Átadták az oktató-nevelő munkát elismerő Kunszt József-díjat Kalocsán

Tizenhetedik alkalommal ítélték oda az oktatás, nevelés és tudomány mecénásaként ismert Kunszt József érsekről elnevezett díjat a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében működő oktatási intézmények kiváló pedagógusainak. Az átadóünnepségre május 15-én, a kalocsai Astriceum... »

2017. május 15. hétfő

Az igazság megvilágítja a káoszt – Beszélgetés a Kossuth-díjas Kamp Salamon karnaggyal

Kamp Salamon, a Lutheránia Ének- és Zenekar Liszt Ferenc-díjas karnagya, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Karmester és Karvezető Tanszékének egyetemi tanára március 15-én vehette át a Kossuth-díjat.

2017. május 7. vasárnap

Egyházmegyei pedagógusnapot tartottak Pécsett

Idén április 29-én tartotta meg pedagógusnapját a Pécsi Egyházmegye, melynek fenntartásában jelenleg tizenegy iskola és kilenc óvoda működik Baranya és Tolna megye területén.

2017. május 3. szerda

Nemzetiségi bázisintézmény lett a Máltai Szeretetszolgálat gyulaji általános iskolája és óvodája

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Galló József Általános Iskola és Magoncka Óvoda április 20-án elnyerte az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet a nemzetiségi oktatási intézmények pályázatában.

2017. április 21. péntek

Nemzetközi versenyen nyertek díjat a székesfehérvári püspöki sörök

A világ élvonalába tartozó sörök versenyén, a Barcelona Beer Challenge 2017 megmérettetésen kiváló eredményt értek el a székesfehérvári püspöki sörök. Szintén díjat nyert a versenyen a termékeket készítő MONYO Brewing Co. egyik sörkülönlegessége.

2017. április 4. kedd

Hattyú-díjat kapott Beer Miklós püspök

Március 25-én adták át a Váci Értelmiségi Klub éves elismerését, a Hattyú-díjat. A kitüntetés egyéni kategóriáját idén Beer Miklós váci megyéspüspök kapta; a közösségi díjat két paralimpikon, Kálmán Krisztina és Keresztesi Erika vehette át.

2017. április 4. kedd

Átadták a Gulág emlékérmeket

A Gulág-emlékév alkalmából a Lénárd Ödön Alapítvány kuratóriuma Gulág emlékérmet alapított. Az arany plakettből és emléklapból álló díjat Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke adta át Berghoffer Róbertnek, Dupka Györgynek és Sánczi Ferencnek március... »

2017. március 30. csütörtök

A barátkozás a misszió útja – Pro Ecclesia Hungariae díjban részesült Csókay Károly jezsuita

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Pro Ecclesia Hungariae díjat adományozott a kilencvenéves Csókay Károly jezsuita szerzetesnek. A kitüntetést a testület nevében a konferencia elnöke, Veres András győri megyéspüspök adta át március 30-án, Budapesten, az MKPK székházában.

2017. március 30. csütörtök

Példaadók ünnepe – Átadták a Mindszenty-emlékérmeket

Mindszenty József születésének 125. évfordulóján, március 29-én, a Parlament Vadásztermében adták át a Mindszenty Társaság által alapított Mindszenty-emlékérmet, amelyet idén többek között Balás Béla kaposvári megyéspüspök vehetett át.

2017. március 29. szerda

Csongrád Megye Sajtódíját kapta a Szeged-Csanádi Egyházmegye magazinja

Az éremből és oklevélből álló díjat a Toronyirány magazin felelős szerkesztője, Antal Zsolt vette át Szegeden, a Csongrád Megyei Kormányhivatal dísztermében március 14-én rendezett ünnepségen.

