„Vászonjézus” – George Stevens: A világ legszebb története című filmje a Párbeszéd Házában

„Vászonjézus” címmel indított sorozatot a Párbeszéd Háza, amely bemutatja, hogyan jelenik meg Jézus Krisztus alakja a filmművészetben. Március 6-án és 20-án George Stevens „A világ legszebb története” című, 1965-ben bemutatott alkotását vetítették Budapesten.

2018. március 21. szerda

Ír–magyar napokat tartottak a Könnyező Szűzanya búcsúja alkalmából Győrben

A győri Könnyező Szűzanya búcsúja március 16-án kezdődött a helyi Nagyboldogasszony-székesegyházban. Az egyházi, liturgikus programok mellett ír–magyar napokat is szerveztek az ünnephez kapcsolódva.

2018. március 21. szerda

Várják az idei Ars Sacra Fesztiválhoz csatlakozókat

A XII. Ars Sacra Fesztivált szeptember 15. és 23. között tartják, a Nyitott Templomok Napját szeptember 15-én rendezik meg; mindkettőhöz július 15-ig lehet csatlakozni programokkal, helyszínekkel.

2018. március 19. hétfő

Aba-Novák, Molnár C., Szőnyi – Kiállítás a Római Magyar Akadémia első ösztöndíjasainak műveiből

„Az első lépések – I primi passi” címmel március 17-én, pénteken kiállítást nyílt a Római Magyar Akadémia első ösztöndíjasainak műveiből az Akadémia Falconieri Palotájában Rómában.

2018. március 18. vasárnap

Dés Lászlóval ad koncertet a Szent Efrém férfikar Budapesten

Dés László szaxofonművésszel ad koncertet a Szent Efrém Férfikar egy hónap múlva, április 14-én, szombaton este fél 8-kor az ortodox húsvét alkalmából a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban.

2018. március 16. péntek

Fogzűr – Jakab-Köves Gyopárka legújabb regényéről

Jakab-Köves Gyopárka mára megérdemelten közismert írónő, lelkészfeleség, négy gyermek édesanyja, tanárnő, a nevezetes pápai református teológia kiváló hallgatója.

2018. március 16. péntek

A felejtés emlékei – Kiállítás a Képzőművészeti Egyetem gyűjteményéből

A Magyar Képzőművészeti Egyetemen „A felejtés emlékei – Fotó/modell 2.” címmel remek kiállítást rendeztek az intézmény tanárai és növendékei.

2018. március 15. csütörtök

Ferences jótékonysági est a kárpátaljai szegényekért Budapesten

Folytatódik a ferences jótékonysági estek sorozata: március 24-én a pasaréti Páduai Szent Antal-templomban rendeznek koncertet, melyen a kárpátaljai szegény családok javára gyűjtenek.

2018. március 15. csütörtök

Májusban mutatják be Wim Wenders Ferenc pápáról forgatott dokumentumfilmjét Amerikában

Május 18-án érkezik az észak-amerikai és nagy-britanniai, egy hónappal később pedig a németországi mozikba Wim Wenders Ferenc pápáról forgatott dokumentumfilmje, amelynek előzetesét kedden tette közzé a Vatikáni Televízió.

2018. március 14. szerda

Szent Ambrus-festményt loptak el Bolognában

Szent Ambrust ábrázoló 14. századi festményt loptak el a bolognai Pinacotecából március 10-én, szombat este – írta az Il Resto del Carlino napilap.

2018. március 14. szerda

Nagy Angyalka szakkollégista könyvét mutatták be Szombathelyen

Február 28-án mutatták be Nagy Angyalka, a II. János Pál Katolikus Szakkollégium diákja második, „A szívek mélyén” című kötetét az ELTE Savaria Egyetemi Központ (SEK) könyvtárában.

2018. március 12. hétfő

A szalézi szakgimnázium művészeti szakos tanulóinak alkotásaiból nyílt kiállítás Budapesten

A SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium művészeti szakos diákjainak munkáiból nyílt kiállítás „Nyitott Mappa” címmel a főváros IX. kerületében található Mester Galéria és Közösségi Térben (MeGKöT) március 8-án.

2018. március 12. hétfő

Filmszeretet, emberismeret – Saját hangján: Tomasevics Zorka a szinkronrendezésről

„Jó estét, Mrs. Campbell!”, „Sötét Torino”, „Az ördögűző”, „Danton”, „Vészhelyzet”, „Csengetett, Mylord?” – csupán néhány cím abból a több mint ötezer filmből, amelynek Tomasevics Zorka volt a szinkronrendezője.

2018. március 11. vasárnap

Bach Mindenkinek Fesztivál – Országszerte több mint száz helyszínen ünneplik a zeneszerzőt

Március 21-én Budapesten, a Szent István-bazilikában a budavári evangélikus templom, a Kálvin téri református templom és a bazilika orgonistái adnak közös koncertet.

2018. március 10. szombat

Új vitrinbe került a Mátyás-kálvária az esztergomi kincstárban

Esztergomban, a Főszékesegyházi Kincstárban új vitrinbe került a „Mátyás király kálváriája” elnevezésű ékszerkincs, a látogatók körülsétálva így már minden oldalról megtekinthetik a páratlan műalkotást.

2018. március 10. szombat

Liam Neeson ministránsként még papi hivatásról álmodott

Egy interjúban nemrégiben katolikus környezetben töltött gyermekkoráról mesélt Liam Neeson, a Star Wars (Csillagok háborúja) és számtalan egyéb film sztárja, aki a CNN új, egyháztörténeti témájú dokumentumfilm-sorozata narrátora.

2018. március 10. szombat

Rajz- és fotópályázat Mátyás királyról gyermekek számára

A veszprémi Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény a Mátyás király emlékévhez kapcsolódóan hirdet rajz- és fotópályázatot óvodások, általános iskolások és középiskolások számára.

2018. március 10. szombat

Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé nyílik Kecskeméten

A hét főbűn témájában nyílik meg a kilencedik országos Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé március 10-én Kecskeméten – közölte Gyergyádesz László művészettörténész, a biennálé alapító kurátora az MTI-vel.

2018. március 9. péntek

Egy filmben gazdag esztendő hazai seregszemléje – A 4. Magyar Filmhét és a Magyar Filmdíj jelöltjei

A Magyar Filmakadémia Egyesület szervezésében, a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával február 8. és 11. között a Corvin moziban zajlott a 4. Magyar Filmhét. Hogy a jelöltek közül kik kapják a díjakat, az a március 11-i díjkiosztón derül ki.

2018. március 9. péntek

Szobrot állítanak Slachta Margitnak Zuglóban

Március 5-én nyitották meg a Zuglói Civil Házban a kiállítást, mely a tavaly októberben kiírt pályázatra érkezett szobortervek legjobbjait mutatja be. A győztes Raffay Dávid alkotása lett. A szobor a Szociális Testvérek egykori zuglói anyaháza előtt áll majd.

2018. március 8. csütörtök

tovább »