Christus vivit – III. rész: Karikatúrák helyett sokszínű keresés

Április 2-án a Szentszék Sajtótermében bemutatták Ferenc pápa „Christus vivit” (Krisztus él) kezdetű, fiataloknak szóló apostoli buzdítását, melynek ismertetésére Görföl Tibort, a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola oktatóját kértük fel. Elemzését több részben adjuk... »

2019. április 17., szerda

Elhunyt Adolf Fugel

Április 11-én elhunyt Adolf Fugel teológiai doktor, sokak lelkiatyja.

2019. április 16., kedd

Bizalommal, becsületesen, derűsen – Villanófényben Lukácsi Zoltán

„Egy pap életénél nincs tartalmasabb élet. Annyi szépségben, érzelmi gazdagságban van részünk! Ott vagyunk az emberekkel örömben, gyászban, hétről hétre megerősítő energiát adhatunk nekik. Óriási megtiszteltetés, hogy a Jóisten azzal bízott meg engem, hogy egy kis nyájban én... »

2019. április 15., hétfő

„Meg kell őket hallgatnunk!” – Serfőző Levente ifjúsági referens a fiatalok megszólításáról

Serfőző Levente szegedi egyházmegyei ifjúsági referenssel beszélgettünk a fiatalok megnyerésének módjairól, arról, hogy mit várnak a fiatalok és mi mit várhatunk tőlük. Egyházunkban 1985 óta virágvasárnap tartjuk az ifjúsági világnapot, melyet II. János Pál pápa hirdetett... »

2019. április 14., vasárnap

„Utad, Jézus, veled járjuk” – Családok keresztútja az Andrássy úton

Április 13-án tartották meg Budapesten a családok huszadik keresztútját. A Regnum Christi mozgalom meghívására az Oktogontól indulva jutottak el a keresztútjárók a Hősök teréig. Imával, énekkel kísérték Jézust a szenvedés útján.

2019. április 14., vasárnap

Amiről Isten álmodik – Egyházmegyei ifjúsági találkozót tartottak Szombathelyen

Április 12-én rendhagyó egyházmegyei ifjúsági találkozót rendeztek Szombathelyen. Székely János megyéspüspök a beszélgetésekben és prédikációjában a hit kincsének értékét mutatta fel a körülbelül hétszáz résztvevőnek, hogy a keresztény nagykorúság felelősségére és... »

2019. április 13., szombat

EXKLUZÍV – XVI. Benedek: Az Egyház és a szexuális visszaélésekkel kapcsolatos botrány (II.)

XVI. Benedek emeritus pápa hosszú írást közölt a Klerusblatt német folyóiratban, mely az Egyházban jelen lévő visszaélési botrányok eredetét és azok lehetséges megoldását elemzi. Az emeritus pápa írását Görföl Tibor, a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola oktatója fordította... »

2019. április 13., szombat

EXKLUZÍV – XVI. Benedek: Az Egyház és a szexuális visszaélésekkel kapcsolatos botrány (I. rész)

XVI. Benedek emeritus pápa hosszú írást közölt a Klerusblatt német folyóiratban, mely az Egyházban jelen lévő visszaélési botrányok eredetét, és azok lehetséges megoldását elemzi.

2019. április 12., péntek

Megválasztották a Nemzetközi Ministránsszövetség új elnökségét Pozsonyban

A Nemzetközi Ministránsszövetség (Coetus Internationalis Ministrantium; CIM) április 2. és 4. között elnökséget választó közgyűlést tartott Pozsonyban. Csiszár Klára pasztorálteológust, a CIM búcsúzó alelnökét kérdeztük a tanácskozáson született döntésekről és a szövetség... »

2019. április 11., csütörtök

Christus vivit – II. rész: Merjetek nyugtalanok és elégedetlenek lenni, merjetek álmodni

Április 2-án a Szentszék Sajtótermében bemutatták Ferenc pápa „Christus vivit” (Krisztus él) kezdetű, fiataloknak szóló apostoli buzdítását, melynek ismertetésére Görföl Tibort, a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola oktatóját kértük fel. Elemzését több részben adjuk... »

2019. április 11., csütörtök

A gyakorlatban tanulják a cigánypasztorációt a Nyíregyházi Egyházmegye papnövendékei

A Nyíregyházi Egyházmegye Cigánypasztorációs Bizottsága február elejétől lehetőséget biztosít a görögkatolikus papnövendékek számára, hogy rendszeresen roma közösségekbe látogassanak.

