Petőfi-díjat kapott Stanisław Dziwisz bíboros

Stanisław Dziwisz bíboros, Krakkó nyugalmazott érseke, Szent II. János Pál pápa egykori titkára kapta idén a Petőfi-díjat. A Terror Háza Múzeum alapítványa és a MOL-csoport kitüntetését december 5-én adták át a budapesti Terror Háza Múzeumban.

2017. december 6. szerda

Székesfehérvárra érkezett a Jószolgálat díj szabadtéri kiállítása

December 2-án Székesfehérvárra érkezett a Jószolgálat díj vándorkiállítása, mely azokat az önkéntes és hivatásos szociális munkásokat, valamint szervezeteket és közösségeket mutatja be, melyek kiemelkedő elhivatottsággal végzik szolgálatukat a rászorulókért.

2017. december 5. kedd

Hardi Titusz OSB átvette a francia állam Akadémiai Pálmarend lovagja kitüntetését

Hardi Titusznak, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium, Egyházzenei Szakgimnázium és Szakkollégium igazgatójának november 28-án átadták a júliusban neki adományozott Akadémiai Pálmarend lovagja kitüntetést.

2017. december 1. péntek

Hétéves a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat

Konferenciával és díjátadóval ünnepelte alapításának hetedik évfordulóját a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat. A november végén Máriapócson megrendezett eseményen a szervezet közel háromszáz munkatársa vett részt.

2017. november 30. csütörtök

Kitüntetést kapott Várnai Péter

A Hittel a Nemzetért Alapítvány Mindszenty-emlékplakettjét vehette át Várnai Péter címzetes prépost, nyugalmazott plébános október 28-án.

2017. november 23. csütörtök

A pápa fogadta a Ratzinger-díj nyerteseit: XVI. Benedek tanítása élő és értékes örökség

A Joseph Ratzinger – XVI. Benedek Alapítvány által 2011-ben létrehozott Ratzinger-díjat idén Theodor Dieter protestáns teológus, Karl-Heinz Menke katolikus pap és Arvo Pärt zeneszerző vehették át. A november 18-án tartott vatikáni díjátadó ünnepségen Ferenc pápa mondott... »

2017. november 18. szombat

Lépcsőfok az imádság felé – Arvo Pärt pápai elismerésére

Két másik kitüntetettel együtt Arvo Pärt észt zeneszerző kapja idén a Joseph Ratzinger–XVI. Benedek-díjat a teológiában végzett tevékenységéért. A díjat november 18-án Ferenc pápa adja át a Vatikánban.

2017. november 18. szombat

Átadták a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének díjait

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége célkitűzéseinek megvalósításáért Szent Adalbert-díjjal tüntette ki Velkey Györgyöt, a Bethesda kórház főigazgatóját, és Csanád Béla-díjjal Osztie Zoltánt, a szervezet volt elnökét az egyesület tatai küldöttgyűlésén november... »

2017. november 15. szerda

Karitászvezetőt tüntettek ki a szociális munka napján Székesfehérváron

Pro Caritate Albae Regiae díjat kapott Kádár Sándorné Gáthy Katalin, a székesfehérvár-öreghegyi Magyarok Nagyasszonya-plébánia karitászcsoportjának vezetője. A díjat november 13-án, a szociális munka napja alkalmából rendezett ünnepségen adta át Cser-Palkovics András,... »

2017. november 14. kedd

Mindszenty-emlékérmet kapott Barlay Ödön Szabolcs

Az elismerést Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Mindszenty Társaság elnöke október 31-én személyesen adta át Székesfehérváron a 98. születésnapját ünneplő Barlay Ödön Szabolcs ciszterci szerzetesnek, egyháztörténésznek.

2017. november 6. hétfő

Megyei Prima díjat kapott Chavvakula Lourduraju verbita szerzetes

A Vállalkozók Országos Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete Prima díját vehette át oktatás és köznevelés kategóriában az indiai származású Chavvakula Lourduraju verbita szerzetes, körömi káplán november 4-én Miskolcon.

2017. november 6. hétfő

Díszdoktori címet adományoztak Beer Miklós püspöknek

Beer Miklós váci megyéspüspököt ez év őszén díszdoktorává fogadta a pozsonyi Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális Munkás Főiskola, kimagasló szociális tevékenysége és példaértékű szociális érzékenységének elismeréseként.

2017. november 5. vasárnap

Átadták a Mindszenty-emlékérmeket a Parlamentben

Mindszenty-emlékéremmel tüntették ki Bíró László katolikus tábori püspököt, a Regnum Marianum katolikus közösséget és a Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskolát november 3-án.

2017. november 3. péntek

Fődíjat nyert Indonéziában az aracsi pusztatemplomban forgatott magyar film

A vajdasági helyszíneken forgatott „Álom hava” című dráma kapta a legjobb nemzetközi játékfilm nagydíját az indonéziai Szellem, Vallás és Képzelet Nemzetközi Filmfesztiválon – közölték a készítők november 1-jén az MTI-vel.

2017. november 2. csütörtök

Elismerésben részesült Gulyás Zsolt karcagi plébános

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából 72 személynek adott át elismerést: többek közt Gulyás Zsolt érseki tanácsosnak, a karcagi Szent István király templom plébánosának, a Györffy István Katolikus Általános Iskola... »

2017. október 31. kedd

Szülőfalujának díszpolgára lett Németh László, a Győri Egyházmegye általános helynöke

Németh László általános püspöki helynök október 23-án, a nemzeti ünnep alkalmából kapta meg a díszpolgári címet szülőfalujában, a Győr-Moson-Sopron megyei Agyagosszergényben. A helyi művelődési házban tartott ünnepségen részt vett Veres András győri megyéspüspök is.

2017. október 25. szerda

Balás Béla nyugalmazott püspök kapta a Szabadságért Kaposvár Emlékérmet

Ünnepi gálaesten adták át az idei Szabadságért Kaposvár Emlékérmet október 23-án. A kaposvári Szivárvány Kultúrpalotában tartott rendezvényen Szita Károly polgármester idén Balás Bélának, a Kaposvári Egyházmegye első püspökének adta át az elismerést.

2017. október 24. kedd

Athleta Patriae – Kiállításmegnyitót tartottak és Szent László-évi emlékérmeket adtak át Nagyváradon

A nagyváradi római katolikus püspöki palota dísztermében tartották október 18-án az „Athleta Patriae” című, a kun legyőzésének erdélyi falképábrázolásait bemutató kiállítás megnyitóját. A rendezvény keretében Böcskei László megyéspüspök Szent László-évi emlékérmeket... »

2017. október 19. csütörtök

Kartal–Veczán-díjjal tüntették ki Csókay Károly jezsuita szerzetest

A KÉSZ miskolci csoportja által szervezett XIII. Miskolci Nemzeti Estélyen, október 17-én idén is megemlékeztek az 1956-os forradalomról és átadták a Kartal–Veczán-díjat, melyet évről évre egy, a város közéletében jelentős szerepet játszó, keresztény értékeket képviselő... »

2017. október 19. csütörtök

Átadták a Fraknói Vilmos-díjakat

Barsi Balázs ferences és Dolhai Lajos, az Egri Hittudományi Főiskola rektora kapta idén az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Fraknói Vilmos-díját. A kitüntetéseket október 12-én adta át Balogh Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az Emmi Akadémia utcai épületének... »

2017. október 13. péntek

tovább »