Kivételesen látogatható a pécsi cella trichora

A Pécsi Egyházmegye Keresztény Örökség Kutatóintézete és a Janus Pannonius Múzeum szervezésében Tóth Zsolt régész előadással egybekötött látogatásokat vezet az I. számú cella trichorában szeptemberben és októberben. Az 1922-ben felfedezett romok a restaurálás befejezéséig... »

15:40

Idén is megtartják a Rózsaeső imaestet

Lisieux-i Kis Szent Teréz emléknapjához kötődően a Nyolc Boldogság Közösség idén is megrendezi egyedülálló imaestjét, több helyszínen: Homokkomáromban és Kecskeméten szeptember 23-án, Budapesten és Makón pedig szeptember 30-án tartják a Rózsaeső imaestet. Veronika Mária nővér... »

2017. szeptember 23. szombat

Balog József zongoraestjével kezdődött a Martinus Exclusive koncertsorozat Szombathelyen

Balog József zongoraművész adott koncertet szeptember 19-én a szombathelyi püspöki palotában, ezzel kezdetét vette a Martinus Exclusive programsorozat.

2017. szeptember 21. csütörtök

Szoboravatás is lesz Veszprémben a Szent Mihály-búcsú keretében

A helyi bazilika védőszentje, Szent Mihály arkangyal szeptember 29-i ünnepére készülnek Veszprémben. A kapcsolódó programokról Nagy Károly címzetes apát, kanonok, a főtemplom plébánosa és Pálfalviné Ősze Judit, a Szaléziánum igazgatója számolt be szeptember 12-én az érsekségi... »

2017. szeptember 20. szerda

Telt ház a „szentségimádás iskolájában”

„Tanuljatok tőlem” – hív mindannyiunkat Jézus. Aki Tőle szeretne tanulni, annak szól tizenkét hétfőn keresztül „A szentségimádás iskolája” a budapesti városmajori Jézus Szíve-templomban. Madocsai Bea írását adjuk közre.

2017. szeptember 20. szerda

Életvédelmi programsorozat indul a Győri Egyházmegyében

A Győri Egyházmegye életvédelmi programsorozatot indít a Győri Hittudományi Főiskolán. Az első alkalomra szeptember 26-án 17 órától kerül sor.

2017. szeptember 19. kedd

Isten Országában mindenki főszereplő – Thuróczy György a Háló mozgalom működéséről

A Háló mozgalomból indult 72 Tanítvány mozgalom szeptember 30-án egész napos teremtésvédelmi konferenciát tart Budapesten, a Bálna Rendezvényközpontban. Thuróczy György biofizikus kutatóval, a Háló mozgalom elnökével beszélgetünk.

2017. szeptember 17. vasárnap

Aki színes kockákról álmodott – Vasarely újrarendezett kiállítása Óbudán

Az óbudai Zichy-kastély szépen felújított épületében júniusban megnyitották az újrarendezett Vasarely Múzeumot. Több mint százötven műtárgyat és számos dokumentumot nézhetünk meg itt a hatalmas gyűjteményből, amelyet a mester 1982-ben adományozott Magyarországnak.

2017. szeptember 17. vasárnap

Addig keresd, fiam, amíg meg nem találod! – Dóczy Péter színművész, rendező vallomásos ajánlója

Szeptember 17-én, vasárnap 17 órakor a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium dísztermében tartják Az indiszkrét ember ősbemutatóját.

2017. szeptember 17. vasárnap

Komolyzenei ritkaságok is felcsendülnek a szegedi Szent Gellért Fesztiválon

Komolyzenei ritkaságok, fiatal hazai tehetségek szólóműsorai, kamara- és katonazenekari koncert, jótékonysági est is szerepel a Szeged-Csanádi Egyházmegye első püspöke, Szent Gellért vértanú ünnepéhez kapcsolódó, szeptember 24. és október 1. között zajló tizedik szegedi fesztivál... »

2017. szeptember 16. szombat

Ünnepélyesen megnyílt a 11. Ars Sacra Fesztivál

Immár hagyományosan a Nemzeti Múzeumban ünnepi beszédekkel, kulturális műsorral nyílt meg szeptember 15-én az idei Ars Sacra Fesztivál.

2017. szeptember 15. péntek

Imaiskola Pozsonyban – Várják az egyetemista korú fiatalokat

Molnár Tamás, a pozsonyi magyar katolikus közösség lelkipásztora, a Pozsonyi Főegyházmegye magyar ifjúságáért felelős papja felhívását adjuk közre.

2017. szeptember 15. péntek

Megáldották a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus titkárságának székházát

Erdő Péter bíboros, prímás – aki az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye vezetőjeként a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) házigazdája – szeptember 12-én megáldotta a világeseményt szervező titkárság székházát Budapesten. A titkárságnak az egykori... »

2017. szeptember 12. kedd

Eucharisztia-ünnepet rendeztek Homrogdon, az Oltáriszentség templomában

Szeptember 7-én kezdődött el Homrogdon a 2020-as budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való lelki felkészülés programsorozata. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei község templomát Krisztus Teste és Vére tiszteletére szentelték fel.

2017. szeptember 12. kedd

Negyven nap az életért – Várják az önkénteseket Budapesten

A magyar főváros is bekapcsolódik a legnagyobb életvédő mozgalomba: szeptember 27-től november 5-ig virrasztanak és böjtölnek a kezdeményezés magyar résztvevői Budapesten.

2017. szeptember 12. kedd

Exkluzív koncertsorozat indul a Szombathelyi Egyházmegyében

Egyedülálló koncertsorozattal ajándékozza meg a komolyzene kedvelőit szeptember 19-től december 19-ig a Szombathelyi Egyházmegye. A Martinus Exclusive Koncertek hangversenysorozat helyszíne a székesegyház és a püspöki palota díszterme lesz.

2017. szeptember 11. hétfő

Tanuló Fesztivált rendeznek Pécsen

Pécs sikerrel pályázott az UNESCO által a 2017. évre kiírt Global Learning City Award díjra, így elnyerte a „Tanuló Város” címet. Szeptember 15-én rendezik meg a városban az I. Tanuló Fesztivált, melynek programkínálatába a Pécsi Egyházmegye is bekapcsolódik.

2017. szeptember 11. hétfő

Expresszív a kifejezésben – Hajnal János a Kiscelli Múzeumban

A budapesti Kiscelli Múzeum gyűjteményes kiállítást rendezett az egykor Rómában élt magyar származású festőművész festményeiből, üvegablakterveiből, rajzaiból és egyéb grafikai munkáiból.

2017. szeptember 9. szombat

Holnap te is hívd meg a papodat egy sörre!

Szeptember 9-e a „Hívd meg a papodat egy sörre!” kezdeményezés nem hivatalos világnapja. Az akciót négy évvel ezelőtt indította a The Catholic Gentleman blog, hogy felhívja a hívek figyelmét a lelkipásztorok sok nehézséggel járó munkájára.

2017. szeptember 8. péntek

Hetedszer ül össze a nemzetközi ökumenikus zsűri a miskolci CineFesten

A miskolci CineFest filmfesztivál az egyedüli Magyarországon, ahol – immáron hét éve – nemzetközi ökumenikus zsűri is értékeli a benevezett alkotásokat. A 14. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, hazánk egyik legfontosabb filmes rendezvénye szeptember 8-tól 17-ig várja a... »

2017. szeptember 6. szerda

tovább »