Szentté avatják Ferencet és Jácintát, a fatimai látnokokat

Az egyetemes Egyház hamarosan 36 új szenttel és 40 új boldoggal gazdagodik. Ferenc pápa március 23-án, csütörtökön délelőtt fogadta Angelo Amato bíborost, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusát, és engedélyezte újabb dekrétumok közzétételét.

2017. március 23. csütörtök

Az internet védőszentje lehet a tizenöt évesen elhunyt Carlo Acutis

Az olasz katolikus televíziócsatorna, a Tv2000 március 20-i műsorát Carlo Acutisnak szentelte, annak a 2006-ban, tizenöt éves korában leukémiában elhunyt milánói fiúnak, akinek boldoggáavatási ügye már a szentszéki szakaszába lépett, és akit az internet leendő védőszentjeként... »

2017. március 21. kedd

Bódi Mária Magdolna boldoggáavatási ügyéről nyilatkozott Szakács Péter püspöki delegátus

Március 10-én a Vatikáni Rádió interjút készített Szakács Péter tapolcai plébánossal, püspöki delegátussal Bódi Mária Magdolna vértanú munkáslány életéről és boldoggáavatási ügyéről.

2017. március 13. hétfő

Mindszenty József bíboros boldoggá avatásáért mutatnak be szentmisét minden hónapban Esztergomban

Minden hónap hatodik napján az esztergomi bazilika szentségkápolnájában mutatnak be szentmisét Mindszenty József boldoggá avatásáért Beatrix Van den Borre FSO, a kútvölgyi Boldogasszony-kápolna gondozójának kezdeményezésére.

2017. március 2. csütörtök

Peppino, aki felajánlotta életét az Úrnak

Folyamatban van Isten szolgája Giuseppe Ottone boldoggá avatása, aki 13 éves korában halt meg a Nápoly közelében fekvő Torre Annunziatában. A szegények barátja volt, aki felajánlotta magát az Úrnak, hogy megszabadítsa a szenvedéstől nevelőanyját.

2017. február 13. hétfő

Levélben fordulnak Lahor érsekéhez egy bombatámadásban meghalt mártír fiú ügyében

A johannabadi katolikus közösség azzal a kéréssel fordult Lahor érsekéhez, tolmácsolja kérésüket Ferenc pápa felé, hogy engedélyezze az eljárás megindítását Akash Bashir, volt szalézi növendék mártíromságának ügyében.

2017. január 22. vasárnap

Folytatódik az ima Kaszap István és Bogner Mária Margit boldoggá avatásáért

A hívek kérésére a Székesfehérvári Egyházmegyében idén is folytatódik a közös imádság Kaszap István és Bogner Mária Margit boldoggá avatásáért.

2017. január 5. csütörtök

Egy lépéssel közelebb került a boldoggá avatáshoz az első afroamerikai pap

Az egykori rabszolgából lett pap, Augustus Tolton, aki Chicagóban és Illinois állam nyugati részén szolgált az 1800-as években, egy lépéssel közelebb került a boldoggá avatáshoz: december 10-én exhumálták a testét, hogy tudományos vizsgálatnak vessék alá, ami a boldoggáavatási... »

2017. január 5. csütörtök

Csodák, hősies erények és vértanúság

December 21-én, szerdán Ferenc pápa kihallgatáson fogadta Angelo Amato bíborost, a Szenttéavatási Kongregáció prefektusát, és felhatalmazta őt a következő dekrétumok közzétételére.

2016. december 23. péntek

„Új élet lesz a vérből” – Megkezdődött a Brenner János-emlékév

Császár István egyházmegyei kormányzó december 17-én, a szombathelyi Szent Kvirin- templomban megnyitotta a Brenner-emlékévet, csaknem napra pontosan 59 évvel azután, hogy Szentgotthárd közelében ismeretlenek meggyilkolták Brenner Jánost, a fiatal, szombathelyi születésű papot.

2016. december 18. vasárnap

Diana hercegnő és Winston Churchill közös felmenője egy lépéssel közelebb került a szentté avatáshoz

Az Isten szolgája névre méltónak ítélték a krikettrajongó brit konvertitát, aki a szegényeknek szentelt életet élt, és különösen szívén viselte az ír bevándorlók sorsát.

2016. december 11. vasárnap

Ferenc pápa: Engedjük, hogy magával ragadjon minket az örvendezés!

December 11-én, advent harmadik vasárnapján Ferenc pápa az igazi keresztény örömről elmélkedett, az úrangyala elimádkozása után pedig megemlékezett a Szíriában, Aleppóban élőkről, a hétvégi terrorcselekmények áldozatairól, valamint külön köszöntötte a hitoktatókat és a... »

2016. december 11. vasárnap

Eredetinek kell lenni, nem fénymásolatnak – Továbblép a 15 éves Carlo Acutis szenttéavatási ügye

November 24-én Angelo Scola bíboros lezárta Carlo Acutis, a 15 évesen leukémiában elhunyt fiatal kanonizációs eljárásának egyházmegyei szakaszát.

2016. december 5. hétfő

Megáldották a felújított orgonát Csehimindszenten

November 29-én, a Mindszenty József bíboros szülőfalujában szokásos havi engesztelő imaest keretében Császár István egyházmegyei kormányzó megáldotta a Mindenszentek-templom restaurált orgonáját.

2016. december 4. vasárnap

Huszonnégy boldoggá avatásról döntött a Vatikán

Ferenc pápa december 2-án, pénteken fogadta Angelo Amato bíborost, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusát, és felhatalmazta a dikasztériumot új dekrétumok közzétételére.

2016. december 2. péntek

„Az én utam a szeretet. Nincs időm másra” – Végéhez közeledik a Mester Margit Mária-emlékév

Az Unum Sanctissimae Trinitatis Társaság 2016-ot Mester Margit Mária-emlékévvé nyilvánította, alapítójuk, Margit anya születésének 110. évfordulója alkalmából; a megemlékezések életének és a társaság történetének főbb eseményeihez és helyszíneihez kapcsolódtak.

2016. november 21. hétfő

Kármelita szentek ünnepe Magyarszéken

Október 15-én Avilai Szent Terézt, október 16-án pedig Szentháromságról nevezett Erzsébet nővér (Élisabeth Catez) kanonizációját ünnepelték a Baranya megyei Magyarszéken, a Mindenszentek kármelita kolostorban.

2016. október 25. kedd

Hősies erényeket elismerő dokumentumokat tesz közzé a Szentek Ügyeinek Kongregációja

Október 10-én, hétfőn Ferenc pápa kihallgatáson fogadta Angelo Amato bíborost, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusát, és meghatalmazta a testületet a következő dekrétumok közzétételére.

2016. október 12. szerda

Teréz anya ereklyetartója a szent nővér értékrendjét tükrözi

Teréz anya relikviáinak tartója tükrözi értékrendjét – nyilatkozta Brian Kolodiejchuk, a kalkuttai nővér szenttéavatási ügyének posztulátora, aki a Vatikán közleményében magyarázta el az egyszerű ereklyetartó egyes elemeinek hátterét.

2016. szeptember 6. kedd

Ferenc pápa: Hordozzuk szívünkben Teréz anya mosolyát, és ajándékozzunk meg vele mindenkit!

Szeptember 4-én vasárnap délelőtt Ferenc pápa szentté avatta Kalkuttai Teréz anyát a Szent Péter téren százhúszezer hívő jelenlétében. Homíliáját és a szentmise végén elmondott szavait teljes egészében közreadjuk.

2016. szeptember 4. vasárnap

tovább »