Egy hónap múlva ortodox karácsony a Szent Efrém-kórussal Budapesten

2019. január 12-én, szombaton 19.30-kor tartják az ortodox karácsonyi nyitókoncertet, ahol a Magyar Örökség és Budapest Márka díjjal kitüntetett Szent Efrém Férfikar Pál István Szalonnát és bandáját látja vendégül.

2018. december 13. csütörtök

Akadálymentes színház főpásztori védnökséggel

Akadálymentesített bérletes előadássorozatot indít a Vörösmarty Színház a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvánnyal és a Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házzal együttműködve – jelentették be advent első napjaiban a teátrumban. Az eseménysorozat fővédnöke... »

2018. december 10. hétfő

Jézus és társai az óbudai adventi vásárban

Négy évvel ezelőtt négy felekezet fogott össze, hogy együtt megjelenjenek Budapest egyik legnépszerűbb adventi vásárában, Óbudán, a Szentlélek téren. Az önkormányzat támogatásával kaptak egy faházat, együtt viszik a karácsonyi öröm üzenetét a vásári forgatagba. December 7-én... »

2018. december 9. vasárnap

Betlehemi szép csillag – Kiállítás Székesfehérváron

December 1-jétől látható a XVI. Betlehemi szép csillag kiállítás Székesfehérváron, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent Korona Galériájában. A tárlatot Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyitotta meg. Köszöntőt mondott Spányi Antal... »

2018. december 8. szombat

Körbejár a Szombathelyi Egyházmegyében az Isteni Irgalmasság képe

Az adventi időben az egyházmegye számos településére viszik el a verbita szerzetesek az Isteni Irgalmasság Magyarországon festett képét. Missziónak szánják, hogy minél több emberhez újra eljusson Isten irgalmas szeretetének üzenete.

2018. december 7. péntek

Betlehemkiállítás nyílt a Szegedi Dóm Látogatóközpontjában

„Messiás született, ki jövendöltetett...” címmel rendeztek betlehemkiállítást a Szeged-Csanádi Egyházmegye templomainak, a Móra Ferenc Múzeum néprajzi gyűjteményének, valamint Bálint Sándor hagyatékának anyagából. A tárlat január 6-ig látogatható.

2018. december 7. péntek

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyébe érkezett a missziós kereszt

Megérkezett az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyébe a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) szimbóluma, a missziós kereszt. A felkészülés időszakában még többször fog az eseménynek helyet adó egyházmegyébe „látogatni” a kereszt.

2018. december 6. csütörtök

Időt, figyelmet, szeretetet szánjunk egymásra! – A székesfehérvári adventi eseményekről

Megnyílik a hagyományos adventi udvar a püspöki palota kertjében, esténként mesebeli kincsesházzá alakul a Városháza épülete – erről, valamint a püspökség és a város további adventi programjairól tartottak sajtótájékoztatót Székesfehérváron november 30-án.

2018. december 1. szombat

Adventi jótékonysági koncertet rendeznek a máltai rohamkocsi megújításáért

Adventi jótékonysági koncertet rendez a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikája, a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Budapesten, a Fő utcai Szent Ferenc sebei-templomban december 5-én, szerdán este 19 órától.

2018. december 1. szombat

Egy isteni óceánban úszkálunk – Keserü Katalin és Lázár Kovács Ákos a szakrális művészetről

A Petőfi Irodalmi Múzeumban rendszeresen megtartott Asztali beszélgetések sorozat keretében november 29-én este Keserü Katalin művészettörténész és Lázár Kovács Ákos esztéta, a PPKE BTK Médiatudományi Intézet intézetvezető docense beszélgettek. A moderátor Galambos Ádám... »

2018. november 30. péntek

Hintalovakkal érkezik az advent Győrbe

A karácsonyi ünnepkör kultúrtörténetét bemutató kiállítás nyílik a győri Szent László Látogatóközpont szervezésében december 1-jén 17 órakor a Gutenberg tér 2. szám alatt található kiállítótérben.

2018. november 29. csütörtök

Szegeden adventi kalendáriummá alakul a Katolikus Ház

2018 adventjén tartalmas programkínálattal készül a szegedi belvárosi plébánia, a Katolikus Ház és a Millenniumi Kávéház. A hagyományos hajnali szentmisék mellett adventi ablakkalendáriummal és zenés programokkal várják az érdeklődőket.

2018. november 29. csütörtök

Bibliai mesékkel is várják a látogatókat a budapesti Városháza parkban

Gyermekprogramok, bibliai mesék, az első adventi gyertya meggyújtása és ünnepi fényfestés várja a látogatókat vasárnap, december 2-án a budapesti Városháza parkban.

2018. november 29. csütörtök

Rendhagyó nyílt nap a Pázmány esztergomi karán

Érdekes programokkal várta november 27-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának Óvó- és Tanítóképző Tanszéke az esztergomi képzések iránt érdeklődő fiatalokat.

2018. november 28. szerda

Magányosoknak, elváltaknak, gyerekre vágyóknak rendeznek lelkigyakorlatokat Mátraverebély-Szentkúton

Többek között párt kereső fiataloknak, gyermekre vágyó pároknak és magányosoknak szerveznek programokat az elkövetkezendő időszakban Mátraverebély-Szentkúton. A nemzeti kegyhelyen januárban Böjte Csabát is vendégül látják, valamint az elváltak, egyedül maradtak számára is lesz... »

2018. november 28. szerda

Vonzóvá tenni Istent – Megnyitották a VII. Keresztény Film- és Könyvnapokat

Megnyitották a VII. Keresztény Film- és Könyvnapokat a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban november 23-án. A rendezvény fő szervezője az Etalon Film Kiadó.

2018. november 24. szombat

Egyházzenei előkészület adventre és karácsonyra – Már lehet jelentkezni a váci szakmai napra

Szakmai napot tart a Harmat Artúr Központi Kántorképző december 1-jén Vácon, melynek középpontjában az advent és karácsony áll.

2018. november 23. péntek

Ünnepeljük együtt a győri és szombathelyi szeminaristák beöltözését!

A győri és a szombathelyi egyházmegyék kispapjai november 24-én, szombaton 10 órakor szentmise keretében ünnepélyesen magukra öltik a reverendát. Erre az eddigi hagyománytól eltérően nem a szemináriumban, hanem a hívek körében, a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban kerül... »

2018. november 23. péntek

Krisztus az Alfa és az Omega – már 34 ország csatlakozott a világméretű szentségimádáshoz!

2018. november 24-én, Krisztus Király ünnepének előestéjén ismét világméretű szentségimádásra hívnak mindenkit.

2018. november 22. csütörtök

Szombathelyen is be lehetett szólni a papnak

A Debrecenben és Budapesten már igen népszerű „Szólj be a papnak!” programsorozat első szombathelyi estjének, melynek a boldogság volt a témája, november 14-én a Cafe Frei adott otthont.

2018. november 22. csütörtök

tovább »