Átadták a Bencés Diákok Győri Egyesületének ösztöndíjait

A Bencés Diákok Győri Egyesületének elnöke, Kőrösi Tamás a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium június 15-i évzáró ünnepségén adta át a Luif Otmár-ösztöndíjat, valamint a jó tanuló – jó sportoló díjakat – tájékoztatott Péter Tamás, az egyesület főtitkára.

2017. június 22. csütörtök

Köztársasági elnöki különdíjat nyert a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény kiadványa

Június 8-án elismerésben részesült a Szép Magyar Könyv 2016 verseny pályázatán a veszprémi Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény saját kiadásában 2016-ban megjelent „Fejedelemasszonyok és a vallásszabadság Erdélyben” című tanulmánykötet.

2017. június 13. kedd

Rangos lengyel irodalmi díjat kapott Pálfalvi Lajos, a PPKE BTK intézetvezetője

A lengyel irodalom kiemelkedő népszerűsítőinek odaítélt rangos elismerést, a Transatlantyk életműdíjat adta át június 9-én Krakkóban a Lengyel Könyvintézet (Instytut Książki) zsűrije a PPKE BTK Közép-Európa Intézetét és lengyel tanszékét vezető Pálfalvi Lajos... »

2017. június 12. hétfő

Átadták a 2017-es Jószolgálat díjakat

Ünnepélyes keretek között adták át május 31-én, szerdán este Budapesten, a Várkert Bazár rendezvénytermében a Jószolgálat díjakat. Az életműdíjat Somos László kaposfői plébános kapta a roma közösségért végzett munkájáért. A díjazottak között van a székesfehérvári Szent... »

2017. június 2. péntek

Karen Armstrong brit vallástörténészé lett a spanyol Nobel-díj társadalomtudományi kategóriája

Karen Armstrong brit vallástörténész nyerte el idén a spanyol Nobel-díjként emlegetett Asztúria hercegnője-díjat a társadalomtudományok kategóriában – jelentette be döntését a zsűri május 31-én Ovideóban.

2017. június 1. csütörtök

Együtt adtak hálát a tanévért a Győri Egyházmegye oktatási intézményeinek munkatársai

Az egyházmegye fenntartásában működő oktatási intézmények tanévzáró hálaadó szentmiséjét Veres András megyéspüspök mutatta be május 29-én a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontban. A katolikus közoktatásban végzett kiemelkedő munkáért hat pedagógus Szent Gellért-díjban... »

2017. június 1. csütörtök

Pro Caritate díjat kapott Páll Miklós, a Miskolci Egyházmegye karitászigazgatója

A Családok Budapesti Világtalálkozóján Páll Miklós, a Miskolci Egyházmegye karitászigazgatója Pro Caritate díjban részesült a hátrányos helyzetben lévők érdekében végzett önzetlen karitatív tevékenysége elismeréseként.

2017. május 29. hétfő

Gyulay Endre nyugalmazott megyéspüspök Battonya díszpolgára lett

Idén május 26–27-én rendezték meg Battonya városnapját. Az ünnepi képviselő-testületi ülésen díszpolgári címet adományoztak a battonyai születésű Gyulay Endre nyugalmazott szeged-csanádi megyéspüspöknek a településért végzett tevékenységért – tájékoztatta Bajnai István... »

2017. május 29. hétfő

Kitüntették Dobos Andrást, a budapesti apostoli nunciatúra egykori titkárát

A Magyarország és a Szentszék kapcsolatainak fejlesztése terén kifejtett munkássága elismeréseként Dobos András, a budapesti apostoli nunciatúra korábbi titkára a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét vehette át május 24-én, szerdán Rómában, a Pápai Magyar Intézetben rendezett ünnepség... »

2017. május 25. csütörtök

Tanév végi hálaadást tartott a II. János Pál Katolikus Szakkollégium

Aki nem tud hálát adni, az nem értékeli igazán, amit kapott!” – Németh Norbert igazgató ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg a II. János Pál Katolikus Szakkollégium hálaadó szentmiséjét, amelyet május 18-án tartott a közösség Szombathelyen a Szent Norbert-zárdatemplomban.

