Erők, melyek az embert boldoggá teszik – Elkezdődött a 39. Rimini Meeting

Augusztus 19-én, vasárnap délelőtt nyitotta meg kapuit a „népek közötti barátságért” megrendezett nemzetközi találkozó, a 39. Rimini Meeting, amelyről Varga János, a bécsi Pázmáneum rektora a helyszínről tudósította a Vatikáni Rádiót.

2018. augusztus 20. hétfő

Nyáron is aktívak a debreceni görögkatolikus szakkollégisták

A debreceni Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium hallgatói a társadalmi felelősségvállalás és a tudományos munka ötvözésének jegyében három településen végeztek kérdőíves kutatást és önkéntes munkát idén nyáron.

2018. augusztus 14. kedd

CSAK, avagy a Schönstatt Családakadémia a családpasztoráció szolgálatában

A Kaposvári Egyházmegyében 2017 novemberében második alkalommal indult Schönstatt Családakadémia (CSAK). A házaspároknak szóló kétéves képzés első évében a résztvevők a házasságuk megerősítésén dolgoznak. Ennek része a nyári tábor, melyet július utolsó hetében... »

2018. augusztus 12. vasárnap

„Itthon vagyok...” – A Szombathelyi Egyházmegye családtábora Győrben

A Szombathelyi Egyházmegye július 31. és augusztus 4. között rendezte meg Győrben családtáborát, melyre ellátogatott Székely János szombathelyi és Varga László kaposvári megyéspüspök is.

2018. augusztus 6. hétfő

Vianney Szent János Mária áldozópap

Az ars-i plébánosra, a plébánosok védőszentjére emlékezünk liturgikus emléknapján, augusztus 4-én.

2018. augusztus 4. szombat

Szükségünk van a fiatalokra! – Megkezdődött a szatmárnémeti katolikus ifjúsági találkozó

Július 25-én megkezdődött a romániai Országos Katolikus Ifjúsági Találkozó (OKIT) Szatmárnémetiben. „A fiatalokért, értetek érdemes minden áldozat” – mondta Schönberger Jenő szatmári megyéspüspök a találkozó megnyitóján.

2018. július 26. csütörtök

Nyári szabadegyetemet rendeztek papoknak és kispapoknak Csíksomlyón

Július közepén zajlott a Teljes Szívvel Clerical elnevezésű, nyári szabadegyetem jellegű képzés, amelyet a gyulafehérvári Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség (FIF) második alkalommal szervezett meg papoknak és kispapoknak a csíksomlyói Jakab Antal Tanulmányi Házban.

2018. július 26. csütörtök

Idén is megrendezték a Székesfehérvári Egyházmegye családtáborát Balatongyörökön

A Székesfehérvári Egyházmegye idén június 30-tól július 5-ig tartotta hagyományos családtáborát Balatongyörökön. Az egyházmegye több mint húsz éve hirdet nyári táborokat családoknak.

2018. július 13. péntek

Hoser érsek: Međugorje a maffia célpontja

Henryk Hoser nyugalmazott érsek, a međugorjei plébánia különleges apostoli vizitátora július 4-én a varsói Chopin repülőtér kápolnájában tartott szentmise homíliájában a hercegovinai falu vonatkozásában a démoni működés erejéről beszélt és a profitorientáltság ellen emelte fel... »

2018. július 10. kedd

Először rendezték meg az Akrofeszt görögkatolikus ifjúsági találkozót

A Miskolci Egyházmegye és a Görögkatolikus Ifjúsági Fórum (GIF) szervezésében június 30-án Miskolctapolcán, az Akropolisz Szabadtéri Színpadon rendezték meg az Akrofeszt ifjúsági találkozót, idén első alkalommal.

2018. július 9. hétfő

Ahol csillapíthatjuk a szomjúságunkat – Megújult a bárdudvarnoki Porta Pacis Lelkigyakorlatos Ház

Július 6-án Varga László megyéspüspök ünnepi szentmisét celebrált a bárdudvarnoki Szent Benedek-templomban, majd megáldotta a felújított Porta Pacis Lelkigyakorlatos Házat.

2018. július 9. hétfő

Ifjúsággal foglalkozó nemzetközi szakmai találkozót szervezett a Szeged-Csanádi Egyházmegye

„Fiatalokkal a keresztény Európáért” címmel közép-európai szakmai és tanulmányi találkozót szervezett a Szeged-Csanádi Egyházmegye június 25. és 29. között.

2018. július 6. péntek

Ifjúsági találkozót szervezett Máriagyűdön a PécsiKatifi

Idén június 29. és július 1. között harminchatodik alkalommal szervezett ifjúsági találkozót Máriagyűdön a Pécsi Egyházmegye ifjúsági referatúrája, a PécsiKatifi. A szombati főelőadáson mintegy százhetvenen vettek részt.

2018. július 5. csütörtök

A megújulás, az evangelizáció, a vonzó tanúságtétel jegyében – Interjú Fábry Kornéllal

Fábry Kornél két éve vezeti főtitkárként a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkárságát. Az előkészületekről, az eddigi tapasztalatokról, a 2020-as konkrét eseményekről és személyes benyomásairól kérdeztük.

2018. július 1. vasárnap

Országos tanévzárót tartott a felvidéki katolikus iskolák szövetsége

Június 27-én Ipolyságon tartotta második országos tanévzáróját a szlovákiai katolikus iskolák szövetsége. Az elsőt tavaly rendezték Komáromban, a következőt Szepsiben tervezik.

2018. június 30. szombat

Sajtótájékoztatót tartottak az egyházmegyei zsinatról Nagybecskereken

A nagybecskereki egyházmegyei zsinat koordináló bizottsága megbeszélést, majd sajtótájékoztatót tartott június 22-én a nagybecskereki püspökségen.

2018. június 28. csütörtök

Bérmálás a Müncheni Magyar Katolikus Egyházközségben

A müncheni Szent Erzsébet-templomban június 17-én tizenhét magyar fiatal részesült a bérmálás szentségében.

2018. június 28. csütörtök

Lobogjon a tűz – Burbela Gergely tartományfőnök a verbiták 18. általános káptalanjáról

Június 17. és július 14. között zajlik az Isteni Ige Társasága, azaz a verbita rend 18. általános káptalanja Róma mellett, Nemiben. Ferenc pápa június 22-én fogadta a káptalan résztvevőit. Burbela Gergely SVD tartományfőnököt kérdeztük a rendi tanácskozásról és a találkozásról a... »

2018. június 27. szerda

Magyarországra zarándokoltak a münsteri egyházmegye nemzetiségi katolikus közösségeinek vezetői

A németországi münsteri egyházmegye nemzetiségi katolikus közösségeinek és misszióinak plébánosai és segítői zarándoklaton és tanulmányi úton vettek részt Magyarországon június 18. és 23. között.

2018. június 26. kedd

Az intézmény és a missziós küldetés szolgálatában – Mohos Gábort, az MKPK búcsúzó titkárát kérdeztük

Mohos Gábornak, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkárának a nyár folyamán jár le második mandátuma. Tíz éven át volt a testület titkára. Eddigi feladatairól, tapasztalatairól és jövőbeli munkájáról kérdeztük.

2018. június 24. vasárnap

tovább »