Hogyan készítsük fel gyermekeinket a kihívásokra? – Családpasztorációs papok találkoztak Budapesten

A családpasztorációs papok az Amoris laetitia kezdetű, szinódus utáni apostoli buzdítás hetedik, a gyerekek nevelésével foglalkozó fejezetének szentelték tavaszi összejövetelüket május 10-én: Tokár János OFM és Uzsalyné Pécsi Rita előadását hallgatták meg a Katolikus Pedagógiai... »

2017. május 10. szerda

Meisner bíborossal ünnepelték Esztergomban Mindszenty József bíboros emlékmiséjét

Mindszenty József boldoggá avatásáért mutattak be szentmisét május 6-én a hercegprímás halálának 42. évfordulóján alkalmából az esztergomi bazilikában. A főcelebráns és szónok Joachim Meisner bíboros csodálatát fejezte ki, hogy a szentmisén milyen nagy számban vettek részt... »

2017. május 6. szombat

Egyházi állást szeretne? Keressen az erre szakosodott portálon!

2015 októberében indított állásportált a közoktatási intézményeket fenntartó hét rendből álló szerzetesi konzorcium.

2017. május 5. péntek

Amikor láthatóvá válik, hogy az Egyház él – Imádság Háza Konferenciát tartottak Budapesten

Harmadik alkalommal szerveztek Imádság Háza Konferenciát Budapesten április 29. és május 1. között a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Az Ébredj fel, dicsőségem! mottójú rendezvényen, amelyet a dicsőítés és az imádságról szóló előadások összhangja jellemzett, több mint... »

2017. május 1. hétfő

A zene ökumenikus nyelvén – Ünnepi hangverseny a reformáció emlékéve alkalmából Kerepesen

Ünnepi hangversenyt tartottak a reformáció kezdetének ötszázadik évfordulója alkalmából Kerepesen, a Szent Anna katolikus plébániatemplomban április 29-én. A rendezvényen megemlékeztek Szabó Magda születésének centenáriumáról is, aki utolsó éveiben Kerepesen élt.

2017. április 30. vasárnap

A Szent László-év kiemelt programjai egyházmegyéinkben

Szent László trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából emlékévet hirdetett a magyar kormány, amelyhez egyházmegyéink is csatlakoztak. Az alábbiakban a Szent László-év kiemelt egyházmegyei programjait közöljük.

2017. április 27. csütörtök

Pályázatot hirdetnek az Eucharisztikus Kongresszus logójának megtervezésére

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága logópályázatot ír ki a 2020-as budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logójának megtervezésére.

2017. április 26. szerda

„Ébredj fel, dicsőségem” – Imádság Háza Konferenciát rendeznek április utolsó hétvégéjén Budapesten

Április 29. és május 1. között rendezik meg az Imádság Háza Konferenciát Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A konferencia mottója: „Ébredj fel, dicsőségem!” (Zsolt 57,9)

2017. április 25. kedd

Nemzetiségi bázisintézmény lett a Máltai Szeretetszolgálat gyulaji általános iskolája és óvodája

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Galló József Általános Iskola és Magoncka Óvoda április 20-án elnyerte az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet a nemzetiségi oktatási intézmények pályázatában.

2017. április 21. péntek

„Önkéntesség személyre szabva” – Új uniós program indul fiataloknak

Önkéntességről szóló új európai uniós projekt indul fiataloknak. A programban résztvevők szociális, egészségügyi, honvédelmi és katasztrófavédelmi közfeladatokat ellátó állami, egyházi, illetve civil szervezetek munkájába kapcsolódhatnak majd be.

2017. április 21. péntek

Az igazság közös keresésére hív a májusi nagymarosi találkozó

„Én vagyok az igazság!” mottóval rendezik meg május 20-án a tavaszi Nagymarosi Ifjúsági Találkozót. A magyar egyház legnagyobb múltra visszatekintő ifjúsági lelkinapjának házigazdája ezúttal a domonkos rend lesz, amely az elmúlt évben ünnepelte alapításának 800.... »

2017. április 20. csütörtök

Pályázatot hirdet a magyar Jezsuita Menekültszolgálat középiskolai diákok és tanárok számára

A magyar Jezsuita Menekültszolgálat (JMSZ) a menekültválság feldolgozását segítő pályamunkákra írt ki pályázatot május 1-i határidővel.

2017. április 12. szerda

Megrendezték az első görögkatolikus középiskolai hittanversenyt

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola szervezésében valósult meg az első görögkatolikus középiskolai hittanverseny, amelynek döntője április 1-jén Máriapócson zajlott le az általános iskolai megmérettetéssel és a liturgikusének-versennyel egy napon.

2017. április 5. szerda

Idén háromezer öngondoskodó családot segít a Katolikus Karitász

Megkezdődött a Katolikus Karitász öngondoskodó családokért indított programja. Idén több mint 2 ezer családot ajándékoz meg vetőmagokkal a segélyszervezet országos központja. Emellett az egyházmegyei központok saját forrásukból is kiegészítik a programot, így további ezer családot... »

2017. április 4. kedd

Rangos magyar állami kitüntetést kaptak külföldi közszereplők, köztük Andrzej Dzięga érsek

Külföldi politikusok, egy egyházi vezető és egy művész kapott rangos magyar állami kitüntetést március 15-e alkalmával. Andrzej Dzięga, a szczecin-kamieni egyházmegye érseke a Magyar Érdemrend középkeresztjét kapta.

2017. március 18. szombat

Az eucharisztikus kongresszus előkészületeiről egyeztetett a Vatikánban Erdő Péter bíboros

Ferenc pápa hamarosan elfogadhatja a 2020-ban Magyarországon rendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jelmondatát, amelyre az egyházi világtalálkozó programja épül, széles digitális platformmal a fiatal hívők számára is – számolt be vatikáni látogatásáról Erdő Péter... »

2017. március 17. péntek

Tartós szeretet – Vasárnap kezdődik a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtés

Március 19. és 26. között ismét megrendezik hazánk templomaiban az immár hagyományos nagyböjti élelmiszergyűjtést. A „Tartós szeretet” mottóval meghirdetett országos gyűjtés során a hívek a templomokban az erre kijelölt helyen helyezhetik el felajánlásaikat.

2017. március 17. péntek

Ismét lehet jelentkezni a Theolingua egyházi szaknyelvi anyaggal bővített nyelvvizsgára

Március 31-ig lehet jelentkezni a huszadik alkalommal megszervezett államilag elismert egyházi szaknyelvi nyelvvizsgára. A vizsgát angol, német és olasz nyelvből lehet letenni.

2017. március 13. hétfő

Nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtés 2017

Az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia felhívását a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtésre. A körlevelet március 12-én, nagyböjt 2. vasárnapján minden szentmisén felolvassák.

2017. március 11. szombat

Győrben rendezik idén a Katolikus Társadalmi Napokat – Ülésezett a püspöki konferencia

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) március 7-én és 8-án megtartotta tavaszi rendes ülését. Mohos Gábor, az MKPK titkára március 9-én sajtótájékoztatón ismertette az ülésen tárgyalt témákat.

2017. március 9. csütörtök

tovább »