A szülők és a jegyesek megszólításáról gondolkodtak a katekumenátuskonferencia résztvevői

A XVII. Országos Katekumenátuskonferenciát október 2. és 4. között Mohácson rendezték meg. A konferencia fő témája az volt, hogy milyen új missziós lehetőségei vannak a Katolikus Egyháznak a szülők és jegyesek megszólítására.

12:05

Piarista pedagógiai napokat tartottak a rend jubileumi évében

A hagyomány szerint kétévente megrendezett piarista pedagógiai napokat október 6. és 7. között Siófokon tartották. Az idei rendezvény témája „Kalazanciusi identitásunk” volt.

2017. október 16. hétfő

Megjelent a Pannonhalmi Főapátsági Könyvtár ősnyomtatvány-adatbázisa és nyomtatott katalógusa

A „Tradíció és innováció – Muzeális gyűjteményeink helyzete, állapota, feldolgozottsága, digitalizálása” című konferenciához kapcsolódóan mutatták be október 2-án a Pannonhalmi Főapátsági Könyvtár új kiadványait a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban.

2017. október 15. vasárnap

Kipróbálnád? Kipróbáltuk! – Cégvezetők vallomása a 21. századi vállalkozásról

Az elmúlt években Kiss Ulrich SJ mintegy hatvan alkalommal tartott szemináriumokat olyan cégvezetőknek, akik hivatásukat a keresztény értékrend alapján szeretnék gyakorolni. A „Management by Jesus” szemináriumok idei konferenciáját október 12-én a Fővárosi Közgyűlés dísztermében... »

2017. október 13. péntek

Elhallgatott válság – Nemzetközi konferencia a keresztényüldözésről Budapesten

„Válaszok keresése egy hosszú ideje elhallgatott válságra” címmel a keresztényüldözésről szóló nemzetközi konferenciát szervezett az Emberi Erőforrások Minisztériuma október 12–13-án Budapesten.

2017. október 12. csütörtök

„Tradíció és innováció” címmel rendezték meg az egyházi könyvtárosok szakmai napját

Az Egyházi Könyvtárak Egyesülése (EKE) és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) október 2-án „Tradíció és innováció. Muzeális gyűjteményeink helyzete, állapota, feldolgozottsága, digitalizálása” címmel szervezett konferenciát Budapesten.

2017. október 12. csütörtök

Management by Jesus – A sikeresség és a tisztesség egymást erősítik

Éry Gábort, az Ericsson Magyarország Kft. vezérigazgatóját, a Management by Jesus szimpózium egyik előadóját kérdeztük az október 12-én kezdődő találkozó előtt.

2017. október 9. hétfő

„A jog a szeretet feltétele” – A pápa üzenetet küldött az egyházjogi világkongresszusra

A Nemzetközi Kánonjogi Társaság (Consociatio Internationalis Studio Iuris Canonici Promovendo) „Kánonjog és jogi kultúrák” címmel szervezett világkongresszust Rómában, október 4. és 7. között, melyen részt vett Erdő Péter bíboros, prímás is.

2017. október 8. vasárnap

Ferenc pápa találkozott a Papi Kongregáció nemzetközi konferenciájának résztvevőivel

A Papi Kongregáció a papképzés újabb általános szabályzata megjelenésének első évfordulójához kapcsolódva nemzetközi konferenciát szervezett a papképzés jelenlegi helyzetéről. A résztvevők a rendezvény végén, október 7-én a vatikáni Kelemen teremben találkoztak a... »

2017. október 8. vasárnap

Ferenc pápa: Az Egyház elköteleződik a gyermekek védelme mellett a digitális világban

„Új, hatékony, megelőző, összefogáson alapuló védelmet kell biztosítani a kiskorúak számára a digitális világ káros hatásaival szemben, mely korunk egyik legsúlyosabb kihívása” – hangsúlyozta Ferenc pápa beszédében, melyet a „Gyermekek méltósága a digitális világban”... »

2017. október 7. szombat

Római konferencia a gyermekek védelméről a digitális világban: globális összefogásra van szükség

„Gyermekek méltósága a digitális világban” (Child Dignity in the Digital World) címmel rendezett nemzetközi konferenciát a Pápai Gergely Egyetem kiskorúak védelmével foglalkozó központja és a WePROTECT világszövetség október 3. és 6. között Rómában.

