Ferenc pápa üzenetet küldött az új evangelizációról szóló manilai konferenciára

„A tanítványlét és a misszionáriusi átalakulás kihívásaival úgy nézzetek szembe, hogy ne csak a Fülöp-szigetekre tekintsetek, hanem a hatalmas ázsiai kontinensre és azon túl is!” – buzdítja a pápa a július 18. és 22. között Manilában rendezett, az új evangelizálásról szóló... »

11:33

Dominique Lebrun francia érsek, volt futballbíró: Felnézek a horvátokra

Dominique Lebrun tizenhárom éven át fújta a sípot focimeccseken mint a francia futballszövetség játékvezetője. Ma már nem bíróként dolgozik, hanem érsek. Az alábbi interjúban hazája vb-győzelméről beszél.

2018. július 17. kedd

Tizedik országos táborát tartotta a Szent Gyermekség Műve Nyíregyházán

A Szent Gyermekség Műve közösségeinek zömében 7–14 éves tagjai és a 14 éves kor fölötti ifjúsági missziós gyermekek táborát minden évben másutt szervezik meg. Idén július 4. és 8. között Nyíregyházára érkezett a 120 táborozó.

2018. július 12. csütörtök

Korzenszky Richárd: Az európaiságról – Szent Benedek Atyánk ünnepén

Korzenszky Richárd bencés szerzetes írását adjuk közre Szent Benedek, Európa fővédőszentjének ünnepén.

2018. július 11. szerda

Ferenc pápa Twitter-üzenete július 8-án

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2018. július 8. vasárnap

Nagyváradra látogattak a szatmárnémeti Redemptoris Mater szeminárium hallgatói

Július 3-án a nagyváradi püspökség vendégei voltak a szatmárnémeti Redemptoris Mater-szeminárium elöljárói és diákjai.

2018. július 8. vasárnap

„Semmi sem lesz lehetetlen nektek” – Öt világhírű szent, akik megkapták a bilokálás ajándékát

Az ember természeténél fogva alá van vetve a világ fizikai törvényeinek. Nem tudunk gép nélkül repülni, átugrani magas épületeket, vagy egyszerre két helyen lenni. Azonban „Istennek semmi sem lehetetlen” (Lk 1,37).

2018. július 5. csütörtök

Michael August Blume érsek – A Magyarok Nagyasszonya-plébániáról Magyarország nunciatúrájáig

Július 4-én Michael August Blume-ot nevezte ki apostoli nunciusnak, vagyis a Szentszék magyarországi nagykövetének Ferenc pápa. Blume érsek életében nem ez az első alkalom, hogy szoros kapcsolatba kerül a magyarsággal: papi hivatásának kibontakozásában is fontos szerepet játszott a magyar... »

2018. július 5. csütörtök

Lobogjon a tűz – Burbela Gergely tartományfőnök a verbiták 18. általános káptalanjáról

Június 17. és július 14. között zajlik az Isteni Ige Társasága, azaz a verbita rend 18. általános káptalanja Róma mellett, Nemiben. Ferenc pápa június 22-én fogadta a káptalan résztvevőit. Burbela Gergely SVD tartományfőnököt kérdeztük a rendi tanácskozásról és a találkozásról a... »

2018. június 27. szerda

A változás a kicsinyeken kezdődik – Egy misszionárius a kenyai utcagyerekek között

Nairobiban 150 ezer, egész Kenyában 300 ezer utcagyerek él – a számok nyugtalanítóan magasak. Kizito atya, komboniánus szerzetes, a Koinonia közösség alapítója segítségével sokan új életet kezdenek.

2018. június 25. hétfő

Isten akarata, hogy szentek legyetek! – Küldetési szentmise Nagykanizsán

Varga László kaposvári megyéspüspökkel ünnepelték június 21-én a mintegy száz fő részvételével zajlott Élet és Lélek szeminárium záró, küldetési szentmiséjét a nagykanizsai Szent József-templomban.

2018. június 22. péntek

Ferenc pápa első beszéde Genfben: Az ökumenizmus veszteséges vállalkozás!

Június 21-én csütörtök délelőtt a Szentatya részt vett az Egyházak Világtanácsának Ökumenikus Központjában szervezett közös imádságon. A pápa a szervezet fennállásának hetvenedik évfordulója alkalmából látogatott el Genfbe.

2018. június 21. csütörtök

Kirill pátriárka sportszerűségre és fegyelemre buzdít a foci-vb kezdetén

A labdarúgó-világbajnokságot idén – első alkalommal a futball történetében – Oroszország rendezi június 14. és július 15. között. A moszkvai pátriárka sportszerűségre, alázatra ösztönöz, és óva int a doppingszerek használatától.

2018. június 13. szerda

Törökországban egyre több a keresztény, de nincsenek lelkipásztorok

Vannak, akik szeretnének megkeresztelkedni, nekünk viszont nincsenek papjaink, akik foglalkoznának velük – nyilatkozta Paolo Bizzetti kelet-törökországi jezsuita püspök, aki a monasztikus életet is szeretné újjáéleszteni Kappadókiában, a nagy egyházatyák hazájában.

2018. június 12. kedd

Elhunyt a világ legidősebb apácája

Japánban elhunyt a világ legidősebb szerzetesnővére június 5-én. A spanyol származású Victoria de la Cruz az Adorációs Nővérek rendjének tagja volt. Három hét múlva ünnepelte volna 111. születésnapját.

2018. június 7. csütörtök

Ülésezett a püspöki konferencia

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) június 5-én és 6-án megtartotta nyári rendes ülését. Mohos Gábor, az MKPK titkára június 7-én számolt be az ülésen tárgyalt témákról.

2018. június 7. csütörtök

„Igyekeztem az Egyház szívében lenni” – Interjú Németh Emma szociális testvérrel

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Pro Ecclesia Hungariae díjat adományozott Németh Emma szociális testvérnek. A kitüntetést Veres András püspök, az MKPK elnöke adta át június 5-én Budapesten, a püspöki konferencia székházában. A kitüntetettet életéről, hivatásáról... »

2018. június 5. kedd

A Pápai Missziós Művek nemzeti igazgatói tettek látogatást a Szentatyánál

Ferenc pápa az Apostoli Palota Kelemen-termében június 1-jén fogadta a Pápai Missziós Művek nemzeti igazgatóit. A Szentatya a 2019 októberére meghirdetett rendkívüli missziós hónap előkészítésének alkalmából fordult hozzájuk beszédével.

2018. június 2. szombat

Ostiában ünnepli az úrnapját Ferenc pápa

Ostia városa nagy örömmel készül Ferenc pápa fogadására, aki az úrnapi körmenetet június 3-án a Rómához közeli tengerparti városban vezeti majd.

2018. június 2. szombat

Csoda Vietnámban: Szent Teréz megjelent a szeretet apostolának

Marcel Nguyễn Tân Văn redemptorista szerzetes testvér a huszadik század első felében élt Vietnámban. A fiatalember sok szenvedésen ment keresztül, azonban valaki mindig a segítségére sietett. Így vált Marcel „a szeretet apostolává”.

2018. június 1. péntek

tovább »