Raoul Wallenberg-díjjal tüntették ki Beer Miklóst és Hofher Józsefet

Raoul Wallenberg-díjat vehetett át mások mellett Beer Miklós váci megyéspüspök és Hofher József jezsuita szerzetes január 17-én a Holokauszt Emlékközpontban. A kitüntetéssel azok tevékenységét ismerik el, akik a zsidók tízezreit megmentő svéd diplomatához méltó példát mutatnak... »

2017. január 17. kedd

Egyházi emlékeket ismertek el a „Somogyország Kincse” címmel

A Somogyi Megyenap rendezvénysorozat keretében január 10-én adták át az „Örökségünk – Somogyország Kincse” címet, és tovább gyarapodott a Somogyi Értéktár is, ezzel ismerték el a megye természeti és épített örökségeit, valamint kiemelkedő kulturális... »

2017. január 12. csütörtök

Piarista hivatások – Perendy László SP

Tavaly a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki Perendy László piarista szerzetest, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kara Ókeresztény Egyháztörténeti Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanárát. A Piarista.hu beszélgetett vele életéről és... »

2017. január 8. vasárnap

A névadó emléknapját ünnepelték a tolcsvai Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézményben

December 31-én, mely a görögkatolikus egyházban Szent Zotikosz emléknapja, ünnepelték a tolcsvai gyermekvédelmi intézmény létrejöttének harmadik évfordulóját, valamint átadták az Árvagondozó Szent Zotikosz-díjat is.

2017. január 3. kedd

Tárkányi-díjakat adtak át Egyeken

Ötödik alkalommal adták át a Tárkányi-díjakat 2017. január 1-jén, újév napján a Hajdú-Bihar megyei Egyeken, a Szent József-plébánia közösségi termében. A díjat évente ítéli oda az egyházközségi képviselő-testület.

2017. január 2. hétfő

Átadták a Korrektúra médiadíjakat – A Magyar Katolikus Rádió is a díjazottak között

Átadták a Rádiós Korrektúra és Kamera Korrektúra díjakat december 20-án, kedden Budapesten. Az elismeréseket a televíziós és rádiós műsorkészítés színvonalas fejlődésének támogatására hozták létre.

2016. december 23. péntek

Péterffy András filmrendező kapta az idei Szkíta Aranyszarvas-díjat

Péterffy András filmrendező, operatőr, producer, egyetemi tanár kapta az idei Szkíta Aranyszarvas-díjat, amelyet december 20-án adnak át Budapesten a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.

2016. december 22. csütörtök

Magyar Örökség díjjal ismerték el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét programját

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Magyar Örökség díjjal elismert Jelenlét programja a nyomortelepeken élő emberek felemelését szolgálja. Az elismerő oklevelet Vecsei Miklós, a segélyszervezet alelnöke vette át december 17-én Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia... »

2016. december 17. szombat

Építőipari nívódíjasok között az Egek Királynéja budapesti főplébánia

December 9-én Budapesten, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) évzáró ünnepségén kihirdették az Építőipari Nívódíj és a Lechner Ödön-díj idei nyerteseit.

2016. december 14. szerda

Átadták a Fraknói Vilmos-díjakat

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át a Fraknói Vilmos-díjakat a minisztérium tükörtermében a december 12-én megrendezett ünnepségen.

2016. december 12. hétfő

A Győri Egyházmegyében öt pedagógus vehette át a Szent Gellért-díjat 2016-ban

A kiváló pedagógusi munkáért odaítélhető Szent Gellért-díjat idén öt pedagógus nyerte el a Győri Egyházmegyében. A kitüntetéseket Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke, valamint Dékány Ferenc plébános, az Egyházmegyei Katolikus Iskolai Főhatóság igazgatója adta át... »

2016. december 11. vasárnap

Átadták a 2016. évi Báró Gelsey Vilmos-díjakat

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézete díjait december 5-én, a budapesti Gellért Szállóban megtartott ünnepségen adták át a magyar köznevelés kiemelkedő pedagógusi, gazdasági szakértői teljesítményeinek elismerésére.

2016. december 9. péntek

A vatikáni államtitkár-helyettes a francia becsületrend kitüntetettje

Angelo Becciu érsek, vatikáni államtitkár-helyettes a Francia Köztársaság Becsületrendje parancsnoki rangja kitüntetésben részesült. Az elismerést Philippe Zeller, Franciaország szentszéki nagykövete adta át december 1-jén szerény ünnepség keretében a vatikáni francia diplomáciai... »

2016. december 8. csütörtök

Rieger Tibor: Nagyon oda kell figyelnie annak, aki ma keresztény alapokon álló művészetet folytat

Rieger Tibor szobrászművész december 7-én vehette át a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Pro Cultura Christiana díját a testület elnökétől, Veres András győri megyéspüspöktől. Kitüntetése alkalmából elsősorban a művészet és a vallás kapcsolatáról beszélgettünk az egykori... »

2016. december 7. szerda

Ferenc pápa a pápai akadémiák tagjainak: Vegyék gondjukba a szépséget!

December 6-án a vatikáni kancelláriai palota Vasari termében tartották a pápai akadémiák 21. nyilvános ülését „Szépségszikrák az emberarcú városokért” címmel, amelynek keretében átadták a pápai akadémiák díjait is. Ebből az alkalomból Ferenc pápa levelet küldött a... »

2016. december 7. szerda

Pro Cultura Christiana díjban részesült Rieger Tibor szobrászművész

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Pro Cultura Christiana díjat adományozott Rieger Tibor szobrásznak. A kitüntetést az MKPK nevében a testület elnöke, Veres András győri megyéspüspök adta át december 7-én, Budapesten.

2016. december 7. szerda

A pápa is köszöntötte Bartholomaiosz pátriárkát a Szent Miklós-díj átadása alkalmából

A Bariban található Facoltà Teologica Pugliese (Pugliai Teológiai Fakultás) Bartholomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárkát tüntette ki a Szent Miklós-díjjal december 5-én. Az elismerés kapcsán Ferenc pápa is köszöntötte a pátriárkát.

2016. december 6. kedd

Három egyházi épület a Média Építészeti Díja Közönségdíjának finalistái közt

A kortárs építészetre kívánja felhívni a figyelmet a tizenegy éve létrehozott Média Építészeti Díja. Évről évre közönségszavazás is kapcsolódik a versenyhez, a december 11-i díjátadó közönsége hét épület és hét terv közül szavaz majd kedvencére. Még három katolikus... »

2016. december 4. vasárnap

Kitüntették Erdő Pétert az „Együtt az úton – magyarok és szlovákok” című konferencián

December 3-án, szombaton Budapesten, az ELTE Gólyavárban rendezték meg a Charta XXI Megbékélési Mozgalom szervezésében az „Együtt az úton – magyarok és szlovákok” című konferenciát, amelyet Erdő Péter bíboros nyitott meg. A mozgalom Megbékélési és együttműködési díjban... »

2016. december 3. szombat

Tata díszpolgára lett Kozma Imre

Tatán, a Szent Kereszt-templomban az „Ádventfői zenés ökumenikus áhítat” elnevezésű rendezvényen adta át Michl József polgármester a Tata Város Díszpolgára címet Kozma Imre atyának, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökének november 27-én.

2016. november 29. kedd

tovább »