Corvin-lánc kitüntetéseket adott át Áder János a Parlamentben

„Hitelesség, megfontoltság és kitartó munkával megszerzett bizonyosság. Ez önbecsülésünk alapja” – fogalmazott Áder János államfő február 12-én, hétfőn, a Corvin-lánc kitüntetések átadásakor a Parlamentben elmondott beszédében.

2018. február 12. hétfő

Pedagógus Kutatói Pályadíjban részesült Acél Zsolt piarista tanár

Török Ádám, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) főtitkára pedagógusi munkája mellett elért érdemes tudományos eredményeiért Pedagógus Kutatói Pályadíjban részesítette Acél Zsolt piarista szerzetest, a váci Piarista Gimnázium és Kollégium, valamint a budapesti Piarista Gimnázium... »

2018. február 3. szombat

Don Bosco-ünnep Nyergesújfalun

Szentmisével és műsorral ünnepelte a Szalézi Család a rend alapítóját, Bosco Szent Jánost Nyergesújfalun január 27-én.

2018. január 29. hétfő

Kaposvár város napján kitüntetésben részesült Nyéky Kálmán plébános

Január 23-án, Kaposvár város ünnepén kitüntetésben részesült Nyéky Kálmán, a kaposvári Szent Kereszt- és a kaposszerdahelyi Szűz Mária Neve-templom plébánosa.

2018. január 26. péntek

„Vezetve vagyok” – A tizennyolcadik Szalézi-sajtóösztöndíjas: Hajdu Noémi

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által 2001-ben alapított Szalézi Szent Ferenc-sajtóösztöndíj idei kitüntetettje Hajdu Noémi. A gyermek és ifjúsági műsorokat készítő, de vallási műsorok összeállításába is besegítő televíziós szerkesztő-riporterrel a díjátadó előtt... »

2018. január 24. szerda

Televíziós szerkesztő kapta a Szalézi Szent Ferenc-sajtóösztöndíjat

Szalézi Szent Ferenc, az újságírók védőszentje ünnepéhez kapcsolódva január 24-én szentmisét mutattak be a médiában dolgozókért a budapesti Egyetemi templomban. Ezt követően adta át Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke a szentről elnevezett... »

2018. január 24. szerda

Nemzetközi médiakonferenciát tartanak Lourdes-ban – Először adják át a Jacques Hamel-díjat

Szalézi Szent Ferenc emléknapjához kapcsolódva Lourdes-ban január 24. és 26. között nemzetközi konferenciát rendeznek katolikus újságíróknak. A program központi témája: „A média és az igazság”.

2018. január 24. szerda

Széll Kálmán professzor vehette át először a Boldog Batthyány László-díjat

Január 22-én adta át első alkalommal Székely János megyéspüspök a Szombathelyi Egyházmegye által alapított A test és a lélek orvosa – Boldog Batthyány László-díjat. Az elismerést Széll Kálmán nyugalmazott aneszteziológus főorvos vehette át Körmenden.

2018. január 23. kedd

Új orvosi díjat alapított a Szombathelyi Egyházmegye Boldog Batthyány-Strattmann László emlékére

A Szombathelyi Egyházmegye 2018-ban orvosi díjat alapított, melynek „A test és a lélek orvosa – Boldog Batthyány László-díj” elnevezést adták. A díjat január 22-én Körmenden adják át először.

2018. január 22. hétfő

Raoul Wallenberg-díjat kapott a debreceni Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium vezetője

Hét Raoul Wallenberg-díjat adtak át Budapesten január 17-én. A díjazottak között van Rózsahegyiné Juhász Éva, a debreceni Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium vezetője is.

2018. január 18. csütörtök

Nívódíjat kapott Cselényi István Gábor

A kolozsvári katolikus hitéleti folyóirat, a Keresztény Szó szerkesztői nívódíjjal tüntették ki Cselényi István Gábor görögkatolikus papot.

2018. január 18. csütörtök

Magyar Életfa díjjal tüntették ki Zentán Kalapis Sztoján szalézi szerzetest

A vajdasági magyar közösségek megtartásáért tevékenykedők életművének elismeréseként odaítélt díjakat január 12-én adták át Zentán, a magyar kultúra napja alkalmából tartott délvidéki központi ünnepségen. Kalapis Sztoján atyát, a bánáti közösség meghatározó papját is... »

2018. január 16. kedd

Brenner József lett a 2017-es év embere Vas megyében

Brenner József nagyprépost, püspöki helynök lett „Az év vasi embere” 2017-ben. A boldoggá avatásra váró Brenner János fivére a január 14-i megyebálon vette át az elismerést.

2018. január 15. hétfő

Wimmer Roland plébános lett az év embere 2017-ben Sárváron

Wimmer Rolandot, a helyi Szent Miklós-templom plébánosát választották 2017-ben az év emberének a Vas megyei városban. Az elismerést a Sárvári Televízió óévbúcsúztató adásában vehette át Kondora István polgármestertől.

2018. január 11. csütörtök

„Jobbá szidni senkit sem lehet, csak jobbá szeretni” – Somos Lászlót köszöntötték Kaposváron

A tavaly a Jószolgálat díj életműdíjasává választott Somos László kaposfői plébánost köszöntötték január 8-án a kaposvári városháza dísztermében. A díjazottakat bemutató szabadtéri vándorkiállítás Kaposvárra érkezett, január végéig láthatja mindenki, aki a Kossuth... »

2018. január 9. kedd

Január 31-ig várják a jelöléseket a Jószolgálat díjra

A Jószolgálat díjra olyan személyek és intézmények jelölését várják, akik, illetve amelyek szociális területen végeznek kiemelkedően példaértékű munkát. A díj nagykövetei 2018-ban Lackfi János és Ónodi Eszter.

2018. január 9. kedd

Nagybánya díszpolgára lett Heinrich Ferenc tiszteletbeli kanonok

December 31-én a nagybányai Szentháromság-templomban bemutatott év végi hálaadó szentmise keretében Heinrich Ferenc tiszteletbeli kanonok díszpolgári kitüntetést kapott.

2018. január 8. hétfő

Átadták Egyeken a Tárkányi-díjakat

Január elsején 16 órakor az egyeki Szent József-plébánia közösségi termében tartották a Tárkányi-díj átadó ünnepségét. Papp László plébános javaslatára hozták létre hat évvel ezelőtt a díjat, amelyet a hitét példamutató módon élő testvéreknek évente adnak át.

2018. január 5. péntek

Egy katolikus pap is megkapta a Francia Köztársaság Becsületrendjét

366 személy kapta meg január 1-jén a legmagasabb francia állami kitüntetést, a Francia Köztársaság Becsületrendjét. A most elismertek között van Jean-Robert Armogathe, a párizsi főegyházmegye papja is.

2018. január 4. csütörtök

Tom Uzhunnalil atya megkapta a Teréz anyáról elnevezett díjat Indiában

Tom Uzhunnalil szalézi szerzetes, akit tizennyolc hónappal az elrablása után szabadítottak ki tavaly szeptemberben, átvette a Teréz anyáról elnevezett díjat (Mother Teresa Award 2017), amelyet a mumbai Harmónia Alapítvány hozott létre.

2018. január 4. csütörtök

tovább »