Tornaterem épül a debreceni Szent Efrém-iskolában

Új tornaterem épül a debreceni Szent Efrém Görögkatolikus Általános Iskola udvarán, ezzel a Hajdúdorogi Főegyházmegye fenntartásában működő intézmény régi vágya teljesülhet. Az építtetők várják a hívek és a sportszeretők adományait.

2017. május 20. szombat

Futózarándoklatot és családi futófesztivált hirdettek Máriapócsra

A hajdúdorogi és nyíregyházi egyházmegyék futózarándoklatot és futófesztivált hirdettek június 10-ére a nemzeti kegyhelyre.

2017. május 19. péntek

A kárpátaljai magyar görögkatolikus lelkészek és konzulátusi munkatársak családi napja

Barátságos labdarúgó-mérkőzéssel egybekötött családi találkozót szerveztek május 14-én Karácsfalván, a Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceumban a kárpátaljai magyar konzulátusok munkatársai, a Beregszászi Görögkatolikus Esperesi Kerület magyar papjai és családtagjaik... »

2017. május 19. péntek

A Juventus és a Lazio labdarúgóival találkozott a pápa

A sport bajnokai legyenek a hűség és az egyetértés példaképei, elsősorban a legfiatalabbak számára – fogalmazott Ferenc pápa az Apostoli Palota Kelemen termében május 16-án, amikor a Juventus és a Lazio játékosait, valamint az Olasz Professzionális Liga vezetőit fogadta.

2017. május 16. kedd

Fociünnepet tartottak az Egri Főegyházmegyében

Adács, Eger, Füzesabony, Heves, Kál, Pély, Tiszafüred és a házigazda Tenk katolikus iskoláinak focicsapatai sorakoztak fel a tenki futballpályán május 6-án délelőtt – tájékoztatott Lengyel Gyula, a helyi iskola plébánosa.

2017. május 12. péntek

Böjte Csaba lesz az Aranycsapat emlékévének fővédnöke

Böjte Csaba ferences szerzetes lesz az Aranycsapat idén kezdődő és 2018 végéig tartó emlékévének fővédnöke – mondta a megemlékezéssorozatot kezdeményező Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke május 10-én Budapesten.

2017. május 11. csütörtök

A francia papi kerékpárverseny győztese szerint a kerékpározás lelkiség

Franciaország 18., papoknak rendezett kerékpárbajnokságán május 2-án hirdettek eredményt: a versenyt a szalézi Xavier Ernst, a Franciaországi és Dél-belgiumi Szalézi Tartomány ifjúságpasztorációs megbízottja nyerte meg. A női mezőny győztese Anne Laetitia Michon nővér lett.

2017. május 10. szerda

Savio-focikupát rendeznek az óbudai szaléziak

Az idei Savio-focikupát három korosztályban rendezik meg az óbudai szaléziak május 12-13-án; a tornára már elindult a jelentkezés.

2017. április 29. szombat

Egyházmegyei sportnapot tartottak Szekszárdon

Idén is megrendezte a Pécsi Katifi a már hagyományosnak számító pécsi egyházmegyei sportnapot, ezúttal Szekszárdon. Az április 22-én, már kilencedik alkalommal megrendezett megmérettetésen kilenc intézmény több mint 150 diákja versenyzett.

2017. április 26. szerda

Mondjuk, ahogyan Isten adta mondanunk – Találkozás Gundel Takács Gáborral

A népszerű televíziós kommentátorral, műsorvezetővel a családról, a hitről, a reformáció ötszázadik évfordulójáról, a média szerepéről, és természetesen a futballról beszélgettünk.

2017. április 20. csütörtök

Vallásközi versenyen vesz részt a vatikáni krikettcsapat Portugáliában

Április 19-én a Vatikánvárosi Állam krikettcsapata, a Szent Péter Krikettklub Portugáliába utazott a „Hit útjának világossága” elnevezésű harmadik ökumenikus és vallásközi versenyre.

2017. április 19. szerda

Hattyú-díjat kapott Beer Miklós püspök

Március 25-én adták át a Váci Értelmiségi Klub éves elismerését, a Hattyú-díjat. A kitüntetés egyéni kategóriáját idén Beer Miklós váci megyéspüspök kapta; a közösségi díjat két paralimpikon, Kálmán Krisztina és Keresztesi Erika vehette át.

2017. április 4. kedd

Szent László-focitornát rendeztek Szegeden

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynökség CsaládKözPontja által szervezett tornán hat csapat vett részt március 18-án a szegedi Piarista Gimnázium tornatermében. Első helyezést a makói SZIGNUM csapata ért el.

2017. március 21. kedd

Minimaratonnal készülnek a Mária Maratonra

„Mária Maraton” elnevezéssel Európa egyedülálló eseményét rendezik meg idén a Mária Úton. Egy házaspár, Makai Viktória és Makai László ultramaraton-futók végigfutják a Mariazelltől Csíksomlyóig tartó több mint 1300 kilométeres utat.

2017. március 18. szombat

Camino Don Bosco nyomában

A Don Bosco Camino révén a szalézi rendhez kötődő helyeken kerülhetünk kapcsolatba a szalézi lelkiséggel.

2017. március 15. szerda

Hatodik lett a papi teremlabdarúgó-Eb-n Magyarország

A hazai csapat a hatodik helyen végzett a papi teremlabdarúgó-Európa-bajnokságon, melyet február 20. és 23. között a horvátországi Vukováron rendeztek. A magyarok ezzel teljesítették előzetes célkitűzésüket, ami az első hat hely valamelyikének megszerzése volt.

2017. március 2. csütörtök

Ferenc pápa a Villarreal labdarúgóihoz: Csapatban gondolkodni jó

„A labdarúgás, mint más sportok is, az élet és a társadalom tükörképe” – fogalmazott a szentatya február 23-án, amikor a Vatikánban fogadta a Villarreal CF spanyol futballcsapat játékosait és vezetőit.

2017. február 23. csütörtök

Az első magyar kutyaszánhajtó világbajnok lett az erdélyi plébános

Kiss Attila, az erdélyi Óradna plébánosa a február 16. és 19. között az olaszországi Millegrobbéban (Alpe Cimbra) megrendezett FISTC sprint kutyaszánhajtó világbajnokságon első helyezést ért el hatkutyás szibériaihusky-fogattal – adta hírül a besztercei helyi újság.

2017. február 22. szerda

A Mindszenty-iskola nyerte idén a Szén János Kupát

Befejeződtek az 5-6. osztályosoknak kiírt labdarúgó küzdelmek az esztergomi Prímás-szigeti Pézsa Tibor Sportcsarnokban. A Mindszenty József Katolikus Általános Iskola minden mérkőzését biztosan nyerve került az első helyre.

2017. február 18. szombat

A magyar válogatott is pályára lép a horvátországi papi futsal-Európa-bajnokságon

Az első hat hely valamelyikét szeretné megszerezni a Szeged-Csanádi Egyházmegye két játékosát, Kiss-Rigó László püspököt és Topsi Bálint plébánost is soraiban tudó magyar válogatott, amely február 21-én kezdi meg szereplését a papi futsal-Európa-bajnokságon Vukovárban.

2017. február 18. szombat

tovább »