Megerősödni a szolgálatra – cigánypasztorációs konferencia Egerben

„Figyelmünk központjában a család” – 15. alkalommal rendeztek cigánypasztorációs konferenciát Egerben. December 14. és 16. között a Szent János Házban gyűltek össze a szolgálatban elkötelezett cigány és nem cigány emberek szakmai, lelki feltöltődésre.

2017. december 16. szombat

Akit megaláznak, azt fölmagasztalják – papi sorsok ’56 után

A Kádár-rezsim egyházpolitikájáról és az 1956-os forradalmat követő megtorlásról rendeztek konferenciát december 15-én az Országház Felsőházi termében. A „Halálra ítélve – papi sorsok ’56 után” című rendezvényen részt vett Veres András, az MKPK elnöke és Székely János... »

2017. december 15. péntek

Európa jövőjéről rendeztek konferenciát a Sapientia főiskolán

„Új közös Európánk” címmel rendezett konferenciát december 14-én a Sapientia főiskolán a Barankovics István Alapítvány és az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportja.

2017. december 14. csütörtök

Halálra ítélve – Konferenciát rendeznek a korai Kádár-korszak egyházpolitikájáról

A Nemzeti Emlékezet Bizottsága „Halálra ítélve – papi sorsok ’56 után” címmel rendez egyháztörténeti konferenciát december 15-én az Országház felsőházi üléstermében.

2017. december 8. péntek

Párbeszéd a közoktatásról a Pécsi Egyházmegyében

A közoktatással foglalkozó intézmények, szervezetek vezetőinek és képviselőinek szervezett konferenciát a Pécsi Egyházmegye november 27-én, illetve december 1-jén. A találkozók célja a meglévő kapcsolatok megerősítése és további együttműködési lehetőségek keresése... »

2017. december 5. kedd

Konferenciával emlékeztek Pétery József püspökre Vácon

November 27-én a váci püspöki palota dísztermében emlékeztek Pétery József váci püspök pappá szentelésének 105., püspökké szentelésének 75., és halálának 50. évfordulójára. Az évforduló alkalmából „Misericordias Domini in aeternum cantabo” címmel tudományos konferenciát... »

2017. december 2. szombat

Hétéves a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat

Konferenciával és díjátadóval ünnepelte alapításának hetedik évfordulóját a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat. A november végén Máriapócson megrendezett eseményen a szervezet közel háromszáz munkatársa vett részt.

2017. november 30. csütörtök

Megrendezték a Gál Ferenc Főiskolán az országos resztoratív konferenciát

A Gál Ferenc Főiskola (GFF) a Szeged-Csanádi Egyházmegye Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézetével (SZEGEPI) közösen november 17-én Szegeden tartotta meg a II. Országos Resztoratív Konferenciát (OREKO).

2017. november 28. kedd

Miért ér többet egy bébifóka élete egy ember életénél? – Életvédelmi konferencia a MEÖT székházában

Az abortuszról, a mesterséges megtermékenyítési eljárásokról és a pornográfia hatásairól tartottak életvédelmi konferenciát Budapesten, a Magyar Egyházak Ökumenikus Tanácsának dísztermében november 24-én.

2017. november 24. péntek

Keresztény nevelési konferenciát rendeztek a Pécsi Egyházmegye pedagógusainak

A Pécsi Egyházmegye november 17-én továbbképzést szervezett a köznevelési intézményeiben dolgozó pedagógusoknak. A szakmai nap fókuszában a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való felkészülés állt.

2017. november 22. szerda

Hitoktatók továbbképzését tartották Székesfehérváron

A digitális kor gyermekeinek megismerése volt a témája a Székesfehérvári Egyházmegye hitoktatói továbbképzésének október 18-án.

2017. november 22. szerda

Konferenciát rendeztek a felvidéki Bacsfa-Szentantalon a fatimai jelenések jubileumi évében

November 17-én konferenciát rendeztek a csallóközi Bacsfa-Szentantalon, melynek fővédnöke Haľko József pozsonyi segédpüspök volt. A rendezvény témái a Szűzanya fatimai jelenéseihez kapcsolódtak – László Mónika tájékoztatott az eseményről.

2017. november 20. hétfő

A pápa üzenete a bonni klímakonferenciára: A technikai megoldások szükségesek, de nem elegendőek

A november 17-éig tartó 23. ENSZ-klímacsúcson a párizsi megállapodás részleteinek kidolgozásáról tárgyaltak az országok képviselői Bonnban. Üzenetében Ferenc pápa elégedettségét fejezi ki a párizsi éghajlatvédelmi egyezmény miatt, ám súlyos aggodalmát a vállalt elkötelezettség... »

2017. november 19. vasárnap

A Szentföldre tettek virtuális utazást a Sapientia-nap résztvevői

„A Szentföld” címmel rendezték meg november 18-án Budapesten a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola őszi tanulmányi napját.

2017. november 19. vasárnap

Az ápolásról és az életminőségről rendeztek konferenciát Marosvásárhelyen

Több mint százhúsz résztvevővel zajlott az „Ápolás és életminőség” című, háromnyelvű nemzetközi konferencia november 10–12. között a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Karán a Gyulafehérvári Caritas, a Kinaesthetics Romania és a svájci Stiftung... »

2017. november 17. péntek

A Szentatya a Pápai Életvédő Akadémia elnökének: Soha ne hagyjuk magukra a betegeket!

Ferenc pápa levelet küldött Vincenzo Paglia érseknek, a Pápai Életvédő Akadémia elnökének abból az alkalomból, hogy november 16-án, csütörtökön kezdődött az Orvosok Világszövetsége és az akadémia kétnapos európai regionális találkozója az élet végével kapcsolatos... »

2017. november 17. péntek

A Kultúra Pápai Tanácsa az antropológiai kihívásokról

November 15. és 18. között konferenciát tart a Kultúra Pápai Tanácsa, „Az emberiség jövője. Új kihívások előtt az antropológia” címmel Rómában. A tudományos találkozón részt vesz a pápai tanács munkaközösségének huszonhét tagja, köztük Kovács Gergely prelátus.

2017. november 16. csütörtök

Könyv jelent meg a jezsuita rend győri működéséről

November 10-én tudományos konferencia keretében mutatták be a „Jezsuita jelenlét Győrben a 17–18. században. Tanulmányok a 375 éves Szent Ignác-templom történetéhez” című kötetet a győri Szent Mór Bencés Perjelségen.

2017. november 15. szerda

Mentsük meg bolygónkat! – Bartholomaiosz pátriárka üzenetet küldött az ENSZ klímakonferenciájára

Az ökumenikus pátriárka felhívja a közösségeket és minden vallási vezetőt, hogy „gyakoroljanak erős nyomást a kormányokra és az illetékes testületekre a föld megvédése érdekében”. Bartholomaiosz üzenettel fordult az ENSZ 23. klímakonferenciájához, melyet november 6. és 17.... »

2017. november 14. kedd

Főegyházmegyei kateketikai konferenciát rendeztek Egerben

A lateráni bazilika felszentelésének ünnepén, november 9-én kezdődött Egerben a főegyházmegyei kateketikai konferencia. A Nagyboldogasszony-templomban (Barátok temploma) tartott nyitó szentmise főcelebránsa Ternyák Csaba egri érsek volt, a homíliát Udvardy György pécsi megyéspüspök... »

2017. november 14. kedd

tovább »