„Erősen ajánlott” – Szubjektív beszámoló a szombathelyi apa-fia hétvégéről

Március 29. és 31. között „Van időm Rád!” címmel apa-fia hétvégét rendeztek a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémián. A hétvégi programról Varga Péter és fia, Benedek írt beszámolót, melyet szerkesztve közlünk.

2019. április 13., szombat

EXKLUZÍV – XVI. Benedek: Az Egyház és a szexuális visszaélésekkel kapcsolatos botrány (I. rész)

XVI. Benedek emeritus pápa hosszú írást közölt a Klerusblatt német folyóiratban, mely az Egyházban jelen lévő visszaélési botrányok eredetét, és azok lehetséges megoldását elemzi.

2019. április 12., péntek

Papp Miklós edzésterve, VI. rész: Bűnbánat, szentgyónás – Krisztus szemében nézem magam

Papp Miklós görögkatolikus parókus rendhagyó edzésre hívott mindannyiunkat: a nagyböjt hatodik hetében arra bátorít, hogy nézzünk szembe bűneinkkel.

2019. április 9., kedd

Neal Lozano: Eloldozva

Neal Lozano az amerikai Pennsylvaniában él, római katolikus, „Az Atya szíve” nevű evangelizációs szolgálat alapítója és vezetője. Feleségével (Janet) együtt a világ számos országában tartott és tart előadásokat Isten szeretetéről. Négy felnőtt gyermeke és nyolc unokája... »

2019. április 6., szombat

Mit jelent férfinak lenni? – Kerekasztal-beszélgetés a Sapientián

„A férfilét feladata és kihívásai” címmel szervezett kerekasztal-beszélgetést április 4-én Budapesten a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Családteológiai Intézete, résztvevői Somogyiné Petik Krisztina és Asztalosné Elekes Szende pszichológusok, valamit Papp Miklós... »

2019. április 5., péntek

„Anyóssuli” Kaposváron

A Kaposvári Egyházmegye családreferensei szervezésében március 23-án Süttő Márta mentálhigiénés szakember és Szikora Ildikó gyógypedagógus, bibliodráma-vezető „anyóssuli” tréninget tartottak.

2019. április 4., csütörtök

„Ez a te egyházad, Uram. Én megyek aludni!”

A nyugodt alvást is segítheti egy rövid és közismert fohász.

2019. április 2., kedd

Papp Miklós edzésterve, V. rész: Imádkozd ébredéskor és elalváskor, „Dicsőség Istennek mindenért!”

Papp Miklós görögkatolikus parókus rendhagyó edzésre hívott mindannyiunkat: a nagyböjt ötödik hetére azt javasolja, ébredéskor és elalváskor mindig dicsőítsük Istent.

2019. április 1., hétfő

Lassan ölő mondatok? – Gondolatok a cinizmusról Pécsi Ritától

Rossz az a híd, ami rövidebb, mint a két part közötti folyómeder! Építsünk inkább jól járható hidakat egymáshoz. Irtsuk ki a szótárunkból a csípős megjegyzéseket, a lassan ölő szavakat! – javasolja írásában Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató.

2019. március 28., csütörtök

Papp Miklós edzésterve nagyböjtre, IV. rész: Hozd előbbre húsvét vigaszát egy szenvedő számára!

Papp Miklós görögkatolikus parókus rendhagyó edzésre hívott mindannyiunkat: a nagyböjt negyedik hetére azt javasolja, hogy látogassunk meg egy szenvedőt, akinek így előbb át tudjuk adni a húsvét vigasztalását.

2019. március 25., hétfő

Családi Életre Nevelés képzés indult Nagymaroson – Ízelítő az első modulból

Miről tanulunk a családórán, hogyan válhat valaki családórát tartó tanárrá? – az Országos Lelkipásztori Intézet (OLI) szervezésében képzésre hívták március 21–22-én Nagymarosra a Családi Életre Nevelés (CSÉN) program iránt érdeklődőket.

2019. március 24., vasárnap

Szent József és a mai apák – Interjú Asztalosné Elekes Szende pszichológussal

Szent József Jézus életében betöltött szerepéről és az apák mai helyzetéről beszélgettünk Asztalosné Elekes Szende pszichológussal, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola tanárával.

2019. március 19., kedd

Papp Miklós edzésterve nagyböjtre, III. rész: Olvass nap mint nap Jakab apostol leveléből!

Papp Miklós görögkatolikus parókus rendhagyó edzésre hív a nagyböjtben. Takarítsuk ki fejünk „faliújságját”, és olvassunk el mindennap egy-egy fejezetet Jakab apostol leveléből – ajánlja a kihívás harmadik részében.

2019. március 18., hétfő

Teljes emberséggel a beteg mellett – Konferencia a gyógyítás spirituális dimenzióiról Budapesten

Hit és gyógyulás címmel konferenciát rendeztek a Bethesda Gyermekkórházban március 1-jén. Az idei volt a második ilyen alkalom, a sorozat jövőre folytatódik.

2019. március 13., szerda

70 ötlet: Miről mondhatsz le a nagyböjtben?

Hetven ötletet osztunk meg olvasóinkkal, hogy saját élethelyzetüknek megfelelően tudjanak fogadalmakat tenni a nagyböjt kezdetén. A lista a LifeTeen portál összeállítása nyomán készült.

2019. március 12., kedd

Negativitásböjt – Egy ötlet, nem csak a szent negyven napra

A katolikus társkeresőoldal, a PárKatt.hu szerkesztői az Ignitumtoday.com katolikus blog alapján egy szokatlan böjti ötletet tettek közzé.

2019. március 12., kedd

Papp Miklós edzésterve nagyböjtre, II. rész: Közvetítsük a húsvét reményét az élővilág számára is!

Papp Miklós görögkatolikus parókus rendhagyó edzésre hív mindannyiunkat a nagyböjtben. Az alábbiakban közzétesszük a kihívás második részét.

2019. március 11., hétfő

Pályázati felhívás nőgyógyászok és endokrinológusok számára

A Katolikus Szeretetszolgálat orvosi továbbképzést szervez, a szeretetszolgálat felhívását adjuk közre.

2019. március 11., hétfő

Az önzés és az önfeladás csapdái – Előadás a Sapientián

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Családteológiai Intézetének szervezésében március 7-én Somogyiné Petik Krisztina és Asztalosné Elekes Szende pszichológusok, valamint Papp Miklós görögkatolikus lelkész, morálteológus tartottak előadást „Önzés vagy énvédelem?” címmel... »

2019. március 8., péntek

Papp Miklós edzésterve nagyböjtre, I. rész: Boldogságmondások minden délben

Görögkatolikus testvéreinknél március 4-én kezdődött, számunkra 6-án kezdődik a nagyböjt. Papp Miklós görögkatolikus parókus rendhagyó edzésre hív mindannyiunkat.

2019. március 5., kedd

tovább »

Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle