Misszionáriusok találkozója Vácon

Magyarországon szolgálatot teljesítő külföldi misszionáriusok érkeztek Vácra szeptember 16-án. A találkozót immáron nyolcadik alkalommal szervezte meg Benvin Sebastian Madassery verbita szerzetes, a Pápai Missziós Művek magyarországi igazgatója.

2017. szeptember 19. kedd

Karitatív tevékenységéért kapott díjat Csuja Imre színművész

Csuja Imre kapta szeptember 7-én a Hajléktalanokért Közalapítvány „Hajléktalan Emberért” díját. A színművész régóta tevékenykedik az otthontalanokért, többek között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményein keresztül.

2017. szeptember 19. kedd

Damaszkuszi út – Cigánymissziós családi napot szerveztek Debrecenben

A Tiszántúli Református Egyházkerület Cigánymissziója és az Egy Cseppnyi Segítség a Rászorultaknak Alapítvány közös szervezésében került sor szeptember 15-én a Damaszkuszi út elnevezésű projekt kezdőnapjára Debrecenben.

2017. szeptember 18. hétfő

Ferenc pápa a Jézus Szent Szíve misszionáriusai nagykáptalanjához: Új módon, új bort!

A pápa szeptember 16-án délelőtt a Kelemen teremben fogadta a Jézus Szent Szíve misszionáriusai nagykáptalanjának 85 fős közösségét, akik megbeszéléseik során alapítójuk, Jean Jules Chevalier karizmáját próbálták aktualizálni, hogy az megújított termékenységgel szolgálja az... »

2017. szeptember 16. szombat

Missziós hétvégét rendeztek Mindszentgodisán

A falubúcsúhoz kapcsolódva missziós napot szerveztek a Baranya megyei Mindszentgodisán szeptember 10-én. A rendezvényen a látványos színpadi produkciók mellett lelkiekben is gazdagodhattak az érdeklődők.

2017. szeptember 13. szerda

Faces of Love – A feltámadás csodái Manilában

A Műegyetemi Katolikus Közösség szervezésében szeptember 8-án Budapesten, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa épületében bemutatták „A szeretet arcai – A pokolból ki emel fel?” című dokumentumfilmet a Mária Misszionáriusai nővérközösség manilai... »

2017. szeptember 12. kedd

Önkéntes beteglátogató képzés indul a Budapesti Katolikus Kórházlelkészségen

A Budapesti Katolikus Kórházlelkészség szeretettel várja az önkéntes beteglátogató szolgálatra elhivatottságot érző, hitüket gyakorló katolikusok jelentkezését az október elején induló beteglátogató-képzésére.

2017. szeptember 10. vasárnap

Szent Rose Philippine Duchesne-re emlékeznek jubileumi évük alkalmából a Sacré Coeur nővérek

A Szent Szív Társaság szerzetesrend jubileumi évet kezdett 2017 nyarán. Ez alkalomból megemlékeznek Rose Philippine Duchesne nővérről, aki négy társával 1818-ban érkezett az Amerikai Egyesült Államokba, hogy a lánynevelésen keresztül Jézus Szent Szívének szeretetét terjessze az... »

2017. szeptember 10. vasárnap

Boldog Jacques-Désiré Laval

Szeptember 9-én emlékezik az Egyház Boldog Jacques-Désiré Lavalra, aki huszonhárom évig szolgált misszionáriusként Mauritiuson. II. János Pál pápa avatta őt boldoggá 1979-ben.

2017. szeptember 9. szombat

Gyóntál már mentőautóban? – Egy különleges misszió Louisiana államban

Az Amerikai Egyesült Államok Louisiana államában egy pap, Michael Champagne mobil gyóntatószékké alakított át egy mentőautót, hogy „másfajta gyógyítást” végezhessen.

2017. szeptember 5. kedd

Ferenc pápa a Shalom közösséghez: Ha tudunk nevetni önmagunkon, az megment az öntetszelgéstől

A pápa szeptember 4-én délben a vatikáni VI. Pál teremben találkozott a Katolikus Shalom Közösség mintegy négyezer tagjával. A sok derűvel, nevetéssel teli találkozón először tanúságtételek hangzottak el, majd a Szentatya spanyol nyelven kötetlenül válaszolt a neki feltett kérdésekre... »

2017. szeptember 5. kedd

Új vikáriust választottak a magyarországi domonkosok

A magyar domonkosok augusztus 28. és szeptember 1. között tartották nagykáptalanjukat, amely során vikáriussá választották Andrzej Kosteckit, aki Barna Mátét váltja kilencéves elöljárói szolgálata után.

2017. szeptember 4. hétfő

Elindult a szalézi missziós önkéntesség Magyarországon

Idén nyáron, miután befejezték a felkészítő képzéseket, két fiatalnak lehetősége volt rövid külföldi missziós önkéntes szolgálatra, a harmadik pedig egy zarándoklaton vett részt korábbi önkéntesekkel. Ezzel elindult a missziós önkéntes mozgalom a Magyar Szalézi Tartományban,... »

2017. augusztus 28. hétfő

A remény minden problémát legyőz – Ferenc pápa videoüzenetet küldött az argentin fiatal elítélteknek

„Ahhoz, hogy a büntetés eredményes legyen, rendelkeznie kell a remény távlatával; a reménnyel, hogy sikerül visszailleszkedni a társadalomba” – fogalmaz a Szentatya üzenetében, amelyet Argentína szövetségi fegyintézete egyetemi diákközpontjának küldött.

2017. augusztus 25. péntek

Olasz egyetemi küldöttség Matteo Ricci jezsuita misszionárius nyomában

Augusztus 23-tól a hónap végéig a milánói és a római Szent Szív katolikus egyetem szervezésében hatvanöt fős küldöttség indult Kínába, hogy Sanghajtól Pekingig a jezsuita misszionárius, Matteo Ricci nyomába szegődjenek.

2017. augusztus 24. csütörtök

Hazánkban is kezdetét vette a Neokatekumenális Út missziója

Ternyák Csaba egri érsek augusztus 6-án megáldotta a Neokatekumenális Út lelkiségi mozgalom misszióba induló tagjait. Az Egri Főegyházmegye ehhez kapcsolódó közleményét az alábbiakban tesszük közzé.

2017. augusztus 7. hétfő

Encsen rendezték meg a Szent Gyermekség Műve országos táborát

A Pápai Missziós Művek szervezésében július 26. és 30. között zajlott az országos missziós tábor a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Encsen, melynek mottója ez volt: „Adjatok hálát mindenért” (1Tessz 5,16–18). A tábor nyitó szentmiséjét Ternyák Csaba egri érsek mutatta be.

2017. augusztus 3. csütörtök

Csillagösvény missziós zarándoklat Böjte Csabával a Balaton körül

A Magyar Örökség díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar Böjte Csaba testvérrel az idén is ellátogatott a Veszprémi Főegyházmegyébe. A Balatoni Csillagösvény missziós zarándoklat során július 20-án Balatonarácsra, a Koloska-völgybe, 21-én Balatonalmádiba látogattak.

2017. augusztus 2. szerda

BoscoFeszt 2017 – A család jegyében Péliföldszentkereszten

Harmadik alkalommal tartották meg július 17. és 21. között Péliföldszentkereszten a Don Bosco Szaléziak, a Don Bosco Nővérek és a Szalézi Ifjúsági Mozgalom fiataljainak közös szervezésében a BoscoFeszt elnevezésű, fesztivál jellegű tábort, amelyen idén mintegy százhatvan fiatal vett... »

2017. július 24. hétfő

Ünnep és szabadság – A Nyolc Boldogság közösség táborában

Július 18-ától 23-áig a Nyolc Boldogság közösség tábora zajlik a Nagykanizsa melletti Homokkomáromban. A zsákfalu, a rendház és a templom környezete, a természet háborítatlan nyugalma ideális helyszíne az elmélyülésnek. De játékra is bőven akad alkalom.

2017. július 21. péntek

tovább »