Osztó-Pontok: Pszichológus és teológus beszélgetett a hitről és az élet értelmének kereséséről

Március 27-én, Budapesten, a Háló Közösségi és Kulturális Központban került sor az Útkeresés Háza által szervezett Osztó-Pontok programsorozat legutóbbi rendezvényére, melyen Pataky Krisztina pszichológus és Török Csaba teológus beszélgetett arról, hogy a hit segít-e megtalálni... »

2017. március 28. kedd

Görögkatolikus baba-mama klubot szerveznek Debrecenben

Március végétől görögkatolikus baba-mama klubot rendeznek kéthetente a debreceni Szent Efrém-óvodában. A „Csapókert és Érmellék a nagyobb családokért” elnevezésű projekt keretében megvalósuló klub célja, hogy a kisgyermekkel otthon lévő anyukáknak találkozási lehetőséget... »

2017. március 24. péntek

„Átalakítják” a fogyatékkal élő diákok életét a szaléziak Kambodzsában

A Don Bosco Kep, a szaléziak vezette szakképző központ Kambodzsa déli részén 2013-ban nyitotta meg kapuit a fogyatékkal élő diákok előtt. Ma modellként szolgál az ország oktatási rendszere számára, mivel az ország első olyan kampusza lett, ahol a mozgássérültek teljesen egyedül... »

2017. március 18. szombat

Ferenc pápa a párbeszéd fontosságáról beszélt egy olasz lelkisegély-vonal önkénteseinek

A párbeszéden keresztül közeledjünk a másik szükségleteihez és építsük a valódi kommunikáció hídjait – így buzdította Ferenc pápa március 11-én egy olasz lelkisegély-vonal (Telefono Amico Italia) önkénteseit, akikkel a szolgálat létrehozásának 50. évfordulója alkalmából... »

2017. március 13. hétfő

Jótékonysági divatbemutatót szerveztek a szegedi Katolikus Házban

A Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvánnyal kapcsolatban álló gyógyult fiatalok és a tervezők mutatták be ruhakölteményeiket a „Csinosan a jó célért” kezdeményezés keretében megrendezett divatbemutatón március 5-én, a szegedi Katolikus Házban.

2017. március 6. hétfő

A gonosz öt módszere, hogy kísértésbe ejtsen a nagyböjtben

Több kísértést érzel, mint egyébként? Ez gyakran együtt jár a nagyböjttel. Theresa Aletheia Noble FSP nővér a kísértések felismerésében és elhárításában próbál segíteni.

2017. március 5. vasárnap

A keresztvetés huszonegy jelentése

A keresztvetés a katolikus és ortodox keresztények egyszerű, mély értelmű hitvallása. Katolikusként keresztet vetünk, valahányszor imádkozunk vagy belépünk a templomba. Nem is gondolnánk, hogy amikor keresztet vetünk, egyszerre huszonegy dolgot teszünk...

2017. március 5. vasárnap

70 ötlet: Miről mondhatsz le a nagyböjtben?

Hetven ötletet osztunk meg olvasóinkkal, hogy saját élethelyzetüknek megfelelően tudjanak fogadalmakat tenni a nagyböjt kezdetén. A lista a LifeTeen portál összeállítása nyomán készült.

2017. február 28. kedd

Egész(ség) a betegségben – Homa Ildikó könyvbemutatója és előadása Kolozsvárott

Homa Ildikó szociális testvér, klinikai pszichológus, doktorandusz tartott előadást február 23-án este a kolozsvári római katolikus nőszövetség Szentegyház utcai dísztermében a helyi Keresztény Értelmiségi Kör rendezvényén.

2017. február 27. hétfő

A test nem áll a lelkiség útjában – Hogyan hatnak a különféle testtartások imádságainkra?

Sebastian Campos írását adjuk közre az imádság közben felvehető testtartásokról és azok hatásairól. Sebastian chilei laikus misszionárius, fiatalok evangelizációjával és pasztorációjával foglalkozik.

