Ünnep és szabadság – A Nyolc Boldogság közösség táborában

Július 18-ától 23-áig a Nyolc Boldogság közösség tábora zajlik a Nagykanizsa melletti Homokkomáromban. A zsákfalu, a rendház és a templom környezete, a természet háborítatlan nyugalma ideális helyszíne az elmélyülésnek. De játékra is bőven akad alkalom.

2017. július 21. péntek

Fesztiválkereszténység? – Interjú a Tusványos egyik előadójával, Homa Ildikó szociális testvérrel

Javában tart a nyári fesztiválok idénye Erdélyben (is). Homa Ildikó szociális testvér, pszichológus is jelen lesz az idei Tusványos szabadegyetem és diáktáborban Tusnádfürdőn. Az „Evangéliumi lélektan” című kötet szerzőjével ennek apropóján közölt interjút a Romkat.ro... »

2017. július 20. csütörtök

„Ha Isten él benned, több nem kellhet” – Elindult a Csillagösvény missziós körút

Balatonboglárról indult útnak július 19-én Böjte Csabával a Balatoni Csillagösvény missziós körút, a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkórussal és a dévai gyerekekkel. Ötödik alkalommal járják be a Balaton környéki településeket, szereznek lelki és művészi élményt a lakosoknak... »

2017. július 20. csütörtök

Új honlapot indított a Világiak, Család és Élet Kongregációja

A Világiak, Család és Élet Kongregációja új honlapot indított július 10-én. A weboldalon híreket közölnek a dikasztérium, valamint Ferenc pápa tevékenységéről, láthatók a hivatal közösségi hálókon közzétett bejegyzései, illetve videók is megtekinthetők.

2017. július 20. csütörtök

„Térj be sátrunkba! Van Közös Pontunk!” – A KözösPont Misszió idén is jelen van a fesztiválokon

A KözösPont missziós sátor a katolikus, református és evangélikus egyházak közös összefogása nyomán már 2000 óta jelen van a nagyobb hazai könnyűzenei fesztiválokon, hogy mint keresztény hely és közösség mindenkinek lehetőséget adjon a hitről, kereszténységről, életről való... »

2017. július 17. hétfő

Gyermekszívvel Isten házában – Interjú a ministrálásról Quadros Lytton szalézi szerzetessel

A kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnázium két tanára, Mezőkeresztesi Beatrix és Elleh Hajnalka készített interjút Ervanto Quadros Lytton indiai származású szalézi szerzetessel, hogy közelebbről is megismertessék a fiatal ministránsok szolgálatát.

2017. június 30. péntek

Missziós napokat tartottak Harkányban

Nagy érdeklődéssel fogadták a résztvevők a Jézus Szíve-búcsú missziós programjait Harkányban június 23–25. között.

2017. június 30. péntek

Dokumentumfilm készül Ferenc pápa művészetről írt könyvéből

2015 decemberében jelent meg a Vatikáni Múzeum és az olasz Mondadori kiadó közös kiadásában a „Ferenc pápa – Elképzelésem a művészetről” című könyv. Hamarosan dokumentumfilmen is láthatjuk, mit gondol a Szentatya a művészetről, a műalkotások szerepéről.

2017. június 30. péntek

Ferenc pápa fogadta a rezurrekcionisták nagykáptalanjának tagjait

Ferenc pápa június 24-én fogadta az Urunk Jézus Krisztus Feltámadásának Kongregációja, azaz a rezurrekcionisták nagykáptalanjának harminc tagját. A Szentatya beszédét a nagykáptalan mottójához kapcsolta: „A feltámadt Úr jelenlétének tanúi: a közösségtől a világig”.

2017. június 28. szerda

Pápai áldásban részesült a Brazíliában élő gyémántmisés magyar misszionárius

A Brazíliában élő misszionáriusnak, a gyémántmisés Molnár Lászlónak a székesfehérvári püspökségen adta át sok évtizedes evangelizációs szolgálatáért Spányi Antal megyéspüspök a szentatya, Ferenc pápa áldását, június 12-én.

2017. június 12. hétfő

Edzett testben edzett lélek – Először rendeztek futózarándoklatot Máriapócson

A görögkatolikus nemzeti kegyhelyen, Máriapócson hagyományteremtő célzattal futózarándoklatot és családi futófesztivált tartottak június 10-én, szombaton.

2017. június 12. hétfő

Püspökkerti koncertek Székesfehérváron

Megnyílt a székesfehérvári Püspöki Palota kertje a nyári időszakban is. Adventben már hosszú évek óta várják a látogatókat, hogy lelki felkészülést nyújtsanak, elcsendesedést, imádságos ráhangolódást az ünnepre. Az idei nyártól kulturális eseményeknek, koncerteknek is helyet ad... »

2017. június 10. szombat

Ne féljünk megszólítani az embereket! – Dávid Katalin előadása a Szentháromságról

A június 11-ig tartó Budapesti Városmissziós Napok egyik nyitó rendezvényeként június 8-án Dávid Katalin Széchenyi-díjas művészettörténész „A Szentháromság” címmel tartott előadást a D-18 Könyves Kávéházban. Az estet Kunszabó Zoltán és az Új Jeruzsálem Katolikus Közösség... »

2017. június 9. péntek

Pappá szentelték a fiút, aki Roger testvér meggyilkolásának pillanatában Taizében kapta hivatását

A koreai-amerikai Daniel Kim útkereső fiatalként 2005 augusztusában éppen Taizében tartózkodott, amikor meggyilkolták Roger testvért. Kilenc méterre állt tőle, abban a pillanatban megszületett benne a papi hivatás gondolata.

2017. június 7. szerda

A pápa fogadta a Consolata missziós szerzeteseket

Ferenc pápa június 5-én, pünkösdhétfőn délelőtt találkozott a Vatikánban a nagykáptalanjukat tartó Consolata missziós szerzetesek és szerzetesnők mintegy 120 tagjával. Hozzájuk intézett beszédében a missziós stílus átgondolását kérte.

2017. június 6. kedd

A Szentháromságról tart előadást Dávid Katalin művészettörténész a Budapesti Városmissziós Napokon

Dávid Katalin művészettörténész „A Szentháromság” címmel tart előadást június 8-án, csütörtökön 18 órától a D-18 Könyves Kávézóban (Budapest VI., Dessewffy u. 18.). Közreműködik Csiszér László.

2017. június 3. szombat

Ferenc pápa rendkívüli missziós hónapot hirdetett 2019 októberére

Ferenc pápa, elfogadva a Népek Evangelizációjának Kongregációja ajánlását, rendkívüli missziós hónapot hirdetett 2019 októberére, XV. Benedek pápa „Maximum illud” kezdetű apostoli levele megjelenésének centenáriuma alkalmából.

2017. június 3. szombat

Felszítani magunkban a Szentlélek tüzét – Interjú Bartha Angéla szociális testvérrel

Június 8. és 11. között budapesti városmissziós napokat rendeznek a főváros belső kerületeiben. Bartha Angéla szociális testvérrel, a négynapos egyházi esemény koordinátorával beszélgetünk.

2017. június 3. szombat

Ferenc pápa: Üldöztetés árán is hirdessük Krisztust!

Igehirdetés, üldöztetés, imádság – a pápa e három vonás alapján jellemezte Szent Pál apostol életét június 1-jén, csütörtökön reggel, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2017. június 1. csütörtök

Az elrabolt keresztények eszközök a terroristák kezében – Egy misszionárius pap a marawi helyzetről

„Bízom benne, hogy a kormány bölcsen és meggondoltan cselekszik, hogy elkerüljük a vérontást” – fogalmazott Sebastiano D’Ambra, a Külmissziók Pápai Intézete (PIME) misszionáriusa a Fülöp-szigeteki Marawi városban május 23-án iszlamista terroristák által elrabolt keresztények... »

2017. június 1. csütörtök

tovább »