Szent Sebestyén-búcsút tartottak Kalocsán

Az érseki kastély földszinti Szent Sebestyén-kápolnájának búcsúját ünnepelték Kalocsán január 20-án. Az ünnepi szentmisét Bábel Balázs érsek mutatta be.

2017. január 23. hétfő

Úgy bánni az elesettel, mint egy királlyal – A szegények orvosára emlékeztek Felbáron

Január 22-én, Boldog Batthyány-Strattmann László halálának évfordulóján Székely János febianai címzetes püspök, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke mutatott be szentmisét a felvidéki felbári Szent István-templomban.

2017. január 23. hétfő

Ferenc pápa szentmisét mutatott be a domonkos rend alapításának 800. évfordulójára emlékezve

Ferenc pápa január 21-én, szombaton a Lateráni Keresztelő Szent János-bazilikában szentmisét mutatott be annak a nemzetközi konferenciának a résztvevői számára, amellyel a római Aquinói Szent Tamás Pápai Egyetemen lezárták a domonkos rend jubileumi évét.

2017. január 23. hétfő

Szentmisét mutattak be az olaszországi buszbaleset áldozataiért Szegeden – KÉPRIPORT

A Verona mellett történt buszbalesetben elhunytakért tartottak szentmisét a szegedi dómban január 22-én, vasárnap este. A misét követően a résztvevők átvonultak a Magyar Pieta-szoborhoz, ahol mécsest gyújtottak.

2017. január 23. hétfő

Kárpátalján megnyitották a Szent László-évet

Megnyitották a Magyarország kormánya által meghirdetett Szent László-évet a beregszászi Szent Kereszt felmagasztalása-templomban január 16-án.

2017. január 19. csütörtök

Búcsút vettek a múlt héten elhunyt Gilberto Agustoni bíborostól

A vatikáni Szent Péter-bazilika katedraoltáránál mutattak be szentmisét január 17-én, kedden a 93 éves korában elhunyt svájci olasz származású Gilberto Agustoni bíborosért, ezt követte a temetési szertartás.

2017. január 18. szerda

Fáy Dávid jezsuita misszionáriusra emlékeztek szülőfalujában

Ternyák Csaba egri érsek mutatott be szentmisét Fáy Dávid jezsuita misszionárius halálának 250. évfordulója alkalmából a Borsod megyei Fáj település Szentháromság-templomában.

2017. január 16. hétfő

Örökfogadalom a győrújbaráti alexiánusoknál

Vendrey Leó testvér december elején tette le örökfogadalmát Győrújbaráton Daniel McCormick provinciális jelenlétében.

2017. január 16. hétfő

Krisztus szeretete sürget az egységre – az ökumenikus imahét megnyitó istentisztelete Budapesten

Az idei ökumenikus imahetet megnyitó istentiszteletet Budapesten, a Kálvin téri református templomban tartották meg január 15-én.

2017. január 15. vasárnap

A doni katasztrófa magyar áldozataira emlékeztek

Katonai tiszteletadással egybekötött, Bíró László tábori püspök főcelebrálásával megtartott szentmisén emlékeztek a Magyar Királyi 2. Honvéd Hadsereg Don-kanyarban elhunyt katonáira január 12-én a budavári Nagyboldogasszony-templomban.

2017. január 12. csütörtök

Szent Margit üzenete és példája

Egyházunk január 18-án ünnepli Árpád-házi Szent Margit égi születésnapját. Az alábbiakban Beran Ferenc egyetemi docens, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának erkölcsteológia-tanára írását tesszük közzé a szent királylányról, a béke közvetítőjéről.

2017. január 12. csütörtök

A madéfalvi veszedelem évfordulójára emlékeztek

A madéfalvi veszedelem 253. évfordulóján rendezett megemlékezés a székelyföldi falu katolikus templomában szentmisével kezdődött január 7-én, melynek főcelebránsa Antal József tekerőpataki plébános volt.

2017. január 12. csütörtök

A Bódva patak szentelése Edelényben – KÉPRIPORT

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban január 6-án, a vízkereszti ünnepi liturgia után Marincsák László parókus, óvodalelkész és Kovács Lajos parókus, hitoktató-iskolalelkész vízszentelést végezve megáldotta a Bódva patak vizét.

2017. január 11. szerda

GoPro kamera a Botafumeiróban – Különleges szögekből láthatjuk a Szent Jakab-katedrálist

A 15. századból származik a Santiago de Compostela-i Szent Jakab-székesegyház füstölőjének, a Botafumeirónak első említése. A világ egyik legnagyobb füstölőjére nemrég GoPro kamerát szereltek, amely különleges szögekből készített felvételeket.

2017. január 10. kedd

Ökumenikus magyar istentiszteletet tartottak Linzben

A Krisztus-hívők egységéért meghirdetett januári imahét keretében a hónap első felében Linzben is minden évben ökumenikus istentiszteletet tart a felső-ausztriai magyar közösség. Idén január 7-én tartották a közös imádságot, amit a református közösség és Máthé Attila szenior... »

2017. január 10. kedd

A kisteleki „háromkirályok” meghódították a Vatikánt

A Nemzetközi Ökocivilizációs és Betlehemes Verseny győztesei, a Kisteleki Betlehemezők három tagja Rómába látogatott december 29-től január 4-ig. Ferenc pápa meghívására részt vettek a január 1-jén, Isten anyjának ünnepén bemutatott szentmisén a Szent Péter-bazilikában.

2017. január 10. kedd

Vízkereszt ünnepe a győri székesegyházban – KÉPRIPORT

Január 6-án, vízkereszt ünnepén Veres András megyéspüspök mutatott be ünnepi szentmisét Győrben, a Nagyboldogasszony-székesegyházban. A liturgia elején került sor a vízszentelés szertartására, majd a jelenlévők meghintésére.

2017. január 10. kedd

300 éve könnyezett a sajópálfalai Mária-kép – Megkezdődött a tricentenáriumi emlékév

A Szentlélek görögkatolikus templomban őrzött Istenszülő-kép könnyezésének 300. évfordulója alkalmából emlékév kezdődött a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajópálfalán január 7-én.

2017. január 9. hétfő

A málenkij robotra hurcolt gyulai németekre emlékeztek

Január 7-én, szombaton Gyulán a német ajkúak málenkij robotra hurcolásának 72. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést, amelyen részt vett Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök is.

2017. január 9. hétfő

Szocska Ábel nyíregyházi apostoli kormányzó szentelte meg a Tiszát Timáron

Január 6-án Szocska A. Ábel apostoli kormányzó a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen szent liturgia keretében szentelte meg a Tiszát.

2017. január 9. hétfő

tovább »