300 éve könnyezett a sajópálfalai Mária-kép – Megkezdődött a tricentenáriumi emlékév

A Szentlélek görögkatolikus templomban őrzött Istenszülő-kép könnyezésének 300. évfordulója alkalmából emlékév kezdődött a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajópálfalán január 7-én.

2017. január 9. hétfő

Az irgalmasság szentéve a csíksomlyói Mária-kegyhelyen

2016-ban még a szokásosnál is több hívő látogatott a csíksomlyói kegyhelyre. Urbán Erik ferences szerzetest, a kegytemplom igazgatóját az elmúlt év kegyelmeiről és kihívásairól kérdezte a Vasárnap kolozsvári magyar katolikus hetilap szerkesztője, Bereczki Silvia segítő... »

2017. január 9. hétfő

Tricentenáriumot ünnepelnek Sajópálfalán a Mária-kép könnyezésének évfordulóján

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajópálfalán őrzött kegykép háromszáz évvel ezelőtti könnyezésének évfordulója alkalmából emlékév kezdődik a községben január 7-én, szombaton.

2017. január 6. péntek

A pápa Fatimába látogat 2017 májusában

Ferenc pápa a Cova da Iria-i (Fatimai) Szűz Mária megjelenésének 100. évfordulója alkalmából a portugál köztársasági elnök és a portugál püspöki konferencia meghívását elfogadva május 12-én és 13-án Fatimába látogat a Miasszonyunkról elnevezett kegyhelyre.

2016. december 17. szombat

A Szegények Szent Szüze nyolcszor jelent meg egy vallástalan családból származó 11 éves kislánynak

A Liège-től délkeletre fekvő belgiumi településen, Banneux-ban, a II. világháborút megelőző években egy tizenegy éves kislány, Mariette Beco különös dolgokat élt át.

2016. december 8. csütörtök

Elkezdődött a bodajki Segítő Szűz Mária-kegytemplom berendezésének restaurálása – KÉPRIPORT

A bodajki kegytemplom és a plébániaépület külső felújítása, valamint a környezet rendezése után megkezdődött a templom barokk bútorainak restaurálása.

2016. december 7. szerda

Gyóntatói továbbképzést szerveznek Mátraverebély-Szentkúton

December 14-én, szerdán gyóntatói továbbképzést tartanak Mátraverebély-Szentkúton, amelynek témája az elégtétel, a penitencia. A nemzeti kegyhely ezzel szeretné segíteni a papság adventi szolgálatát.

2016. december 6. kedd

A főpásztor szülőfalujába látogattak a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye munkatársai

Palánki Ferenc megyéspüspök vezetésével észak-magyarországi zarándoklaton vettek részt az egyházmegye püspökségének munkatársai november 23-án és 24-én. A zarándoklat során ellátogattak a főpásztor szülőfalujába, Csesztvére is.

2016. december 1. csütörtök

Jordániában nyitva maradt a szent kapu

Andzsarában, egy Szíriához közeli kisvárosban nyitották meg az irgalmasság szentéve kezdetén Jordánia egyetlen szent kapuját. Ez a kapu a szentév november 20-i lezárását követően is nyitva marad. Hugo Alvaniz plébános egyszerűen fogalmazza meg az okot: „Itt szükségünk van az... »

2016. november 24. csütörtök

A Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhelyen az aleppói keresztények számára gyűjtöttek adományokat

Szent Márton ünnepén, november 11-én a zarándokok közös imádságon és jótékonysági vacsorán vettek részt a nemzeti kegyhelyen. Az esten egymillió forintot gyűjtöttek össze az aleppói keresztények számára – tájékoztatott Kálmán Peregrin OFM kegyhelyigazgató.

