Hitmélyítő találkozók csoportvezetőinek tartottak továbbképzést Szatmárnémetiben

A szatmárnémeti Szent István-teremben gyűltek össze február 16-án a szatmári, erdődi és ugocsai esperesi kerületek plébániáin működő hitmélyítő csoportok vezetői, hogy beszámoljanak az elmúlt év történéseiről, tapasztalatairól, valamint felkészítést kapjanak az idei témák... »

2019. február 19. kedd

Forgatják a Jakab Antal püspökről szóló filmet – Vencser László nyilatkozott a Vatikáni Rádiónak

Vencser Lászlóval, az ausztriai idegen nyelvű katolikus pasztoráció igazgatójával készített interjút a Vatikáni Rádió február 13-án. Az erdélyi pap jelenleg Rómában forgat dokumentumfilmet Jakab Antal püspökről.

2019. február 16. szombat

„Nem fejmosásra, hanem lábmosásra van szükség ebben a világban” – Villanófényben Stella Leontin

Ma kaptuk a szomorú hírt, hogy Stella Leontin, a Máriabesnyői Nagyboldogasszony-bazilika plébánosa váratlanul a Mennyei Atya házába költözött. A lelkipásztort, az embert bemutató írásunkkal emlékezünk rá.

2019. február 15. péntek

Pizzaballa érsek: Abu-Dzabi mérföldkő a keresztények és muszlimok kapcsolatában

A La Stampa olasz napilap munkatársa Abu-Dzabiban, az országalapító Zájed sejk emlékművénél kérdezte Pierbattista Pizzaballa OFM érseket, a Jeruzsálemi Latin Patriarkátus apostoli adminisztrátorát a Szentatya közelmúltbeli arábiai látogatásáról.

2019. február 14. csütörtök

Hívjuk, vagy sem, Isten jelen van – Interjú Benkó Attila győri kórházlelkésszel

Szent II. János Pál pápa 1992-ben kezdeményezte, hogy február 11., a Szűzanya első lourdes-i jelenésének napja legyen a betegek világnapja, hogy „Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését”. A győri kórházlelkész beszél... »

2019. február 14. csütörtök

Betegek világnapja a miskolci megyei központi kórházban

Február 11-én, a betegek világnapja alkalmából Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház Isteni Irgalmasság-kápolnájában görögkatolikus imaórát tartottak Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök vezetésével.

2019. február 12. kedd

Kapcsolatépítés Jézus nyomán – Ifjúsági csoportvezetők találkoztak Felsőbányán

Az igazi barátságok keresésére és értékelésére buzdította a fiatalokat Veres Attila plébános a szatmári egyházmegyei ifjúsági csoportvezetők téli találkozóján, amelyet február 8. és 11. között tartottak a Máramaros megyei Felsőbányán.

2019. február 12. kedd

Egyházmegyei zsinati fórumot tartottak Kaposváron

Varga László kaposvári megyéspüspök tavaly május 28-án a Kaposvári Egyházmegye alapításának 25. évfordulója alkalmából egyházmegyei zsinatot hirdetett. Február 8-án, pénteken a főpásztor részvételével zsinati fórumot tartottak a püspökség nagytermében.

2019. február 11. hétfő

Randevú egy életen át – Interjú a házasság hete arcaival

A harmincnyolc éve házas Gorove László és Kriszta, a Családok Jézusban közösség magyarországi vezetői képviselik idén a médiában a házasság hete rendezvénysorozatot, amely február 10. és 17. között lesz.

2019. február 10. vasárnap

Az egész diakónia az üdvösség szolgálatában áll – Interjú Kocsis Imre biblikus professzorral

A Vatikáni Rádió interjújában Vértesaljai László SJ elsősorban a szolgálat, a diakónia újszövetségi vonatkozásairól kérdezte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem biblikus teológus professzorát.

2019. február 10. vasárnap

Elkezdődött a KELET Győrben – KÉPRIPORT

Február 8-án Kaposi Gábor egyetemi lelkész előadásával elkezdődött a Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozója a győri Szent László Katolikus Szakkollégiumban.

