Bemutatták a nagyváradi egyházmegye Szent László-évhez kapcsolódó programjait

Közös sajtótájékoztatót tartott március 22-én a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye és Nagyvárad önkormányzata, melyen ismertették a Szent László-év helyi programjait.

18:15

Miért legyek jobb? – A hegyi beszéddel foglalkozott a Sapientia-nap

„Új bort új tömlőbe! – A hegyi beszéd és a morálteológia” címmel tartott tanulmányi napot a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Budapesten március 18-án. Az exegézis, morálteológia, liturgika és a pszichológia felől közelítették meg a hegyi beszédet, a... »

2017. március 19. vasárnap

Szakály József főesperes, plébános a vatikáni nemzetközi egyházzenei konferenciáról

A Kultúra Pápai Tanácsa és a Katolikus Nevelésügyi Kongregáció március 2. és 4. között nemzetközi egyházzenei konferenciát rendezett a Vatikánban. Szakály József, a szabadkai egyházmegye papja a Szent Cirill és Metód Nemzetközi Püspöki Konferencia megbízásából vett részt a... »

2017. március 8. szerda

Az edelényi görögkatolikus gimnázium tanulói előadóként vettek részt a Gulág-diákkonferencián

Az edelényi Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulói, akik a Gulág Emlékbizottság országos középiskolai tanulmányi versenyén másodikok lettek, előadóként vehettek részt a Gulág-emlékév alkalmából szervezett ifjúsági konferencián és workshopon február... »

2017. március 8. szerda

Isten tervének eszközei – Kettős jubileumot ünnepeltek a szalézi nővérek

Alapítójuk, Mazzarello Szent Mária Dominika születésének száznyolcvanadik, valamint magyarországi letelepedésüknek nyolcvanadik évfordulójára emlékeztek a Segítő Szűz Mária Leányai Don Bosco Nővérek a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán március 4-én.

2017. március 5. vasárnap

Tudományos diákköri konferenciát rendezett a Gál Ferenc Főiskola

Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök védnökségével és a Gál Ferenc Főiskola (GFF) szervezésében február 23–24-én tartották a Gerhardus Tudományos Diákköri Konferencia (GTDK) döntőjét Szegeden. A rendezvényen magyarországi és határon túli keresztény hallgatók vettek... »

2017. február 27. hétfő

Hogy a víz ne legyen konfliktusok forrása – a Pápai Tudományos Akadémia konferenciája a Vatikánban

Kétnapos szemináriumot tartottak a Vatikánban február 23-án és 24-én azzal a céllal, hogy javaslatokat tegyenek a vízre és a közegészségügyre vonatkozó politikai döntések terén. A tanácskozásról egy, az Amazonas térségében szolgáló misszionárius, Peter Hughes nyilatkozott a... »

2017. február 27. hétfő

Újítsd meg csodáidat! – Lelki hétvége a Cor et Lumen Christi közösséggel

Lelki hétvégét rendez Budapesten a Cor et Lumen Christi közösség március 11–12-én. A meghívott előadó Damian Stayne, a közösség alapítója. A találkozó két napján szentmisét mutat be Erdő Péter bíboros, prímás és Székely János segédpüspök.

2017. február 27. hétfő

Bemutatták a pápának a Nagyvárosok II. Nemzetközi Kongresszusának témáját

Rio de Janeiróban rendezik meg július 13. és 15. között a Nagyvárosok II. Nemzetközi Kongresszusát (II Congreso de Grandes Ciudades), amelyet – a Laudato si’ kezdetű enciklika alapján – közös otthonunk védelmének szentelnek.

2017. február 20. hétfő

Iskoláink legyenek a remény forrásai – Ternyák Csaba tartott előadást a katolikus iskolák vezetőinek

A hazai katolikus iskolák vezetői számára tartott értekezletet a Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI) február 10-én a budapesti Szent Margit Gimnáziumban. A rendezvényen Ternyák Csaba egri érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Oktatási Bizottságának elnöke tartott... »

2017. február 15. szerda

Nemzetközi kánonjogi konferenciát rendeztek a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a budapesti, fakultási jogokkal rendelkező Kánonjogi Intézet éves nemzetközi konferenciáját a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen (PPKE) február 13-án.

2017. február 14. kedd

Pécsett rendezték meg a Fiatal Kutatók és Doktoranduszok VII. Nemzetközi Teológuskonferenciáját

Február 10–12. között rendezték meg a Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) Hittudományi Osztályának éves rendes nemzetközi konferenciáját a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskolán.

2017. február 13. hétfő

„Keresztény társadalmi mártírium 1944–1956” címmel rendeztek konferenciát Budapesten

Egynapos nemzetközi konferenciát szervezett a Mika Sándor Egyesület (az Eötvös Collegium Történész Műhelyének egykori tagjaiból alakult társaság) a Petőfi Irodalmi Múzeumban február 9-én „Keresztény társadalmi mártírium 1944–1956” címmel.

2017. február 9. csütörtök

A hitvallás kézzelfogható nyomai között – Beszélgetés a Győri Egyházmegyei Levéltár munkatársaival

„Keresztény társadalmi mártírium 1944–1956” címmel tartanak nemzetközi emlékkonferenciát február 9-én Budapesten többek között a Győri Egyházmegyei Levéltár szervezésében. Ennek apropóján Ikker Eszter a levéltár küldetéséről kérdezte Vajk Ádám igazgatót és munkatársait,... »

2017. február 9. csütörtök

Hogyan fogadjon turistákat egy zarándokhely? – konferencia Mátraverebély-Szentkúton

A Kárpát-medencei zarándokhelyek és katolikus turisztikai célpontok konferenciáját a Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely szervezésében rendezik meg február 13. és 15. között.

2017. február 5. vasárnap

Májusban rendezik a IX. Győri Zenei Nevelési Konferenciát

Május 11. és 14. között Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Győri Egyházmegye támogatásával, a győri köznevelési és közművelődési intézmények közreműködésével szervezik meg Győrben a zenei nevelési konferenciát. Katona Tibor karnagy, a szervezőbizottság tagja... »

2017. február 5. vasárnap

Szent Efrém-napokat szerveztek Debrecenben és Nyíregyházán

A „Szentlélek hárfájának” nevezett Szent Efrémről kapta nevét a január 27–29. között tartott háromnapos zenei rendezvénysorozat, melyet a Görögkatolikus Metropólia szervezett. A Szent Efrém Férfikar és Szokolay Dongó Balázs közös előadásában rendhagyó énekórával kezdődött... »

2017. február 1. szerda

Ferenc pápa katolikus és ortodox teológusokkal találkozott

Ferenc pápa január 27-én, pénteken a Kelemen teremben találkozott a Katolikus Egyház és az ortodox egyházak közötti párbeszéd nemzetközi bizottságának harmincegy teológusával, akik ezekben a napokban üléseznek Rómában.

2017. január 29. vasárnap

Ferenc pápa köszöntötte a megszentelt élet képviselőit

A szentatya január 28-án, szombaton találkozott a Megszentelt Élet Intézményei (Istituti di Vita Consacrata) és az Apostoli Élet Társaságai Kongregációjának (Società di Vita Apostolica) tagjaival, akik a héten tartották közgyűlésüket a „Hűség és az elhagyás” téma... »

2017. január 28. szombat

A Gulág áldozatairól tartottak konferenciát Szegeden

Nemzetközi konferenciát tartottak Szegeden január 27-én, pénteken a Katolikus Ház nagytermében „Hívők és egyházi emberek a Gulágon” címmel.

2017. január 28. szombat

tovább »