A debreceni görögkatolikus szakkollégium is bemutatkozott a Campus Fesztiválon

Július 19-23. között rendezték meg a legnagyobb debreceni fesztivált, ahol idén lehetőség nyílt rá, hogy bemutatkozzon a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium is.

2017. július 25. kedd

Nyári programok a pozsonyi magyar katolikus közösség szervezésében

A pozsonyi magyar katolikus közösség a nyári hónapok folyamán is színes programokat kínál minden korosztálynak. Az alábbi összeállítás bepillantást nyújt a mai Szlovákia fővárosában élő és találkozó magyarok júliusi és augusztusi rendezvényeibe.

2017. július 25. kedd

Az egyedüllétből az együttlétbe – Nagymarosi Ifjúsági Találkozó október 7-én

2017. október 7-én rendezik meg a következő Nagymarosi Ifjúsági Találkozót, amelynek programjai ez alkalommal az imádság köré szövődnek majd. Az őszi találkozó főelőadását Nagy Bálint SJ, a magyar jezsuita rendtartomány hivatásgondozója tartja.

2017. július 25. kedd

Balatoni nyár a kamasz Kultkikötővel

Az idei nyáron immár tizenkettedik alkalommal nyitotta meg kapuit a Kultkikötő, amely három dél-balatoni településen kínál színházi, zenei és kulturális csemegéket, hűsítő programokat a kánikulában.

2017. július 23. vasárnap

Augusztusban rendezik meg a IV. Máramarosszigeti Szent István Napokat

A máramarosszigeti római katolikus plébánia udvarán tartották meg a július 15-16-i hétvégén azt a sajtótájékoztatót, melyen az idei máramarosszigeti Szent István Napok (SZIN) programját ismertették a szervezők.

2017. július 21. péntek

A szerzetesi hivatást népszerűsítik a szalézi középiskolában a Fülöp-szigeteken

Makatiban, a Don Bosco Műszaki Intézetben elindítottak egy szerzetesi hivatás-népszerűsítő programot a tanév elején, mindössze három héttel a tanítás megkezdése után. Lehet, hogy ez nem tűnik logikusnak, de ha megismerjük indokaikat, megértjük, miért döntöttek így.

2017. július 21. péntek

Idén is megrendezték a gitártábort Tasnádszántón

Immár ötödik alkalommal rendeztek gitártábort „Indulj és menj!” címmel a Szatmár megyei Tasnádszántó plébániáján július 12. és 16. között. Évről évre nő a résztvevők száma, idén nyolcvanöt tanulni vágyó fiatal táborozott, kezdők és haladók egyaránt.

2017. július 20. csütörtök

Régizenei fesztivált rendeztek Csíkszeredában

Július 8. és 16. között került sor a Csíkszeredai Régizene Fesztiválra. A rendezvény során megemlékeztek a 450 éve született Claudio Monteverdiről, a 330 éve meghalt Kájoni Jánosról, illetve a 250 éve elhunyt G. P. Telemannról is. A fesztivál témáját a reformáció kezdetének 500.... »

2017. július 19. szerda

„Angyalképző” napközis tábor Örökösföldön

Július 10. és 15. között szervezték meg az „Angyalképző” névre keresztelt napközis tábort Örökösföldön, amelyet negyedik éve tartanak Szabó Tamás parókus kezdeményezésére.

2017. július 19. szerda

Véget ért a 34. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat

Július 12-én, szerdán vette kezdetét az idei egerszalóki ifjúsági találkozó és lelkigyakorlat, amelyet a fatimai jelenések 100. évfordulójára emlékezve rendeztek meg „Kaptunk jelet” mottóval. A találkozó július 16-án, vasárnap ért véget.

2017. július 18. kedd

Ötven év után újra kézzel arattak a timári görögkatolikusok

Július 15-én közösen arattak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Timár görögkatolikus hívei. A különleges alkalmat Revák István parókus kezdeményezte: közel ötven éve nem arattak kézzel a településen.

2017. július 17. hétfő

A Műegyetemi Katolikus Közösség nyári tábora Mátrafüreden

Július 10. és 16. között tartották az idén huszonöt éves Műegyetemi Katolikus Közösség nyári táborát Mátrafüreden, csaknem száz fiatal részvételével.

2017. július 17. hétfő

Böjte Csaba árváinak gyűjtenek a Barokk Ételfőző Fesztiválon Fertődön

A 17. századi magyar konyha ízvilágával és pompájával is megismerkedhetnek azok, akik augusztus 11-én és 12-én ellátogatnak a fertődi Esterházy-kastély szomszédságában megrendezett Barokk Ételfőző Fesztiválra. A fesztivál díszvendége Böjte Csaba ferences szerzetes lesz.

2017. július 17. hétfő

Havas Boldogasszony ünnepére készülnek Szeged-Alsóvároson

A Havas Boldogasszony nagy búcsút ebben az évben augusztus 5-én és 6-án tartjuk a szeged-alsóvárosi ferences templomban. A búcsú ma is a dél-alföldi katolikus közösség egyik legjelentősebb ünnepe, melyet évről évre több ezer zarándok és érdeklődő keres fel.

2017. július 13. csütörtök

Az időjárás valószerűvé tette a máltaiak katasztrófahelyzet-szimulációját

Szimulált árvízi katasztrófahelyzetben adtak számot az elmúlt hónapokban megszerzett tudásukról a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Johannita Segítő Szolgálat önkéntesei július 8-án és 9-én, akik a közös képzés végén gyakorlati záróvizsgát tettek a Nógrád megyei... »

2017. július 12. szerda

Oratóriumi kirándulás Aleppóban

A szalézi nyári oratóriumok hagyományos programja egy hosszabb-rövidebb gyalogtúrával egybekötött kirándulás. A szíriai városban a nyári oratórium résztvevői a helyi citadellához látogattak.

2017. július 11. kedd

Idén is lesz Balatoni Csillagösvény Böjte Csabával

Idén is útnak indul júliusban a Balatoni Csillagösvény missziós körút Böjte Csaba testvérrel, a Boldogasszony Iskolanővérek szovátai énekes missziójának Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkórusával és a dévai gyerekekkel.

2017. július 8. szombat

Lehet még jelentkezni az augusztusi taizéi utakra

Az augusztus 5. és 14. között, illetve 20. és 27. között megszervezett taizéi utakra még várnak jelentkezőket.

2017. július 7. péntek

„Kaptunk jelet” – Jövő héten kezdődik az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat

Július 12.-16. között tartják az 1982-ben alapított Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlatot, amely Magyarország egyik legnagyobb katolikus ifjúsági rendezvénye. Az ötnapos programot immár 34. alkalommal rendezik meg.

2017. július 6. csütörtök

Bibliai élménypedagógiai továbbképzést tartottak hitoktatóknak Pécsett

Szociális készségek fejlesztése bibliai történetek feldolgozásával – ezt tűzték ki célul azok a hitoktatók, akik a Pécsi Egyházmegye háromnapos kurzusán vettek részt június 28. és 30. között.

2017. július 4. kedd

tovább »