Ferenc pápa nunciusokat nevezett ki Ázsiába

Ferenc pápa január 21-én Giambattista Diquattro érseket, eddigi bolíviai szentszéki követet kinevezte India és Nepál apostoli nunciusává, és Celestino Migliore érseket, eddigi oroszországi nunciust bízta meg az üzbegisztáni szentszéki képviselet vezetésével.

2017. január 23. hétfő

„Emészt a buzgalom az Úrért” – Kutyaszán és reverenda

Az Erdélyben található Beszterce-Naszód megyei Óradna község plébánosa, Kiss Attila különleges hobbijáról, a szánhúzásról számolt be a Vasárnap című kolozsvári katolikus hetilapban.

2017. január 22. vasárnap

Bemutatkoznak a Szombathelyi Egyházmegye papjai

„Ismerik őt?” címmel új programsorozatot indít a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár az egyházmegye lelkipásztorainak közreműködésével.

2017. január 22. vasárnap

Hajléktalanból lett pap, most papként a hajléktalanok közt él

A kanadai Claude Paradis megtapasztalta a fedél nélküliek nyomorúságos életét, szenvedett drogfüggőségtől, majd megtért, és pap lett. Ma már olyan emberek szolgálatának szenteli életét, akik hozzá hasonlóan megélik a szegénységet, a kirekesztettséget.

2017. január 20. péntek

Elhunyt Kacsik Árpád

Hosszú, türelemmel viselt betegség után január 18-án, életének 73., áldozópapságának 45. évében elhunyt Kacsik Árpád címzetes esperes, címzetes kanonok, nyugalmazott mátraszentimrei plébános.

2017. január 20. péntek

Jól halad Isten szolgája Vándor József boldoggá avatásának ügye

A Szentek Ügyeinek Kongregációja rendes ülésén, amelyet január 17-én tartottak, a bíborosok és püspökök pozitív véleményt adtak Isten szolgája Vándor József magyar származású kubai misszionárius ügyében, és elismerték, hogy hősiesen gyakorolta a keresztény erényeket.

2017. január 19. csütörtök

Pannonhalmán helyezik örök nyugalomra Olofsson Placidot

A január 15-én elhunyt bencés szerzetes búcsúztatását január 26-án tartják Budapesten, a Szent Imre ciszterci templomban, temetése pedig a pannonhalmi bazilikában lesz február 3-án. Az alábbiakban közöljük a Pannonhalmi Főapátság gyászjelentését.

2017. január 18. szerda

Elhunyt Fodróczy Kálmán

A győri püspök a maga, a győri Egyházmegyei Papi Otthon, az egyházmegye papsága és a mélyen gyászoló rokonság nevében is tudatja, hogy Fodróczy Kálmán nyugalmazott plébános életének 83., papságának 58. évében 2017. január 12-én, szentségekkel megerősítve, a győri Egyházmegyei... »

2017. január 16. hétfő

In memoriam Telenkó Miklós

Obbágy László nyíregyháza-kertvárosi görögkatolikus pap emlékezik a január 13-án elhunyt Telenkó Miklós atyára.

2017. január 16. hétfő

Elhunyt Rakaczky Mihály

Rakaczky Mihály görögkatolikus áldozópap-esperes január 11-én, életének 70. évében halhatatlan lelkét visszaadta Teremtőjének.

2017. január 13. péntek

Piarista hivatások – Perendy László SP

Tavaly a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki Perendy László piarista szerzetest, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kara Ókeresztény Egyháztörténeti Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanárát. A Piarista.hu beszélgetett vele életéről és... »

2017. január 8. vasárnap

A felhők fölött is tartott már misét a magyar pap

Az egyház Bear Gryllse címmel tünteti ki a Zalai Hírlap Online cikkében a nagykanizsai Jézus Szíve-templom káplánját, Arányi Zoltánt. A 2014-ben felszentelt fiatal pap körbebiciklizte már a Balatont, több ezer méter magas hegycsúcsokat hódított meg, sőt akár szakadó esőben is tud... »

2017. január 7. szombat

Egy lépéssel közelebb került a boldoggá avatáshoz az első afroamerikai pap

Az egykori rabszolgából lett pap, Augustus Tolton, aki Chicagóban és Illinois állam nyugati részén szolgált az 1800-as években, egy lépéssel közelebb került a boldoggá avatáshoz: december 10-én exhumálták a testét, hogy tudományos vizsgálatnak vessék alá, ami a boldoggáavatási... »

2017. január 5. csütörtök

Diakónust szenteltek Szent István első vértanú napján a kalocsai főszékesegyházban

December 26-án, Szent István diakónus, első vértanú ünnepén a kalocsai Nagyboldogasszony-főszékesegyházban Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek és metropolita az ünnepi szentmise keretében diakónussá szentelte Tápai Pétert.

2017. január 3. kedd

Áldozópappá szentelték Magyar Mártont Balkányban – KÉPRIPORT

Karácsony másnapján, december 26-án szentelte áldozópappá Kocsis Fülöp érsek-metropolita Magyar Bálint diakónust a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Balkány város Urunk színeváltozása görögkatolikus templomában.

2016. december 29. csütörtök

Elhunyt Frank Pál

Hosszú, türelemmel viselt szenvedés után december 27-én reggel 4.20-kor életének 89., áldozópapságának 60. évében elhunyt Frank Pál szalézi szerzetes áldozópap.

2016. december 27. kedd

„Krisztus mindig is vonzó ideál lesz…” – Interjú Szabó Dániel piarista szerzetessel

Szabó Dániel a kecskeméti Piarista Gimnáziumból érkezett a piarista rendbe, 2015 augusztusától a Kalazantinum (növendékház) lakója. Szathmáry Melinda a Piarista Rend Magyar Tartományának kommunikációs vezetője a Piarista.hu oldal számára készített vele interjút, melyben hivatásáról... »

2016. december 23. péntek

Elhunyt Czakó István

Az Egri Főegyházmegye és a Főszékesegyházi Káptalan fájdalommal, de a feltámadásba vetett hittel tudatja, hogy Czakó István pápai prelátus, címzetes apát, nyugalmazott plébános életének 90., áldozópapságának 66. évében, december 19-én szentségekkel megerősítve a tardi szociális... »

2016. december 22. csütörtök

Hogyan ünnepelte Erdő Péter bíboros gyerekként a karácsonyt?

Gyermekkorról, családról, hivatásról kérdezte Erdő Pétert a „Kávéházi esték Tóni atyával” programsorozat estjén december 21-én Michels Antal józsefvárosi plébános a Nem Adom Fel Café & Bárban. A személyes hangvételű beszélgetés során a bíboros arról is szólt, hogyan... »

2016. december 22. csütörtök

Megjelent Madassery Benvin Sebastian SVD Belső Gerinc című könyve

„Belső Gerinc” című könyvében Madassery Benvin Sebastian verbita szerzetes, a Pápai Missziós Művek (PMM) magyarországi igazgatója különleges lelki utazásra hívja az olvasót. A kötetet Bágya János, a PMM munkatársa mutatja be.

2016. december 20. kedd

tovább »