Március közepén tartanak nagyböjti lelkigyakorlatot Máriagyűdön

Idén március 16. és 18. között tartják a nagyböjti lelkigyakorlatot a máriagyűdi kegyhelyen. A háromnapos imádságos elmélyülésre még várják a jelentkezéseket.

2018. február 21. szerda

Zarándoklatot szervezett házaspárok számára a Székesfehérvári Egyházmegye

A budapesti Szent István-bazilikába és az ercsi kegytemplomba szervezett zarándoklatot házaspárok számára a Székesfehérvári Egyházmegye Családpasztorációs Irodája február 17-én.

2018. február 20. kedd

Családbarát fejlesztések Mátraverebély-Szentkúton

A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával folytatódhat 2018 őszétől a mátraverebély-szentkúti kegyhely és zarándokközpont fejlesztése.

2018. február 16. péntek

Az amerikai püspöki kar küldöttét fogadták a Nyíregyházi Egyházmegyében

Az Egyesült Államok püspöki konferenciájának megbízásából február 8-án a Nyíregyházi Egyházmegyébe látogatott a közép- és kelet-európai egyházak támogatásának szervezeti igazgatója, Tetiana Stawnychy.

2018. február 16. péntek

Hány csoda történik Lourdes-ban? – Az eseteket vizsgáló orvos válaszol

Alessandro De Franciscis 2009 óta vezeti a lourdes-i szentélyben azt a hivatalt, amely a csodák orvosi felülvizsgálatával foglalkozik. Az olasz Famiglia Cristiana családi hetilapnak elmondta, milyen út vezet a csodák elismeréséhez.

2018. február 15. csütörtök

Papi lelkigyakorlatot szerveznek Mátraverebély-Szentkúton az eucharisztikus kongresszusra készülve

„Ennek a kenyérnek az erejével” (1Kir 19,8) mottóval papi lelkigyakorlatot rendeznek február 18. és 23. között a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve.

2018. február 14. szerda

A csíksomlyói kegyhelyen is megünnepelték a megszentelt élet napját

Február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony, Urunk bemutatása ünnepén a csíksomlyói Sarlós Boldogasszony-templomban is megünnepelték a megszentelt élet napját a kegyhelyre zarándokló szerzetesekkel és szerzetesnővérekkel.

2018. február 4. vasárnap

Mária-napokat rendeztek Kisvácon a Banneux-i Miasszonyunk tiszteletére

Mária-napokat, más néven banneux-i hetet tartottak január 17. és 21. között a váci Regőczi-kápolnában. Az ünnepi napok során szentmisékre, szentségimádásra, rózsafüzér imádságra, zenés áhítatra és filmvetítésre került sor. A zárószentmisét Beer Miklós megyéspüspök mutatta... »

2018. január 26. péntek

Ferenc pápa Trujillóban: Isten és Mária szeretete mindig „tájszólásban” fejezi ki magát

„Tekintsünk Máriára és emlékezzünk a perui édesanyákra és nagymamákra, az élet és a családok mozgató erejére, akiket védelmezni kell a »nőgyilkosságok« ellen küzdő törvényekkel is” – mondta a pápa azon a Mária-ájtatosságon, amelyet január 20-án este tartott a perui... »

2018. január 22. hétfő

Ferenc pápa látogatása a Lourdes-i Miasszonyunk-kegyhelyen Iquiquében

Január 18-án, apostoli látogatása utolsó chilei szentmiséje után a Szentatya Iquique Lourdes-i Miasszonyunk-kegyhelyének lelkigyakorlatos házában ebédelt kísérete tagjaival.

2018. január 20. szombat

Lelki közösségben – Idén is indulnak zarándokvonatok Csíksomlyóra és Częstochowába

Egyre népszerűbbek a Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-START együttműködésében indított vonatos zarándokutak. Az idei járatokról Budapesten, a Nyugati pályaudvar Királyi várótermében tartottak sajtótájékoztatót január 18-án.

