Krisztust dicsőíteni a zene nyelvén – Köszöntjük a 70 éves Sillye Jenőt

Május 17-én ünnepelte 70. születésnapját Sillye Jenő, a hazai evangelizációs zene megalapítója, akit a közelmúltban Szent Adalbert-díjjal tüntetett ki Erdő Péter bíboros, prímás. A dalszerző-énekessel beszélgetünk.

2017. május 21. vasárnap

Láttatni a láthatatlant – Katolikus óvodapedagógusok szakmai konferenciája az értékek átadásáról

„A nevelés, növelés művészete” – ezzel a mottóval rendezte meg a Katolikus Óvodák XIV. Szakmai Konferenciáját a Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI) május 19-én, Budapesten, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia irodaházában.

2017. május 19. péntek

Liturgia a betegek szolgálatában – Kórházlelkészek ökumenikus konferenciáját tartották Vácon

Május 13-án, szombaton a kórházi területen dolgozó lelkészeket, papokat, lelkigondozókat és az önkéntes beteglátogatókat várták a Váci Egyházmegye Oktatási Központjába a kórházlelkészek ökumenikus konferenciájára.

2017. május 17. szerda

Hatodik alkalommal szervezték meg a józanság napja rendezvényt Debrecenben

Május 12-én és 13-án a több mint 25 éve működő Forrás Lelki Segítők Egyesülete és a 2001-ben alakult Debreceni Kábítószerügyi Egyeztető Fórum közösen szervezte meg a „józanság napja” elnevezésű programsorozatát Debrecenben.

2017. május 16. kedd

Megkezdte működését a Forráspont Lelkigondozó Szolgálat Szegeden

Május 9-én a Katolikus Ház dísztermében tartották a Forráspont Lelkigondozó Szolgálat ünnepélyes megnyitóját. A rendezvényen elhangzott: a Forráspont az a hely, ahol meghallgatnak minden betérőt, és azt üzenik minden fiatal számára, nincs egyedül.

2017. május 11. csütörtök

Apa-lánya napokat szervezett Veszprémben és Budapesten a Pure Fashion Alapítvány

A Pure Fashion Alapítvány április 28-án, illetve 29-én apa-lánya napokat szervezett Veszprémben és Budapesten.

2017. május 6. szombat

A komolyság és a játék dialektikája a személyiség fejlődésében – félévzáró előadás a Sapientián

A Sapientia Szabadegyetem félévzáró előadását Elekes Szende pszichológus és Bagyinszki Ágoston ferences szerzetes, teológus tartotta május 4-én a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán „A szellemi munka és a játékos szabadidő szerepe a lelki életben” címmel.

2017. május 5. péntek

Egy katolikus állandó diakónus lehet az új lakó Ausztria több száz éves remeteségében

Egy katolikus állandó diakónus nyerte el a sokak által áhított állást: ő lehet a remete Közép-Európa egyik utolsó remeteségében, mely egy kis ausztriai város fölött magasodó sziklán található.

2017. április 30. vasárnap

Apacsoport indul Budapesten

A budapesti Rév Szolgálat ismét apacsoportot indít gyermeket nevelő apák és leendő apák részére.

2017. április 29. szombat

Családi krízisintervenciós képzést tartottak a nagyváradi karitász szervezésében

Tíz, szociális szférában működő civil szervezet önkéntesei vettek részt április 22-én Nagyváradon azon a családi krízisintervenciós képzésen, amelyet a nagyváradi Caritas Catolica szervezett a svájci finanszírozású VOLO projekt keretében.

