A Szükséget Szenvedő Egyház franciaországi igazgatójával találkozott Orbán Viktor

A keresztényüldözésről és Európa hagyományos értékeinek megvédéséről volt szó Orbán Viktor miniszterelnök és Marc Fromager, a Szükséget Szenvedő Egyház (ACN) franciaországi szervezete igazgatójának megbeszélésén május 22-én Budapesten.

2019. május 23., csütörtök

Brit jelentés: A keresztényüldözés mértéke közel áll a népirtáshoz a világ egyes részein

Az Egyesült Királyság külügyminisztere, Jeremy Hunt által megrendelt jelentés május 2-án közzétett időszaki beszámolója szerint a világ egyes régióiban a keresztényüldözés mértéke közel áll a népirtás fogalmában leírt mértékhez.

2019. május 23., csütörtök

Meggyilkoltak Afrikában egy szerzetesnővért és egy misszionáriust, a szegények szolgálóit

A 34 éves Landry Ibil Ikwel atyát Mozambikban machetével gyilkolták meg, a 77 esztendős Ines Nieves Sancho nővért pedig május 19-ről 20-ra virradó éjjel ölték és csonkították meg a Közép-afrikai Köztársaságban.

2019. május 22., szerda

Magyarország támogatásával épült templomot adtak át Irakban

A Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára május 15-én az iraki Kurdisztánban tett látogatást, amely során a program segítségével felépült, az asszír keleti egyházhoz tartozó Szent György-templom... »

2019. május 17., péntek

Boldog Scheffler János püspök és vértanú

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye vértanú püspöke, Boldog Scheffler János életútját idézzük fel liturgikus emléknapján, május 17-én.

2019. május 17., péntek

Nigerben támadás ért egy templomot, megsebesült a plébános

A Száhel-övezetben egyre több keresztény közösség kerül veszélybe. Május 13-án ismeretlen tettesek megtámadtak egy plébániát a niameyi egyházmegyében található Dolbelben, közel a Burkina Fasó-i határhoz.

2019. május 15., szerda

Az üldözött keresztényekért zarándokoltak a Pécsi Egyházmegye hívei

Az üldözött keresztényekért ajánlották fel a mintegy 25 kilométeres, hagyományos zarándoklatukat a Pécsi Egyházmegye hívei. Május 11-én hajnalban közel ezren keltek útra a megyéspüspök vezetésével, hogy Pécsről Máriagyűdre gyalog tegyék meg az imádsággal, elmélkedéssel vezetett... »

2019. május 15., szerda

Nigériai keresztény vezetők tettek tanúságot Budapesten

Matthew Hassan Kukah, a nigériai sokotói egyházmegye püspöke és Dacholom Datiri, a Church of Christ of Nigeria protestáns felekezet elnöke tartott előadást május 13-án Budapesten az afrikai országot sújtó keresztényüldözésről és az ott élő hívek helytállásáról.

2019. május 14., kedd

Feltáratlan teremre bukkantak Nero császár Aranypalotájában

Gazdagon díszített teremre bukkantak olasz régészek Nero császár első században épült Aranypalotája, a Domus Aurea restaurálása során.

2019. május 13., hétfő

Katolikus templomra támadtak Burkina Fasóban

Ismét megtámadtak egy keresztény templomot a nyugat-afrikai Burkina Fasóban május 12-én, vasárnap. Az incidensben hat ember meghalt.

2019. május 12., vasárnap

Ászja Bibi Kanadába érkezett

A négygyermekes keresztény édesanya végre elhagyhatta Pakisztánt, ahol nyolc évet töltött a halálsoron, miután blaszfémiával vádolták meg.

2019. május 8., szerda

Iraki keresztény fiatalok tettek tanúságot Mosonmagyaróváron

Április 28-án Mosonmagyaróvárra látogatott két Budapesten tanuló iraki keresztény egyetemista, Hussam Francis Banno és Nawar Sheer. Az eseményről a Győri Egyházmegye honlapján közzétett beszámolót szerkesztve közöljük.

2019. május 3., péntek

A pápa imádkozik a Burkina Fasóban elkövetett keresztényellenes támadás áldozataiért

Hat áldozata van a támadásnak, amit egy protestáns templom ellen követtek el április 28-án Burkina Fasóban, megölve a lelkészt is. Az utóbbi időben egyre gyakoribbá váltak a szélsőséges iszlám csoportok erőszakos cselekedetei az afrikai országban.

2019. április 30., kedd

Bezárták a katolikus templomokat Srí Lankán

Újabb értesítésig zárva tartanak Srí Lankán a katolikus templomok, továbbá rövid időre lezárták a repülőtérre vezető főútvonalat, és bombariadó miatt a központi bank épületét is – közölték hatósági források április 25-én, csütörtökön.

2019. április 25., csütörtök

„Oszd szét a szegények között…” – Az evangélikus egyház kérése a ballagó diákokhoz

A Magyarországi Evangélikus Egyház országos elnöksége arra kéri az evangélikus gimnáziumok diákjait, hogy a közelgő ballagás virágaira, ajándékaira szánt összeget ajánlják fel a Srí Lanka-i robbantások következtében nehéz helyzetbe kerültek megsegítésére. A közleményt teljes... »

2019. április 25., csütörtök

Korunk mártírjainak vére áztatta Srí Lankán a feltámadt Krisztus szobrát

A több mint 350 áldozatot követő merényletsorozat részeként április 21-én Srí Lanka fővárosában, Colombóban a Szent Antal-templomban robbant bomba. A húsvéti misén összegyűltek a vérükkel is hitet tettek.

2019. április 24., szerda

Tizenegyedik alkalommal szervez zarándoklatot Máriagyűdre a Pécsi Egyházmegye

A személyes szándékok mellett az üldözött keresztényekért imádkoznak az idei máriagyűdi egyházmegyei zarándoklat résztvevői. A Pécsi Egyházmegyében élő hívek május 11-én immár tizenegyedik alkalommal zarándokolnak el a Baranya megyei kegyhelyre.

2019. április 24., szerda

Katolikus és ortodox püspökök is elítélik a kuropatyi keresztek ledózerolását Belaruszban

Belarusz katolikus és ortodox püspökei egyhangúlag elítélik azt az elnöki rendeletet, melynek nyomán a Minszk határában fekvő Kuropaty erdőségben emelt kereszteket ledózerolták, noha azokat az ország hívő népe állította az ottani egykori sztálinista tömegmészárlások áldozatainak... »

2019. április 15., hétfő

A Tanácsköztársaság egyházpolitikájáról tartottak konferenciát Budapesten

A Tanácsköztársaság egyházpolitikájáról rendezett konferenciát április 12-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának Történettudományi Intézete és a Dunamelléki Egyházkerület Ráday Gyűjteménye a budapesti Károli Gáspár Református Egyetemen.

2019. április 12., péntek

„Keresztényüldözés a történelemben” címmel rendeztek konferenciát Budapesten

„Keresztényüldözés a történelemben” címmel rendeztek konferenciát Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen április 11-én.

2019. április 12., péntek

tovább »