160 millió forinttal támogatott társadalmi célú kezdeményezéseket az egyik legnagyobb üzletlánc

Több mint 160 millió forinttal támogatott társadalmi célú kezdeményezéseket, intézményeket és rendezvényeket 2016-ban a SPAR Magyarország. A vállalat stratégiai partnere évek óta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Idén az első támogatását, 100 darab LCD-monitort a Magyar Tűzoltó... »

2017. január 13. péntek

A felhők fölött is tartott már misét a magyar pap

Az egyház Bear Gryllse címmel tünteti ki a Zalai Hírlap Online cikkében a nagykanizsai Jézus Szíve-templom káplánját, Arányi Zoltánt. A 2014-ben felszentelt fiatal pap körbebiciklizte már a Balatont, több ezer méter magas hegycsúcsokat hódított meg, sőt akár szakadó esőben is tud... »

2017. január 7. szombat

Márfi Gyula is részt vett a tapolcai sakkgálán

Hetedik alkalommal rendeztek sakkgálát december 28-án Tapolcán, melyre ezúttal is ellátogatott Márfi Gyula veszprémi érsek.

2017. január 6. péntek

Márfi Gyula érsek is részt vett a VII. sakkgálán Tapolcán

Örvendetes, hogy a város kicsinységéhez képest meglepően magas a sakktehetségek száma – ezekkel a szavakkal nyitotta meg a VII. sakkgálát, a Tapolcai Városi Sport Egyesület sakkszakosztálya évzáró ünnepségét Dobó Zoltán polgármester december 28-án.

2016. december 30. péntek

Tíz csapat mérte össze tudását a pécsi Mikulás Focikupán

Idén ötödik alkalommal rendezte meg a Pécsi Egyházmegye Ifjúsági Referatúrája a Mikulás Focikupát, amelyen tíz csapat vett részt.

2016. december 16. péntek

Ferenc pápa imádkozik a kolumbiai repülőgép-szerencsétlenség áldozataiért és hozzátartozóikért

A november 30-i, szerdai általános kihallgatás végén a portugál nyelvű híveket köszöntve Ferenc pápa megemlékezett a november 28-ai légi katasztrófa áldozatairól.

2016. december 1. csütörtök

Olimpikonokat látott vendégül a szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium

November 24-én, csütörtökön a szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium olimpikonokat hívott meg, akikkel sikerről és küzdelemről beszélgettek.

2016. november 30. szerda

Fogyatékkal élőknek szervezett sportnapot a Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Esély Sportnapját a győri Magvassy Sportcsarnokban rendezték meg november 16-án. A fogyatékkal élők sportnapjára tizenöt városból érkeztek csapatok. 

2016. november 17. csütörtök

A német futballválogatott tagjaival találkozott Ferenc pápa

Ferenc pápa november 14-én az Apostoli Palota Kelemen termében találkozott a német labdarúgó-válogatottal. A német válogatott november 15-én barátságos mérkőzést játszik az olasz nemzeti tizeneggyel a milánói Giuseppe Meazza Stadionban.

2016. november 14. hétfő

Közel lépni a versenyzőhöz – interjú Mohay Bence sportriporterrel

Mohay Bence sportriportert kérdeztük a szakma iránti szeretetről, családról, a bölcsészettudományok hasznáról, irgalomról és alázatról.

2016. november 9. szerda

Diakónussá szentelték az egykori profi focistát, Philip Mulryne-t

Október 29-én diakónussá szentelték a dublini Szent Megváltó domonkos templomban az egykori profi focistát, Philip Mulryne-t, aki a Manchester Unitedban kezdte pályafutását, és huszonhat győztes meccsen játszott.

2016. november 3. csütörtök

Olasz–magyar emléktúrát indít a Testnevelési Egyetem az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulóján

A Testnevelési Egyetem szervezésében október 18-án Pannonhalmától a budai Várig, valamint Rómától Capestranóig tartó túra indul, amelyen az 1956-os forradalom emléke előtt tisztelegve az intézmény hallgatói és az út által érintett települések lakosai vesznek részt – közölték a... »

2016. október 17. hétfő

Diego Maradona Ferenc pápának köszöni hite megújulását

Diego Maradona is részt vett az október 12-i római jótékonysági futballmérkőzésen, mely Ferenc pápa kezdeményezésére valósult meg. Az argentin futballsztár elmondta, Ferenc pápának köszönhető, hogy hite megújult, és visszatért az egyházhoz.

2016. október 13. csütörtök

Ferenc pápa üdvözölte a békéért játszó focistákat

A Szentatya az október 12-i, szerdai általános kihallgatás végén külön köszöntötte a „Mérkőzés a békéért és a szolidaritásért” elnevezésű rendezvény szervezőit és résztvevőit.

2016. október 13. csütörtök

Hittanosolimpiát rendeztek a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében

Általános iskolás fiatalok mérték össze tudásukat négy sportágban október 8-án a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumban megrendezett döntőben. A megmérettetésre mintegy 250 sportolni szerető hittanos érkezett a Kalocsa-Kecskeméti... »

2016. október 12. szerda

Gyurta Dániel részt vett a sport és hit kapcsolatáról szóló vatikáni konferencián

Október 5. és 7. között első alkalommal rendeztek konferenciát a Vatikánban a sport és hit kapcsolatáról. A Kultúra Pápai Tanácsa által szervezett nemzetközi konferencián egyedüli magyarként részt vett Gyurta Dániel olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó is – tudatta a Telekom... »

2016. október 10. hétfő

A szeretet seregszemléje – Összefoglaló a Katolikus Társadalmi Napokról

Ünnepi megnyitóval kezdődött szeptember 16-án, és a Bolyki Brothers koncertjével zárult szeptember 17-én késő este a Katolikus Társadalmi Napok (Kattárs) a budapesti Március 15. téren. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia összefoglalóját adjuk közre a rendezvénysorozatról.

2016. szeptember 20. kedd

Kazincbarcikán rendezték meg a Nemzetközi Don Bosco Röplabda Kupát

Kazincbarcikán zajlott szeptember 8-9-én a Don Bosco Nemzetközi Röplabda Kupa, rangos hazai és külföldi csapatok részvételével. Az érdeklődők az első napon az Irinyi Tornacsarnokban, a második napon pedig az újonnan átadott Don Bosco Sportközpontban láthatták a mérkőzéseket.

2016. szeptember 15. csütörtök

Értelmi fogyatékkal élő és ép fiatalok számára hirdettek integrált sportprogramot a KATTÁRS-on

„A sport egyesít” mottó szellemében integrált sportprogramra várják a katolikus iskolák diákjait és a Speciális Olimpia Mozgalom értelmi fogyatékkal élő sportolóit a Katolikus Társadalmi Napokon (KATTÁRS), szeptember 16-án.

2016. szeptember 13. kedd

Sikerrel zárult a magyar piaristák gyűjtése: átadták a kiblawani iskola új kosárlabdapályáját

Sikerrel zárult a Piarista Rend Magyar Tartományának a Fülöp-szigeteki piarista diákok támogatását célzó gyűjtése, melynek eredményeként elkészült a kiblawani iskola kosárlabdapályája.

2016. szeptember 12. hétfő

tovább »