Maga az élet készít fel minket a halálra – Tegzes Katalin segítő nővér tartott előadást Nyíregyházán

Hogyan engedjük el szeretteinket? Hogyan dolgozzuk fel veszteségeinket? Ezekre a kérdésekre kereste a választ Tegzes Katalin segítő nővér előadásában, amit a házasság hete programsorozat keretében tartott február 15-én a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház... »

11:42

Ferenc pápa kilenc új tagot nevezett ki a kiskorúak védelmével foglalkozó pápai bizottságba

Ferenc pápa február 17-én kilenc új tagot nevezett ki a Kiskorúak Védelmének Pápai Bizottságába, illetve megerősítette elnöki tisztében Sean O’Malley bíborost.

2018. február 19. hétfő

Harminc éve van betegek szentmiséje a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban

Február 17-én, nagyböjt első vasárnapját megelőző szombaton a 30 éves jubileumot ünnepelni gyűltek össze a kórház Flór Ferenc termében – az ünnepségre meghívást kapott mindenki, aki a kezdeteknél jelen volt.

2018. február 18. vasárnap

70 ötlet: Miről mondhatsz le a nagyböjtben?

Hetven ötletet osztunk meg olvasóinkkal, hogy saját élethelyzetüknek megfelelően tudjanak fogadalmakat tenni a nagyböjt kezdetén. A lista a LifeTeen portál összeállítása nyomán készült.

2018. február 16. péntek

Házasság és szexualitás

Február 12. és 18. között a Pécsi Egyházmegye is csatlakozik a házasság hete programsorozathoz. Az egyházmegye honlapjának Vadfüge rovatában napról napra Heidl György „Csont az én csontomból” című, a házasság misztériumát tárgyaló könyvének egy-egy részlete olvasható.

2018. február 16. péntek

A házasság hete Szatmárnémetiben

Február 14-ig több száz párt mozgatott meg Szatmárnémetiben a házasság hete, amely szórakozásra és elmélyülésre egyaránt lehetőséget nyújtott. A programsorozat február 18-án ér véget, amikor a vasárnapi szentmiséken, istentiszteleteken megáldják a párokat.

2018. február 16. péntek

„Tartósan és elégedetten a házasságban” – Pál Feri atya tartott előadást Kaposváron

Február 12-én, hétfőn este a házasság hete programsorozat keretében Pál Feri atya tartott előadást a kaposvári Szivárvány Kultúrpalotában arról, hogy miként lehet tartósan és elégedetten házasságban élni.

2018. február 15. csütörtök

A szerzetesrendek összefogása jegyében új képzéssorozat indul a Sapientia Főiskolán

2018 első felében a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán új képzéseket indítanak szerzetesek számára. A kurzusokat a Magyarországi Szerzetes-elöljárók Konferenciájának Irodája szervezi. A kezdeményezésről január 27-én tájékoztató napot tartottak az intézményben.

2018. február 15. csütörtök

Hallgass a kávéscsészédre, avagy negyven gyakorlati ötlet a nagyböjtre szülők számára

Készülj fel, tervezz, hogy gyümölcsöző legyen a nagyböjti időszak! – tanácsolja az Aleteia nemzetközi katolikus portál szerzője, Emily Jaminet író, rádiós személyiség, feleség és hét gyermek édesanyja. Segítségül kreatív és praktikus ötleteket gyűjtött össze a szülők... »

2018. február 14. szerda

„Hagyd ott a világhálót, és kövess engem!” – Digitális böjtöt is tarthatunk

Valentino Porcile, a genovai SS. Annunziata di Sturla-templom plébánosa javaslatot tett közzé a közösségi oldalakon annak érdekében, hogy ki tudjuk kapcsolni a mobiltelefont, és tudjuk a valódi kapcsolatainkat építeni.

2018. február 13. kedd

Kapaszkodjunk egymásba! – A házasság hete idei arcai: Fazekas Rita és Zámbori Soma

Éltető sodrásban – ezt a mottót választották a február 11-től 18-ig tartó házasság hete idei arcai, Fazekas Rita és Zámbori Soma. Velük beszélgettünk

2018. február 11. vasárnap

Pio atya tíz tanítása új lökést adhat az életednek

Pietrelcinai Szent Pio, a stigmatizált ferences rendi szerzetes pap, akinek Isten különleges adományokat és karizmákat adott, minden erejét arra fordította, hogy megmentse a lelkeket. Íme pár tanítása, amely a mi életünket is felrázhatja.

2018. február 9. péntek

„Éltető sodrásban” – Vasárnap kezdődik a házasság hete

A tizenegyedik alkalommal megrendezendő házasság hete idei programjait sajtótájékoztató keretében mutatták be február 8-án, Budapesten.

2018. február 8. csütörtök

Hét ötlet a gyerekek fegyelmezésére – magától Don Boscótól

Bosco Szent János javaslatai és meglátásai egyaránt segíthetnek kimerült szülőknek és pedagógusoknak.

2018. február 6. kedd

Önismereti Kortyolóval vár a budapesti Panágia Központ

Továbbra is várja az érdeklődőket havonta megrendezendő önismereti estjeire a Panágia Központ. Az „Önismereti Kortyoló” alkalmainak pontos időpontjáról a Panágia Központ Facebook-oldala nyújt tájékoztatást.

2018. február 6. kedd

„Jó nekünk itt lennünk!” – Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozója tizedszer

Tizedik alkalommal rendezték meg a két félév között a farsangi bállal összekötött KELET-et (Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozóját) február 2. és 4. között Budapesten. A házigazdák a Műegyetemi Katolikus Közösség (MKK) fiataljai voltak.

2018. február 3. szombat

Az okostelefon feltalálója elnézést kér

„Sajnálom! Elnézést kérek a szörnyű károkért, amelyeket az én kíváncsiságom szabadított az emberiségre.”

2018. február 2. péntek

Pio atya szavai segíthetnek, ha szomorú vagy

A sötétség és a depresszió állapota nem légüres tér. Olyan tér, amelyet felismerések, megérzések töltenek be – melyeket átmenetileg képtelenek vagyunk meglátni.

2018. február 1. csütörtök

Vallásgyakorlóból Istennel kapcsolatba lépő emberré válni – „A belső várkastély”-ról a D18-ban

A budapesti D18-as könyvesbolt-kávézó előadás-sorozatot indított Avilai Nagy Szent Teréz „A belső várkastély” című műve alapján. A harmadik előadást január 26-án, pénteken este tartották, az előadók ezúttal is Béri Renátó kármelita szerzetes, lelkigondozó és Baráth Évi... »

2018. január 27. szombat

Kétéves a Panágia Központ

2016. február 11-én nyitották meg a Budapesti Görögkatolikus Lelkiség közösségi irodáját, a Panágia Központot, mely azóta is várja a fejlődni vágyókat.

2018. január 26. péntek

tovább »