A test nem áll a lelkiség útjában – Hogyan hatnak a különféle testtartások imádságainkra?

Sebastian Campos írását adjuk közre az imádság közben felvehető testtartásokról és azok hatásairól. Sebastian chilei laikus misszionárius, fiatalok evangelizációjával és pasztorációjával foglalkozik.

2017. február 18. szombat

Idő a fájdalomra – „Egészség, teljesség” címmel folytatódott a pécsi szabadegyetem előadás-sorozata

Február 8-án „Egészség, teljesség” címmel folytatódott a szabadegyetemi konferenciasorozat Pécsen. A témáról Udvardy György megyéspüspök, Kosztolányi György genetikus, az MTA Pécsi Területi Bizottságának elnöke és Szemelyácz János pszichiáter, addiktológus tartott... »

2017. február 10. péntek

Van időm Rád! – Édesanyák és lányok hétvégéjét tartották Szombathelyen

Január 27. és 29. között rendezték meg a „Van időm Rád!” elnevezésű hétvégét anyák és lányok számára a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémián. A programon tizenöt édesanya vett részt 10–16 év közötti lányával.

2017. február 7. kedd

Hogyan lehet hűségesnek maradni a fellobbanó érzelmek viharában?

Előfordul, hogy érzelmi viharba kerülünk – esetleg úgy is, hogy nem kívántuk magunknak. Mit tehetünk ilyenkor? Patsch Ferenc írását közöljük a jezsuita blogról.

2017. február 4. szombat

A Máltai Szeretetszolgálat szociális programmal járul hozzá Tatabánya fejlődéséhez

Január 28-án rendezték meg a „Társadalmi együttműködés erősítése Tatabányán” című projekt nyitó eseményét. A segélyszervezet és Tatabánya Város Önkormányzatának közös szociális programja a közösségépítés eszközével segíti a rászoruló emberek... »

2017. február 3. péntek

„Élen kell járnunk a félelmek oszlatásában” – Interjú Vízi Elemérrel

A jezsuiták új provinciálisával a béke szolgálatáról beszélgettünk.

2017. január 29. vasárnap

Kápolnát szenteltek Uruguayban Szent Louis Martin és Szent Marie-Azélie Guerin tiszteletére

Uruguay fővárosában, Montevideóban, a katolikus Renacer drogrehabilitációs projekt székhelyén kápolnát szentelt fel Daniel Sturla, Montevideo szalézi érseke, Szent Louis Martin és Szent Marie-Azélie Guerin tiszteletére december 28-án, Aprószentek ünnepén.

2017. január 28. szombat

A mozgás lelkisége, gyaloglás Jézussal – Könyvbemutató a Loyola Caféban

Január 26-án, csütörtökön este Budapesten, a Loyola Caféban nagy érdeklődés mellett mutatták be „A mozgás lelkisége” című könyvet, melynek írói Molnár Renáta és Hofher József SJ. A két szerzővel Horváth Árpád SJ, A Szív jezsuita folyóirat főszerkesztője beszélgetett.... »

2017. január 27. péntek

Rózsafüzér a barátaimmal: a szentekkel

Amikor Margaret Rose Realy bencés obláta megosztott egy fotót rózsafüzéréről az egyik közösségi oldalon, többen rácsodálkoztak, hogy olvasója tele van érmékkel, melyek különböző szentekhez kötődnek. Válaszként publikált írását tesszük közzé.

2017. január 25. szerda

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat immár itthon segít az olaszországi buszbaleset túlélőinek

Közvetlenül a buszbaleset után, január 21-én indult el Veronába a Magyar Máltai Szeretetszolgálat csoportja, hogy segítséget nyújtson a sérülteknek, a hozzátartozóknak és az elhunytak családtagjainak. A szervezet munkatársai január 24-én indultak haza, hogy immár itthon folytassák... »

2017. január 25. szerda

Hogyan lehetünk boldogok férfiként és nőként? – Folytatódott a pécsi szabadegyetem

„Nő és férfi” címmel folytatódott a Pécsi Egyházmegye szabadegyetemi előadás-sorozata január 11-én. A témáról Udvardy György pécsi megyéspüspök mellett Bereczkei Tamás pszichológus, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának (PTE BTK) dékánja és Törőcsik Mária... »

2017. január 18. szerda

Hogyan lehetnénk következetesen hálásak az új esztendőben?

Robert McTeigue SJ, a Jézus Társasága marylandi tartományának tagja filozófia- és teológiaprofesszor, tapasztalt lelkivezető. Újévi írásában arra hívja fel a figyelmünket, milyen fontos elkötelezetten, fegyelmezetten és következetesen gyakorolni a hálát.

2017. január 6. péntek

Vegyük észre környezetünkben a magányos embereket – Interjú Elekes Szende pszichológussal

A karácsony a szeretet-Isten, a megváltó Krisztus ünnepe, és emellett a családé is. Sokan vannak azonban, akik ilyenkor még erősebben szenvednek kínzó magányuktól. Vajon milyen az ő karácsonyuk? Elekes Szende pszichológussal, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola tanárával... »

2016. december 26. hétfő

Hét dolog, amit az anyukák nagyon szeretnének karácsonyra

Hét tétel, amit valószínűleg minden édesanya felírna a karácsonyi kívánságai közé – és amelyek nem kerülnek egy fillérbe sem.

2016. december 20. kedd

Hogyan lassíts az iramon életed sűrű időszakaiban?

A liturgikus idők és a hétköznapok megélésében is az egyik legfontosabb tényező, hogy képesek legyünk lelassítani annyira, hogy oda tudjunk figyelni, meg tudjuk hallani Isten nekünk szóló üzenetét. Tíz ötlet Theresa Aletheia Noble FSP nővértől.

2016. december 19. hétfő

Közeleg a karácsony – Figyeljünk egymásra!

Sokak számára a december egy különösen kritikus hónap, a közelgő ünnep gondolata ugyanis felerősítheti magányukat, szomorúságukat. A Hajdúdorogi Főegyházmegye összefoglalója Ormay István pszichiáter „Ezért több az öngyilkosság karácsonykor” című írása alapján... »

2016. december 19. hétfő

Ki hozza az ajándékot?

Egy kétgyermekes amerikai anyuka Facebookon keringő írása ahhoz ad ötletet, hogyan lehet a gyerekeket az ajándékok fogadóiból Mikulássá, angyallá – vagyis ajándékozóvá tenni.

2016. december 17. szombat

Megfogalmazni azt, ami ott belül dübörög – Homa Ildikó versterápiás csoportot indított Kolozsváron

„Esztétika, stílus és ritmus az életemben” címmel versterápiás önismereti csoportot indított Kolozsváron Homa Ildikó szociális testvér, klinikai pszichológus és logoterapeuta, az „Evangéliumi lélektan – Önismeret mindenkinek” című könyv szerzője.

2016. december 12. hétfő

Díjat nyert a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által szervezett önkéntes pszichológiai tanácsadás

Idén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntes programja, a pszichológiai tanácsadás nyerte „Az év civil szervezeti önkéntes programja” elismerést, melyet december 7-én vettek át a program munkatársai.

2016. december 12. hétfő

Hogyan kell szakszerűen elfáradni? – Interjú Versegi Beáta-Mária nővérrel

Versegi Beáta-Mária CB keresztény antropológiát tanult; szupervízióval és lelki kíséréssel foglalkozik. Arról kérdeztük, milyen belső adottságok és külső, környezeti hatások vezethetnek kiégéshez, milyen intő jelek figyelmeztetnek bennünket, illetve milyen ellenszereket ismernek a... »

2016. december 11. vasárnap

tovább »