Folytatódik az ima Kaszap István és Bogner Mária Margit boldoggá avatásáért

A hívek kérésére a Székesfehérvári Egyházmegyében idén is folytatódik a közös imádság Kaszap István és Bogner Mária Margit boldoggá avatásáért.

2017. január 5. csütörtök

Egy lépéssel közelebb került a boldoggá avatáshoz az első afroamerikai pap

Az egykori rabszolgából lett pap, Augustus Tolton, aki Chicagóban és Illinois állam nyugati részén szolgált az 1800-as években, egy lépéssel közelebb került a boldoggá avatáshoz: december 10-én exhumálták a testét, hogy tudományos vizsgálatnak vessék alá, ami a boldoggáavatási... »

2017. január 5. csütörtök

Csodák, hősies erények és vértanúság

December 21-én, szerdán Ferenc pápa kihallgatáson fogadta Angelo Amato bíborost, a Szenttéavatási Kongregáció prefektusát, és felhatalmazta őt a következő dekrétumok közzétételére.

2016. december 23. péntek

„Új élet lesz a vérből” – Megkezdődött a Brenner János-emlékév

Császár István egyházmegyei kormányzó december 17-én, a szombathelyi Szent Kvirin- templomban megnyitotta a Brenner-emlékévet, csaknem napra pontosan 59 évvel azután, hogy Szentgotthárd közelében ismeretlenek meggyilkolták Brenner Jánost, a fiatal, szombathelyi születésű papot.

2016. december 18. vasárnap

Diana hercegnő és Winston Churchill közös felmenője egy lépéssel közelebb került a szentté avatáshoz

Az Isten szolgája névre méltónak ítélték a krikettrajongó brit konvertitát, aki a szegényeknek szentelt életet élt, és különösen szívén viselte az ír bevándorlók sorsát.

2016. december 11. vasárnap

Ferenc pápa: Engedjük, hogy magával ragadjon minket az örvendezés!

December 11-én, advent harmadik vasárnapján Ferenc pápa az igazi keresztény örömről elmélkedett, az úrangyala elimádkozása után pedig megemlékezett a Szíriában, Aleppóban élőkről, a hétvégi terrorcselekmények áldozatairól, valamint külön köszöntötte a hitoktatókat és a... »

2016. december 11. vasárnap

Eredetinek kell lenni, nem fénymásolatnak – Továbblép a 15 éves Carlo Acutis szenttéavatási ügye

November 24-én Angelo Scola bíboros lezárta Carlo Acutis, a 15 évesen leukémiában elhunyt fiatal kanonizációs eljárásának egyházmegyei szakaszát.

2016. december 5. hétfő

Megáldották a felújított orgonát Csehimindszenten

November 29-én, a Mindszenty József bíboros szülőfalujában szokásos havi engesztelő imaest keretében Császár István egyházmegyei kormányzó megáldotta a Mindenszentek-templom restaurált orgonáját.

2016. december 4. vasárnap

Huszonnégy boldoggá avatásról döntött a Vatikán

Ferenc pápa december 2-án, pénteken fogadta Angelo Amato bíborost, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusát, és felhatalmazta a dikasztériumot új dekrétumok közzétételére.

2016. december 2. péntek

„Az én utam a szeretet. Nincs időm másra” – Végéhez közeledik a Mester Margit Mária-emlékév

Az Unum Sanctissimae Trinitatis Társaság 2016-ot Mester Margit Mária-emlékévvé nyilvánította, alapítójuk, Margit anya születésének 110. évfordulója alkalmából; a megemlékezések életének és a társaság történetének főbb eseményeihez és helyszíneihez kapcsolódtak.

2016. november 21. hétfő

Kármelita szentek ünnepe Magyarszéken

Október 15-én Avilai Szent Terézt, október 16-án pedig Szentháromságról nevezett Erzsébet nővér (Élisabeth Catez) kanonizációját ünnepelték a Baranya megyei Magyarszéken, a Mindenszentek kármelita kolostorban.

2016. október 25. kedd

Hősies erényeket elismerő dokumentumokat tesz közzé a Szentek Ügyeinek Kongregációja

Október 10-én, hétfőn Ferenc pápa kihallgatáson fogadta Angelo Amato bíborost, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusát, és meghatalmazta a testületet a következő dekrétumok közzétételére.

2016. október 12. szerda

Teréz anya ereklyetartója a szent nővér értékrendjét tükrözi

Teréz anya relikviáinak tartója tükrözi értékrendjét – nyilatkozta Brian Kolodiejchuk, a kalkuttai nővér szenttéavatási ügyének posztulátora, aki a Vatikán közleményében magyarázta el az egyszerű ereklyetartó egyes elemeinek hátterét.

2016. szeptember 6. kedd

Ferenc pápa: Hordozzuk szívünkben Teréz anya mosolyát, és ajándékozzunk meg vele mindenkit!

Szeptember 4-én vasárnap délelőtt Ferenc pápa szentté avatta Kalkuttai Teréz anyát a Szent Péter téren százhúszezer hívő jelenlétében. Homíliáját és a szentmise végén elmondott szavait teljes egészében közreadjuk.

2016. szeptember 4. vasárnap

Mary Prema nővér, a Szeretet Misszionáriusai legfőbb elöljárója Teréz anyáról

Kalkuttai Teréz anya szentté avatása alkalmából a Vatikáni Rádió interjút készített Mary Prema nővérrel, a Szeretet Misszionáriusai (Teréz Anya Nővérei) legfőbb elöljárójával, aki a rend harmadik vezetője Teréz anya és Nirmala nővér után.

2016. szeptember 1. csütörtök

Kalkutta Teréz anya szentté avatására készül

Jóllehet Kalkuttai Teréz anyát a Vatikánban fogják szentté avatni szeptember 4-én, Kalkuttában is készülnek a nagy ünnepre, melynek alkalmából szentmiséket és imaalkalmakat szerveznek a Szeretet Misszionáriusai.

2016. augusztus 13. szombat

Az albán vértanúk boldoggá avatása elé – interjú az albán püspöki konferencia elnökével

November 5-én, az albániai Shkodra városában a boldogok sorába iktatják Nikollë Vinçenc Prennushi ferences érseket és 37 vértanútársát, akik a kommunista diktatúra áldozatai lettek 1949-ben. A Vatikáni Rádió készített interjút Angelo Massafra érsekkel, az albán püspöki konferencia... »

2016. július 18. hétfő

A pápa jóváhagyta a Szentek Ügyeinek Kongregációja új dekrétumait

Július 8-án Ferenc pápa magánkihallgatáson fogadta Angelo Amato bíborost, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusát, és engedélyt adott kilenc dekrétum közzétételére.

2016. július 8. péntek

Lezárult Hám János boldoggáavatási folyamatának egyházmegyei szakasza

Ünnepélyes keretek között zárták le június 29-én, szerdán, Szent Péter és Szent Pál apostol ünnepén Isten szolgája Hám János boldoggáavatási folyamatának egyházmegyei szakaszát a szatmárnémeti székesegyházban.

2016. június 30. csütörtök

Ferenc pápa hét boldogot avat szentté október 16-án

Az Apostoli Palota konzisztóriumi termében június 20-án, hétfőn délelőtt a római kuriális kardinálisok részvételével Ferenc pápa bíborosi konzisztóriumot tartott, melyen szenttéavatási ügyekben döntöttek.

2016. június 21. kedd

tovább »