Ökumenikus Diákfilmszemlét hirdetnek a keresztény egységért tartott imahét alkalmából

Hatodszor hirdetnek filmes pályázatot katolikus, református és evangélikus általános és középiskolások számára – tájékoztatott a főszervező, Wettstein József piarista tanár. „SEMPER REFORMANDA – Amikor itt és most tenni kell” – ezt a témát választották a reformáció... »

2017. január 21. szombat

Zarándokvonattal Erdélybe és Lengyelországba

A Boldogasszony- és a Fekete Madonna-zarándokvonat immár hagyományosan, idén is elindul júniusban Erdélybe, illetve Lengyelországba. Január 19-én e két zarándoklatról tartottak sajtótájékoztatót Budapesten, a Nyugati pályaudvar Királyi várótermében.

2017. január 19. csütörtök

Ötödik alkalommal tartják meg a katolikus neveléstudományi konferenciát

A váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola ötödik alkalommal szervezi meg katolikus neveléstudományi konferenciáját, idén a Katolikus Pedagógiai Intézettel együtt április 27-én, csütörtökön. A szakmai rendezvény címe: „A nevelés mint hivatás – A katolikus nevelés múltja és... »

2017. január 19. csütörtök

Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét

Január 15-én, vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét, amelynek országos megnyitó istentiszteletét Budapesten, a Kálvin téri református templomban tartják. A január 22-éig tartó programsorozat a magyarországi egyházak egyik legnagyobb közös rendezvénye.

2017. január 13. péntek

Vándorkiállítás mutatja be a domonkos rend történetét

A domonkos rend jubileumi éve alkalmából a vasvári Domonkos Rendtörténeti Gyűjtemény egy nyolc tablóból álló vándortárlatot állított össze, amely a szerzetesközösség magyarországi történetét mutatja be a kezdetektől az 1950-es feloszlatásig.

2017. január 12. csütörtök

Kríziskészenlétben a Katolikus Karitász

Az elmúlt napokban kialakult tartósan alacsony hőmérséklet országszerte nehézségeket okoz. Több ezer család, egyedülálló, idős ember küszködik a hideg elleni védekezéssel otthonában. Az utcán élőknek ezekben a napokban nagy szükségük van segítségre a hidegben való... »

2017. január 11. szerda

Karácsonyi ajándékokat adott a Katolikus Karitász a fóti gyermekközpont lakóinak

Állandó lakói mellett a fóti Károlyi István Gyermekközpont gondoskodik a kísérő nélküli kiskorú menekültekről is. A Katolikus Karitász a megnövekedett higiéniai szükségletek ellátását szolgáló új szárítógépet és higiéniai eszközöket adott karácsonyra az intézménynek... »

2016. december 22. csütörtök

Élelmiszercsomagot és fenyőfát osztott a karitász Budapesten

A Katolikus Karitász karácsony közeledtével az ország több pontján szervez adománygyűjtéseket és -átadásokat. December 21-én Budapesten 250 rászoruló családnak osztottak élelmiszercsomagot és fenyőfát.

2016. december 22. csütörtök

Karácsonyi és újévi szentmisék a püspöki székhelyeken

Az alábbiakban a karácsonyi időszak ünnepi püspöki szentmiséinek helyszínéről és időpontjáról tájékozódhatnak.

2016. december 21. szerda

Díjat nyert a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által szervezett önkéntes pszichológiai tanácsadás

Idén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntes programja, a pszichológiai tanácsadás nyerte „Az év civil szervezeti önkéntes programja” elismerést, melyet december 7-én vettek át a program munkatársai.

2016. december 12. hétfő

Először tartottak AVE-kurzust az újraházasodott vagy új tartós kapcsolatban élő elváltaknak

Az egyházjogilag rendezetlen életállapotban lévőknek, újraházasodott vagy új tartós kapcsolatban élő elváltaknak tartott három szombaton „AVE-kurzust” az Emmánuel Közösség. A program záró szentmiséjét Erdő Péter bíboros mutatta be december 10-én Budapesten, a Táltos utcai Szent... »

2016. december 11. vasárnap

Már 300 kályhát adott át a rászorulóknak a Katolikus Karitász

December 5-én, idén immár harmadik alkalommal osztott kályhákat a Katolikus Karitász olyan családoknak, időseknek, akiknek egyáltalán nincs fűtése vagy csak részben megoldott. Országszerte már háromszáz kályhát adtak át, emellett nagy mennyiségű tűzifával is támogatták a... »

2016. december 9. péntek

Ülésezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) december 6-án és 7-én tartotta téli rendes ülését. Mohos Gábor, az MKPK titkára december 8-án sajtótájékoztatón ismertette az ülésen tárgyalt témákat.

2016. december 8. csütörtök

Az anyagias életszemlélet és a reklám hatása a gyerekekre – Tim Kasser pszichológus előadása

„Felnőni a fogyasztói társadalomban” címmel tartott előadást Tim Kasser világszerte ismert amerikai pszichológus december 7-én Budapesten, a Párbeszéd Házában.

2016. december 8. csütörtök

Jótékonysági hangversenyt rendeztek az „Egymillió csillag a szegényekért” akció keretében Budapesten

A Katolikus Karitász „Egymillió csillag a szegényekért” elnevezésű rendezvénysorozata keretében december 7-én jótékonysági koncerttel egybekötött adománygyűjtő gyertyagyújtást tartottak a Szent István-bazilika előtti téren.

2016. december 8. csütörtök

Ünnepi találkozót tartott a Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat

A Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat, mely tavaly ünnepelte megalakulása 25. évfordulóját, még e jubileumhoz kapcsolódva december 6-án találkozóra hívta a társulat jótevőit, segítőit, barátait.

2016. december 7. szerda

Gyóntatói továbbképzést szerveznek Mátraverebély-Szentkúton

December 14-én, szerdán gyóntatói továbbképzést tartanak Mátraverebély-Szentkúton, amelynek témája az elégtétel, a penitencia. A nemzeti kegyhely ezzel szeretné segíteni a papság adventi szolgálatát.

2016. december 6. kedd

Mentsünk életet egy kis odafigyeléssel!

Az idei tél első igazán hideg éjszakái előtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mindenkit arra kér, hogy figyeljen oda a környezetére, vegye észre a földön fekvő, fűtetlen épületekben éjszakázó embereket. Fagypont alatt egy kicsit több figyelem ugyanis életmentő lehet.

2016. november 28. hétfő

Balatonalmádiban tartották a XI. Nemzeti Kateketikai Kongresszust

November 24. és 26. között tartották Balatonalmádiban a kétévente megrendezett országos kateketikai kongresszust „...az ajtóban állok” (Jel 3,20) mottóval.

2016. november 28. hétfő

Az egyházak segítségét kéri az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkárság

A magyarországi egyházak segítségét kéri munkájához az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkárság – közölte az emberi erőforrások minisztere november 17-én Budapesten.

2016. november 18. péntek

tovább »