2019. április 9., kedd

Egy római templom oltárát szentelte föl Ferenc pápa

Ferenc pápa szentelte fel a megújult San Giulio-plébániatemplom oltárát április 7-én Róma Monteverde városrészében. Ez volt a Szentatya 19. lelkipásztori látogatása, melyet római plébánián tett.

2019. április 8., hétfő

Korszerű közösségi házat tervez a budapest-pasaréti plébánia

A budapest-pasaréti Páduai Szent Antal-plébánia tervei között felvetődött új közösségi ház építése, valamint a templom és a kolostor felújítása, bővítése. A koncepció részleteiről a Pasaréti Körkép című plébániai lap részéről Ambruzs Balázs kérdezte Sajtos Gábor vezető... »

2019. április 8., hétfő

Nagyböjti lelkigyakorlat hitoktatóknak és lelkipásztori munkatársaknak Székesfehérváron

A Székesfehérvári Egyházmegye hitoktatóknak és lelkipásztori munkatársaknak szóló, március 30-án Székesfehérváron tartott nagyböjti lelkigyakorlatát püspöki szentmisével nyitották meg a Szent Imre-templomban – majd különleges keresztútra hívták a jelenlévőket.

2019. április 8., hétfő

Palánki Ferenc a fiataloknak: Feladatunk a növekedés, a növekedésünk felelősség

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Ifjúsági Bizottságának elnöke mutatott be szentmisét egyetemistáknak a debreceni Megtestesülés-templomban március 31-én.

2019. április 5., péntek

Közös célok – Megbeszélést folytatott Erdő Péter bíboros és a Magyar Honvédség parancsnoka

Hivatalos látogatást tett Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka április 2-án Erdő Péter bíboros, prímás budapesti hivatalában. A megbeszélésen az eddig elért és a jövőben megvalósítandó közös célokról esett szó.

2019. április 3., szerda

Hálaadó szentmisén vettek részt a nagybecskereki végzős középiskolások

Március 27-én hálaadó szentmisén vettek részt a nagybecskereki középiskolák magyar ajkú végzős diákjai a nagybecskereki Nepomuki Szent János-székesegyházban.

2019. április 3., szerda

Tanúságot tenni örömmel és erővel – Villanófényben Hugyecz János

„Elvem a különbözőségekben megvalósuló egység” – Hugyecz János Gödöllőn szolgál. A Szentháromság-templom közössége úgy alakítja a plébániát, hogy az „valóban oázis legyen, ahol együtt a pásztor és a nyáj, akik Istentől kérik a világosságot, és közösen keresik az... »

2019. április 1., hétfő

Székely János a cigányság helyzetéről: Az utolsó órában vagyunk, az új Trianon felé

Az utolsó órában vagyunk, most még van lehetőség arra, hogy változtassunk a helyzeten. Ha nem tesszük meg, akkor ketté fog szakadni ez az ország, amely közös hazánk – figyelmeztet Székely János szombathelyi megyéspüspök, az MKPK Caritas in Veritate Bizottsága elnöke.

2019. március 31., vasárnap

Tájékoztató a veszprémi főegyházmegyei családpasztorációs iroda programterveiről

A Veszprémi Főegyházmegye családpasztorációs irodájának munkájáról, ez évre tervezett programjairól tartottak sajtótájékoztatót március 27-én a veszprémi Szaléziánumban.

2019. március 30., szombat

tovább »

Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle