Athleta Patriae – Kiállításmegnyitót tartottak és Szent László-évi emlékérmeket adtak át Nagyváradon

A nagyváradi római katolikus püspöki palota dísztermében tartották október 18-án az „Athleta Patriae” című, a kun legyőzésének erdélyi falképábrázolásait bemutató kiállítás megnyitóját. A rendezvény keretében Böcskei László megyéspüspök Szent László-évi emlékérmeket... »

19:10

Kartal–Veczán-díjjal tüntették ki Csókay Károly jezsuita szerzetest

A KÉSZ miskolci csoportja által szervezett XIII. Miskolci Nemzeti Estélyen, október 17-én idén is megemlékeztek az 1956-os forradalomról és átadták a Kartal–Veczán-díjat, melyet évről évre egy, a város közéletében jelentős szerepet játszó, keresztény értékeket képviselő... »

17:37

Átadták a Fraknói Vilmos-díjakat

Barsi Balázs ferences és Dolhai Lajos, az Egri Hittudományi Főiskola rektora kapta idén az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Fraknói Vilmos-díját. A kitüntetéseket október 12-én adta át Balogh Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az Emmi Akadémia utcai épületének... »

2017. október 13. péntek

Szabadtéri kiállítással nyílt meg a Jószolgálat díj jelölési időszaka

Október 4-től 2018. január 31-ig várják a jelöléseket – másodszor díjazzák azokat a szociális munkásokat, szervezeteket és közösségeket, akik/amelyek kiemelkedő elhivatottsággal végzik munkájukat a rászorulókért. A budapesti Március 15. téren kiállítás nyílt a tavalyi... »

2017. október 9. hétfő

Jó úton haladunk a fenntartható gazdasági gondolkodás felé – Interjú Baritz Sarolta Laurával

Baritz Sarolta Laura a Keresztény társadalmi elvek a gazdaságban (KETEG) képzés megszervezőjeként ért el első helyezést a Joseph Ratzinger–XVI. Benedek Vatikáni Alapítvány és a madridi Francisco de Vitoria Egyetem „Tágabb értelem” elnevezésű pályázatán.

2017. október 7. szombat

Először adták át Mogyoródon a Szent Mihály főangyal díjat

Október elsején ünnepelték a mogyoródi Szent Mihály-templom búcsúját, a szentmise végén adták át először a Szent Mihály főangyal díjat.

2017. október 4. szerda

Heves Megyéért kitüntetést kapott Ternyák Csaba egri érsek

A Heves Megyei Közgyűlés Heves Megyéért elismerést adományozott Ternyák Csaba egri érseknek. A díjátadásra szeptember 29-én került sor Egerben, a megyeházán.

2017. október 2. hétfő

Pro Ecclesia Hungariae díjat kapott Jaschkó Balázs jezsuita szerzetes

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Pro Ecclesia Hungariae díjat adományozott Jaschkó Balázsnak. A kitüntetést a testület nevében Miklósházy Attila SJ, a külföldön élő magyarok nyugalmazott püspöke adta át a kanadai Pickeringben.

2017. szeptember 28. csütörtök

Vatikáni díjat nyert Baritz Sarolta Laura nővér

A Joseph Ratzinger–XVI. Benedek Vatikáni Alapítvány „Tágabb értelem” elnevezésű pályázatán két kategóriában két-két indulót díjaztak, köztük Baritz Sarolta Laura domonkos nővért. A Keresztény társadalmi elvek a gazdaságban (KETEG) képzés megszervezője szeptember 27-én veheti... »

2017. szeptember 27. szerda

Katolikus iskolák munkatársait köszöntötték Szent Gellért ünnepén Veszprémben

Szent Gellértnek, a katolikus iskolák védőszentjének ünnepén, szeptember 24-én adták át a Szent Gellért-díjakat a Veszprémi Főegyházmegyében. Az ünnepség a veszprémi bazilikában szentmisével kezdődött, melyet Márfi Gyula érsek mutatott be az iskolák lelkiigazgatóival... »

2017. szeptember 26. kedd

Pedagógusokat köszöntöttek Szent Gellért napján Székesfehérváron

Gellért püspök ereklyéjének jelenlétében püspöki szentmisével, majd konferenciával köszöntötték a székesfehérvári egyházmegye fenntartásában vagy a területén működő katolikus iskolák pedagógusait szeptember 22-én.

2017. szeptember 25. hétfő

Széchenyi plakettet kapott a Kossuth Rádió „Vendég a háznál” című műsora

Idén is átadták a Széchenyi plaketteket szeptember 21-én. Az idei díjazottak között van a Kossuth Rádió „Vendég a háznál” című műsora; a díjat Keresztes Ilona főszerkesztő, a Fiatalok az Élet Szolgálatában (FÉSZ) közösség alapítója, a 2014-es házasság hete egyik arca vette... »

2017. szeptember 24. vasárnap

Szent László-emlékérmet kaptak a görögkatolikus főpásztorok

Az emlékérmet szeptember 22-én vehette át Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita, Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök és Szocska Ábel nyíregyházi apostoli kormányzó.

2017. szeptember 22. péntek

Karitatív tevékenységéért kapott díjat Csuja Imre színművész

Csuja Imre kapta szeptember 7-én a Hajléktalanokért Közalapítvány „Hajléktalan Emberért” díját. A színművész régóta tevékenykedik az otthontalanokért, többek között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményein keresztül.

2017. szeptember 19. kedd

Kitüntetéseket adott át a Magyar Máltai Lovagok Szövetségének elnöke

A Máltai Rend patrónája, Filermói Boldogasszony ünnepének alkalmából rendezett fogadást a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége a Magyar Máltai Szeretetszolgálat zugligeti országos központjában szeptember 12-én.

2017. szeptember 16. szombat

Volkra Ottó-díjat kapott Márfi Gyula érsek

Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlése Volkra Ottó-díjat adományozott Márfi Gyula veszprémi érseknek. A kitüntetést a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának tanévnyitó ünnepségén adta át Porga Gyula polgármester szeptember 8-án.

2017. szeptember 8. péntek

Önkormányzati kitüntetésben részesült a Székesfehérvári Egyházmegye két papja

Augusztus 20-a alkalmából két lelkipásztor közösségért végzett munkáját is kitüntetéssel ismerte el szolgálati helyeik önkormányzata.

2017. szeptember 8. péntek

Ünnepi tanévnyitó szentmisét tartottak a győri bencés gimnáziumban

A Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium Veni Sancte szentmisével indította a 391. tanévet a győri Loyolai Szent Ignác-templomban szeptember 3-án.

2017. szeptember 7. csütörtök

Pro Cultura Christiana díjban részesült Szekeres Erzsébet

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Pro Cultura Christiana díjat adományozott Szekeres Erzsébet képzőművésznek. A kitüntetést a testület nevében Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke adta át szeptember 5-én Vácott, a testület őszi ülésének első napján.

2017. szeptember 5. kedd

Szent István királyra emlékeztek Londonban

Régi hagyomány, hogy az Angliában élő katolikus magyarok szeptember első hétvégéjén összegyűlnek, hogy együtt emlékezzenek meg Szent István királyról. Az idei ünnepi szentmise szeptember 3-án volt a london-brentfordi Szent János-templomban.

2017. szeptember 5. kedd

tovább »