Egyházi kórusok találkozóját rendezték Csíkban

Húsz kórus nyolcszáz tagja énekelt Isten dicsőségére április 22-én, szombaton a Felcsíki Egyházi Kórusok Találkozóján. Az immár 23. alkalommal megrendezett eseménynek ezúttal a csíkszenttamási római katolikus templom adott otthont.

09:00

Zongorát ajándékozott a Boldogasszony Iskolanővérek szovátai házának Rost Andrea

Két zongorával gazdagodott a Marianum Ház Szovátán április 19-én, a hangszereket két budapesti művész, Balásházi Bálint és Rost Andrea adományozta a missziós központnak. Az ajándékot zenés összeállítással köszönte meg a Magyar Örökség díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek-... »

2017. április 25. kedd

Megáldották Nagyváradon a Szent László-templom restaurált főoltárképét

Több mint két hónapig tartó restaurálási munkálatok után április 21-én került vissza eredeti helyére a Körös-parti nagyvárad-újvárosi plébániatemplom Szent Lászlót ábrázoló főoltárképe.

2017. április 24. hétfő

Mindszenty-szobrot avattak Kisnémediben

Beer Miklós váci megyéspüspök áldotta meg Mindszenty József bíboros, hercegprímás szobrát április 22-én a Pest megyei Kisnémediben.

2017. április 24. hétfő

Felavatták Szent II. János Pál pápa szobrát Máriabesnyőn

Szabadtéri szentmise keretében áldotta meg Nagy András apát, nyugalmazott plébános az isteni irgalmasság vasárnapján, április 23-án Szent II. János Pál pápa szobrát Gödöllő-Máriabesnyőn. A bazilika udvarán található két és fél méter magas szobor Lengyelországból... »

2017. április 24. hétfő

A szó elszáll, az írás megmarad – Látogatás az Országos Levéltár központi épületében

Grandiózus látvány a budai Várhegy északi oldalán a Magyar Országos Levéltár központi épülete. Historikus, neoromán stílusával, kissé kopott, szürkés színeivel történelmi hangulatot áraszt.

2017. április 24. hétfő

Várják a pályaműveket a II. Ars Sacra Filmfesztiválra

Az idén tíz éves Ars Sacra Fesztivál – mely ismét elnyerte az Európai Fesztiválszövetség által adományozott EFFE Label minősítést – a jubileum alkalmából meghirdeti második filmfesztiválját, mely szeptember 16. és 24. között lesz.

2017. április 23. vasárnap

Hozsannától Allelujáig

A Golgota dicsőítő csoport „A kegyelem húrjain”, valamint a Helyes_Beat „Örökkévaló” című, nemrég megjelent albumát ajánljuk.

2017. április 22. szombat

Varga Benedek, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója: „A múzeum sajátossága, hogy a bizalomra épül”

IGE-IDŐK címmel áprilisban nagyszabású kiállítás nyílik a Magyar Nemzeti Múzeumban a Reformáció 500 emlékévhez kapcsolódva. Ennek alkalmából is kérdeztük Varga Benedeket, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatóját.

2017. április 22. szombat

A piaristák pesti épülete a Duna kapujában

„Piar Tér Idő 100 300 400 – Piarista építkezések régen és most” címmel április 21-én jubileumi építészeti kiállítás nyílt a budapesti Piarista Gimnázium földszinti aulájában. Golda János Ybl-díjas építész, a rend magyar tartományának főépítésze mutatta be a kiállítás... »

2017. április 22. szombat

Kiállítással tisztelegnek a híres Don Bosco-portré szalézi alkotója előtt

A Perui Szalézi Tartomány kiállítást rendezett Jorge Mauchi szalézi szerzetes alkotásaiból, tisztelegve a rendkívüli ember és művész előtt. A tárlat április 7-én nyílt meg a limai Szalézi Technológiai Intézetben.

2017. április 20. csütörtök

Adománygyűjtő vacsorát szerveznek a kecskeméti görögkatolikus kápolna felújításáért

A Kecskeméti Görögkatolikus Kápolna és Közösségi Ház felújításának javára április 21-én, pénteken 17 órától rendeznek adománygyűjtő vacsorát.

2017. április 20. csütörtök

Felavatták Rieger Tibor a koronázási palástot ábrázoló szobrát

Április 17-én, húsvéthétfő este avatták fel a budai Várban Rieger Tibor bronzszobrát, mely a koronázási palástot ábrázolja.

2017. április 20. csütörtök

Gyászjelentés helyett világszenzáció – Az erdélyi Giotto-másolatról rendeztek konferenciát

A műemlékvédelmi világnap alkalmából a világszenzációt jelentő, 2015-ben feltárt kiszsolnai Giotto-freskómásolatról rendezett konferenciát a Teleki László Alapítvány április 18-án Budapesten, a Magyarság Házában.

2017. április 19. szerda

Grúz egyházi dallamok is felcsendülnek a Szent Efrém Férfikar szombati koncertjén

Április 22-én, szombaton a grúz Iberi Férfikarral ad közös koncertet a tizenötödik születésnapját ünneplő Szent Efrém Férfikar az „Orientale lumen” sorozat keretében a budapesti Szent István-bazilikában.

2017. április 19. szerda

Beer Miklós az együttérzésről a Máltai Szeretetszolgálat videósorozatában

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat rövidfilmjeiben egyházi személyek, művészek, magánemberek beszélnek arról, számukra mit jelent az együttérzés, és milyen gondolatokat ébreszt bennük a „Hajléktalan Jézus” szobor, mely április 11-én érkezett meg Magyarországra.

2017. április 18. kedd

A kiszsolnai Giotto-freskómásolatról rendeznek ma műemlékvédelmi konferenciát

Műemlékvédelmi szakmai konferenciát rendez a kiszsolnai Giotto-freskómásolat felfedezéséről, helyreállításáról és az Észak-Mezőség épített és kulturális örökségéről április 18-án Budapesten 16 órától a Magyarság Háza és a Teleki László Alapítvány.

2017. április 18. kedd

Mel Gibson Passióját játszották nagypénteken az Erkel Színházban

Nagypéntek estéjén, április 14-én formabontó módon, de értékes ajándékként – és a hírek szerint hagyományteremtő módon – levetítették Mel Gibson híres, 2004-ben készült „Passió” című filmjét.

2017. április 17. hétfő

Krisztus feltámadása átragyog a történelmi katasztrófákon – Beszélgetés Jelenits Istvánnal

A magyar költészetben számtalan vers jelent meg a húsvétról, költőinket mindig foglalkoztatta Jézus Krisztus kereszthalála, majd dicsőséges feltámadása. Jelenits István piarista szerzetest, teológust, tanárt kérdeztük.

2017. április 16. vasárnap

„Húsvét titka” – Borza Teréz szobrászművész kiállítása a Pesti Vigadóban

Borza Teréz húsvét titkához kapcsolódó, 1991-től 2015-ig készült szakrális alkotásait mutatja be egyedi tervezésű installációval az április 30-ig látogatható kiállítás a Pesti Vigadóban.

2017. április 15. szombat

tovább »