Péliföldszentkereszten tartották az Európában szolgáló szalézi misszionáriusok találkozóját

Az Európa környező országaiban szolgáló, angol nyelven beszélő szalézi misszionáriusok összejövetelére február 20. és 23. között került sor a Komárom-Esztergom megyei Bajóthoz tartozó Péliföldszentkereszten. A találkozón Guillermo Basañes, a szalézi rend missziós megbízottja... »

2017. február 24. péntek

Mindenkinek helye és küldetése van az Egyházban – Beszélgetés a hetvenéves Cserháti Ferenc püspökkel

A külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott segédpüspökkel 70. születésnapja alkalmából készített interjút adjuk közre.

2017. február 18. szombat

Ismerik őt? – Óra Krisztián körmendi káplán mutatkozott be Szombathelyen

Óra Krisztián körmendi káplán fiatalos lendülettel és őszintén beszélt életéről és papi hivatásáról február 13-án a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtárban összegyűlt érdeklődőknek.

2017. február 17. péntek

Negyvenöt éve szentelték püspökké Jakab Antal gyulafehérvári püspököt

1972. február 13-án szentelte a Gyulafehérvári Egyházmegye segédpüspökévé VI. Pál pápa Jakab Antalt, Márton Áron későbbi utódját. A Jakab Antal Keresztény Kör nevében Vencser László méltatja a főpásztort.

2017. február 13. hétfő

Esztergomban tartották a pap- és szerzetesnövendékek 2017-es találkozóját

Közel kétszáz pap- és szerzetesnövendék gyűlt össze az idei UNITAS-találkozón a 450 éves jubileumát ünneplő esztergomi szeminárium meghívására a Szent Adalbert Központban február 11-én. A találkozó központjában a tiszta életre való elköteleződés állt.

2017. február 11. szombat

Megkezdődtek a papi rekollekciók Székesfehérváron

Február 9-én megkezdődtek a rekollekciók a Székesfehérvári Egyházmegyében. A papi továbbképzések keretében „Emberség – kereszténység – papság” címmel Lukácsi Zoltán, a Győri Hittudományi Főiskola rektora tart hatrészes előadás-sorozatot.

2017. február 10. péntek

Krisztus követségében – Interjú Snell György segédpüspökkel a káplánok debreceni továbbképzéséről

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye káplánjainak tartottak továbbképzést február 6-tól 8-ig Debrecenben, az egyházmegye püspöki hivatalában. A programot Snell György esztergom-budapesti segédpüspök vezette. Vele készített interjút Kovács Ágnes, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye... »

2017. február 9. csütörtök

Száz éve hunyt el báró Hornig Károly veszprémi püspök

A Veszprémi Főegyházmegye honlapján Karlinszky Balázs, a Veszprémi Érseki és Főkáptalani Levéltár igazgatója emlékezik az egyházmegye püspökére.

2017. február 9. csütörtök

A pap személyiségével, szolgálatával mindig csak gyógyítson – Lelkipásztori napot tartottak Győrben

Február 6-án lelkinapot tartottak a Győri Egyházmegye papsága számára a győri szeminárium dísztermében. Az előadó, Lukácsi Zoltán kanonok, szemináriumi rektor az idei Szent László-év kapcsán a lovagkirály Győrben őrzött fejereklyéjéről és a herma művészettörténeti... »

2017. február 9. csütörtök

Szent Pál nyomdokain – Beöltözést ünnepeltek a pannonhalmi bencések

Január 25-én, Szent Pál megtérésének ünnepén a pannonhalmi bencés közösség ismét megemlékezett a montecassinói monostorral kötött több mint 800 éves imaszövetségről. Az ünnep keretében Kisnémet Fülöp testvér magára öltötte a szerzetesruhát.

2017. február 8. szerda

Húsvéttól látogatható lesz XVI. Benedek szülőháza

XVI. Benedek szülőháza a bajorországi Marktl am Innben ez év húsvétján ismét megnyitja kapuját. Idén húsvétvasárnap április 16-ára esik, ami egyben az emeritus pápa 90. születésnapja.

2017. február 1. szerda

Ismerik őt? – A Halleluját éneklő gencsapáti plébános mutatkozott be Szombathelyen

A Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár „Ismerik őt?” című programsorozatának első alkalmán, január 30-án Gombos Bálint gencsapáti plébános mutatkozott be.

2017. január 31. kedd

Veres András püspök Apor Vilmos Imaszövetséget alapít

Veres András győri megyéspüspök február 2-án, a megszentelt élet napja alkalmából bemutatott szentmise keretében Apor Vilmos Imaszövetséget alapít. A kezdeményezést meghirdető körlevelet január 29-én, az évközi 4. vasárnap szentmiséin felolvasták az egyházmegye... »

2017. január 30. hétfő

Életeket mentett, most a lelkeket menti – Pappá szenteltek egy New York-i tűzoltókapitányt

Tom Colucci húsz éven keresztül szolgált New Yorkban tűzoltóként. Ott volt a 2001. szeptember 11-i támadás után a World Trade Centernél, látta a végtelen fájdalmat, mentette az embereket. Ekkor vált teljesen világossá előtte, amit addig is érzett: a papságra kapott meghívást.

2017. január 28. szombat

A Gulág áldozatairól tartottak konferenciát Szegeden

Nemzetközi konferenciát tartottak Szegeden január 27-én, pénteken a Katolikus Ház nagytermében „Hívők és egyházi emberek a Gulágon” címmel.

2017. január 28. szombat

Madrid Robin Hoodja – egy pap, aki stílusosan segíti a hajléktalanokat

A spanyol főváros hajléktalanjainak nem kell aggódniuk amiatt, hol kaphatnak rendes vacsorát. Ebben szó szerint egy „angyal” segíti őket: a nyolcvanéves Ángel García Rodríguez atya, aki Robin Hood névvel különleges éttermet üzemeltet Madridban.

2017. január 27. péntek

Életével tanított, emberi tartásra nevelt – Placid atyát búcsúztatták Budapesten

Több százan vettek búcsút Olofsson Placid bencés szerzetestől, és rótták le kegyeletüket a koporsójánál január 26-án a budai ciszterci Szent Imre-templomban.

2017. január 26. csütörtök

A pap célja az Istenre mutató élet – Udvardy György előadása az országos lelkipásztori napokon

Mi a pap feladata, hogy a plébánia betöltse hivatását? – ezt a kérdést tárgyalta Udvardy György püspök a „Papként a XXI. században” című előadásában az Országos Lelkipásztori-Teológiai Napok harmadik napján, január 25-én Egerben, az Érseki Hittudományi Főiskola és Papnevelő... »

2017. január 25. szerda

Fábry Kornél Kaposvár Városért kitüntetésben részesült

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Kaposvár Városért kitüntetést adományozott Fábry Kornél egykori kaposfüredi plébánosnak, a Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága főtitkárának. A díjat január 23-án, a város ünnepi közgyűlésén adták... »

2017. január 25. szerda

Folytatódott az Országos Lelkipásztori-Teológiai Napok – Családban élünk

A házasság teológiatörténeti megközelítése, a család élete és annak segítése a megváltozott világban állt az Országos Lelkipásztori-Teológiai Napok január 24-i előadásainak középpontjában. A pasztorális fórum műhely- és kiscsoportos beszélgetésekkel folytatódott... »

2017. január 24. kedd

tovább »