Örömteli élet Krisztussal – Temesvári Károly Benedek pálos szerzetest köszöntötték

Örökfogadalmának 50. évfordulóján szentmise keretében köszöntötték Temesvári Károly Benedek pálos szerzetest Beer Miklós váci megyéspüspök, rendtársai, paptársai és hívei a márianosztrai Magyarok Nagyasszonya-bazilikában augusztus 28-án. Az alábbiakban Benedek atya életútját... »

2017. szeptember 21. csütörtök

Marcaliak zarándokoltak Fatimába

Az elmúlt héten 19 fős marcali zarándokcsoport utazott repülőgéppel a portugáliai Fatimába, hogy részt vegyen a fatimai jelenések 100. évfordulójára megrendezett szeptemberi nemzetközi zarándoklaton.

2017. szeptember 20. szerda

Harmincéves a pünkösdfürdői Boldog Özséb-templom

A Budapest III. kerületében lévő, pünkösdfürdői Boldog Özséb-templomot 1987-ben szentelték fel. A szentelés harmincadik évfordulóján jubileumi ünnepséget rendeztek, amelynek keretében Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét.

2017. szeptember 18. hétfő

Pápai küldöttként Parolin bíboros mutatott be centenáriumi szentmisét a casamari bazilikában

Augusztus 25-én kelt levelében Ferenc pápa megbízta Pietro Parolin bíboros államtitkárt, hogy a casamari bazilika felszentelésének 800. évfordulója alkalmából „a mindenható Isten iránti hálaadásképpen szentmisét mutasson be a bazilikában szeptember 15-én a századok során mutatott... »

2017. szeptember 17. vasárnap

Egyházért, hazáért, családért – jubileumi Mindszenty-zarándoklat Budapesten

Szeptember 16-án gyalogos zarándoklat indult a Városmajorból Máriaremetére a Mindszenty bíboros által 70 évvel ezelőtt kezdeményezett zarándoklat nyomán. A sokaságot Bíró László és Székely János püspökök, valamint Lambert Zoltán kanonok vezették. A kegyhelyen szentmisét mutatott be... »

2017. szeptember 16. szombat

190 éve született az első magyar szalézi munkatárs

190 évvel ezelőtt, 1827. szeptember 12-én született Lonkay Antal, az első magyar szalézi munkatárs.

2017. szeptember 16. szombat

Kilencvenéves a Római Magyar Akadémia

Szeptember 12-én, pontosan 90 évvel a létrejötte után, az „Akadémia 90/10” című képzőművészeti kiállítás keretében nyitotta meg az új évadot a Római Magyar Akadémia.

2017. szeptember 14. csütörtök

A cserhátszentiváni templom felszentelésének jubileumát ünnepelték

A közelmúltban felújított cserhátszentiváni Kisboldogasszony-templom felszentelésének 75. évfordulóján, szeptember 9-én, szombaton Beer Miklós, a Váci Egyházmegye püspöke és Urus Attila plébános mutattak be szentmisét.

2017. szeptember 14. csütörtök

Megújult a felvidéki Muzsla kétszáz éves temploma

Széles körű összefogásnak köszönhetően újult meg a római katolikus templom a felvidéki Muzslán, ahol Udvardy György pécsi megyéspüspök mutatott be hálaadó szentmisét szeptember 10-én.

2017. szeptember 14. csütörtök

Felsőoktatási Veni Sancte Pécsett

Szeptember 11-én este tartották a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola (PPHF) és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) hallgatóinak, oktatóinak és dolgozóinak Veni Sancteját a pécsi székesegyházban. A püspöki szentmisét követően két új oktató tett esküt.

2017. szeptember 13. szerda

A Boldogasszony nevét veszi fel a székely menekültek emlékhelye Hajdúnánáson

Hetedik alkalommal tartották meg Hajdúnánáson a székely menekültek emléknapját szeptember 10-én. Az idei ünnepségsorozatot az első világháború idején átmenetileg a városban otthonra lelt székelyek 1917. évi hazatelepülésének századik évfordulója jegyében szervezték.

2017. szeptember 13. szerda

Jézus reményt nyújt minden embernek – 350 évvel ezelőtt jelent meg az Elveszett paradicsom

John Milton (1608–1674) angol költő a barokk és egyben a világirodalom egyik legnagyobb alakja. Legismertebb műve az „Elveszett paradicsom” című eposza, amely 1667-ben jelent meg először, és óriási hatással volt a későbbi korok irodalmára, művészetére.

2017. szeptember 10. vasárnap

Szent Rose Philippine Duchesne-re emlékeznek jubileumi évük alkalmából a Sacré Coeur nővérek

A Szent Szív Társaság szerzetesrend jubileumi évet kezdett 2017 nyarán. Ez alkalomból megemlékeznek Rose Philippine Duchesne nővérről, aki négy társával 1818-ban érkezett az Amerikai Egyesült Államokba, hogy a lánynevelésen keresztül Jézus Szent Szívének szeretetét terjessze az... »

2017. szeptember 10. vasárnap

Hit és tudomány együttes szemlélete – Alapításának évfordulóját ünnepli a pécsi egyetem

A pécsi egyetem alapításában nagy szerepe volt az Egyháznak: a 650. évforduló kapcsán Nagy Lajos királyt és Vilmos középkori pécsi püspököt ábrázoló szoborkompozíciót avattak szeptember 1-jén.

2017. szeptember 6. szerda

Jubileumot ünnepeltek Vértesszőlősön – KÉPRIPORT

A Kisboldogasszony-templom felszentelésének 225. évfordulójáról emlékeztek meg a Komárom-Esztergom megyei Vértesszőlős községben. A szeptember 3-án tartott ünnepi szentmisét Spányi Antal megyéspüspök mutatta be.

2017. szeptember 5. kedd

Kettős jubileumot ünnepelt a szegedi Karolina

Idén egyszerre ünnepli alapításának 145. és újraindulásának 25. évfordulóját a Boldogasszony Iskolanővérek szegedi iskolája, a Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium. Az intézmény ünnepélyes tanévnyitóját szeptember 3-án... »

2017. szeptember 4. hétfő

Huszonötödik születésnapját ünnepelte a nyíregyházi Szent Imre-gimnázium

Szeptember 2-án került sor a huszonöt éves nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola jubileumi tanévnyitójára. Az ünnepi szentmisét Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök mutatta be.

2017. szeptember 4. hétfő

Ti az Egyház kincsei vagytok – Jubiláló házaspárok újították meg ígéretüket Győrben

Veres András megyéspüspök szeptember 2-án szentmisét mutatott be a győri Loyolai Szent Ignác bencés templomban a Győri Egyházmegye azon jubiláló házaspárjainak részvételével, akik idén ünneplik szentségi házasságkötésük kerek évfordulóját.

2017. szeptember 4. hétfő

Örökfogadalma ötvenedik évfordulóját ünnepelte Temesvári Károly Benedek pálos szerzetes

Ötven éve tett örökfogadalmat Temesvári Károly Benedek pálos szerzetes, Kóspallag plébánosa. Istennek szentelt életéért augusztus 28-án, Márianosztrán, a Magyarok Nagyasszonya-bazilikában jubileumi szentmise keretében adott hálát.

2017. szeptember 3. vasárnap

A Szent Család-templom felszentelésének évfordulóját ünnepelték Kazincbarcikán

Augusztus 27-én ünnepelték Kazincbarcikán a Szent Család-templom felszentelésének tizedik évfordulóját. A szentmisét Ternyák Csaba egri érsek mutatta be.

2017. augusztus 30. szerda

tovább »