Megáldották a felújított rozsályi görögkatolikus templomot

Amint az június 18-án, Aranyszájú Szent János Isteni és Szent Liturgiáján elhangzott Rozsályon, a templom 2013-14-ben jelentős pályázati forrásból újult meg. A közel 30 millió forintos beruházással a 90 éves épület kívül-belül megszépült.

14:00

Papszentelést ünnepeltek Hévízen

Márfi Gyula érsek június 17-én Hévízen, a Szentlélek-templomban áldozópappá szentelte Tóth Gábor Norbert diakónust.

2017. június 22. csütörtök

Püspöki szentmisével ünnepelték a homrogdi templom búcsúját

A homrogdi Krisztus Teste és Vére templom búcsújának ünnepén, június 18-án, vasárnap Ternyák Csaba egri érsek mutatott be ünnepi szentmisét.

2017. június 21. szerda

Ministránstalálkozót tartottak a szatmári egyházmegyében

Huszonkét plébánia kétszázharminc ministránsának részvételével tartottak egyházmegyei találkozót június 17-én, szombaton a krasznabéltelki Szent László-plébánián, „Barátaimnak mondalak titeket” (Jn 15,15) mottóval.

2017. június 21. szerda

Várják a zarándokokat a fővárosi Szent István-ünnepre

Erdő Péter bíboros, prímás felkérésére a Mária Út és a Mária Rádió idén is buszos és gyalogos zarándoklatokat szervez az augusztus 20-i Szent Jobb-szentmisére és körmenetre; egyúttal arra biztatnak minden hívőközösséget, szervezzenek zarándoklatot a budapesti Szent... »

2017. június 20. kedd

Úrnapja Nagybecskereken

Június 15-én, csütörtökön este Német László SVD, a Nagybecskereki Egyházmegye püspöke mutatta be az úrnapi szentmisét a nagybecskereki székesegyházban.

2017. június 19. hétfő

A Lélekbe kapaszkodva a hétköznapok útján

Fehérváry Jákó bencés szerzetes, teológus írását, liturgikus jegyzetét olvashatják az alábbiakban.

2017. június 18. vasárnap

Életünk középpontja az Eucharisztia – Papokat és diakónust szentelt az egri érsek

Holló Gábor és Maksó Péter diakónust pappá, Czókoly Sándort pedig diakónussá szentelte Ternyák Csaba érsek június 17-én. Az egri bazilikában tartott ünnepi szentmisén részt vett a főegyházmegye papsága, a papnövendékek és a hívők sokasága.

2017. június 18. vasárnap

Az áldozatvállalás mértéke a krisztusi mérték – Papszentelés a Győri Egyházmegyében

Veres András megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke június 17-én szentmise keretében áldozópappá szentelte Magyaros László diakónust a győri Loyolai Szent Ignác bencés templomban a Győri Egyházmegye papságának jelenlétében.

2017. június 17. szombat

Pap- és diakónusszentelést tartottak Debrecenben

A Debrecen-Nyíregyházi egyházmegyében pap- és diakónusszentelést tartottak június 17-én a Szent Anna-székesegyházban. Palánki Ferenc megyéspüspök áldozópappá szentelte Papp Tamás diakónust, és diakónussá szentelte Dobai Barna Ottó akolitust.

2017. június 17. szombat

Nyolcszáz éve érkeztek a ferencesek a Szentföldre

Újraindulni onnan, ahol minden kezdődött 1217-ben – ezzel a céllal gyűltek össze Akkóban a jeruzsálemi és galileai ferencesek június 11-én. Nyolc évszázaddal ezelőtt ennél a földközi-tenger-parti városnál kötöttek ki az első Szentföldre érkező ferences szerzetesek.

2017. június 15. csütörtök

Nyíregyházára érkezik Szent László király koponyaereklyéje

A Szent László-emlékévben a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye központi ünnepségét június 24-én tartják Szabolcs községben. A szentmise előtt és után a jelenlevők tiszteletüket tehetik a lovagkirály koponyaereklyéje előtt.

2017. június 15. csütörtök

Közös tanévzáró Te Deumot tartottak az Egri Főegyházmegye területén működő egyházi iskolák

Az Egri Főegyházmegye területén működő hetven egyházi fenntartású köznevelési intézményből több mint ezerhatszáz diák, tanár valamint lelkipásztor zárta a tanévet az egri Szent Mihály- és Szent János-főszékesegyházban június 13-án. Az ünnepi szentmise főcelebránsa Ternyák... »

2017. június 15. csütörtök

Megalakult a magyar piarista testvériség

Ünnepi szentmise keretében, pünkösd vigíliáján, június 3-án megalakult a Piarista Rend Magyar Tartományának testvérisége. A csoport tagjai a budapesti piarista kápolnában fejezték ki elköteleződésüket.

2017. június 14. szerda

Újra megnyitották Németország legmagasabban épült templomát

Két évig tartó felújítási munkálatok után ismét megnyitották a Bajor-Alpokban található Wendelstein-templomot. Az ünnepi alkalomból június 11-én, vasárnap Reinhard Marx bíboros megáldotta az 1730 méter magas hegycsúcson épült kis kőtemplomot, és szabadtéri szentmisét mutatott be a... »

2017. június 13. kedd

Akolitusok az Egri Főegyházmegye szolgálatában

Ternyák Csaba egri érsek június 10-én akolitusokat avatott Egerben, a Szent Bernát-templomban.

2017. június 13. kedd

A harmadik regionális Szent László-találkozót rendezték a Nagyváradi Egyházmegyében

A Bihar megyei Mezőbikácson tartották a Nagyváradi Egyházmegye harmadik regionális Szent László-találkozóját június 9-én. A falu plébániatemplomában találkoztak a Nagyszalontáról, Biharsályiból, Tenkéről, Bélfenyérről, Bélből, Belényesből és Rézbányáról érkező... »

2017. június 13. kedd

Megáldották a külsőleg felújított tormaföldei templomot

Június 10-én, szombaton Császár István egyházmegyei kormányzó megáldotta a Zala megyei Tormafölde község felújított templomát. A település I. világháborús hőseinek emlékoszlopokat állítottak.

2017. június 13. kedd

Székesfehérvári egyházmegyei zarándoklatot szerveztek Máriaremetére

Június 11-én kilencvenedik alkalommal hirdettek egyházmegyei zarándoklatot a csodatevő máriaremetei Szűzanya-kegyképhez, őrizve a Prohászka Ottokár és Shvoy Lajos püspök indította búcsújáró hagyományt. A szentmisén Spányi Antal püspök Mária példáját kiemelve a... »

2017. június 13. kedd

Beer Miklós püspök megáldotta a pálos nővérek kibővített erdőkürti monostorát

A pálos nővérek többévi fáradságos munka után befejezték monostoruk bővítését a Nógrád megyei Erdőkürtön. Május 24-én, Szűz Mária, a keresztények segítsége ünnepén Beer Miklós, a Váci Egyházmegye püspöke megáldotta a kibővített kápolnát és az új... »

2017. június 13. kedd

tovább »