Szombathelyen tartották a Szent Mónika Közösségek idei első országos találkozóját

Szombathelyen május 20-án rendezték meg a Szent Mónika Közösségek idei első országos találkozóját. A lelkinapon Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök mutatott be szentmisét.

2017. május 23. kedd

Krisztust dicsőíteni a zene nyelvén – Köszöntjük a 70 éves Sillye Jenőt

Május 17-én ünnepelte 70. születésnapját Sillye Jenő, a hazai evangelizációs zene megalapítója, akit a közelmúltban Szent Adalbert-díjjal tüntetett ki Erdő Péter bíboros, prímás. A dalszerző-énekessel beszélgetünk.

2017. május 21. vasárnap

A reformáció éve jegyében találkoztak az ökumenikus lelkészkörök

Az Ökumenikus Lelkészkörök 12. Országos Találkozóját május 18-án tartották Budapesten, a Fasori Evangélikus Gimnáziumban, a városligeti lelkészkör szervezésében.

2017. május 20. szombat

Fatimában felajánlották a Cursillo mozgalmat a Szűzanyának

Május 6-án, szombaton a Cursillo ötödik világtalálkozóján sok ezer zarándok jelenlétében felajánlották a mozgalmat Szűz Máriának Fatimában.

2017. május 8. hétfő

Elvált szülők zarándokolnak gyermekeikért Bátára

Elvált szülőknek szervez zarándoklatot az Emmánuel közösség a Tolna megyei Bátára május 14-én, vasárnap. A buszos-gyalogos zarándokok gyerekeikért imádkoznak, hogy minél inkább megszabadulhassanak a válás okozta sebektől.

2017. május 6. szombat

Fatimában tartja világtalálkozóját a Cursillo mozgalom

A Cursillo mozgalom tagjai idén Fatimában rendezik meg világtalálkozójukat május 6-án. Budapesten, a Magyar Szentek templomában ezen a napon szentmise keretében csatlakoznak a Fatimában zajló eseményekhez – tájékoztatott Fabók Ildikó, a magyarországi Cursillo mozgalom világi... »

2017. május 4. csütörtök

Regionális karizmatikus találkozót tartottak Törökbálinton

Május 1-jén, hétfőn Törökbálinton rendezték meg a 19. Regionális Karizmatikus Találkozót Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök részvételével.

2017. május 3. szerda

Regionális Szeretetláng találkozót tartottak Pápán

A pápai imacsoport által szervezett regionális találkozó programját Mail József apát bevezető gondolatai után Mészáros Domonkos, a Szeretetláng mozgalom magyarországi lelkipásztori tanácsadója nyitott meg a Szent István vértanú-templomban május 1-jén.

2017. május 3. szerda

Az élet igéje – 2017. május

Az egész világon milliók olvassák és igyekeznek tettekre váltani – Chiara Lubich, a Fokoláre mozgalom alapítója kezdeményezése szerint – az adott hónapra kiválasztott bibliai mondatot és a hozzáfűzött magyarázatot, amely széles körben hatással van az egyének és közösségek... »

2017. május 1. hétfő

Pünkösd a hegyen – Szentségimádással várják a Szentlelket a hegyközi karizmatikusok

„SZENTéj – Pünkösd a hegyen” címmel szentségimádással egybekötött szentlélekváró virrasztást szervez 2017 pünkösdjén a Hegyközi Karizmatikus Megújulás Sátoraljaújhelyen – tájékoztatta szerkesztőségünket Tóth Gábor füzéri plébános.

2017. április 28. péntek

Ferenc pápa felszólalt a Katolikus Akció Nemzetközi Fórumának kongresszusán

Április 27-én, csütörtökön a szentatya felszólalt a Katolikus Akció Nemzetközi Fórumának „A Katolikus Akció küldetése: mindenkivel és mindenkiért” mottóval megrendezett kongresszusán, amelyet április 27. és 29. között tartanak a Vatikánban.

2017. április 28. péntek

Jézus Szíve Családok találkozója Mándokon

Az isteni irgalmasság vasárnapján, április 23-án találkoztak a Jézus Szíve Családok a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mándokon. Az eseményen Majnek Antal, a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye megyéspüspöke mutatott be szentmisét a jelen lévő papok részvételével.

2017. április 27. csütörtök

„Ébredj fel, dicsőségem” – Imádság Háza Konferenciát rendeznek április utolsó hétvégéjén Budapesten

Április 29. és május 1. között rendezik meg az Imádság Háza Konferenciát Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A konferencia mottója: „Ébredj fel, dicsőségem!” (Zsolt 57,9)

2017. április 25. kedd

Rózsafüzér társulat alakult az Eszterházy Károly Egyetemen

Az Egri Római Katolikus Egyetemi Lelkészség szokásos keddi katekézise keretében április 4-én megalakult az Eszterházy Károly Egyetem rózsafüzér társulata.

2017. április 25. kedd

Ferenc pápa köszöntötte a „Megújulás a Szentlélekben” karizmatikus mozgalom tagjait

A „Megújulás a Szentlélekben” karizmatikus mozgalom április 22–25. között Olaszországban, Riminiben tartotta 40. nemzeti gyűlését. Az alapításának 50. évfordulóját ünneplő közösség találkozójának mottója: „Ujjongjatok, mert az Úr cselekedett! Örvendjetek: az Úr megmutatta... »

2017. április 24. hétfő

In memoriam Molnár Béla

Az április 8-án elhunyt Molnár Béla atyára emlékezik Fodor Artur, aki a Regnum Marianum mozgalom irodavezetőjeként közelről ismerhette a közösség köreiben igen népszerű lelkipásztort.

2017. április 18. kedd

Óbudán találkoztak a szalézi munkatársak

Április 1-jén tartották a Magyar Szalézi Munkatársak Egyesületének éves közgyűlését az óbudai tartományfőnökségen.

2017. április 6. csütörtök

Ferenc pápa engedélyezi a X. Szent Piusz Testvérület házasságkötési szertartását

A szentatya március 4-én, kedden kihallgatáson fogadta Gerhard Ludwig Müller bíborost, a Hittani Kongregáció prefektusát. A pápa jóváhagyta az Ecclesia Dei Pápai Bizottság levelét, mely a testvérület által végzett házasságkötési szertartás érvényességét szabályozza.

2017. április 6. csütörtök

Az élet igéje – 2017. április

Az egész világon milliók olvassák és igyekeznek tettekre váltani – Chiara Lubich, a Fokoláre mozgalom alapítója kezdeményezése szerint – az adott hónapra kiválasztott bibliai mondatot és a hozzáfűzött magyarázatot, amely széles körben hatással van az egyének és közösségek... »

2017. április 1. szombat

Megalakult a Kavalier Penta Liga Pápán

Lovagi szentmisével, szövetségkötési szertartással és egy lovagrendi terem felavatásával ünnepelte meg öt, Magyarországon karitatív munkát végző lovagrend nagymesterei szövetségének, a Kavalier Penta Ligának megalakulását március 25-én, szombaton Pápán.

2017. március 27. hétfő

tovább »