Bemutatták Budapesten a „Cursillo a börtönben” című filmet

November 16-án este az Eötvös10 kulturális központban a Cursillo közösség tagjai és érdeklődők előtt bemutatták a börtöncursillóról szóló, kétrészes oktatófilmet. A vetítés előtt Bíró László püspök üdvözölte az egybegyűlteket.

2017. november 17. péntek

Az újpesti jégpalotában tartották az országos karizmatikus találkozót

November 11-én rendezték meg a magyar karizmatikus megújulás 26. országos találkozóját Budapesten. Az Észak-Amerikából érkezett előadók, Ann Shields nővér, Graham Keep és Peter Herbeck tanításai után Snell György esztergom-budapesti segédpüspök által vezetett szentmise zárta a... »

2017. november 12. vasárnap

Régi rítusú főpapi szentmisét mutattak be a budapesti Szent Mihály-templomban

Tíz éve tartanak rendszeresen régi rítusú szentmiséket a belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánián. Az évforduló alkalmából november 11-én Varga Lajos váci segédpüspök mutatott be ünnepi főpapi szentmisét a római rítus rendkívüli formája szerint a Szent Mihály-templomban.

2017. november 11. szombat

Az apostolkodás háromlábú suszterszék – Országos cursillotalálkozót tartottak Debrecenben

Több mint hatszáz fő részvételével rendezték meg a magyarországi Cursillo mozgalom VI. országos találkozóját (a mozgalom szóhasználatában: ultreyát) november 4-én Debrecenben, a Szent Anna-székesegyházban.

2017. november 9. csütörtök

Így „kisebbedem” – Jean Vanier három hónapra visszavonul pihenni szívrohama után

A fogyatékkal élőket gondozó Bárka közösség alapítója, Jean Vanier legutóbbi, novemberi hírlevelében számolt be arról, hogy október 13-án szívinfarktusa volt, ezért három hónapra visszavonul pihenni.

2017. november 8. szerda

Kárpát-medencei Szent László-találkozót tartottak Nagyváradon

A nagyváradi székesegyházban Böcskei László megyéspüspök által bemutatott szentmisével zárult november 5-én, vasárnap délben a helyi püspökség és a Háló Egyesület által szervezett háromnapos Kárpát-medencei Szent László-találkozó.

2017. november 8. szerda

„Mindenkiben Jézust akarom látni” – Az egyetemes testvériség álma és valósága a Fokoláre mozgalomban

November 4-én a Fokoláre mozgalom mutatkozott be a VI. Keresztény Film- és Könyvnapok vendégeként Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

2017. november 5. vasárnap

Az élet igéje – 2017. november

Az egész világon milliók olvassák és igyekeznek tettekre váltani – Chiara Lubich, a Fokoláre mozgalom alapítója kezdeményezése szerint – az adott hónapra kiválasztott bibliai mondatot és a hozzáfűzött magyarázatot, amely széles körben hatással van az egyének és közösségek... »

2017. november 3. péntek

Megújította fogadalmát az újjáalakult Magyar Kolping Szövetség tagsága

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2016. október 23-án egyházi jogi státuszú szervezetként alakította újjá a Magyar Kolping Szövetséget, amelynek tagsága október 28-án, Boldog Adolf Kolping emléknapján ünnepi szentmise keretében erősítette meg fogadalmát a belvárosi... »

2017. október 28. szombat

A Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás XXVI. Országos Találkozójára készülnek Budapesten

November 11-én, szombaton tartják az újpesti Jégpalotában a Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás mozgalom országos találkozóját, „Marana tha! – Jöjj el, Urunk, Jézus!” mottóval. A rendezvény témája: a karizmatikus megújulás az üdvösség tervében.

2017. október 24. kedd

Öröm az együttlét Jézussal – Az erdélyi katolikus karizmatikusok találkoztak Székelyudvarhelyen

Megteltek az ülőhelyek a Rákóczi Centerben október 14-én, szombaton, az Erdélyi Katolikus Karizmatikus Megújulás 14. találkozóján. A székelyudvarhelyi találkozóra közel ezren érkeztek a Kis Szent Teréz-plébánián működő Forrás közösség meghívására.

2017. október 23. hétfő

Régi rítusú püspöki szentmisét tartottak Mátraverebély-Szentkúton

Október 14-én tartotta hagyományos mátraverebély-szentkúti zarándoklatát a római liturgia rendkívüli formáját ápoló Juventutem közösség. Az ünnepi szentmisét Varga Lajos váci segédpüspök mutatta be.

2017. október 16. hétfő

Isten tenyerén – Máriát, az élet királynőjét ünnepelte a magyar Schönstatt közösség

Székely János szombathelyi püspök október 7-én Óbudaváron, a magyar Schönstatt közösség „főhadiszállásán” vendégeskedett. Az ünnepi szentmisén a Schönstatt-hagyományok jegyében megkoronázták a kápolna Mária-képét: a Szent Korona apró, kétdimenziós tűzzománcváltozata... »

2017. október 8. vasárnap

Csehországban tartották a Cursillo Mozgalom Európai Titkársága ülését

A Cursillo Mozgalom Európai Titkársága (GECC) a csehországi Velehrad városban tartotta ülését szeptember 28. és október 1. között. A találkozón (encuentro) tíz ország – köztük hazánk – nemzeti cursillotitkárságának képviselői vettek részt.

2017. október 4. szerda

Az élet igéje – 2017. október

Az egész világon milliók olvassák és igyekeznek tettekre váltani – Chiara Lubich, a Fokoláre mozgalom alapítója kezdeményezése szerint – az adott hónapra kiválasztott bibliai mondatot és a hozzáfűzött magyarázatot, amely széles körben hatással van az egyének és közösségek... »

2017. október 1. vasárnap

Jótékonysági koncertet szervez a Fokoláre Mozgalom pakisztáni gyerekek megsegítésére

A Fokoláre Mozgalom Új Város Alapítványa október 8-án, 16 órai kezdettel a budapesti Szent Margit Gimnáziumban jótékonysági koncertet szervez a pakisztáni Karacsiban élő nehéz sorsú, kaszton kívüli, a NEST szociális központban gondozott gyermekek megsegítésére,... »

2017. szeptember 30. szombat

Megjelent az Új Ember október 1-jei száma

Az Új Ember ez évi negyvenedik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

2017. szeptember 29. péntek

Fiatalok zarándoklata Auschwitzban: „Valamennyien lehetünk a béke kézművesei”

Szeptember 23-án ért véget a krakkó-auschwitzi találkozó, amelyre a Szent Egyed közösség ötszáz fiatalt hívott Kelet-Közép Európából: meghallgatták egy túlélő tanúságtételét, ellátogattak az emlékhelyekre, és együtt gondolkodtak arról, hogyan tudnak fiatalként egy erőszak... »

2017. szeptember 24. vasárnap

Idén is megtartják a Rózsaeső imaestet

Lisieux-i Kis Szent Teréz emléknapjához kötődően a Nyolc Boldogság Közösség idén is megrendezi egyedülálló imaestjét, több helyszínen: Homokkomáromban és Kecskeméten szeptember 23-án, Budapesten és Makón pedig szeptember 30-án tartják a Rózsaeső imaestet. Veronika Mária nővér... »

2017. szeptember 23. szombat

Örökfogadalmat ünnepeltek a temesvári szalvatoriánusoknál

Örökfogadalmat tett Sorin Vrânceanu szalvatoriánus szerzetes szeptember 15-én Temesvár-Erzsébetvárosban.

2017. szeptember 22. péntek

tovább »