Szolgálni másokat, csak ez marad meg örökre – Interjú az aranymisés Béres Miklóssal

Béres Miklós nyugalmazott parókus augusztus 18-án ünnepli pappá szentelésének ötvenedik évfordulóját. Az aranymiséssel készült interjút a Miskolci Egyházmegye honlapja tette közzé.

14:02

Ezüstmise és kiállításmegnyitó a nicki búcsún

Aigner Géza pappá szentelésének 25. évfordulóját ünnepelte egykori nicki hívei körében Szent Anna ünnepén, a nicki templom búcsúnapján tartott hálaadó szentmisén. Az Örökségvédelmi Közösségi Házban megnyitották Sztojka József kiállítását.

2018. augusztus 16. csütörtök

Ezüstmisét és búcsút ünnepeltek Nyírbátorban

„A hit életünk mécsesét tápláló olaj, mely lélekben megerősít” – mondta Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök augusztus 5-én a nyírbátori Urunk színeváltozása görögkatolikus templomban, ahol az egyházközség búcsúját és Kiss Zsolt parókus ezüstmiséjét... »

2018. augusztus 8. szerda

„Ez nem csak egy játszótér, inkább egy nagy család” – Húszéves a Játszva megelőzni program

Húszéves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat „Játszva megelőzni” programja, melynek évfordulóját az első máltai játszótéren, Budapesten, a Gyűrű utcai lakótelep szívében ünnepelte a segélyszervezet július 28-án.

2018. augusztus 7. kedd

Krisztust kell megszerettetnünk – Beszélgetés Harmath Károly ferences szerzetessel

Negyven évvel ezelőtt indult útjára az Agapé Kiadó. A katolikus szellemiségű könyvek és kiadványok megjelentetésével, terjesztésével foglalkozó vállalkozás lelke és motorja a kezdetektől Harmath Károly ferences szerzetes volt. A jubileum alkalmából kérdeztük a múltról, a jelenről... »

2018. augusztus 5. vasárnap

Brindisi Szent Lőrinc-emlékévet hirdetett a kapucinus rend elöljárója

Brindisi Szent Lőrinc (1559–1619) kapucinus szerzetes, pap, egyháztanító halálának 400. évfordulójára készülve Mauro Jöhri OFMCap generális miniszter emlékévet hirdetett 2018. július 21-től 2019. július 21-ig.

2018. augusztus 3. péntek

Vasmiséjét ünnepelte Gonda Imre Ipolytarnócon

Pappá szentelésének 65. évfordulóját ünnepelte július 29-én Gonda Imre apát, pápai prelátus, apostoli protonotárius, érseki bírósági helynök. Az ünnepelt szülőfalujában, Ipolytarnócon mutatta be vasmiséjét.

2018. augusztus 2. csütörtök

Templommegáldás és búcsú Székelyudvarhely-Kadicsfalván

Szent Anna és Joachim ünnepére fejeződött be a székelyudvarhely-kadicsfalvi templom felújítása. A munka a hívek összefogásával valósult meg. A július 29-i hálaadó ünnepséget háromnapos lelkigyakorlat előzte meg.

2018. július 30. hétfő

Püspöki szentmise a jubileumát ünneplő Miród-forrásnál

Július 28-án áldotta meg Székely János szombathelyi megyéspüspök a Kemestaródfa mellett, a Miród-forrásnál lévő oltár fölé emelt tetőzetet, valamint az új tabernákulumot és az ott elhelyezett Jézus Szíve-képet.

2018. július 29. vasárnap

Huszonöt éves az újudvari Szent Rita Katolikus Ifjúsági Tábor

Negyedszázada ad otthont Újudvar a Szent Rita Katolikus Ifjúsági Tábornak, melyre a jubileum alkalmából Ferenc pápa is áldását adta. A tábor népszerűsége töretlen – idén július 15–19-ig, a kicsik táborában több mint 160-an voltak; a nagyobbakéban, július 20–26-ig közel hetvenen... »

2018. július 26. csütörtök

Jubiláns lelkipásztorok hálaadása Hatvanban – KÉPRIPORT

Július 11-én szentmise keretében adtak hálát az Úrnak Gedeon József és Kosinsky Béla pappá szentelésének jubileuma alkalmából a hatvani Szent Adalbert-templomban.

2018. július 26. csütörtök

Billings-módszer – Családtervezés az ötvenéves „Humanae vitae” szellemében

„A Billings Ovulációs Módszert (BOM) a 20. század egyik legnagyobb felfedezéseként fogják számon tartani az orvoslás történetében” – mondta Thomas Hilgers professzor, a VI. Pál Pápa Intézet alapító igazgatója.

2018. július 25. szerda

„Amíg az Úrnak szüksége lesz rám” – Beszélgetés az aranymisés Ruppert Józseffel

Ruppert József piaristát kérdeztük hivatásáról, pályájáról,

2018. július 22. vasárnap

„Mondd, Gábor, mi fáj?” – Interjú a nyolcvanéves Jakab Gáborral

Jakab Gábor kolozsvár-kerekdombi plébános a gyulafehérvári főegyházmegye legidősebb aktív papja: július 17-én ünnepelte 80. születésnapját. Kereken 50 esztendeje szolgál a Jézus Szíve-plébánián. A Vasárnap egykori főszerkesztőjével e kettős évforduló alkalmából beszélgetett... »

2018. július 21. szombat

Ortodox egyházi megemlékezéseket tartottak II. Miklós cár és családja kivégzésének centenáriumán

Oroszországban a napokban megemlékezéseket tartanak a Romanov-ház utolsó uralkodója, II. Miklós cár és családja kivégzésének centenáriuma alkalmából. A megemlékezések központi mozzanata a július 16-án éjjel tartott körmenet volt, melyet Kirill moszkvai pátriárka vezetett.

2018. július 20. péntek

„Az Egyház újjáépítésére kaptak meghívást” – Jubileumi káptalan a Ferences Világi Rendben

Jubileumi káptalanját tartja a Ferences Világi Rend július 19. és 21. között az esztergomi ferences rendházban.

2018. július 19. csütörtök

Aranymiséjét ünnepelte Harangozó Vilmos kőszegi plébános

Július 8-án a kőszegi Jézus Szíve-templomban ünnepelte pappá szentelésének ötvenedik évfordulóját Harangozó Vilmos plébános.

2018. július 16. hétfő

Az ember egyetlen vigasza, hogy végül az élő Isten kezébe kerül – Száz éve született Ingmar Bergman

Július 14-én emlékezünk meg Ingmar Bergmannak (1918–2007), az egyetemes filmművészet meghatározó alakjának századik születésnapjáról.

2018. július 14. szombat

Idén is megáldják a jubiláló házaspárokat Győrben

Szeptember 1-jén, szombaton 10 órai kezdettel Veres András győri megyéspüspök hálaadó szentmisét mutat be a jubiláló házaspárok részvételével a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

2018. július 13. péntek

Ügyvédbojtárból lelkipásztor: Rumszauer Miklós

Rumszauer Miklós, a kaposvári Szent Margit és Szent József-templom plébánosa, a püspökség bírósági helynöke a Kaposvári Egyházmegye első olyan papja, aki az ügyvédi hivatás helyett a papságot választotta. Lőrincz Sándor mutatta be az ezüstmisés kaposvári lelkipásztort a Jel... »

2018. július 10. kedd

tovább »