A Szeretethimnusz interpretációjával kezdődik a Nemzeti Énekkar új hangversenysorozata

Új sorozatot indít október 18-án, csütörtökön a Nemzeti Énekkar, a Pászti-bérlet hangversenyeit a budapesti Olasz Kultúrintézetben hallhatja a közönség.

2018. október 16. kedd

Az iszlámról, keresztény szemmel – Könyvbemutatónk Budapesten

A Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” sorozatában jelent meg Klaus von Stosch „Az iszlám mint kihívás – Keresztény megközelítések” című kötete. A könyvet október 15-én 18 órakor mutatjuk be Budapesten.

2018. október 9. kedd

Missa Hungarorum címmel írt misét Sapszon Ferenc – Harmincéves a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola

Október 14-én, vasárnap este az Újpest-Kertvárosi Szent István-plébániatemplomban lesz az ősbemutatója Sapszon Ferenc „Missa Hungarorum” című miséjének. A Kossuth-díjas karnaggyal beszélgetünk.

2018. október 8. hétfő

„Isten távollétében” – Plébánosok és teológusok napjára invitálnak Pannonhalmára

A Pannonhalmi Bencés Gimnázium Pannonhalmi Szent Mór szerzetespüspök ünnepe alkalmából évek óta megrendezi a plébánosok napját. Idén október 18-ára várják Pannonhalmára az ott tanuló diákok plébánosait és lelkipásztorait, hogy közösen gondolkodjanak, dolgozzanak egymás jobb... »

2018. október 8. hétfő

Világsztárok az Urániában – Caravaggiótól Cardinaléig

Az Uránia Nemzeti Filmszínház továbbra is újdonságokkal szolgál.

2018. október 8. hétfő

Nemzetközi konferenciát rendeznek II. János Pál pápáról Magyarországon és Lengyelországban

II. János Pál pápává választásának 40. évfordulója alkalmából nemzetközi tudományos konferenciát rendeznek október 9–10-én Krakkóban, október 12-én pedig Budapesten – jelentette be Földváryné Kiss Réka történész, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának (NEB) elnöke.

2018. október 3. szerda

I. Brenner-est a szombathelyi Brenner-iskolában

Szeptember 25-én rendezték meg az I. Brenner-estet Szombathelyen a Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnáziumban. A rendezvény vendége Pete Polgár Máté szombathely-szentkirályi plébániai kormányzó volt, aki nemrég megjelent könyvéről beszélt.

2018. szeptember 27. csütörtök

Kurzust indítanak felnőtt megtérőknek Pécs-Kertvárosban

Mindenkinek vannak kérdései, amelyekre számtalan válasz létezik. E gondolatból kiindulva hirdeti szentségfelkészítő kurzusát a pécs-kertvárosi Szent Erzsébet-plébánia. A befogadó csoportba felnőtteket várnak. A kurzus első alkalma október 9-én, 19 órakor lesz.

2018. szeptember 27. csütörtök

Kutatók Éjszakája a hétvégén – Ízelítő az egyházi vonatkozású programokból

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. Idén először két napon át, szeptember 28-án és 29-én lehet bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba. Az egyházi vonatkozású eseményekből... »

2018. szeptember 26. szerda

Kinyílik a kolostorkert kapuja: Boldogasszony Iskolanővérek a Ráday Korzón

A IX. kerület közelgő Ráday Korzó rendezvényéhez a Boldogasszony Iskolanővérek rendháza is csatlakozik. A pihenni és elcsendesedni vágyók szeptember 29-én, szombaton délelőtt, 10–12 óra között a Ráday utcáról nyíló kert vendégei lehetnek.

2018. szeptember 24. hétfő

Elvált szülőknek rendeznek zarándoklatot Bátára

Elvált szülők számára szervez zarándoklatot Bátára szeptember 29-én az Emmánuel közösség. A zarándoklat után Udvardy György pécsi megyéspüspök tart katekézist, majd szentmisét a bátai Szent Vér-kegyhelyen.

2018. szeptember 24. hétfő

Idén is várja a zarándokokat és a sportolni vágyókat a Pálos 70

Nyolcadik alkalommal rendezik meg október 5. és 7. között a Pálos 70 zarándoklatot, illetve teljesítménytúrát Budapest és Márianosztra között, a Mária Út vonalán.

2018. szeptember 23. vasárnap

Az élet szent – Folytatódik a szabadegyetemi konferenciasorozat Pécsett

Szeptember 19-én elkezdődött a Pécsi Egyházmegye szabadegyetemi előadássorozatának negyedik évada. Az emberi életet fenyegető mai veszedelmekről Boda Mihály filozófus és Papp Miklós morálteológus tartott előadást.

2018. szeptember 22. szombat

Egészségügyi dolgozókat várnak lelkigyakorlatra Máriagyűdre

Október 12. és 14. között orvosokat, gyógyszerészeket, egészségügyi szakdolgozókat várnak lelkigyakorlatra Máriagyűdön, a Domus Mariae lelkigyakorlatos házba.

2018. szeptember 22. szombat

Egyházmegyei programokat is kínál a pécsi tanulófesztivál

Szeptember 21–22-én másodszor szervezik meg Pécsen a tanulást középpontba állító rendezvénysorozatot, melyhez a Pécsi Egyházmegye több programmal csatlakozik. A Szent István téren felállított információs sátornál a katolikus oktatási és kulturális lehetőségekről... »

2018. szeptember 20. csütörtök

Te hol tartasz az úton? Nagymaroson kiderül!

Október 6-án újra megrendezik a Nagymarosi Ifjúsági Találkozót, amely a magyar katolikus fiatalok legnagyobb múltra visszatekintő, évente kétszer (májusban és októberben) megrendezett országos lelkinapja. Az idei őszi találkozó témája az úton levés lesz.

2018. szeptember 20. csütörtök

Idén is lesz Szent Gellért Fesztivál

Immár tizenegyedik alkalommal rendezi meg a Szent Gellért Fesztivált a Szeged-Csanádi Egyházmegye, az egyházmegye első püspöke, Szent Gellért vértanú ünnepéhez kapcsolódóan – idén szeptember 21. és október 1. között.

2018. szeptember 20. csütörtök

Teológiai előadás-sorozat indult a váci Credo-házban

Új teológiai sorozat kezdődött a váci Credo-házban. A felekezetek közötti párbeszéd és barátság jegyében hónapról hónapra egy-egy keresztény egyház lelkipásztora tart előadást az Eucharisztia és a közösség kapcsolatáról.

2018. szeptember 19. szerda

Balatonakarattyán rendezik meg a XXV. Családkongresszust

November 22. és 24. között Balatonakarattyán tartják a XXV. Családkongresszust. Bíró László püspök, a MKPK Családbizottsága és a Magyar Katolikus Családegyesület elnöke meghívólevele házaspároknak, családoknak, papoknak, szerzeteseknek s mindazoknak szól, akik a család és az élet... »

2018. szeptember 17. hétfő

Egerben is megkezdődött a szentségimádás iskolája

A szentségimádás iskolája címmel indult programsorozat Egerben szeptember 13-án. A ciszterci templomban tartott tanítások az Eucharisztia jobb megismerését szolgálják, felkészülésként a 2020-ban Budapesten megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

2018. szeptember 17. hétfő

tovább »