Ha úgy érzed, álmaid nem válnak valóra, itt egy neked való szent

Di Girolamo Szent Ferenc a rendi generálist ostromolta levelekkel, melyekben könyörgött, hogy küldjék Ázsiába, mégis Nápoly misszionáriusa lett belőle.

2017. május 26. péntek

Ferenc pápa: Emlékezet, imádság és küldetés – a keresztény élet topográfiája

A keresztény helye a világ, hogy ott hirdesse Jézust, de tekintete az ég felé fordul – fogalmazott reggeli homíliájában a pápa május 26-án, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2017. május 26. péntek

Tanszereket osztottak a nyíregyháza-örökösföldi templomban

Tanszereket osztottak május 21-én a nyíregyházi Örökösföldi Egyházközségben hagyományteremtő szándékkal. Idén 27 gyermeket ajándékozott meg az egyházközség, azokat a ministránsokat, hittanosokat, akik közösségük aktív tagjai.

2017. május 25. csütörtök

Szegeden vetítik a Faces of Love – A szeretet arcai Manilából című filmet

A Magyarországon működő ShoeShine alkotói közösség által készített film először hozza elérhető közelségbe Európa számára az ACAY misszió megrendítő szolgálatát Ázsiában. A filmet június 1. és 7. között mindennap 17 órakor vetítik a szegedi Belvárosi mozi Balázs Béla... »

2017. május 22. hétfő

Apátot választott a São Pauló-i magyar bencés közösség

A Magyar Bencés Kongregáció brazíliai Szent Gellért-apátságában május 12-én Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát, a Magyar Bencés Kongregáció prézes apátjának vezetésével apátválasztást tartottak.

2017. május 16. kedd

Ferenc pápa üzenete a hivatások 54. világnapjára

Húsvét negyedik vasárnapján, idén május 7-én ünnepeljük a papi és szerzetesi hivatások világnapját. Ferenc pápa ez évi üzenetének témája: a Lélek indít bennünket küldetésünkre.

2017. május 6. szombat

Fábry Kornél: A magyar Egyház készül a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra

Magyarország a Katolikus Egyház legnagyobb világrendezvényére készül. A 2020 szeptemberére meghirdetett 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) előkészítő folyamatának első évét értékelve Fábry Kornél, a NEK Általános Titkárságának főtitkára reményét fejezte ki, hogy a... »

2017. április 30. vasárnap

Zongorát ajándékozott a Boldogasszony Iskolanővérek szovátai házának Rost Andrea

Két zongorával gazdagodott a Marianum Ház Szovátán április 19-én, a hangszereket két budapesti művész, Balásházi Bálint és Rost Andrea adományozta a missziós központnak. Az ajándékot zenés összeállítással köszönte meg a Magyar Örökség díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek-... »

2017. április 25. kedd

Ferenc pápa elfogadta Melfi püspöke lemondását

A Szentatya elfogadta a dél-olaszországi Melfi-Rapolla-Venosa püspöke, Gianfranco Todisco lemondását, melyet a missióba induló főpásztor nyújtott be – szerepel a Szentszék április 21-i közlésében.

2017. április 22. szombat

Bemutatták a keresztények társadalmi jelenlétéről végzett hazai felmérés előzetes eredményeit

Március 30-án tartották „A megújulás reménye a keresztény társadalmi jelenlétben” elnevezésű országos online kutatás nyilvános eredményismertető rendezvényét Budapesten, a Háló Közösségi és Kulturális Központban.

2017. március 31. péntek

A barátkozás a misszió útja – Pro Ecclesia Hungariae díjban részesült Csókay Károly jezsuita

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Pro Ecclesia Hungariae díjat adományozott a kilencvenéves Csókay Károly jezsuita szerzetesnek. A kitüntetést a testület nevében a konferencia elnöke, Veres András győri megyéspüspök adta át március 30-án, Budapesten, az MKPK székházában.

