Nyolcvanadik születésnapját ünnepelte Borsos József pálos szerzetes

Rendtársuk, Borsos József korábbi tartományfőnök köszöntésére gyűltek össze a Magyar Pálos Rend tagjai Márianosztrán, a Magyarok Nagyasszonya-bazilikában szeptember 21-én.

2017. szeptember 22. péntek

Kétezren vettek részt a máriapócsi cigánybúcsún

„Teremts bennem tiszta szívet, ó Isten!” mottóval rendezték meg szeptember 15-e és 17-e között Máriapócson a roma közösségek zarándoklatát.

2017. szeptember 21. csütörtök

Marcaliak zarándokoltak Fatimába

Az elmúlt héten 19 fős marcali zarándokcsoport utazott repülőgéppel a portugáliai Fatimába, hogy részt vegyen a fatimai jelenések 100. évfordulójára megrendezett szeptemberi nemzetközi zarándoklaton.

2017. szeptember 20. szerda

Egyházmegyei zarándoklat Bátára

Több mint kétezren vettek részt a bátai gyalogos zarándoklat záró szentmiséjén szeptember 16-án, melyet Udvardy György pécsi és Viliam Judak nyitrai megyéspüspök mutatott be.

2017. szeptember 19. kedd

A bátai Szent Vér-kegyhely fejlesztését tervezik

Szeptember 16-án tartották a Pécsi Egyházmegye „Pretiosus Sanguis: A bátai Szent Vér-kegyhelytől a bátaszéki molyhos tölgyig – A bátai Szent Vér-kegyhely komplex turisztikai fejlesztése” című projektjének nyitórendezvényét.

2017. szeptember 18. hétfő

Mária varrónője

Varga Ottóné immár tizennyolc esztendeje készíti a mátraverebély-szentkúti csodatévő kegyszobor ruháit. A közelmúlt Mária-ünnepeihez kapcsolódva kérdezte őt a Nógrád Megyei Hírlap munkatársa.

2017. szeptember 17. vasárnap

Mária nevenapja – a váci Hétkápolna búcsúja

A Vác-Alsóváros határában, a Duna-part közelében álló Hétkápolna-kegytemplom búcsújára minden évben sok százan érkeznek közeli s távolabbi vidékekről, hogy részt vegyenek a szentmiséken, Mária közbenjárását kérjék maguk s szeretteik részére. Így volt ez idén is, szeptember... »

2017. szeptember 17. vasárnap

Püspöki szentmisén köszöntötték a zarándokok a Szűzanyát Máriaradnán

A nagyváradi egyházmegye számos plébániájáról érkeztek zarándokok szeptember 8-án, Kisboldogasszony ünnepén a máriaradnai kegytemplomhoz, hogy a Szűzanya oltalmáért imádkozzanak. A Mária-kegyhelyen Böcskei László nagyváradi megyéspüspök mutatott be koncelebrált... »

2017. szeptember 16. szombat

Végéhez közeledik a Fatimai Boldogságos Szűz Mária-kegyhely helyreállítása Alsószentivánon

A Fatimai Boldogságos Szűz Mária első hazai kegyhelyének rekonstrukciója a befejezés előtti fázisba ért. Spányi Antal megyéspüspök és Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató a fatimai jelenések 100. évfordulójának ünnepe előtt Schlosser Attila Iván építész kíséretében ellátogattak... »

2017. szeptember 15. péntek

Búcsút tartottak hazánk legrégebbi, ma is működő kegyhelyén, Jásdon

Mintegy hétszáz zarándok vett részt szeptember 10-én a jásdi búcsún. A Veszprém megyében található kegyhely több mint kilencszáz éves múltra tekinthet vissza.

