Veres András püspök fogvatartottakat bérmált Sopronkőhidán

Július 15-én Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke tizenhárom fogvatartott számára szolgáltatta ki a bérmálás szentségét a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben, az ott vezetett Cursillo-lelkigyakorlatot lezáró szentmise keretében.

2017. július 21. péntek

A szerzetesi hivatást népszerűsítik a szalézi középiskolában a Fülöp-szigeteken

Makatiban, a Don Bosco Műszaki Intézetben elindítottak egy szerzetesi hivatás-népszerűsítő programot a tanév elején, mindössze három héttel a tanítás megkezdése után. Lehet, hogy ez nem tűnik logikusnak, de ha megismerjük indokaikat, megértjük, miért döntöttek így.

2017. július 21. péntek

Angol és latin nyelvű szentmiséket mutatnak be a vizes vb ideje alatt a fővárosban

A 2017-es úszó-világbajnokság ideje alatt, július 14. és 30. között mindennap angol és latin nyelvű szentmisét mutatnak be a budapest-vizafogói Tours-i Szent Márton-plébániatemplomban.

2017. július 19. szerda

„Tekintsük jelképnek!” – Konténertemplom Majosházán

A csodák nem járnak egyedül. Majosházára azért mentünk, mert megtudtuk, ott áll az ország egyetlen konténertemploma. És nemcsak áll, hanem használják is: a református többségű község maroknyi katolikusa és a környező településekről érkezők minden hónap utolsó vasárnapján... »

2017. július 17. hétfő

Pótfelvételt hirdet a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola

Az alábbiakban tájékozódhatnak azokról a szakokról, melyek esetében pótfelvételt hirdettek, illetve a jelentkezési és pótfelvételi határidőkről.

2017. július 16. vasárnap

Szeptemberben újra lesz családpasztorációs papi találkozó

A házasságra való felkészítés az egyik kiemelt témája az őszi családpasztorációs papi találkozónak, amelyet Leányfalun tartanak szeptember 25. és 27. között. Előadást tart mások mellett Székely János, a Szombathelyi Egyházmegye nemrégiben beiktatott főpásztora.

2017. július 15. szombat

Befogadás és vendégszeretet – Pásztorlevél a Szent Jakab-út mentén fekvő egyházmegyék püspökeitől

Azon főpásztorok, kiknek egyházmegyéit érinti a Szent Jakab-út, gyalog megtették a zarándokút utolsó szakaszát. Ezután a püspökök értekezletet tartottak július 11-én és 12-én, melynek végén pásztorlevelet tettek közzé „Befogadás és vendégszeretet a santiagói zarándokúton”... »

2017. július 14. péntek

Giovannino álma – E-kifestőt terveztek a szaléziak gyerekeknek

A „Giovannino álma” az első e-kifestő, amely a Szaléziak a Társadalomért Szövetség SCS/CNOS ötlete nyomán jelent meg a legkisebbek számára, és a Bosco Szent János életében meghatározó szerepet játszó kilencéves kori álmát jeleníti meg nyolc rajzon, kísérőszöveggel.

2017. július 13. csütörtök

Katolikus plébániát alapítottak Efezus közelében Törökországban

A Szelcsukban létesülő új imahely a Szmirnai Főegyházmegye kilencedik plébániája lesz.

2017. július 8. szombat

„Kaptunk jelet” – Jövő héten kezdődik az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat

Július 12.-16. között tartják az 1982-ben alapított Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlatot, amely Magyarország egyik legnagyobb katolikus ifjúsági rendezvénye. Az ötnapos programot immár 34. alkalommal rendezik meg.

2017. július 6. csütörtök

„Ez a hely Budapest egyik csodája” – Székely János a Gát utcai templom közösségeitől búcsúzott

Június 30-án este a ferencvárosi, Gát utcai Kaníziusz Szent Péter-templomban Székely János püspök mutatott be szentmisét a templomban otthont talált közösségeknek. Elbúcsúzott tőlük, mielőtt átveszi szolgálatát mint szombathelyi megyéspüspök. Az új templomigazgató Michels... »

2017. július 1. szombat

„Ti adjatok nekik enni!” – Beer Miklós felszentelte az új kápolnát Csévharaszton

A június 24-i XIII. Váci Egyházmegyei Találkozó házigazdája a csévharaszti Szentháromság-plébánia volt; mottóul a következő igehelyet választották a szervezők: „Ti adjatok nekik enni!” (Mk 6,37). A rendezvény során Beer Miklós váci megyéspüspök felszentelte az új kápolnát és... »

2017. június 28. szerda

Újra hívei között a jó pásztor – Kertész Antalt egykori szolgálati helyén temették újra

Június 17-én, szombaton ünnepre gyűltek össze a hívek az attalai plébániatemplomban. Egykori lelkipásztoruk, a 27 évvel ezelőtt elhunyt Kertész Antal Székesfehérvárról hazaszállított földi maradványai előtt rótták le tiszteletüket, s végakaratának megfelelően nyugalomra helyezték... »

2017. június 24. szombat

Ferenc pápa: Jobb sántikálva haladni előre, mint múzeumi keresztényekké válni

Ferenc pápa június 23-án, pénteken délben a vatikáni VI. Pál teremben találkozott a Serra International képviselőivel. A szervezet hivatása, hogy a papok barátja legyen, elkísérve őket pályájukon.

2017. június 23. péntek

A szicíliai püspökök a családpasztorációval kapcsolatos irányelveket fogalmaztak meg

„Lelkipásztori Irányelvek. Elkísérni, megkülönböztetni, integrálni a törékenységet az Amoris laetitia nyolcadik fejezetének útmutatásai szerint” címmel adtak ki dokumentumot a szicíliai püspökök, amelynek célja, hogy új útvonalakat jelöljön ki a családok lelki... »

2017. június 18. vasárnap

Szentmise bemutatására is alkalmas közösségi központ nyílik a földrengés sújtotta Norciában

Gualtiero Bassetti bíboros, az Olasz Püspöki Konferencia elnöke június 16-án, pénteken este avatja fel és áldja meg a földrengés sújtotta közép-itáliai térség első – szentmise bemutatására is alkalmas – multifunkcionális közösségi központját a norciai Kegyelmek... »

2017. június 15. csütörtök

Katolikus cigányok találkozóját tartották Kárpátalján

A felső-Tisza-vidéki Visk templomában tartották idén a munkácsi egyházmegye cigány híveinek találkozóját június 10-én. Több mint kétszázan érkeztek a különböző településekről: Gálocsból, Koncházáról, Homokról, Pósaházáról, Beregújfaluból és Viskről. Majnek Antal... »

2017. június 15. csütörtök

Megalakult a magyar piarista testvériség

Ünnepi szentmise keretében, pünkösd vigíliáján, június 3-án megalakult a Piarista Rend Magyar Tartományának testvérisége. A csoport tagjai a budapesti piarista kápolnában fejezték ki elköteleződésüket.

2017. június 14. szerda

Híd a pap és a hívek között – Erdő Péter bíboros, prímás az állandó diakonátusról

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek június 10-én az esztergomi főszékesegyházban négy papot, három diakónust és hat állandó diakónust szentel. Ebből az alkalomból az állandó diakónus küldetéséről, szolgálatáról kérdeztük a főpásztort.

2017. június 9. péntek

Felszítani magunkban a Szentlélek tüzét – Interjú Bartha Angéla szociális testvérrel

Június 8. és 11. között budapesti városmissziós napokat rendeznek a főváros belső kerületeiben. Bartha Angéla szociális testvérrel, a négynapos egyházi esemény koordinátorával beszélgetünk.

2017. június 3. szombat

tovább »