Újabb támogatásból folytathatja a szakmai munkát a nyíregyházi Huszár-telepi görögkatolikus tanoda

2016. november 1-jén ismét megnyitotta kapuját a Huszár-telepi Magvető Görögkatolikus Tanoda az EFOP-3.3.1-15 Tanoda programok támogatása pályázat keretében a Nyíregyházi Egyházmegye által megnyert 29 786 754 forint európai uniós és állami támogatásának köszönhetően.

2017. március 28. kedd

Varga László kinevezett kaposvári megyéspüspök: a Krisztus-követés öröm és béke

Ferenc pápa március 25-én kaposvári megyéspüspökké nevezte ki Varga Lászlót, a Kaposvári Egyházmegye általános helynökét. Ugyanezen a napon Egerben, az országos kispaptalálkozón alkalmunk nyílt arra, hogy kinevezése kihirdetésének órájában beszélgetésre kérjük.

2017. március 28. kedd

Don Bosco-busz – A szaléziak tudják: nem elég jót cselekedni, elérhetővé is kell tenni

Különleges módon segíti az olaszországi Calabria régióban található Locri szalézi házának igazgatója, Mimmo Madonna atya, hogy a helyi fiatalok hasznosan töltsék el idejüket: buszt bérel, hogy a város szélén élő gyermekek is eljuthassanak az oratóriumba.

2017. március 28. kedd

Ismerik őt? – Aigner Géza volt a szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár vendége

Március 20-án Aigner Géza répcelaki plébános volt a vendége a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár „Ismerik őt?” címmel útjára indított bemutatkozó estjének.

2017. március 27. hétfő

Az egri szeminárium látta vendégül az országos kispaptalálkozó résztvevőit

Az ország szemináriumainak papnövendékei tavaszi találkozójukon az Egri Főegyházmegye szemináriumában vendégeskedtek március 24-25-én. A nagyböjti készület jegyében városi keresztút, Eger nevezetességeinek megismerése és Ternyák Csaba érseki szentmiséje jelentette a zarándoklat... »

2017. március 25. szombat

Bemutatták a nagyváradi egyházmegye Szent László-évhez kapcsolódó programjait

Közös sajtótájékoztatót tartott március 22-én a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye és Nagyvárad önkormányzata, melyen ismertették a Szent László-év helyi programjait.

2017. március 23. csütörtök

Tizedik nagyhétvégéjét tartotta a dombóvári Szent II. János Pál pápa Antióchia közösség

Március 17. és 19. között tartotta meg a tizedik úgynevezett nagyhétvégét Dombóváron a Szent II. János Pál pápa Antióchia közösség. A háromnapos rendezvény zárásaként Udvardy György pécsi megyéspüspök mutatott be szentmisét.

2017. március 23. csütörtök

Képzést tartottak a 2020-as eucharisztikus kongresszus missziós küldötteinek

Megtartották a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) missziós küldötteinek első képzését március 18-án, az esztergomi Szent Adalbert Központban.

2017. március 21. kedd

Hitoktatóknak tartottak továbbképzést a Kaposvári Egyházmegyében

A Kaposvári Egyházmegye hitoktatói továbbképzését március 18-án tartották Kaposváron, a püspöki székházban. Bevezetőként a katekéták szentmisén vettek részt a székesegyházban, amelyet Balás Béla kaposvári püspök celebrált.

2017. március 20. hétfő

Papp Miklós tartott továbbképzést a nagyváradi egyházmegye papjainak

Továbbképzésen vettek részt a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye lelkipásztorai március 16-án Nagyváradon, az egyházmegye pasztorális központjában.

2017. március 20. hétfő

A cigányság világnapját ünnepelték a kazincbarcikai szalézi szakközépiskolában

A cigányság világnapja, március 19. alkalmából a Don Bosco Szakközépiskolában március 17-én a Kazincbarcikai Roma Önkormányzat vezetője tartott előadást. Farkas István előadásában azt fejtette ki a diákoknak, milyen fontos a romák kiemelkedésének szempontjából az iskola és az... »

2017. március 19. vasárnap

Csonka Ferencre emlékeznek Pécsen

Csonka Ferencre emlékeznek március 28-án 18 órától a pécsi Magtár Látogatóközpont Bonipert termében.

2017. március 19. vasárnap

„Átalakítják” a fogyatékkal élő diákok életét a szaléziak Kambodzsában

A Don Bosco Kep, a szaléziak vezette szakképző központ Kambodzsa déli részén 2013-ban nyitotta meg kapuit a fogyatékkal élő diákok előtt. Ma modellként szolgál az ország oktatási rendszere számára, mivel az ország első olyan kampusza lett, ahol a mozgássérültek teljesen egyedül... »

2017. március 18. szombat

Ferenc pápa a gyóntatói továbbképzés hallgatóinak: Legyen nyitott a gyóntatószékünk!

A jó gyóntatóknak nincs órarendjük, mindig gyóntatnak, amikor a híveknek szükségük van rá. Jézus igazi barátai, akik szeretik az irgalmasságot széles körben alkalmazni – fogalmazott a pápa, amikor az Apostoli Penitenciária gyónásról szervezett továbbképzésének résztvevőit fogadta... »

2017. március 17. péntek

A végek végén – beszélgetés Bogdán József költővel, katolikus pappal

Januárban jelent meg a vajdasági költő, Bogdán József legújabb verseskötete, „A szavak néha kövek”. A fehértemplomi plébános életéről dokumentumfilm készült idén, és március 14-én állami kitüntetéssel jutalmazták irodalmi munkásságát és a bánáti magyar... »

2017. március 17. péntek

Kerekasztal-beszélgetés a Szeged-Csanádi Egyházmegye katekétáival a Gál Ferenc Főiskolán

Március 9-én a szegedi Gál Ferenc Főiskola Kortárs Hallgatói Tanácsadó Központja és a Szeged-Csanádi Egyházmegye Kateketikai Irodája „Hittanár – Mester – Nap” címmel kerekasztal-beszélgetést szervezett az egyházmegye hitoktatóival a főiskola Glattfelder termében.

2017. március 14. kedd

Szakmai értekezletet tartottak a lelkipásztoroknak az Egri Főegyházmegyében

A katolikus köznevelési intézmények lelkipásztorai számára tartott szakmai értekezletet az Egri Főegyházmegyei Katolikus Iskolai Főhatóság március 9-én. A nap elején Ternyák Csaba érsek katekézisét hallgatták meg.

2017. március 14. kedd

Megáldották az esztergomi szegényházi kápolnát

Március 8-án délután Székely János esztergom-budapesti segédpüspök megáldotta a Szűz Mária bemutatása tiszteletére szentelt esztergomi szegényházi (fogadalmi) kápolnát, amelyet széles körű összefogással sikerült felújítani.

2017. március 13. hétfő

Alaposabbá teszik a házasság szentségére való felkészítést a Pozsonyi Főegyházmegyében

A Pozsonyi Főegyházmegye érseke, Stanislav Zvolenský által írt, a házasságra való felkészülésről szóló pásztorlevelet nagyböjt első vasárnapján olvasták fel a főegyházmegye templomaiban – tájékoztatott Molnár Tamás, a pozsonyi magyarok lelkipásztora.

2017. március 12. vasárnap

Ifjúsági imaestet tartottak Szegeden

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Irodája március 8-án második alkalommal szervezett „Face2Face” címmel imaestet ifjúsági közösségek, lelkiségi mozgalmak, plébániák és a szegedi egyetemi lelkészség csoportjai számára. Az est középpontjában az Eucharisztia... »

2017. március 10. péntek

tovább »