2019. február 10. vasárnap

Boldog pap vagyok – Villanófényben Nyúl Viktor

„Nagyon jó ember, kedves, és a poénjai is jók. Valóban a hivatásának és a szolgálatnak él. A legtisztább lelkű ember, akivel valaha találkoztam. Nagyon emberséges, segítőkész. Nemcsak beszéli, cselekszi is az igét!” ― írják Nyúl Viktor atyáról tanítványai a „Mark my... »

2019. február 8. péntek

Az egyházmegyében szolgáló szerzetesek találkozója Nagybecskereken

A megszentelt élet napja alkalmából február 3-án, vasárnap nagybecskereki rendházukban látták vendégül az egyházmegye területén szolgálatot teljesítő szerzeteseket a Boldogasszony Iskolanővérek.

2019. február 7. csütörtök

Jézus tanítása és csodái – Rendhagyó püspöki katekézis Pécsett

„Jézus Krisztus a próféta: a tanítása, a csodái (Mt 7,24–29)” címmel január 31-én folytatódott a szokásos püspöki katekézis a pécsi székesegyházban. Ez alkalommal kivételesen nem Udvardy György megyéspüspök, hanem Nyúl Viktor pasztorális helynök katekézisét hallhatták az... »

2019. február 1. péntek

„A búzamag törvénye egészen közel jön” – Véget értek az országos lelkipásztori napok Egerben

Január 31-én véget értek Egerben az Országos Lelkipásztori-Teológiai Napok. Milyen életre szól meghívásunk Krisztussal, akit ismerünk, szeretünk, és aki mellett elköteleződtünk? „Eucharisztia, vértanúság, szentté válás” címmel Udvardy György püspök tanítását hallhatták a... »

2019. február 1. péntek

Lángra tudjuk lobbantani a fiatalok érdeklődését? – Az országos lelkipásztori napok harmadik napja

Az Országos Lelkipásztori-Teológiai Napok fő témája január 30-án az ifjúságpasztoráció volt. A napindító szentmisét Palánki Ferenc püspök mutatta be, majd Keszeli Sándor szemléletformáló előadása hangzott el.

2019. január 31. csütörtök

A fiatalok fájó problémái – A kerekasztal papjai és misszionáriusai válaszoltak

Rendhagyó kerekasztal-beszélgetésen az X és Y generációhoz tartozó papok és a Shalom közösség misszionáriusa válaszoltak fiatalok kérdéseire január 30-án Egerben az Országos Lelkipásztori Napok keretében. Fájó problémák – együttélés, válás, önmegvalósítás, kivándorlás –... »

2019. január 30. szerda

Ha Krisztus a barátod, ott fog állni a betegágyadnál – Az országos lelkipásztori napok második napja

Tartalmas nap várta az Országos Lelkipásztori-Teológiai Napok résztvevőit január 29-én. A fő előadók, Papp Miklós görögkatolikus morálteológus és Versegi Beáta nővér, a Nyolc Boldogság Közösség tagja a nap központi témáival, a veszteség, a kiégés, a szenvedés kérdéseivel... »

2019. január 29. kedd

Szükség van az életünkben a nagypéntekre – Elkezdődött az Országos Lelkipásztori-Teológiai Napok

A keresztből fakadó élet; a különböző élethelyzetekben megélt szenvedés – e témák állnak az idei Országos Lelkipásztori-Teológiai Napok középpontjában. A négynapos találkozót január 28-án szentmisével nyitotta meg Egerben Ternyák Csaba érsek.

2019. január 29. kedd

Püspöki kérdezz-felelek a Panama-napon

Vajon mire kíváncsiak a fiatalok, ha püspököket faggathatnak? Közel száz kérdést fogalmaztak meg január 26-án a Budapesten tartott Panama-nap résztvevői a hobbitól kezdve a szerelmen át a hivatásig, szolgálatig. Veres András, Kocsis Fülöp és Palánki Ferenc örömmel... »

2019. január 28. hétfő

tovább »