Ismét hivatástisztázó kurzust szerveznek a Sacré Coeur nővérek

A Sacré Coeur nővérek 2017/18 folyamán is várják hivatástisztázó kurzusukra a 24 és 35 év közötti fiatal lányokat, akik azt szeretnék eldönteni, hogy van-e szerzetesi hivatásuk.

12:15

Legyünk húszezren! – Fábry Kornél videóban is hív a közös szentségimádásra

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve különleges szentségimádást hirdettek meg november 25-ére: egy időben, de különböző helyszíneken imádhatjuk a világmindenség királyát.

2017. november 17. péntek

Nyílt napot hirdet a Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Nyílt napra várja a felvételizőket a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara november 28-án esztergomi, 29-én pedig budapesti képzési helyén.

2017. november 16. csütörtök

Egyedülálló egyházzenei áhítat a pécsi bazilikában Szent Cecília tiszteletére

Az ország egyházmegyei centrumaiban tevékenykedő orgonisták idén különleges módon emlékeznek meg a Musica Sacra védőszentjéről, Szent Cecíliáról – november 21-én, kedden 19 órakor közös koncertet adnak Pécsett.

2017. november 16. csütörtök

Nyílt estre hívják a papi hivatás iránt érdeklődő fiatalokat Budapesten

A korábbi évek hagyományának megfelelően idén az őszi szemeszterben másodszor rendezik meg a nyílt estét a Központi Papnevelő Intézetben (Budapest, V. kerület, Papnövelde u. 7.) november 17-én, pénteken. A program 18 órakor a papi hivatásokért bemutatott szentmisével kezdődik az... »

2017. november 15. szerda

Közzétették a pápa januári chilei és perui apostoli útjának programját

Ferenc pápa 2018. január 15–22. között apostoli látogatást tesz Chilében és Peruban. A Szentatya bő négyéves péteri szolgálata során eddig ötször járt Közép- és Dél-Amerika földjén.

2017. november 15. szerda

Ferenc pápa november 23-án imatalálkozót tart Dél-Szudán és Kongó békéjéért

Ferenc pápa november 23-án este fél 6-kor imatalálkozót vezet a Szent Péter-bazilika katedraoltáránál Dél-Szudán és a Kongói Demokratikus Köztársaság békéjéért. A szertartásra mindenkit várnak, nem szükséges belépőjegyet igényelni a Pápai Ház Prefektúrájától.

2017. november 15. szerda

Hitre, tudásra: A piaristák és a magyar művelődés

Nagyszabású művelődéstörténeti kiállítás nyílik november 16-án a négyszáz éves piarista rendről a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumában – tájékoztatott Szathmáry Melinda, a Piarista Tartományfőnökség kommunikációs vezetője.

2017. november 14. kedd

Vértanú szerzetesekről mutatnak be misztériumjátékot Pasaréten

Vértanú szerzetesekről és az 1956-os forradalomban hitük és papjaik szabadsága mellett kiállt hívőkről szóló misztériumjátékot mutatnak be a Páduai Szent Antal-templomban. A Ferences triptichont november 10-én és 11-én 19.30-tól adja elő a pasaréti plébánia színjátszóköre, Meskó... »

2017. november 9. csütörtök

San Giovanni Rotondo lesz a Fatimai Szűzanya vándorszobra útjának utolsó állomása

San Giovanni Rotondo lesz a Fatimai Szűzanya eredeti vándorszobra zarándokútjának utolsó állomása. Az olasz városban november 15. és 27. között fogadják a szobrot, ami ezután visszakerül a fatimai Rózsafüzér Királynője-bazilikába, és többé nem viszik rendszeres... »

2017. november 9. csütörtök

Szent Márton-hét kezdődött a Szombathelyi Egyházmegyében

November 6-án megkezdődött a Szent Márton-hét a Szombathelyi Egyházmegyében. A programsorozat a Szent Márton Látogatóközpont megnyitása tizedik évfordulójának megünneplésével vette kezdetét.

2017. november 7. kedd

Ősbemutató is lesz a Cecília-hangversenyen a váci székesegyházban

Változatos, különleges ősbemutatót is tartalmazó műsorral készül hagyományos év végi hangversenyére a váci székesegyház Szent Cecília Kórusa. A koncert november 26-án a 18 órai szentmise után kezdődik.

2017. november 6. hétfő

A Király! A királyod? – Legyünk 20 ezren együtt az Úrral november 25-én!

Egyórás szentségimádásra hívnak Krisztus Király főünnepének előestéjén, november 25-én, szombaton a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve az esemény szervezői. Céljuk, hogy 17–18 óra között húszezren imádkozzanak egyszerre.

2017. november 4. szombat

Divatjamúlt „pietà”?! – A halállal való szembenézésről szóló új kötet bemutatója

A Magyar Kurír gondozásban, az Új Ember Kiadványok sorozatban jelenik meg Vincenzo Paglia „Nővérünk, a halál” című könyve az élet és a halál méltóságáról, melyet november 6-án, hétfőn 18 órakor mutatunk be a budapesti D18 Könyvesbolt és Kávézó közösségi terében.

2017. november 3. péntek

Missziós nap Pécsen – KÉPRIPORT

Október harmadik vasárnapjához, a missziós világnaphoz kapcsolódóan missziós napot szervezett a pécs-gyárvárosi plébánia október 21-én.

2017. október 28. szombat

„Áldjad, lelkem, az Urat!” – Zenés-verses összeállítás protestáns szerzők műveiből

A reformáció kezdetének 500. évfordulója alkalmából a budapesti Kálvin téri református templomban „Áldjad, lelkem, az Urat!” címmel zenés-verses irodalmi műsort mutat be Lázár Balázs és Tallián Mariann október 30-án, 17 órakor.

2017. október 28. szombat

A Szentírás volt a témája Udvardy György októberi katekézisének

Október 26-án az esti szentmisét követően ismét püspöki katekézisen vehettek részt az érdeklődők a pécsi Dóm Kőtárban. Udvardy György megyéspüspök ez alkalommal a Szentírásról beszélt.

2017. október 27. péntek

A film mint evangelizációs eszköz – Etalon Film- és Könyvnapok az Urániában

Az Etalon Film Kiadó Kft. november 3. és 5. között hatodik alkalommal rendezi meg a Keresztény Film- és Könyvnapokat az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Torgyán Atillával, a kiadó igazgatójával beszélgettünk.

2017. október 26. csütörtök

A Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás XXVI. Országos Találkozójára készülnek Budapesten

November 11-én, szombaton tartják az újpesti Jégpalotában a Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás mozgalom országos találkozóját, „Marana tha! – Jöjj el, Urunk, Jézus!” mottóval. A rendezvény témája: a karizmatikus megújulás az üdvösség tervében.

2017. október 24. kedd

Előadás-sorozat az egyeki plébánián: Bökő Péter plébános a kisebbségi katolikus létről

„Kisebbségi katolikus lét – A szórványvidék kihívásai” címmel tartott előadást Bökő Péter fehérgyarmati plébános október 18-án az egyeki Szent József-plébánián. Az előadás annak a programsorozatnak része volt, melyet a plébánia az egyeki közösség kettős jubileumára... »

2017. október 20. péntek

tovább »