Szűz Mária gyermekei – Óvodásokkal ünnepelte püspökké szentelésének évfordulóját Beer Miklós

Rendhagyó zarándoklat helyszíne volt május 27-én Mátraverebély-Szentkút. Hétszázötven óvodás érkezett a kegyhelyre az óvó nénijével és a családjával. Az ünnepi napon Beer Miklós váci megyéspüspök mutatott be szentmisét. A váci főpásztort éppen 17 éve, 2000. május 27-én... »

2017. május 28. vasárnap

Ha úgy érzed, álmaid nem válnak valóra, itt egy neked való szent

Di Girolamo Szent Ferenc a rendi generálist ostromolta levelekkel, melyekben könyörgött, hogy küldjék Ázsiába, mégis Nápoly misszionáriusa lett belőle.

2017. május 26. péntek

Az ausztriai idegen nyelvű katolikus lelkészségek erdélyi tanulmányútja

Május 15. és 20. között zajlott az ausztriai idegen nyelvű – köztük a magyar – katolikus lelkészségek idei tanulmányútja a lelkészségeket irányító országos igazgatóság szervezésében. A Szent László-évhez kapcsolódva a csoport Partiumba és Erdélybe látogatott el.

2017. május 26. péntek

Tagle manilai érsek a katolikus pedagógiai konferencián Esztergomban: Jó embereket kell nevelnünk!

Május 25-én Erdő Péter bíboros meghívására az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye 15 intézményéből 570 dolgozó és 120 meghívott vendég vett részt a Szent Adalbert Központban azon a konferencián, amelynek díszvendége Luis Antonio Tagle manilai érsek, a Katolikus Nevelésügyi... »

2017. május 25. csütörtök

Ferenc pápa telefonált a genovai gyermekkórház kis betegeinek

Május 24-én Ferenc pápa váratlan meglepetéssel örvendeztette meg a gyermekeket, akiket május 27-i genovai útja alkalmával személyesen is meglátogat.

2017. május 25. csütörtök

Tizenegyedik alkalommal rendeztek motoros zarándoklatot Ecséden

A Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány és több támogató motoros egyesület szervezésében tizenegyedik alkalommal rendeztek motoros zarándoklatot és búcsút az Ecséd szélén található Szentkút-völgyi Boldogasszony-kápolnánál május 19-én és 20-án.

2017. május 25. csütörtök

Elismerésben részesült a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Díjkiosztó gálaünnepséggel ért véget a XXVI. Festum Varadinum programsorozat a nagyváradi Szigligeti Színházban május 21-én. Kulturális tevékenységéért elismerésben részesült a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület és Debrecen... »

2017. május 23. kedd

Idén is találkoztak az Észak-Amerikában szolgáló magyar papok

Szent László jubileumi évében május 15. és 17. között találkoztak az észak-amerikai magyar katolikus közösségekben szolgáló magyar lelkipásztorok a kanadai Ancasterben (Ontario) – tájékoztatott Licskó Szabolcs montreali plébános, a Kanadai Magyar Papi Egység (KMPE) titkára.

2017. május 19. péntek

Liturgia a betegek szolgálatában – Kórházlelkészek ökumenikus konferenciáját tartották Vácon

Május 13-án, szombaton a kórházi területen dolgozó lelkészeket, papokat, lelkigondozókat és az önkéntes beteglátogatókat várták a Váci Egyházmegye Oktatási Központjába a kórházlelkészek ökumenikus konferenciájára.

2017. május 17. szerda

Felszentelték a Kaposvári Egyházmegye új püspökét, Varga Lászlót

Május 13-án a kaposvári Nagyboldogasszony-székesegyházban püspökké szentelték Varga Lászlót. A szentelés szertartását Erdő Péter bíboros, prímás vezette, a társszentelők Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius és Balás Béla emeritus kaposvári megyéspüspök voltak.

2017. május 13. szombat

Bizakodó a több száz éves ausztriai remeteség új remetéje

Háromszázötven éve mindig éltek remeték a Salzburgtól negyven kilométerre található saalfeldeni remeteségben. A sziklákra épült kolostor legújabb lakója a belga származású Stan Vanuytrecht. Szavai szerint készen áll a magányos életre.

2017. május 12. péntek

Egyetemi lelkészség alakul Gyöngyösön

Május 9-én tartották meg a gyöngyösi egyetemi lelkészség alakuló ülését az Eszterházy Károly Egyetem (EKE) Károly Róbert Campusán.

2017. május 11. csütörtök

Ferences Ösvény Erdélyben – A szárhegyi kolostorban indul a programsorozat

Az erdélyi ferencesek idén is megrendezik a „Ferences Ösvény” lelki programsorozatot. Az első találkozóra május 19. és 21. között a Hargita megyei szárhegyi kolostorban kerül sor.

2017. május 9. kedd

A New Age és a mágia veszélyeire figyelmeztetnek a romániai püspökök

Május 3. és 5. közötti kolozsvári ülésükön a család meghatározásáról szóló kormányrendelet módosítására irányuló felhívásuk mellett a New Age veszélyeire hívják fel a figyelmet a Romániai Katolikus Püspöki Konferencia (CER) tagjai.

2017. május 8. hétfő

Bemutatták a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Mária-tiszteletét dokumentáló Mária-enciklopédiát

A Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár kiadásában jelent meg 2016 nyarán a főegyházmegyében 1850–1950 között élő Mária-tiszteletet bemutató „Mária-enciklopédia”. Lakatos Andor és Lakatos Adél, a levéltár vezetője és munkatársa tartottak könyvismertető előadást Budapesten, a... »

2017. május 6. szombat

Ferenc pápa felszólalt a Katolikus Akció Nemzetközi Fórumának kongresszusán

Április 27-én, csütörtökön a szentatya felszólalt a Katolikus Akció Nemzetközi Fórumának „A Katolikus Akció küldetése: mindenkivel és mindenkiért” mottóval megrendezett kongresszusán, amelyet április 27. és 29. között tartanak a Vatikánban.

2017. április 28. péntek

Szentmisét mutatott be Spányi Antal megyéspüspök a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetben

Szentmisét mutatott be a székesfehérvári fegyház kápolnájában Spányi Antal püspök, aki Szeidl Tamás ezredes, megbízott parancsnok és Tornyai Gábor börtönlelkész meghívására érkezett a fegyintézetbe április 24-én.

2017. április 26. szerda

Horvát nyelvű keresztutat áldottak meg Szentpéterfán

A Vas megyei Szentpéterfán április 14-én áldották meg az új, horvát nyelvű keresztutat. A stációk az ősi Szent Péter-templom felé vezető út mentén találhatók.

2017. április 18. kedd

Kiss-Rigó László mutatott be szentmisét a „Vitorla” közösségvezető képzést lezáró hétvégén

Április 8-án fejeződött be a Szeged-Csanádi Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Irodája által szervezett „Vitorla” közösségvezető képzés. Az ünnepi szentmisén Kiss-Rigó László megyéspüspöktől huszonhat fő vehette át a tanúsítványt.

2017. április 12. szerda

Gyóntatói továbbképzést tartanak Mátraverebély-Szentkúton

Idén április 23. és 26. között „Lelki betegség, bűn, megszállottság – határterületek és megkülönböztetések” címmel rendeznek gyóntatói továbbképzést Mátraverebély-Szentkúton, amelyre várják a papságot és a papságra készülő diakónusokat. A továbbképzés előadói:... »

2017. április 9. vasárnap

tovább »