2016. november 23. szerda

Királynak és Úrnak nyilvánították Jézus Krisztust egész Lengyelországban

Királynak és Úrnak ismerték el Jézus Krisztust november 19-én Lengyelországban, az Isteni Irgalmasság bazilikájában bemutatott ünnepi szentmisén. A Krakkó Łagiewniki városrészében bemutatott szertartás másnapján, Krisztus király ünnepén a szertartást az ország minden plébániáján... »

2016. november 21. hétfő

Hétvégén ünnepelték a máriapócsi kegytemplom búcsúját

November 13-án tartották a Szent Mihály tiszteletére felszentelt máriapócsi kegytemplom búcsúját.

2016. november 17. csütörtök

Mi látható a Guadalupei Szűzanya tekintetében?

José Tonsmann kétezerszeres méretűre felnagyította a Szűzanya-kegykép szemének íriszét, így tudta kivenni a benne tükröződő tizenhárom emberi alakot. Egy pillantás a mennyből, ami megváltoztatta egy kontinens történelmét.

2016. november 8. kedd

Évszázadok óta most először nyitották fel a Szent Sírt Jeruzsálemben

Évszázadok óta először vizsgálják majd tudósok a Jézus nyughelyeként tisztelt Szent Sír eredeti rétegét – számolt be a jeruzsálemi görög ortodox pátriárka és más egyházi vezetők által jóváhagyott kutatásról a National Geographic tudományos folyóirat.

2016. október 28. péntek

Együtt hirdetjük az evangéliumot – Az európai keleti rítusú katolikus egyházak találkozója

Az európai keleti rítusú katolikus egyházak püspökei október 20. és 23. között találkoztak a portugáliai Fatimában. A találkozót „A keleti rítusú katolikus egyházak híveinek lelkipásztori ellátása Nyugat-Európában” címmel rendezték meg.

2016. október 26. szerda

Megáldották a magyar keresztút kezdetét jelző magyar nyelvű táblát Fatimában

Magyar nyelvű tábla jelzi immár a zarándokoknak, hogy honnan indul a Mindszenty József bíborosról elnevezett fatimai magyar keresztút Portugáliában – mondta el Breuer Klára lisszaboni magyar nagykövet az MTI-nek. A táblát október 11-én áldotta meg Kiss-Rigó László szeged-csanádi... »

2016. október 15. szombat

Az időskor művészete – nagyszülők zarándoklata az alsószentiváni Mária-kegyhelyen

Két egyházmegyéből is, a székesfehérváriból és a pécsiből legalább ötszázan zarándokoltak október 13-án a Sárbogárd közelében fekvő Alsószentivánra. A Fatimai Szűzanya-szobrot őrző kegyhelyet jövőre méltóbb állapotba hozzák – jelentette be Spányi Antal székesfehérvári... »

2016. október 13. csütörtök

Magyar búcsút tartottak a szlovákiai Máriavölgyben

Magyarok Nagyasszonya főünnepén, október 8-án tartották a szlovákiai Máriavölgyben található Mária-kegyhely búcsúját. A szentmise főcelebránsa Márfi Gyula veszprémi érsek volt. Az ünnepen Molnár Tamás pozsonyi magyar lelkipásztor tartott elmélkedést.

2016. október 12. szerda

Piero Marini érsekkel ünnepelték a mátraverebély-szentkúti kegyhely nagybúcsúját

Piero Marini érsek, Szent II. János Pál egykori szertartásmestere tartott katekézist és mutatott be ünnepi szentmisét október 9-én, vasárnap nemzeti kegyhelyünkön, Mátraverebély-Szentkúton, Magyarok Nagyasszonya ünnepe alkalmából – tájékoztatott Kálmán Peregrin OFM... »

2016. október 12. szerda

Magyar delegációk is részt vettek a Mária-kegyhelyek római jubileumán

Közel kilencven Mária-kegyhely küldöttsége gyűlt össze október 8-án a Szent Péter téren, ahol az irgalmasság szentéve egyik kiemelt rendezvényeként került sor a „máriás jubileumra”.

2016. október 10. hétfő

tovább »