Nyíregyházán állomásozott a missziós kereszt

Négy nyíregyházi görögkatolikus közösség fogadta a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztjét március 14. és 19. között. Elsőként az örökösföldi, majd a jósavárosi, a kertvárosi közösség, végül a Szent Miklós-székesegyház látta... »

2018. március 19. hétfő

Háromnapos magyar nyelvű lelkigyakorlatot tartanak Pozsonyban

A virágvasárnap előtti szerdán, csütörtökön és pénteken, vagyis március 21-én, 22-én és 23-án magyar nyelvű triduumra, háromnapos lelki megújulásra várják a híveket a pozsonyi ferences templomba.

2018. március 19. hétfő

Az Eucharisztia ünneplése 24.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2018. március 18. vasárnap

„Mint csillagok a mindenségben” – Nyíregyházára érkezett a missziós kereszt

Négy nyíregyházi görögkatolikus közösség fogadja a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztjét március 14. és 19. között. Közülük elsőként a nyíregyháza-örökösföldi egyházközség, ahol március 15-ig volt a kereszt.

2018. március 16. péntek

A hazáért mutatott be szentmisét Bábel Balázs érsek nemzeti ünnepünkön Kalocsán

Március 15-én a hazáért mutatott be szentmisét Bábel Balázs érsek a kalocsai Nagyboldogasszony-főszékesegyházban.

2018. március 16. péntek

A Szentháromság-templomban folytatódott a stációs szentmisejárás Szombathelyen

Március 14-én a szombathelyi Szentháromság-templomban tartották a hagyományos stációs szentmisét.

2018. március 15. csütörtök

Legyünk földön járó, de égre néző emberek – Újfehértón fogadták a missziós keresztet

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztjét március 12. és 14. között Újfehértón fogadták, az Örömhírvétel görögkatolikus templomban.

2018. március 15. csütörtök

Közös nagyböjti lelkigyakorlatot tartottak a soproni plébániák

Március 12-én kezdődött a soproni plébániák közös háromnapos lelkigyakorlata a helyi Szent István-templomban Szabó József, az egri Érseki Papnevelő Intézet spirituálisának vezetésével.

2018. március 15. csütörtök

Ferenc pápa folytatta tanítását a szentmiséről: Gyönyörű dolog úgy imádkozni, mint Jézus!

Március 14-én a Szentatya folytatta katekézissorozatát a szentmiséről, e héten a Miatyánkról és a kenyértörésről elmélkedett. Hangsúlyozta, hogy ez az ima segít, hogy ugyanazzal a lelkülettel tudjunk imádkozni, amellyel Jézus imádkozott.

2018. március 14. szerda

Kisvárdán fogadták a missziós keresztet

Március 10–12-én Kisvárdán várta a híveket a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje, melynek tiszteletére az esperesi kerület minden papja és egyházközségének képviselői ellátogattak a Szent György görögkatolikus templomba. Az eseményre gyalogos zarándokok... »

2018. március 13. kedd

Bolognában tartották az olaszországi magyarok találkozóját

Az Olaszországban élő magyar közösség tagjait március 10–11-én Bolognába hívta Németh László olaszországi magyar főlelkész. A program elején a résztvevők képviselőit fogadta Matteo Zuppi bolognai érsek.

2018. március 13. kedd

Isten országa köztünk és bennünk van – Folytatódott Veres András nagyböjti elmélkedéssorozata

Március 9-én a győri Szent Kamillus- és a Szentlélek-plébánia hívei zarándokoltak a Nagyboldogasszony-székesegyházba, ahol Veres András megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke szentmisét mutatott be és folytatta a Miatyánkról szóló nagyböjti... »

2018. március 13. kedd

Tagle bíboros: Ferenc pápa meglep minket, ahogy Isten is meglepi őt

Öt éve választották pápává Jorge Mario Bergogliót. Ebből az alkalomból közöljük a Luis Antonio Gokim Tagle bíborossal készült interjút, mely a Gerolamo Fazzini és Stefano Femminis szerzőpáros „Ferenc. Az első alkalmak pápája” című könyvének utószavaként jelent meg március... »

2018. március 12. hétfő

Helyes útra terel – Csengerbe érkezett a missziós kereszt

A határon túlról is érkeztek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengerbe március 8. és 10. között. Mintegy 1800 zarándok fejezte ki tiszteletét a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje előtt országjáró körútjának harmadik állomásán.

2018. március 12. hétfő

Juhász-Laczik Albin OSB mutatott be szentmisét a Fatimai Boldogságos Szűz Mária tiszteletére Győrben

Juhász-Laczik Albin pannonhalmi bencés szerzetes koncelebrált szentmisét mutatott be a Fatimai Boldogságos Szűz Mária tiszteletére a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban február 13-án.

2018. március 12. hétfő

Ferenc pápa a bűnbánati liturgián: Jézus azt kéri, engedjük, hogy szeressen minket!

Március 9-én este a Szentatya bűnbánati liturgiát vezetett a Szent Péter-bazilikában. Homíliájában a felolvasott olvasmányokhoz (1Jn 3,1–10.19–22; Mt 26,69–75) fűzte gondolatait. Ő maga is elvégezte gyónását, majd sok más pappal együtt gyóntatta a híveket.

2018. március 9. péntek

„Az Úr van ezen a helyen” – A missziós kereszt Mátészalkán

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje országjáró körútja során, március 6–8-ig 48 órát töltött Mátészalkán, ahol a Nyíri Esperesi Kerület görögkatolikus egyházközségeinek hívei mellett a római katolikus hívek és a város vezetői is fogadták.

2018. március 9. péntek

Ki az a hét nő, akiknek a neve szerepel a szentmisekánonban?

Hét női szent van, akik – Szűz Mária mellett – név szerint szerepelnek a szentmise egyik választható eucharisztikus imájában, a római kánonban.

2018. március 8. csütörtök

Vigyük magunkkal a szentmiséről a Szentlelket – Megáldották a felújított sződi templomot

Miután befejeződött a külső felújítás, ünnepi szentmise keretében áldotta meg Beer Miklós váci megyéspüspök a Pest megyei Sződ templomát március 4-én. A szentmisén koncelebrált Jerzy Nowak plébános, szalvatoriánus szerzetes.

2018. március 7. szerda

Ne forduljunk el embertársainktól! – Szocska Ábel nagyböjti üzenete Debrecenben

A görögkatolikusoknál a böjti időszak fontos eseményei közé tartozik a szerdánként és péntekenként végzett előszenteltek liturgiája. Március 2-án Debrecenben Szocska Ábel nyíregyházi apostoli kormányzó vezette a szertartást.

2018. március 5. hétfő

tovább »