Bemutatták Budapesten a „Cursillo a börtönben” című filmet

November 16-án este az Eötvös10 kulturális központban a Cursillo közösség tagjai és érdeklődők előtt bemutatták a börtöncursillóról szóló, kétrészes oktatófilmet. A vetítés előtt Bíró László püspök üdvözölte az egybegyűlteket.

2017. november 17. péntek

Segédkönyv a családcsoportok számára – Tomka Ferenc új kötete az Amoris laetitiáról

Bíró László püspök írását adjuk közre az alábbiakban, melyben Tomka Ferenc „Ferenc pápa családlevele – közelebbről” című, a Szent István Társulat gondozásában idén megjelent kötetét ajánlja a családcsoportok és minden keresztény figyelmébe

2017. november 16. csütörtök

Egyházmegyei szinódusi találkozót tartottak Kecskeméten

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében a 2000-ben tartott egyházmegyei szinódus óta évente szerveznek szinódusi találkozót. November 5-én a kecskeméti Szentcsalád-plébánián szervezték meg az összejövetelt, „Reformáció katolikus szemmel” címmel – tájékoztatott Finta József... »

2017. november 7. kedd

Ausztriában az ezer fény éjszakájával ellensúlyozzák a halloweent

Október 31. estéjén Ausztria plébániáin ezer és ezer gyertya és mécses gyulladt ki: „ezer fény éjszakája” elnevezéssel alternatív estet rendeztek a halloween ellenpontjaként.

2017. november 6. hétfő

Átadták a Mindszenty-emlékérmeket a Parlamentben

Mindszenty-emlékéremmel tüntették ki Bíró László katolikus tábori püspököt, a Regnum Marianum katolikus közösséget és a Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskolát november 3-án.

2017. november 3. péntek

A Görögkatolikus Metropólia megkezdte a távol élő magyar görögkatolikusok lelkipásztori ellátását

Az európai keleti katolikus püspökök londoni találkozójához kapcsolódva október 29-én rendezték meg az Angliában élő magyar görögkatolikusok összejövetelét. Ezzel az eseménnyel kezdte meg a Görögkatolikus Metropólia a távol élő magyar görögkatolikusok rendszeres lelkipásztori... »

2017. október 31. kedd

Jézus pedagógiai módszerei – Hitoktatók találkozója Nagybecskereken

A nagybecskereki püspökség épületében találkoztak október 28-án a helyi egyházmegye hitoktatói.

2017. október 31. kedd

Londonban találkoztak az európai keleti katolikus püspökök

Október 26. és 29. között az európai keleti katolikus püspökök Londonban tartották éves találkozójukat Hlib Lonchina, a londoni Szent Család ukrán görögkatolikus egyházmegye püspökének meghívására.

2017. október 30. hétfő

125 éves a clevelandi magyar Árpád-házi Szent Erzsébet-plébánia

Az Árpád-házi Szent Erzsébet-plébánia hívei püspöki szentmisében adtak hálát egyházközségük alapításának 125. évfordulója alkalmából október 15-én az egyesült államokbeli Clevelandben.

2017. október 25. szerda

Ifjúsági közösségvezetők egyházmegyei találkozója Kaposváron

Október 21-én rendezték meg a Kaposvári Egyházmegye ifjúsági közösségvezetőinek találkozóját a püspökség épületében. Bevezető előadásában Varga László megyéspüspök arról beszélt, minden közösség forrása a Szentháromság.

2017. október 24. kedd

„A katekézis és a fogyatékkal élő emberek” című konferencia résztvevőivel találkozott a pápa

Szeretettel, befogadással forduljunk a fogyatékkal élő emberek felé, lehetővé téve számukra a hitbeli képzést, hogy építő tagjai lehessenek a közösségeknek – buzdította a pápa az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa által szervezett konferencia résztvevőit október 21-én a vatikáni... »

2017. október 21. szombat

Nem kell temetni sem a német egyházat, sem a világegyházat – Beszélgetés Csiszár Klára teológussal

Ferenc pápáról, a német egyházról és a ministráns világszövetségről kérdezte a Jel folyóirat Csiszár Klárát, aki a Német Katolikus Püspöki Konferencia világegyházzal és a misszió kérdéskörével foglalkozó intézetének kutatója és a jezsuiták frankfurti filozófiai és... »

2017. október 21. szombat

Toth atya – Szlovák-magyar származású szalézi misszionárius Jakutföldön

Jozef Toth 65 éves, szlovák-magyar családból származó szalézi misszionárius. 1992 óta Jakutföldön él, a helyi szalézi közösség három alapítójából mára csak ő maradt – a közösség azonban egy válságos időszak után újra gyarapszik.

2017. október 20. péntek

Plébániai tanácsosok találkoztak Pécsett

A Pécsi Egyházmegye plébániai tanácsosait hívták október 14-én továbbképzésre a Dóm Kőtárba és a Magtár Látogatóközpontba. A találkozón az egyházközségek tanácsosai a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról és az egyházmegye pasztorális tervéről... »

2017. október 19. csütörtök

Ferenc pápa ajánlót írt a Katolikus Egyház Katekizmusának új kiadásához

A L’Osservatore Romano című vatikáni napilap október 17-i száma részletet közöl Ferenc pápa ajánlásából, amelyet a Katolikus Egyház Katekizmusának e hónapban megjelent új kiadásához írt.

2017. október 19. csütörtök

A pápa szolgálatuk folytatására biztatja a Szentföldön nyolcszáz éve jelen lévő ferenceseket

Ferenc pápa október 17-én levelet küldött Francesco Patton szentföldi ferences kusztosnak abból az alkalomból, hogy a rend nyolcszáz éve van jelen és szolgál a Szentföldön, „azokon a helyeken, ahol Isten megtestesült és közöttünk élt”.

2017. október 18. szerda

A nagykanizsai javítóintézetben élő fiatalokhoz látogatott Varga László püspök

„Ami a legszebbé teszi az életet, az a bizalom” – szólította meg a fiatalokat a kaposvári megyéspüspök az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Debreceni Javítóintézetében tett látogatásakor, október 16-án.

2017. október 17. kedd

650 éves az aacheni dóm magyar kápolnája – Zarándoknapra várják a híveket

650 éve építették föl az aacheni dóm magyar kápolnáját. A jubileum alkalmából nemzeti zarándoknapot szerveznek október 29-én – tájékoztatott Lukács József, a kölni, aacheni és esseni katolikus magyarok plébánosa.

2017. október 15. vasárnap

Egy csepp boldogság – Találkozó a Görög Gödörben

A Görögkatolikus Fiatalok Clubja (GrFC) szervezésében október 10-én a Görög Gödörben meghívott vendégként Béres József és felesége, Béres Klára a boldogságról beszélt annak a negyven fiatalnak, akik a Kocsis Tamás vezette parakliszon, s az azt követő kedd esti találkozón részt... »

2017. október 14. szombat

Szaléziak: Meghallgatni a fiatalok vágyait, elvárásait, bizonytalanságait

A nemzetközi szalézi hírügynökség írását adjuk közre a szalézi hivatásról, az ifjúságpasztorációról.

2017. október 12. csütörtök

tovább »