Jézus Szíve Családok találkozója Mándokon

Az isteni irgalmasság vasárnapján, április 23-án találkoztak a Jézus Szíve Családok a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mándokon. Az eseményen Majnek Antal, a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye megyéspüspöke mutatott be szentmisét a jelen lévő papok részvételével.

2017. április 27. csütörtök

Tamásvasárnap pappá szentelték Iski Pétert

Április 23-án a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértón Kocsis Fülöp metropolita az egyházi rend szentségében részesítette Iski Pétert.

2017. április 26. szerda

Szentmisét mutatott be Spányi Antal megyéspüspök a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetben

Szentmisét mutatott be a székesfehérvári fegyház kápolnájában Spányi Antal püspök, aki Szeidl Tamás ezredes, megbízott parancsnok és Tornyai Gábor börtönlelkész meghívására érkezett a fegyintézetbe április 24-én.

2017. április 26. szerda

Egyházi kórusok találkozóját rendezték Csíkban

Húsz kórus nyolcszáz tagja énekelt Isten dicsőségére április 22-én, szombaton a Felcsíki Egyházi Kórusok Találkozóján. Az immár 23. alkalommal megrendezett eseménynek ezúttal a csíkszenttamási római katolikus templom adott otthont.

2017. április 26. szerda

Új harangot áldottak meg Bakonykoppányban

Április 22-én áldotta meg Mail József címzetes apát, pápai plébános a bakonykoppányi temetőben elhelyezett új harangot.

2017. április 25. kedd

Ministránstalálkozót tartottak Nyíregyházán

Április 22-én Nyíregyházán, a Szent Imre-gimnáziumban rendezték meg a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye ministránstalálkozóját.

2017. április 24. hétfő

A visegrádi országok közösen ünneplik Szent Adalbert emléknapját a Vatikánban

Magyarország Szentszéki Nagykövetségének tájékoztatása szerint a 2016-ban elindított hagyományt folytatva a visegrádi országok a soros elnök, Lengyelország szervezésében közösen, szentmisében ünneplik Szent Adalbert emléknapját április 24-én Szent II. János Pál sírjánál.

2017. április 22. szombat

A Szent Mártonnak szentelt évben Szombathelyre zarándokoltak a Pozsonyi Főegyházmegye papjai

Húsvét nyolcadában, április 18-án egynapos zarándoklaton vettek részt a Pozsonyi Főegyházmegye püspökei és papjai, az érsekség területén 2017-re meghirdetett Szent Márton-év keretében.

2017. április 21. péntek

Elindult a feltámadási menet Karádról Csíksomlyóra

Április 17-én, húsvét hétfőn a Szent László-emlékévhez is kapcsolódó feltámadási menet indult Gál Péter szervezésében Karádról, a Szent László-templomból.

2017. április 20. csütörtök

Kit kerestek? (1.)

Sztankó Attila liturgiatörténeti jegyzetét olvashatják az alábbiakban.

2017. április 17. hétfő

Ferenc pápa húsvét vigíliáján: Jézus fel akar támadni mindazokban, akik eltemették már a reményt!

Húsvét vigíliáján a szentatya a feltámadt Jézussal találkozó asszonyok alakjához fűzte gondolatait: a feltámadás megváltoztatja az asszonyok járását és tekintetét. Mi pedig nem vagyunk keresztények, ha nem visszük el másoknak a ma is élő Jézus örömhírét.

2017. április 15. szombat

Nagypéntek a püspöki székhelyeken

Április 14-én nagypénteki szertartást vezettek a főpásztorok a püspöki székhelyeken, ezekből adunk közre összefoglalót.

2017. április 15. szombat

A húsvéti örömének margójára

Fehérváry Jákó bencés szerzetes, teológus írását, liturgikus jegyzetét adjuk közre.

2017. április 15. szombat

Szégyenkezünk és remélünk – Ferenc pápa megrendítő imája a nagypénteki keresztút végén

A római Colosseumnál tartott nagypéntek esti keresztutat a szentatya imádsággal zárta. A Jézushoz intézett imádságban megvallja az Egyház tagjainak szégyenét és reményét.

2017. április 15. szombat

Nagyszombat és húsvéti vigíliája

Nagyszombaton az Egyház Krisztus szenvedéséről és haláláról elmélkedik a szentsír előtt időzve. Majd az esti vigília-szertartással kezdetét veszi legfontosabb ünnepünk, a húsvét, amely a kereszténység legnagyobb örömhírét hirdeti: Jézus Krisztus feltámadt a halálból és mindenkit... »

2017. április 15. szombat

Jézus lábnyomaiba lépni – Keresztút Ferenc pápával nagypénteken a Colosseumnál

Az idei római, Ferenc pápa által április 14-én, nagypénteken este vezetett Via Crucis elmélkedéseit Anne-Marie Pelletier francia hermeneutika- és egzegéziskutató írta. Az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük a keresztút elmélkedéseit és imádságait.

2017. április 14. péntek

Erdő Péter nagypénteken: Jézus megváltó halála az isteni szeretet túláradása!

Erdő Péter bíboros, prímás vezette a nagypénteki szertartást április 14-én Esztergomban. Az esztergomi bazilikában elmondott homíliájában a főpásztor hangsúlyozta: „Nem vonulhatunk ki a világból, hanem ebben a világban kell Jézus szellemében, Isten uralmának tudatában élnünk.... »

2017. április 14. péntek

Nagycsütörtök ünnepe a püspöki székhelyeken – FRISSÍTVE

Április 13-án, nagycsütörtökön krizmaszentelési misére gyűltek össze az egyházmegyék papjai délelőtt a püspöki székhelyeken, este pedig az utolsó vacsora emlékére mutattak be szentmisét főpásztoraink.

2017. április 14. péntek

Ferenc pápa nagycsütörtökön a raboknak: Isten szolgál, és úgy szeret minket, amilyenek vagyunk!

Nagycsütörtök délutánján a szentatya Palianóban található fegyházba látogatott. Találkozott a rabokkal, elbeszélgetett velük, utána pedig bemutatta a szent három napot megkezdő szentmisét, amelynek keretében megmosta tizenkét fogvatartott lábát.

2017. április 14. péntek

Nagypéntek: Jézus Krisztus kereszthalálának napja

Nagypéntek Jézus elítélésének, megkínzásának, halálának és temetésének napja. Ezen a napon nincs szentmise. Arra a napra emlékezünk, amikor maga az örök Főpap mutatta be véres áldozatát a kereszt oltárán. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Sajtószolgálatának... »

2017. április 14. péntek

tovább »