Nyári programok a pozsonyi magyar katolikus közösség szervezésében

A pozsonyi magyar katolikus közösség a nyári hónapok folyamán is színes programokat kínál minden korosztálynak. Az alábbi összeállítás bepillantást nyújt a mai Szlovákia fővárosában élő és találkozó magyarok júliusi és augusztusi rendezvényeibe.

14:00

Biciklis zarándoklat Bódi Mária Magdolna nyomában a Balaton mentén

A veszprémi Szaléziánum Bódi Mária Magdolna vértanúságának 72. évében ismét megszervezi a „Születéstől a vértanúságig” elnevezésű kerékpáros zarándoklatot augusztus 11-én, pénteken.

2017. július 23. vasárnap

Ötödik lett a varsói világbajnokságon a Magyarországot képviselő Máltai SE

A legkevesebb gólt kapott csapatként lett ötödik a július 15-én és 16-án Varsóban rendezett Gyermekotthonok Világbajnokságán a Magyarországot képviselő Máltai SE.

2017. július 20. csütörtök

Angol és latin nyelvű szentmiséket mutatnak be a vizes vb ideje alatt a fővárosban

A 2017-es úszó-világbajnokság ideje alatt, július 14. és 30. között mindennap angol és latin nyelvű szentmisét mutatnak be a budapest-vizafogói Tours-i Szent Márton-plébániatemplomban.

2017. július 19. szerda

Célba ért a Mária Maraton futózarándoklat

30 nap után július 15-én este célba ért a Makai házaspár, akik arra vállalkoztak, hogy a Mariazell és Csíksomlyó közötti több mint 1400 kilométert végigfussák.

2017. július 16. vasárnap

A Máltai SE fiataljai képviselik Magyarországot a „remény világbajnokságán”

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a legszegényebb településeken élő gyerekekből összeállított csapatával képviseli hazánkat a varsói Gyermekotthonok Világbajnokságán, melyet a Legia Warszawa stadionjában rendeznek meg július 15–16-án.

2017. július 15. szombat

Az Apor Vilmos-iskolaközpont diákja viszi a magyar zászlót az európai ifjúsági olimpia megnyitóján

A győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont 9. osztályos diákja, Sipőcz Richárd cselgáncsozó viszi a magyar zászlót az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) nyitóünnepségén, július 23-án, Győrben az ETO Parkban.

2017. július 13. csütörtök

Célegyenesben a Mária Maraton

Makai Viktória és László július 12-én, a harmincnapos futózarándoklat 27. napján 37 kilométert tett meg Mócs és Mezőmadaras között. A zarándokok július 15-én érkeznek Csíksomlyóra.

2017. július 13. csütörtök

Pappá szentelték az egykori profi labdarúgót, Philip Mulryne domonkos szerzetest

Július 8-án Joseph Augustine Di Noia OP érsek szentelte pappá az egykori profi labdarúgót, a domonkos rendi Philip Mulryne-t Dublinban, a Szent Megváltó-templomban.

2017. július 10. hétfő

Dobogósok lettek kis iskolák diákolimpiáján a pécsi Néri Szent Fülöp-iskola tanulói

Miskolcon rendezték meg június 18. és 20. között a kis iskolák diákolimpiai országos döntőjét. A Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola sportolóinak csapata atlétikában, hárompróba versenyszámban ezüstérmes lett.

2017. július 6. csütörtök

Veres András megáldotta az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál lángját

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke július 3-án megáldotta a július 23. és 29. között Győrben megrendezésre kerülő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) lángját.

2017. július 3. hétfő

Elhagyták a táv felét a Csíksomlyóra tartó Mária Maraton résztvevői

Makai Viktória és László június 16-án indultak útnak Mariazellből, hogy Csíksomlyóig futva harminc nap alatt teljesítsék az emberfeletti, közel 1400 km-es távot, ezzel adva hálát családjukért.

2017. július 3. hétfő

Ferenc pápa: A víz, amelybe ugrotok, amelyben úsztok, játszotok, versenyeztek…

Június 24-én meglátogatták a Szentatyát a „Sette Colli” (hét domb) nevű úszóviadalon részt vevő sportolók és az Olasz Úszószövetség vezetői. Sok magyar versenyez Rómában, az úszókat Kapás Boglárka és Jakabos Zsuzsanna képviselte a találkozón.

2017. június 25. vasárnap

Edzett testben edzett lélek – Először rendeztek futózarándoklatot Máriapócson

A görögkatolikus nemzeti kegyhelyen, Máriapócson hagyományteremtő célzattal futózarándoklatot és családi futófesztivált tartottak június 10-én, szombaton.

2017. június 12. hétfő

Szombaton rajtol a szatmárnémeti jótékonysági maraton

Június 10-én immár tizenegyedik alkalommal szerveznek Caritas-maratont Szatmárnémetiben, ezúttal az egyházmegyében élő idősekért.

2017. június 9. péntek

Szalézi diákok országos sikere ritmikus gimnasztikában

A kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnázium csapata május 28-án Somogyjádon buzogánygyakorlatával első helyezést ért el a ritmikus sportgimnasztika országos diákolimpián.

2017. június 9. péntek

Pünkösdi sportnapot rendezett a Gál Ferenc Főiskola

Június 1-én tartotta meg az I. pünkösdi sportnapot a Gál Ferenc Főiskola Egészségnevelési- és Sport Intézete (ENSI). Az eseményről Kozma Gábor rektor számolt be.

2017. június 6. kedd

KIDS-kupa Esztergomban – Mert sportolni jó!

A 24. KIDS-kupáját tartotta a Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége június 2. és 4. között Esztergomban. Mintegy 800 gyerek küzdött négy labdajátékban. „Győzni, de nem mindenáron” – a szövetség mottója üzen a gyerekeknek, hogy a verseny másról is szól: találkozásról,... »

2017. június 5. hétfő

Tornaterem épül a debreceni Szent Efrém-iskolában

Új tornaterem épül a debreceni Szent Efrém Görögkatolikus Általános Iskola udvarán, ezzel a Hajdúdorogi Főegyházmegye fenntartásában működő intézmény régi vágya teljesülhet. Az építtetők várják a hívek és a sportszeretők adományait.

2017. május 20. szombat

Futózarándoklatot és családi futófesztivált hirdettek Máriapócsra

A hajdúdorogi és nyíregyházi egyházmegyék futózarándoklatot és futófesztivált hirdettek június 10-ére a nemzeti kegyhelyre.

2017. május 19. péntek

tovább »