2017. április 25. kedd

A szenvedés hozzátartozik az élethez, de az utolsó szó mindig az életé – Interjú Elekes Szendével

A húsvét jelenti nagypénteket, Jézus Krisztus önként vállalt kereszthalálát, de mindenekelőtt harmadnapon történt dicsőséges feltámadását. Kilátástalannak látszó szenvedés és mindent felülíró remény. Elekes Szende pszichológussal, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola... »

2017. április 17. hétfő

Gyóntatói továbbképzést tartanak Mátraverebély-Szentkúton

Idén április 23. és 26. között „Lelki betegség, bűn, megszállottság – határterületek és megkülönböztetések” címmel rendeznek gyóntatói továbbképzést Mátraverebély-Szentkúton, amelyre várják a papságot és a papságra készülő diakónusokat. A továbbképzés előadói:... »

2017. április 9. vasárnap

Élő cölibátus – egy könyv nem csak papoknak

Gerdenio Sonny Manuel SJ „Élő cölibátus. A papság egészséges útjai” című könyve több szempontból különlegesség a mai keresztény könyvkiadás palettáján. Kóczián Mária könyvajánlója a Párbeszéd Háza honlapján jelent meg.

2017. április 8. szombat

Az öt szeretetnyelv és a konfliktusok kezelése – Gary Chapman a Budapest Kongresszusi Központban

A házassági tanácsadással, életvezetéssel kapcsolatos könyveiről világszerte ismert amerikai párkapcsolati szakértő, baptista lelkész egyhetes magyarországi előadókörútját március 31-én zárta a Budapest Kongresszusi Központban. Fő témája a minden emberre sajátosan jellemző öt... »

2017. április 2. vasárnap

Osztó-Pontok: Pszichológus és teológus beszélgetett a hitről és az élet értelmének kereséséről

Március 27-én, Budapesten, a Háló Közösségi és Kulturális Központban került sor az Útkeresés Háza által szervezett Osztó-Pontok programsorozat legutóbbi rendezvényére, melyen Pataky Krisztina pszichológus és Török Csaba teológus beszélgetett arról, hogy a hit segít-e megtalálni... »

2017. március 28. kedd

Görögkatolikus baba-mama klubot szerveznek Debrecenben

Március végétől görögkatolikus baba-mama klubot rendeznek kéthetente a debreceni Szent Efrém-óvodában. A „Csapókert és Érmellék a nagyobb családokért” elnevezésű projekt keretében megvalósuló klub célja, hogy a kisgyermekkel otthon lévő anyukáknak találkozási lehetőséget... »

2017. március 24. péntek

„Átalakítják” a fogyatékkal élő diákok életét a szaléziak Kambodzsában

A Don Bosco Kep, a szaléziak vezette szakképző központ Kambodzsa déli részén 2013-ban nyitotta meg kapuit a fogyatékkal élő diákok előtt. Ma modellként szolgál az ország oktatási rendszere számára, mivel az ország első olyan kampusza lett, ahol a mozgássérültek teljesen egyedül... »

2017. március 18. szombat

Ferenc pápa a párbeszéd fontosságáról beszélt egy olasz lelkisegély-vonal önkénteseinek

A párbeszéden keresztül közeledjünk a másik szükségleteihez és építsük a valódi kommunikáció hídjait – így buzdította Ferenc pápa március 11-én egy olasz lelkisegély-vonal (Telefono Amico Italia) önkénteseit, akikkel a szolgálat létrehozásának 50. évfordulója alkalmából... »

2017. március 13. hétfő

Jótékonysági divatbemutatót szerveztek a szegedi Katolikus Házban

A Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvánnyal kapcsolatban álló gyógyult fiatalok és a tervezők mutatták be ruhakölteményeiket a „Csinosan a jó célért” kezdeményezés keretében megrendezett divatbemutatón március 5-én, a szegedi Katolikus Házban.

2017. március 6. hétfő

A gonosz öt módszere, hogy kísértésbe ejtsen a nagyböjtben

Több kísértést érzel, mint egyébként? Ez gyakran együtt jár a nagyböjttel. Theresa Aletheia Noble FSP nővér a kísértések felismerésében és elhárításában próbál segíteni.

2017. március 5. vasárnap

tovább »