2017. március 30. csütörtök

Szóljunk mai nyelven a hitről – Erdő Péter volt a katolikus rádió közönségtalálkozójának vendége

A Magyar Katolikus Rádió március 28-án közönségtalálkozót és nyilvános felvételt szervezett, melynek vendége Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek volt. A főpásztort Sályi András felelős szerkesztő és Szikora József főszerkesztő kérdezte.

2017. március 29. szerda

Plébániai missziót szerveztek a verbiták részvételével Pápán

Március 23. és 26. között a pápai Szent Anna-plébánián szerveztek missziós napokat, amelyre az Isteni Ige Társasága szerzeteseit (verbiták) hívták vendégül. Az esemény záró szentmiséjét Márfi Gyula érsek celebrálta március 26-án, vasárnap a Szent József-kápolnában.

2017. március 29. szerda

Don Bosco-busz – A szaléziak tudják: nem elég jót cselekedni, elérhetővé is kell tenni

Különleges módon segíti az olaszországi Calabria régióban található Locri szalézi házának igazgatója, Mimmo Madonna atya, hogy a helyi fiatalok hasznosan töltsék el idejüket: buszt bérel, hogy a város szélén élő gyermekek is eljuthassanak az oratóriumba.

2017. március 28. kedd

Scola bíboros: Lehet evangelizálni egy olyan gazdag nagyvárost is, mint Milánó

Milánó újjászületőben van, aminek már láthatók a jelei a munka, a kultúra, a szolidaritás, a polgárok közötti barátság terén, igaz, ellentmondásosan. Angelo Scola bíboros, milánói érsek így jellemezte városát a Vatikáni Rádiónak adott interjújában, a pápa május 25-i, szombati... »

2017. március 24. péntek

Egyiptomi missziós nővérek – Egész életükkel tanúskodnak a hitükről

Maria Clara Caramagno, a Szűz Mária Szeplőtelen Szívének Ferences Misszionárius Nővérei kongregáció egyiptomi provinciálisa nyilatkozott a Zenit hírügynökségnek a legszegényebbek között végzett tevékenységükről, és arról, milyen nagy örömmel várják a pápát, aki április... »

2017. március 24. péntek

Hídemberek – Erdő Péter adta át az első nyolcvanöt romapasztorációs munkatárs oklevelét

Március 19-én, vasárnap délután Esztergomban a Nagyboldogasszony és Szent Adalbert Főszékesegyházban hálaadó szentmisét celebrált Erdő Péter bíboros, prímás majd ezt követően a Szent Adalbert Központban átadta a „Roma lelkipásztori munkatárs segítő képzés” végzős hallgatói... »

2017. március 20. hétfő

Új püspöke van a Szaharának – Hosszú katonai karrier után szentelték pappá

John Gordon MacWilliam misszionáriust, a Fehér Atyák papi kongregációjának tagját nevezte ki március 16-án Ferenc pápa a Szaharát is magában foglaló laghouati egyházmegye püspökévé Algériában. Elődje életkora miatt távozik, szintén a Fehér Atyák rendjébe tartozik.

2017. március 19. vasárnap

„Átalakítják” a fogyatékkal élő diákok életét a szaléziak Kambodzsában

A Don Bosco Kep, a szaléziak vezette szakképző központ Kambodzsa déli részén 2013-ban nyitotta meg kapuit a fogyatékkal élő diákok előtt. Ma modellként szolgál az ország oktatási rendszere számára, mivel az ország első olyan kampusza lett, ahol a mozgássérültek teljesen egyedül... »

2017. március 18. szombat

Újrahasznosítják a milánói világkiállítás szentszéki pavilonját

Március 15-én, tíz nappal Ferenc pápa milánói lelkipásztori látogatása előtt indult el a város egyik peremkerületéből az a kezdeményezés, amelynek célja a 2015-ös milánói világkiállítás szentszéki pavilonjának újraértékesítése.

2017. március 18. szombat

tovább »