A világban élő kármelita közösség tagjai tettek ígéretet Nyíregyházán

Nagyboldogasszony ünnepén, augusztus 15-én Nyíregyházán, a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban a Nagyboldogasszonyról nevezett Világban Élő Kármelita Közösség (VÉK) öt tagja végleges ígéretet tett a Sarutlan Kármeliták Világi Rendjére, hárman pedig elkezdték a... »

2018. augusztus 17. péntek

Bulit szervezhetünk, de az igazi örömöt Jézus adja – Acamps Nyári Fesztivál a Balatonnál

Táborozást, zenét és élményeket sok fesztivál kínál szerte Európában. De egy teljesen új életet? Az Acamps Nyári Fesztivál, amelyet augusztus 8. és 12. között első alkalommal szervezett meg nemzetközi szinten a brazil alapítású Shalom Katolikus Közösség Révfülöpön, nem... »

2018. augusztus 13. hétfő

CSAK, avagy a Schönstatt Családakadémia a családpasztoráció szolgálatában

A Kaposvári Egyházmegyében 2017 novemberében második alkalommal indult Schönstatt Családakadémia (CSAK). A házaspároknak szóló kétéves képzés első évében a résztvevők a házasságuk megerősítésén dolgoznak. Ennek része a nyári tábor, melyet július utolsó hetében... »

2018. augusztus 12. vasárnap

A Kolumbusz Lovagok hárommillió dollárt adományoznak az erbili keresztény menekülteknek

Válaszként Ferenc pápa felhívásaira a világ legnagyobb katolikus segélyszervezete hárommillió dollár elkülönítéséről döntött a közel-keleti keresztények megsegítésére a Kolumbusz Lovagok augusztus 7. és 9. között Baltimore-ban tartott kongresszusán – írja a L'Osservatore Romano... »

2018. augusztus 12. vasárnap

A hit és a tevékeny szeretet összefonódik – Pápai levél a Kolumbusz Lovagokhoz

Ferenc pápa augusztus 8-án, szerdán Pietro Parolin bíboros-államtitkár aláírásával levelet küldött az amerikai Kolumbusz Lovagokhoz, akik a marylandi Baltimore-ban augusztus 7. és 9. között tartották 136. kongresszusukat.

2018. augusztus 10. péntek

Kármelita közösség alakul a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban

Augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén a 18 órai ünnepi szentmise keretében megalakul Nyíregyházán a Világban Élő Kármeliták (VÉK) harmadrendi közössége.

2018. augusztus 6. hétfő

„Hozzánk tartozol” – A közösség, amely Isten gyengédségébe hív

Augusztus 2-ától 5-éig a Nyolc Boldogság közösség lelkigyakorlata zajlott Kecskeméten. Betánia-napok a neve, és a pihenés spirituális formáját kínálta.

2018. augusztus 5. vasárnap

Bogár-élet nyáron – Beszámoló a Szentjánosbogár-közösség programjairól

Nyáron elcsendesedik a Bogár-élet a Párbeszéd Házában, szünetelnek a klubok, hiszen immár 27. éve lelkinapokra gyűlnek össze az ország számos pontján a Szentjánosbogár-közösség tagjai. E programokról Zólyomi Kata Bogár-koordinátor írt összefoglalót – melyet szerkesztve... »

2018. augusztus 5. vasárnap

A kávézó kezdet lehet a megtéréshez – Nyolc éve működik Magyarországon a Katolikus Shalom Közösség

A Katolikus Shalom Közösség – Budapesti Misszió augusztus 8. és 12. között Acamp’s Nyári Fesztivált rendez Révfülöpön. A rendezvény főszervezőjével, Daniel Portóval beszélgettünk a közösség józsefvárosi plébánián lévő központjában, a HungaRio kávézóban.

2018. augusztus 2. csütörtök

A családunk múltja jelen létünk kulcsa – A Pécsi Egyházmegye családtábora Domboriban

A Pécsi Egyházmegye családreferatúrája évek óta szervez nyári tábort azoknak a családoknak, akik Tolna és Baranya megyében missziót végeznek vagy közösségeket vezetnek. Az idei tábort az egykori szekszárdi úttörőtáborban szervezték meg július 19. és 22. között.

