Négyszáz éves a vincés karizma – Budapesten tartják a jubileumi év megnyitóját

2017-ben ünneplik a vincés karizma 400. születésnapját. A Páli Szent Vince alapította Misszióstársaság, azaz a lazarista rend magyar tartományában a jubileumi év megnyitóját január 28-án, szombaton, 18 órakor tartják Budapesten.

2017. január 23. hétfő

A Vatikán elismerte Vándor József hősies erényeit

Ferenc pápa január 20-án, pénteken kihallgatáson fogadta Angelo Amato bíborost, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusát, akit meghatalmazott az alábbi dekrétumok közzétételére, melyekben egy csodának, valamint hét Isten szolgája hősies erényeinek elismerése szerepel.

2017. január 22. vasárnap

Jól halad Isten szolgája Vándor József boldoggá avatásának ügye

A Szentek Ügyeinek Kongregációja rendes ülésén, amelyet január 17-én tartottak, a bíborosok és püspökök pozitív véleményt adtak Isten szolgája Vándor József magyar származású kubai misszionárius ügyében, és elismerték, hogy hősiesen gyakorolta a keresztény erényeket.

2017. január 19. csütörtök

Fáy Dávid jezsuita misszionáriusra emlékeztek szülőfalujában

Ternyák Csaba egri érsek mutatott be szentmisét Fáy Dávid jezsuita misszionárius halálának 250. évfordulója alkalmából a Borsod megyei Fáj település Szentháromság-templomában.

2017. január 16. hétfő

Krisztus szeretete sürget az egységre – az ökumenikus imahét megnyitó istentisztelete Budapesten

Az idei ökumenikus imahetet megnyitó istentiszteletet Budapesten, a Kálvin téri református templomban tartották meg január 15-én.

2017. január 15. vasárnap

Karácsony a pálmafák alatt – nem vakáció, hanem misszió

Marie Degenhardtnak 2016-ban igazán különleges volt a karácsonya, ugyanis önkéntesként Dél-Indiában, Salem közelében teljesít szolgálatot a helyi Don Bosco Gondozó Központban a HIV fertőzött gyermekek között.

2017. január 15. vasárnap

A Szentek Ügyeinek Kongregációja szavazott Francesco Convertini szalézi szerzetes ügyéről

Január 10-én, a Szentek Ügyeinek Kongregációja rendes ülésén a bíborosok és a püspökök igenlő szavazatot adtak Isten Szolgája Francesco Convertini szalézi szerzetes, misszionárius ügyében, elismerve, hogy hősiesen gyakorolta a keresztény erényeket.

2017. január 12. csütörtök

A mennyei lakoma előíze – karácsonyi ebéd a Szent Egyed közösséggel

December 25-én, karácsony napján a Szent Egyed közösség együtt ünnepelt szegény barátaival Budapesten, a Horváth Mihály téri Szent József-templomban. A szentmisét Székely János esztergom-budapesti segédpüspök, az MKPK Caritas in Veritate Bizottságának elnöke celebrálta Michels Antal... »

2016. december 25. vasárnap

Ferenc pápa – Hogyan folyik a római kúria reformja?

Megtudhatjuk Ferenc pápának abból a beszédéből, amelyet december 22-én délelőtt mondott a vatikáni Apostoli Palota Kelemen-termében, amikor fogadta a római kúria bíborosait és hivatalvezetőit a hagyományos karácsonyi köszöntés alkalmából.

2016. december 24. szombat

Megjelent Madassery Benvin Sebastian SVD Belső Gerinc című könyve

„Belső Gerinc” című könyvében Madassery Benvin Sebastian verbita szerzetes, a Pápai Missziós Művek (PMM) magyarországi igazgatója különleges lelki utazásra hívja az olvasót. A kötetet Bágya János, a PMM munkatársa mutatja be.

2016. december 20. kedd

Bábmissziós csoport alakult az ózdi görögkatolikus parókián

December 14-én mutatta be az ózdi görögkatolikus parókián alakult bábcsoport első előadását.

2016. december 15. csütörtök

Andrew Garfield 30 napos lelkigyakorlattal készült a Scorsese-film jezsuita szerzetesének szerepére

Andrew Garfield, a Silence (Némaság) című új Scorsese-film sztárja egy interjúban arról beszélt, hogyan került személyes kapcsolatba Jézussal a portugál jezsuita szerepére való felkészülés során.

2016. december 6. kedd

Ferenc pápa Twitter-üzenete december 3-án

A szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán Xavéri Szent Ferenc emléknapján.

2016. december 3. szombat

Xavéri Szent Ferenc áldozópap

Egyházunk egyik legnagyobb misszionáriusának, Ázsia apostolának életútját idézzük fel liturgikus emléknapján, december 3-án.

2016. december 3. szombat

Huszonnégy boldoggá avatásról döntött a Vatikán

Ferenc pápa december 2-án, pénteken fogadta Angelo Amato bíborost, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusát, és felhatalmazta a dikasztériumot új dekrétumok közzétételére.

2016. december 2. péntek

Hálát adtak Egerben a Szent István Rádió és Televízió működéséért

A Szent István Rádió alapításának 16., valamint a Szent István Televízió indulásának 5. évfordulója alkalmából mutatott be szentmisét Ternyák Csaba érsek november 24-én az egri Szent Mihály- és Szent János-főszékesegyházban.

2016. december 2. péntek

Ferenc pápa Twitter-üzenete november 29-én

A szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2016. november 29. kedd

Levélben szólít a pápa az ausztrál bennszülött kultúra megőrzésére

Nem hagyhatjuk, hogy az ausztrál bennszülöttek kultúrája eltűnjön – fogalmazott Ferenc pápa üzenetében, amelyet Szent II. János Pál történelmi látogatásának 30. évfordulója alkalmából küldött Ausztráliába.

2016. november 27. vasárnap

A Vatikánban lesz Martin Scorsese új filmjének premiere

Endó Súszaku magyarul „Némaság” címmel megjelent 1966-os regényéből forgatott filmet Martin Scorsese „Silence” (Csend) címmel. Az alkotást november végén mutatják be a Vatikánban. A különleges premieren jezsuita szerzetesek láthatják először a filmet.

2016. november 26. szombat

Megölték egy francia egyházi szeretetház alkalmazottját

November 25-én hajnalban a híradások szerint egy felfegyverzett személy megtámadta a franciaországi Montpellier közelében található intézményt, ahol egy idős ápoló holttestét találták a kiérkező rendőrök.

2016. november 25. péntek

tovább »