A világ legjobbjai közé választották a Mosonmagyaróvári Piarista Iskolaközpont építészeti terveit

Rangos nemzetközi építészeti versenyt nyertek a Mosonmagyaróvári Piarista Iskolaközpont új épületének tervei – adták hírül a győri Széchenyi István Egyetem honlapján április 5-én. A különdíjas terveket a győri CAN Architects építésziroda készítette.

2019. április 14., vasárnap

Tanítványi lelkülettel – Pedagógusok köszöntése Pécsett

Április 6-án tartotta pedagógusnapját a Pécsi Egyházmegye. Az évről évre hagyományosan áprilisban szervezett találkozón idén is több mint háromszázan vettek részt.

2019. április 12., péntek

Művészérdem az Örök Városban – Kisléghi Nagy Ádám és az Accademia dei Virtuosi al Pantheon

Kisléghi Nagy Ádám festőművész március 19-én, Rómában az Accademia dei Virtuosi al Pantheon (Pápai Szépművészeti Akadémia) tiszteletbeli tagja lett. A kitüntető cím híre alkalmat adott arra, hogy szóba kerülhessen inspiráció, elköteleződés és a keresztény művész(et) kortárs... »

2019. március 31., vasárnap

Miniszteri dicséretben részesült a Katolikus Szeretetszolgálat csákvári Szent Vince Otthona

Hálaadó szentmisét mutatott be Spányi Antal püspök, Tóth Tamás, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára és Gerendai Sándor plébános a Katolikus Szeretetszolgálat Szent Vince Otthonának kápolnájában abból az alkalomból, hogy a csákvári intézmény kollektívája miniszteri... »

2019. március 29., péntek

Újabb díjat nyert a Kálvin János és Loyolai Szent Ignác elképzelt találkozásáról szóló film

Az ecuadori San Antonio Nemzetközi Filmfesztiválon is díjat nyert Pozsgai Zsolt reformációról szóló, „Megszállottak” című filmje – közölte a rendező az MTI-vel.

2019. március 28., csütörtök

Misszionárius szerzetesnővért tüntetett ki a pápa

Egy olasz misszionárius szerzetesnővért tüntetett ki Ferenc pápa a március 27-i általános kihallgatás végén. A 85 éves Maria Concetta Esu nővér hatvan éve szolgál szülésznőként Afrikában.

2019. március 28., csütörtök

Posztumusz díszpolgári címet adományoz a főváros Mindszenty Józsefnek

A Fővárosi Közgyűlés március 27-én, szerdán zárt ülésen döntött hét új budapesti díszpolgár személyéről.

2019. március 27., szerda

„Az életet átjáró biblikusság” – Az örmény vallásosság kincsei a Széchényi Könyvtárban

Néhány éven belül immár harmadszor ad helyet örmény témájú kiállításnak az Országos Széchényi Könyvtár. A március 25-i megnyitón a nemzeti könyvtár, a történészszakma és az örménység számos képviselője mellett jelen volt Szuromi Szabolcs Anzelm, a PPKE rektora és Michael... »

2019. március 27., szerda

Bemutatjuk a kenyai ferencest, aki elnyerte a „pedagógusok Nobel-díját”

Egy kenyai falu tanára, Peter Tabichi ferences szerzetes vehette át a „pedagógusok Nobel-díjaként” emlegetett Global Teacher Prize-t március 24-én Dubajban Hamdan bin Mohammed bin Rasid Al-Maktúm koronahercegtől. Az egymillió dolláros díjat az iskola felszerelésére és az éhező... »

2019. március 26., kedd

Pro Urbe Győr díjat vehetett át Báthy Andrásné, a Máltai Szeretetszolgálat regionális ügyvezetője

Báthy Andrásné a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Magyarországi Régiójának regionális ügyvezetője. A magas rangú városi kitüntetést március 15-én a díszközgyűlésen adta át Borkai Zsolt polgármester.

