Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

15:33

Nyílt nap a győri Brenner János Papnevelő Intézetben

A győri Brenner János Papnevelő Intézet szeretettel hívja és várja a papi hivatás iránt érdeklődőket február 23-án, szombaton 9 órára.

12:21

A száz éve elhunyt Csáky Károly püspökre emlékeznek Vácon

Gróf Csáky Károly Emmánuel egykori váci főpásztorra emlékeznek halálának 100. évfordulója alkalmából március 3-án Vácon. A délelőtt 10 órakor kezdődő megemlékező szentmisét Beer Miklós megyéspüspök mutatja be a székesegyházban.

09:02

Idén is megrendezik a balatonszemesi ifjúsági találkozót

„Ő általa, Ő vele, Őbenne…” mottóval rendezik meg a Kaposvári Egyházmegye 21. ifjúsági találkozóját Balatonszemesen március 2-án.

2019. február 17. vasárnap

Különleges koncertet és utat szerveznek az isonzói csaták áldozatainak emlékére

A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara március 24-én a ljubljanai Cankarjev Dom kulturális központban részese lesz az isonzói csaták áldozatainak emlékére rendezett koncertnek, melyen Avgust Ipavec zeneszerző, katolikus pap művét adják elő. A koncerthez kapcsolódva tematikus utat... »

2019. február 16. szombat

Várják az előadók jelentkezését a III. Scriptorium Konferenciára

Az Országos Katolikus Gyűjteményi Központ, az Egri Főegyházmegye és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara Klasszika Filológia Tanszéke tanácskozást szervez Egerben május 22–23-án, melynek középpontjában az egyházi kéziratosság áll.

2019. február 14. csütörtök

Látható és láthatatlan a vásznon – Megújulnak a Faludi-filmklubok

A jezsuita Faludi Ferenc Akadémia filmklubjai idén nagykorúságba léptek, ebből az alkalomból megújulnak a programok. A DOKU Faludi-filmklub új helyszíne a Premier Kultcafé, a 6.45 Faludi játékfilmes klub pedig a Puskin moziba költözik.

2019. február 13. szerda

Megkezdődött a házasság hete

A házasság hete országos rendezvénysorozata február 10-én vette kezdetét. Az egyházmegyék nyitórendezvényeiről nyújtunk beszámolót.

2019. február 12. kedd

Koncert három (össz)hangra – Nemzetközi kórustalálkozó a Kálvin téri református templomban

Különleges zenei élményben lehet részük azoknak, akik február 15-én ellátogatnak a budapesti Kálvin téri református templomba.

2019. február 10. vasárnap

Lehet a sírig szeretni, avagy randevú egy életen át

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg hazánkban a házasság hete rendezvénysorozatot február 10. és 17. között, melynek sajtótájékoztatóját Budapesten, a Benczúr Házban tartották február 7-én.

2019. február 7. csütörtök

Nyíregyházán rendezik a fiatal kutatók és doktoranduszok idei nemzetközi teológuskonferenciáját

A Doktoranduszok Országos Szövetségének (DOSZ) Hittudományi Osztálya kilencedszer rendezi meg a Fiatal Kutatók és Doktoranduszok Nemzetközi Teológuskonferenciáját, ezúttal a nyíregyházi Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán, március 1. és 3. között.

2019. február 5. kedd

Tanítássorozat indult Miskolcon is az Oltáriszentségről

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeként, az Egerben elkezdett imaalkalom-sorozat mintájára, ez év minden hónapjának utolsó csütörtökén Miskolc egy-egy templomában gyűlnek össze a hívek a város papságával közös szentmisére, tanításra és... »

2019. február 3. vasárnap

Akik a földön röpködnek – A szegénygondozó nővérek megkapó pillanatai

A 37. Magyar Sajtófotó Pályázaton, amelynek eredményét január 28-án, hétfőn hirdették ki Budapesten, elismerésben részesült Komka Péternek, az MTI munkatársának fotósorozata is, amely a Ferences Szegénygondozó Nővérek mindennapjaiba ad bepillantást.

2019. február 1. péntek

Fiatal nőket vár kétféle lelkigyakorlatra a Jézus Szíve Társasága

A jezsuita lelkiségű női rend, a Jézus Szíve Társasága (SJC) 18 és 35 év közötti fiatal nőket vár hivatástisztázó kurzusára, illetve ugyancsak fiatal nőknek szerveznek lelkiségi műhelyt, hogy megerősödhessen női identitásuk.

2019. február 1. péntek

Társadalmi lelkiismeret-vizsgálat – Megkezdődött az 5. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál

Ismerjük a mondást, mely szerint a dokumentumfilmet a társadalom lelkiismeretének tekinthetjük. Páratlan lehetőség kínálkozik a lelkiismeret-vizsgálatra január 28. és február 3. között az 5. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon (BIDF), a Cinema City Aréna moziban.

2019. január 30. szerda

Kelj fel imádkozni akkor, amikor Don Bosco örökre elaludt!

Hagyomány, hogy a szalézi fiatalok és Don Bosco barátai Bosco Szent János halálának időpontjában, január 31-én hajnalban 4.45-kor elmondanak egy imát. Az óbudai szaléziak a rendalapító égi születésnapjára emlékezve idén is meghirdették a hajnali imát.

2019. január 29. kedd

Péntektől látogatható a Dömötör-torony, Szeged legrégebbi épülete

Februártól látogatható lesz Szeged legrégebbi épülete, a Dömötör-torony. A 11. századi alapokon nyugvó épületet a nagyközönség ritkán láthatta – péntektől idegenvezetéssel bárki megnézheti.

2019. január 29. kedd

Szerzetesrendek mutatkoznak be a Sapientia Főiskola új előadás-sorozatában

A 2018/19. tanév második félévében induló előadás-sorozat keretében szerzetesrendek mutatkoznak be a budapesti Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán. A közösségek tagjai ismertetik rendjük lelkiségét. A tanegységet nyitott előadásként minden külső érdeklődő számára... »

2019. január 28. hétfő

Februártól újra Esti8-as szentmisék Szombathelyen

Február 10-én kezdődik a Szombathelyi Esti8-as kilencedik féléve. Az egyetemisták, főiskolások számára szervezett program, amely az esti 8 órai szentmisével ér véget, továbbra is a zárdatemplomban várja az érdeklődőket.

2019. január 28. hétfő

Dalünnepre készülnek Keszthelyen – Várják a kórusok jelentkezését

Immár hatodik alkalommal hirdették meg az amatőr kórusok fesztiválját. A június 21–22-én rendezendő VI. Keszthelyi Dalünnepen egyházi és világi kórusok mutatkozhatnak be a zsűri, a hallgatóság és más énekkarok előtt a keszthelyi Magyarok Nagyasszonya-plébániatemplomban és a Balatoni... »

2019. január 26. szombat

tovább »