Kateketikai tanácskozás Kolozsváron

Harmadik alkalommal rendezték meg szeptember 13–14-én a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológia Kara és a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye közös szervezésében a négy romániai magyar nyelvű egyházmegye hitoktatásért felelős szakembereinek tanácskozását... »

12:13

Balatonakarattyán rendezik meg a XXV. Családkongresszust

November 22. és 24. között Balatonakarattyán tartják a XXV. Családkongresszust. Bíró László püspök, a MKPK Családbizottsága és a Magyar Katolikus Családegyesület elnöke meghívólevele házaspároknak, családoknak, papoknak, szerzeteseknek s mindazoknak szól, akik a család és az élet... »

2018. szeptember 17. hétfő

A menekültkérdés megoldásáról tartottak konferenciát Budapesten

A Vallásszabadság és fejlesztési együttműködés a menekültkérdés megoldása érdekében címmel rendezett konferenciát a Konrad-Adenauer-Stiftung, a Miniszterelnökség és az Európai Parlament Európai Néppárt Frakciója szervezte szeptember 17-én, Budapesten.

2018. szeptember 17. hétfő

Lengyelországban tartja közgyűlését a CCEE

Szeptember 13–16. között a lengyelországi Poznańban tartja plenáris ülését az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) Stanisław Gądecki poznańi érsek, a lengyel püspöki konferencia elnöke és a testület alelnöke meghívására.

2018. szeptember 10. hétfő

Verseny- és piacképes ismeretek az erények alapján – A Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanévnyitója

Ünnepi egyetemi szenátusi üléssel vette kezdetét a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) 383. akadémiai éve szeptember 7-én.

2018. szeptember 9. vasárnap

Szebbé, jobbá, boldogabbá – Konferencia az Egyház szerepvállalásáról a Kattárson

A „Van célunk! Van jövőnk!” mottóval rendezett Kattárs a székesfehérvári polgármesteri hivatal dísztermében szeptember 8-án tartott konferencián tekintette át, milyen szerep betöltésével tudja az Egyház szolgálni hazánk, egy-egy település életét, a kultúra és a szociális... »

2018. szeptember 8. szombat

Ferenc pápa táviratot küldött a bosei ökumenikus monasztikus közösség nemzetközi konferenciájára

Szeptember 5. és 8. között tartják az észak-olaszországi Boséban a XXVI. Nemzetközi Ökumenikus Konferenciát az ortodox spiritualitásról, melyet a bosei ökumenikus monasztikus közösség szervez az ortodox egyházakkal együttműködésben.

2018. szeptember 6. csütörtök

Térségi tanévnyitó konferencia az esztergomi Iohanneumban

Idén augusztus 29-én tartották az esztergomi Iohanneumban a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara szervezésében ötödik éve megrendezett konferenciát.

2018. szeptember 6. csütörtök

Újítsd meg csodáidat! – Szeptember végén lesz a Cor et Lumen Christi közösség idei konferenciája

Szeptember 29–30-án tartja a Cor et Lumen Christi közösség idei konferenciáját, amelynek címe: „Újítsd meg csodáidat!”

2018. szeptember 4. kedd

Győrben tartja őszi ülését a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) tagjai szeptember 4-én és 5-én a győri püspökségen tartják őszi ülésüket. Az ülés első napján részt vesz Michael August Blume SVD alessanói címzetes érsek, Magyarország apostoli nunciusa.

2018. augusztus 31. péntek

Szécsi József kapta idén a neves biblikusról, Joachim Gnilkáról elnevezett díjat

Szécsi József vallásfilozófus, az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) professzora vehette át a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia Gnilka-díját. A jótékonysági hangversennyel egybekötött díjátadásra augusztus 28-án a szegedi Új zsinagógában került sor.

2018. augusztus 29. szerda

Útkeresés egykor, útkeresés ma – Tudományos konferenciát tartottak Győrben

A Közi Horváth József Népfőiskola névadója újratemetésének 25., halálának 30. és születésének 115. évfordulója alkalmából 2017 novemberében emlékévet hirdetett. Ennek egyik kiemelt programjára került sor augusztus 25-én a Győri Hittudományi Főiskolán.

2018. augusztus 26. vasárnap

Domaszéken rendezték meg a Katolikus Karitász önkéntesképző táborát

Augusztus 12–17. között rendezték meg a Katolikus Karitász önkénteseinek képzési táborát a Csongrád megyei Domaszéken. Az eseményen 13 egyházmegye 55 képviselője gyarapította tudását a karitászmunkáról.

2018. augusztus 24. péntek

Megosztjuk reményünket – Kettős ünnep a Boldogasszony Iskolanővéreknél

Ünnepélyes megnyitóra és a már ötödik alkalommal megrendezett nevelési konferenciára szólt a meghívó az Országházba, hogy augusztus 22-én közel 350-en együtt ünnepeljenek a Boldogasszony Iskolanővérekkel.

2018. augusztus 22. szerda

Nemzetközi etikai konferenciát tartottak Szarajevóban

78 ország 421 képviselője gyűlt össze július 26. és 30. között Szarajevóban a CTEWC (Catholic Theological Ethics in the World Church) konferenciáján. Magyarországot Kovács Gusztáv, a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola rektora és Geiszelhardt Sára, a főiskola hallgatója... »

2018. augusztus 7. kedd

Ferenc pápa üzenetet küldött a teológiai etikával foglalkozó nemzetközi konferenciára Szarajevóba

Szarajevóban tartják július 26. és 29. között a Katolikus Teológiai Etika a Világegyházban (CTEWC) szervezet harmadik nemzetközi konferenciáját. A tanácskozás címe: „Kritikus pillanat a hidak építésére: a katolikus teológiai etika ma”. Ferenc pápa üzenetet küldött a... »

2018. július 28. szombat

Washingtoni konferencia a vallásszabadságról – Magyarország támogatja a közel-keleti keresztényeket

A július 24. és 26. között megrendezett washingtoni tanácskozáson több mint 80 ország képviselői és több mint 175 civil szervezet tagjai vettek részt.

2018. július 27. péntek

Billings-módszer – Családtervezés az ötvenéves „Humanae vitae” szellemében

„A Billings Ovulációs Módszert (BOM) a 20. század egyik legnagyobb felfedezéseként fogják számon tartani az orvoslás történetében” – mondta Thomas Hilgers professzor, a VI. Pál Pápa Intézet alapító igazgatója.

2018. július 25. szerda

Nemzetközi ökumenikus szerzetesi találkozót rendeztek Németországban

Tizenhárom ország harmincnyolc képviselője vett részt a 37. Nemzetközi Ökumenikus Szerzetesi Találkozón (EIIR) július 4. és 10. között a németországi Selbitzben. Magyarországot Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita képviselte.

2018. július 19. csütörtök

Ferenc pápa: A sport segítse elő a találkozás kultúráját

A Szentatya üzenetet küldött a Rio de Janeiróban augusztus 25-én tartandó sportkonferenciára. A sport nemcsak a szórakozás egy formája, hanem mindenekelőtt eszköz a találkozás kultúrájának támogatására – hangsúlyozza a pápa.

2018. július 17. kedd

tovább »