Te is lehetsz életmentő! – Indul a Szív City mobilalkalmazás máltais közreműködéssel

Szív City elnevezéssel az életmentést segítő mobilapplikációt mutatott be az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Budapesten. A kezdeményezés együttműködő partnere a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is.

2017. október 12. csütörtök

„Tradíció és innováció” címmel rendezték meg az egyházi könyvtárosok szakmai napját

Az Egyházi Könyvtárak Egyesülése (EKE) és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) október 2-án „Tradíció és innováció. Muzeális gyűjteményeink helyzete, állapota, feldolgozottsága, digitalizálása” címmel szervezett konferenciát Budapesten.

2017. október 12. csütörtök

Oda kell ülni Jézus lábához – A KÉSZ engesztelő zarándoklatot szervezett Máriagyűdre

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) országos engesztelő zarándoklatot szervezett Máriagyűdre október 7-én Magyarok Nagyasszonya ünnepéhez kapcsolódóan, melynek során a hagyományokhoz hűen hazánkért imádkoztak, Mária oltalmába ajánlva országunkat.

2017. október 11. szerda

A fatimai jelenések ünnepe október 13-án Budapesten – Információk a zarándokoknak

Egyházunk idén ünnepli a fatimai jelenések 100. évfordulóját. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia országos zarándoklatot hirdetett a Fatimai Szűzanya tiszteletére épült soroksári Szent István király-plébániatemplomhoz.

2017. október 10. kedd

Tizedszer rendezték meg az országos egyetemista zarándoklatot

Országos gyalogos zarándoklatot tartottak szeptember 30-án és október 1-jén egyetemisták számára Salgótarjánból Mátraverebély-Szentkútra. A kegyhelyen vasárnap délelőtt ünnepelték az egyetemisták búcsúját.

2017. október 3. kedd

Szombaton ismét Nagymarosra várják a fiatalokat

Október 7-én rendezik meg a nagymarosi ifjúsági találkozót, amelynek programjai ezúttal az imádság köré szövődnek majd. A főelőadást Nagy Bálint, a magyar jezsuita rendtartomány hivatásgondozója tartja. A délutáni szentmisét Varga László kaposvári megyéspüspök mutatja... »

2017. október 3. kedd

Országos zarándoklatot és konferenciát szerveznek október 13-án, a fatimai jelenések évfordulóján

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia október 13-án, pénteken országos zarándoklatot szervez a Fatimai Szűzanya tiszteletére épült soroksári Szent István király-plébániatemplomhoz. A templom előtti téren 11 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa Erdő Péter bíboros, prímás... »

2017. szeptember 28. csütörtök

Új közösségeket és koordinátorképzést indít a Pure program

Új ifjúsági csapatokat indít szeptemberben és októberben Budapesten és Székesfehérváron a Pure program. A korábban Pure Fashion néven ismert szervezet koordinátorképzést is tart.

2017. szeptember 28. csütörtök

Nem Adom Fel – Magyarország ad otthont az integrált zenekarok nemzetközi fesztiváljának

Negyedik alkalommal rendezik meg a MakelLos SansTache Fesztivált, Németország, Svájc és Kína után idén Magyarországon szeptember 28. és október 2. között. A különleges rendezvény célja, hogy lehetőséget adjon integrált művészeti csapatoknak a találkozásra és megmutatkozásra... »

2017. szeptember 27. szerda

Kötetlen találkozón vettek részt a magyarországi egyházak vezetői az USA budapesti nagykövetségén

Az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ügyvivője, David J. Kostelancik szeptember 25-én informális találkozón látta vendégül a magyarországi egyházak és vallási közösségek vezetőit, köztük Erdő Péter bíborost, prímást, esztergom-budapesti érseket.

