„Hangoljuk össze a vasárnapot és a hétköznapokat” – beszélgetés Versegi Beáta Máriával

November 9-én este a budapesti D18 Könyvesbolt és Kávézóban Kuzmányi István, a Magyar Kurír és az Új Ember főszerkesztője beszélgetett Versegi Beáta Máriával, a Nyolc Boldogság Közösség tagjával, a „Lehetőségek – a kiégésen innen és túl” című kötet szerzőjével.

2017. november 11. szombat

Krisztus a „betongyűrűben” – Bemutatták Vincenzo Paglia „Nővérünk, a halál” című kötetét

A Magyar Kurír Új Ember Kiadványok sorozatában megjelent kötetet Tegzes Katalin segítő nővér, Papp Miklós morálteológus és Szőke Péter, a Szent Egyed közösség magyarországi vezetője ismertette november 6-án Budapesten, a D18 kávézó és könyvesbolt közösségi termében.

2017. november 7. kedd

Hogyan kell szakszerűen elfáradni? – Találkozás Versegi Beáta Mária nővérrel

Találkozás Versegi Beáta Mária nővérrel, a Nyolc Boldogság Közösség tagjával, a „Lehetőségek – a kiégésen innen és túl” című könyv szerzőjével és a Központi Oltáregyesület vezetőjével; beszélgetés életéről, a kiégésről, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról... »

2017. november 6. hétfő

Tízéves az erdélyi Szent Gellért Alapítvány „őrangyala”

A szentegyházi Szent Gellért Alapítvány október 31-én rendhagyó „őrangyalprogramot” szervezett a helyi Gábor Áron Művelődési Házban. Az erdélyi alapítvány tíz éve vesz részt a Gyulafehérvári Caritas és a Hargita Megyei Ifjúsági és Sport Igazgatóság integrációs... »

2017. november 5. vasárnap

Pécsi Rita: Az ünnep – találkozás

Az Új Ember katolikus hetilapban Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató, pedagógiai szakértő „Életre nevelő” címmel havonta jelentkező rovatot indított. Az ünnepre készülődés, az ünnepre várakozás, a közös megvalósítás öröme áll e havi írásának középpontjában.

2017. október 30. hétfő

Az időskor lehetőségei – Nemzetközi konferenciát tartottak Pécsen

Nemzetközi szociáletikai konferenciát tartott október 25-én a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola a Magtár Látogatóközpontban Pécsen.

2017. október 27. péntek

Ifjúsági közösségvezetők egyházmegyei találkozója Kaposváron

Október 21-én rendezték meg a Kaposvári Egyházmegye ifjúsági közösségvezetőinek találkozóját a püspökség épületében. Bevezető előadásában Varga László megyéspüspök arról beszélt, minden közösség forrása a Szentháromság.

2017. október 24. kedd

Élet és megértés – Folytatódott a Pécsi Egyházmegye Szabadegyeteme

A Pécsi Egyházmegye konferenciasorozatának egymáshoz is kapcsolódó előadásaiban arra a kérdésre keresik a választ az előadók, hogy miben áll a keresztény életvezetés. Október 18-án Udvardy György pécsi megyéspüspök és Görföl Tibor teológus tartottak előadást „Élet és... »

2017. október 21. szombat

Gondoltál már arra, milyen jó lenne telefonon keresztül gyónni?

Telefonon keresztül gyónni? Erről a témáról írt nemrég Joshan Rodrigues, a mumbai érsekség papja, aki jelenleg egyházi kommunikációt tanul a római Szent Kereszt Egyetemen.

2017. október 19. csütörtök

Isten bennünk van, szeret minket – Előadás-sorozat a „Belső várkastély”-ról a D18-as kávézóban

A budapesti D18-as könyvesbolt-kávézó előadás-sorozatot indított Avilai Nagy Szent Teréz „Belső várkastély” című műve alapján. Az első előadást október 13-án tartották nagy érdeklődés mellett. Az előadók Béri Renátó kármelita szerzetes, lelkigondozó és Baráth Évi... »

2017. október 14. szombat

A hálát tanulják a gyerekek a szekszárdi „boldog iskolában”

A szekszárdi Szent József Katolikus Általános Iskolaközpont sikeres pályázatot nyújtott be a Jobb Veled a Világ Alapítvány által működtetett Boldogság Intézet felhívására, így az intézmény az idei tanévtől jogosult a „Boldog Iskola” cím viselésére.

2017. október 9. hétfő

Ferenc pápa: Az Egyház elköteleződik a gyermekek védelme mellett a digitális világban

„Új, hatékony, megelőző, összefogáson alapuló védelmet kell biztosítani a kiskorúak számára a digitális világ káros hatásaival szemben, mely korunk egyik legsúlyosabb kihívása” – hangsúlyozta Ferenc pápa beszédében, melyet a „Gyermekek méltósága a digitális világban”... »

2017. október 7. szombat

Ott éreztem igazán azt, hogy élek! – Interjú Laczkó-Dávid Zsófia onkológussal az El Caminóról

Laczkó-Dávid Zsófia 2016-ban végigjárta a Santiago de Compostelába vezető híres zarándokút spanyolországi részét, majd a magyar Szent Jakab-utat, az El Camino magyarországi szakaszát is. A Kézdivásárhelyről származó onkológussal Dénes Gabriella készített interjút, mely a RomKat... »

2017. október 7. szombat

Római konferencia a gyermekek védelméről a digitális világban: globális összefogásra van szükség

„Gyermekek méltósága a digitális világban” (Child Dignity in the Digital World) címmel rendezett nemzetközi konferenciát a Pápai Gergely Egyetem kiskorúak védelmével foglalkozó központja és a WePROTECT világszövetség október 3. és 6. között Rómában.

2017. október 7. szombat

Pécsi Rita: Beindult a „verkli!” – Megmarad-e a munkakedv?

Az Új Ember katolikus hetilapban Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató, pedagógiai szakértő Életre nevelő címmel havonta jelentkező rovatot indított. Ezúttal olyan apró „mesterfogásokról” olvashatunk, amelyekkel eredetivé, személyessé alakíthatjuk át munkánkat, melyet sokszor... »

2017. október 4. szerda

Az ember legjobb gyógyszere a másik ember – Beszélgetés egy kórházi lelkigondozóval

Ocsovainé Zsélyi Rita már több mint tizenkét éve szolgál a salgótarjáni Szent Lázár Kórházban mint főállású lelkigondozó. A Tarjáni Városlakó Magazinnak beszélt erről az összetett hivatásról, amelynek alappillérei szerinte: „odamenés, melléállás, velemenés”.

2017. október 2. hétfő

Új közösségeket és koordinátorképzést indít a Pure program

Új ifjúsági csapatokat indít szeptemberben és októberben Budapesten és Székesfehérváron a Pure program. A korábban Pure Fashion néven ismert szervezet koordinátorképzést is tart.

2017. szeptember 28. csütörtök

Daganatos betegséget átéltek ikonjait állították ki a lazaristák budapesti kápolnájában

„Égi és földi világ határán” címmel nyílt kiállítás az Ars Sacra Fesztivál keretében szeptember 16-án a Misszióstársaság, azaz a lazaristák szervezésében a rend Ménesi úti kápolnájában. A tárlaton daganatos betegséget átélt amatőr ikonfestők képeit mutatták be.

2017. szeptember 26. kedd

Segítő és ártó félelmeinkről – Szabadegyetemi előadás a Sapientia Főiskolán

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Családteológiai Intézetének (CSI) őszi szabadegyetemi előadását „Segítő és ártó félelmeink” címmel szeptember 21-én tartották meg az intézet vezető munkatársai: Papp Miklós, Somogyiné Petik Krisztina és Elekes Szende.

2017. szeptember 22. péntek

Részeges volt – és most úton van a szentté avatás felé

Tiszteletreméltó Matt Talbot hajdan szerette az italt, csakúgy, mint édesapja és testvérei. A dublini munkáscsalád gyermeke mégis elindult a szentté avatás útján.

2017. szeptember 14. csütörtök

tovább »