CSAK, avagy a Schönstatt Családakadémia a családpasztoráció szolgálatában

A Kaposvári Egyházmegyében 2017 novemberében második alkalommal indult Schönstatt Családakadémia (CSAK). A házaspároknak szóló kétéves képzés első évében a résztvevők a házasságuk megerősítésén dolgoznak. Ennek része a nyári tábor, melyet július utolsó hetében... »

2018. augusztus 12. vasárnap

Hogyan győzd le a gonoszt? Tanácsok Róma fő ördögűzőjétől

A 2016-ban elhunyt olasz exorcista, Gabriele Amorth 2015-ben egy hosszú interjúban osztotta meg, hogyan tarthatjuk távol magunktól a sátánt.

2018. augusztus 8. szerda

Hívom a családokat 2018 augusztusában – Bíró László püspök levele

Hívom a családokat, házaspárokat, jegyeseket és szerelmeseket, a családokat szerető szerzetes- és paptestvéreket, és mindenkit, aki a család és az élet mellett áll!

2018. augusztus 1. szerda

Nyári szabadegyetemet rendeztek papoknak és kispapoknak Csíksomlyón

Július közepén zajlott a Teljes Szívvel Clerical elnevezésű, nyári szabadegyetem jellegű képzés, amelyet a gyulafehérvári Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség (FIF) második alkalommal szervezett meg papoknak és kispapoknak a csíksomlyói Jakab Antal Tanulmányi Házban.

2018. július 26. csütörtök

Pécsi Rita: Kapcsolatokban élünk vagy „online vagyunk”? – 2. rész

Az Új Ember katolikus hetilapban Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató, pedagógiai szakértő július 15-én megjelent írásának második részét adjuk közre.

2018. július 25. szerda

Négyszáz állami gondozott gyermek nyaralhat idén az ÁGOTA-táborban

Július 22-én, vasárnap kezdődött az állami gondoskodásban élő fiatalok tíznapos országos találkozója Doboz-Szanazugban. A 22. alkalommal megrendezett ÁGOTA-táborba az ország minden területéről érkeztek gyermekek.

2018. július 24. kedd

Hogyan pihenjünk? – Lehetőség életünk rendezésére, elmélyítésére

Beran Ferenc morálteológus, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kara docensének gondolatai a nyár, a pihenés adta lehetőségekről.

2018. július 23. hétfő

Hinni jó – Nagyszülők búcsúja Mátraverebély-Szentkúton

Szent Anna és Szent Joachim ünnepéhez kapcsolódva a nagyszülőket várták július 22-én Mátraverebély-Szentkútra. A búcsús sokaság Varga László püspökkel ünnepelt.

2018. július 23. hétfő

Párkapcsolatra oktatnak felsőfokon – Elismerték a pécsi Nagy házaspár munkáját

Június elején adták át a családbarát szemlélet terjesztését elismerő Kopp-Skrabski-díjakat. A közönségdíjat Nagy Péter, a Pécsi Egyházmegye közoktatási munkatársa és felesége, Nagyné Dékány Judit nyerték el a családi életre nevelésben végzett hatékony... »

2018. július 20. péntek

Pécsi Rita: Kapcsolatokban élünk vagy „online vagyunk”?

„Mit tehetünk az online világ térnyerése ellen? (...) Kevesen veszik figyelembe, hogy a számítógép-használat csak abban az életkorban járhat valós előnyökkel, amikor már kifejlődött az idegrendszer, a döntésképesség, az érzelmi intelligencia...” Uzsalyné Pécsi Rita írását... »

2018. július 17. kedd

Jókívánságok nem csak nyárra – szerzetesnővérektől

Erzsébet és Teréz nővér, akik az Assisi Szent Ferenc Segítő Nővérek Közösségének tagjai, az örömteli dolgok észrevételére, az azokért való hálaadásra és a félelem ösztönző erejének felfedezésére biztatnak.

2018. július 15. vasárnap

Idén is megrendezték a Székesfehérvári Egyházmegye családtáborát Balatongyörökön

A Székesfehérvári Egyházmegye idén június 30-tól július 5-ig tartotta hagyományos családtáborát Balatongyörökön. Az egyházmegye több mint húsz éve hirdet nyári táborokat családoknak.

2018. július 13. péntek

A romániai magyar hitoktatók számára szerveztek továbbképzést Temesváron

Idén a temesvári Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceum ad otthont a Bolyai Nyári Akadémia négy romániai magyar katolikus egyházmegye hitoktatói részére szervezett nyári továbbképzésnek. A július 8. és 14. között zajló rendezvényen közel ötven pedagógus vesz részt.

2018. július 11. szerda

Család- és párterápiás foglalkozást kínál a Panágia Központ

A budapesti görögkatolikus Panágia Központ alig több mint két éves múltra tekinthet vissza, de jelentős közösségszervező erőt mutathat már fel a fővárosi keresztény berkeken belül. A Panágia ezúttal család- és párterápiás foglalkozást kínál az érdeklődőknek.

2018. július 8. vasárnap

Ifjúsággal foglalkozó nemzetközi szakmai találkozót szervezett a Szeged-Csanádi Egyházmegye

„Fiatalokkal a keresztény Európáért” címmel közép-európai szakmai és tanulmányi találkozót szervezett a Szeged-Csanádi Egyházmegye június 25. és 29. között.

2018. július 6. péntek

Tippek szentektől a lustaság és a halogatás legyőzésére

Igazán nem nehéz a lustaság, tétlenség, halogatás, hanyagság csapdájába esni, és a figyelmünk is könnyen elterelődik. Mindezek kiküszöbölésére ad néhány ötletet az Aleteia portál, megtámogatva szentek tanácsaival.

2018. június 28. csütörtök

Csókay András tanúságtétele Székelyhídon

Csókay András idegsebész főorvos, világhírű agykutató nagy sikerű előadást tartott a székelyhídi plébániatemplomban június 24-én. A professzor feleségével együtt tett tanúságot hitéről a Bihar megyei településen.

2018. június 27. szerda

Pál Feri nem csak görögkatolikus papnéknak: Néha egyensúly, néha egyensúlyvesztés kell a családban

Máriapócson tartották a papnék idei első lelkigyakorlatát június 4-én. A Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök vezette Paraklisz után Pál Feri atya, mentálhigiénés szakember tartott előadást a tisztelendő asszonyoknak a zarándokhelyen.

2018. június 22. péntek

Szegedi konferencián jártak a szombathelyi mentorjelöltek

Szegeden jártak június 7. és 9. között a Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központban folyó mentorprogram hallgatói.

2018. június 22. péntek

Karok és lábak nélkül él, de nem kifogásokat keres, hanem másokat bátorít

Massimiliano Sechi, a karok és lábak nélkül született férfi előadásait rengetegen hallgatják Olaszországban. „Nincs kifogás” néven alapított mozgalma bátorítja az embereket, hogy bízzanak magukban, bátran induljanak el céljaik felé.

2018. június 20. szerda

tovább »