2017. szeptember 27. szerda

Adjuk át örömhírként házasságról szóló tanításunkat! – Családpasztorációs papi találkozó Leányfalun

Jegyesoktatásunknak azt kell közvetítenie, hogy lehet teljes szeretetben élni, azt adni és kapni – fogalmazta meg Székely János a szeptember 25. és 27. között Leányfalun megrendezett családpasztorációs papi találkozón, melynek a házasságra való felkészítés volt a fő... »

2017. szeptember 27. szerda

Országos találkozót tartottak a Pápai Missziós Művek közösségei Budapesten

Szeptember 23-án tartotta idei országos találkozóját a Pápai Missziós Művek a budapest-gazdagréti Szent Angyalok-templomban. Az összejövetelen közel kétszázan vettek részt, akik közül száznegyvenen a Szent Gyermekség Műve közösségéhez, húszan pedig a Szent Péter Apostol Művéhez... »

2017. szeptember 27. szerda

Egyházért, hazáért, családért – jubileumi Mindszenty-zarándoklat Budapesten

Szeptember 16-án gyalogos zarándoklat indult a Városmajorból Máriaremetére a Mindszenty bíboros által 70 évvel ezelőtt kezdeményezett zarándoklat nyomán. A sokaságot Bíró László és Székely János püspökök, valamint Lambert Zoltán kanonok vezették. A kegyhelyen szentmisét mutatott be... »

2017. szeptember 16. szombat

Ünnepélyesen megnyílt a 11. Ars Sacra Fesztivál

Immár hagyományosan a Nemzeti Múzeumban ünnepi beszédekkel, kulturális műsorral nyílt meg szeptember 15-én az idei Ars Sacra Fesztivál.

2017. szeptember 15. péntek

Több vagy, ha adsz! – Filmpályázat a „72 óra kompromisszum nélkül” ifjúsági önkéntes akció keretében

A „72 óra kompromisszum nélkül” szociális önkéntes akciót a három történelmi keresztény egyház szervezi immár tizedik éve. Az idén jubiláló kezdeményezés szervezői filmes pályázatot hirdetnek „Több vagy, ha adsz!” mottóval.

2017. szeptember 5. kedd

A családokat érő bioetikai kihívásokról is szó lesz a családpasztorációs papi találkozón

A házasságra való felkészítés az egyik kiemelt témája a Leányfalun szeptember 25. és 27. között sorra kerülő családpasztorációs papi találkozónak. Előadást tart többek között Roska Péter is „A magyar családokat érő bioetikai kihívások az Egyház tanításának fényében”... »

2017. szeptember 4. hétfő

Október 13-án Magyarországon is megemlékeznek a fatimai jelenések 100. évfordulójáról

Az alábbiakban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) tájékoztatóját adjuk közre.

2017. szeptember 1. péntek

28. Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia – Fröhlich Ida kapta a Gnilka-díjat

„A Római levél értelmezése az ortodox teológiában, a reneszánszban, a reformáció korában és a mai bibliatudományban” címmel rendezték meg a 28. Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferenciát augusztus 28. és 30. között. Az eseményen került sor a Gnilka-díj átadására, melyet idén... »

2017. augusztus 30. szerda

A pokol létezik – A villámcsapás után csodálatos módon felépült Gloria Polo tett tanúságot hazánkban

„Tüzet tűzzel oltunk – a gyűlölet tüzét a szeretet tüzével!” mottóval rendezték meg a IV. Szeretetláng Fesztivált Budapesten, a máriaremetei kegytemplom kertjében.

2017. augusztus 27. vasárnap

Az örömteli és eredményes tanulásért – A karitász megkezdte az iskolakezdési támogatások átadását

Augusztus 25-én Mádl Dalma, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete és Écsy Gábor, a szeretetszolgálat országos igazgatója adott át családoknak iskolakezdési támogatást és iskolatáskát a „Legyen öröm az iskolakezdés” akció keretében a kispesti Nagyboldogasszony-főplébánia... »

2017. augusztus 25. péntek

tovább »