Értékes élményekkel a magyar kultúráért

Garamvölgyi Anett immár második éve dolgozik a szilágysomlyói plébánián a Nemzetpolitikai Államtitkárság által meghirdetett Petőfi Sándor Program ösztöndíjasaként a szórványmagyarság kulturális életét támogatva. Dénes Gabriella interjúját adjuk közre.

2017. november 19. vasárnap

Politikai célú dezinformációs hadjáratok – A „fake news” világa

Az alábbiakban Charles de Pechpeyrou publicisztikáját adjuk közre magyar nyelven, mely a L’Osservatore Romano vatikáni napilapban jelent meg november 16-án.

2017. november 17. péntek

Szent Roque González de Santa Cruz jezsuita – a „valódi Gabriel atya”

November 17-én emlékezik az Egyház Szent Roque González de Santa Cruz jezsuita szerzetesre, a guarani nép földjén létrehozott missziók alapítójára, illetve vértanútársaira, Szent Alonso Rodríguezre és Juan de Castillóra.

2017. november 17. péntek

Az apostolkodás háromlábú suszterszék – Országos cursillotalálkozót tartottak Debrecenben

Több mint hatszáz fő részvételével rendezték meg a magyarországi Cursillo mozgalom VI. országos találkozóját (a mozgalom szóhasználatában: ultreyát) november 4-én Debrecenben, a Szent Anna-székesegyházban.

2017. november 9. csütörtök

Megyei Prima díjat kapott Chavvakula Lourduraju verbita szerzetes

A Vállalkozók Országos Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete Prima díját vehette át oktatás és köznevelés kategóriában az indiai származású Chavvakula Lourduraju verbita szerzetes, körömi káplán november 4-én Miskolcon.

2017. november 6. hétfő

Esztergomban rendezték meg a katolikus televíziók nemzetközi konferenciáját

Október 24. és 26. között tartotta meg Esztergomban közös nemzetközi konferenciáját az EWTN katolikus televízió és a Bonum TV.

2017. november 5. vasárnap

Krisztus vértanúi és az iszlám barátai – Boldoggá avatják a tibhirine-i trappista szerzeteseket?

1996. március 26-ról 27-re virradó éjszaka terroristák egy csoportja az algériai tibhirine-i trappista monostor kilenc szerzetese közül elrabolt hetet, akiket később kivégeztek. Az Emberek és istenek című filmből ismert szerzetesek boldoggá avatásáról kérdezték Thomas Georgeont, ügyük... »

2017. november 4. szombat

A Király! A királyod? – Legyünk 20 ezren együtt az Úrral november 25-én!

Egyórás szentségimádásra hívnak Krisztus Király főünnepének előestéjén, november 25-én, szombaton a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve az esemény szervezői. Céljuk, hogy 17–18 óra között húszezren imádkozzanak egyszerre.

2017. november 4. szombat

Ferenc pápa Twitter-üzenete november 4-én

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. november 4. szombat

Elmélkedés a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus imádságáról

2020-ban Budapesten rendezik meg az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK). Az ünnepi eseményre készülve hétről hétre egy imát imádkozunk templomainkban. Versegi Beáta Mária CB az imáról írt elmélkedését adjuk közre az alábbiakban.

2017. november 2. csütörtök

A boldoggá avatás előtt álló Vándor József szalézi szerzetesre emlékeztek Kubában

Tiszteletre méltó Vándor (Puchner-Wech) József szalézi misszionárius huszonöt évig szolgált Kubában, Santa Clarában. Egykori plébániáján nagy tisztelettel és odaadással ápolják emlékét. Október 8-án, halálának évfordulóján ünnepi megemlékezést tartottak a Kármelhegyi... »

2017. október 31. kedd

Missziós nap Pécsen – KÉPRIPORT

Október harmadik vasárnapjához, a missziós világnaphoz kapcsolódóan missziós napot szervezett a pécs-gyárvárosi plébánia október 21-én.

2017. október 28. szombat

90 éve alakult meg a Párizsi Magyar Katolikus Misszió

Bár tavaly szeptember óta a Párizsi Magyar Katolikus Missziónak nincs plébánosa, a francia fővárosban élő magyar katolikusok ünnepségsorozatot szerveztek a misszió létrejöttének 90. évfordulója alkalmából.

2017. október 26. csütörtök

A hit azáltal erősödik, hogy továbbadják! – Rendkívüli missziós hónap lesz 2019 októberében

Ferenc pápa a missziós világnapon, október 22-én levelet küldött Fernando Filoni bíborosnak, a Népek Evangelizációjának Kongregációja prefektusának, bejelentve, hogy 2019 októberére rendkívüli missziós hónapot hirdet meg.

2017. október 25. szerda

Brazil szerzetes beszélt a verbita misszióról Toronyban

A missziók vasárnapja alkalmából október 21–22-én a szentmisék keretében egy Brazíliából származó verbita szerzetes tartott előadást a toronyi plébániához tartozó falvakban.

2017. október 25. szerda

Ferenc pápa: Mindent megelőzően te Istenhez tartozol!

Október 22-én a Szentatya a vasárnapi evangéliumról elmélkedett a déli Angelus elimádkozása előtt. Azt kérte, mindannyian tegyük fel magunknak a kérdést, kihez is tartozunk igazán. Ferenc pápa beszédét teljes terjedelmében közöljük.

2017. október 22. vasárnap

Buhfai Tham – egy maroknyi rizs

Benvin Sebastian SVD, a Pápai Missziós Művek magyarországi igazgatója írását közöljük a missziós világnap alkalmából.

2017. október 22. vasárnap

Ferenc pápa üzenete a 2017. évi missziós világnapra

Október 22-én tartjuk idén a missziós világnapot, melyet 1926 óta minden évben megünnepel Egyházunk. Az alábbiakban közreadjuk Ferenc pápa „A misszió a keresztény hit szívében” címmel a világnapra írt üzenetét.

2017. október 21. szombat

Nem kell temetni sem a német egyházat, sem a világegyházat – Beszélgetés Csiszár Klára teológussal

Ferenc pápáról, a német egyházról és a ministráns világszövetségről kérdezte a Jel folyóirat Csiszár Klárát, aki a Német Katolikus Püspöki Konferencia világegyházzal és a misszió kérdéskörével foglalkozó intézetének kutatója és a jezsuiták frankfurti filozófiai és... »

2017. október 21. szombat

Megnyitotta missziós évét a montreáli Magyarok Nagyasszonya-plébánia

Licskó Szabolcs plébános vezetésével szentmisével nyitották meg október 15-én a montreáli magyar plébánia missziós évét, melynek keretében kettős jubileumot ünnepelnek 2018-ban: az egyházközség fennállásának 90. és a templom építésének 55. évfordulóját.

2017. október 21. szombat

tovább »