Bemutatták a görögkatolikus zsoltároskönyvet

A Görögkatolikus Egyház első, hivatalos szentszéki jóváhagyással rendelkező liturgikus könyvének bemutatójára várta az érdeklődőket a Görögkatolikus Metropólia május 23-án Nyíregyházán, a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán.

2018. május 25. péntek

Pünkösd ünnepe egyházmegyéinkben – FRISSÍTVE

Húsvét után ötven nappal a Szentlélek eljövetelét, az Egyház születését ünnepelték országszerte. Összeállításunkban a május 20-i püspöki szertartásokról szóló beszámolókat tesszük közzé az egyházmegyék híradásai alapján.

2018. május 24. csütörtök

Szentmisével és virágáldással ünnepeltek Szent Rita napján Erdélyben

Szent Rita ünnepén, május 22-én Nagyvárodon, Kolozsváron és Csíkszeredában is ünnepi liturgiákat tartottak.

2018. május 24. csütörtök

Böcskei László püspökkel ünnepeltek pünkösdhétfőn Sárospatakon

Május 21-én, pünkösdhétfőn, a Boldogságos Szűz Mária, az Egyház Anyja emléknapján, Szent Erzsébet szentté avatásának 783. évfordulóján – Ternyák Csaba egri érsek meghívására – Böcskei László nagyváradi megyéspüspök mutatott be koncelebrált ünnepi szentmisét... »

2018. május 23. szerda

Pünkösd ünnepe a külhoni egyházmegyékben

A határon túli magyar katolikus egyházmegyékben is megemlékeztek a Szentlélek eljöveteléről május 20-án.

2018. május 23. szerda

Fodor István áldozópap vasmiséjét ünnepelték Létavértesen

Különleges ajándék egy pap számára, hogy megérheti, egészségben megünnepelheti pappá szentelésének 65. évét. Fodor István görögkatolikus áldozópap megkapta Istentől e rendkívüli kegyelmet. Május 6-án mutatta be vasmiséjét a létavértesi (nagylétai) templomban.

2018. május 22. kedd

Pünkösdi hétvége a felvidéki Nagykaposon

Pünkösd vigíliáján a szentmise után késő estig tartó ifjúsági szentségimádást tartottak, pünkösdvasárnap pedig tizenhat gyermek volt elsőáldozó Nagykaposon.

2018. május 22. kedd

Rendhagyó idegenvezetéseket tartanak a pécsi székesegyházban pünkösdhétfőn

Május 21-én, pünkösdhétfőn a Pécsi Egyházmegye délelőtt és délután is rendhagyó idegenvezetéssel várja a látogatókat. Délelőtt fiatalok vezetik körbe a látogatókat a Szent Péter- és Szent Pál-székesegyházban, délután pedig Kajtár Edvárd, a székesegyház plébánosa mutatja be... »

2018. május 20. vasárnap

Az Eucharisztia ünneplése 29.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2018. május 20. vasárnap

Pünkösd a közmédiában – A Duna Televízió közvetíti a csíksomlyói búcsút

Változatos műsorokkal készül pünkösd ünnepére a közmédia. Szombaton, május 19-én 11.30-tól idén is a Duna Televízió közvetíti a csíksomlyói pünkösdi búcsút.

2018. május 18. péntek

Erények embere – Boldog Scheffler Jánosra emlékeztek Szatmárnémetiben

Jó volna kérnünk Scheffler püspöktől, hogy járjon közben értünk, hogy mi is bölcsen tudjunk élni, észrevenni a mindennapokban Isten jelenlétét és okosan tervezni az életünket – mondta Ruppert József Boldog Scheffler János emléknapján, május 17-én a szatmári székesegyházban... »

2018. május 18. péntek

Adjatok hálát mindenért! – Máriapócson tartotta első püspöki liturgiáját Szocska Ábel

Máriapócson tartotta első püspöki liturgiáját május 13-án Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök. A szertartás során a főpásztor hálát adott a Könnyező Szűzanyának.

2018. május 17. csütörtök

Bogner Mária Margit vizitációs nővérre emlékeztek Érden

Érd-Óvárosban május 12-én ünnepi szentmise keretében emlékezett meg Spányi Antal püspök az egyházmegye papságával Bogner Mária Margit vizitációs nővér halálának évfordulójáról, majd a sírnál imádkoztak a nővér boldoggá avatásáért.

2018. május 15. kedd

Kitüntetést kapott 90. születésnapján Túry László nyugalmazott nagyprépost

Túry László nyugalmazott nagyprépost, plébános, piarista konfráter május 7-én töltötte be kilencvenedik életévét. Ez alkalomból a karitász csáki (Temes megye) idősek otthonának kápolnájában Martin Roos temesvári megyéspüspökkel és a jelen levő papokkal hálaadó szentmisét... »

2018. május 14. hétfő

A mi fölemelkedésünk

Fehérváry Jákó OSB liturgikus jegyzetét olvashatják.

2018. május 13. vasárnap

Aranymiséjét ünnepelte a gyulafehérvári szemináriumban Tamás József segédpüspök

Urunk mennybemenetelének főünnepén, május 10-én mutatta be aranymiséjét Tamás József segédpüspök az egykori Alma Materben és segédpüspöki kinevezése előtti szolgálati helyén, a gyulafehérvári szeminárium kápolnájában.

2018. május 12. szombat

Boldog Gizella ünnepén köszöntötték Veszprémben az eucharisztikus kongresszus missziós keresztjét

A veszprémi Szent Mihály-főszékesegyházban Márfi Gyula érsek szentmisét mutatott be Boldog Gizella, a főegyházmegye társvédőszentje ünnepén, május 7-én. A szentmisén a helyi plébánosok és protestáns lelkészek közösen köszöntötték a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós... »

2018. május 10. csütörtök

Anyák napja a pozsonyi magyar katolikus közösségben

Május 6-án, anyák napján a pozsonyi ferences templomban a délelőtti magyar nyelvű szentmisén köszöntötte a magyar katolikus közösség az édesanyákat. A liturgia után a pozsony-mélyúti Mária-kegyhelynél imádkoztak a hívek és kérték az anyákért Szűz Mária... »

2018. május 9. szerda

Örüljetek az Úrban szüntelenül! – Szombaton ismét Nagymarosi Ifjúsági Találkozó

Május 12-én újra megrendezik a Nagymarosi Ifjúsági Találkozót, amely a magyar katolikus fiatalok legnagyobb múltra visszatekintő, évente kétszer (májusban és októberben) megrendezett országos lelkinapja.

2018. május 8. kedd

Jézus új barátai – Görögkatolikus elsőáldozás Budapesten

Az elsőáldozókat ünnepelték május 6-án Budapesten, a Fő utcai görögkatolikus templomban. Kilenc gyermek lehet ezentúl mindennap részese annak a titoknak, melyet Krisztus bízott ránk az Eucharisztiában.

2018. május 8. kedd

tovább »