Nemzeti ünnep a közmédiában – A Szent Jobb-körmenetet is közvetíti a televízió

Augusztus 18-án, szombaton és augusztus 20-án, hétfőn, a nemzeti ünnepnapon a Duna, a Duna World, az M3 retrocsatorna és az M5 kulturális televízió több műsora is az államalapító Szent István királyra emlékezik.

2018. augusztus 17. péntek

Szeptember közepén lesz a zirci apát benedikálása

A Zirci Ciszterci Apátság két tájékoztatását adjuk közre.

2018. augusztus 16. csütörtök

Görögkatolikus férfiaknak szerveznek zarándoklatot októberben

A pécsi egyházközség szervezésében görögkatolikus férfiakat hívnak zarándoknapra október 27-ére, melyet Püspökszentlászlón és környékén tartanak.

2018. augusztus 15. szerda

Az élmény és a megértés szolgálatában – Mácsai Pál a pannonhalmi házigazdaszerepről

Augusztus 24. és 26. között tartják idén az Arcus Temporum XIV. Pannonhalmi Művészeti Fesztivált, amelynek házigazdája és egyik közreműködője Mácsai Pál lesz. Ünnepről, színházról, összművészetről, költészetről és töltekezésről beszélgettünk.

2018. augusztus 11. szombat

Várják a zarándokokat az augusztus 20-i szentmisére és a Szent Jobb-körmenetre Budapestre

Az augusztus 20-i ünnepi szentmise 17 órakor kezdődik Budapesten, a Szent István-bazilika előtti téren, ahol 15 órától közös imádság és zenés program lesz.

2018. augusztus 8. szerda

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus keresztje is ott lesz a szentkúti Nagyboldogasszony-búcsún

Augusztus 11–12-én, illetve Mária mennybevétele augusztus 15-i kötelező ünnepén tartják a Nagyboldogasszony-főbúcsút a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen. Augusztus 12-én Erdő Péter bíboros, prímás mutat be szentmisét a 2020-as eucharisztikus kongresszus missziós keresztjének... »

2018. augusztus 8. szerda

Szent István Camino – Online zarándoklat tizenöt napon át

Nyár van. A pihenés, a feltöltődés, a kirándulások és zarándoklatok időszaka. A Laudetur Kiadó egy különleges, ingyenes, online zarándoklatot indít „Szent István Camino” néven, ami augusztus 6-tól tizenöt napon át, Szent István király ünnepéig tart.

2018. július 28. szombat

Egy nap Jézussal – Már lehet regisztrálni a „Forráspont” ifjúsági eucharisztikus napra

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága „Forráspont – Egy nap Jézussal” címmel ifjúsági eucharisztikus napra hívja a 15 és 30 év közötti fiatalokat szeptember 15-ére, szombatra a budapesti MOM Sportközpontba.

2018. július 27. péntek

Billings-módszer – Családtervezés az ötvenéves „Humanae vitae” szellemében

„A Billings Ovulációs Módszert (BOM) a 20. század egyik legnagyobb felfedezéseként fogják számon tartani az orvoslás történetében” – mondta Thomas Hilgers professzor, a VI. Pál Pápa Intézet alapító igazgatója.

2018. július 25. szerda

A tékozló fiú – Színházi előadás a pécsi Magtár Kávézóban

A nyár folyamán kulturális programokkal várja az érdeklődőket Pécsett a Magtár Kávézó (Magtár Látogatóközpont, Pécs, Dóm tér 6.). Augusztus 3-án a Janus Egyetemi Színház „A tékozló fiú” című előadását tekinthetik meg az érdeklődők.

2018. július 25. szerda

Elindult a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Facebook-oldala

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus már a legnagyobb közösségi oldalon is elérhető. Ha naprakész információkat szeretne az előkészületekről, és hozzászólásával, megosztásaival építője akar lenni a kongresszusnak, csatlakozzon az Iec2020 Facebook-oldalhoz.

2018. július 25. szerda

Havas Boldogasszony ünnepe Szeged-Alsóvároson

A Havas Boldogasszony-nagybúcsút ebben az évben augusztus 4-én és 5-én tartják a szeged-alsóvárosi ferences templomban. Évről évre ezrek keresik fel a dél-alföldi katolikus közösségnek e jelentős ünnepét.

2018. július 24. kedd

A Szent István Napokra készülnek Máramarosszigeten

Augusztus 15. és 20. között ötödik alkalommal szervezik meg a máramarosszigeti Szent István Napokat (SZIN). Az esperességi szintű, a hitet, kultúrát, a magyar nemzeti identitást megerősíteni hivatott és jókedvet, szórakozást biztosító programsort a Bethlen Gábor Alap támogatásával... »

2018. július 24. kedd

Ismét látható Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiája Debrecenben

Zenekísérettel és fényjátékkal kísért tárlatvezetéssel várják a látogatókat július 18-tól Debrecenben, a Déri Múzeum Munkácsy termében.

2018. július 18. szerda

A nándorfehérvári diadalra emlékeznek a hétvégén Szegeden

Ismeretterjesztő előadással, középkori viselet- és harci bemutatóval, táncházzal, gyermekprogramokkal emlékeznek a nándorfehérvári diadalra a szegedi ferences kolostorban és a rendház szomszédságában, a Mátyás téren július 20–21-én – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

2018. július 17. kedd

Mégis mindig más – Interjú Dobszay Benedekkel a ferences ifjúsági zarándoklatról

Huszonnegyedik alkalommal indul útnak a ferences ifjúsági gyalogos zarándoklat augusztus 14-én. Az eseményről Szerdahelyi Csongor készített interjút Dobszay Benedek tartományfőnökkel.

2018. július 15. vasárnap

„Közösségben még a kerekek is jobban gurulnak” – Július 21-én rajtol az erdélyi ferences biciklitúra

Július 21-én rajtol, majd a Mária Úton halad Csíksomlyó, Szováta, Szamosújvár, Zsibó, Kaplony és Máriapócs megállóhelyekkel az erdélyi kezdeményezésű Ferences Biciklitúra, azaz a FerBiT 2018-as futama. Az ötletgazdával, Főcze Bonaventurával Serbán Mária és Dénes Gabriella... »

2018. július 13. péntek

Idén is megáldják a jubiláló házaspárokat Győrben

Szeptember 1-jén, szombaton 10 órai kezdettel Veres András győri megyéspüspök hálaadó szentmisét mutat be a jubiláló házaspárok részvételével a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

2018. július 13. péntek

„Nekilendülök annak, ami előttem van” – Egerszalóki ifjúsági találkozó harmincötödször

35. alkalommal rendezik meg idén július 11. és 15. között a legnagyobb nyári katolikus ifjúsági találkozót Egerszalókon. Az Egertől három kilométerre fekvő településen 1982-ben tartottak először összejövetelt katolikus fiataloknak a helyi plébániához tartozó szabadtéri... »

2018. július 5. csütörtök

A pápa is pihen a nyáron

A Szentszék közzétette Ferenc pápa reggeli szentmiséinek, szerdai audienciáinak és Úrangyala imádságának nyári rendjét.

2018. július 4. szerda

tovább »