Ferenc pápa jókívánságai Bartholomaiosz pátriárkának Szent Bertalan ünnepén

Katolikusok és ortodoxok haladjanak tovább a teljes szeretetközösség útján, együtt munkálkodva a békéért, az együttműködésért és a párbeszédért – fohászkodott üzenetében a szentatya, amit Bartholomaiosz pátriárkának küldött védőszentje, Szent Bertalan ortodox emléknapja... »

2017. június 14. szerda

Bartholomaiosz konstantinápolyi pátriárka fogadta Kocsis Fülöp metropolitát

Közel-keleti útja végén, június 12-én délután találkozott Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita Bartholomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárkával Isztambulban.

2017. június 14. szerda

Idén is megrendezték az ökumenikus diákfilmszemlét

A Sapientia Szerzetesi Főiskola látta vendégül június 10-én az ország különböző részeiből érkező diákfilmes csapatokat. A filmszemle idén is a katolikus, református és evangélikus általános és középiskolák tanulóit hívta rövidfilmek készítésére – tájékoztatott Wettstein... »

2017. június 14. szerda

Kocsis Fülöp metropolita közel-keleti útja – III. rész

Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metroplita június 8-án a Közel-Keletre utazott, hogy a magyarországi görögkatolikus egyház anyagi támogatását eljuttassa egy szíriai keresztény közösséghez.

2017. június 14. szerda

Ökumenikus imatalálkozót tartottak Nagybecskereken

Ökumenikus imatalálkozót tartottak a vajdasági Nagybecskereken május 29. és június 7. között, melynek fő témája a kiengesztelődés volt.

2017. június 13. kedd

A szír ortodox pátriárkával találkozott Kocsis Fülöp metropolita

A Bejrúthoz közeli hegyvidéki település, Bikfaja szélén található monostorban fogadta Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolitát II. Ignác Efrém szír ortodox pátriárka június 9-én, pénteken, miután a katolikus főpásztor Szijjártó Péter külügyminiszterrel találkozott.

2017. június 12. hétfő

Megjelent a Vigilia júniusi száma

A Vigilia ez évi hatodik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

2017. június 5. hétfő

Ferenc pápa elmélkedést tartott a katolikus karizmatikus megújulás tagjainak

Június 3-án, szombaton este Ferenc pápa részvételével pünkösdi imavirrasztást tartottak Rómában, a Circus Maximus területén abból az alkalomból, hogy ötven éve született meg a katolikus karizmatikus megújulás mozgalom.

2017. június 4. vasárnap

A pápa köszöntötte az evangéliumi keresztény egyház vezetőit a pünkösdi imavirrasztás előtt

Június 3-án, szombaton este Ferenc pápa vezetésével pünkösdi imavirrasztást tartottak Rómában, a Circus Maximus területén abból az alkalomból, hogy ötven éve született meg a katolikus karizmatikus megújulás mozgalom.

2017. június 4. vasárnap

Evangélikus lelkész tart katekézist Mátraverebély-Szentkúton pünkösdhétfőn

A Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely pünkösdi programjai közül különösen érdekes, hogy a reformáció kezdetének 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékévben a június 5-i, pünkösdhétfői katekézist Hafenscher Károly evangélikus lelkész tartja „A térdre borulás”... »

2017. június 3. szombat

Zenés ökumenikus pünkösdi vigíliát tartottak Budapesten

Evangélikus, református, katolikus, pünkösdi és baptista zenekarok fellépésével tartottak pünkösdi zenés vigíliát és taizéi istentiszteletet Budapesten, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) székházának kápolnájában és udvarán június 1-jén.

2017. június 2. péntek

A keresztény vitakultúra példája – Bemutatták Peter Neuner Lutherről írt könyvét

Peter Neuner „Luther Márton reformációja” című kötetét június 1-jén a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán mutatták be. Az ökumenikus párbeszéd szellemében készült katolikus műről Lukács László piarista szerzetes, Fabiny Tamás evangélikus püspök és Görföl Tibor... »

2017. június 2. péntek

Sako iraki pátriárka: A szülőföldünkön élünk, nem misszionáriusok vagyunk!

Louis Raphael Sako, a babiloni káld katolikus egyház vezetője Orbán Viktor miniszterelnök meghívására látogatott május végén hazánkba. Magyarországi útja alkalmával exkluzív interjút adott szerkesztőségünknek az iraki keresztények helyzetéről.

2017. június 1. csütörtök

Hősök napi megemlékezést tartottak a montreali magyar közösségben

Május 28-án, vasárnap a hagyományoknak megfelelően megemlékeztek a montreali Magyarok Nagyasszonya-templom udvarán található Hősök emlékművénél a Montreáli Magyar Bizottság (MMB) szervezésében.

2017. május 31. szerda

„Gyere át a hídon!” – Harmadszor rendezték meg a Keresztény Szigetet

Immár harmadik alkalommal szervezte meg a Keresztény Szigetet az ÉrMe Üzleti Hálózat, valamint társszervezetként a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) május 27-én Budapesten, a Margitszigeten. A program találkozási lehetőséget kínált több tucat keresztény civil szervezet... »

2017. május 30. kedd

Szabadtéri istentiszteletekkel vette kezdetét Berlinben az evangélikus egyházi napok

Három nagy szabadtéri istentisztelettel nyitották meg május 24-én, szerdán este a német evangélikus egyházi napokat (Kirchentag) Berlinben. A vasárnapig tartó rendezvénysorozatot a reformáció kezdetének ötszázadik évfordulója alkalmából, „Aki reám tekint” mottóval szervezték... »

2017. május 25. csütörtök

Katekumenátus a kultúrák találkozásában – Nemzetközi kongresszust szerveztek Pécsen

Nemzetközi kongresszusnak adott otthont a pécsi püspökség május 18. és 22. között. Európa tizennégy országából érkeztek a felnőtt megtérők Egyházba való beavatásával foglalkozó szakemberek, hogy megfogalmazzák tapasztalataikat és a katekumenátus új lehetőségeit.

2017. május 24. szerda

Szent Miklós ereklyéje először érkezett Oroszországba

Először látható Oroszországban Szent Miklós csontereklyéje; az orosz ortodox egyház egyik legfontosabb szentjének relikviája a Kirill pátriárka és Ferenc pápa közti megbeszéléseknek köszönhetően érkezett Moszkvába Olaszországból, Bari városából.

2017. május 23. kedd

A reformáció kezdetének ötszázadik évfordulóját ünnepelték Kemenesalján

A helyi közösség tagjai, más települések gyülekezetének hívei és katolikusok ünnepeltek együtt május 21-én a kemenesmihályfai evangélikus templomban, a Reformáció 500 eseménysorozathoz kapcsolódóan.

2017. május 23. kedd

A reformáció éve jegyében találkoztak az ökumenikus lelkészkörök

Az Ökumenikus Lelkészkörök 12. Országos Találkozóját május 18-án tartották Budapesten, a Fasori Evangélikus Gimnáziumban, a városligeti lelkészkör szervezésében.

2017. május 20. szombat

tovább »