A kalocsai Liszt Ferenc-zeneiskola ötvenéves jubileumát ünnepelték

A Liszt Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény alapításának ötvenedik évfordulóját ünnepelték Kalocsán, a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban február 27-én. A templomban elsőként Fehérvári István, az intézmény igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket.

17:40

Az első ötven év – 29 helyszínen ünnepelték az országban a karizmatikus megújulás születésnapját

Magyarországon február 18-án 29 helyszínen ünnepelték a karizmatikus megújulás 50. születésnapját. Ebből az alkalomból az egri Szent II. János Pál pápa katolikus karizmatikus közösség szervezett hálaadó és dicsőítő imaestet az egri Szent Bernát ciszterci templomban.

10:40

Alapításuk 400. évfordulóját ünnepelték a lazaristák Nagyváradon

A Misszióstársaság (lazaristák) közössége 2017-ben ünnepli létrejötte 400. évfordulóját. Ez alkalomból Nagyváradon, a Katalin-telepi római katolikus plébánián ötrészes előadás-sorozat indult.

09:00

Ferenc pápa történelmi látogatást tett egy római anglikán templomban

Történelmi látogatást tett Ferenc pápa február 26-án, vasárnap délután a Mindenszentekről nevezett anglikán templomban, Róma belvárosában. Eddig egyetlen katolikus egyházfő sem kereste föl a közösséget, amely idén ünnepli római jelenlétének 200. évfordulóját.

2017. február 27. hétfő

A pápa fogadta a francia Katolikus Küldöttség az Együttműködésért képviselőit

Ferenc pápa február 25-én fogadta a VI. Pál „Populorum progressio” kezdetű enciklikája nyomán ötven éve létrejött Katolikus Küldöttség az Együttműködésért tagjait.

2017. február 27. hétfő

Égető kérdések – domonkos válaszok

„Domonkosok a társadalomért – OP 800” címmel szervezett nemzetközi konferenciát a domonkos nővérek magyar közössége a Budapesti Corvinus Egyetemen. A február 24-én tartott tanácskozás a rend társadalmi, szociális szerepvállalására, az elődök és elméleteik mai jelentőségére... »

2017. február 24. péntek

Negyedszázados a szatmárnémeti román nyelvű római katolikus személyi plébánia

Schönberger Jenő püspök által celebrált szentmisével ünnepelte 25. születésnapját a szatmárnémeti Kálvária-templom román ajkú közössége február 19-én.

2017. február 24. péntek

Domonkosok a társadalomért – jubileumi évet záró könyvbemutató és konferencia Budapesten

Az alapítása 800. évfordulóját ünneplő domonkos rend a héten az emlékévet záró konferencián és könyvbemutatón ismerteti, miként válaszol ma a szerzetesközösség gazdag teológiai hagyománya alapján korunk gazdasági és szociális kérdéseire. Február 21-én tájékoztatták... »

2017. február 21. kedd

Ülésezett a Magyarországi Cursillo Mozgalom Nemzeti Titkársága Máriabesnyőn

A Magyarországi Cursillo Mozgalom Nemzeti Titkársága február 17–18-án Máriabesnyőn tartotta éves értekezletét – tájékoztatta szerkesztőségünket a titkárság világi elnöke, Fabók Ildikó.

2017. február 21. kedd

Mindenkinek helye és küldetése van az Egyházban – Beszélgetés a hetvenéves Cserháti Ferenc püspökkel

A külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott segédpüspökkel 70. születésnapja alkalmából készített interjút adjuk közre.

2017. február 18. szombat

Veres András: Szent László példája a keresztény értékek megőrzésére buzdít

Február 17-én a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban tartott szentmisét és hangversenyt követően a városháza dísztermében Borkai Zsolt polgármester, Veres András győri megyéspüspök, valamint Potápi Árpád János államtitkár beszédet mondott a Szent László-év megnyitása... »

2017. február 18. szombat

Pályázatot hirdettek Mosonmagyaróváron Szent Lászlóról, a lovagkirályról

A mosonmagyaróvári Móra Ferenc Általános Iskola Szent László király trónra lépésének 940. és szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából keresztény műveltségi vetélkedőt hirdetett.

2017. február 17. péntek

Reisz Pál atya 75 éves és aranymisés

Február 17-én tölti be hetvenötödik életévét Reisz Pál ferences szerzetes, az esztergomi ferences gimnázium korábbi igazgatója.

2017. február 17. péntek

InfoPontot kapott a Pécsi Tudományegyetem

Páva Zsolt, Pécs polgármestere és Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora adta át, Udvardy György pécsi megyéspüspök pedig megáldotta február 14-én a Pécsett, a Széchenyi téren kialakított PTE InfoPontot.

2017. február 16. csütörtök

A Szent László-év kiemelt helyszíne lesz Nagyvárad

Nagyvárad kiemelt helyszíne lesz a Szent László-évnek – közölte egy sajtótájékoztatón február 15-én Zatykó Gyula, a nagyváradi Szent László Egyesület elnöke.

2017. február 16. csütörtök

Félévkezdő értekezletet tartottak az egyházmegyei nevelési intézmények vezetői Kalocsán

Közös értekezlettel kezdték a tavaszi tanítási félévet a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye köznevelési intézményeinek vezetői Kalocsán február 15-én.

2017. február 16. csütörtök

Püspöki szentmisét mutattak be a betegek világnapja alkalmából Szatmárnémetiben

Schönberger Jenő megyéspüspök február 11-én szentmisét mutatott be a betegek világnapjához kapcsolódva a Krisztus Mennybemenetele-székesegyházban. A Szatmári Római Katolikus Püspökség kórház-pasztorációs irodája által előkészített misére idén is sokan érkeztek az egyházmegye... »

2017. február 15. szerda

Annus mirabilis – Mayer Mihály és Várszegi Asztrik hálaadása püspökké szentelésük évfordulóján

Február 10–11-én Mayer Mihály nyugalmazott pécsi megyéspüspök és Várszegi Asztrik OSB püspök, főapát Pannonhalmán közös hálaadást és emlékezést tartottak püspökké szentelésük évfordulója alkalmából.

2017. február 13. hétfő

Megújul a Fatimai Boldogságos Szűz Mária első hazai kegyhelye

Spányi Antal megyéspüspök Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató, Dózsa István vagyonkezelő és Csány Zoltán egyházmegyei főépítész kíséretében február 10-én tájékoztatta az alsószentiváni kegyhely megújításáról Helter István plébánost és a plébánia... »

2017. február 13. hétfő

Bármi jöhet, együtt küzdünk majd – interjú a házasság hete „arcaival”

Jubilál a házasság hete Magyarországon. Tizedik alkalommal rendezik meg február 12. és 19. között az országos programsorozatot a keresztény egyházak és a civil szervezetek összefogásával. A házasság hete idei „arcaival”, Madarász Isti filmrendezővel és feleségével, Kerekes... »

2017. február 12. vasárnap

tovább »