Boldoggá avatják a litván érseket, akit háromszor zártak börtönbe a szovjet uralom idején

Június 25-én Vilniusban, Litvánia fővárosában boldoggá avatják Isten tiszteletre méltó szolgáját, Teofilius Matulionis érseket (1873–1962) – ő lesz az első litván boldog a szovjet uralom vége óta, akit hazájában kanonizálnak.

2017. június 23. péntek

Az aleppói érsek üzenete

Kocsis Fülöp metropolita Bejrútban találkozott Jean-Clément Jeanbart aleppói melkita érsekkel, aki a beszélgetés után egy levelet adott át neki, kérve, hogy továbbítsa minél több emberhez. A Hajdúdorogi Főegyházmegye közzétette az üzenet magyar fordítását.

2017. június 22. csütörtök

Emléktáblát avattak Placid atya otthonánál

A ciszterci Szent Imre-plébánia közössége, a Magyar Bencés Kongregáció és Újbuda Önkormányzata emléktáblát helyezett el Szentimrevárosban, Olofsson Károly egykori otthonának falán, Placid atya pappá szentelésének 78. évfordulóján, június 18-án – tájékoztatta... »

2017. június 20. kedd

„Térjetek vissza Jézushoz” – egy iraki pap megrendítő tanúságtétele

Roni Szalím iraki szír katolikus pap magyarországi tartózkodása idején beszélt hitéről, az őt ért megpróbáltatásokról, az iraki szír katolikus közösségről. Az interjú második részét közöljük.

2017. június 17. szombat

„Boldogok vagyunk, mert keresztények lehetünk” – egy iraki pap megrendítő tanúságtétele

Roni Szalím egyike azon négy iraki szír katolikus papnak, akik az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye vendégeként érkeztek Magyarországra. Portálunknak adott interjújában az iraki keresztények helyzetéről, üldöztetésükről, a szenvedésben való kitartásukról és az örömről... »

2017. június 16. péntek

Elhurcolt minoritákra emlékeztek Miskolcon

Tizenharmadik alkalommal emlékezett meg június 8-án a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének miskolci csoportja azokról a minorita szerzetesekről, akiket 67 éve, június 17-én éjjel kényszerlakhelyre szállítottak el rendházukból az ávósok.

2017. június 11. vasárnap

Kocsis Fülöp átadta a magyar görögkatolikus hívek adományait a szíriai keresztényeknek

Június 9-én, pénteken reggel Bejrútban Kocsis Fülöp metropolita ünnepélyesen átadta a Görögkatolikus Egyház által gyűjtött adományokat és a napelemes rendszert a szír faluban élő keresztények képviselőjének.

2017. június 11. vasárnap

Országos gyűjtést hirdet a püspöki konferencia az üldözött közel-keleti keresztények megsegítésére

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia június 6-án és 7-én megtartotta nyári rendes ülését. Mohos Gábor, az MKPK titkára június 8-án sajtótájékoztatón ismertette az ülésen tárgyalt témákat.

2017. június 8. csütörtök

Kocsis Fülöp metropolita Libanonba látogat

Kocsis Fülöp metropolita június 8-án Libanonba utazik, hogy személyesen adja át a Magyar Görögkatolikus Egyház által a közel-keleti keresztények megsegítésére összegyűjtött adományt. Útjáról a Hajdúdorogi Főegyházmegye honlapjának nyilatkozott.

2017. június 7. szerda

Quevedo bíboros démoninak nevezte a terrorizmust

Orlando Quevedo bíboros szavai szerint: a terrorizmusnak nincs istene. A Fülöp-szigeteki bíboros május 31-én mutatott be szentmisét, amikor megkoronázta a Rizal tartománybeli San Mateóban az Aranzazui Boldogasszony szobrát.

2017. június 4. vasárnap

Sako iraki pátriárka: A szülőföldünkön élünk, nem misszionáriusok vagyunk!