2019. március 25., hétfő

Hittel a múltból, a jövőbe – Mindszenty-szobrot avattak Petőfiszálláson

A Mindszenty Társaság és a Magyar Pálos Rend meghívására gyűltek össze a hercegprímás szobrának avatására, valamint a társaság alapította Mindszenty-emlékérem átadására az ünneplők Petőfiszállás-Pálosszentkúton március 23-án. Az ünnepen Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti... »

2019. március 23., szombat

Kisléghi Nagy Ádám festőművész a Pápai Szépművészeti Akadémia tiszteletbeli tagja lett

A Pápai Szépművészeti Akadémia tiszteletbeli tagjává választották Kisléghi Nagy Ádámot. A magyar festőművész március 19-én, Szent József ünnepén a római Pantheonban celebrált szentmise végén veheti át kinevezési oklevelét Gianfranco Ravasi bíborostól, a Pápai Akadémiák... »

2019. március 18., hétfő

Barsi Balázs Széchenyi-díjat kapott – Egyházi személyeket tüntettek ki nemzeti ünnepünk alkalmából

Aki gondolkodik, kérdez, alkot, az műveivel, munkájával népét, nemzetét szolgálja – jelentette ki Áder János köztársasági elnök a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából elmondott beszédében az Országházban, mielőtt átadta a Kossuth- és Széchenyi-díjakat, valamint a Magyar... »

2019. március 15., péntek

Jakab Gábor: Összezavarodott világunkban Ferenc pápa az egyetlen hiteles erkölcsi tekintély

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából Áder János köztársasági elnök a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntette ki Jakab Gábor pápai káplánt, a kolozsvár-kerekdombi-plébánia plébánosát. Az ünnepi alkalom után beszélgettünk az erdélyi katolikus egyházi sajtó... »

2019. március 15., péntek

Egyházi személyeket tüntettek ki nemzeti ünnepünk alkalmából

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából rendezett ünnepségen állami kitüntetéseket adott át a külhoni, nemzetiségi és egyházi élet kiemelkedő képviselőinek március 12-én Budapesten, a volt karmelita kolostorban kialakított... »

2019. március 12., kedd

„A kicsik között vagyunk otthon” – Interjú Tuczainé Régvári Mariettával

A Jószolgálat díj életműdíját kapta Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatója.

2019. március 3., vasárnap

Erősödő kapcsolat a Pázmány és a Horvát Katolikus Egyetem között

A budapesti és a zágrábi katolikus egyetem rektora az öt évvel ezelőtt megkötött kétoldalú megállapodás további lehetséges bővítési területeiről folytatott részletes – a kapcsolatok teljes körére kiterjedő – egyeztetést február 19-én Zágrábban, a Horvát Katolikus Egyetem... »

2019. március 1., péntek

Átadták a keresztény könnyűzenei Szikra díjakat

Mások mellett a The Sign együttesnek, Fóris Ritának, a Magidomnak és Kübler Dánielnek ítélték oda idén a Szikra díjat, míg Győri János Sámuel életműdíjban részesült. A keresztény könnyűzenei elismeréseket február 22-én adták át Budapesten, a Várkert Bazárban.

2019. február 25., hétfő

Hirdetnünk kell Krisztus igazságát – Interjú Szabó Ferenccel, a Parma Fidei idei kitüntetettjével

Idén Szabó Ferenc SJ teológus, költő, író, a Vatikáni Rádió magyar adásának egykori főszerkesztője kapta a Parma fidei – Hit pajzsa díjat idén. A katolikus közélet egyik legszínesebb, legsokoldalúbb személyisége 88 évesen is ír, tanít, előadásokat tart, hirdeti az... »

2019. február 24., vasárnap

A pajzs megerősít és felvértez – Szabó Ferenc SJ kapta idén a Parma fidei – Hit pajzsa díjat

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából a Parma fidei – Hit pajzsa díjat idén Szabó Ferenc SJ kapta. A tizennyolcadik alkalommal megrendezett díjátadót február 23-án tartották Budapesten, a Párbeszéd Háza dísztermében. Az eseményen Erdő Péter bíboros is részt vett.

2019. február 23., szombat

tovább »

Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle