Segítő és ártó félelmeinkről – Szabadegyetemi előadás a Sapientia Főiskolán

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Családteológiai Intézetének (CSI) őszi szabadegyetemi előadását „Segítő és ártó félelmeink” címmel szeptember 21-én tartották meg az intézet vezető munkatársai: Papp Miklós, Somogyiné Petik Krisztina és Elekes Szende.

2017. szeptember 22. péntek

Részeges volt – és most úton van a szentté avatás felé

Tiszteletreméltó Matt Talbot hajdan szerette az italt, csakúgy, mint édesapja és testvérei. A dublini munkáscsalád gyermeke mégis elindult a szentté avatás útján.

2017. szeptember 14. csütörtök

Önismereti csoport indul a józsefvárosi plébánián

Michels Antal plébános, mentálhigiénés lelkigondozó és Takách Gáspár pszichoterapeuta, addiktológus szeptember 20-ától kéthetente önismereti csoportot vezetnek a józsefvárosi plébánián. Michels Antalt kérdeztük a foglalkozásokról.

2017. szeptember 13. szerda

A félelmek leküzdését segítették a szatmári egyházmegye ifjúsági találkozóján

A fiatalokat erősítették és lelkesítették a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye szeptember 9-én, Csomaközön rendezett ifjúsági találkozóján.

2017. szeptember 12. kedd

Hogyan tesz egészségesebbé, ha valaki megölel?

Számtalan okot lehet felsorolni, melyek miatt az ölelés, az érintés fizikailag és mentálisan egészségesebbé tesz.

2017. szeptember 7. csütörtök

Papi rekollekciót tartottak a kiégésről Kaposváron

Szeptember 4-én tartották az őszi papi rekollekciót a kaposvári püspökségen. Varga László főpásztor meghívására a délelőtti előadást Versegi Beáta-Mária CB tartotta a kiégésről, illetve a kiégés utáni gyógyulásról „Lehetőségek – a kiégésen innen és túl” című... »

2017. szeptember 5. kedd

Papok és diakónusok számára hirdet továbbképzést a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Családteológiai Intézete teológiai-pszichológiai továbbképzést hirdet papok és diakónusok számára.

2017. augusztus 25. péntek

„JÓ Tábor” harmadszor – ismét Piliscsabán

Augusztus 9. és 13. között tíz család vehetett részt a harmadik alkalommal megrendezett JÓ Táborban Piliscsabán. Az előadásokat Bíró László családreferens püspök és fiatalabb lelkipásztorok tartották; valamint Dabóczi Kálmán hétgyermekes édesapa, a BKK vezérigazgatója osztotta meg... »

2017. augusztus 18. péntek

Új munkatársakat keres a Katolikus Karitász Rév Szolgálata

A Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezetének, a Katolikus Karitásznak az intézménye, a Katolikus Karitász Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat munkatársakat keres.

2017. augusztus 17. csütörtök

„Életöröm a családban” – Konferencia Pócspetriben a Vianney Testvérekkel

„Életöröm a családban” címmel rendezett konferenciát Pócspetriben a Vianney Testvérek a Tisztuló Lelkekért Közösség augusztus 6-án.

2017. augusztus 11. péntek

Szent Rókus-búcsút ünnepeltek a felvidéki Szepsiben

A szepsi fogadalmi kápolnánál augusztus 6-án, a Szent Rókus tiszteletére tartott búcsúi szentmisében emlékeztek meg a 19. századi kolerajárványok áldozatairól. Az ünnepi szertartás keretében napjaink testi és lelki betegeinek gyógyulásáért is imádkoztak Gábor Bertalan plébános... »

2017. augusztus 8. kedd

Pécsi Rita: Az új „keret” megváltoztatja az események, emberek, érzelmek jelentését

Az Új Ember katolikus hetilapban Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató, pedagógiai szakértő Életre nevelő címmel havonta jelentkező rovatot indított. A szüntelen, a légkört rontó panaszkodás helyett ma az „átkeretezés” technikáját ajánlja figyelmünkbe a szerző.

2017. július 31. hétfő

Új felzárkóztató célú segélyprogramot indított a Katolikus Karitász

„Szép otthon” néven a segélyszervezet új felzárkóztató célú programot indított öt egyházmegyei karitászcsoport részvételével. A program célja, hogy a résztvevők szebbé, ápoltabbá tegyék saját otthonukat, környezetüket, ezáltal javítsanak életkörülményeiken.

2017. július 21. péntek

Lezárult a regensburgi dóm kórusiskolájában elkövetett visszaélések kivizsgálása

Lezárult a regensburgi dóm kórusiskolájába 1945 és 1990 között járt kiskorú tanítványok ellen elkövetett visszaélések kivizsgálása. Az eredményeket Ulrich Weber ügyvéd tette közzé egy sajtótájékoztató keretében Regensburgban, július 18-án.

2017. július 21. péntek

Fesztiválkereszténység? – Interjú a Tusványos egyik előadójával, Homa Ildikó szociális testvérrel

Javában tart a nyári fesztiválok idénye Erdélyben (is). Homa Ildikó szociális testvér, pszichológus is jelen lesz az idei Tusványos szabadegyetem és diáktáborban Tusnádfürdőn. Az „Evangéliumi lélektan” című kötet szerzőjével ennek apropóján közölt interjút a Romkat.ro... »

2017. július 20. csütörtök

Pótfelvételt hirdet a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola

Az alábbiakban tájékozódhatnak azokról a szakokról, melyek esetében pótfelvételt hirdettek, illetve a jelentkezési és pótfelvételi határidőkről.

2017. július 16. vasárnap

5 nevelési tanács Louis és Zelie Martintól, a szentektől, akik szenteket neveltek

Nehéz a gyermeked fegyelmezni? Minden rossz szokásodat lemásolja? Aggódsz miatta, mert képes akár a földhöz vágni magát hiszti közben? Nem vagy egyedül. Louis és Zelie Martinnak, Lisieux-i Szent Teréz szüleinek hasonló problémákkal szembesülve kellett rájönniük, miként neveljék jól... »

2017. július 15. szombat

Pécsi Rita: „A játék megolajozza a testet és a lelket” (2. rész)

Az Új Ember katolikus hetilapban Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató, pedagógiai szakértő Életre nevelő címmel havonta jelentkező rovatot indított. A jókedvű együtt játszás számtalan gyümölcséről, a játékkészség fejlesztésének fontosságáról olvashatunk ma megjelenő... »

2017. július 7. péntek

Pécsi Rita: „A játék megolajozza a testet és a lelket” (1. rész)

Az Új Ember katolikus hetilapban Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató, pedagógiai szakértő „Életre nevelő” címmel havonta jelentkező rovatot indított. Ez alkalommal a játékról ír, ami lehet örömös tevékenység vagy alkotás, de mindenesetre emberi alapszükséglet, s hiánya erős... »

2017. július 4. kedd

Nem holnap, hanem most rögtön – A halogató ember imája a Szentlélekhez

Szent Josemaría Escrivá de Balaguer, az Opus Dei alapítójának imája a jelen pillanat fontosságára hívja fel figyelmünket; segíthet mindazoknak, akik hajlamosak a halogatásra – az élet kisebb és nagyobb dolgaiban egyaránt.

2017. június 30. péntek

tovább »