2018. augusztus 2. csütörtök

Megkezdődött a Háló tábor Vépen

Július 30. és augusztus 5. között a Vas megyei Vépen rendezi nyári táborát a Háló közösség, mely egy katolikus civil kezdeményezés. A tábor résztvevőinek Székely János szombathelyi megyéspüspök mutatott be szentmisét.

2018. augusztus 1. szerda

Az élet igéje – 2018. augusztus

Az egész világon milliók olvassák és igyekeznek tettekre váltani – Chiara Lubich, a Fokoláre mozgalom alapítója kezdeményezése szerint – az adott hónapra kiválasztott bibliai mondatot és a hozzáfűzött magyarázatot, amely széles körben hatással van az egyének és közösségek... »

2018. augusztus 1. szerda

Szervita szentek nyomában – Olaszországba szerveztek zarándoklatot a magyarországi szerviták

A szervita rend magyarországi közössége Olaszországba szervezett zarándoklatot június 29. és július 7. között, hogy megtekintsék a szervita lelkiséghez köthető szent helyeket. A zarándoklaton 53 fő, szerzetesek és világiak vettek részt.

2018. július 30. hétfő

Látogatóban a Juventutem közösség pécsi táborában

Július 23–28. között Pécsen tartja hagyományos nyári táborát a római rítus rendkívüli formáját ápoló Juventutem közösség. A program során a liturgikus és egyházzenei ismeretek bővítése mellett nagy hangsúlyt fektetnek a közösség építésére és a lelki feltöltődésre is.... »

2018. július 26. csütörtök

Skapuláré társulatok tagjai találkoztak Szatmárnémetiben

Nyolc partiumi település skapuláré társulatainak és imacsoportjainak gyűjtőpontja volt a szatmárnémeti székesegyház július 16-án, Kármelhegyi Boldogasszony ünnepén.

2018. július 25. szerda

Ferenc pápa üzenete Fatimába, az Equipes Notre-Dame mozgalom találkozójára

Az Équipes Notre-Dame lelkiségi mozgalom július 16. és 21. között tartja XII. nemzetközi összejövetelét Fatimában. Ebből az alkalomból Ferenc pápa üzenetet küldött a máriás mozgalom két vezetőjének. Az üzenetet a portugáliai apostoli nuncius, Rino Passigato érsek olvasta fel a... »

2018. július 21. szombat

Ismét Magyarországon rendezik meg a nemzetközi Piarista Ifjúsági Találkozót

Öt év után ismét Magyarország ad otthont a nemzetközi Piarista Ifjúsági Találkozónak (Piarist Youth Meeting – PYM), amelyet július 23. és 29. között rendeznek meg Nagykanizsán és Budapesten.

2018. július 19. csütörtök

„Küldöttek vagyunk!” – A Szentjánosbogár Közösség táborában Varga László mutatott be szentmisét

A dunakeszi Szentjánosbogár Közösség Kaposváron és Ságújfalun tartja idei nyári táborát. A kaposvári Szent Imre-templomban július 12-én a mintegy kilencvenöt táborozó együtt vett részt a szentmisén, melyet Varga László megyéspüspök celebrált.

2018. július 13. péntek

Cigány cursillós közösség zenélt a Kaposváron bemutatott püspöki szentmisén

Július 8-án Varga László megyéspüspök szentmisét celebrált a kaposvári Szent Imre-templomban. A liturgián a szendrőládi cigány cursillós közösség végzett zenei szolgálatot.

2018. július 10. kedd

Makón találkoztak a Házas Hétvége közösség felelősei

A Házas Hétvége közösség június 29–30-án tartotta Makón a közösségben felelősséget vállaló házaspárok és papok számára a megerősítő, lelkesítő programját. Simon Béla és Julianna, valamint Thorday Attila, a Magyar Házas Hétvégés közösség nemzeti felelősei számoltak be... »

2018. július 7. szombat

tovább »