Gyerekek és katonák – Nemzeti katonai zarándoklat Máriaremetén

Szeptember 23-án, szombaton kisebb „katonai tábort” építettek a máriaremetei kegytemplom kertjében, Bíró László tábori püspök pedig a minden szakmában, de a honvédelemben talán különösen is szükséges állhatatosságról elmélkedett prédikációjában. És a gyerekek is... »

2017. szeptember 23. szombat

Az európai püspöki konferenciák migrációs referenseivel találkozott Ferenc pápa

Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) szeptember 21. és 23. között szervezett találkozót az egyes püspöki konferenciák nemzeti igazgatóinak, akik a menekültek és bevándorlók pasztorációjával foglalkoznak. Szeptember 22-én Ferenc pápa is fogadta a tanácskozás... »

2017. szeptember 23. szombat

Lezárult a Romániai Püspöki Konferencia őszi ülése

„A fiatalok, a családok és a társadalmi kommunikáció a katolikus püspökök figyelmének középpontjában” címmel adott ki sajtóközleményt szeptember 20-án a Romániai Püspöki Konferencia (Conferința Episcopală Română – CER). A dokumentumot az alábbiakban közöljük.

2017. szeptember 21. csütörtök

„A pokolban már voltam” – Tudósítás a börtönlelkészi hivatás frontvonalából

Szeptember 18–19-én Veszprémben rendezték a katolikus börtönlelkészek éves országos találkozóját. Felemelő és megrázó pillanatok tanúi voltunk.

2017. szeptember 19. kedd

A pápa a japán püspököknek: Az átmenetiség kultúrája helyett a tartós szeretetre kell buzdítani

Ferenc pápa szeptember 14-i keltezéssel a Japánban lelkipásztori úton tartózkodó Fernando Filoni bíboros által levelet küldött az ország katolikus püspökeinek.

2017. szeptember 19. kedd

Zsinatra készülnek a Nagybecskereki Egyházmegyében

Második alkalommal találkozott a zsinati koordináló bizottság a nagybecskereki püspökség épületében szeptember 13-án. A Nagybecskereki Egyházmegye zsinatát 2017 és 2020 között tartják.

2017. szeptember 19. kedd

Elbúcsúztak a váci egyházmegyei fiatalok Farkas László ifjúsági lelkésztől

Augusztustól Beer Miklós püspök Farkas Lászlót új szolgálattal, az újhatvani plébánia vezetésével bízta meg. Utódjául Bezák Tamást kérte fel a Váci Egyházmegye ifjúsági lelkészének. Szeptember 2-án búcsúztak Gödöllőn a fiatalok Farkas Lászlótól.

2017. szeptember 15. péntek

Missziós hétvégét rendeztek Mindszentgodisán

A falubúcsúhoz kapcsolódva missziós napot szerveztek a Baranya megyei Mindszentgodisán szeptember 10-én. A rendezvényen a látványos színpadi produkciók mellett lelkiekben is gazdagodhattak az érdeklődők.

2017. szeptember 13. szerda

Szentlelkes nyári napok a szociális testvéreknél

Szeptember 8-án, Szűz Mária születésének ünnepén – a hagyományoknak megfelelően – Veni Sancte misével és az elmúlt nyárra történő visszatekintéssel kezdődött az új munkaév a Szociális Testvérek Társaságában. A Veni Sancte szentmisét Fehérváry Jákó OSB mutatta be.

2017. szeptember 11. hétfő

Ferenc pápa a latin-amerikai püspökökhöz: Örömmel és szenvedéllyel szolgáljátok a kontinenst!

A Szentatya szeptember 7-én, csütörtökön délután a bogotái nunciatúrán fogadta a Latin-amerikai és Karib-tengeri Püspöki Konferenciák Tanácsa (CELAM) vezetőbizottságának 62 tagját: öt elnökségi tagot, 35 püspököt és 22 püspökkari főtitkárt.

2017. szeptember 8. péntek

Szombathelyen is fogható lesz a Mária Rádió

A Mária Rádió, „a Lélek hangja” október 7-étől Szombathelyen is hallható lesz az FM 88,4 Mhz-en. Az adományokból fenntartott rádió a beruházás költségeire kétnapos adománygyűjtő adást szervezett szeptember 7-én és 8-án.

2017. szeptember 8. péntek

Gyóntál már mentőautóban? – Egy különleges misszió Louisiana államban

Az Amerikai Egyesült Államok Louisiana államában egy pap, Michael Champagne mobil gyóntatószékké alakított át egy mentőautót, hogy „másfajta gyógyítást” végezhessen.

2017. szeptember 5. kedd

A családokat érő bioetikai kihívásokról is szó lesz a családpasztorációs papi találkozón

A házasságra való felkészítés az egyik kiemelt témája a Leányfalun szeptember 25. és 27. között sorra kerülő családpasztorációs papi találkozónak. Előadást tart többek között Roska Péter is „A magyar családokat érő bioetikai kihívások az Egyház tanításának fényében”... »

2017. szeptember 4. hétfő

Templom épül a Békés megyei Tarhoson

Még az idén megkezdődhet a Békés megyei Tarhos új templomának építése a Szeged-Csanádi Egyházmegye beruházásában – válaszolta augusztus 31-én az MTI megkeresésére az egyházmegye kommunikációs osztálya.

2017. szeptember 4. hétfő

Veres András: Meg kell találnunk a fórumokat, ahol nyíltan és higgadtan beszélhetünk a témáról

A hazai sajtóban társadalmi vita bontakozott ki Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökének augusztus 20-án, a Szent István-bazilika előtt mondott ünnepi szentbeszédében a lombikbébiprogram kormánytámogatásáról megfogalmazott kritikája... »

2017. szeptember 3. vasárnap

Díszpolgári címet kapott Nagy Károly veszprémi kanonok-plébános Várpalotán

Az elismerést a XXXII. Várpalotai Napok alkalmából szeptember 1-jén Campanari-Talabér Márta polgármester adta át Nagy Károlynak, aki a rendszerváltás után közel két évtizedig volt a település plébánosa.

2017. szeptember 3. vasárnap

Online ingyenesen elérhető a Mária Rádió teljes műsortára

A Mária Rádió célja minél szélesebb rétegekhez közelebb vinni Isten igéjét. Ennek érdekében létrehozott egy internetes oldalt hangtar.mariaradio.hu címen a műsorok visszahallgatására, hogy ne csak a rádióban, hanem az online térben is szólhasson a Lélek hangja.

2017. augusztus 30. szerda

Az Egyház ölelésében – Véget ért a Rimini Meeting

Augusztus 26-án, szombaton véget ért a 38. Rimini Meeting. A világ legnagyobb közéleti, vallásközi és kulturális nyári fesztiváljának utolsó napjáról Varga János, a bécsi Pázmáneum rektora tudósított.

2017. augusztus 29. kedd

Élménypedagógiai továbbképzésen vettek részt a Pécsi Egyházmegye hitoktatói

Haladó bibliai élménypedagógiai továbbképzésen vett részt augusztus 16. és 19. között a Pécsi Egyházmegye tizennyolc hitoktatója. Az egyedülálló foglalkozást az alapképzésen már részt vett pedagógusok kérésére alkották meg.

2017. augusztus 22. kedd

Szent István ünnepe a melbourne-i magyar katolikus közösségben

A melbourne-i magyar katolikus közösség is megünnepelte Szent István király napját. Augusztus 20-án a Szent Colman-templomban mutatott be szentmisét a közösség lelkipásztora, Laczkó Mihály. Az ünnepről a közösség egyik tagja, Kiss Hajnalka beszámolóját közöljük.

2017. augusztus 22. kedd

tovább »