Sportolók a hit fényében – Megemlékezés Budapest-Újlakon

A Budapesti Atlétikai Szövetség szervezésében december 7-én ötödik alkalommal emlékeztek meg az elhunyt sportolókról. Az újlaki Sarlós Boldogasszony-plébániatemplom kertjében, a sportolók emléktáblájánál Beran Ferenc plébános, egykori atléta áldotta meg a szövetség koszorúját,... »

2018. december 9. vasárnap

Francesco Totti meglátogatta a vatikáni gyermekkórház betegeit

Az AS Roma legendás játékosa, volt csapatkapitánya december 6-án váratlan látogatást tett Rómában a Gyermek Jézusról elnevezett gyermekkórházban. „Segítek az új kórház felépítésében” – ígérte, miután játszott a kis betegekkel.

2018. december 7. péntek

Egyházközségek sportoltak együtt Nyíregyházán

Espereskerületi családi sportnapot rendeztek a nyíregyházi görögkatolikus közösségek december 2-án a helyi Filo Sportcentrumban.

2018. december 7. péntek

Gänswein érsek meglátogatta Michael Schumachert

A Pápai Ház prefektusa még 2016-ban kereste fel a 2013 decemberében súlyos síbalesetet szenvedett Formula–1-es autóversenyzőt otthonában, a látogatásról most idézett fel néhány részletet egy német lapnak.

2018. november 30. péntek

25 éves a Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége

November 24-én ünnepelte fennállásának a 25. évfordulóját a Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége. A jubileumi közgyűlést a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola dísztermében tartották.

2018. november 25. vasárnap

A püspök is pingpongütőt ragadott az edelényi sportnapon

Harmadik alkalommal tartott őszi sportnapot november 15-én az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola. A rendezvényen részt vett Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök is – mint játékos.

2018. november 22. csütörtök

A papnövendékek titkos élete: Hat csapat, 300 perc tömény futball

Az elmúlt hétvégén, november 16–18-ig egy különleges focikupától volt hangos az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok. Hat szeminárium kispályás focicsapata mérte össze tudását a Magyar Sion „futballarénájában”. Müller Márk papnövendék írását adjuk közre.

2018. november 21. szerda

Átadták és megáldották a kőszegi domonkos iskola új tornacsarnokát

Átadták és megáldották november 14-én az Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium új tornacsarnokát Kőszegen. A domonkos nővérek beszámolóját adjuk közre.

2018. november 14. szerda

Fuss Krisztussal a határokig! – Interjú Kurczina Teréz testvérrel

Kurczina Teréz éjszakánként és hajnalonként is fut. Hogy hová és miért, kiderül a beszélgetésből, amelyet Mészáros Anett, a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája kommunikációs munkatársa folytatott a Jézus Szíve Társasága tagjával.

2018. november 10. szombat

Fuss el a püspök szülőházáig!

Táncházzal, vetélkedőkkel, előadásokkal és emlékfutással emlékeztek meg Dudás Miklós egykori hajdúdorogi püspök születésének évfordulójáról október 26-án a máriapócsi Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. ... »

2018. november 9. péntek

Történelmet írt a katolikus tornászlány a dohai világbajnokságon

Minden idők legeredményesebb vb-tornásza lett az amerikai Simone Biles, aki a dohai világbajnokságon november 3-án talajon megnyerte karrierje tizennegyedik aranyérmét, mellyel a sportágában minden korábbi rekordot megdöntött.

2018. november 3. szombat

Vajon nála volt a rózsafüzér?

Az amerikai Simone Biles nyerte a nők egyéni összetett versenyét a Dohában zajló torna-világbajnokságon november 1-jén, csütörtökön.

2018. november 2. péntek

Sajópálfalán adtak hálát a Görögkatolikus Motorosok

Október 20-án Sajópálfalán gyűlt össze a Görögkatolikus Motorosok közössége, hogy a hideg idő beköszöntével hálát adjanak Istennek az élményekben gazdag és balesetmentes motoros szezonért. Szirmai Máté diakónus beszámolóját adjuk közre.

2018. október 31. szerda

Érték a jövő számára – Átadták a pécsi Szent Mór Iskolaközpont új tornacsarnokát

Átadták a Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő Szent Mór Iskolaközpont tornacsarnokát, valamint felújított, kibővített tantermeit. Az egyházmegye társvédőszentje, Szent Mór emléknapján, október 25-én tartott ünnepségen az új tereket Michael August Blume SVD apostoli nuncius... »

2018. október 26. péntek

Kecelen tartották a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye hittanos olimpiáját

Az aradi vértanúk emléknapján, október 6-án a keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda munkatársainak közreműködésével, az intézmény vendégszeretetét élvezve, több mint kétszázötven hittanos tanuló vett részt a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye sportversenyének... »

2018. október 9. kedd

Egyház és állam: döntetlen

Nyolc éve mérik össze futballtudásukat az állam és az Egyház képviselői Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Idén Fényeslitkén került sor a barátságos mérkőzésekre szeptember 28-án.

2018. október 2. kedd

Megmozdult a kispesti Templom tér az Európai Diáksport Napján

Szeptember 28-án tartották az Európai Diáksport Napját Európa húsz országában, melyhez a kispesti Reménység Katolikus Általános Iskola is csatlakozott.

2018. szeptember 28. péntek

Elhunyt „a Forma-1 plébánosa”

Sergio Mantovani szeptember közepén 92 éves korában megtért Teremtőjéhez. A F1-es versenyzők plébánosának is nevezett Don Sergio életét elsősorban természetesen Istennek szentelte, de utána a pilóták következtek. Méhes Károly újságírónak, az F1classic blog szerkesztőjének... »

2018. szeptember 25. kedd

Futással a békéért – Félmaraton Rómában

Szeptember 23-án délelőtt néhány órára Róma ismét a világ otthona lett: most rendezték meg a „Via Pacis” félmaratont. Tornya Erika RSCJ küldött személyes hangú beszámolót a félmaratonról.

2018. szeptember 23. vasárnap

Idén is várja a zarándokokat és a sportolni vágyókat a Pálos 70

Nyolcadik alkalommal rendezik meg október 5. és 7. között a Pálos 70 zarándoklatot, illetve teljesítménytúrát Budapest és Márianosztra között, a Mária Út vonalán.

2018. szeptember 23. vasárnap

tovább »