Erdő Péter bíboros látogatása a két Koreát elválasztó demilitarizált övezetben

Erdő Péter bíboros, prímás Dél-Koreában, a Koreai-félsziget békéjének elősegítésére létrehívott fórum (Culture of Peace: A Pathway for the Korean Peninsula) alkalmából május 21-én, kedden délelőtt a tanácskozás tagjaival együtt látogatást tett a két Koreát elválasztó... »

2019. május 21., kedd

Erdő Péter bíboros előadást tartott a Koreai-félsziget békéjével foglalkozó fórumon Szöulban

Május 18-án tartották Szöulban a Koreai-félsziget békéjének elősegítésére létrehívott fórumot, amit immár ötödik alkalommal rendeztek meg. A fórumon Erdő Péter bíboros, prímás „A békés rendszerváltás és az Egyház szerepe Magyarországon (1989–2019)” címmel tartott... »

2019. május 19., vasárnap

Megbékélés Istennel, önmagunkkal, embertársunkkal – Konferencia az ezeréves bakonybéli monostorról

A Bakony szívében fekvő bakonybéli bencés monostor alapításának ezredik évfordulója alkalmából rendeztek egész napos tudományos konferenciát május 18-án, szombaton a település Faluházában.

2019. május 19., vasárnap

Naprághy Demeter püspökre emlékeztek Győrben

Naprághy Demeter egykori győri püspök halálának 400. évfordulója alkalmából május 16-án „Fáradozással és béketűréssel – Labore et patientia” mottóval emléknapot szerveztek a Brenner János Hittudományi Főiskolán.

2019. május 18., szombat

Katekumenátuskonferenciát tartottak Mohácson

Tizenkilencedik alkalommal szervezték meg a katekumenátuskonferenciát május 6. és 8. között. A mohácsi rendezvényről Jármi Zoltán atya, a Miskolci Egyházmegye hitoktatási bizottságának elnöke beszámolóját közöljük.

2019. május 15., szerda

Közép- és kelet-európai katolikus egyetemek konferenciája Esztergomban

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) „Fenntarthatóság – a társadalmi, jogi, politikai és emberi környezet alapján” címmel május 10. és 12. között Esztergomban, immár harmadik alkalommal rendezte meg a közép- és kelet-európai katolikus egyetemek 2003-ban létrehozott... »

2019. május 14., kedd

A remény emberei kiutat mutatnak – Cigánypasztorációs találkozót rendeztek Budapesten

A magyar püspöki konferencia Caritas in Veritate Bizottsága és a Sója Miklós Nyitott Ház Egyesület május 13-án cigánypasztorációs referenseknek szervezett találkozót, melynek házigazdája Székely János püspök, az MKPK Cigánypasztorációs Bizottságának és Caritas in Veritate... »

2019. május 14., kedd

Konferenciát rendeztek az 1444-es várnai csata évfordulója alkalmából

„Várna, a kereszténység védőpajzsa” címmel konferenciát rendeztek a várnai csata 575. évfordulója alkalmából az Országház felsőházi üléstermében április 25-én.

2019. május 13., hétfő

Összeköt, nem szétválaszt! – Megjelent a 2018-as eucharisztikus tudományos konferencia anyaga

A Magyar Kurír gondozásában megjelent az „Összeköt, nem szétválaszt!” című kötet, melyben a 2018. november 27–29. között Esztergomban megrendezett eucharisztikus tudományos konferencia előadásainak szerkesztett változata olvasható. Az alábbiakban Erdő Péter bíboros, prímás... »

2019. május 13., hétfő

A Gál Ferenc Főiskolán rendezték meg a roma szakkollégiumok országos konferenciáját

„Magam mondom el!” címmel rendezték meg május 3-án a Roma Szakkollégiumok Országos Tudományos, Ismeretterjesztő Konferenciáját Szegeden, a Gál Ferenc Főiskolán.

