Boldog Özséb rendalapítóra emlékeztek a pálosok Márianosztrán

Boldog Özséb halálának 747. évfordulójára emlékeztek a pálosok Márianosztrán a Magyarok Nagyasszonya-bazilikában január 18-án. Az ünnepi szentmisét Beer Miklós püspök mutatta be, a szónok Darvas-Kozma József csíkszeredai esperes volt. Az ünnepen a rend elindította a Mária Élő... »

2017. január 18. szerda

Állandó diakónusok továbbképzése Esztergomban

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye állandó diakónusokért felelős referatúrája szervezésében január 13–14-én továbbképzést tartottak a Szent Adalbert Központban.

2017. január 16. hétfő

A pápa egy római plébánián: A pletykálkodó közösség nem jó tanúságtevő

Ferenc pápa január 15-én, vasárnap Róma város püspökeként felkereste az olasz főváros északi részén, a Guidonia Setteville környékén fekvő Szűz Mária-plébániát.

2017. január 16. hétfő

Magyar lelkipásztori találkozó Ausztriában

Ägidius Zsifkovics kimartoni megyéspüspökkel is találkoztak az ausztriai magyar és magyarul beszélő katolikus lelkészek ez évi összejövetelük keretében, melyet január 9–11. között tartottak Kismartonban (Eisenstadt).

2017. január 16. hétfő

Családpasztorációs továbbképzést tartanak lelkipásztorok számára a Sapientián

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Családteológiai Intézete 2017 tavaszi szemeszterében is családpasztorációs továbbképzést hirdet lelkipásztoroknak. Jelentkezni január 25-ig lehet.

2017. január 14. szombat

Ferenc pápa az „Úton” című könyvben: Soha nem szerettem utazni!

Andrea Tornielli Vatikán-szakértő, a La Stampa olasz napilap újságírója, a Vatican Insider weboldal egyik szerkesztője könyvet írt Ferenc pápa utazásairól, mely január 10-én jelent meg a Piemme Kiadó gondozásában.

2017. január 11. szerda

„Szentimrés vagyok! Büszke vagyok!” – Identitáskampány indult egy fővárosi plébánián

Január 2-án identitáskampány indult a budai ciszterci Szent Imre-plébánia Facebook-oldalán. Elsőként Urr Ipoly ciszterci szerzetes, plébános szerepelt a kampányban – őt kérdeztük a kezdeményezésről.

2017. január 11. szerda

Cursillo-csoportok hálaadása Sopronban

Hálaadásra gyűltek össze a soproni Szent István-templomban a Cursillo imaközösség tagjai december 29-én. A szentmisét Butsy Lajos fertőrákosi plébános, sopronkőhidai börtönlelkész mutatta be, Finta József csepregi esperes, plébános koncelebrálásával és Holpár Balázs diakónus... »

2017. január 11. szerda

Gerhard Müller szerint a pápának nyílt levelet író négy bíboros kárt okoz az egyháznak

Gerhard Müller bíboros, a Hittani Kongregáció prefektusa ismét kifejezte, nem ért egyet a négy bíborossal, akik tavaly szeptemberben nyílt levelet intéztek Ferenc pápához, megkérdőjelezve az „Amoris laetitia” kezdetű apostoli buzdításban írtakat.

2017. január 10. kedd

„A kereszténységet nem lehet magányosan megélni” – Beszélgetés Puss Sándor jezsuita szerzetessel

Puss Sándor felvidéki jezsuita szerzetessel Havasi Péter beszélgetett a Pátria Rádió katolikus műsorában Urunk megkeresztelkedésének ünnepén, január 8-án a keresztség szentségéről és arról, mennyire tartják fontosnak a szülők a felvidéki magyarság körében a gyermekek... »

2017. január 9. hétfő

Ferenc pápa a hivatáspasztorációról: Hallgassuk meg a fiatalokat, és adjunk nekik feladatokat!

Ferenc pápa január 5-én, csütörtökön délelőtt fogadta a Vatikánban az olasz püspöki kar hivatáspasztorációs konferenciájának mintegy 800 résztvevőjét. Az összejövetel témája – „Kelj föl, menj, és ne félj” – kapcsolódik a 2018-ra meghirdetett püspöki... »

2017. január 6. péntek

Misebuszt indítottak Kárpátalján Kígyós és Beregszász között

A beregszászi egyházközség kezdeményezésének köszönhetően a szomszédos községben, Kígyóson élő római katolikusokat ezentúl misebusz szállítja a város templomához vasárnaponként.

2017. január 3. kedd

Egyetemi oktatók és diákjaik találkoztak a debreceni roma szakkollégiumban

December 19-én mentori találkozót szerveztek a debreceni Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégiumban. Az eseményen Nótin Ágnes pszichológus tartott tréninget a mentorok számára. A mentorok betekintést nyerhettek a diákotthon életébe, megismerhették a munkatársakat és a... »

2016. december 29. csütörtök

Hogyan ünnepelte Erdő Péter bíboros gyerekként a karácsonyt?

Gyermekkorról, családról, hivatásról kérdezte Erdő Pétert a „Kávéházi esték Tóni atyával” programsorozat estjén december 21-én Michels Antal józsefvárosi plébános a Nem Adom Fel Café & Bárban. A személyes hangvételű beszélgetés során a bíboros arról is szólt, hogyan... »

2016. december 22. csütörtök

Bábel Balázs érsek szentmisét mutatott be a Kalocsai Fegyház és Börtönben

Tizenhét éve ünnepel együtt Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek a karácsony előtti napokban a Kalocsai Fegyház és Börtön fogvatartottjaival. Idén december 20-án mutatott be szentmisét a büntetés-végrehajtási intézetben, melynek keretében három fogvatartottat a bérmálás... »

2016. december 21. szerda

Szentmise a Venyige utcai börtönben: „Mindenki számára van újrakezdés”

A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Venyige utcai épületében karácsonyra készülve fogvatartottak részvételével mutatott be szentmisét Bíró László püspök december 20-án.

2016. december 20. kedd

Fogvatartottak készítettek új betlehemet a veszprémi Szent Anna-kápolna számára

A betlehemet Nagy Károly apát-kanonok áldotta meg december 13-án, kedden délután.

2016. december 15. csütörtök

Cigánypasztorációs Műhely – Mindannyian egyenlőként állunk Krisztus előtt

Budapesten, a jezsuita rend által fenntartott Párbeszéd Házában minden hónapban megtartják a Cigánypasztorációs Műhely beszélgetéseit. December 12-én a református TE+ÉN közösség mutatkozott be a katolikus és református, roma és nem roma érdeklődőknek.

2016. december 13. kedd

Hogyan kell szakszerűen elfáradni? – Interjú Versegi Beáta-Mária nővérrel

Versegi Beáta-Mária CB keresztény antropológiát tanult; szupervízióval és lelki kíséréssel foglalkozik. Arról kérdeztük, milyen belső adottságok és külső, környezeti hatások vezethetnek kiégéshez, milyen intő jelek figyelmeztetnek bennünket, illetve milyen ellenszereket ismernek a... »

2016. december 11. vasárnap

Először tartottak AVE-kurzust az újraházasodott vagy új tartós kapcsolatban élő elváltaknak

Az egyházjogilag rendezetlen életállapotban lévőknek, újraházasodott vagy új tartós kapcsolatban élő elváltaknak tartott három szombaton „AVE-kurzust” az Emmánuel Közösség. A program záró szentmiséjét Erdő Péter bíboros mutatta be december 10-én Budapesten, a Táltos utcai Szent... »

2016. december 11. vasárnap

tovább »