Új felzárkóztató célú segélyprogramot indított a Katolikus Karitász

„Szép otthon” néven a segélyszervezet új felzárkóztató célú programot indított öt egyházmegyei karitászcsoport részvételével. A program célja, hogy a résztvevők szebbé, ápoltabbá tegyék saját otthonukat, környezetüket, ezáltal javítsanak életkörülményeiken.

2017. július 21. péntek

Lezárult a regensburgi dóm kórusiskolájában elkövetett visszaélések kivizsgálása

Lezárult a regensburgi dóm kórusiskolájába 1945 és 1990 között járt kiskorú tanítványok ellen elkövetett visszaélések kivizsgálása. Az eredményeket Ulrich Weber ügyvéd tette közzé egy sajtótájékoztató keretében Regensburgban, július 18-án.

2017. július 21. péntek

Fesztiválkereszténység? – Interjú a Tusványos egyik előadójával, Homa Ildikó szociális testvérrel

Javában tart a nyári fesztiválok idénye Erdélyben (is). Homa Ildikó szociális testvér, pszichológus is jelen lesz az idei Tusványos szabadegyetem és diáktáborban Tusnádfürdőn. Az „Evangéliumi lélektan” című kötet szerzőjével ennek apropóján közölt interjút a Romkat.ro... »

2017. július 20. csütörtök

Pótfelvételt hirdet a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola

Az alábbiakban tájékozódhatnak azokról a szakokról, melyek esetében pótfelvételt hirdettek, illetve a jelentkezési és pótfelvételi határidőkről.

2017. július 16. vasárnap

5 nevelési tanács Louis és Zelie Martintól, a szentektől, akik szenteket neveltek

Nehéz a gyermeked fegyelmezni? Minden rossz szokásodat lemásolja? Aggódsz miatta, mert képes akár a földhöz vágni magát hiszti közben? Nem vagy egyedül. Louis és Zelie Martinnak, Lisieux-i Szent Teréz szüleinek hasonló problémákkal szembesülve kellett rájönniük, miként neveljék jól... »

2017. július 15. szombat

Pécsi Rita: „A játék megolajozza a testet és a lelket” (2. rész)

Az Új Ember katolikus hetilapban Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató, pedagógiai szakértő Életre nevelő címmel havonta jelentkező rovatot indított. A jókedvű együtt játszás számtalan gyümölcséről, a játékkészség fejlesztésének fontosságáról olvashatunk ma megjelenő... »

2017. július 7. péntek

Pécsi Rita: „A játék megolajozza a testet és a lelket” (1. rész)

Az Új Ember katolikus hetilapban Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató, pedagógiai szakértő „Életre nevelő” címmel havonta jelentkező rovatot indított. Ez alkalommal a játékról ír, ami lehet örömös tevékenység vagy alkotás, de mindenesetre emberi alapszükséglet, s hiánya erős... »

2017. július 4. kedd

Nem holnap, hanem most rögtön – A halogató ember imája a Szentlélekhez

Szent Josemaría Escrivá de Balaguer, az Opus Dei alapítójának imája a jelen pillanat fontosságára hívja fel figyelmünket; segíthet mindazoknak, akik hajlamosak a halogatásra – az élet kisebb és nagyobb dolgaiban egyaránt.

2017. június 30. péntek

Felavatták Labre Szent Benedek szobrát a székesfehérvári Kríziskezelő Központban

A székesfehérvári Kríziskezelő Központ megnyitásának 25. évfordulóját ünnepli. Ebből az alkalmából avatták fel június 10-én Labre Szent Benedek, a hajléktalanok és csavargók védőszentjének fából faragott szobrát a Nappali Szolgáltató Centrum udvarán.

