„Az életemet kaptam tőle vissza” – A közösség, amelyben életté válik az Ige

A Cenacolo cherascói házában él, két éve került a közösségbe. Gyógyulni ment, „szerelemből”, hűségből maradt. Fecske Ágival beszélgettünk.

2017. július 23. vasárnap

Ünnep és szabadság – A Nyolc Boldogság közösség táborában

Július 18-ától 23-áig a Nyolc Boldogság közösség tábora zajlik a Nagykanizsa melletti Homokkomáromban. A zsákfalu, a rendház és a templom környezete, a természet háborítatlan nyugalma ideális helyszíne az elmélyülésnek. De játékra is bőven akad alkalom.

2017. július 21. péntek

Oblátusok elköteleződésével ünnepelték Szent Benedek-napját Bakonybélben

Varga László megyéspüspökkel hét testvér oblációját, életfelajánlását ünnepelték Bakonybélben július 11-én, Szent Benedek, Európa védőszentje napján. Az ország különböző részeiből érkezett oblátusok megtöltötték a Szent Mauríciusz-monostor templomát.

2017. július 11. kedd

A házasság útja – Schönstatt-nap az életet alakító hit jegyében

Július 1-jén múlt tíz éve, hogy Bíró László püspök Óbudaváron megáldotta a Schönstatt-központ mellett kialakított, tizenöt állomásos házaspárok útját. A jubileumi családnapon Pál Feri előadása után több százan járták-elmélkedték végig az utat a Balaton-felvidéki hegyek... »

2017. július 2. vasárnap

„Ez a hely Budapest egyik csodája” – Székely János a Gát utcai templom közösségeitől búcsúzott

Június 30-án este a ferencvárosi, Gát utcai Kaníziusz Szent Péter-templomban Székely János püspök mutatott be szentmisét a templomban otthont talált közösségeknek. Elbúcsúzott tőlük, mielőtt átveszi szolgálatát mint szombathelyi megyéspüspök. Az új templomigazgató Michels... »

2017. július 1. szombat

Az élet igéje – 2017. július

Az egész világon milliók olvassák és igyekeznek tettekre váltani – Chiara Lubich, a Fokoláre mozgalom alapítója kezdeményezése szerint – az adott hónapra kiválasztott bibliai mondatot és a hozzáfűzött magyarázatot, amely széles körben hatással van az egyének és közösségek... »

2017. július 1. szombat

Nem holnap, hanem most rögtön – A halogató ember imája a Szentlélekhez

Szent Josemaría Escrivá de Balaguer, az Opus Dei alapítójának imája a jelen pillanat fontosságára hívja fel figyelmünket; segíthet mindazoknak, akik hajlamosak a halogatásra – az élet kisebb és nagyobb dolgaiban egyaránt.

2017. június 30. péntek

Elhunyt Jaime Bonet, a Verbum Dei Missziós Testvéri Közösség és Missziós Család alapítója

2017. június 25-én, életének 91. évében szentségekkel megerősítve hazatért az Atyai Házba Jaime Bonet Bonet, a Verbum Dei Missziós Testvéri Közösség és Missziós Család alapítója.

2017. június 26. hétfő

„Akik a remény útján haltak meg” – Ökumenikus imaórát tartottak Budapesten a menekültekért

Június 23-án, pénteken Székely János kinevezett szombathelyi püspök vezetésével, a Szent Egyed közösség szervezésében, a budapesti Szent József-templomban ökumenikus imádságot tartottak azokért a menekültekért, akik a béke és egy jobb élet reményében Európa felé vezető útjuk... »

2017. június 24. szombat

Megalakult a magyar piarista testvériség

Ünnepi szentmise keretében, pünkösd vigíliáján, június 3-án megalakult a Piarista Rend Magyar Tartományának testvérisége. A csoport tagjai a budapesti piarista kápolnában fejezték ki elköteleződésüket.

2017. június 14. szerda

Húszéves a délvidéki Háló mozgalom

Két évtizeddel ezelőtt Zentáról indult a Kárpát-medencei Háló mozgalom kapcsolat- és közösségépítő tevékenysége a Délvidéken. Huszonkét bácskai, bánsági és magyarországi helységből gyűltek össze kétnapos jubileumi találkozásra a vajdasági településen május 26-án és... »

2017. június 8. csütörtök

A Schönstatt mozgalom brazíliai vezetőjét nevezte ki a pápa a család dikasztériuma titkárává

A szentatya május 31-én kinevezte Alexandre Awi Mellót, a Schönstatt mozgalom brazíliai nemzeti igazgatóját a Világiak, Család és Élet Kongregációja titkárává.

2017. június 1. csütörtök

Az élet igéje – 2017. június

Az egész világon milliók olvassák és igyekeznek tettekre váltani – Chiara Lubich, a Fokoláre mozgalom alapítója kezdeményezése szerint – az adott hónapra kiválasztott bibliai mondatot és a hozzáfűzött magyarázatot, amely széles körben hatással van az egyének és közösségek... »

2017. június 1. csütörtök

Cursillo-csoportok regionális találkozóját tartották a felvidéki Pereden

Pereden 2009 óta kétévente megrendezik a regionális Cursillo-találkozót, az ultreyaként ismert lelkinapot. Május 20-án az ünnepi szentmise főcelebránsa Benkovich Ferenc, a győri Szentlélek-templom plébánosa volt.

2017. május 31. szerda

Szombathelyen tartották a Szent Mónika Közösségek idei első országos találkozóját

Szombathelyen május 20-án rendezték meg a Szent Mónika Közösségek idei első országos találkozóját. A lelkinapon Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök mutatott be szentmisét.

2017. május 23. kedd

Krisztust dicsőíteni a zene nyelvén – Köszöntjük a 70 éves Sillye Jenőt

Május 17-én ünnepelte 70. születésnapját Sillye Jenő, a hazai evangelizációs zene megalapítója, akit a közelmúltban Szent Adalbert-díjjal tüntetett ki Erdő Péter bíboros, prímás. A dalszerző-énekessel beszélgetünk.

2017. május 21. vasárnap

A reformáció éve jegyében találkoztak az ökumenikus lelkészkörök

Az Ökumenikus Lelkészkörök 12. Országos Találkozóját május 18-án tartották Budapesten, a Fasori Evangélikus Gimnáziumban, a városligeti lelkészkör szervezésében.

2017. május 20. szombat

Fatimában felajánlották a Cursillo mozgalmat a Szűzanyának

Május 6-án, szombaton a Cursillo ötödik világtalálkozóján sok ezer zarándok jelenlétében felajánlották a mozgalmat Szűz Máriának Fatimában.

2017. május 8. hétfő

Elvált szülők zarándokolnak gyermekeikért Bátára

Elvált szülőknek szervez zarándoklatot az Emmánuel közösség a Tolna megyei Bátára május 14-én, vasárnap. A buszos-gyalogos zarándokok gyerekeikért imádkoznak, hogy minél inkább megszabadulhassanak a válás okozta sebektől.

2017. május 6. szombat

Fatimában tartja világtalálkozóját a Cursillo mozgalom

A Cursillo mozgalom tagjai idén Fatimában rendezik meg világtalálkozójukat május 6-án. Budapesten, a Magyar Szentek templomában ezen a napon szentmise keretében csatlakoznak a Fatimában zajló eseményekhez – tájékoztatott Fabók Ildikó, a magyarországi Cursillo mozgalom világi... »

2017. május 4. csütörtök

tovább »