Csongrád Megye Sajtódíját kapta a Szeged-Csanádi Egyházmegye magazinja

Az éremből és oklevélből álló díjat a Toronyirány magazin felelős szerkesztője, Antal Zsolt vette át Szegeden, a Csongrád Megyei Kormányhivatal dísztermében március 14-én rendezett ünnepségen.

2017. március 22. szerda

Rangos magyar állami kitüntetést kaptak külföldi közszereplők, köztük Andrzej Dzięga érsek

Külföldi politikusok, egy egyházi vezető és egy művész kapott rangos magyar állami kitüntetést március 15-e alkalmával. Andrzej Dzięga, a szczecin-kamieni egyházmegye érseke a Magyar Érdemrend középkeresztjét kapta.

2017. március 18. szombat

Pro Urbe díjat kapott Katona Tibor, a győri székesegyház kántor-karnagya

A győri közgyűlés az idei nemzeti ünnepen, március 15-én négy személynek, egy iskolának és egy borlovagrendnek adományozta a címeket. Katona Tibort, a győri Nagyboldogasszony-székesegyház kántor-karnagyát Pro Urbe díjjal tüntették ki.

2017. március 17. péntek

A végek végén – beszélgetés Bogdán József költővel, katolikus pappal

Januárban jelent meg a vajdasági költő, Bogdán József legújabb verseskötete, „A szavak néha kövek”. A fehértemplomi plébános életéről dokumentumfilm készült idén, és március 14-én állami kitüntetéssel jutalmazták irodalmi munkásságát és a bánáti magyar... »

2017. március 17. péntek

„Kincses Kultúróvoda” címet kapott a székesfehérvári Szent Imre-óvoda

Február 23-án országos elismerést kapott a székesfehérvári Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola óvodai intézményegysége. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán tizenkét intézmény nyerte el a „Kincses Kultúróvoda” címet.

2017. március 3. péntek

Egész Hollywood benézhet a Gellértbe – Oscar-díjas siker szentangélás köpenyekben

Oscar-díjat nyert Deák Kristóf „Mindenki” című rövidfilmje Los Angelesben helyi idő szerint február 26-án este (magyar idő szerint február 27-én hajnalban). Ahogy már korábban is megírtuk, két fővárosi katolikus iskola is a ’90-es évek Budapestjén játszódó alkotás helyszínéül... »

2017. február 27. hétfő

Pásztor Győző kanonok, dabas-sári plébános kapta idén a Parma fidei – Hit pajzsa díjat

Pásztor Győző kanonok, dabas-sári plébános vehette át a Pesti Megyeháza dísztermében február 25-én a Parma fidei – Hit pajzsa elnevezésű díjat, amelyet a kommunizmus áldozatainak emléknapjához kapcsolódva immár tizenhatodik alkalommal adtak át.

2017. február 25. szombat

Átadták „A hit szolgálatában” díjat a Bogdánffy Szilárd tiszteletére tartott vesperáson Nagyváradon

Bogdánffy Szilárd születésének 106. évfordulóján, február 21-én a vértanú püspök tiszteletére imádkozta el a székeskáptalan a nagyváradi Nagyboldogasszony-székesegyházban a vesperást. Az imádság végén Madarász Klára értarcsai hívő átvette „A hit szolgálatában”... »

2017. február 24. péntek

Federico Lombardit francia becsületrenddel tüntették ki

A Francia Köztársaság Becsületrendjét vehette át február 22-én, szerdán este Franciaország szentszéki nagykövetségén Federico Lombardi volt szentszéki szóvivő, a Vatikáni Sajtóközpont, a Vatikáni Rádió és a Vatikáni Televíziós Központ korábbi igazgatója.

