Bérczi Bernát ciszterci apát benedikálását ünnepelték Zircen

Szeptember 15-én, a Fájdalmas Szűzanya emléknapján tartották az új ciszterci apát benedikálását Zircen. A szertartást Mauro Giuseppe Lepori generális apát végezte. A zirci ciszterci szerzetesközösség július 13-án választotta meg hat évre Bérczi L. Bernát eddigi kormányzóperjelt a... »

2018. szeptember 18. kedd

A jó templom vonzásának nem lehet ellenállni – Kocsis Fülöp az evangélikus szabadegyetemen

Kocsis Fülöp érsek-metropolita a budavári evangélikus szabadegyetem vendégeként tartott előadást a bizánci templomról és a liturgiáról szeptember 10-én a budavári gyülekezet kápolnájában.

2018. szeptember 14. péntek

A Szent Kereszt felmagasztalása

Szeptember 14-én a Szent Kereszt felmagasztalását ünnepli Egyházunk.

2018. szeptember 14. péntek

A titok feltárja önmagát – Püspöki szentmisével kezdődött az akadémiai év Pécsen

Szeptember 10-én közös Veni Sancte szentmisével indította a 2018/19-es akadémiai évet a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola és a Pécsi Tudományegyetem.

2018. szeptember 13. csütörtök

Párbeszéd a liturgiáról: Bennünk a Lélek…

Fehérváry Jákó OSB liturgikus jegyzetét olvashatják.

2018. szeptember 9. vasárnap

Új tanév, újra „Esti8-as” ifjúsági szentmise Szombathelyen

Az új tanév beköszöntével szeptember 9-én elindul Szombathelyen az „Esti8-as” ifjúsági szentmisék 8. féléve. A félévnyitó szentmisét Németh Norbert egyetemi lelkész mutatja be.

2018. szeptember 6. csütörtök

Feladatunk Lelket, lelkületet adni! – Tanévnyitó a Frankában

Az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégiumban is megkezdődött az új tanév. A szeptember 2-án, vasárnap megtartott ünnepélyes Veni Sanctéról Alpek Gergely öregdiák írt tudósítást, melyet közreadunk.

2018. szeptember 5. szerda

Püspöki szentmisével kezdődött Pécs város napja

Pécsett hagyományosan szeptember 1-je a város napja, ekkor adják át az elismeréseket azoknak, akik különböző területeken végzett szolgálatukkal hozzájárulnak a helyi közösség fejlődéséhez. Idén az ünnepség püspöki szentmisével kezdődött a Lyceum-templomban.

2018. szeptember 4. kedd

Az Eucharisztia ünneplése 38.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2018. szeptember 2. vasárnap

Új intonációk a „Szent vagy, Uram!” énektár évközi szentmiseénekeihez

Maróti Gábor zeneszerző, a Győri Egyházmegye zeneigazgatója közreadta a „Szent vagy, Uram!” népénektár évközi miseénekeihez komponált új, huszonnégy tételből álló intonációsorozatot.

2018. augusztus 31. péntek

Jézus, a pedagógus – Egyházmegyei évnyitó Egerben

Ternyák Csaba egri érsek augusztus 29-én vendégül látta az egyházmegye pedagógusait Egerben, a bazilikában, és megnyitotta a 2018/19-es tanévet.

2018. augusztus 30. csütörtök

Százhúsz fiatal énekel a péntek esti szentmisén a debreceni székesegyházban

Egy lengyelországi és három hazai kórus látja el a zenei szolgálatot augusztus 24-én, Szent Bertalan apostol ünnepén az esti szentmisén a debreceni Szent Anna-székesegyházban.

2018. augusztus 23. csütörtök

„Hadd legyünk mi is tiszták, hősök, szentek…” – Szent István-napi búcsú Makrancon

Augusztus 20-án a felvidéki Makrancon a Szent István-napi búcsúi szentmisét Bartal Károly Tamás gyémántmisés jászóvári emeritus apát celebrálta, akit már a szentmise elején külön köszöntöttek pappá szentelésének 60. évfordulója alkalmából.

2018. augusztus 22. szerda

Szent Istvánnak igazi reménye volt – Szentmise és kenyérszentelés Kaposváron

Államalapító Szent István király ünnepén, augusztus 20-án zászlófelvonással, katonai tiszteletadással és az új kenyerek megáldásával ünnepeltek a kaposvári Kossuth téren. Ezután Varga László megyéspüspök szentmisét celebrált a Nagyboldogasszony-székesegyházban.

2018. augusztus 22. szerda

„Maradjunk Szó-fogadók, maradjunk Isten Igéjének befogadói” – Szent István-napi szentmise Budapesten

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek mutatott be szentmisét augusztus 20-án Budapesten, a Szent István-bazilika előtt, majd vezette a Szent Jobb-körmenetet. A szentmise szónoka Német László SVD nagybecskereki megyéspüspök volt.

2018. augusztus 20. hétfő

Párbeszéd a liturgiáról: Gyerekekkel

Fehérváry Jákó OSB liturgikus jegyzetét olvashatják.

2018. augusztus 19. vasárnap

Szentmisét mutattak be Paskai László bíborosért halálának évfordulóján

Paskai László bíboros halálának évfordulója alkalmából Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek mutatott be szentmisét elődje sírjánál, az esztergomi Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyház altemplomában augusztus 16-án.

2018. augusztus 16. csütörtök

A hivatásom itt indult el – Pál József Csaba a csíksomlyói kegytemplomban mutatott be szentmisét

Az augusztus 6-án felszentelt temesvári megyéspüspök, Pál József Csaba csíki körútja során, augusztus 11-én a csíksomlyói Sarlós Boldogasszony-kegytemplomban mutatott be ünnepi szentmisét.

2018. augusztus 14. kedd

Magyar zarándokok a Baltikumban: Üres kezeinket Isten megtölti ajándékaival

Július 28. és augusztus 3-a között negyvenkét fő látogatott el a Baltikumba. A zarándoklat lelki vezetője Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke; idegenvezetője Kuzmányi István főszerkesztő, a Litvániát és Vilniust bemutató könyvek szerzője volt. Az útról írt riportot... »

2018. augusztus 13. hétfő

Az új temesvári püspök mutatott be szentmisét Csíksomlyón

Az augusztus 6-án beiktatott temesvári megyéspüspök, a csíkcsomortáni születésű Pál József Csaba csíki körútja során, augusztus 10-én este a csíksomlyói Szent Péter és Szent Pál-plébániatemplomban mutatott be ünnepi szentmisét.

2018. augusztus 12. vasárnap

tovább »