Akit megaláznak, azt fölmagasztalják – papi sorsok ’56 után

A Kádár-rezsim egyházpolitikájáról és az 1956-os forradalmat követő megtorlásról rendeztek konferenciát december 15-én az Országház Felsőházi termében. A „Halálra ítélve – papi sorsok ’56 után” című rendezvényen részt vett Veres András, az MKPK elnöke és Székely János... »

19:59

Hazánkba látogat az aleppói görög-melkita érsek

Hazánkba látogat december 19–20-án Jean-Clément Jeanbart, Aleppó görög-melkita érseke.

13:05

A Szent Efrém Férfikar jótékonysági hangversenyt rendez a szíriai gyerekekért

A Szent Efrém Férfikar jótékonysági hangversenyt rendez a Szíriában élő, a háború miatt szenvedő gyermekek megsegítésére december 16-án este fél 7-től a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébániatemplomban.

2017. december 14. csütörtök

Az egymáshoz közeledés lépései – Beer Miklós és Fabiny Tamás beszélgetése Vecsésen

Ökumenéről, a közös úrvacsora lehetőségéről, a fiatalok egyháztól való eltávolodásáról és az egyház jövőjéről is beszélgetett a vecsési evangélikus templomban december 8-án Beer Miklós váci megyéspüspök és Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház... »

2017. december 12. kedd

Beiktatták a magyarországi kopt ortodoxok új püspökét

December 9-én beiktatták a magyarországi és közép-európai kopt ortodox püspököt a budapesti Szűz Mária és Mihály arkangyal kopt ortodox templomban. A szertartáson részt vett Erdő Péter bíboros, prímás.

2017. december 10. vasárnap

Halálra ítélve – Konferenciát rendeznek a korai Kádár-korszak egyházpolitikájáról

A Nemzeti Emlékezet Bizottsága „Halálra ítélve – papi sorsok ’56 után” címmel rendez egyháztörténeti konferenciát december 15-én az Országház felsőházi üléstermében.

2017. december 8. péntek

Az üldözött keresztények védelméről tanácskoztak Bécsben

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) miniszteri tanácsának ülése alkalmával december 7-én Bécsben tanácskozást tartottak az üldözött keresztények védelméről, melyen felszólalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

2017. december 8. péntek

Közösen támogatják Kelet-Közép-Európa püspöki konferenciái a Libanoni Karitászt

A cseh, horvát, lengyel, szlovák és magyar püspöki konferenciák képviselői december 4-én, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) székházában tartott sajtótájékoztatón bejelentették, hogy közösen kívánják támogatni a Libanoni Karitász áldozatkész munkáját.

2017. december 4. hétfő

Az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkár tartott előadást Miskolcon

A Miskolci Ökumenikus Egyetemi Lelkészség meghívására Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkár tartott előadást november 30-án a Miskolci Egyetemen.

2017. december 4. hétfő

Az Egyház Mianmarban: kicsi, de erőteljes jelenlét a társadalomban

Ferenc pápa november 27-től 30-ig tartózkodik a délkelet-ázsiai térség legnagyobb kiterjedésű államában. A Szentatya korábban kifejtette, reméli, mianmari látogatása a remény és a bátorítás ideje lesz.

2017. november 29. szerda

A múlt értékeiből építjük a jövőt – a Gulág áldozataira emlékeztek Budapest-Tisztviselőtelepen

Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét a málenkij robotra és a Gulágra elhurcoltakért november 26-án a tisztviselőtelepi Magyarok Nagyasszonya-templomban. Az ünneplők elhelyezték az emlékezés koszorúit a templom oszlopcsarnokában található emlékműnél.

2017. november 26. vasárnap

Böjte Csaba az erdélyi katolikusok legféltettebb kincsét vitte Egyiptomba

Egyiptomban tartózkodik Böjte Csaba ferences, Sajgó Szabolcs jezsuita és Hölvényi György európai parlamenti képviselő. Azért utaztak ki, hogy találkozzanak a helyi kopt közösséggel és vezetőikkel, illetve hogy segítséget nyújtsanak a nehéz helyzetben lévő keresztényeknek.

2017. november 24. péntek

Az iraki Erbílben is csatlakoztak a vallásszabadságot hirdető „vörös szerda” kezdeményezéshez

Egy kurdisztáni templom is csatlakozott a Szükséget Szenvedő Egyház (Kirche in Not) „vörös szerda” kezdeményezéséhez. A kampány során a világ több pontján imaesteket rendeznek november 22-én és vörös fénnyel világítják ki a keresztény templomokat a vallásszabadságára való... »

2017. november 22. szerda

A magyar püspökök ellátogattak a Keleti Egyházak Kongregációjába

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) tagjainak ad limina látogatása során egy szűkebb körű delegáció látogatást tett a Keleti Egyházak Kongregációjában a Vatikánban. A találkozóra november 20-án, a Ferenc pápával való megbeszélés után került sor.

2017. november 22. szerda

A pápa fogadta a Rómában tanuló ukrán papnövendékeket

A Szent Jozafát Ukrán Kollégium római székhelyét nyolcvanöt éve hozták létre. Ebből az alkalomból fogadta Ferenc pápa november 9-én a kollégiumi közösség képviselőit.

2017. november 11. szombat

Magyarország négy iskola és egy kórház újjáépítését támogatja Nigériában

Magyarország több mint négyszázmillió forinttal támogatja négy iskola és egy kórház újjáépítését a nigériai maiduguri katolikus egyházmegyében – közölte Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere november 8-án az MTI-vel.

2017. november 10. péntek

Brenner Jánosra emlékeztek a bécsi Pázmáneumban

November 4-én, a nemzeti gyásznap alkalmából Brenner Jánosra, az 1957-ben vértanúságot szenvedett rábakethelyi káplánra emlékeztek a bécsi Collegium Pazmanianum dísztermében.

2017. november 9. csütörtök

Reménytelien ábrázolni őt – Hermann Zsolt Mindszenty-szobrát állítják fel a Józsefvárosban

A Százados úti művésztelep patinás épületei között járva az ember úgy érzi, mintha megállt volna az idő. Ellátogattunk a harmincas éveiben járó fiatal szobrász, Hermann Zsolt műtermébe, ahol a művész az utolsó simításokat végzi Mindszenty-szobrán.

2017. november 5. vasárnap

Közzétették a keresztényüldözésről rendezett budapesti konferencia nyilatkozatát

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkársága közzétette az október 11. és 13. között a keresztényüldözésről Budapesten rendezett nemzetközi konferencián elfogadott nyilatkozatot.

2017. november 3. péntek

Raï maronita bíboros: A Libanonba menekült szíriaiaknak és palesztinoknak ideje hazatérniük

Libanont nagy veszély fenyegeti politikai, gazdasági, demográfiai és kulturális téren a szíriai és palesztin menekültek jelenléte miatt, akik együttesen az egész lakosság felét teszik ki – mondta Béchara Boutros Raï bíboros, maronita pátriárka a L’Orient Le Jour libanoni francia... »

2017. november 3. péntek

tovább »