Mácsai Pállal és szerzetesi programokkal erősít a pannonhalmi fesztivál

Az idei Arcus Temporum, a pannonhalmi művészeti fesztivál programjait június 19-én mutatták be a sajtónak a Budapest Music Center könyvtárában. Az augusztus 24. és 26. között sorra kerülő esemény elsősorban a zene, az irodalom és a spiritualitás köré szerveződik.

2018. június 19. kedd

Kincsek éjszakája a pécsi püspökségen

A pécsi püspökség idén is csatlakozik a Múzeumok Éjszakája országos programsorozathoz június 23-án. Az idei rendezvény kiemelt városa Pécs – témája a család.

2018. június 16. szombat

Készüljünk az ifjúsági világtalálkozóra!

2019. január 22. és 27. között a közép-amerikai Panamaváros ad otthont az ifjúsági világtalálkozónak (IVT). A Katolikus Egyház legnagyobb ifjúsági rendezvényére, amelyre a Szentatya is ellátogat, 250 ezer fiatalt várnak a szervezők.

2018. június 15. péntek

Megnyílt a Szent Márton Kölcsönkönyvtár Szombathelyen

Június 8-án újra megnyitotta kapuit a Szent Márton Kölcsönkönyvtár Szombathelyen. A régi-új intézményt Székely János megyéspüspök áldotta meg.

2018. június 14. csütörtök

Papszentelésre készülnek a Pécsi Egyházmegyében

Udvardy György pécsi megyéspüspök június 16-án két diakónust áldozópappá, három papnövendéket szerpappá, azaz diakónussá szentel a pécsi székesegyházban. Őket mutatja be az egyházmegye összeállítása.

2018. június 12. kedd

Nem a szögek, a szeretet – Szeretetnap Győrben

A Győri Egyházmegye június 10-én tizenhatodik alkalommal rendezte meg a Szeretetnapot Böjte Csaba és általa pártfogolt gyerekek részvételével. Az ünnepi szentmisét Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke tartotta, mely után a gyerekeké volt a pálya a győri... »

2018. június 11. hétfő

Máriapócson is ablak nyílt az örökkévalóságra – KÉPRIPORT

Hajdúszoboszlót, Debrecent és Nyíregyházát követően Máriapócson nyílt meg az „Ablak az örökkévalóságra” címet viselő vándorkiállítás június 3-án.

2018. június 11. hétfő

Jótékonysági előadások a tűzkárt szenvedett kemenessömjéni templomért

Jótékonysági előadásokkal segítik a június 14–15-i celldömölki 9. Soltis Lajos Országos Színházi Találkozó társulatai a tűzkárt szenvedett kemenessömjéni templom felújítását és az egyházashetyei tűzeset károsultjait.

2018. június 10. vasárnap

Királyhelmecről indul augusztusban a görögkatolikus ifjúsági gyalogos zarándoklat

„Kik a rokonaim?” (Mt 12,48) mottóval szervezik meg idén a görögkatolikus 16+ ifjúsági gyalogos zarándoklatot augusztus 13. és 18. között. A Királyhelmectől Máriapócsig tartó imádságos gyaloglásra június 11-től lehet jelentkezni.

2018. június 10. vasárnap

Futás! – Tudnivalók a június 9-i máriapócsi futózarándoklatról

Sokan jelentkeztek a június 9-i máriapócsi futózarándoklatra. Az alábbiakban gyakorlati tudnivalókat olvashatnak a szombati rendezvényről.

2018. június 8. péntek

Új helyszínen rendezik meg a Szeretetnapot Győrben

Idén új helyszínen, a Dunakapu téren rendezi meg a Szeretetnapot a Győri Egyházmegye június 10-én, vasárnap. Az „Adj örömmel!” mottóval meghirdetett jótékonysági kulturális és gasztronómiai fesztivál 10 órakor püspöki szentmisével kezdődik a győri... »

2018. június 7. csütörtök

Pap- és diakónusszentelések 2018-ban

Június hagyományosan a papszentelések hónapja. Az elkövetkezendő időszakban 25 újmisés pappal gazdagodik a Magyar Katolikus Egyház. Összeállításunkban részletesen megtalálhatják az idei pap- és diakónusszentelések időpontjait egyházmegyék szerinti bontásban.

2018. június 6. szerda

Tizenegyedszer szerveznek biciklitúrát az erdélyi ferencesek

„Bátorság! Téged hív!” (Mk 10,49) mottóval július 21. és 27. között kerül sor a XI. Ferences Biciklitúrára (FerBit). A Főcze I. Bonaventúra dévai ferences szerzetes pap által szervezett FerBiT résztvevői a Csíksomlyó – Szováta – Szamosújvár – Zsibó – Kaplony –... »

2018. június 6. szerda

A Szent Kristóf Ház fogyatékkal élő fiataljai léptek fel Móron

Sokéves múltra tekinthet vissza a Móron működő Bice-Bóca Egyesület és a székesfehérvári Szent Kristóf Ház együttműködése. Idén május 12-én találkozott a két szervezet, a fogyatékkal élők napján.

2018. június 6. szerda

A velünk élő reneszánsz – Mátyás király koráról látható kiállítás Győrben

A Mátyás király-emlékévhez kapcsolódik „Az újraálmodott Róma; Mátyás király emlékezete – a győri Corvina” című kiállítás, amely május 18. óta várja a látogatókat a Káptalandombon.

2018. június 4. hétfő

Ingyenes templomi koncerteket is ad júniusban a Budapesti Fesztiválzenekar

Újabb huszonnégy ingyenes koncertet ad országszerte a Budapesti Fesztiválzenekar Őcsénytől Apostagon át Zalaegerszegig június 4. és 10. között – közölte a zenekar az MTI-vel.

2018. június 4. hétfő

Új helyszínen, de változatlan céllal rendezik meg a győri Szeretetnapot

Idén június 10-én új helyszínen, a Dunakapu téren rendezi meg a Szeretetnapot a Győri Egyházmegye.

2018. június 2. szombat

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében fogadták az eucharisztikus kongresszus missziós keresztjét

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje országjáró útjának következő állomása az alapításának 25. évfordulóját ünneplő Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye. Május 30-án Debrecenben, a Szent Anna-székesegyházban fogadták a keresztet.

2018. június 1. péntek

A Szent Efrém férfikarral zárta idei görög zenei sorozatát a Lautitia kóruscsalád

Május 27-én véget ért a tavaly novemberben útjára indított, összesen négy hangversenyből álló különleges zenei csemegét kínáló sorozat, a Görög Zenei Esték Debrecenben, a görögkatolikus érsekség épületében.

2018. május 30. szerda

Először lép fel Magyarországon a bizánci egyházzenét éneklő Cappella Romana

A világhírű kórus, a Cappella Romana június 2-án a Szent Efrém Férfikarral ad koncertet a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban, június 3-án pedig Debrecenben, az Attila téri Istenszülő Oltalma görögkatolikus főszékesegyházban lép fel.

2018. május 26. szombat

tovább »