2017. február 18. szombat

Miért biztat egy domonkos szerzetes, hogy írjunk szerelmes leveleket?

Aquinas Guilbeau amerikai domonkos szerzetes, erkölcsteológus megosztott egy történetet, melyben a nagyszülők véletlenül megtalált szerelmes levelei erősítették meg a következő nemzedékeket, tanúskodván arról, milyen mély és gyengéd érzelmekből származnak.

2017. február 15. szerda

Idő a fájdalomra – „Egészség, teljesség” címmel folytatódott a pécsi szabadegyetem előadás-sorozata

Február 8-án „Egészség, teljesség” címmel folytatódott a szabadegyetemi konferenciasorozat Pécsen. A témáról Udvardy György megyéspüspök, Kosztolányi György genetikus, az MTA Pécsi Területi Bizottságának elnöke és Szemelyácz János pszichiáter, addiktológus tartott... »

2017. február 10. péntek

Van időm Rád! – Édesanyák és lányok hétvégéjét tartották Szombathelyen

Január 27. és 29. között rendezték meg a „Van időm Rád!” elnevezésű hétvégét anyák és lányok számára a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémián. A programon tizenöt édesanya vett részt 10–16 év közötti lányával.

2017. február 7. kedd

Hogyan lehet hűségesnek maradni a fellobbanó érzelmek viharában?

Előfordul, hogy érzelmi viharba kerülünk – esetleg úgy is, hogy nem kívántuk magunknak. Mit tehetünk ilyenkor? Patsch Ferenc írását közöljük a jezsuita blogról.

2017. február 4. szombat

A Máltai Szeretetszolgálat szociális programmal járul hozzá Tatabánya fejlődéséhez

Január 28-án rendezték meg a „Társadalmi együttműködés erősítése Tatabányán” című projekt nyitó eseményét. A segélyszervezet és Tatabánya Város Önkormányzatának közös szociális programja a közösségépítés eszközével segíti a rászoruló emberek... »

2017. február 3. péntek

„Élen kell járnunk a félelmek oszlatásában” – Interjú Vízi Elemérrel

A jezsuiták új provinciálisával a béke szolgálatáról beszélgettünk.

2017. január 29. vasárnap

Kápolnát szenteltek Uruguayban Szent Louis Martin és Szent Marie-Azélie Guerin tiszteletére

Uruguay fővárosában, Montevideóban, a katolikus Renacer drogrehabilitációs projekt székhelyén kápolnát szentelt fel Daniel Sturla, Montevideo szalézi érseke, Szent Louis Martin és Szent Marie-Azélie Guerin tiszteletére december 28-án, Aprószentek ünnepén.

2017. január 28. szombat

A mozgás lelkisége, gyaloglás Jézussal – Könyvbemutató a Loyola Caféban

Január 26-án, csütörtökön este Budapesten, a Loyola Caféban nagy érdeklődés mellett mutatták be „A mozgás lelkisége” című könyvet, melynek írói Molnár Renáta és Hofher József SJ. A két szerzővel Horváth Árpád SJ, A Szív jezsuita folyóirat főszerkesztője beszélgetett.... »

2017. január 27. péntek

Rózsafüzér a barátaimmal: a szentekkel

Amikor Margaret Rose Realy bencés obláta megosztott egy fotót rózsafüzéréről az egyik közösségi oldalon, többen rácsodálkoztak, hogy olvasója tele van érmékkel, melyek különböző szentekhez kötődnek. Válaszként publikált írását tesszük közzé.

2017. január 25. szerda

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat immár itthon segít az olaszországi buszbaleset túlélőinek

Közvetlenül a buszbaleset után, január 21-én indult el Veronába a Magyar Máltai Szeretetszolgálat csoportja, hogy segítséget nyújtson a sérülteknek, a hozzátartozóknak és az elhunytak családtagjainak. A szervezet munkatársai január 24-én indultak haza, hogy immár itthon folytassák... »

2017. január 25. szerda

tovább »