Kincsek éjszakája a pécsi püspökségen

A pécsi püspökség idén is csatlakozik a Múzeumok Éjszakája kulturális programhoz. Az év legrövidebb éjszakáján, június 24-én láthatók lesznek a püspöki kincstár értékes műalkotásai, a székesegyházban több rövid orgonakoncert hangzik el, a püspöki pincében pedig borkóstoló... »

18:35

Tízéves a magyarországi Pure Alapítvány – jubileumi ünnep Budapesten

A Pure Alapítvány, korábbi nevén Pure Fashion Alapítvány jubileumi estjét június 11-én rendezték a budapesti Akvárium Klubban. Az est során előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, divatbemutatóval és koncerttel ünnepelték a program magyarországi indulásának tizedik... »

2017. június 13. kedd

Pap- és diakónusszentelések 2017-ben

Június hagyományosan a papszentelések hónapja. Az elkövetkező időszakban tizenkilenc újmisés pappal gazdagodik a Magyar Katolikus Egyház. Részletes összeállításunkban közöljük az idei pap- és diakónusszentelések időpontjait egyházmegyék szerinti bontásban.

2017. június 7. szerda

A nemzet szolgálatában, az irgalom útján – A büntetés-végrehajtásban dolgozók első zarándoklata

Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal szervezték meg a Büntetés-végrehajtási Szervezet személyi állományának zarándoklatát május 31-én Mátraverebély-Szentkúton, ahol Bíró László tábori püspök volt a zarándokmise főcelebránsa.

2017. május 31. szerda

Játékos gyermeknapot szervezett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A karitatív szervezet jóvoltából a legszegényebb településeken élő gyerekek is átélhetik a játék örömét a nemzetközi gyermeknaphoz kapcsolódva a május 27–28-i hétvégén, illetve az a körüli napokban. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat országszerte közel tízezer kisgyermek... »

2017. május 30. kedd

A család érték az emberiség számára – Erdő Péter is felszólalt a Családok XI. Világkongresszusán

Május 25–28-ig tart Budapesten a Családok XI. Világkongresszusa, melyet a World Congress of Families szervezettel karöltve rendeznek meg a Családok Budapesti Világtalálkozója programsorozat keretében.

2017. május 26. péntek

Múzeumi szakmai napot szervezett az Országos Katolikus Gyűjteményi Központ

Május 24-én az egyházi gyűjteményi munkatársak számára szervezett szakmai napot az Országos Katolikus Gyűjteményi Központ Budapesten, a reformáció emlékévéhez kapcsolódva.

2017. május 25. csütörtök

Szombathelyen tartották a Szent Mónika Közösségek idei első országos találkozóját

Szombathelyen május 20-án rendezték meg a Szent Mónika Közösségek idei első országos találkozóját. A lelkinapon Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök mutatott be szentmisét.

2017. május 23. kedd

Hogyan készítsük fel gyermekeinket a kihívásokra? – Családpasztorációs papok találkoztak Budapesten

A családpasztorációs papok az Amoris laetitia kezdetű, szinódus utáni apostoli buzdítás hetedik, a gyerekek nevelésével foglalkozó fejezetének szentelték tavaszi összejövetelüket május 10-én: Tokár János OFM és Uzsalyné Pécsi Rita előadását hallgatták meg a Katolikus Pedagógiai... »

2017. május 10. szerda

Meisner bíborossal ünnepelték Esztergomban Mindszenty József bíboros emlékmiséjét

Mindszenty József boldoggá avatásáért mutattak be szentmisét május 6-én a hercegprímás halálának 42. évfordulóján alkalmából az esztergomi bazilikában. A főcelebráns és szónok Joachim Meisner bíboros csodálatát fejezte ki, hogy a szentmisén milyen nagy számban vettek részt... »

2017. május 6. szombat

Egyházi állást szeretne? Keressen az erre szakosodott portálon!

2015 októberében indított állásportált a közoktatási intézményeket fenntartó hét rendből álló szerzetesi konzorcium.

2017. május 5. péntek

Amikor láthatóvá válik, hogy az Egyház él – Imádság Háza Konferenciát tartottak Budapesten

Harmadik alkalommal szerveztek Imádság Háza Konferenciát Budapesten április 29. és május 1. között a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Az Ébredj fel, dicsőségem! mottójú rendezvényen, amelyet a dicsőítés és az imádságról szóló előadások összhangja jellemzett, több mint... »

2017. május 1. hétfő

A zene ökumenikus nyelvén – Ünnepi hangverseny a reformáció emlékéve alkalmából Kerepesen

Ünnepi hangversenyt tartottak a reformáció kezdetének ötszázadik évfordulója alkalmából Kerepesen, a Szent Anna katolikus plébániatemplomban április 29-én. A rendezvényen megemlékeztek Szabó Magda születésének centenáriumáról is, aki utolsó éveiben Kerepesen élt.

2017. április 30. vasárnap

A Szent László-év kiemelt programjai egyházmegyéinkben

Szent László trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából emlékévet hirdetett a magyar kormány, amelyhez egyházmegyéink is csatlakoztak. Az alábbiakban a Szent László-év kiemelt egyházmegyei programjait közöljük.

2017. április 27. csütörtök

Pályázatot hirdetnek az Eucharisztikus Kongresszus logójának megtervezésére

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága logópályázatot ír ki a 2020-as budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logójának megtervezésére.

2017. április 26. szerda

„Ébredj fel, dicsőségem” – Imádság Háza Konferenciát rendeznek április utolsó hétvégéjén Budapesten

Április 29. és május 1. között rendezik meg az Imádság Háza Konferenciát Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A konferencia mottója: „Ébredj fel, dicsőségem!” (Zsolt 57,9)

2017. április 25. kedd

Nemzetiségi bázisintézmény lett a Máltai Szeretetszolgálat gyulaji általános iskolája és óvodája

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Galló József Általános Iskola és Magoncka Óvoda április 20-án elnyerte az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet a nemzetiségi oktatási intézmények pályázatában.

2017. április 21. péntek

„Önkéntesség személyre szabva” – Új uniós program indul fiataloknak

Önkéntességről szóló új európai uniós projekt indul fiataloknak. A programban résztvevők szociális, egészségügyi, honvédelmi és katasztrófavédelmi közfeladatokat ellátó állami, egyházi, illetve civil szervezetek munkájába kapcsolódhatnak majd be.

2017. április 21. péntek

Az igazság közös keresésére hív a májusi nagymarosi találkozó

„Én vagyok az igazság!” mottóval rendezik meg május 20-án a tavaszi Nagymarosi Ifjúsági Találkozót. A magyar egyház legnagyobb múltra visszatekintő ifjúsági lelkinapjának házigazdája ezúttal a domonkos rend lesz, amely az elmúlt évben ünnepelte alapításának 800.... »

2017. április 20. csütörtök

Pályázatot hirdet a magyar Jezsuita Menekültszolgálat középiskolai diákok és tanárok számára

A magyar Jezsuita Menekültszolgálat (JMSZ) a menekültválság feldolgozását segítő pályamunkákra írt ki pályázatot május 1-i határidővel.

2017. április 12. szerda

tovább »