Megtérésre és megújulásra hívott Veres András Budapesten államalapító szent királyunk ünnepén

Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét augusztus 20-án, államalapító Szent István királyunk ünnepén Budapesten, a Szent István-bazilika előtti zsúfolásig megtelt téren. A szentmise szónoka Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke volt.

2017. augusztus 20. vasárnap

25 éves pappá szentelési évfordulót ünnepeltek Tiszaújvárosban

Tiszaújvárosban a templom címünnepén, augusztus 6-án köszöntötték Vatamány Sándor és Szabados Viktor atyát, pappá szentelésük 25. évfordulóján.

2017. augusztus 20. vasárnap

Püspöki szentmise a váci székesegyház ünnepén

Kétszáznegyvenöt évvel ezelőtt szentelték fel a váci székesegyházat. Ennek emlékére augusztus 18-án ünnepi szentmisét mutatott be a dómban Beer Miklós megyéspüspök.

2017. augusztus 19. szombat

Hármas jubileumot ünnepelt a piarista család

Jubileumi megemlékezésre hívta öregdiák püspökeit, papjait, konfrátereit és a testvériség tagjait a Piarista Rend Magyar Tartománya. A budapesti piarista kápolnában augusztus 18-án bemutatott szentmisén Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek mondta a... »

2017. augusztus 18. péntek

Nagyboldogasszony ünnepe egyházmegyéinkben – FRISSÍTVE

Augusztus 15-én Szűz Mária mennybevételét ünnepelte az Egyház. A püspöki székhelyek ünnepi szertartásairól adunk körképet.

2017. augusztus 18. péntek

Görögkatolikus ministránstábort szerveztek Szatmárnémetiben

Közel ötvenen vettek részt augusztus közepén a görögkatolikus ministránstáborban, amelyet a Szatmárnémeti Szent Miklós Görögkatolikus Parókia hirdetett meg, hogy így is lehetőséget nyújtson a gyermekeknek közelebb kerülni Isten oltárához. Pallai Béla tájékoztatta... »

2017. augusztus 18. péntek

Új versszakokkal bővült az „Isten, hazánkért térdelünk elődbe” kezdetű ének

Az egyik legismertebb népénekünk a magyar szenteket sorba vevő, „Isten, hazánkért térdelünk elődbe” kezdetű ének. Mentes Mihály papköltő eredetileg négy versszakos költeményét három további versszakkal bővítették ki augusztus 20-ra készülve Pannonhalmán.

2017. augusztus 17. csütörtök

Búcsúi szentmisét mutatott be Székely János püspök Nován

Augusztus 13-án, vasárnap Nován búcsúi szentmisét mutatott be Székely János szombathelyi megyéspüspök.

2017. augusztus 17. csütörtök

Érseki szentmisében emlékeztek meg a fatimai jelenések centenáriumáról Istenmezején

A fatimai jelenések centenáriumi évét ünnepelve augusztus 12-én Ternyák Csaba egri érsek szentmisét mutatott be a minden hónap tizenharmadik napján tartott engesztelő imához kapcsolódva a Heves megyei Istenmezején, a Fájdalmas Szent Szűz-templomban.

2017. augusztus 16. szerda

Ismét megrendezték a hegyeshalmi lelkinapot

Augusztus 12-én immáron tizennegyedik alkalommal látogatott el Hegyeshalomba Kerényi Lajos piarista, hogy megtartsa elmélkedéseit. Az idei lelkinapot „Az igazság szabaddá tesz titeket” mottóval hirdették meg.

2017. augusztus 16. szerda

Fogadalmi ünnepet tartottak Székesfehérváron Nagyboldogasszony vigíliáján

Nagyboldogasszony vigíliája, augusztus 14-e Székesfehérváron fogadalmi ünnep. A Szent István-i országfelajánlás napján a Magyar Szent Család ereklyéinek jelenlétében Spányi Antal megyéspüspök a szentek és Mária közbenjárását kérte hazánkért és minden keresztény... »

2017. augusztus 15. kedd

Erdő Péter Esztergomban: Mária a krisztusi megváltásban részesülő, megújuló emberiség édesanyja

Szűz Mária mennybevételének ünnepén, augusztus 15-én Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek mutatott be szentmisét Esztergomban, a Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyházban.

2017. augusztus 15. kedd

Szent Lászlóról is megemlékeztek az ecsédi Nagyboldogasszony-búcsún

Augusztus 13-án tartották az Ecséd szélén található Szentkút-völgyi Boldogasszony-kápolna búcsúját. Az eseményen megemlékeztek a kápolna alapkőletételének 15. évfordulójáról, valamint a Szent László-év alkalmából a zarándokok tiszteletüket tehették a lovagkirály ereklyéje... »

2017. augusztus 15. kedd

Búcsút ünnepeltek a nyírcsászári görögkatolikus templomban – KÉPRIPORT

Augusztus 6-án ünnepelték a nyírcsászári Úrjelenés görögkatolikus templom búcsúját. Az hálaadó Szent Liturgiát Szocska Ábel apostoli kormányzó vezette.

2017. augusztus 11. péntek

Püspöki szentmisével ünnepelték a székesfehérvári Szent Donát-kápolna búcsúját

Székesfehérváron régi hagyomány, hogy Szent Donát emléknapján a város plébániáiról gyalogosan zarándokolnak a hívek a szőlőhegyi kápolnához. A szőlősgazdák védőszentjének tiszteletére idén augusztus 6-án mutatott be szentmisét a Szent Donát-kápolnában Spányi Antal... »

2017. augusztus 8. kedd

Idén nyolcvan éves a hódmezővásárhelyi Szent István király-templom – Kilenceddel készülnek a búcsúra

A hódmezővásárhelyi Szent István király-templom megáldásának 80. évfordulóját ünnepeli a plébániaközösség. Az évfordulóra kilenc napon át tartó lelki programmal készülnek. Augusztus 19-én Böjte Csaba OFM mutat be búcsúi szentmisét, augusztus 20-án pedig Nagy Róbert... »

2017. augusztus 8. kedd

Havas Boldogasszony-búcsút ünnepeltek Szeged-Alsóvárosban

Merjünk nyitottá válni és közeledni a másik ember felé, ez a kulcsa annak, hogy valódi találkozásokban legyen részünk — hangzott el a Dél-Alföld legnagyobb múltú vallási ünnepén, amit augusztus 5-én és 6-án tartottak meg a szeged-alsóvárosi ferences templomban.

2017. augusztus 7. hétfő

Püspöki szentmisével ünnepelték a Porciunkula-búcsút Munkácson

Az assisi Porciunkula-kápolna fölszentelésének emléknapján, augusztus 2-án Majnek Antal OFM munkácsi megyéspüspök szentmisét mutatott be a munkács-barakktelepi Szent Ferenc-templomban.

2017. augusztus 6. vasárnap

Szent László-kápolna a határon – Veres András szentmisét mutatott be Sopronkövesden

A Szent László-év alkalmából augusztus 5-én Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke szabadtéri szentmisét mutatott be a Sopronkövesd szőlőhegyén található Szent László-kápolnánál, majd megáldotta annak új oltárképét.

2017. augusztus 6. vasárnap

Az Eucharisztia ünneplése 4.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2017. augusztus 6. vasárnap

tovább »