Elindult Máriapócsra az Útonlevők 22+ gyalogos zarándoklat

Július 21-én kora reggel indult el Tokajból Máriapócsra az Útonlevők 22+ gyalogos zarándoklat. A program már 20-án, a „nulladik” nappal elkezdődött. A zarándokokhoz az első napon Orosz Atanáz püspök is csatlakozott.

2017. július 21. péntek

Csíksomlyóra látogatott Klaus Johannis román államfő

Klaus Johannis román elnök július 18-i székelyföldi útja során ellátogatott a csíksomlyói kegytemplomba is. Az alábbiakban Bőjte Mihály OFM csíksomlyói házfőnök beszámolóját olvashatják a látogatásról.

2017. július 21. péntek

Marian Waligóra, a Jasna Góra-i kegyhely perjele: Legyünk egy-egy ékkő Mária koronáján

A Fekete Madonna-ikon, Lengyelország Királynője kegyképe megkoronázásának háromszázadik évfordulóját ünnepli a Jasna Góra-i kegyhely. Ennek alkalmából Marian Waligóra pálos perjel nyilatkozott a „Frammenti di Pace” olasz katolikus hírportálnak.

2017. július 19. szerda

Szent Anna-búcsúra várják a nagyszülőket Mátraverebély-Szentkúton

A Szent Anna és Szent Joachim ünnepe előtti hétvégén, július 22–23-án tartják a nemzeti kegyhelyen a nagyszülők búcsúját.

2017. július 18. kedd

Huszadszor szerveztek zarándoklatot Mariazellbe Gencsapátiból

Július 13-án érkeztek vissza Mariazellből a Vas megyei Gencsapátiba a 20. jubileumi zarándoklat résztvevői. A zarándokokat Székely János szombathelyi megyéspüspök köszöntötte.

2017. július 15. szombat

Befogadás és vendégszeretet – Pásztorlevél a Szent Jakab-út mentén fekvő egyházmegyék püspökeitől

Azon főpásztorok, kiknek egyházmegyéit érinti a Szent Jakab-út, gyalog megtették a zarándokút utolsó szakaszát. Ezután a püspökök értekezletet tartottak július 11-én és 12-én, melynek végén pásztorlevelet tettek közzé „Befogadás és vendégszeretet a santiagói zarándokúton”... »

2017. július 14. péntek

Zarándoklattal erősítik a szlovák és a magyar Szent Vér-kegyhely közötti kapcsolatot

Bátán és környékén élő hívek zarándokoltak július 8-án, szombaton Garamszentbenedekre, erősítve a kapcsolatot a felvidéki Szent Vér-kegyhellyel.

2017. július 11. kedd

Szent Vér-búcsút ünnepeltek Bátán

Július másodikán ünnepelték a Szent Vér-búcsút Bátán. A szentmisét Varga Lajos váci segédpüspök celebrálta.

2017. július 11. kedd

Fiatalok a betegek és idősek szolgálatában Lourdes-ban

A lyoni egyházmegye különböző részeiről érkezett több mint 800 fiatal szolgálta a betegeket és az időseket május 29. és június 3. között Lourdes-ban. Az önkéntesek között voltak a ressini szalézi mezőgazdasági iskola diákjai is.

2017. július 7. péntek

Mária nem kételkedett, mi se tegyük! – Sarlós Boldogasszonyt ünnepelték a kópházi kegytemplomban

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke július 2-án a 245 éve felszentelt kópházi Sarlós Boldogasszony-kegytemplomban ünnepi szentmise keretében szolgáltatta ki a bérmálás szentségét tizenhat kópházi és harkai fiatalnak.

2017. július 6. csütörtök

A gyermekekért adtak hálát Vértessomlón

Július 2-án elhelyezték a gyermekáldásban részesült családok hálaszíveit a gyermekét tápláló Szűzanya kegyképét őrző vértessomlói templomban. Spányi Antal püspök az idei búcsún új programot hirdetett meg „Együtt képviselni az Egyházat a világban” címmel.

2017. július 3. hétfő

Gyermeket várók és gyermekre vágyók zarándokoltak Mátraverebély-Szentkútra

Szerelmespárokat, jegyeseket, fiatal házasokat, gyermeket várókat és gyermekre vágyókat hívtak zarándoklatra a ferencesek Sarlós Boldogasszony ünnepén, július 2-án a nemzeti kegyhelyre. A szabadtéri oltárnál Bíró László családpasztorációért felelős püspök mutatott be... »

2017. július 3. hétfő

Lengyel–magyar koronázási ünnep és ifjúsági találkozó Budapesten

Erdő Péter bíboros, prímás a Szent István-bazilikában lévő częstochowai Fekete Madonna-kegykép másolatát június 30-án szentmise keretében megkoronázta, az eredeti kegykép koronázásának 300. évfordulóján.

2017. június 30. péntek

„Szentantalnak kinyílt szép rózsája” – A csodás könnyezés évfordulóját ünnepelték a Csallóközben

A Szűzanya-kegykép csodás könnyezésének 302. évfordulóját június 25-én, vasárnap ünnepelték meg a szentantali plébániatemplomban. Az ünnepi szentmisét Majnek Antal munkácsi megyéspüspök mutatta be tíz paptársával együtt a felvidéki községben.

2017. június 29. csütörtök

Manel Nin, Görögország görögkatolikus apostoli exarchája pappá szentelte Erdei Tamást

„Áldd meg, Uram, mindazokat, akik oltárodhoz segítettek!” – ezekkel a szavakkal kezdte meg áldozópapi szolgálatát Erdei Tamás, akit június 25-én Máriapócson szentelt pappá Manel Nin püspök, Görögország görögkatolikus apostoli exarchája.

2017. június 26. hétfő

Székesfehérváron tartotta ülését az „Egy közülünk” európai polgári kezdeményezés

A Családok XI. Világkongresszusához kapcsolódva, „Új világrend: élet és család kulturális vitáink középpontjában” mottóval tartottak nemzetközi konferenciát május 26-án a székesfehérvári városháza dísztermében.

2017. június 22. csütörtök

„Mária haza fog találni!” – Az elveszett máriapócsi ikonmásolat nyomában

„Mária haza fog találni!” – mondta William Fredrick diakónus, a burtoni (Ohio) Máriapócsi Istenszülő-kegyhely igazgatója, amikor június 11-én a parmai (Ohio) Keresztelő Szent János-katedrálisban kihirdette, hogy a máriapócsi ikon új másolata, amelyet a kegyhely számára készítettek,... »

2017. június 21. szerda

Ferenc pápa üzenetet küldött egy máltai Mária-kegyhely mozaikjainak megáldására

A szentatya június 19-én videoüzenetben fejezte ki örömét a máltai Gozo szigetén található Ta’ Pinu Mária-kegyhely mozaikjainak megáldása alkalmából. Az ábrázolások egyikén a Szent Szűz látható a gyermek Jézussal.

2017. június 20. kedd

Háromnyelvű papszentelés volt Máriapócson

Máriapócson június 18-án, a nagyszülők és unokák búcsújának keretében szentelték a Hajdúdorogi Főegyházmegye papjává Lakatos Péter diakónust. A szentelés három nyelven: magyar, romani és jelnyelven zajlott.

2017. június 19. hétfő

Közel háromszáz gyalogos zarándok indult el Napkorról Máriapócsra

Június 11-én, Szentháromság vasárnapján indultak a zarándokok, hogy hálát adjanak életükért, közösségükért.

2017. június 15. csütörtök

tovább »