Louis Raphael Sako, a babiloni káld katolikus egyház vezetője Orbán Viktor miniszterelnök meghívására látogatott május végén hazánkba. Magyarországi útja alkalmával exkluzív interjút adott szerkesztőségünknek az iraki keresztények helyzetéről.

2017. június 1. csütörtök

Az elrabolt keresztények eszközök a terroristák kezében – Egy misszionárius pap a marawi helyzetről

„Bízom benne, hogy a kormány bölcsen és meggondoltan cselekszik, hogy elkerüljük a vérontást” – fogalmazott Sebastiano D’Ambra, a Külmissziók Pápai Intézete (PIME) misszionáriusa a Fülöp-szigeteki Marawi városban május 23-án iszlamista terroristák által elrabolt keresztények... »

2017. június 1. csütörtök

Az iraki káld pátriárka Budapesten: „A hitünk győzedelmeskedik a félelem felett”

Az iraki kereszténység jelenéről és jövőjéről számolt be előadásában Louis Raphael Sako káld pártiárka a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) dísztermében május 31-én.

2017. június 1. csütörtök

Sako káld pátriárka Magyarországon: A béke és a biztonság a legfontosabb az iraki keresztényeknek

Az Iszlám Állam jót tett velünk, hogy felhívta a világ figyelmét a létünkre – mondta el keserédesen a szülőföldjükön való megmaradásért küzdő iraki keresztényekről Louis Raphael Sako, a káld katolikus egyház vezetője május 30-án egy budapesti háttérbeszélgetésen.

2017. május 30. kedd

Iraki keresztények házainak helyreállításáról írtak alá megállapodást az Országházban

Orbán Viktor miniszterelnök az iraki Tell-Aszkuf megrongált lakóházainak helyreállításához nyújtott magyar kormányzati hozzájárulásról írt alá dokumentumot Louis Rafael Sako babiloni káld katolikus pátriárkával május 30-án, kedden az Országházban.

2017. május 30. kedd

Boldog Otto Neururer pap, vértanú

Május 30-án emlékezik az Egyház Otto Neururer osztrák papra, akit a dachaui koncentrációs táborban öltek meg 1940-ben. II. János Pál pápa avatta boldoggá 1996-ban.

2017. május 30. kedd

A magyar kormány finanszírozza az erbíli katolikus kórház féléves gyógyszerszükségletét

A magyar kormány finanszírozza az otthonukból elüldözött iraki keresztényeket ellátó erbíli Szent József-kórház féléves gyógyszerszükségletét.

2017. május 29. hétfő

Magyarországon járt Joseph Cen Cö-kjun bíboros, Hongkong nyugalmazott szalézi püspöke

Joseph Cen Cö-kjun (Zen Ze-kiun) nyugalmazott hongkongi püspök a Magyar Szalézi Tartomány vendége. Azért érkezett hazánkba, mert olyan országok történelmét tanulmányozza, ahol egykor akadályozták az Egyház működését, és tanácsokat szeretne kérni, hogyan vészelték át a nehéz... »

2017. május 29. hétfő

Ferenc pápa Genovában: Imádkozzunk az egyiptomi koptokért!

„Nem tagadták meg hitüket, ezért vérüket ontották. Emiatt mészárolták le pénteken a koptokat Egyiptomban!” Ferenc pápa e szavakkal fejezte ki az egyiptomi terrortámadás miatt érzett fájdalmát a genovai Szent Lőrinc-székesegyházban május 27-én, szombaton.

2017. május 27. szombat

Ismét keresztényeket gyilkoltak meg Egyiptomban

Legalább huszonhat halálos áldozata van annak a terrortámadásnak, amelyet katonai ruhába öltözött fegyveresek hajtottak végre május 26-án az ország déli részén, Minjában. A merénylet célpontja egy autóbusz volt, amelyen kopt keresztény zarándokok utaztak. Az áldozatok között... »

2017. május 26. péntek

tovább »