2017. október 7. szombat

Egyházjogi világkongresszus Rómában

A Nemzetközi Kánonjogi Társaság (Consociatio Internationalis Studio Iuris Canonici Promovendo) Rómában zajló „Kánonjog és jogi kultúrák” című világkongresszusán október 5-én Erdő Péter bíboros a születő keresztény egyház vallási és kulturális azonosságáról és... »

2017. október 6. péntek

Görögkatolikus liturgikus konferenciát tartottak Nyíregyházán

„Homo liturgicus” címmel szeptember 29–30-án a nyíregyházi Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola Liturgikus Tanszéke immár huszadik alkalommal szervezett szimpóziumot. A konferenciáról Ballai Béla parókus beszámolóját közöljük.

2017. október 6. péntek

Életvédelmi konferenciát rendez a Magyar Bioetikai Társaság

Október 6-án és 7-én rendezi meg a Magyar Bioetikai Társaság 27. konferenciáját, melynek témája az életvédelem és tudomány kapcsolata lesz.

2017. október 2. hétfő

Szeretettel uralkodni, nem pedig zsarnokoskodni az egész világ felett – Lezárult a teremtés hete

Nagyszabású teremtésvédelmi konferenciával zárult a teremtés hete szeptember 30-án Budapesten. A „Nem valami szabadon választható feladat” című rendezvényen, amelyet a most színre lépő 72 Tanítvány Mozgalom és a Háló Mozgalom közösen szervezett, Erdő Péter bíboros, prímás volt... »

2017. október 1. vasárnap

Szentmisével és konferenciával kezdte a tanévet a soproni Szent Pál Katolikus Szakkollégium

Szentmisével ünnepelte a soproni egyetemisták közössége szeptember 20-án az új tanév kezdetét. A szentmisét Veres András győri megyéspüspök celebrálta, jelen volt Faragó Sándor, a Soproni Egyetem rektora is.

2017. szeptember 29. péntek

Nemzetközi konferenciát rendeztek Budapesten a szociális testvéri karizmáról

A Szociális Testvérek Társasága a rend karizmájával foglalkozó nemzetközi konferenciát tartott szeptember 22. és 24. között Budapesten, amelyre több európai országból és Kubából érkeztek testvérek és kültagok, összesen száznegyvenen. Németh Emma és Fecske Orsolya tájékoztatták... »

2017. szeptember 29. péntek

Évnyitó konferenciát rendeztek a PPKE Kánonjogi Posztgraduális Intézetében

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Kánonjogi Posztgraduális Intézete szeptember 26-án tartotta meg a 2017/18-as – huszonegyedik – akadémiai évet megnyitó ünnepi ülését, amely egyúttal a Magyar Kánonjogi Társaság hagyományos tudományos konferenciáját is jelentette.

2017. szeptember 27. szerda

Pedagógusokat köszöntöttek Szent Gellért napján Székesfehérváron

Gellért püspök ereklyéjének jelenlétében püspöki szentmisével, majd konferenciával köszöntötték a székesfehérvári egyházmegye fenntartásában vagy a területén működő katolikus iskolák pedagógusait szeptember 22-én.

2017. szeptember 25. hétfő

Hogyan éljünk? – Folytatódik a Pécsi Egyházmegye Szabadegyeteme

Idén is elindult a Pécsi Egyházmegye Szabadegyetem konferenciasorozata, amelynek keretében arra keresik a választ az előadók, hogyan éljünk.

2017. szeptember 25. hétfő

tovább »