A belső erő forrásai témában rendezték meg a XI. Kárpát-medencei Női Szümpoziont Debrecenben

Idén tizenegyedik alkalommal rendezték meg március 14. és 16. között a Boldogasszony Iskolanővérek által fenntartott debreceni Boldog Terézia Szakkollégium női szümpozionját, amely évről évre valamely, a női személyiségfejlődéshez kapcsolódó téma több szempontú feldolgozását... »

10:40

A legcsodálatosabb ajándék és a legfélelmesebb titok – Sapientia-nap az Eucharisztiáról

Az Eucharisztiáról szólt a március 17-én megtartott Sapientia-nap egész napos konferenciája a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán.

2018. március 18. vasárnap

Lengyel és magyar főpásztorok ünnepelnek együtt Veszprémben

Március 15-től 29-ig rendezik meg a Magyar–Lengyel Barátság Hetét Veszprémben. A programsorozatról március 8-án tartottak sajtótájékoztatót a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központban.

2018. március 9. péntek

Konferenciát tartottak az időskorról a pécsi és a dél-tiroli hittudományi főiskola együttműködésével

A Brixeni Filozófiai-Teológiai Főiskola és a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola közös konferenciát tartott február 28-án a dél-tiroli Brixenben. A konferencián kilenc pécsi oktató és hallgató vett részt.

2018. március 8. csütörtök

„Legyen az ima számodra létszükséglet” – A Jézus-imáról tartottak konferenciát Budapesten

„A Jézus-ima és a keleti kereszténység ΙΙ. Imaélet a monostorban és azon kívül” címmel tartottak konferenciát március 3-án ortodoxok és katolikusok közös szervezésében. Az eseménynek a budapesti Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola adott otthont, miként a 2015-ben rendezett... »

2018. március 6. kedd

Cigányok a tudományos életben – Roma napi konferencia Vácon

A cigányok tudományos életben betöltött szerepéről, a roma értelmiség életéről, lehetőségeiről rendeztek tanácskozást március elsején a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskolán (AVKF). A rendezvényen roma kutatók, szakemberek tartottak előadást különféle témákban.

2018. március 2. péntek

A palliatív kezelésről tartanak nemzetközi konferenciát Rómában

Február 28-án kétnapos konferencia kezdődött a gyógyíthatatlan betegek ápolásáról a római Austinianum Intézetben, a Pápai Életvédő Akadémia szervezésében. A megbeszélések célja, hogy a végső stádiumban lévő betegek gondozására irányítsa a figyelmet, és így senkinek ne... »

2018. március 1. csütörtök

Székely János volt a nyíregyházi görögkatolikus főiskola romapasztorációs programsorozatának vendége

Február 20-án folytatódott a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán a romapasztorációval foglalkozó kerekasztalbeszélgetés-sorozat. Ez alkalommal Székely János szombathelyi megyéspüspök előadását követően a résztvevők jó, bevált cigánypasztorációs gyakorlatokat... »

2018. február 23. péntek

A piaristák és a főváros – Konferenciával zárult a rend évfordulója

A Piarista Rend Magyar Tartománya központi gyűjteményei „A piaristák és a főváros” címmel történeti konferenciát rendeztek február 21-én a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola dísztermében.

2018. február 22. csütörtök

A romák integrációjáról és az egyházak szerepéről rendeztek konferenciát Budapesten

„A romák magyarországi integrációja – Az egyházak szerepe” címmel rendeztek konferenciát a budapesti Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetemen február 20-án. Az eseményen részt vett Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita és Székely János szombathelyi megyéspüspök.

2018. február 21. szerda

Ismét konferenciát rendeznek a Jézus-imáról a Sapientián

Március 3-án, szombaton a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán újra konferenciát rendeznek a Jézus-imáról.

2018. február 21. szerda

Nemzetközi kánonjogi konferenciát tartottak a Pázmányon

Február 12-én immár huszadik alkalommal rendezték meg a budapesti, fakultási jogokkal rendelkező Kánonjogi Intézet éves nemzetközi konferenciáját a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) jogi karán, a Szent II. János Pál pápáról elnevezett díszteremben.

2018. február 13. kedd

Fiatal kutatók és doktoranduszok teológuskonferenciája Pécsen

Február 9. és 11. között tartotta éves teológuskonferenciáját a Doktoranduszok Országos Szövetségének Hittudományi Osztálya. A rendezvénynek idén a Pécsi Egyházmegye és a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola adott helyet.

2018. február 13. kedd

Konferenciát tartottak a ruszin nemzetiségről a nyíregyházi görögkatolikus főiskolán

Konferenciát rendezett február 3-án „Együtt az úton – magyarok és ruszinok” címmel a Charta XXI Megbékélési Mozgalom és az Országos Ruszin Önkormányzat a nyíregyházi Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán.

2018. február 12. hétfő

Konferenciát tartottak a gyulai felsőoktatás napján

A gyulai felsőoktatás napján, a huszonöt éve működő gyulai főiskolát és a helyi felsőoktatás újjászületésének első évfordulóját ünnepelve, január 31-én konferenciát szerveztek a város polgármesteri hivatalának dísztermében.

2018. február 5. hétfő

Átistenülés és emberi méltóság – Teológiai tanárok konferenciája Budapesten

„Istenképiség, átistenülés és emberi méltóság” címmel rendezik meg január 24. és 26. között a teológiai tanárok idei konferenciáját a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán, Budapesten. A tanácskozás előtt Erdő Péter bíboros, prímás jelenlétében jubiláns... »

2018. január 25. csütörtök

Emlékkonferenciát rendeztek Shvoy Lajos halálának 50. évfordulója alkalmából

Emlékkonferenciát rendeztek január 19-én Shvoy Lajos püspök halálának 50. évfordulója alkalmából Székesfehérváron. A konferencián a püspök utolsó két évtizedéről – a kommunista diktatúra szorításában az Egyházat, papjait és híveit egyszerre óvni próbáló főpásztorról... »

2018. január 24. szerda

Nemzetközi médiakonferenciát tartanak Lourdes-ban – Először adják át a Jacques Hamel-díjat

Szalézi Szent Ferenc emléknapjához kapcsolódva Lourdes-ban január 24. és 26. között nemzetközi konferenciát rendeznek katolikus újságíróknak. A program központi témája: „A média és az igazság”.

2018. január 24. szerda

Új könyv jelent meg a bencések helyzetéről a pártállami diktatúra idején

Január 22-én, hétfőn délelőtt a Magyar Nemzeti Levéltárban mutatták be a „Bencések Magyarországon a pártállami diktatúra idején I.” című tanulmánykötetet. A rendezvényen betegség miatt nem tudott jelen lenni Várszegi Asztrik püspök, leköszönő főapát.

2018. január 22. hétfő

A lelki ökumené útján – Konferenciát rendeztek az úrvacsoráról

Az utolsó vacsora különféle megközelítési módjairól, olvasatairól rendeztek ökumenikus konferenciát a Párbeszéd Házában január 20-án. A tanácskozás fő előadását Peter Neuner katolikus teológus, a keresztény egységtörekvés egyik legtekintélyesebb szakértője tartotta.

2018. január 22. hétfő

tovább »