Harmadszor adják át a Gazdaság és Társadalom díjakat

Markus Vogt írónak, illetve Dominique Greiner és Burkhard Schafers újságíróknak ítélték idén a Gazdaság és Társadalom nemzetközi díjat – jelentették be február 15-én a szentszéki sajtóközpontban a Centesimus Annus Alapítvány képviselői. Az elismerést május 18-án adják át... »

2017. február 17. péntek

Fábry Kornél Kaposvár Városért kitüntetésben részesült

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Kaposvár Városért kitüntetést adományozott Fábry Kornél egykori kaposfüredi plébánosnak, a Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága főtitkárának. A díjat január 23-án, a város ünnepi közgyűlésén adták... »

2017. január 25. szerda

Pálos Frigyes, a váci egyházmegyei gyűjtemény igazgatója Vác Város Művelődéséért díjat kapott

A hagyományokhoz híven január 22-én, a magyar kultúra napja alkalmából tartott városi ünnepség keretében adták át Vácott a település művészeti és közművelődési díjait.

2017. január 25. szerda

A kultúra új lovagja: Béres György egyházzenész

Sapszon Ferenc, a Gregorián Társaság elnökének felterjesztése alapján – Szőnyi Erzsébet zeneszerző, Tardy László karnagy és Kárpáti Kázmér OFM ajánlásával – Béres György egyházzenész, a társaság alelnöke a Kultúra Lovagja kitüntetésben részesült, amelyet január 22-én a... »

2017. január 22. vasárnap

Huszonöt éves a kaposvári Szent Margit Katolikus Óvoda

Január 19-én ünnepelték a kaposvári katolikus óvoda alapításának huszonötödik évfordulóját. Az intézményben Nagy Vendel címzetes apát méltatta a munkatársak hivatását, s megszentelte az első világháború előtti időkből származó Szent Margit-szobrot.

2017. január 20. péntek

A médiában dolgozókért – Átadták a Szalézi-sajtóösztöndíjat

Szalézi Szent Ferenc, az újságírók védőszentje ünnepéhez kapcsolódva január 19-én szentmisét mutattak be a médiában dolgozókért a budapesti Egyetemi templomban. Ezt követően adta át a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nevében Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke a... »

2017. január 19. csütörtök

Raoul Wallenberg-díjjal tüntették ki Beer Miklóst és Hofher Józsefet

Raoul Wallenberg-díjat vehetett át mások mellett Beer Miklós váci megyéspüspök és Hofher József jezsuita szerzetes január 17-én a Holokauszt Emlékközpontban. A kitüntetéssel azok tevékenységét ismerik el, akik a zsidók tízezreit megmentő svéd diplomatához méltó példát mutatnak... »

2017. január 17. kedd

Egyházi emlékeket ismertek el a „Somogyország Kincse” címmel

A Somogyi Megyenap rendezvénysorozat keretében január 10-én adták át az „Örökségünk – Somogyország Kincse” címet, és tovább gyarapodott a Somogyi Értéktár is, ezzel ismerték el a megye természeti és épített örökségeit, valamint kiemelkedő kulturális... »

2017. január 12. csütörtök

Piarista hivatások – Perendy László SP

Tavaly a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki Perendy László piarista szerzetest, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kara Ókeresztény Egyháztörténeti Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanárát. A Piarista.hu beszélgetett vele életéről és... »

2017. január 8. vasárnap

A névadó emléknapját ünnepelték a tolcsvai Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézményben

December 31-én, mely a görögkatolikus egyházban Szent Zotikosz emléknapja, ünnepelték a tolcsvai gyermekvédelmi intézmény létrejöttének harmadik évfordulóját, valamint átadták az Árvagondozó Szent Zotikosz-díjat is.

2017. január 3. kedd

Tárkányi-díjakat adtak át Egyeken

Ötödik alkalommal adták át a Tárkányi-díjakat 2017. január 1-jén, újév napján a Hajdú-Bihar megyei Egyeken, a Szent József-plébánia közösségi termében. A díjat évente ítéli oda az egyházközségi képviselő-testület.

2017. január 2. hétfő

Átadták a Korrektúra médiadíjakat – A Magyar Katolikus Rádió is a díjazottak között

Átadták a Rádiós Korrektúra és Kamera Korrektúra díjakat december 20-án, kedden Budapesten. Az elismeréseket a televíziós és rádiós műsorkészítés színvonalas fejlődésének támogatására hozták létre.

2016. december 23. péntek

Péterffy András filmrendező kapta az idei Szkíta Aranyszarvas-díjat

Péterffy András filmrendező, operatőr, producer, egyetemi tanár kapta az idei Szkíta Aranyszarvas-díjat, amelyet december 20-án adnak át Budapesten a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.

2016. december 22. csütörtök

Magyar Örökség díjjal ismerték el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét programját

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Magyar Örökség díjjal elismert Jelenlét programja a nyomortelepeken élő emberek felemelését szolgálja. Az elismerő oklevelet Vecsei Miklós, a segélyszervezet alelnöke vette át december 17-én Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia... »

2016. december 17. szombat

Építőipari nívódíjasok között az Egek Királynéja budapesti főplébánia

December 9-én Budapesten, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) évzáró ünnepségén kihirdették az Építőipari Nívódíj és a Lechner Ödön-díj idei nyerteseit.

2016. december 14. szerda

Átadták a Fraknói Vilmos-díjakat

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át a Fraknói Vilmos-díjakat a minisztérium tükörtermében a december 12-én megrendezett ünnepségen.

2016. december 12. hétfő

A Győri Egyházmegyében öt pedagógus vehette át a Szent Gellért-díjat 2016-ban

A kiváló pedagógusi munkáért odaítélhető Szent Gellért-díjat idén öt pedagógus nyerte el a Győri Egyházmegyében. A kitüntetéseket Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke, valamint Dékány Ferenc plébános, az Egyházmegyei Katolikus Iskolai Főhatóság igazgatója adta át... »

2016. december 11. vasárnap

Átadták a 2016. évi Báró Gelsey Vilmos-díjakat

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézete díjait december 5-én, a budapesti Gellért Szállóban megtartott ünnepségen adták át a magyar köznevelés kiemelkedő pedagógusi, gazdasági szakértői teljesítményeinek elismerésére.

2016. december 9. péntek

A vatikáni államtitkár-helyettes a francia becsületrend kitüntetettje

Angelo Becciu érsek, vatikáni államtitkár-helyettes a Francia Köztársaság Becsületrendje parancsnoki rangja kitüntetésben részesült. Az elismerést Philippe Zeller, Franciaország szentszéki nagykövete adta át december 1-jén szerény ünnepség keretében a vatikáni francia diplomáciai... »

2016. december 8. csütörtök

Rieger Tibor: Nagyon oda kell figyelnie annak, aki ma keresztény alapokon álló művészetet folytat

Rieger Tibor szobrászművész december 7-én vehette át a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Pro Cultura Christiana díját a testület elnökétől, Veres András győri megyéspüspöktől. Kitüntetése alkalmából elsősorban a művészet és a vallás kapcsolatáról beszélgettünk az egykori... »

2016. december 7. szerda

tovább »