2017. június 19. hétfő

Papp Miklós adott életvezetési tanácsokat a debreceni görögkatolikus roma szakkollégistáknak

Papp Miklós görögkatolikus pap tanulmányi hétvége keretein belül látogatott el a Szent Miklós Roma Szakkollégium és Diákotthonba, ahol a hatékony, hittel bővelkedő és Krisztushoz vezető életvezetési „stratégiák” témakörébe kalauzolta be mélyebben a hallgatóságot.

2017. május 31. szerda

Pécsi Rita: Az értékelés nagy hatalom

Az Új Ember katolikus hetilapban Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató, pedagógiai szakértő Életre nevelő címmel havonta jelentkező rovatot indított. Első alkalommal az iskolai év végéhez közeledve az értékelés lehetőségeit tárja elénk, hogy valóban annak a kifejezése legyen, amit... »

2017. május 30. kedd

Krisztust dicsőíteni a zene nyelvén – Köszöntjük a 70 éves Sillye Jenőt

Május 17-én ünnepelte 70. születésnapját Sillye Jenő, a hazai evangelizációs zene megalapítója, akit a közelmúltban Szent Adalbert-díjjal tüntetett ki Erdő Péter bíboros, prímás. A dalszerző-énekessel beszélgetünk.

2017. május 21. vasárnap

Láttatni a láthatatlant – Katolikus óvodapedagógusok szakmai konferenciája az értékek átadásáról

„A nevelés, növelés művészete” – ezzel a mottóval rendezte meg a Katolikus Óvodák XIV. Szakmai Konferenciáját a Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI) május 19-én, Budapesten, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia irodaházában.

2017. május 19. péntek

Liturgia a betegek szolgálatában – Kórházlelkészek ökumenikus konferenciáját tartották Vácon

Május 13-án, szombaton a kórházi területen dolgozó lelkészeket, papokat, lelkigondozókat és az önkéntes beteglátogatókat várták a Váci Egyházmegye Oktatási Központjába a kórházlelkészek ökumenikus konferenciájára.

2017. május 17. szerda

Hatodik alkalommal szervezték meg a józanság napja rendezvényt Debrecenben

Május 12-én és 13-án a több mint 25 éve működő Forrás Lelki Segítők Egyesülete és a 2001-ben alakult Debreceni Kábítószerügyi Egyeztető Fórum közösen szervezte meg a „józanság napja” elnevezésű programsorozatát Debrecenben.

2017. május 16. kedd

Megkezdte működését a Forráspont Lelkigondozó Szolgálat Szegeden

Május 9-én a Katolikus Ház dísztermében tartották a Forráspont Lelkigondozó Szolgálat ünnepélyes megnyitóját. A rendezvényen elhangzott: a Forráspont az a hely, ahol meghallgatnak minden betérőt, és azt üzenik minden fiatal számára, nincs egyedül.

2017. május 11. csütörtök

Apa-lánya napokat szervezett Veszprémben és Budapesten a Pure Fashion Alapítvány

A Pure Fashion Alapítvány április 28-án, illetve 29-én apa-lánya napokat szervezett Veszprémben és Budapesten.

2017. május 6. szombat

A komolyság és a játék dialektikája a személyiség fejlődésében – félévzáró előadás a Sapientián

A Sapientia Szabadegyetem félévzáró előadását Elekes Szende pszichológus és Bagyinszki Ágoston ferences szerzetes, teológus tartotta május 4-én a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán „A szellemi munka és a játékos szabadidő szerepe a lelki életben” címmel.

2017. május 5. péntek

Egy katolikus állandó diakónus lehet az új lakó Ausztria több száz éves remeteségében

Egy katolikus állandó diakónus nyerte el a sokak által áhított állást: ő lehet a remete Közép-Európa egyik utolsó remeteségében, mely egy kis ausztriai város fölött magasodó sziklán található.

2017. április 30. vasárnap

Apacsoport indul Budapesten

A budapesti Rév Szolgálat ismét apacsoportot indít gyermeket nevelő apák és leendő apák részére.

2017. április 29. szombat

tovább »