Lelki gondjainkról – nem csak plébánosoknak és teológusoknak

A plébánosok és teológusok napja résztvevői különleges előadásokat hallhattak október 18-án Pannonhalmán: Anselm Grün OSB lelki gondjainkról, Tomáš Halík professzor pedig hit és hitetlenség kérdéseiről osztotta meg gondolatait a gimnázium dísztermében.

2018. október 19. péntek

1 plusz 1 misszió – Hogy minden külföldre szakadt magyarhoz eljusson az Egyház

Október 12–14. között konferenciát szervezett az MKPK Külföldi Magyar Lelkipásztori Szolgálata Esztergomban. Az „1 plusz 1 misszió” elnevezésű tanácskozás a külföldi magyarok vallási-erkölcsi nevelésének erősítését, támogatását igyekezett elősegíteni.

2018. október 18. csütörtök

Három éve képez romapasztorációs munkatársakat a Ceferino Intézet

A Boldog Ceferino Intézet 2015 augusztusában romapasztorációs lelkipásztori munkatársak képzését indította el az ország több pontján. Emődiné Csapó Barbara, a Lehetőségek Iskolája programvezetője beszámolóját közöljük a képzés eredményeiről.

2018. október 18. csütörtök

Létezik egy színes világ – Börtöncursillót tartottak Solton

Immár negyedik alkalommal szerveztek cursillót az Állampusztai Büntetés-végrehajtási Intézet Solti Objektumában. A szeptember 12. és 15. között megtartott lelkigyakorlat rektora Csibi Tamás volt. Földvári József börtönlelkész személyes hangú beszámolóját tesszük közzé.

2018. október 17. szerda

Ferenc pápa az északolasz szeminaristákhoz: Pásztorok legyetek, ne klerikusok!

Ferenc pápa október 13-án fogadta a Kelemen teremben a lombardiai szeminaristák négyszáz fős csoportját.

2018. október 17. szerda

Püspöki látogatás a bábolnai templomban és a ménesbirtokon

Szalai Gábor bábolnai plébános meghívására október 14-én Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke hálaadó szentmisét mutatott be a bábolnai Nepomuki Szent János-templomban a település várossá nyilvánításának 15. évfordulója... »

2018. október 15. hétfő

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jegyében találkoztak az állandó diakónusok

Október 11. és 13. között huszonharmadik alkalommal szervezték meg a magyar egyházmegyék állandó diakónusainak összejövetelét. Az immár hagyományosan a leányfalui Szent Gellért Lelkigyakorlatos Házban megrendezett találkozón mintegy ötvenen vettek részt, többen házastársukkal... »

2018. október 15. hétfő

Isten mindenkit meghív a szeretetre – Palánki Ferenc püspök az ifjúsági szinódusról

Október 3-án kezdődött a püspöki szinódus tizenötödik rendes közgyűlése, amelynek témája: „A hit, a fiatalok és a hivatástisztázás”. A Vatican News magyar nyelvű adásában Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök, az MKPK Ifjúsági Bizottságának elnöke számolt be... »

2018. október 13. szombat

Megnyitotta kapuit a pozsonyi magyar katolikusok közösségi háza

Magyarok Nagyasszonya ünnepének előestéjén, október 7-én megnyitotta kapuit a pozsonyi magyar katolikusok közösségi háza. A Pozsony belvárosában álló egyházi ingatlanban kialakított helyiségekben tartják ezentúl összejöveteleiket a magyar katolikus közösség hitéleti, ifjúsági és... »

2018. október 11. csütörtök

Másodszor adták át Mogyoródon a Szent Mihály főangyal díjat

Szeptember 29-e Szent Mihály főangyal ünnepe, aki nemcsak a mogyoródi katolikus egyházközség, hanem az egész község pártfogója is. A hívek idén is háromnapos lelkigyakorlat keretében készültek templomuk búcsújára, amelyet szeptember 30-án tartottak.

2018. október 9. kedd

Az Egyház az öröm helye – A Shalom közösség brazíliai központjába látogatott Monostori László

Nem közismert, de a brazil alapítású Katolikus Shalom Közösségnek egész Európában a budapesti a legnagyobb missziója – mondja Monostori László plébániai kormányzó, aki az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében a mozgalom lelkészi asszisztense.

2018. október 5. péntek

A kegyelem tálalva – Leo atyával, a sztárséffel beszélgettünk

Szeptember 19-én Leo Patalinghug atyát, a filippínó-amerikai papot és séfet kérdeztük a Bonum TV budapesti stúdiójában, aki egészen rendkívüli formáját választotta a szolgálatnak.

2018. október 4. csütörtök

Krisztus tanítása az élet – Pasztorális megújulás indult Szekszárdon

A Pécsi Egyházmegye pasztorális tervében kitűzött célok helyi szintű megvalósításába kezdtek Szekszárdon. Szeptember 29-én találkozott először az a közel száz fő, akik elkötelezett munkát vállaltak a megújulásért az evangelizáció, a szeretetszolgálat, a közösség és a liturgia... »

2018. október 4. csütörtök

Ferenc pápa: Ne dokumentumot gyártsunk, hanem jussunk gyakorlati elhatározásokra!

Október 3-án délután a Szentatya köszöntőbeszédével kezdődött meg a szinódusi teremben a püspöki szinódus tizenötödik rendes közgyűlése, amely „a hit, a fiatalok és a hivatástisztázás” hármas témaköréről tárgyal. A Szentatya nyitóbeszédének fordítását teljes... »

2018. október 4. csütörtök

A hit ott él a roma emberek szívében – Székely János püspök előadása

A roma emberekben ott él a hit. Ez lehet az egyik terület, ahol segíthetjük társadalmi integrációjukat, felzárkóztatásukat, mondta Székely János szombathelyi megyéspüspök szeptember 26-án, „A mai világ az evangélium fényében” című előadás-sorozat őszi alkalmán... »

2018. október 3. szerda

Érseki látogatás a debreceni javítóintézetben

Szeptember 19-én Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita az Emberi Erőforrások Minisztériuma Debreceni Javítóintézetébe látogatott.

2018. október 2. kedd

Tegyétek, amit Krisztus tett – Lektorokat avattak Vácon

A szent főangyalok ünnepén, szeptember 29-én szentmise keretében harmincnégy lektort (felolvasót) avatott Beer Miklós váci megyéspüspök a váci Nagyboldogasszony-székesegyházban.

2018. október 2. kedd

A szeretet átvisz az életen – Romapasztorációs munkatársak tanúsítványait adták át Esztergomban

Esztergomban ötven, az egyéves képzést elvégzett résztvevőnek nyújtott át lelkipásztori munkatársi tanúsítványt Székely János, a romapasztoráció ügyével megbízott püspök szeptember 30-án.

2018. október 1. hétfő

Isten szolgája Oreste Marengo – A feledhetetlen szalézi misszionárius

Pierluigi Cameroni szalézi posztulátor Isten szolgája Oreste Marengo égi születésnapjának 20. évfordulója alkalmából augusztusban a feledhetetlen misszionárius szülőhelyén, Diano d’Albában járt, ahol oratóriumot neveztek el róla.

2018. szeptember 30. vasárnap

Gyógyulni és gyógyítani – Cigánypasztorációs találkozó Egerben

„Teljes közösség Krisztussal az Egyház szentségeiben” – tizenhatodik alkalommal rendeztek cigánypasztorációs konferenciát Egerben. Szeptember 27. és 29. között az egri Szent János Házban gyűltek össze a szolgálatban elkötelezett cigány és nem cigány emberek szakmai, lelki... »

2018. szeptember 29. szombat

tovább »