Hatgyermekes család legkisebb lányát keresztelte meg Veres András a családok éve alkalmából

A soproni Szent Imre plébánia hívei és a város schönstattos családjai – a közösség tagjai, amelyhez Petrekovich-Perjés Borbála és Kalicz Péter tartozik –, különleges alkalomra gyűltek össze június 15-én délután: a hatgyermekes család legkisebb lányát keresztelte meg Veres András... »

2018. június 16. szombat

Külhoni magyar ismerőseink felhívására buzdít a Háló mozgalom

Június 4-e a nemzeti összetartozás napja. A trianoni diktátumra való emlékezés évfordulóján a Háló mozgalom a határokon túl élő barátaink, ismerőseink felhívására buzdít. A kezdeményezést az alábbiakban közöljük.

2018. június 3. vasárnap

Az élet igéje – 2018. június

Az egész világon milliók olvassák és igyekeznek tettekre váltani – Chiara Lubich, a Fokoláre mozgalom alapítója kezdeményezése szerint – az adott hónapra kiválasztott bibliai mondatot és a hozzáfűzött magyarázatot, amely széles körben hatással van az egyének és közösségek... »

2018. június 1. péntek

Pál József Csaba temesvári püspök: Az egység építésén dolgozom

A Vasárnap hetilap Vasárnapi örömhír rovata gazdája lett néhány hete Pál József Csaba, a lap akkor egy interjút közölt vele. Nem sokkal később Ferenc pápa kinevezte temesvári püspöknek. Így a kérdések sora kiegészült, s azok mentén született az alábbi szöveg Bodó Márta... »

2018. május 28. hétfő

A belga Logia kulturális egyesület tagjait fogadta Ferenc pápa

A belgiumi Logia kulturális egyesület tagjait fogadta május 12-én Ferenc pápa. Hozzájuk intézett beszédében alapvető célkitűzéseikre emlékeztette őket, s kiemelte: az igazi hit magában foglalja a világ átalakításának mély vágyát és az értékek közvetítését.

2018. május 14. hétfő

Ferenc pápa a Fokoláre mozgalom tagjainak: Tanítsátok nekünk az együttélés evangéliumi modelljét!

A Szentatya május 10-én délelőtt a Firenze melletti Loppianóban, az Istenszülő Szűz Mária kegyhelyén találkozott a Fokoláre mozgalom tagjaival, akiknek kérdéseire nyilvánosan válaszolt.

2018. május 11. péntek

A Fokoláre mozgalom településén, Loppianóban az egész világ várja a pápát

Május 10-én keresi föl Ferenc pápa Loppianót, a Fokoláre mozgalom modelltelepülését. A Szentatya látogatása azonban túlmutat a Firenze közelében fekvő város megtekintésén, hiszen több mint hatezer embert várnak szerte Olaszországból a találkozóra, amelyet világszerte élőben... »

2018. május 10. csütörtök

Örüljetek az Úrban szüntelenül! – Szombaton ismét Nagymarosi Ifjúsági Találkozó

Május 12-én újra megrendezik a Nagymarosi Ifjúsági Találkozót, amely a magyar katolikus fiatalok legnagyobb múltra visszatekintő, évente kétszer (májusban és októberben) megrendezett országos lelkinapja.

2018. május 8. kedd

Minden ember barátja, Krisztus által – Bemutatták Giulia Eli Folonari Chiara Lubichról szóló könyvét

A Szent István Könyvhét nyitó napján, május 7-én a Stephanus Könyvesházban mutatták be Giulia Eli Folonari „A kottát a mennyben írták – Ötven év Chiara Lubich mellett” című könyvét, amely az Új Város Kiadó gondozásában jelent meg, Stanisław Dziwisz bíboros... »

2018. május 8. kedd

Ferenc pápa a Neokatekumenális Út közösséghez: Az örömhír elmondásához lemondásra van szükség!

Május 5-én délelőtt a Szentatya Róma Tor Vergata-i városrészébe látogatott, hogy köszöntse a Neokatekumenális Út elindulásának ötvenedik évfordulója alkalmából rendezett nemzetközi találkozó résztvevőit.