2017. március 22. szerda

Rangos magyar állami kitüntetést kaptak külföldi közszereplők, köztük Andrzej Dzięga érsek

Külföldi politikusok, egy egyházi vezető és egy művész kapott rangos magyar állami kitüntetést március 15-e alkalmával. Andrzej Dzięga, a szczecin-kamieni egyházmegye érseke a Magyar Érdemrend középkeresztjét kapta.

2017. március 18. szombat

Pro Urbe díjat kapott Katona Tibor, a győri székesegyház kántor-karnagya

A győri közgyűlés az idei nemzeti ünnepen, március 15-én négy személynek, egy iskolának és egy borlovagrendnek adományozta a címeket. Katona Tibort, a győri Nagyboldogasszony-székesegyház kántor-karnagyát Pro Urbe díjjal tüntették ki.

2017. március 17. péntek

A végek végén – beszélgetés Bogdán József költővel, katolikus pappal

Januárban jelent meg a vajdasági költő, Bogdán József legújabb verseskötete, „A szavak néha kövek”. A fehértemplomi plébános életéről dokumentumfilm készült idén, és március 14-én állami kitüntetéssel jutalmazták irodalmi munkásságát és a bánáti magyar... »

2017. március 17. péntek

„Kincses Kultúróvoda” címet kapott a székesfehérvári Szent Imre-óvoda

Február 23-án országos elismerést kapott a székesfehérvári Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola óvodai intézményegysége. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán tizenkét intézmény nyerte el a „Kincses Kultúróvoda” címet.

2017. március 3. péntek

Egész Hollywood benézhet a Gellértbe – Oscar-díjas siker szentangélás köpenyekben

Oscar-díjat nyert Deák Kristóf „Mindenki” című rövidfilmje Los Angelesben helyi idő szerint február 26-án este (magyar idő szerint február 27-én hajnalban). Ahogy már korábban is megírtuk, két fővárosi katolikus iskola is a ’90-es évek Budapestjén játszódó alkotás helyszínéül... »

2017. február 27. hétfő

Pásztor Győző kanonok, dabas-sári plébános kapta idén a Parma fidei – Hit pajzsa díjat

Pásztor Győző kanonok, dabas-sári plébános vehette át a Pesti Megyeháza dísztermében február 25-én a Parma fidei – Hit pajzsa elnevezésű díjat, amelyet a kommunizmus áldozatainak emléknapjához kapcsolódva immár tizenhatodik alkalommal adtak át.

2017. február 25. szombat

Átadták „A hit szolgálatában” díjat a Bogdánffy Szilárd tiszteletére tartott vesperáson Nagyváradon

Bogdánffy Szilárd születésének 106. évfordulóján, február 21-én a vértanú püspök tiszteletére imádkozta el a székeskáptalan a nagyváradi Nagyboldogasszony-székesegyházban a vesperást. Az imádság végén Madarász Klára értarcsai hívő átvette „A hit szolgálatában”... »

2017. február 24. péntek

Federico Lombardit francia becsületrenddel tüntették ki

A Francia Köztársaság Becsületrendjét vehette át február 22-én, szerdán este Franciaország szentszéki nagykövetségén Federico Lombardi volt szentszéki szóvivő, a Vatikáni Sajtóközpont, a Vatikáni Rádió és a Vatikáni Televíziós Központ korábbi igazgatója.

2017. február 24. péntek

Harmadszor adják át a Gazdaság és Társadalom díjakat

Markus Vogt írónak, illetve Dominique Greiner és Burkhard Schafers újságíróknak ítélték idén a Gazdaság és Társadalom nemzetközi díjat – jelentették be február 15-én a szentszéki sajtóközpontban a Centesimus Annus Alapítvány képviselői. Az elismerést május 18-án adják át... »

2017. február 17. péntek

Fábry Kornél Kaposvár Városért kitüntetésben részesült

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Kaposvár Városért kitüntetést adományozott Fábry Kornél egykori kaposfüredi plébánosnak, a Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága főtitkárának. A díjat január 23-án, a város ünnepi közgyűlésén adták... »

2017. január 25. szerda

tovább »