2017. május 24. szerda

Elismerésben részesült a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Díjkiosztó gálaünnepséggel ért véget a XXVI. Festum Varadinum programsorozat a nagyváradi Szigligeti Színházban május 21-én. Kulturális tevékenységéért elismerésben részesült a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület és Debrecen... »

2017. május 23. kedd

Átadták az oktató-nevelő munkát elismerő Kunszt József-díjat Kalocsán

Tizenhetedik alkalommal ítélték oda az oktatás, nevelés és tudomány mecénásaként ismert Kunszt József érsekről elnevezett díjat a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében működő oktatási intézmények kiváló pedagógusainak. Az átadóünnepségre május 15-én, a kalocsai Astriceum... »

2017. május 15. hétfő

Az igazság megvilágítja a káoszt – Beszélgetés a Kossuth-díjas Kamp Salamon karnaggyal

Kamp Salamon, a Lutheránia Ének- és Zenekar Liszt Ferenc-díjas karnagya, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Karmester és Karvezető Tanszékének egyetemi tanára március 15-én vehette át a Kossuth-díjat.

2017. május 7. vasárnap

Egyházmegyei pedagógusnapot tartottak Pécsett

Idén április 29-én tartotta meg pedagógusnapját a Pécsi Egyházmegye, melynek fenntartásában jelenleg tizenegy iskola és kilenc óvoda működik Baranya és Tolna megye területén.

2017. május 3. szerda

Nemzetiségi bázisintézmény lett a Máltai Szeretetszolgálat gyulaji általános iskolája és óvodája

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Galló József Általános Iskola és Magoncka Óvoda április 20-án elnyerte az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet a nemzetiségi oktatási intézmények pályázatában.

2017. április 21. péntek

Nemzetközi versenyen nyertek díjat a székesfehérvári püspöki sörök

A világ élvonalába tartozó sörök versenyén, a Barcelona Beer Challenge 2017 megmérettetésen kiváló eredményt értek el a székesfehérvári püspöki sörök. Szintén díjat nyert a versenyen a termékeket készítő MONYO Brewing Co. egyik sörkülönlegessége.

2017. április 4. kedd

Hattyú-díjat kapott Beer Miklós püspök

Március 25-én adták át a Váci Értelmiségi Klub éves elismerését, a Hattyú-díjat. A kitüntetés egyéni kategóriáját idén Beer Miklós váci megyéspüspök kapta; a közösségi díjat két paralimpikon, Kálmán Krisztina és Keresztesi Erika vehette át.

2017. április 4. kedd

Átadták a Gulág emlékérmeket

A Gulág-emlékév alkalmából a Lénárd Ödön Alapítvány kuratóriuma Gulág emlékérmet alapított. Az arany plakettből és emléklapból álló díjat Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke adta át Berghoffer Róbertnek, Dupka Györgynek és Sánczi Ferencnek március... »

2017. március 30. csütörtök

A barátkozás a misszió útja – Pro Ecclesia Hungariae díjban részesült Csókay Károly jezsuita

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Pro Ecclesia Hungariae díjat adományozott a kilencvenéves Csókay Károly jezsuita szerzetesnek. A kitüntetést a testület nevében a konferencia elnöke, Veres András győri megyéspüspök adta át március 30-án, Budapesten, az MKPK székházában.

2017. március 30. csütörtök

Példaadók ünnepe – Átadták a Mindszenty-emlékérmeket

Mindszenty József születésének 125. évfordulóján, március 29-én, a Parlament Vadásztermében adták át a Mindszenty Társaság által alapított Mindszenty-emlékérmet, amelyet idén többek között Balás Béla kaposvári megyéspüspök vehetett át.

2017. március 29. szerda

tovább »