Bemutatták a pápának a Nagyvárosok II. Nemzetközi Kongresszusának témáját

Rio de Janeiróban rendezik meg július 13. és 15. között a Nagyvárosok II. Nemzetközi Kongresszusát (II Congreso de Grandes Ciudades), amelyet – a Laudato si’ kezdetű enciklika alapján – közös otthonunk védelmének szentelnek.

10:53

Idén tavasszal is lesz családpasztorációs papi találkozó

Május 10-én Budapesten, az MKPK irodaházában szervez családpasztorációs papi találkozót a püspöki konferencia családbizottsága. A résztvevők Ferenc pápa „Amoris laetitia” kezdetű apostoli buzdításának 7. fejezete alapján elmélkednek szolgálatuk megújításáról.

10:00

Szerzetesek az emberkereskedelem ellen – Megalakult a SOLWODI Hungary Egyesület

Február 8-án, a rabszolgasorsot szenvedett Szent Bakhita emléknapján írták alá a SOLWODI Hungary Egyesület alapszabályát. Hét női szerzetesközösség nővérei és egy világi alapító tag hozták létre a nemzetközi hálózat magyarországi tagját.

2017. február 16. csütörtök

Az egyedülállókért mutatnak be szentmisét minden hónap első keddjén Budapesten

Nyolcadik éve biztosít otthont és lelkivezetést az elváltak és egyedülállók közössége számára a belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia. A csoport minden hónap első keddjén közös szentmisén vesz részt és összejövetelt tart.

2017. február 14. kedd

A Costa Rica-i püspöki konferencia tagjait fogadta Ferenc pápa

Ferenc pápa február 13-án fogadta a Costa Rica-i püspöki konferencia ad limina látogatást végző tagjait a Vatikánban. A találkozó középpontjában a közép-amerikai ország egyházának helyzete állt.

2017. február 14. kedd

Megalakult a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye pasztorális tanácsa

Február 11-én tartották a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye pasztorális tanácsának alakuló ülését Debrecenben.

2017. február 12. vasárnap

Esztergomban tartották a pap- és szerzetesnövendékek 2017-es találkozóját

Közel kétszáz pap- és szerzetesnövendék gyűlt össze az idei UNITAS-találkozón a 450 éves jubileumát ünneplő esztergomi szeminárium meghívására a Szent Adalbert Központban február 11-én. A találkozó központjában a tiszta életre való elköteleződés állt.

2017. február 11. szombat

Szentmisével ünnepelték a betegek világnapját az Országos Onkológiai Intézetben

Snell György segédpüspök mutatott be szentmisét és imádkozott együtt a betegekkel a budapesti Országos Onkológiai Intézet Irgalmas Jézus-kápolnájában február 11-én, a betegek világnapján. A Szent István-bazilika plébánosa a szentmise keretében kiszolgáltatta a betegek szentségét.... »

2017. február 11. szombat

Első alkalommal tartottak közösségi disznóvágást Ózdon – KÉPRIPORT

Az ózdi görögkatolikus egyházközség első alkalommal szervezett parókiai disznóvágást február 4-én. A rendezvény szervezője Bodnár Dániel helyi parókus volt, aki már több településen részt vett ilyen közösségi programon.

2017. február 11. szombat

Krisztus követségében – Interjú Snell György segédpüspökkel a káplánok debreceni továbbképzéséről

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye káplánjainak tartottak továbbképzést február 6-tól 8-ig Debrecenben, az egyházmegye püspöki hivatalában. A programot Snell György esztergom-budapesti segédpüspök vezette. Vele készített interjút Kovács Ágnes, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye... »

2017. február 9. csütörtök

Nem csak képzés – A Kanter Károly Felnőttképzési Intézet két éve

Liturgikus munkatársak, diakónusok feleségeikkel és plébánosok, esperesek, családközösségek képviselői, irodavezetők mind megfordulhattak az elmúlt két évben az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye régi-új intézetében Óbudán, a Kórház utcában.

2017. február 8. szerda

A „last minute generáció” körében dolgozunk – Németh Norbert az egyetemi lelkészségek találkozójáról

Február 3. és 5. között Szombathely volt a Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozójának (KELET) helyszíne. A város legelfoglaltabb embere ezen a hétvégén, de már a megelőző napokban is a főszervező, Németh Norbert szombathelyi egyetemi lelkész lehetett.

2017. február 6. hétfő

A német püspökök az „Amoris laetitia” lelkipásztori alkalmazásáról tanácskoztak

Mit jelent az „Amoris laetitia” pápai buzdítás a házasságpasztoráció számára Németországban? – tették fel a kérdést a német katolikus püspöki konferencia állandó bizottságában. A tanácskozás során megszületett válaszokat január 2-án tették közzé.

2017. február 4. szombat

A Szent László-év programjairól tárgyaltak a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyében

A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye is csatlakozik a Szent László-év megünnepléséhez. Január 30-án Böcskei László megyéspüspök megbeszélésre hívta azokat a plébánosokat, akik részt vesznek az emlékév helyi lelkipásztori programjainak szervezésében.

2017. február 3. péntek

Hitoktatók számára szervezett koordinátorképzést a Pécsi Egyházmegye

A Pécsi Egyházmegye koordinátorképzésének résztvevői összesen öt alkalommal találkoznak egy-egy hétvégére a 2016/17-es tanévben. A január 28–29-i hétvégét Kató Csaba diakónus, katekéta és felesége, Kató Ágota vezetették.

2017. február 2. csütörtök

Továbbképzést tartottak Máramarosszigeten a hitmélyítő csoportok vezetőinek

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye pasztorális terve szerint négyéves továbbképzésen vesznek rész a máramarosszigeti esperesség hitmélyítő csoportjainak vezetői. A továbbképzéseket a pasztorális irodák képviselői vezetik, akik január 28-án kezdték meg az esperességekben való... »

2017. január 31. kedd

Cigányságuk áldás legyen, és ne átok – Tízéves a Váci Egyházmegye romapasztorációs hálózata

Tíz éve jött létre a Ceferino Ház, a Váci Egyházmegye cigánypasztorációs központja, amely az elmúlt évtizedben hálózattá nőtte ki magát, és Gyömrőről nemrég a Rétság közeli piciny faluba, Szátokra tette át a székhelyét. A jubileumot január 25-én ünnepelték meg a nógrádi... »

2017. január 27. péntek

Kocsis Fülöp érsek-metropolita hajdúdorogi cigány családoknál járt házat szentelni – KÉPRIPORT

Kocsis Fülöp érsek-metropolita Hajdúdorogon harminc roma családot keresett fel, és megszentelte otthonaikat.

2017. január 25. szerda

A pap célja az Istenre mutató élet – Udvardy György előadása az országos lelkipásztori napokon

Mi a pap feladata, hogy a plébánia betöltse hivatását? – ezt a kérdést tárgyalta Udvardy György püspök a „Papként a XXI. században” című előadásában az Országos Lelkipásztori-Teológiai Napok harmadik napján, január 25-én Egerben, az Érseki Hittudományi Főiskola és Papnevelő... »

2017. január 25. szerda

Folytatódott az Országos Lelkipásztori-Teológiai Napok – Családban élünk

A házasság teológiatörténeti megközelítése, a család élete és annak segítése a megváltozott világban állt az Országos Lelkipásztori-Teológiai Napok január 24-i előadásainak középpontjában. A pasztorális fórum műhely- és kiscsoportos beszélgetésekkel folytatódott... »

2017. január 24. kedd

tovább »