Meg akarja állítani a keresztényellenes egyiptomi propagandát a kairói nagymufti

A L’Osservatore Romano vatikáni napilap március 19-i, vasárnapi száma a „Fatva háza a keresztényellenes rendeletek ellen” címmel cikket közölt, amely ismerteti a keresztényellenes muszlim rendeleteket, illetve a kairói nagymufti véleményét, amely szerint a Korán önkényes... »

2017. március 21. kedd

A libanoni elnököt fogadta a pápa

Ferenc pápa március 16-án, csütörtökön délelőtt fogadta a Vatikánban Michel Aount, Libanon köztársasági elnökét.

2017. március 17. péntek

Sok szíriai muszlim tér át a kereszténységre, miután megmenekül a háborús övezet veszélyeitől

„Jézus megmentett minket” – mondják a Szíriából menekülő muszlimok, akik Libanonban találtak menedékre, és áttértek a keresztény hitre – annak ellenére, hogy emiatt fenyegetések és támadások érték őket.

2017. március 11. szombat

Menekülnek a keresztények a Sínai-félszigetről

Egyiptomban folytatódik a keresztények exodusa a Sínai-félszigetről, a dzsihadisták az elmúlt három hétben hét keresztényt gyilkoltak meg. A kialakult helyzetről március 8-án nyilatkozott a Vatikáni Rádiónak Számir Kálil Számir egyiptomi jezsuita, a római Pápai Keleti Intézet... »

2017. március 10. péntek

„A hit tanúságtevői” címmel mutattak be könyvet a Pápai Gergely Egyetemen a kommunizmus vértanúiról

Március 8-án, szerdán a Pápai Gergely Egyetemen mutatták be az intézmény professzora, Jan Mikrut szerkesztésében megjelent terjedelmes kötetet, amely a kommunizmus közép- és kelet-európai térségben vértanúságot szenvedett áldozatait mutatja be.

2017. március 10. péntek

Magyar közreműködéssel tartottak tanácskozást a keresztényüldözésről Genfben

Be kell látni, hogy mára a legveszélyeztetettebb vallási közösség a keresztény közösség lett, hiszen a vallásuk miatt világszerte meggyilkolt emberek nyolcvan százaléka keresztény – hangsúlyozta az MTI-nek Genfből telefonon nyilatkozva Szijjártó Péter külgazdasági és... »

2017. március 8. szerda

Meghalt egy börtönviselt kínai püspök

Február 14-én 74 éves korában elhunyt Casimir Wang Milu kínai püspök, aki mindvégig hűséges maradt Krisztushoz. A tiansui egyházmegye egykori főpásztora Kanszu tartományból január elején súlyos betegséggel kórházba került, ahol agyvérzést szenvedett, és már nem tudták... »

2017. március 3. péntek

„Háborúk, olaj és radikalizmus” – Könyv a csapdába került közel-keleti keresztényekről

Bemutatták Marc Fromager, a Szükséget Szenvedő Egyház nemzetközi segélyszervezet francia igazgatója „Háborúk, olaj és radikalizmus – Csapdában a közel-keleti keresztények” című könyvét a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kara Szent II. János Pál... »

2017. március 2. csütörtök

Kongóban egyházi intézmények ellen intéztek támadást

A kongói templomok elleni támadásokkal a békét akarják szabotálni Laurent Monsengwo Pasinya bíboros, prímás, Kinshasa érseke szerint.

2017. február 27. hétfő

Egyiptomban megöltek még egy kopt keresztényt – Több száz család elmenekült a fenyegetettség miatt

Az utóbbi két hétben közel kétszáz keresztény család hagyta el az északkelet-egyiptomi várost, El-Aríst, miután az Iszlám Állam terrorszervezet tagjai több kopt keresztényt is meggyilkoltak.

2017. február 25. szombat

Égető kérdések – domonkos válaszok

„Domonkosok a társadalomért – OP 800” címmel szervezett nemzetközi konferenciát a domonkos nővérek magyar közössége a Budapesti Corvinus Egyetemen. A február 24-én tartott tanácskozás a rend társadalmi, szociális szerepvállalására, az elődök és elméleteik mai jelentőségére... »

2017. február 24. péntek

A szír ortodox pátriárka Budapesten: A párbeszéd nem lehetőség, hanem kötelesség

II. Ignác Efrém, Antiochia és egész Kelet szír ortodox pátriárkája tartott előadást a közel-keleti keresztények helyzetéről február 22-én Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) II. Szent János Pál dísztermében.

2017. február 23. csütörtök

Meggyilkoltak két kopt keresztényt Egyiptomban

Feltételezhetően iszlamista szélsőségesek gyilkoltak meg két kopt keresztényt a Sínai-félsziget forrongó északi részén – közölték február 22-én névtelenséget kérő egyiptomi biztonsági tisztségviselők.

2017. február 23. csütörtök

Marc Fromager előadást tart Pécsen a keresztényüldözésről

Március 2-án 18 órai kezdettel a pécsi Magtár Látogatóközpontban könyvbemutatóval egybekötött előadást tart Marc Fromager, az Aide á l'Église en Détresse (AED) nevet viselő intézmény párizsi központjának igazgatója a Közel-Keleten és a világ más tájain élő keresztényeket... »

2017. február 19. vasárnap

Muszlim fiatalok helyreállítottak egy Iszlám Állam által megrongált templomot Moszulban

A kalifátus megszállása alól a közelmúltban felszabadított iraki városban muszlim fiatalok egy csoportja rendbe hozta a dzsihadisták által megrongált Szeplőtelen Szűz Mária-templomot. Üzenni szerettek volna ezzel keresztény testvéreiknek, hogy térjenek haza.

2017. február 16. csütörtök

„Keresztény társadalmi mártírium 1944–1956” címmel rendeztek konferenciát Budapesten

Egynapos nemzetközi konferenciát szervezett a Mika Sándor Egyesület (az Eötvös Collegium Történész Műhelyének egykori tagjaiból alakult társaság) a Petőfi Irodalmi Múzeumban február 9-én „Keresztény társadalmi mártírium 1944–1956” címmel.

2017. február 9. csütörtök

Amerikai érsek látogatott el Vietnamba, hogy kifejezze szolidaritását

Joseph Kurtz louisville-i érsek látogatásával fejezte ki szolidaritását az ország katolikusai iránt: január 24. és 30. között több egyházmegyét járt végig; találkozott a püspöki konferencia elnökével, szerzetesnővérekkel és szeminaristákkal.

2017. február 9. csütörtök

Magyarországon gyógyulhat két, merényletben megsérült egyiptomi kopt keresztény

A magyar kormány segítségével kezdődhet meg a decemberi kairói terrortámadásban megsebesült két kopt nő rehabilitációja a Honvéd Kórházban – nyilatkozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkára, Török... »

2017. február 9. csütörtök

Csak romokat találnak otthonaik helyén az iraki keresztény város, Karakos lakói

Három hónapja szabadult fel a város az Iszlám Állam megszállása alól. Lakóinak nagy része azonban még nem tudott visszatérni, hiszen nincs villany, víz és közbiztonság.

2017. február 7. kedd

A damaszkuszi ferencesek ajtaja mindenki előtt nyitva áll

„Szíria mindig is több kultúrából kirakott mozaik volt, nem engedjük, hogy ezt a háború szétrombolja” – hangsúlyozták a damaszkuszi ferencesek, akik minden lehetséges módon segítik a rászorulókat. A kusztódia munkatársainak úti beszámolóját adjuk közre.

2017. február 6. hétfő

tovább »