Közzétették Ferenc pápa fatimai látogatásának logóját

A pápa a fatimai jelenések centenáriuma alkalmából május 12-én kétnapos látogatásra utazik a portugál zarándokhelyre. Február 13-án közzétették az apostoli út logóját.

2017. február 14. kedd

Megújul a Fatimai Szűzanya első hazai kegyhelye

A Fejér megyei Alsószentivánon megújul a Fatimai Boldogságos Szűz Mária első hazai kegyhelye, amelyet Shvoy Lajos székesfehérvári megyéspüspök hozott létre 1950-ben.

2017. február 13. hétfő

Henryk Hoser, Varsó-Praga érseke a pápa különleges küldötte Međugorjéban

Ferenc pápa február 11-i keltezéssel Henryk Hosert, a varsó-pragai egyházmegye főpásztorát nevezte ki különleges küldöttévé a međugorjei Mária-kegyhelyre.

2017. február 12. vasárnap

Zarándoklattal emlékeztek a máriapócsi kegykép Hajdúdorogra vitelére

Ivancsó Sándor lelkipásztor és Barna Tibor szervezésében idén is többen vettek részt a máriapócsi kegykép emlékzarándoklatán, amivel az ikon 2015-ös Hajdúdorogra való elvitelére emlékeznek.

2017. február 9. csütörtök

Hogyan fogadjon turistákat egy zarándokhely? – konferencia Mátraverebély-Szentkúton

A Kárpát-medencei zarándokhelyek és katolikus turisztikai célpontok konferenciáját a Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely szervezésében rendezik meg február 13. és 15. között.

2017. február 5. vasárnap

Zarándokvonattal Erdélybe és Lengyelországba

A Boldogasszony- és a Fekete Madonna-zarándokvonat immár hagyományosan, idén is elindul júniusban Erdélybe, illetve Lengyelországba. Január 19-én e két zarándoklatról tartottak sajtótájékoztatót Budapesten, a Nyugati pályaudvar Királyi várótermében.

2017. január 19. csütörtök

Boldog Özséb rendalapítóra emlékeztek a pálosok Márianosztrán

Boldog Özséb halálának 747. évfordulójára emlékeztek a pálosok Márianosztrán a Magyarok Nagyasszonya-bazilikában január 18-án. Az ünnepi szentmisét Beer Miklós püspök mutatta be, a szónok Darvas-Kozma József csíkszeredai esperes volt. Az ünnepen a rend elindította a Mária Élő... »

2017. január 18. szerda

300 éve könnyezett a sajópálfalai Mária-kép – Megkezdődött a tricentenáriumi emlékév

A Szentlélek görögkatolikus templomban őrzött Istenszülő-kép könnyezésének 300. évfordulója alkalmából emlékév kezdődött a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajópálfalán január 7-én.

2017. január 9. hétfő

Az irgalmasság szentéve a csíksomlyói Mária-kegyhelyen

2016-ban még a szokásosnál is több hívő látogatott a csíksomlyói kegyhelyre. Urbán Erik ferences szerzetest, a kegytemplom igazgatóját az elmúlt év kegyelmeiről és kihívásairól kérdezte a Vasárnap kolozsvári magyar katolikus hetilap szerkesztője, Bereczki Silvia segítő... »

2017. január 9. hétfő

Tricentenáriumot ünnepelnek Sajópálfalán a Mária-kép könnyezésének évfordulóján

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajópálfalán őrzött kegykép háromszáz évvel ezelőtti könnyezésének évfordulója alkalmából emlékév kezdődik a községben január 7-én, szombaton.

2017. január 6. péntek

A pápa Fatimába látogat 2017 májusában

Ferenc pápa a Cova da Iria-i (Fatimai) Szűz Mária megjelenésének 100. évfordulója alkalmából a portugál köztársasági elnök és a portugál püspöki konferencia meghívását elfogadva május 12-én és 13-án Fatimába látogat a Miasszonyunkról elnevezett kegyhelyre.

2016. december 17. szombat

A Szegények Szent Szüze nyolcszor jelent meg egy vallástalan családból származó 11 éves kislánynak

A Liège-től délkeletre fekvő belgiumi településen, Banneux-ban, a II. világháborút megelőző években egy tizenegy éves kislány, Mariette Beco különös dolgokat élt át.

2016. december 8. csütörtök

Elkezdődött a bodajki Segítő Szűz Mária-kegytemplom berendezésének restaurálása – KÉPRIPORT

A bodajki kegytemplom és a plébániaépület külső felújítása, valamint a környezet rendezése után megkezdődött a templom barokk bútorainak restaurálása.

2016. december 7. szerda

Gyóntatói továbbképzést szerveznek Mátraverebély-Szentkúton

December 14-én, szerdán gyóntatói továbbképzést tartanak Mátraverebély-Szentkúton, amelynek témája az elégtétel, a penitencia. A nemzeti kegyhely ezzel szeretné segíteni a papság adventi szolgálatát.

2016. december 6. kedd

A főpásztor szülőfalujába látogattak a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye munkatársai

Palánki Ferenc megyéspüspök vezetésével észak-magyarországi zarándoklaton vettek részt az egyházmegye püspökségének munkatársai november 23-án és 24-én. A zarándoklat során ellátogattak a főpásztor szülőfalujába, Csesztvére is.

2016. december 1. csütörtök

Jordániában nyitva maradt a szent kapu

Andzsarában, egy Szíriához közeli kisvárosban nyitották meg az irgalmasság szentéve kezdetén Jordánia egyetlen szent kapuját. Ez a kapu a szentév november 20-i lezárását követően is nyitva marad. Hugo Alvaniz plébános egyszerűen fogalmazza meg az okot: „Itt szükségünk van az... »

2016. november 24. csütörtök

A Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhelyen az aleppói keresztények számára gyűjtöttek adományokat

Szent Márton ünnepén, november 11-én a zarándokok közös imádságon és jótékonysági vacsorán vettek részt a nemzeti kegyhelyen. Az esten egymillió forintot gyűjtöttek össze az aleppói keresztények számára – tájékoztatott Kálmán Peregrin OFM kegyhelyigazgató.

2016. november 23. szerda

Királynak és Úrnak nyilvánították Jézus Krisztust egész Lengyelországban

Királynak és Úrnak ismerték el Jézus Krisztust november 19-én Lengyelországban, az Isteni Irgalmasság bazilikájában bemutatott ünnepi szentmisén. A Krakkó Łagiewniki városrészében bemutatott szertartás másnapján, Krisztus király ünnepén a szertartást az ország minden plébániáján... »

2016. november 21. hétfő

Hétvégén ünnepelték a máriapócsi kegytemplom búcsúját

November 13-án tartották a Szent Mihály tiszteletére felszentelt máriapócsi kegytemplom búcsúját.

2016. november 17. csütörtök

Mi látható a Guadalupei Szűzanya tekintetében?

José Tonsmann kétezerszeres méretűre felnagyította a Szűzanya-kegykép szemének íriszét, így tudta kivenni a benne tükröződő tizenhárom emberi alakot. Egy pillantás a mennyből, ami megváltoztatta egy kontinens történelmét.

2016. november 8. kedd

tovább »