Jótékonysági hangversenyt rendeznek Győrben a párizsi Notre-Dame újjáépítéséért

A párizsi Notre-Dame székesegyház újjáépítésének támogatására április 28-án Deák László orgonaművész ad jótékonysági hangversenyt Győrben, a Nagyboldogasszony-székesegyházban a Győri Egyházmegye kezdeményezésére.

2019. április 18., csütörtök

Új belvárosi keresztutat áldottak meg Győrben

Április 15-én, nagyhétfőn Veres András megyéspüspök a győri Káptalandombon megáldotta a belvárosi keresztutat, amelynek állomásait tizenkét helyi, illetve helyi kötődésű művész alkotta. A stációkat ábrázoló kortárs alkotásokat magyar fejlesztésű üvegbeton keretek... »

2019. április 18., csütörtök

A XII. stáció – Kereszteket megörökítő fotókból nyílt kiállítás Hódmezővásárhelyen

Dömötör Mihály fotóművész kereszteket és feszületeket megörökítő képeiből nyílt kiállítás a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum Alföldi Galériájában április 16-án.

2019. április 17., szerda

Másodszor szól a Kazetta – Újra zenei tábort rendeznek az eucharisztikus kongresszus jegyében

Második alkalommal rendezik meg 2019 júliusában a Kazetta katolikus zenei tábort a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Titkárságának támogatásával. A jelentkezés határideje: 2019. május 31.

2019. április 13., szombat

Kerényi Lajossal emlékeznek idén a vértanú Bódi Magdira

A Veszprém megyei Litéren Bódi Mária Magdolna vértanúságára emlékeznek április 13-án, szombaton.

2019. április 10., szerda

Az esküvő egy nap, de a házasság egy életre szól – Jegyes Hétvégét tartottak Szegeden

A fenti mottóval hirdette meg a Házas Hétvége mozgalom közössége a Jegyes Hétvége programot. Az április 5–7-ig Szeged-Szentmihályon megrendezett programra 13 fiatal pár jelentkezett az ország különböző településeiről.

2019. április 10., szerda

Katolikus kiadók jelentkezését várja a Kommunikációs Dikasztérium

A Szentszék Kommunikációs Dikasztériuma június 26–29. között Rómában rendezi meg a katolikus kiadók nemzetközi napjait.

2019. április 10., szerda

Geológiai sétákat szerveznek a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen

Tavasztól őszig geológiai sétákat szerveznek a Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhelyen. A nevezetességeket öt állomáson mutatják be – közölték a Nógrád megyei kegyhely a honlapján.

2019. április 10., szerda

Az elmúlt években földrengés sújtotta olasz egyházmegyébe látogat júniusban a pápa

Ferenc pápa június 16-án a közép-olaszországi Marche tartományban felkeresi a Camerino-San Severino Marche-i Főegyházmegye 2016-ban és 2017-ben földrengés által sújtott területeit – jelentette be április 6-án a szentszéki sajtóközpont megbízott igazgatója.

2019. április 9., kedd

Nyílt nap a Brenner János Hittudományi Főiskolán

Április 13-án, szombaton a győri és a szombathelyi képzési helyszínén tart nyílt napot a Brenner János Hittudományi Főiskola (BJHF).

2019. április 9., kedd

Kerékpárral a Fekete Madonnához – Zarándoklatot hirdetnek Częstochowába

Kerékpáros zarándoklat indul nyáron Lengyelország legnagyobb kegyhelyére, a Fekete Madonna szentélyébe. Várják a jelentkezőket!

2019. április 7., vasárnap

Sötétzsolozsma a pécsi székesegyházban

Különleges, mély szimbolikus jelentést hordozó szertartáson vehetnek részt a hívek a nagyhéten a pécsi székesegyházban. A sötétzsolozsma a történelem legnagyobb eseményének megértését, a húsvét misztériumának átélését segíti.

2019. április 7., vasárnap

Magyar szentek és boldogok a kaposfüredi templomkertben

A számos köztéri szobráról és szakrális alkotásáról ismert kaposfüredi alkotó, Kling József szobrászművész készíti el a Magyar szentek és magyar boldogok emlékművét, amelyet a kaposfüredi Szent Őrangyalok-templom kertjében állítanak fel 2019 őszén.

2019. április 7., vasárnap

Michelangelo-kiállítás nyílt a Szépművészeti Múzeumban

Az olasz reneszánsz egyik legnagyobb mestere, Michelangelo, valamint Leonardo, Raffaello és más kortársaik több mint nyolcvan rajzát bemutató kiállítás nyílt „A test diadala – Michelangelo és a 16. századi itáliai rajzművészet” címmel április 5-én a Szépművészeti... »

2019. április 5., péntek

Legyél te is farkaskölyök vagy katica! – Cserkészjátéknapot szerveznek Mosonmagyaróváron

Április 7-én, vasárnap 9 órától szeretettel várja a mosonmagyaróvári piarista iskolában a játszani vágyó 7 és 11 év közötti gyermekeket a helyi 1. Számú Beretta Molla Szent Johanna Cserkészcsapat.

2019. április 5., péntek

Tavaszi filmklub Veszprémben az első világháborút lezáró békediktátumok 100. évfordulóján

Idén tavasszal is jubileumi vonatkozású filmklubot szervez a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény március 29-től június 4-ig, „Az első világháborút lezáró Párizs környéki békediktátumok 1919‒1920. Trianon: a történelmi Magyarország vége” címmel.

2019. április 5., péntek

Krétai Szent András bűnbánati kánonját végzik szerdán a miskolci székesegyházban

Minden évben egyszer, nagyböjt ötödik hetének szerda estéjén végzik a görögkatolikusok a Krétai Szent Andrástól származó nagy bűnbánati kánont. A miskolci Búza téri székesegyházban április 3-án, 18 órakor kezdődik a szertartás.

2019. április 2., kedd

Tájékoztató a veszprémi főegyházmegyei családpasztorációs iroda programterveiről

A Veszprémi Főegyházmegye családpasztorációs irodájának munkájáról, ez évre tervezett programjairól tartottak sajtótájékoztatót március 27-én a veszprémi Szaléziánumban.

2019. március 30., szombat

Hatodszor rendezik meg a Keresztény Színházi Fesztivált Budapesten

Április 26. és 30. között immár hatodik alkalommal rendezi meg az Újszínház a Keresztény Színházi Fesztivált – mondta Dörner György, a színház igazgatója az M1 aktuális csatornán március 23-án.

2019. március 30., szombat

A GYSEV Zrt. is indít zarándokvonatot a csíksomlyói pápai szentmisére

A Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Zrt. is indít különvonatot Csíksomlyóra. Így Sopronból induló szerelvénnyel is utazhatnak a zarándokok Ferenc pápa erdélyi szentmiséjére. A GYSEV zarándokvonata is megáll az ország több pontján.

2019. március 29., péntek

tovább »

Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle