Keresztény felekezetek pünkösdi találkozója Körmenden

A körmendi evangélikus templomban gyűltek össze a történelmi egyházak hívei május 21-én, pünkösdhétfőn délután.

2018. május 24. csütörtök

Szombaton vár mindenkit a Keresztény Sziget

A Keresztény Szigetet május 26-án, szombaton negyedik alkalommal rendezi meg az ÉrtékMegőrző (ÉrMe) Hálózat és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) a Margit-szigeten. Makláry Ákost, a KÉSZ elnökét kérdeztük a közelgő eseményről.

2018. május 24. csütörtök

Hazaszállították a huszonegy kopt keresztény vértanú holttestét

Az Iszlám Állam (ISIS) által Líbiában meggyilkolt huszonegy kopt keresztény holttestét – több mint három évvel mártírhaláluk után – május 14-én hazaszállították Egyiptomba.

2018. május 22. kedd

Az Úrvacsora és az Eucharisztia állt az ökumenikus lelkészkörök idei találkozója középpontjában

Az ökumenikus lelkészkörök találkozóját május 17-én a máriabesnyői Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Házban tartották mintegy hatvan résztvevővel az ország minden részéről; egy-egy résztvevő érkezett Kárpátaljáról és Felvidékről is. Tomka Ferenc atya számolt be a... »

2018. május 22. kedd

Tükrözzük vissza Isten örömét! – Beszélgetés László Viktorral, az „Ez az a nap!” főszervezőjével

Az Ez az a nap! keresztény kulturális szervezőiroda „Az út” címmel tart 24 órás zenei dicsőítést június 2-án a Budapest Sportarénában. László Viktorral, az iroda alapító főszervezőjével beszélgettünk.

2018. május 18. péntek

Megáldották az országos rehabilitációs központ kápolnáját

Kápolnamegáldással, állandó kiállítás megnyitásával és tudományos üléssel ünnepelte május 17-én az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI), hogy száz éve, 1918. május 1-jén nyílt meg Budapest és Budakeszi határában elődje, a József Főherceg Tüdőbeteg Katonák... »

2018. május 17. csütörtök

Közzétették a pápa júniusi genfi útjának programját

Ferenc pápa június 21-én Genfbe látogat az Egyházak Világtanácsa jubileumi ünnepségére. Az ökumenikus szervezet alapításának 70. évfordulójáról az „Együtt az úton, az imában és a munkában” mottó jegyében emlékeznek meg. A pápai út programját május 15-én ismertették... »

2018. május 16. szerda

Csehország és Szlovákia ortodox metropolitáját fogadta a pápa

Ferenc pápa május 11-én, pénteken délben az Apostoli Palotában fogadta Rasztiszláv eperjesi érseket, Csehország és Szlovákia ortodox metropolitáját, aki kíséretével együtt zarándokúton vesz részt Rómában.

2018. május 12. szombat

Balog Zoltán nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítására a legbüszkébb

Balog Zoltán ügyvezető miniszter május 10-én a budapesti Hold utcai református templomban a vallási toleranciáról beszélgetett Bogárdi Szabó Istvánnal, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnökével, Schanda Balázs katolikus alkotmányjogásszal és Lánczi András... »

2018. május 11. péntek

Boldog Gizella ünnepén köszöntötték Veszprémben az eucharisztikus kongresszus missziós keresztjét

A veszprémi Szent Mihály-főszékesegyházban Márfi Gyula érsek szentmisét mutatott be Boldog Gizella, a főegyházmegye társvédőszentje ünnepén, május 7-én. A szentmisén a helyi plébánosok és protestáns lelkészek közösen köszöntötték a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós... »

2018. május 10. csütörtök

Minden ember barátja, Krisztus által – Bemutatták Giulia Eli Folonari Chiara Lubichról szóló könyvét

A Szent István Könyvhét nyitó napján, május 7-én a Stephanus Könyvesházban mutatták be Giulia Eli Folonari „A kottát a mennyben írták – Ötven év Chiara Lubich mellett” című könyvét, amely az Új Város Kiadó gondozásában jelent meg, Stanisław Dziwisz bíboros... »

2018. május 8. kedd

Ferenc pápa a modern rabszolgaságról: Senki sem moshatja a kezeit

Május 5. és 8. között nemzetközi fórumot tartanak Buenos Airesben, Argentínában a modern rabszolgaság témájáról „Régi problémák az új világban” címmel. Ferenc pápa videóüzenetet küldött a Buenos Aires-i ortodox érsekség által rendezett tanácskozásra.

2018. május 8. kedd

Dér Katalin – Jorsits Attila: Beavatás – Márk evangéliuma

A kötet anyaga a Mária Rádióban, az Evangélikus Hittudományi Egyetemen, illetve a Protestáns Felsőoktatási Szakkollégiumban élőszóban elhangzott előadások egységes művé szerkesztett változata. A könyv ökumenikus összefogás eredménye: Dér Katalin katolikus, Jorsits Attila pedig... »

2018. május 7. hétfő

Válogatás a Szent István Könyvhétre megjelent kiadványokból

A Szent István Társulat immár huszonhatodik alkalommal rendezi meg május 7. és 12. között a Ferenciek terén a Szent István Könyvhetet, a keresztény szellemiségű könyvkiadók legjelentősebb hazai seregszemléjét. Összeállításunkban néhány új kiadványra szeretnénk felhívni olvasóink... »

2018. május 2. szerda

Békéscsaba lesz idén a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál központja

Békéscsaba lesz az idén május 15. és 20. között zajló Con Spirito Egyházzenei Fesztivál központja. A Filharmónia Magyarország fesztiválja 2018-ban az evangélikus egyházzenét állítja középpontba.

2018. április 30. hétfő

A vég közelsége – A húsvét rejtettsége és egysége

Görföl Tibor főszerkesztő-helyettes a Vigilia ez évi negyedik számában húsvét misztériumáról írt meditációját adjuk közre.

2018. április 27. péntek

Vagány keresztények az információs társadalom korában? – Május végén tartják a Keresztény Szigetet

A Keresztény Szigetet május 26-án, szombaton negyedik alkalommal rendezi meg az ÉrtékMegőrző (ÉrMe) Hálózat és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) a Margit-szigeten. Izgalmas családi programok mellett mélyenszántó pódiumbeszélgetések várják az érdeklődőket.

2018. április 26. csütörtök

Ferenc pápa ökumenikus találkozóra Bariba utazik, hogy imádkozzon a Közel-Keletért

A Szentszék sajtószolgálata bejelentette, hogy Ferenc pápa július 7-én a dél-olaszországi Bariba utazik, ahol részt vesz egy ökumenikus béketalálkozón.

2018. április 26. csütörtök

Újraalakult a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének debreceni csoportja

A KÉSZ debreceni csoportja 28 évvel ezelőtt, 1990. március 25-én alakult, majd rövid szünet után újraszerveződött 2018. április 24-én.

2018. április 25. szerda

Harmadszor szerveztek ökumenikus konferenciát Vácon a kórházlelkészi szolgálatok munkatársainak

Harmadik alkalommal rendeztek ökumenikus konferenciát kórházlelkészeknek, lelkigondozóknak és önkéntes segítőknek Vácon április 21-én. A rendezvényen több mint hatvanan vettek részt. A téma ezúttal az imádság mint a megújulás forrása volt.

2018. április 24. kedd

tovább »