Keresd a békét fáradhatatlanul – Közeledik a 12. Nemzetközi Római Ministránszarándoklat

Július 28. és augusztus 4. között rendezik meg a 12. Nemzetközi Római Ministránszarándoklatot. Csiszár Klára pasztorálteológust, a Nemzetközi Ministránsszövetség (CIM) alelnökét, a rendezvény egyik főszervezőjét kérdeztük a zarándoklat üzenetéről és a programokról.

2018. július 17. kedd

Párbeszéd a liturgiáról: Ég és föld

Fehérváry Jákó OSB liturgikus jegyzetét olvashatják.

2018. július 15. vasárnap

Benedek közössége – Rendalapítójukat ünnepelték a tihanyi bencések

Szent Benedek apát nyári ünnepének estéjén, július 11-én a Tihanyi Bencés Apátság szerzetesközössége a rend más házaiból érkezett testvérekkel, szerzetes és egyházmegyés vendég atyákkal, valamint zarándokok seregével ünnepelte a rendalapítót.

2018. július 13. péntek

Szabó Ferenc SJ: Ferenc pápa teológiája és lelkisége – 2. rész

Szabó Ferenc jezsuita négyrészes sorozatában rávilágít az argentin pápa sajátos teológiájára és Szent Ignác-i lelkiségére. A második rész címe: Romano Guardini, Ferenc pápa mestere.

2018. július 13. péntek

Ministráns lelki hétvégén vettek részt a müncheni magyar közösség fiataljai Teisendorfban

Július 6-án, pénteken érkezett a bajorországi Teisendorfban szervezett lelki hétvégére a Müncheni Magyar Katolikus Egyházközség tizenhat ministránsa. A találkozóról az egyik résztvevő, Gramling Olivér írt beszámolót.

2018. július 11. szerda

Püspöki áldásban részesültek a végzős gyógyszerészhallgatók Pécsen

Július 6-án főpásztori áldást kaptak jövőbeni munkájukra a végzős pécsi gyógyszerészhallgatók a Szent Péter és Szent Pál-székesegyházban. Udvardy György megyéspüspök a hivatás erejéről beszélt az avatásuk előtt állóknak.

2018. július 10. kedd

„Mindenkinek mindene lettem” – Winkler Zsolt ezüstmiséje Öttevényen

Június 24-én, az öttevényi templom búcsúnapján, Keresztelő Szent János ünnepén Winkler Zsolt plébános szentmisében adott hálát pappá szentelésének 25. évfordulója alkalmából.

2018. július 10. kedd

Gyémántmise Jánossomorján

Egykori lelkipásztorukkal, a gyémántmisés Németh István atyával ünnepelték a hívek a jánossomorjai Keresztelő Szent János-templom búcsúját június 24-én.

2018. július 6. péntek

Debrecenben mutatta be első miséjét Németh István

Áldozópappá szentelése után egy héttel, július 1-jén a debreceni Szent Család-templomban mutatta be első szentmiséjét Németh István, családja és barátai körében. Az újmisén részt vett Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök is.

2018. július 5. csütörtök

Kápolnát szenteltek a Hargita megyei Piricskén

Tamás József gyulafehérvári segédpüspök július 1-jén Gonzága Szent Alajosnak ajánlott kápolnát szentelt a Hargita megyei Csíkcsicsó községhez tartozó hegyi üdülőövezetben, Piricskén.

2018. július 5. csütörtök

„Akiket Isten lelke vezérel, azok Isten fiai” – Görögkatolikus papszentelés Debrecenben

A Rómában vértanúhalált halt Szent Kozma és Damján „ingyenes orvosok” emlékének ünnepén, július 1-jén szentelte áldozópappá Kocsis Fülöp érsek-metropolita Tatai Zoltán diakónust a debreceni Istenszülő Oltalma görögkatolikus főszékesegyházban.

2018. július 4. szerda

A Könnyező Szűzanya búcsúünnepe a felvidéki Bacsfa-Szentantalon

Június 24-én, az utolsó ószövetségi és az első újszövetségi próféta, Keresztelő Szent János születésének ünnepén tartották a Könnyező Szűzanya búcsúját a felvidéki Bacsfa-Szentantalon.

2018. június 30. szombat

Méltónak találtattak – Papszentelés Gyulafehérváron

Június 29-én a gyulafehérvári székesegyházban bemutatott szentmisén Jakubinyi György érsek pappá szentelte a csíkszépvízi Antal Zoltán Lászlót, a galócási Fülöp Zsombort, a borzonti Kovács Józsefet, a kézdivásárhelyi Pasca Szilárdot és a petrozsényi Popesc Mihăiță... »

2018. június 29. péntek

Brenner József volt az ausztriai Maria Roggendorf fatimai napjának főcelebránsa

Az alsó-ausztriai Maria Roggendorf bencés kolostorában Brenner József nagyprépost, a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola spirituálisa volt a június 13-án tartott, immár 579. fatimai nap főcelebránsa – a kolostor priorja, Josef Haspel OSB meghívására.

2018. június 28. csütörtök

A Balaton környéki templomok miserendje 2018-ban

Az előző évek hagyományaihoz híven a Katolikus.hu oldal 2018-ban is közli a Balaton környéki településeken található templomok nyári miserendjét.

2018. június 27. szerda

Szentmisével ünneplik Ferenc pápa megválasztásának ötödik évfordulóját a Szent István-bazilikában

Június 29-én, pénteken, Szent Péter és Pál apostolok főünnepén 18 órakor ünnepi szentmisét mutatnak be a budapesti Szent István-bazilikában Ferenc pápa megválasztásának ötödik évfordulója alkalmából.

2018. június 26. kedd

„Köszönjük, hogy vagy, és visszajöttél közénk” – Első miséjét mutatta be Dobai Barna Ottó Kisvárdán

A kisvárdai római katolikus templomban tartotta első szentmiséjét Dobai Barna Ottó újmisés június 24-én. A hagyomány szerint az újonnan felszentelt papok szülőfalujuk, szülővárosuk templomában mutatják be első szentmiséjüket, primíciájukat.

2018. június 26. kedd

„Isten szeretete örök!” – Szent László-ünnep Somogyváron

Immár 29. alkalommal tartottak Szent László-napokat Somogyváron június 22–24-én. Az ünnepséget – melynek programjai között képzőművészeti kiállítás, kórustalálkozó, főzőverseny és könnyűzenei koncert is szerepelt – szentmisével zárták, melyet Varga László kaposvári... »

2018. június 25. hétfő

Az Eucharisztia ünneplése 32.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2018. június 24. vasárnap

Isten akarata, hogy szentek legyetek! – Küldetési szentmise Nagykanizsán

Varga László kaposvári megyéspüspökkel ünnepelték június 21-én a mintegy száz fő részvételével zajlott Élet és Lélek szeminárium záró, küldetési szentmiséjét a nagykanizsai Szent József-templomban.

2018. június 22. péntek

tovább »