2017. szeptember 15. péntek

Kisboldogasszonyt köszöntötték a bácsfa-szentantali búcsún

A vérrel könnyező Szűzanya kegyhelyén, a csallóközi Bácsfa-Szentantalon hagyományosan kétnapos búcsúval ünnepelték Szűz Mária születését. Szentmisét mutattak be Snell György és Pápai Lajos püspökök. A szeptember 9–10-i eseményekről Srankó László plébános tájékoztatta... »

2017. szeptember 14. csütörtök

Kisboldogasszony-napi búcsút tartottak Máriapócson

Szeptember 10-én tartották a máriapócsi nemzeti kegyhelyen a Kisboldogasszony-napi búcsút. Az ünnepi hétvége csúcspontja a vasárnapi Szent Liturgia volt. A szertartást Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök vezette.

2017. szeptember 11. hétfő

Kópházára zarándokoltak a soproni diákok – KÉPRIPORT

A soproni Szent Orsolya-iskola évkezdő hagyományaihoz híven szeptember 8-án ismét több száz diák indult zarándoklatra tanáraik és Kovács Gergő Vilmos iskolalelkész kíséretében.

2017. szeptember 11. hétfő

Szent László ereklyéjét köszöntötték Mátraverebély-Szentkúton, a kegyhely búcsúján

Nemzeti kegyhelyünk nagybúcsúján, Kisboldogasszony ünnepén Mátraverebély-Szentkúton köszönthették Szent László fejereklyéjét. Szeptember 10-én a búcsú katekézisét Veres András püspök mondta, a szentmise főcelebránsa Stanisław Dziwisz bíboros volt.

2017. szeptember 10. vasárnap

Országos ruszin nemzetiségi búcsút tartottak Sajópálfalán

Idén szeptember 2-án került sor a hagyományos ruszin nemzetiségi búcsúra a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajópálfalán, a Szentlélek görögkatolikus templomban. A zarándoklatot immár ötödik alkalommal rendezték meg szeptember első hétvégéjén.

2017. szeptember 7. csütörtök

Pálos 70 – zarándokutakat szervez a pálos rend a márianosztrai engesztelő kegytemplom búcsújára

„Fehér barátok nyomában” címmel október 5-én háromnapos, október 7-én egynapos zarándoktúra indul Budapestről Márianosztrára. A résztvevők pálos kolostorok, szentélyek érintésével, főként a Mária-úton haladva, több mint hetven kilométer megtétele után érkeznek a... »

2017. szeptember 3. vasárnap

Sárospataki fiatalok tettek zarándoklatot Mátraverebély-Szentkútra

A tanulás megkezdése előtt, augusztus 30-án Bakos Tamás sárospataki káplán és Zsuzsa nővér, a Szent Erzsébet Nővérek Kongregáció tagja vezetésével közel 20 fiatal tett zarándoklatot Mátraverebély-Szentkútra, nemzeti kegyhelyünkre.

2017. szeptember 1. péntek

A pápa videoüzenetet küldött a częstochowai kegykép megkoronázásának 300. évfordulójára

Háromszáz évvel ezelőtt, 1717. szeptember 8-án koronázták meg a Rómából küldött pápai koronával a częstochowai Jasna Góra-i kegyhely Szűz Mária-kegyképét. Ebből az alkalomból Ferenc pápa videoüzenetet küldött a kegyhelyre, melynek liturgikus ünnepe augusztus 26-a.

2017. augusztus 26. szombat

„Isten számára alkalmas eszközökké válni” – A Székesfehérvári Egyházmegye papjainak zarándoklata

13. alkalommal zarándokoltak Bodajkra augusztus 24-én a Székesfehérvári Egyházmegye papjai, hogy együtt imádkozzanak, közösen gondolkodjanak és keressék a lelkipásztori szolgálatnak azokat az útjait, amelyek a mai világ kihívására választ adhatnak.

2017. augusztus 26. szombat

Gyémántmisét ünnepeltek Csíksomlyón

Márk Vince József OFM, a mindenki által József atyaként ismert csíksomlyói szerzetespap augusztus 20-án, Szent István ünnepén, a kisebb testvérek (ferencesek) Szent István királyról elnevezett erdélyi rendtartománya névnapján ünnepelte pappá szentelésének hatvanadik... »

2017. augusztus 25. péntek

tovább »