Megalakult a Kavalier Penta Liga Pápán

Lovagi szentmisével, szövetségkötési szertartással és egy lovagrendi terem felavatásával ünnepelte meg öt, Magyarországon karitatív munkát végző lovagrend nagymesterei szövetségének, a Kavalier Penta Ligának megalakulását március 25-én, szombaton Pápán.

2017. március 27. hétfő

Tizedik nagyhétvégéjét tartotta a dombóvári Szent II. János Pál pápa Antióchia közösség

Március 17. és 19. között tartotta meg a tizedik úgynevezett nagyhétvégét Dombóváron a Szent II. János Pál pápa Antióchia közösség. A háromnapos rendezvény zárásaként Udvardy György pécsi megyéspüspök mutatott be szentmisét.

2017. március 23. csütörtök

Csoporttalálkozót tartottak a Szeged-Csanádi Egyházmegye cursillósai

A Szeged-Csanádi Egyházmegye cursillósai március 18-án gyűltek össze immár hatodik alkalommal egyházmegyei ultreyára Szegeden, a Tátra téri Szent Gellért-plébánia közösségi házában.

2017. március 22. szerda

Elhunyt hajléktalanokért mutattak be szentmisét Pécsen

„Miklós miséjének” nevezik a szertartást, amelyen a Szent Egyed közösség évről évre megemlékezik Pécsen azokról a szegényekről, akik a nélkülözés és a betegségek következtében hunytak el városukban. Idén, március 18-án Morvay Imre Pio irgalmasrendi szerzetes mutatta be a... »

2017. március 20. hétfő

Lelki hétvégét tartott Budapesten a Cor et Lumen Christi közösség

A Cor et Lumen Christi karizmatikus közösség lelki hétvégéjét március 11–12-én tartották a budapesti Folyondár Sport- és Táncközpontban. A találkozó második napján Erdő Péter bíboros, prímás Ferenc pápa megválasztásának negyedik évfordulója alkalmából hálaadó szentmisét... »

2017. március 13. hétfő

A rács közös oldalán – kisfilm a börtöncursillóról

„A rács közös oldalán” – ezt a címet viseli az az egyperces, a civil társadalom érzékenységét elősegítő kisfilm, amelyet a börtöncursillóról készítettek, és amely március 1-e óta érhető el a nagyközönség számára.

2017. március 8. szerda

A Nyolc Boldogság Közösség laikus ágának és papi testvériségének találkozója Kecskeméten

A Nyolc Boldogság Közösség laikus (világi) ága március 3–4-én immár második alkalommal rendezett országos találkozót és képzési napot. A kecskeméti Szent Család-plébánián tartott programhoz csatlakoztak a közösség papi testvériségének tagjai is.

2017. március 6. hétfő

Ökumenikus imanapot tartanak ma világszerte

Március 3-án, pénteken tartják az ökumenikus világimanapot, amelynek tematikáját idén a Fülöp-szigeteken élő keresztény nők készítették el – közölte Fischl Vilmos evangélikus lelkész, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára az MTI-vel.

2017. március 3. péntek

Az élet igéje – 2017. március

Az egész világon milliók olvassák és igyekeznek tettekre váltani – Chiara Lubich, a Fokoláre mozgalom alapítója kezdeményezése szerint – az adott hónapra kiválasztott bibliai mondatot és a hozzáfűzött magyarázatot, amely széles körben hatással van az egyének és közösségek... »

2017. március 1. szerda

Az első ötven év – 29 helyszínen ünnepelték az országban a karizmatikus megújulás születésnapját

Magyarországon február 18-án 29 helyszínen ünnepelték a karizmatikus megújulás 50. születésnapját. Ebből az alkalomból az egri Szent II. János Pál pápa katolikus karizmatikus közösség szervezett hálaadó és dicsőítő imaestet az egri Szent Bernát ciszterci templomban.

2017. február 28. kedd

Szentmise az elhunyt hajléktalanokért: Tudunk-e Isten simogató keze lenni a szegények számára?

Február 26-án, vasárnap a Szent Egyed közösség szervezésében, több mint kétszáz fedél nélkül élő ember előtt Székely János esztergom-budapesti segédpüspök mutatott be szentmisét Budapesten, a Horváth Mihály téri Szent József-templomban azokért a hajléktalanokért, akik az utcán... »

2017. február 27. hétfő

Újítsd meg csodáidat! – Lelki hétvége a Cor et Lumen Christi közösséggel

Lelki hétvégét rendez Budapesten a Cor et Lumen Christi közösség március 11–12-én. A meghívott előadó Damian Stayne, a közösség alapítója. A találkozó két napján szentmisét mutat be Erdő Péter bíboros, prímás és Székely János segédpüspök.

2017. február 27. hétfő

Jean Vanier: Az élet nagy kérdései

Jean Vanier, a fogyatékkal élőket gondozó Bárka Közösség alapítója könyvében alapvető és mindannyiunkat foglalkoztató kérdéseket tesz fel és válaszol meg: Miért élünk? Hogyan válhat a szenvedés az élet forrásává? Miért van a rossz a világban? Hogyan tudunk valóban... »

2017. február 25. szombat

Ülésezett a Magyarországi Cursillo Mozgalom Nemzeti Titkársága Máriabesnyőn

A Magyarországi Cursillo Mozgalom Nemzeti Titkársága február 17–18-án Máriabesnyőn tartotta éves értekezletét – tájékoztatta szerkesztőségünket a titkárság világi elnöke, Fabók Ildikó.

2017. február 21. kedd

Imából forrásozó segítségnyújtás – A Mária Légió tagjai találkoztak Szatmárnémetiben

Február 17-én és 18-án a Mária Légió Keresztények Segítsége Régiája hatodik alkalommal rendezte meg találkozóját Szatmárnémetiben, amelyen Schönberger Jenő püspök is részt vett.

2017. február 20. hétfő

Országos tábort szervez a Juventutem közösség Egyeken

Egyeken rendezik meg július 24. és 29. között a Juventutem Magyarország nyári táborát. A Nyári Zsolozsmás Táborra az ország minden pontjáról várják az érdeklődőket.

2017. február 19. vasárnap

„Közelkép az iszlámról” – Könyvbemutatót tartottak a Párbeszéd Házában

Az Új Város Kiadó, a Fokoláre Mozgalom és a Sophia Egyetemi Intézet közreműködésével február 13-án Budapesten, a Párbeszéd Házában bemutatták a „Közelkép az iszlámról – Kultúra, vallás, politika” című könyvet.

2017. február 14. kedd

Bemutatkozott az END házastársi mozgalom Debrecenben

A házas közösség erejéről beszéltek előadásukban Kárpáti Levente és felesége, Tímea, az END közösség tagjai a debreceni csapókerti görögkatolikus parókián február 13-án.

2017. február 14. kedd

Ölelj át jelenléteddel – karizmatikus közösségek regionális találkozója Miskolcon

„Ölelj át jelenléteddel” – ez volt a mottója a karizmatikus közösségek február 11-én Miskolcon megrendezett harmadik regionális találkozójának. A Mindszent Karizma Közösség által szervezett eseményről Fojtán László tájékoztatott.

2017. február 13. hétfő

Máriabesnyőn tartja éves ülését a magyarországi Cursillo mozgalom

A Magyarországi Cursillo Mozgalom Nemzeti Titkársága február 17–18-án a Gödöllőhöz tartozó Máriabesnyőn tartja meg következő éves ülését – tájékoztatta szerkesztőségünket Fabók Ildikó világi vezető.

2017. február 13. hétfő

tovább »