2018. január 18. csütörtök

Csíksomlyói búcsú az ifjúság évében – A szónok Marian Waligóra częstochowai házfőnök lesz

Az alábbiakban tájékoztatást olvashatnak az idei csíksomlyói pünkösdi búcsúról, melynek szónoka Marian Waligóra OSPPE, a częstochowai pálos kolostor házfőnöke lesz. Borsodi L. László ferences sajtóreferens összeállítását adjuk közre.

2018. január 14. vasárnap

Húszmillióan vettek részt a „Fekete Názáreti” néven ismert Jézus-szobor búcsúünnepén Manilában

Hatalom nélkül születtünk, és halálunk pillanatában sem lesz hatalom a kezünkben, ezért úgy kell élnünk, hogy eszköz legyünk mások élete számára – mondta Luis Antonio G. Tagle bíboros a manilai kegyszobor körmenete alkalmából bemutatott szentmisén január 9-én a Fülöp-szigetek... »

2018. január 11. csütörtök

Párkereső egyedülállók lelkigyakorlatát rendezik Mátraverebély-Szentkúton

„Változtatni, amin tudok változtatni, és elfogadni azt, amin már nem” mottóval párkereső egyedülállók lelkigyakorlatát rendezik március 16. és 18. között a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen.

2018. január 6. szombat

A pünkösdi búcsúig kiépítik a Parajd–Csíksomlyó zarándokútvonalat

Fejlesztik és különböző programlehetőségekkel gazdagítják a Hargita megyében haladó Mária-út Parajd–Csíksomlyó szakaszának utolsó száz kilométerét, amelyet már jövő évben használhatnak a csíksomlyói búcsúra zarándoklók.

2017. december 21. csütörtök

A csíksomlyói búcsúhoz hozzátartozik Szűz Mária tisztelete – az erdélyi ferencesek közleménye

A csíksomlyói ferencesek december 13-án sajtóközleményt jelentettek meg annak kapcsán, hogy a Hungarikum Bizottság döntése nyomán a csíksomlyói pünkösdi búcsú bekerült a Magyar Értéktárba. Az alábbiakban olvashatják a dokumentumot.

2017. december 13. szerda

Szovjet emlékműből oltár – Megújult az alsószentiváni fatimai kegytemplom

„Az alsószentiváni fatimai kegyhely oltárát képező kőtömb, amely a szovjet hatalom dicsőségét hirdető hősi emlékmű alapja volt, mostantól jelképezze, hogy az emberiség történelme Isten kezében van” – mondta Spányi Antal püspök december 3-án, a Fejér megyei község kegytemplom... »

2017. december 4. hétfő

Ne fordítsunk hátat Istennek! – Veres András megáldotta a megújuló győri székesegyházat

Fél év elteltével, a felújítási munkálatok első szakaszának befejezését követően főpásztori szentmisével nyíltak meg a győri Nagyboldogasszony-székesegyház kapui december 3-án, advent első vasárnapján.

2017. december 4. hétfő

Szent II. János Pál-ereklyét kapott a máriabesnyői bazilika

Ünnepi szentmise keretében helyezték el a máriabesnyői bazilikában november 26-án, Krisztus király ünnepén Szent II. János Pál pápa ereklyéjét. A szentmisét Stella Leontin kanonok, plébános mutatta be.

2017. november 26. vasárnap

Veres András a nagyszombati Mária-búcsún: Szükségünk van egymás szeretetére!

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke mutatta be november 18-án a felvidéki Nagyszombatban a Könnyező Szűzanya novénájának, vagyis kilencedének keretében a búcsúi szentmisét a Szent Miklós-exkatedrálisban.

2017. november 19. vasárnap

tovább »

Mai evangélium – 2018. február 21.

Mai evangélium – 2018. február 21.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – 11,29–32

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
Nagyböjti kalendárium – 2018. február 21.

Nagyböjti kalendárium – 2018. február 21.

Idei nagyböjti készületünkben az Ószövetségi Szentírást idézzük napról napra. Készüljünk együtt Jézus megváltó kereszthalálára és a feltámadásának ünnepére!

Előző napok »

hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István RádióMagyar Katolikus Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPKÚj Ember  Magyar Katolikus Rádió Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle