Kerényi Lajos atya az egerszalóki ifjúsági találkozóra hívja a fiatalokat

Kerényi Lajos piarista szerzetes gondolatait olvashatják az alábbiakban a július 12. és 16. közötti Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat mottója (Nagy jel tűnt fel az égen – Jel 12,1) kapcsán.

2017. május 28. vasárnap

Kedden kezdődik a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál Debrecenben

Május 30-án, kedden kezdődik a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál, amelyet a reformáció 500. és a magyar reformátusság kezdete 450. évfordulójának tiszteletére idén Debrecenben rendeznek.

2017. május 28. vasárnap

Múzeumi szakmai napot szervezett az Országos Katolikus Gyűjteményi Központ

Május 24-én az egyházi gyűjteményi munkatársak számára szervezett szakmai napot az Országos Katolikus Gyűjteményi Központ Budapesten, a reformáció emlékévéhez kapcsolódva.

2017. május 25. csütörtök

A régészet napja – Pécsi programok a szerzetesség jegyében

A szerzetesség témájához kapcsolódó előadásokkal, tárlatvezetéssel és kirándulással csatlakozik a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) május 26–27-én, pénteken és szombaton a régészet napja országos rendezvénysorozathoz.

2017. május 25. csütörtök

Idén is megrendezték a katolikus könyvnapokat Székesfehérváron

A 11. Katolikus Könyvnapokat május 18-án és 19-én rendezték meg a székesfehérvári főtéren.

2017. május 24. szerda

Katolikus iskolák történelemversenyének döntőjét tartották Kiskunhalason

A katolikus tanintézmények XIII. Országos Takáts Sándor Történelemversenyének döntőjét rendezték meg május 20-án a kiskunhalasi Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvodában.

2017. május 24. szerda

„Ne félj, csak higgy!” – Komplex művészeti vetélkedőt rendeztek Tenken

Az idén első alkalommal kiírt verseny, amelyre tizenkét katolikus iskola nevezett, két levelező és egy helyi fordulóból állt. A döntőt a tenki Szent Imre Katolikus Általános Iskolában tartották május 19-én.

2017. május 24. szerda

A romániai Múzeumok Éjszakáján a nagyváradi püspöki palota is megnyitotta kapuit

Közel ezerötszáz látogató kereste fel a nagyváradi székesegyházat és püspöki palotát május 20-án, a romániai Múzeumok Éjszakáján. Idén harmadik alkalommal csatlakozott Nagyvárad is a már nemzetközivé vált rendezvényhez, amelyen a római katolikus püspökség is részt... »

2017. május 23. kedd

Felvidékre utaztak az albertfalvi Don Bosco-iskola diákjai

A Határtalanul program keretében kirándult a Felvidékre az Albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola és Óvoda hetedik évfolyama május 10–12. között. Mikszáth Kálmán, Madách Imre, Tompa Mihály és Rákóczi Ferenc nyomában vezetett útjuk.

2017. május 23. kedd

Ternyák Csaba egri érsek mutatott be szentmisét Győrben a bencés öregdiák-találkozón

Az egykori bencés diákok május 20-án, szombaton tartott találkozója a győri Szent Ignác-templomban ünnepi szentmisével vette kezdetét, melyet a Czuczor Gergely-gimnáziumban 45 éve érettségizett Ternyák Csaba egri érsek mutatott be a bencés papokkal együtt.

2017. május 22. hétfő

Szegeden vetítik a Faces of Love – A szeretet arcai Manilából című filmet

A Magyarországon működő ShoeShine alkotói közösség által készített film először hozza elérhető közelségbe Európa számára az ACAY misszió megrendítő szolgálatát Ázsiában. A filmet június 1. és 7. között mindennap 17 órakor vetítik a szegedi Belvárosi mozi Balázs Béla... »

2017. május 22. hétfő

Zenés dicsőítést tartanak május 27-én a Budapest Sportarénában

Az Ez az a nap elnevezésű keresztény kulturális szervezőiroda „A Tűz – Gyújts tüzet bennem!” címmel nagyszabású zenés találkozót rendez május 27-én a Budapest Sportarénában. László Viktorral, az iroda alapító főszervezőjével beszélgettünk.

2017. május 21. vasárnap

Válogatás a Szent István Könyvhét ünnepi kiadványaiból

A Szent István Társulat idén huszonötödik alkalommal rendezi meg a keresztény szellemiségű könyvkiadók seregszemléjét május 22. és 27. között.

2017. május 21. vasárnap

Futózarándoklatot és családi futófesztivált hirdettek Máriapócsra

A hajdúdorogi és nyíregyházi egyházmegyék futózarándoklatot és futófesztivált hirdettek június 10-ére a nemzeti kegyhelyre.

2017. május 19. péntek

Visszanyeri eredeti szépségét a győri Nagyboldogasszony-székesegyház belső tere

Május 12-én Veres András püspök sajtótájékoztatón ismertette a győri Nagyboldogasszony-székesegyház belső felújításának részleteit. A főtemplom a közelmúltban megújult kívülről, a belső munkálatok május első napjaiban kezdődtek el – mondta el a Magyar Katolikus Püspöki... »

2017. május 18. csütörtök

A Rerum novarum kezdetű pápai enciklika kiadásának 126. évfordulójára emlékeztek Pécsett

A forradalmi újításokat tartalmazó Rerum novarum kezdetű enciklika kiadásának évfordulóján, május 15-én a Mecseki Munkástanácsok Szövetsége és a Barankovics Alapítvány megemlékezést tartott a pécsi Dóm Kőtárban.

2017. május 18. csütörtök

Szatmárnémetibe látogattak a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola tanárai

A május 15-i kiránduláson Kocsis Fülöp metropolita, Szocska A. Ábel OSBM nyíregyházi apostoli kormányzó, valamint a főiskola tanárai vettek részt.

2017. május 18. csütörtök

Bíborosi szentmisével vette kezdetét a zugligeti plébánia centenáriumi ünnepségsorozata

Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét május 17-én Budapesten, a zugligeti Szent Család-templomban a plébánia létrejöttének századik évfordulója alkalmából. A centenáriumi napok keretében minizarándoklatra és családi napra is sor kerül.

2017. május 17. szerda

Sólyom László tartott előadást a pécsi ferences egyetemi kollégiumban

Május 2-án Sólyom László, az Alkotmánybíróság első elnöke, korábbi köztársasági elnök tartott előadást a pécsi Collegium Seraphicum diákjainak.

2017. május 17. szerda

Család vagyunk – Először tart pünkösdi családos lelkinapokat a szalézi rend

Első alkalommal szerveznek a Don Bosco Szaléziak pünkösdi családos lelkinapokat június 2. és 5. között Péliföldszentkereszten. A rendezvény témája a 2017-es szalézi vezérgondolat – „Család vagyunk” –, valamint Szalézi Szent Ferenc születésének 450. évfordulója.

2017. május 17. szerda

tovább »