2018. május 5. szombat

Nagyváradon tartották a Háló Kárpát-medencei ifjúsági találkozóját

Április 20. és 22. között zajlott a Háló Kárpát-medencei ifjúsági találkozója Nagyváradon. Közel száz fiatal vett részt a programon a Kárpát-medence számos régiójából, mintegy harminc helységből. A találkozó címe és témája ez volt: „Két lábbal a földön”.

2018. május 4. péntek

Az élet igéje – 2018. május

Az egész világon milliók olvassák és igyekeznek tettekre váltani – Chiara Lubich, a Fokoláre mozgalom alapítója kezdeményezése szerint – az adott hónapra kiválasztott bibliai mondatot és a hozzáfűzött magyarázatot, amely széles körben hatással van az egyének és közösségek... »

2018. május 1. kedd

Első hétvégét tartott a Házas Hétvége soproni közössége

Április 6–8. között tartotta a Házas Hétvége soproni közössége az „első hétvége” elnevezésű rendezvényét Kőszegen Varga János, a bécsi Collegium Pazmaneum rektorának vezetésével. A részt vevő házaspárokat segítette Gál Áron és Melinda, Orosz Árpád és Mária, valamint... »

2018. április 20. péntek

Vépen rendezik meg a XVII. Kárpát-medencei Háló tábort

A Háló mozgalom július 29. és augusztus 5. között rendezi meg idén nyári táborát a Vas megyei Vépen, ahová a Kárpát-medence minden tájáról várnak érdeklődőket.

2018. április 12. csütörtök

Megerősít az „Amoris laetitia” – Házas Hétvége Budapesten

A Házas Hétvége lelkiségi mozgalom „megerősítő hétvége” elnevezéssel évek óta rendez olyan lelkigyakorlatokat, melyek a pápai írások kibontására épülnek. A mostani, ötödik lelkigyakorlatra április 6. és 8. között került sor a budapesti Piarista Gimnázium épületében.

2018. április 10. kedd

Az esküvő egy napra, a szentségi házasság egy életre szól – Jegyes hétvégét tartottak Gödöllőn

Április 6. és 8. között a Házas Hétvége lelkiségi mozgalom keretében jegyes hétvégét tartottak a gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium épületében.

2018. április 10. kedd

Az Emmánuel Közösség tagjait fogadta a pápa

Ferenc pápa április 7-én délelőtt fogadta a Vatikánban az Emmánuel Közösség ötszáz tagját. Hozzájuk intézett beszédében azt kérte, hogy fáradhatatlanul vigyék el Isten irgalmasságát mindenkinek, elsősorban a szegényeknek, és a pápa óhajának megfelelően legyenek a kilépő egyház... »

2018. április 7. szombat

A szabadulás ünnepe – Jean Vanier elmélkedése a feltámadásról

Hogyan éljük meg keresztényként a húsvétot? Mit jelent a feltámadás? Jean Vanier, a Bárka közösség alapítója elmélkedését a „The Tablet” nemzetközi katolikus hetilap közölte.

2018. április 5. csütörtök

Az élet igéje – 2018. április

Az egész világon milliók olvassák és igyekeznek tettekre váltani – Chiara Lubich, a Fokoláre mozgalom alapítója kezdeményezése szerint – az adott hónapra kiválasztott bibliai mondatot és a hozzáfűzött magyarázatot, amely széles körben hatással van az egyének és közösségek... »

2018. április 1. vasárnap

A Hajléktalan Jézus szobra elől indult a Sant’Egidio közösség nagyvárosi keresztútja Budapesten

A nagypénteki szertartás után Magyar Máltai Szeretetszolgálat Budapesten, a Bakáts téri templom előtt helyzete el a Hajléktalan Jézus szobrát, innen indult a Sant’Egidio közösség által hagyományosan szervezett nagyvárosi keresztút korunk szenvedéseinek színterein át.

2018. március 31. szombat

tovább »