalmazott debrecen-nyíregyházi megyéspüspök május 31-én a debreceni Szent Anna-székesegyházban, püspökké való kinevezésének 25. évfordulóján, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztjének a jelenlétében.

2018. június 1. péntek

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében fogadták az eucharisztikus kongresszus missziós keresztjét

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje országjáró útjának következő állomása az alapításának 25. évfordulóját ünneplő Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye. Május 30-án Debrecenben, a Szent Anna-székesegyházban fogadták a keresztet.

2018. június 1. péntek

Itt vagyok, Uram, segítek – Beszélgetés Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspökkel

II. János Pál pápa 25 évvel ezelőtt, 1993. május 30-án, pünkösd ünnepén kelt „Hungarorum gens” kezdetű bullájával megváltoztatta a Magyar Katolikus Egyház szervezeti felépítését, és megalapította a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyét.

2018. június 1. péntek

Azt keresem, Jézus mit tenne a helyemben – Ünnepi interjú Beer Miklós váci megyéspüspökkel

„Soha nem mérlegeltem, hogy dicséretet vagy bántást kapok-e azért, ha a lelkiismeretem szerint teszem a dolgomat. Amit megéltem, arra ösztönzött, hogy oda kell állnom a kicsik, azt elesettek mellé” – vallja Beer Miklós váci megyéspüspök. A főpásztorral 75. születésnapja alkalmából... »

2018. május 31. csütörtök

A guatemalai Rózsafüzér Királynőjét ábrázoló mozaikot avattak a vatikáni kertekben

Vatikáni vezetők, a guatemalai helyi egyház és a Szentszékhez akkreditált diplomáciai testület képviselőinek jelenlétében május 29-én, kedden a vatikáni kertekben ünnepi keretek között helyezték el és áldották meg a guatemalai Rózsafüzér Királynőjét ábrázoló mozaikot.

2018. május 31. csütörtök

tovább »