Peppino, aki felajánlotta életét az Úrnak

Folyamatban van Isten szolgája Giuseppe Ottone boldoggá avatása, aki 13 éves korában halt meg a Nápoly közelében fekvő Torre Annunziatában. A szegények barátja volt, aki felajánlotta magát az Úrnak, hogy megszabadítsa a szenvedéstől nevelőanyját.

2017. február 13. hétfő

Levélben fordulnak Lahor érsekéhez egy bombatámadásban meghalt mártír fiú ügyében

A johannabadi katolikus közösség azzal a kéréssel fordult Lahor érsekéhez, tolmácsolja kérésüket Ferenc pápa felé, hogy engedélyezze az eljárás megindítását Akash Bashir, volt szalézi növendék mártíromságának ügyében.

2017. január 22. vasárnap

Folytatódik az ima Kaszap István és Bogner Mária Margit boldoggá avatásáért

A hívek kérésére a Székesfehérvári Egyházmegyében idén is folytatódik a közös imádság Kaszap István és Bogner Mária Margit boldoggá avatásáért.

2017. január 5. csütörtök

Egy lépéssel közelebb került a boldoggá avatáshoz az első afroamerikai pap

Az egykori rabszolgából lett pap, Augustus Tolton, aki Chicagóban és Illinois állam nyugati részén szolgált az 1800-as években, egy lépéssel közelebb került a boldoggá avatáshoz: december 10-én exhumálták a testét, hogy tudományos vizsgálatnak vessék alá, ami a boldoggáavatási... »

2017. január 5. csütörtök

Csodák, hősies erények és vértanúság

December 21-én, szerdán Ferenc pápa kihallgatáson fogadta Angelo Amato bíborost, a Szenttéavatási Kongregáció prefektusát, és felhatalmazta őt a következő dekrétumok közzétételére.

2016. december 23. péntek

„Új élet lesz a vérből” – Megkezdődött a Brenner János-emlékév

Császár István egyházmegyei kormányzó december 17-én, a szombathelyi Szent Kvirin- templomban megnyitotta a Brenner-emlékévet, csaknem napra pontosan 59 évvel azután, hogy Szentgotthárd közelében ismeretlenek meggyilkolták Brenner Jánost, a fiatal, szombathelyi születésű papot.

2016. december 18. vasárnap

Diana hercegnő és Winston Churchill közös felmenője egy lépéssel közelebb került a szentté avatáshoz

Az Isten szolgája névre méltónak ítélték a krikettrajongó brit konvertitát, aki a szegényeknek szentelt életet élt, és különösen szívén viselte az ír bevándorlók sorsát.

2016. december 11. vasárnap

Ferenc pápa: Engedjük, hogy magával ragadjon minket az örvendezés!

December 11-én, advent harmadik vasárnapján Ferenc pápa az igazi keresztény örömről elmélkedett, az úrangyala elimádkozása után pedig megemlékezett a Szíriában, Aleppóban élőkről, a hétvégi terrorcselekmények áldozatairól, valamint külön köszöntötte a hitoktatókat és a... »

2016. december 11. vasárnap

Eredetinek kell lenni, nem fénymásolatnak – Továbblép a 15 éves Carlo Acutis szenttéavatási ügye

November 24-én Angelo Scola bíboros lezárta Carlo Acutis, a 15 évesen leukémiában elhunyt fiatal kanonizációs eljárásának egyházmegyei szakaszát.

2016. december 5. hétfő

Megáldották a felújított orgonát Csehimindszenten

November 29-én, a Mindszenty József bíboros szülőfalujában szokásos havi engesztelő imaest keretében Császár István egyházmegyei kormányzó megáldotta a Mindenszentek-templom restaurált orgonáját.

2016. december 4. vasárnap

Huszonnégy boldoggá avatásról döntött a Vatikán

Ferenc pápa december 2-án, pénteken fogadta Angelo Amato bíborost, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusát, és felhatalmazta a dikasztériumot új dekrétumok közzétételére.

2016. december 2. péntek

„Az én utam a szeretet. Nincs időm másra” – Végéhez közeledik a Mester Margit Mária-emlékév

Az Unum Sanctissimae Trinitatis Társaság 2016-ot Mester Margit Mária-emlékévvé nyilvánította, alapítójuk, Margit anya születésének 110. évfordulója alkalmából; a megemlékezések életének és a társaság történetének főbb eseményeihez és helyszíneihez kapcsolódtak.

2016. november 21. hétfő

Kármelita szentek ünnepe Magyarszéken

Október 15-én Avilai Szent Terézt, október 16-án pedig Szentháromságról nevezett Erzsébet nővér (Élisabeth Catez) kanonizációját ünnepelték a Baranya megyei Magyarszéken, a Mindenszentek kármelita kolostorban.

2016. október 25. kedd

Hősies erényeket elismerő dokumentumokat tesz közzé a Szentek Ügyeinek Kongregációja

Október 10-én, hétfőn Ferenc pápa kihallgatáson fogadta Angelo Amato bíborost, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusát, és meghatalmazta a testületet a következő dekrétumok közzétételére.

2016. október 12. szerda

Teréz anya ereklyetartója a szent nővér értékrendjét tükrözi

Teréz anya relikviáinak tartója tükrözi értékrendjét – nyilatkozta Brian Kolodiejchuk, a kalkuttai nővér szenttéavatási ügyének posztulátora, aki a Vatikán közleményében magyarázta el az egyszerű ereklyetartó egyes elemeinek hátterét.

2016. szeptember 6. kedd

Ferenc pápa: Hordozzuk szívünkben Teréz anya mosolyát, és ajándékozzunk meg vele mindenkit!

Szeptember 4-én vasárnap délelőtt Ferenc pápa szentté avatta Kalkuttai Teréz anyát a Szent Péter téren százhúszezer hívő jelenlétében. Homíliáját és a szentmise végén elmondott szavait teljes egészében közreadjuk.

2016. szeptember 4. vasárnap

Mary Prema nővér, a Szeretet Misszionáriusai legfőbb elöljárója Teréz anyáról

Kalkuttai Teréz anya szentté avatása alkalmából a Vatikáni Rádió interjút készített Mary Prema nővérrel, a Szeretet Misszionáriusai (Teréz Anya Nővérei) legfőbb elöljárójával, aki a rend harmadik vezetője Teréz anya és Nirmala nővér után.

2016. szeptember 1. csütörtök

Kalkutta Teréz anya szentté avatására készül

Jóllehet Kalkuttai Teréz anyát a Vatikánban fogják szentté avatni szeptember 4-én, Kalkuttában is készülnek a nagy ünnepre, melynek alkalmából szentmiséket és imaalkalmakat szerveznek a Szeretet Misszionáriusai.

2016. augusztus 13. szombat

Az albán vértanúk boldoggá avatása elé – interjú az albán püspöki konferencia elnökével

November 5-én, az albániai Shkodra városában a boldogok sorába iktatják Nikollë Vinçenc Prennushi ferences érseket és 37 vértanútársát, akik a kommunista diktatúra áldozatai lettek 1949-ben. A Vatikáni Rádió készített interjút Angelo Massafra érsekkel, az albán püspöki konferencia... »

2016. július 18. hétfő

A pápa jóváhagyta a Szentek Ügyeinek Kongregációja új dekrétumait

Július 8-án Ferenc pápa magánkihallgatáson fogadta Angelo Amato bíborost, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusát, és engedélyt adott kilenc dekrétum közzétételére.

2016. július 8. péntek

tovább »