Adventi imaestet tartott a Nyolc Boldogság Közösség

Advent elején minden évben megrendezik a budapesti Nyolc Boldogság Közösség imaestjét. Idén december 8-án, szombaton dicsőítéssel, szentségimádással készültek Krisztus születésének ünnepére a budapesti Örökimádás-templomban.

2018. december 12. szerda

Évzáró találkozót tartott a Délvidéki Háló

December 1-jén szervezték meg a Délvidéki Háló bogozóinak és segítőinek évzáró találkozóját a mozgalom nagybecskereki irodájában és a Caritas helyi konferenciatermében. Az eseményen húszan vettek részt.

2018. december 11. kedd

Ünnepeltek, akik kivetették a hálót

Erdő Péter bíboros, prímás áldotta meg december 10-én, avatóünnepség keretében az S4 Háló Közösségi és Kulturális Központ felújított helyiségeit Budapesten, a Semmelweis utcában.

2018. december 11. kedd

„Az egyenes vonal, az Margit” – avagy: Az asszony, akit mellém adtál...

Ádámi magyarázkodás helyett meghittség és beszédes elköteleződés. A Schönstatt-családakadémia első erdélyi végzőseinek december 8-i, máriaradnai küldetésünnepéről írt Serbán Mária.

2018. december 10. hétfő

Kiszeretik belőlünk a jót – Mindig derűs regnumi fiatalok ünnepe a Szent István-bazilikában

Őszinte lelkiismerettel, tiszta lélekkel és kitartó lelkesedéssel – erre a szolgálatra tett fogadalmat Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepén, december 8-án a Regnum Marianum ifjú népe Budapesten, a Szent István-bazilikában.

2018. december 8. szombat

Az élet igéje – 2018. december

Az egész világon milliók olvassák és igyekeznek tettekre váltani – Chiara Lubich, a Fokoláre mozgalom alapítója kezdeményezése szerint – az adott hónapra kiválasztott bibliai mondatot és a hozzáfűzött magyarázatot, amely széles körben hatással van az egyének és közösségek... »

2018. december 7. péntek

A Szentszék elismerte a Regnum Christi mozgalom Istennek szentelt világi tagjait

A Megszentelt Élet Intézményeinek és az Apostoli Élet Társaságainak Kongregációja titkára november 30-án adta át a Regnum Christi mozgalom Istennek szentelt világi férfi és női tagjai számára azokat a pápai dekrétumokat, melyekben egyházjogilag elismerik őket mint apostoli élet... »

2018. december 2. vasárnap

Tízéves a siófoki Antióchia Közösség

A tizedik Antióchia-hétvégét szervezte november 17–18-án a Siófoki Szent Lőrinc Antióchia Közösség. Az ifjúsági hétvégén közel nyolcvan fiatal vett részt, és húszan segítették a program zökkenőmentes lebonyolítását.

2018. november 27. kedd

„Legyél te a változás!” – A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom, a Háló és a 72 óra közös lelkinapja

Három szervezet hívott közös gondolkodásra november 24-én Budapest belvárosába, a Háló Egyesület közösségi központjába. A téma az önkéntesség kultúrája volt.

2018. november 25. vasárnap

Giulia Eli Folonari: A kottát a mennyben írták – Ötven év Chiara Lubich mellett

Chiara Lubich (1920–2008), a Fokoláre mozgalom (teljes nevén: Mária Műve) alapítója és elnöke tíz évvel ezelőtt, 2008. március 14-én távozott e földi létből. Az Új Város Kiadó ezzel az interjúkötettel idézi fel életét, munkásságát.

2018. november 25. vasárnap

Átadták a Sant’Egidio közösség pécsi házát

Udvardy György pécsi megyéspüspök áldotta meg a Sant’Egidio közösség új közösségi házát november 17-én Pécsen.

2018. november 22. csütörtök

A bánsági Karánsebesen rendezték meg a Kolping mozgalom romániai országos találkozóját

A karánsebesi (Krassó-Szörény megye, Bánság) Kolping-központban november 16. és 18. között tartották meg a romániai országos Kolping-találkozót.

2018. november 21. szerda

A legdicsőbb katonaság a világon – Huszonöt éve alakult újjá a Szívgárda

Szentmisével, visszatekintő beszélgetésekkel ünnepelte november 18-án a Szatmár megyei Kaplonyban újjáalakulásának negyedszázados évfordulóját a Szívgárda katolikus gyermekmozgalom.

2018. november 21. szerda

Első alkalommal szerveztek találkozót keresztény vállalkozóknak a Váci Egyházmegyében

A Váci Egyházmegye Keresztény Vállalkozóinak I. Találkozóját a váci püspöki palota dísztermében november 13-án rendezte meg az ÉrMe Üzleti Hálózat. A rendezvény házigazdája Beer Miklós váci megyéspüspök volt.

2018. november 20. kedd

A vakok olasz apostoli mozgalmának tagjait fogadta a pápa

November 17-én, szombaton Ferenc pápa a vakok olaszországi apostoli mozgalmának négyszáz tagjával találkozott a Vatikánban.

2018. november 18. vasárnap

Az ember Isten képmása – Testteo’ hétvégét tartottak Bárdudvarnokon

A bárdudvarnoki Porta Pacis Lelkigyakorlatos Házban október 26. és 28. között „Testteo’ hétvégét” tartottak, mely során a résztvevők megismerhették a Biblia, az Egyház, a II. vatikáni zsinat, valamint Szent II. János Pál pápa tanítását Istennek a testünkkel való tervével... »

2018. november 4. vasárnap

Az élet igéje – 2018. november

Az egész világon milliók olvassák és igyekeznek tettekre váltani – Chiara Lubich, a Fokoláre mozgalom alapítója kezdeményezése szerint – az adott hónapra kiválasztott bibliai mondatot és a hozzáfűzött magyarázatot, amely széles körben hatással van az egyének és közösségek... »

2018. november 1. csütörtök

Főszerepben a fiatalok – Ismét megrendezték a Summorum Pontificum nemzetközi zarándoklatot Rómában

Idén is megrendezték a római rítus rendkívüli formáját ápoló egyházi közösségek nemzetközi zarándoklatát, a VII. Populus Summorum Pontificum zarándoklatot október 26. és 28. között Rómában. Az eseményen közel húsz magyar fiatal vett részt a Foederatio Internationalis Juventutem... »

2018. október 31. szerda

„A lelki akkumulátoraimat feltöltöttem” – Lezárult a Családakadémia a Temesvári Egyházmegyében

Az elmúlt két évben a Temesvári Egyházmegye területén a schönstatti családmozgalom képzést, úgynevezett Családakadémiát tartott, amelynek célja családtrénereket formálni. A képzés vizsgával zárult, mely október 12. és 14. között zajlott. Három részt vevő házaspár... »

2018. október 31. szerda

Feledkezzünk bele Isten rólunk alkotott álmába – Karizmatikus találkozó volt Miskolcon

Október 27-én rendezték meg a magyar karizmatikus megújulás 27. országos találkozóját Miskolcon. James Murphy, a megújulás nemzetközi szolgálatának elnöke és Varga László püspök, az MKKM szövetségének tiszteletbeli elnöke mondott tanítást. Ternyák Csaba érsek által celebrált... »

2018. október 28. vasárnap

tovább »