2019. május 8., szerda

Hit, humor és gyomor – Humorkonferenciát rendeztek Szőlősgyörökön

Május 4-én a Gárdonyi család, a Kaposvári Egyházmegye, a Somogyiak Baráti Köre, valamint Szőlősgyörök önkormányzata hatodik alkalommal rendezte meg a Göre Gábor Humorkonferenciát a Somogy megyei településen. Az eseményen előadást tartott és szentmisét mutatott be Varga László... »

2019. május 6., hétfő

A Tanácsköztársaság idején meggyilkolt plébánosra és káplánra emlékeztek Jászkarajenőn

Ünnepi szentmisével, dombormű- és szoboravatással, könyvbemutatóval, valamint tudományos konferenciával emlékeztek a Tanácsköztársaság idején meggyilkolt Kósa József plébánosra és Hornyik Károly káplánra a Pest megyei Jászkarajenőn május 4-én.

2019. május 5., vasárnap

A száz éve vértanúhalált halt Kucsera Ferenc káplánra emlékeztek Szentendrén

Kucsera Ferenc szentendrei káplánt a Tanácsköztársaság 133 napos rémuralma idején lőtték agyon. A város önkormányzata és Keresztelő Szent Jánosról elnevezett plébániája az idei évet a vértanúhalált halt pap emlékévének nyilvánította. A nyitórendezvényt május 3-án tartották a... »

2019. május 4., szombat

A szép kitágítja a lelkünket – Kiss György szobrászművész emlékére mutattak be szentmisét Szászváron

Konferenciával, hálaadó szentmisével és képzőművészeti kiállítással emlékeztek április 29-én Szászváron a község száz éve elhunyt híres szülöttére, Kiss György szobrászművészre. A szertartást Michael August Blume, Magyarország apostoli nunciusa vezette Udvardy György pécsi... »

2019. május 3., péntek

A meddőség kezelése természetes úton egy magyar nőgyógyász szemével – FEMM-képzést tartottak Pesten

Az április 26–28. között Budapesten rendezett Fertility Education & Medical Management (FEMM) képzés első napján Bálint Balázs szülész-nőgyógyásszal, a Budai Irgalmasrendi Kórházban (BIK) működő Keresztény Családi Centrum orvos-tagjával beszélgettünk.

2019. május 2., csütörtök

Együtt szabadulunk – 10+1 gondolat a börtönszolgálatról

Balatonszárszón rendezték a börtöncursillo szakmai hétvégéjét április 25–28. között. Az eseményről Király Eszter, a lelkiségi program munkatársa számol be.

2019. április 30., kedd

Az Eucharisztia és a kommunikáció volt a XXV. Egyetemi Pasztorációs Konferencia témája

Huszonötödik alkalommal gyűltek össze konferenciára a magyar katolikus egyetemi lelkészek és munkatársaik Kolozsváron április 25–26-án. Az évente megrendezett találkozónak mindig más és más hazai, illetve határon túli egyetemi város ad otthont.

2019. április 30., kedd

A Katolikus Bibliaszövetség kongresszusának résztvevőit fogadta a pápa

Április 23. és 26. között nemzetközi biblikus teológiai konferenciát rendeztek Rómában, „A Biblia és az élet” címmel. Zárónapján, április 26-án Ferenc pápa kihallgatáson fogadta a Katolikus Bibliaszövetség nemzetközi kongresszusának résztvevőit a vatikáni... »

2019. április 27., szombat

A Szentlélek rajtunk keresztül újítja meg a világot – Pedagóguskonferencia Esztergomban

Harmadik alkalommal rendeztek nemzetközi pedagóguskonferenciát az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye tizenhét köznevelési intézményének részvételével április 24-én az esztergomi Szent Adalbert Központban.

2019. április 27., szombat

Létezik-e vegetáriánus tigris? – Keresztény vállalkozóknak tartottak konferenciát Budapesten

Harmadik alkalommal rendezték meg az országos keresztény vállalkozói konferenciát április 25-én Budapesten. A Belvárosi Színházban a szakemberek mellett többek közt Csókay András és Pál Feri atya is előadást tartott.

2019. április 27., szombat

tovább »