Hoffmann Rózsa kapta a Báró Gelsey Vilmos-nagydíjat

Az egykori köznevelési államtitkárt a magyar köznevelés és a keresztény nevelés ügyéért hosszú idő óta végzett elkötelezett, példamutató munkásságáért tüntette ki június 9-én a Szeged-Csanádi Egyházmegye Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézete.

2018. június 15. péntek

Pro Cultura Christiana díjban részesült Varga Dezső restaurátor

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Pro Cultura Christiana díjat adományozott Varga Dezső restaurátornak. A kitüntetést a testület nevében Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek adta át június 13-án Esztergomban, a Keresztény Múzeumban.

2018. június 13. szerda

Egy afrikai misszionárius nővér nemzetközi elismerésben részesült bátorságáért

„A fegyverek helyett füzeteket adjunk a gyerekek kezébe” – ezzel a mottóval végzi munkáját a Közép-afrikai Köztársaságban Elena Berini nővér, akit az Amerikai Egyesült Államokban a Bátor Nők Nemzetközi Díjával tüntettek ki.

2018. június 6. szerda

Pro Ecclesia Hungariae díjat adományoztak Németh Emma szociális testvérnek

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Pro Ecclesia Hungariae díjat adományozott Németh Emma szociális testvérnek. A kitüntetést Veres András püspök, az MKPK elnöke adta át június 5-én Budapesten, a püspöki konferencia székházában.

2018. június 5. kedd

Kihirdették „Az egri érsek bora 2018” cím nyerteseit

Tíz bor nyerte el a megtisztelő „Az egri érsek bora 2018” címet – jelentették be május 25-én, pénteken az Érseki Palota Látogatóközpontban. A hagyományokhoz híven az egyházmegye valamennyi területéről: az egri, tokaji, mátrai, bükki és kunsági borvidékről érkezett minta a... »

2018. május 28. hétfő

Állami kitüntetésben részesült Dominik Duka bíboros, prágai érsek

Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést vett át Dominik Duka bíboros, prágai érsek, Csehország prímása Áder János köztársasági elnöktől május 23-án, szerdán a Parlamentben.

2018. május 23. szerda

Oklevelet adtak át Szocska A. Ábelnek, a Szent Miklós görögkatolikus székesegyház értékgondnokának

Május 18-án Kovács Ferenc nyíregyházi polgármester emléklapot adott át a Nyíregyházi Települési Értéktárba újonnan bekerült helyi értékek képviselőinek, így a települési értéktárba tavaly felvett Szent Miklós-székesegyház értékgondnokának, Szocska A. Ábel nyíregyházi... »

2018. május 22. kedd

Átadták a pedagógiai munkát elismerő Kunszt-díjat Kalocsán

A 2001-ben alapított Kunszt József-díjjal tiszteleg a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye a munkájukat kiválóan végző pedagógusok előtt. Az elismeréseket május 16-án a díjalapító főpásztor, Bábel Balázs érsek adta át Kalocsán, az Astriceum Érseki Múzeumban.

2018. május 16. szerda

Kitüntetést kapott 90. születésnapján Túry László nyugalmazott nagyprépost

Túry László nyugalmazott nagyprépost, plébános, piarista konfráter május 7-én töltötte be kilencvenedik életévét. Ez alkalomból a karitász csáki (Temes megye) idősek otthonának kápolnájában Martin Roos temesvári megyéspüspökkel és a jelen levő papokkal hálaadó szentmisét... »

2018. május 14. hétfő

Márfi Gyula érsek elmélkedést tartott a Parlament Vadásztermében

Márfi Gyula érsek és Kató Béla erdélyi református püspök tartott elmélkedést a Országgyűlés alakuló ülése előtt a kormánypárti képviselőknek a Parlament Vadásztermében május 8-án délelőtt.

2018. május 11. péntek

Megnyílt a XXVI. Szent István Könyvhét – Átadták az idei Stephanus-díjakat

Erdő Péter bíboros, prímás nyitotta meg a XXVI. Szent István Könyvhetet a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Szent II. János Pál pápa dísztermében május 7-én. Az ünnepségen Valter Ilona régészt és Rokay Zoltán teológust, filozófust Stephanus-díjjal tüntették ki.

2018. május 7. hétfő

Az egyházasgergei katolikus iskola jubileumán díszpolgári címet kapott Beer Miklós váci megyéspüspök

Április 27-én ünnepelte alapításának 25. évfordulóját az egyházasgergei Szent József Katolikus Szakközépiskola és Szakiskola. A jubileum alkalmából a község önkormányzata díszpolgári címet adományozott Beer Miklós váci megyéspüspöknek.

2018. május 7. hétfő

Átadták Esztergomban a Szent Adalbert-díjakat

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye védőszentjéről, Szent Adalbert püspökről, vértanúról emlékeztek meg április 28-án az esztergomi bazilikában. Az ünnepi szentmisét Gaál Endre nagyprépost mutatta be a jelen lévő paptestvérekkel.

2018. április 28. szombat

Az időtlen ifjúság ajándéka – A Pécsi Egyházmegye pedagógusait köszöntötték

A pedagógus szerepéről, a pedagógusi feladat céljairól szólt a Pécsi Egyházmegye oktatóinak szervezett pedagógusnap április 21-én.

2018. április 27. péntek

Rangos műemlékvédelmi díjban részesült a püspökszentlászlói püspöki kastély

Az ICOMOS nemzetközi műemlékvédelmi szervezet magyar bizottsága évente díjazza a legkiválóbbnak ítélt, három évnél nem régebben befejezett műemléki helyreállításokat. Április 18-án, a műemléki világnapon a Püspökszentlászlói Püspöki Kastély, Látogatóközpont és... »

2018. április 24. kedd

Béke lámpása díjat kap Angela Merkel német kancellár

Angela Merkel május 12-én Assisibe látogat, hogy átvegye a Béke lámpása díjat. Az eseményről Mauro Gambetti, a Szent Konvent kusztosa tájékoztatta a sajtót április 12-én.

2018. április 15. vasárnap

A hitoktatás napjai a Pécsi Egyházmegyében

Április 6-án és 7-én Pécsett találkoztak a Pécsi Egyházmegye hitoktatói, hogy a katekéta tevékenységet ünnepeljék, és a felmerülő kérdésekre közösen keressenek válaszokat.

2018. április 10. kedd

Kanonokokat iktattak be Vácon

A váci Nagyboldogasszony-székesegyház kanonokai közé március 15-én iktatták be a káptalan két új tagját: Czombos József rimóci plébánost és Tóth András esperest, nagykátai plébánost.

2018. március 27. kedd

Kiss-Rigó László püspök Gyula város díszpolgára címet kapott nemzeti ünnepünkön

Tizenkét önkormányzati kitüntetést adott át Görgényi Ernő, Gyula polgármestere a március 15-i ünnepi képviselő-testületi ülés keretében. A Gyula város díszpolgára címet idén Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke vehette át.

2018. március 21. szerda

Esterházy-díjat vett át a Parlamentben Marek Jędraszewski krakkói érsek és Paulisz Boldizsár

Március 20-án, kedden az Országház Felsőházi Üléstermében Esterházy János-emlékplakettet vehetett át Marek Jędraszewski krakkói érsek és az alsóbodoki Esterházy-emlékhely létrehozója, Paulisz Boldizsár.

2018. március 20. kedd

tovább »