Százéves Antonio Stefanizzi, a pápák rádiósa

Szeptember 18-án töltötte be századik életévét a Vatikáni Rádió egykori főigazgatója, Antonio Stefanizzi. Vértesaljai László, a Vatikáni Rádió magyar adása főszerkesztőjének jegyzetét közöljük.

2017. szeptember 23. szombat

Papi-szerzetesi találkozót tartott a Házas Hétvége mozgalom

A Házas Hétvége közösség szeptember 20-án Budapesten tartotta meg szokásos évi papi és szerzetesi találkozóját, ahol a meghívott résztvevők a Házas Hétvége közösségéhez tartozó papok és szerzetesek voltak.

2017. szeptember 23. szombat

Bemutatták Vencser László könyveit a bécsi Pázmáneumban

Vencser László, az ausztriai idegen nyelvű katolikus lelkészségek országos igazgatója könyvbemutatójával vette kezdetét szeptember 16-án a XI. Ars Sacra Fesztivál bécsi programsorozata.

2017. szeptember 21. csütörtök

Két piarista szerzetes tett örökfogadalmat

Örökfogadalmat tett a budapesti Piarista Kápolnában szeptember 16-án Szabó Gábor és Vass Bálint rendtársaik, családtagjaik és barátaik körében.

2017. szeptember 21. csütörtök

Elhunyt Hrotkó Géza

Veres András győri megyéspüspök az egyházmegye papsága és a gyászoló rokonság nevében tudatja, hogy Hrotkó Géza pápai prelátus, székesegyházi kanonok, főiskolai teológiai tanár életének 85., papságának 60. évében szeptember 15-én a betegek kenetével megerősítve, az örök... »

2017. szeptember 19. kedd

Ferenc pápa az új püspökökhöz: A megkülönböztetés a Lélek adománya az Egyháznak

A Szentatya szeptember 14-én, csütörtökön délelőtt az Apostoli Palota Kelemen termében fogadta az idén felszentelt püspökök római szemináriumának tagjait, köztük Varga László kaposvári megyéspüspököt.

2017. szeptember 16. szombat

Tanévnyitó az egri szemináriumban

Szeptember 9-én megkezdődött az új tanév az Egri Hittudományi Főiskola és Érseki Papnevelő Intézet növendékei számára is.

2017. szeptember 15. péntek

Egyházmegyei papi rekollekciót tartottak a győri székesegyház felszentelésének évfordulóján

Szeptember 13-án, a győri Nagyboldogasszony-székesegyház felszentelésének évfordulóján Veres András megyéspüspök vezetésével rekollekción vett részt a Győri Egyházmegye papsága a Győri Hittudományi Főiskolán.

2017. szeptember 15. péntek

Elbúcsúztak a váci egyházmegyei fiatalok Farkas László ifjúsági lelkésztől

Augusztustól Beer Miklós püspök Farkas Lászlót új szolgálattal, az újhatvani plébánia vezetésével bízta meg. Utódjául Bezák Tamást kérte fel a Váci Egyházmegye ifjúsági lelkészének. Szeptember 2-án búcsúztak Gödöllőn a fiatalok Farkas Lászlótól.

2017. szeptember 15. péntek

A szeminárium örök dolgokra irányítja a figyelmet – Tanévkezdés a nyíregyházi papnevelő intézetben

A 2017/2018-as tanévben huszonhét papnövendék kezdte meg tanulmányait a nyíregyházi papnevelő intézet ideiglenes szemináriumában, Borbányán, öt előkészítő éves papnövendék az Ér utcai propedeutikus szemináriumban.

2017. szeptember 13. szerda

Elhunyt Pásztor Béla

A Miskolci Egyházmegye Isten akaratában megnyugodva tudatja, hogy Pásztor Béla görögkatolikus áldozópap életének 64. évében elhunyt. Az engesztelő Szent Liturgiát szeptember 12-én, kedden 18 órakor végzik a miskolc-szirmai görögkatolikus templomban.

2017. szeptember 12. kedd

Tanévnyitó szentmisét tartottak a győri szeminárium kápolnájában

Veres András megyéspüspök tanévnyitó szentmiséjével hivatalosan is megkezdődött a 2017/18-as tanév a Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézetben. A szeptember 11-én tartott szentmisén részt vett Pápai Lajos nyugalmazott megyéspüspök, valamint a szeminárium elöljárói és... »

2017. szeptember 12. kedd

Kópházára zarándokoltak a soproni diákok – KÉPRIPORT

A soproni Szent Orsolya-iskola évkezdő hagyományaihoz híven szeptember 8-án ismét több száz diák indult zarándoklatra tanáraik és Kovács Gergő Vilmos iskolalelkész kíséretében.

2017. szeptember 11. hétfő

Rey Pinedát, az „álmodozó” papot is kitoloncolhatják az USA-ból Trump új intézkedése nyomán

Mintegy 800 ezer ember Egyesült Államokban maradása került veszélybe azzal, hogy Donald Trump elnök úgy döntött, megszünteti a bevándorló fiatalokat a kitoloncolástól védő DACA-programot. Köztük van az atlantai főegyházmegye egy fiatal papja is, aki mexikói illegális bevándorlók... »

2017. szeptember 7. csütörtök

Elraboltak és megöltek egy papot Nigériában

Ciriacus Onunkwo atya autóját szeptember 1-jén késő délután fegyveresek állították meg a nyugat-afrikai ország déli részén fekvő Amaifeke településen, és rabul ejtették a papot. Másnap holtan találták meg a lelkipásztort egy falu közelében.

2017. szeptember 7. csütörtök

Az Egyház plébániai szinten harcol a drogkereskedelem ellen a kolumbiai Medellínben

Szeptember 9-én, szombaton Ferenc pápa Medellínbe látogat, amely Bogotá után a második legnépesebb város a latin-amerikai országban. Elkin Fernando Álvarez Botero segédpüspök arról beszélt, hogy mennyire átszövi a várost a bűnözés.

2017. szeptember 6. szerda

Papi rekollekciót tartottak a kiégésről Kaposváron

Szeptember 4-én tartották az őszi papi rekollekciót a kaposvári püspökségen. Varga László főpásztor meghívására a délelőtti előadást Versegi Beáta-Mária CB tartotta a kiégésről, illetve a kiégés utáni gyógyulásról „Lehetőségek – a kiégésen innen és túl” című... »

2017. szeptember 5. kedd

Egy lépéssel közelebb I. János Pál boldoggá avatásához?

Mindössze harminchárom napig tartott I. János Pál pápasága – lehet, hogy hamarosan mégis boldoggá avatják. Az egyik döntő érv Joseph Ratzinger bíborosnak köszönhető.

2017. szeptember 4. hétfő

Új vikáriust választottak a magyarországi domonkosok

A magyar domonkosok augusztus 28. és szeptember 1. között tartották nagykáptalanjukat, amely során vikáriussá választották Andrzej Kosteckit, aki Barna Mátét váltja kilencéves elöljárói szolgálata után.

2017. szeptember 4. hétfő

Jezsuita szerzetest szentelt pappá Ternyák Csaba érsek Miskolcon

Ternyák Csaba egri érsek szeptember 3-án a miskolc-avasi Isteni Ige-templomban pappá szentelte Petrovics László jezsuitát.

2017. szeptember 4. hétfő

tovább »