2017. február 24. péntek

Harmadszor adják át a Gazdaság és Társadalom díjakat

Markus Vogt írónak, illetve Dominique Greiner és Burkhard Schafers újságíróknak ítélték idén a Gazdaság és Társadalom nemzetközi díjat – jelentették be február 15-én a szentszéki sajtóközpontban a Centesimus Annus Alapítvány képviselői. Az elismerést május 18-án adják át... »

2017. február 17. péntek

Fábry Kornél Kaposvár Városért kitüntetésben részesült

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Kaposvár Városért kitüntetést adományozott Fábry Kornél egykori kaposfüredi plébánosnak, a Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága főtitkárának. A díjat január 23-án, a város ünnepi közgyűlésén adták... »

2017. január 25. szerda

Pálos Frigyes, a váci egyházmegyei gyűjtemény igazgatója Vác Város Művelődéséért díjat kapott

A hagyományokhoz híven január 22-én, a magyar kultúra napja alkalmából tartott városi ünnepség keretében adták át Vácott a település művészeti és közművelődési díjait.

2017. január 25. szerda

A kultúra új lovagja: Béres György egyházzenész

Sapszon Ferenc, a Gregorián Társaság elnökének felterjesztése alapján – Szőnyi Erzsébet zeneszerző, Tardy László karnagy és Kárpáti Kázmér OFM ajánlásával – Béres György egyházzenész, a társaság alelnöke a Kultúra Lovagja kitüntetésben részesült, amelyet január 22-én a... »

2017. január 22. vasárnap

Huszonöt éves a kaposvári Szent Margit Katolikus Óvoda

Január 19-én ünnepelték a kaposvári katolikus óvoda alapításának huszonötödik évfordulóját. Az intézményben Nagy Vendel címzetes apát méltatta a munkatársak hivatását, s megszentelte az első világháború előtti időkből származó Szent Margit-szobrot.

2017. január 20. péntek

A médiában dolgozókért – Átadták a Szalézi-sajtóösztöndíjat

Szalézi Szent Ferenc, az újságírók védőszentje ünnepéhez kapcsolódva január 19-én szentmisét mutattak be a médiában dolgozókért a budapesti Egyetemi templomban. Ezt követően adta át a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nevében Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke a... »

2017. január 19. csütörtök

Raoul Wallenberg-díjjal tüntették ki Beer Miklóst és Hofher Józsefet

Raoul Wallenberg-díjat vehetett át mások mellett Beer Miklós váci megyéspüspök és Hofher József jezsuita szerzetes január 17-én a Holokauszt Emlékközpontban. A kitüntetéssel azok tevékenységét ismerik el, akik a zsidók tízezreit megmentő svéd diplomatához méltó példát mutatnak... »

2017. január 17. kedd

Egyházi emlékeket ismertek el a „Somogyország Kincse” címmel

A Somogyi Megyenap rendezvénysorozat keretében január 10-én adták át az „Örökségünk – Somogyország Kincse” címet, és tovább gyarapodott a Somogyi Értéktár is, ezzel ismerték el a megye természeti és épített örökségeit, valamint kiemelkedő kulturális... »

2017. január 12. csütörtök

Piarista hivatások – Perendy László SP

Tavaly a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki Perendy László piarista szerzetest, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kara Ókeresztény Egyháztörténeti Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanárát. A Piarista.hu beszélgetett vele életéről és... »

2017. január 8. vasárnap

A névadó emléknapját ünnepelték a tolcsvai Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézményben

December 31-én, mely a görögkatolikus egyházban Szent Zotikosz emléknapja, ünnepelték a tolcsvai gyermekvédelmi intézmény létrejöttének harmadik évfordulóját, valamint átadták az Árvagondozó Szent Zotikosz-díjat is.

2017. január 3. kedd

Tárkányi-díjakat adtak át Egyeken

Ötödik alkalommal adták át a Tárkányi-díjakat 2017. január 1-jén, újév napján a Hajdú-Bihar megyei Egyeken, a Szent József-plébánia közösségi termében. A díjat évente ítéli oda az egyházközségi képviselő-testület.

2017. január 2. hétfő

tovább »