A szentségekről szólt a novemberi püspöki katekézis Pécsen

November 16-án az esti szentmisét követően ismét püspöki katekézisen vehettek részt a pécsi Dóm Kőtárban az érdeklődők.

2017. november 23. csütörtök

Folytatódott a mentorképzés a Szombathelyi Egyházmegyében

November 17-18-án tartották a mentorképzés második félévének utolsó találkozóját Szombathelyen, a Martineumban. Az élménypedagógiai képzés és a mérésértékelés tudományában való elmerülés után e hétvégén a mentoridentitással és az eredményes kíséréshez szükséges... »

2017. november 22. szerda

A szülők és a jegyesek megszólításáról gondolkodtak a katekumenátuskonferencia résztvevői

A XVII. Országos Katekumenátuskonferenciát október 2. és 4. között Mohácson rendezték meg. A konferencia fő témája az volt, hogy milyen új missziós lehetőségei vannak a Katolikus Egyháznak a szülők és jegyesek megszólítására.

2017. október 17. kedd

Ismét lesz felnőtt katekézis Pécsen

Szeptembertől újra tart felnőtt katekézist Udvardy György pécsi megyéspüspök a Dóm Kőtárban. Az előadásokat havi rendszerességgel tartják.

2017. szeptember 28. csütörtök

Katekumenátus a kultúrák találkozásában – Nemzetközi kongresszust szerveztek Pécsen

Nemzetközi kongresszusnak adott otthont a pécsi püspökség május 18. és 22. között. Európa tizennégy országából érkeztek a felnőtt megtérők Egyházba való beavatásával foglalkozó szakemberek, hogy megfogalmazzák tapasztalataikat és a katekumenátus új lehetőségeit.

2017. május 24. szerda

Kateketikai programok a Szeged-Csanádi Egyházmegyében

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Kateketikai Iroda szervezésében több előadást hallgathatnak meg az érdeklődők. A tanév utolsó rendezvényeként június 10-én tartják meg a II. Mentor-Katekéta Konferenciát.

2017. március 23. csütörtök

„A kereszténységet nem lehet magányosan megélni” – Beszélgetés Puss Sándor jezsuita szerzetessel

Puss Sándor felvidéki jezsuita szerzetessel Havasi Péter beszélgetett a Pátria Rádió katolikus műsorában Urunk megkeresztelkedésének ünnepén, január 8-án a keresztség szentségéről és arról, mennyire tartják fontosnak a szülők a felvidéki magyarság körében a gyermekek... »

2017. január 9. hétfő

Minden hívő Isten reklámja – Milyen lehetőségek rejlenek az Alpha-kurzusokban?

Az Országos Lelkipásztori Intézet szervezésében az Alpha-kurzusokban rejlő hatékony evangelizációs lehetőségekről beszélt a második szakmai nap résztvevőinek Fábry Kornél és Füzes Ádám október 22-én az MKPK budapesti irodaházának előadótermében.

2016. október 24. hétfő

A kereszténység alapjait segít megismerni az Alpha kurzus Dombóváron

Az evangelizáció egyik legújabb módszere az Alpha kurzusok indítása, amelyek bárki számára nyitottak, az sem feltétel, hogy a jelentkezők katolikusok legyenek. Dombóváron négy éve működik az Alpha csoport, Kutas Attila plébános és a szervezők május 28-án várták az... »

2016. június 1. szerda

Katekumenátuskonferencia Mohácson: közösségkeresés Krisztussal

Április 18–20. között rendezték meg a XVI. Országos Katekumenátuskonferenciát a Baranya megyei városban. Az előadásokon szó esett a beavató szentségekre való felkészülés szertartásainak történelmi változásairól, az európai helyzetképről és a magyarországi katekumenátus... »

2016. április 21. csütörtök

Bérmálás és plébániamegáldás Székesfehérváron

Április 3-án, vasárnap a székesfehérvári Prohászka-emléktemplomban Spányi Antal megyéspüspök a bérmálás szentségében részesítette az arra készülő híveket, majd megáldotta a felújított plébániát.

2016. április 5. kedd

Az élet csodája – Olaszországban megkeresztelték a mentőhajón született kisfiút

Divane októberben született, édesanyja ápolónő, Kamerunból menekült. Jelenleg Olaszországban élnek, az egyházmegye püspöke a kisfiúval a karjában nyitotta meg Fanóban a szent kaput. Az édesanya is a keresztségre készül.

2016. január 8. péntek

Katekumenátuskonferencia: A megvallott hittől a krisztusi elköteleződésig

„Azért jöttem, hogy életük legyen, és bőségben legyen” mottóval rendezték meg április 20. és 22. között Leányfalun a XV. Országos Katekumenátus Konferenciát. Az MKPK Hitoktatási Bizottságának szokásos évi fórumán a katekumenátussal foglalkozó lelkipásztorok, világi... »

2015. április 20. hétfő

Kateketikai továbbképzést tartottak a Szeged-Csanádi Egyházmegyében

Katekéták számára rendeztek szakmai továbbképzést Szegeden április 11-én, szombaton. A Szeged-Csanádi Egyházmegye beszámolóját tesszük közzé.

2015. április 13. hétfő

Szent Márton és a katekumenátus

A katekumenátus szerepének jelentőségével foglalkozott Kürnyek Róbert atya március 31-én a Szent Márton Akadémia ötödik előadásán Szombathelyen – írja a Martinus.hu.

2015. április 2. csütörtök

Az európai püspöki konferenciák hitoktatási bizottságai találkoztak a Vatikánban

Az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa adott otthont a tanácskozásnak január 27–29. között.

2015. január 29. csütörtök

A keresztség ünnepe az Egri Főegyházmegyében – VIDEÓVAL

Ternyák Csaba egri érsek még újévi körlevelében írt arról, hogy az egyházmegyében az idei évet a keresztségi hivatás megerősítésének szentelik. „Krisztusban új teremtmény lettünk!” (2 Kor 5,17) mottóval meghirdette a Keresztség Ünnepe Egyházmegyei Találkozót, melyre május... »

2014. május 18. vasárnap

„Jézus kinyújtotta feléje kezét” – Katekumenátus konferencia Mohácson

Az MKPK Hitoktatási Bizottságának szervezésében tizennegyedik alkalommal gyűltek össze az ország számos részéből papok, katekéták, világi munkatársak: a felnőtt megtérők kísérésében dolgozó emberek, hogy együtt tanuljanak, töltődjenek, és megosszák egymással tapasztalataikat –... »

2014. május 8. csütörtök

Ferenc pápa katekumenekkel találkozott

A hit évének zárása alkalmából Ferenc pápa találkozott az öt világrész 47 országából érkezett mintegy 500 katekumennel. A Vatikáni Rádió a pápa homíliáját ismerteti.

2013. november 23. szombat

Ferenc pápa szombati programjai

Szombaton több fogadást tartott Ferenc pápa.  

2013. november 23. szombat

tovább »