A klarinétos lengyel szerzetes is fellépett a debreceni domonkos jubileumi zárókoncerten – KÉPRIPORT

A Debrecen Dixieland Jazz Band koncertjével zárult január 14-én a debreceni Szent László domonkos plébánián az a programsorozat, amelyet a prédikátor rend megalakulásának 800. évfordulójára meghirdetett jubileumi évben rendeztek.

09:03

Szent Efrém Napokat rendeznek január utolsó hétvégéjén

A Görögkatolikus Meropólia idén is szeretettel várja és hívja az egyházi zene iránt érdeklődő közönséget január 27-e és 29-e között a Szent Efrém Napok programsorozatra Debrecenbe és Nyíregyházára.

2017. január 15. vasárnap

Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét

Január 15-én, vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét, amelynek országos megnyitó istentiszteletét Budapesten, a Kálvin téri református templomban tartják. A január 22-éig tartó programsorozat a magyarországi egyházak egyik legnagyobb közös rendezvénye.

2017. január 13. péntek

Meg kell találnunk minden nap szépségét – Michels Antal Soltész Miklóssal beszélgetett

A „Kávéházi esték Tóni atyával” programsorozat keretében Michels Antal józsefvárosi plébános Soltész Miklós államtitkárral beszélgetett január 11-én a budapesti Nem Adom Fel Caféban.

2017. január 12. csütörtök

A madéfalvi veszedelem évfordulójára emlékeztek

A madéfalvi veszedelem 253. évfordulóján rendezett megemlékezés a székelyföldi falu katolikus templomában szentmisével kezdődött január 7-én, melynek főcelebránsa Antal József tekerőpataki plébános volt.

2017. január 12. csütörtök

Oktatástörténeti kiállítás nyílt a Don Bosco Sportközpontban

A Don Bosco Sportközpontban nem csak a sportolásra kínálnak lehetőséget: január 10-én Iskolatörténeti kiállítás nyílt a központban, amely a szendrői oktatástörténeti gyűjtemény anyagát mutatja be.

2017. január 11. szerda

Nyílt tanítási nap a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán

A hagyományokhoz híven a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola idén is tart nyílt tanítási napot. Az intézmény február 7-én, kedden várja az érdeklődő középiskolásokat.

2017. január 11. szerda

Konferenciát rendeztek a vallásközi párbeszéd jegyében Pécsett

„A vallásközi dialógus esélyei” címmel hívta közös gondolkodásra január 8-án, vasárnap a pécsi felekezetek képviselőit a Keresztény-Zsidó Társaság. A vallásközi délutánt Goldmann Tamás, a Pécsi Zsidó Hitközség elnöke nyitotta meg.

2017. január 10. kedd

Veszélyben vannak a hajléktalanok a budapesti utcákon: látogassuk meg őket!

A Szent Egyed közösség tagjai Budapesten minden szerda este kimennek több térre, aluljáróba, hogy meleg ételt, teát vigyenek az utcán éjszakázóknak. A nagy hidegben más napokon is meglátogatják fedél nélküli barátaikat. Várják önkéntesek jelentkezését.

2017. január 10. kedd

Szocska Ábel nyíregyházi apostoli kormányzó szentelte meg a Tiszát Timáron

Január 6-án Szocska A. Ábel apostoli kormányzó a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen szent liturgia keretében szentelte meg a Tiszát.

2017. január 9. hétfő

Évkezdő koncertet tartottak a bécsi Pázmáneumban

Ötödik alkalommal hívta évkezdő koncertre magyar és osztrák vendégeit a bécsi Pázmáneum, valamint személy szerint Varga János rektor vízkereszt ünnepére, január 6-ára.

2017. január 9. hétfő

Elkezdődött az Asztrik-év a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében

A dél-alföldi város emlékévvel tiszteleg első érseke, Asztrik előtt. Bábel Balázs január 6-án a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban bemutatott szentmisében nyitotta meg a Szent Koronát Magyarországra hozó főpap emlékévét, majd bemutatták Koltay Gábor „Megtört csontjaim is... »

2017. január 7. szombat

Becket Szent Tamásra emlékeztek Esztergomban

Január 5-én Becket Szent Tamás-emléknapot tartottak az esztergomi királyi vár lovagtermében a Rudnay Sándor Kulturális és Városvédő Egyesület, valamint a Rudnay Sándor Alapítvány szervezésében.

2017. január 6. péntek

Öveges József-emlékfal létesült a Csodák Palotájában

A budapesti Camponában található Csodák Palotája 2016. december közepétől emlékfallal idézi meg az intézmény megálmodójának, Öveges József piarista tanárnak, Kossuth-díjas fizikusnak az életpályáját a róla elnevezett előadóterem mellett.

2016. december 28. szerda

Juhos Imre spirituális szabadegyetemi előadása a nevelésről

A Győri Hittudományi Főiskola „Hitünk és életünk” elnevezésű szabadegyetemének negyedik előadását Juhos Imre, a győri szeminárium spirituálisa tartotta december 14-én „Nevelés – kinek a dolga?” címmel.

2016. december 27. kedd

„Van egy város a szívemben” – Karácsonyvárás a Képmás zenekarral

A Képmás zenekar egy újabb tartalmas évadot tudhat a háta mögött. Az adventi időszakban két új dalt is bemutattak a közönségnek karácsonyváró koncertjeik alkalmával, december 24-én pedig a nyíregyházi társszékesegyházban lépnek fel.

2016. december 18. vasárnap

15 éves a Szent Efrém Férfikar

15 éves a Magyar Örökség és Budapest Márka díjjal kitüntetett Szent Efrém Férfikar. A Liszt-díjas Bubnó Tamás által 2002-ben alapított kórus missziójának tekinti a kultúrák közötti párbeszéd kialakítását.

2016. december 18. vasárnap

Jótékonysági koncertet rendeztek a maroslelei templom javára

December 10-én, szombaton a helyi Gyertyaláng női kórus jótékonysági koncertet adott a Csongrád megyei község Magyarok Nagyasszonya-templomában az épület felújításáért.

2016. december 16. péntek

Adventi jótékonysági est Székesfehérváron

Jótékonysági estet tartottak december 9-én Székesfehérváron a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

2016. december 14. szerda

Az ostya- és molnárkalácssütés hagyományait bemutató kiállítás nyílt Egerben

„Szent és profán – Oltáriszentség és molnárkalács” címmel nyílt tárlat az egri Érseki Palotában december 8-án az Érseki Vagyonkezelő Központ Közgyűjteményei, az egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpont, a Főegyházmegyei Könyvtár és a Főegyházmegyei Levéltár közös... »

2016. december 13. kedd

tovább »