Eger díszpolgára lett Ternyák Csaba egri érsek

Augusztus 20-án Eger városi ünnepségén díszpolgári címet kapott Ternyák Csaba egri érsek, a főegyházmegye 81. főpásztora, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsának tagja.

2017. augusztus 21. hétfő

Szent István Rend díjban részesült Erdő Péter bíboros

Áder János köztársasági elnök Erdő Péter bíboros, prímásnak és Vásáry Tamás zongoraművésznek adta át a Szent István Rend díjat augusztus 20-án Budapesten, a Sándor-palotában.

2017. augusztus 20. vasárnap

Szent István-emlékérem és -díj átadása Székesfehérváron

A Szent István-emlékérmet és -díjat idén Benkő Ágota, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének korábbi elnöke vehette át augusztus 17-én, a székesfehérvári Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban tartott ünnepségen. A díjazottat Spányi Antal püspök, a díj... »

2017. augusztus 19. szombat

Megújult a kapuvári Szent Antal-kápolna és báró Berg Gusztáv síremléke

Veres András győri megyéspüspök augusztus 5-én, Havas Boldogasszony ünnepén szentmise keretében áldotta meg a kapuvári Szent Kereszt-temetőben található Szent Antal-kápolnát és báró Berg Gusztáv síremlékét.

2017. augusztus 11. péntek

Francia katolikus sajtódíjat hoztak létre Jacques Hamel emlékére

„A béke és a vallásközi párbeszéd érdekében indított minden kezdeményezés támogatására” a francia Katolikus Médiaszövetség (FMC) létrehozta a Jacques Hamel-díjat a francia pap halálának első évfordulóján, július 26-án.

2017. augusztus 10. csütörtök

Elismerték a vallások együttélésére épülő győri fesztivált

A vallások együttélésére, a zsidó–keresztény kultúra mindennapi hatékony működésére épül a győri Öt Templom Fesztivál, amely a közelmúltban felkerült az Európai Fesztiválok Szövetsége által kezdeményezett kiemelt listára.

2017. augusztus 8. kedd

Szent Lászlót ünnepelték a tereskei apátsági templomban

A Váci Egyházmegye a Szent László-legenda falképsorozattal büszkélkedő Tereskén ünnepelte a lovagkirályt július 29-én, László halálának napján. A szentmisét Beer Miklós püspök mutatta be. Pálos Frigyes, a tereskei templom egykori plébánosa és „felfedezője” emlékezett meg a... »

2017. július 29. szombat

Mária-dalokkal jelent meg a Vaskeresztesi Német Nemzetiségi Kórus új CD-lemeze

A fennállásának huszadik évfordulóját ünneplő Vaskeresztesi Német Nemzetiségi Kórus harmadik CD-lemezét jelentette meg júniusban, melyen Mária-dalokat szólaltatnak meg.

2017. július 25. kedd

Budafok-Tétény díszpolgára lett Udvarnoky László pálos szerzetes, budatétényi plébános

Udvarnoky László pálos szerzetes, budatétényi plébános lett Budapest XXII. kerületének 25. díszpolgára. A díszpolgárok június 23-i hagyományos találkozóján került sor a cím kihirdetésére.

2017. július 5. szerda

Egyházmegyei kitüntetéseket adtak át a pécsi püspökség védőszentjeinek ünnepén

A Pécsi Egyházmegye védőszentjei, Szent Péter és Pál ünnepén, június 29-én Udvardy György megyéspüspök mutatta be a szentmisét a pécsi székesegyházban. A liturgia után egyházmegyei kitüntetéseket adtak át.

2017. június 30. péntek

Átadták a Szent Gellért-díjakat a Szombathelyi Egyházmegyében

Június 23-án adták át az idei Szent Gellért-díjakat a Szombathelyi Egyházmegyében. Hárman részesültek az elismerésben, amit az egyházmegye oktató-nevelő intézményei pedagógusainak, dolgozóinak tartott év végi ünnepségen vehettek át a díjazottak.

2017. június 30. péntek

Tanévzáró ünnepséget rendeztek a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán

Június 24-én tartották a nyíregyházi Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán a 67. tanév záróünnepségét. Az eseménynek a Szent Atanáz terem és a Szent Miklós görögkatolikus székesegyház adott otthont.

2017. június 28. szerda

Átadták a Bencés Diákok Győri Egyesületének ösztöndíjait

A Bencés Diákok Győri Egyesületének elnöke, Kőrösi Tamás a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium június 15-i évzáró ünnepségén adta át a Luif Otmár-ösztöndíjat, valamint a jó tanuló – jó sportoló díjakat – tájékoztatott Péter Tamás, az egyesület főtitkára.

2017. június 22. csütörtök

Köztársasági elnöki különdíjat nyert a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény kiadványa

Június 8-án elismerésben részesült a Szép Magyar Könyv 2016 verseny pályázatán a veszprémi Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény saját kiadásában 2016-ban megjelent „Fejedelemasszonyok és a vallásszabadság Erdélyben” című tanulmánykötet.

2017. június 13. kedd

Rangos lengyel irodalmi díjat kapott Pálfalvi Lajos, a PPKE BTK intézetvezetője

A lengyel irodalom kiemelkedő népszerűsítőinek odaítélt rangos elismerést, a Transatlantyk életműdíjat adta át június 9-én Krakkóban a Lengyel Könyvintézet (Instytut Książki) zsűrije a PPKE BTK Közép-Európa Intézetét és lengyel tanszékét vezető Pálfalvi Lajos... »

2017. június 12. hétfő

Átadták a 2017-es Jószolgálat díjakat

Ünnepélyes keretek között adták át május 31-én, szerdán este Budapesten, a Várkert Bazár rendezvénytermében a Jószolgálat díjakat. Az életműdíjat Somos László kaposfői plébános kapta a roma közösségért végzett munkájáért. A díjazottak között van a székesfehérvári Szent... »

2017. június 2. péntek

Karen Armstrong brit vallástörténészé lett a spanyol Nobel-díj társadalomtudományi kategóriája

Karen Armstrong brit vallástörténész nyerte el idén a spanyol Nobel-díjként emlegetett Asztúria hercegnője-díjat a társadalomtudományok kategóriában – jelentette be döntését a zsűri május 31-én Ovideóban.

2017. június 1. csütörtök

Együtt adtak hálát a tanévért a Győri Egyházmegye oktatási intézményeinek munkatársai

Az egyházmegye fenntartásában működő oktatási intézmények tanévzáró hálaadó szentmiséjét Veres András megyéspüspök mutatta be május 29-én a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontban. A katolikus közoktatásban végzett kiemelkedő munkáért hat pedagógus Szent Gellért-díjban... »

2017. június 1. csütörtök

Pro Caritate díjat kapott Páll Miklós, a Miskolci Egyházmegye karitászigazgatója

A Családok Budapesti Világtalálkozóján Páll Miklós, a Miskolci Egyházmegye karitászigazgatója Pro Caritate díjban részesült a hátrányos helyzetben lévők érdekében végzett önzetlen karitatív tevékenysége elismeréseként.

2017. május 29. hétfő

Gyulay Endre nyugalmazott megyéspüspök Battonya díszpolgára lett

Idén május 26–27-én rendezték meg Battonya városnapját. Az ünnepi képviselő-testületi ülésen díszpolgári címet adományoztak a battonyai születésű Gyulay Endre nyugalmazott szeged-csanádi megyéspüspöknek a településért végzett tevékenységért – tájékoztatta Bajnai István... »

2017. május 29. hétfő

tovább »