Hallgatói és alumnitalálkozót tartott a Keresztény Roma Szakkolégiumi Hálózat

Január 20-án, szombaton a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében tartották a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat hallgatói és alumnitalálkozóját.

2018. január 20. szombat

Alsóőrön találkoztak az Ausztriában szolgáló magyar papok

Ünnepi szentmisével kezdődött az Ausztriában szolgáló magyar és magyarul beszélő papok találkozója január 10-én a burgenlandi Alsóőrön (Unterwart). Az összejövetelre tizenkét lelkipásztor érkezett, akik a szentmise után Őriszigetre (Siget in der Wart) és Felsőőre (Oberwart)... »

2018. január 16. kedd

Lelkes páros – Házasságerősítő vetélkedőt rendeztek Pécsen

Különleges programot hirdetett 2017 decemberében a pécsi Jézus Szíve-plébánia házaspárok számára. A vetélkedő célja az volt, hogy tíz feladat teljesítése során a házastársak közelebb kerüljenek egymáshoz. A „Lelkes páros” kihívás feladatait Battonyai János káplán találta ki... »

2018. január 16. kedd

Jim Caviezel: A világnak olyan harcosokra van szüksége, mint Szent Pál

A Szent Pálról szóló legújabb filmjét népszerűsítve Jim Caviezel január 3-án több ezer diák előtt tett tanúságot hitéről Chicagóban.

2018. január 12. péntek

Jó nekünk itt! – Ülésezett a nagybecskereki zsinat előkészítő bizottsága

Harmadik ülését tartotta a nagybecskereki püspökségen az egyházmegye 2017-től 2020-ig tartó zsinatát koordináló bizottság január 10-én.

2018. január 11. csütörtök

Folytatódik a teológiai-lelkipásztori továbbképzés a Sapientia Főiskolán

Folytatódik a teológiai-lelkipásztori továbbképzés a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán, melyre lelkipásztorokat és diakónusokat várnak. A képzéshez február 10-ig lehet még csatlakozni.

2018. január 10. szerda

Videosorozat készült a Váci Egyházmegyei Ifjúsági Lelkészség missziós munkájáról

Tavaly októberben videosorozat indult a Váci Egyházmegyei Ifjúsági Lelkészség (VEIL) hivatalos honlapján, a Mente.hu-n, amelynek utolsó része decemberben jelent meg.

2018. január 8. hétfő

Szinte minden lengyel kötődik a katolicizmushoz – A helyi egyház statisztikai adatai 2016-ról

2016-ban a lengyel katolikusok 36,7%-a vett részt vasárnap szentmisén és 16% áldozott – tájékoztatott a lengyel helyi egyház statisztikai hivatala a tavalyelőtti évről szóló jelentésében. 2015-höz képest a vasárnapi szentmisére járók száma 3,1%-kal, a szentáldozáshoz járulók... »

2018. január 7. vasárnap

Várják a jelentkezőket a budapesti kórházlelkészség önkéntes beteglátogatói tanfolyamára

A Budapesti Katolikus Kórházlelkészség idén év elején is megszervezi az önkéntes beteglátogatók képzését.

2018. január 5. péntek

Bemutatták Rómában a 2018. évi strennát a Don Bosco Nővéreknek

A nővérek római rendfőnökségén ünnepség keretében mutatta be december 28-án a szalézi rendfőnök, Ángel Fernández Artime a jövő évi strennát, melynek címe: „Gyakoroljuk a meghallgatás és az elkísérés művészetét”; János evangéliumának erre a mondatára utalva: „Uram, add... »

2017. december 29. péntek

Kettős szórványban – Beszélgetés a bukaresti magyar katolikus közösség lelkipásztorával

Marchut Réka, az MTA TK Kisebbségkutató Intézet munkatársa beszélgetett Ţâmpu Cristinel atyával, a bukaresti magyar katolikus közösség lelkipásztorával.

2017. december 28. csütörtök

Máriáról szólt az év utolsó püspöki katekézise Pécsett

December 21-én tartották az idei év utolsó püspöki katekézisét Pécsett, a Dóm Kőtárban. Udvardy György megyéspüspök ezúttal Máriáról beszélt.

2017. december 28. csütörtök

Adventi ünnep az egri egyetemi lelkészségen

Adventi koncerttel és ifjúsági szentmisével ünnepeltek az egri katolikus fiatalok december 12-én este.

2017. december 13. szerda

Az óriás betleheméről híres Vörsön mutatott be adventi szentmisét Varga László püspök

Advent második vasárnapján, december 10-én Varga László kaposvári megyéspüspök szentmisét celebrált Vörsön, ahol Európa legnagyobb beltéri betleheme látható. A főpásztor prédikációjában a Krisztus eljövetelére való várakozásról beszélt.

2017. december 12. kedd

„Isten kiválasztott minket már a világ teremtése előtt” – Diakónust szenteltek Nagybecskereken

December 8-án, Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepén Nagybecskereken Német László megyéspüspök az egyházmegye papságával koncelebrált szentmisén diakónussá szentelte Palatinus Alent.

2017. december 8. péntek

„Szólj be a papnak” találkozó a debreceni börtönben

November 17-én már második alkalommal érkezett a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-Végrehajtási Intézetbe a „Szólj be a papnak!” csapata, hogy a fogvatartottak által feltett vallási témájú kérdésekre a legjobb tudásuk szerint válaszoljanak.

2017. december 7. csütörtök

Megalakult a Prágai Magyar Katolikus Plébánia

Jelentős változás történt december elsejével a prágai magyar katolikus hívek életében: Dominik Duka bíboros e nappal személyi plébániaként létrehozta a Prágai Magyar Katolikus Plébániát a felvidéki Balga Zoltán atya vezetésével.

2017. december 6. szerda

Ne fordítsunk hátat Istennek! – Veres András megáldotta a megújuló győri székesegyházat

Fél év elteltével, a felújítási munkálatok első szakaszának befejezését követően főpásztori szentmisével nyíltak meg a győri Nagyboldogasszony-székesegyház kapui december 3-án, advent első vasárnapján.

2017. december 4. hétfő

A Szentatyában is van félelem az iszlámmal kapcsolatban – Székely János az ad limina látogatásról

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai november 20. és 24. között ad limina látogatáson vettek részt Rómában. A küldöttség tagjával, Székely János szombathelyi megyéspüspökkel Somogyi Viktória beszélgetett a Vatikáni Rádióban.

2017. december 2. szombat

Ferenc pápa találkozott a bangladesi püspökökkel

December 1-jén a pápa találkozott a bangladesi püspökökkel a dakkai érsekség épületében.

2017. december 1. péntek

tovább »