Szent László-focitornát rendeztek Szegeden

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynökség CsaládKözPontja által szervezett tornán hat csapat vett részt március 18-án a szegedi Piarista Gimnázium tornatermében. Első helyezést a makói SZIGNUM csapata ért el.

2017. március 21. kedd

Minimaratonnal készülnek a Mária Maratonra

„Mária Maraton” elnevezéssel Európa egyedülálló eseményét rendezik meg idén a Mária Úton. Egy házaspár, Makai Viktória és Makai László ultramaraton-futók végigfutják a Mariazelltől Csíksomlyóig tartó több mint 1300 kilométeres utat.

2017. március 18. szombat

Camino Don Bosco nyomában

A Don Bosco Camino révén a szalézi rendhez kötődő helyeken kerülhetünk kapcsolatba a szalézi lelkiséggel.

2017. március 15. szerda

Hatodik lett a papi teremlabdarúgó-Eb-n Magyarország

A hazai csapat a hatodik helyen végzett a papi teremlabdarúgó-Európa-bajnokságon, melyet február 20. és 23. között a horvátországi Vukováron rendeztek. A magyarok ezzel teljesítették előzetes célkitűzésüket, ami az első hat hely valamelyikének megszerzése volt.

2017. március 2. csütörtök

Ferenc pápa a Villarreal labdarúgóihoz: Csapatban gondolkodni jó

„A labdarúgás, mint más sportok is, az élet és a társadalom tükörképe” – fogalmazott a szentatya február 23-án, amikor a Vatikánban fogadta a Villarreal CF spanyol futballcsapat játékosait és vezetőit.

2017. február 23. csütörtök

Az első magyar kutyaszánhajtó világbajnok lett az erdélyi plébános

Kiss Attila, az erdélyi Óradna plébánosa a február 16. és 19. között az olaszországi Millegrobbéban (Alpe Cimbra) megrendezett FISTC sprint kutyaszánhajtó világbajnokságon első helyezést ért el hatkutyás szibériaihusky-fogattal – adta hírül a besztercei helyi újság.

2017. február 22. szerda

A Mindszenty-iskola nyerte idén a Szén János Kupát

Befejeződtek az 5-6. osztályosoknak kiírt labdarúgó küzdelmek az esztergomi Prímás-szigeti Pézsa Tibor Sportcsarnokban. A Mindszenty József Katolikus Általános Iskola minden mérkőzését biztosan nyerve került az első helyre.

2017. február 18. szombat

A magyar válogatott is pályára lép a horvátországi papi futsal-Európa-bajnokságon

Az első hat hely valamelyikét szeretné megszerezni a Szeged-Csanádi Egyházmegye két játékosát, Kiss-Rigó László püspököt és Topsi Bálint plébánost is soraiban tudó magyar válogatott, amely február 21-én kezdi meg szereplését a papi futsal-Európa-bajnokságon Vukovárban.

2017. február 18. szombat

Ferenc pápa fogadta a téli speciális olimpia küldöttségét

Március 14. és 25. között rendezik a XI. téli speciális olimpiát Ausztriában, Grazban. Magyar versenyzők is részt vesznek a világjátékokon. Ferenc pápa február 16-án fogadta a Vatikánban a Speciális Olimpia Szövetség küldöttségét, közöttük sportolókat.

2017. február 16. csütörtök

Alkalom a megújulásra – Idén is elstartol a Mária Maraton

A Mária Út mentén induló Mária Maraton egyedülálló rendezvény Európában: ultramaraton-futók teljesítik a Mariazelltől Csíksomlyóig tartó több mint ezerháromszáz kilométeres távot. A június 16-án kezdődő programról február 8-án tartottak sajtótájékoztatót a budapesti Loyola... »

2017. február 8. szerda

Ferenc pápa: A Super Bowl legyen a béke, a barátság és a szolidaritás jele

Lehetséges a találkozás kultúrája és egy békés világ építése – buzdított Ferenc pápa videoüzenetében, melyet az amerikai futball legnépszerűbb bajnokságának február 5-i, vasárnapi döntőjére küldött.

2017. február 6. hétfő

A mozgás lelkisége, gyaloglás Jézussal – Könyvbemutató a Loyola Caféban

Január 26-án, csütörtökön este Budapesten, a Loyola Caféban nagy érdeklődés mellett mutatták be „A mozgás lelkisége” című könyvet, melynek írói Molnár Renáta és Hofher József SJ. A két szerzővel Horváth Árpád SJ, A Szív jezsuita folyóirat főszerkesztője beszélgetett.... »

2017. január 27. péntek

„Emészt a buzgalom az Úrért” – Kutyaszán és reverenda

Az Erdélyben található Beszterce-Naszód megyei Óradna község plébánosa, Kiss Attila különleges hobbijáról, a szánhúzásról számolt be a Vasárnap című kolozsvári katolikus hetilapban.

2017. január 22. vasárnap

160 millió forinttal támogatott társadalmi célú kezdeményezéseket az egyik legnagyobb üzletlánc

Több mint 160 millió forinttal támogatott társadalmi célú kezdeményezéseket, intézményeket és rendezvényeket 2016-ban a SPAR Magyarország. A vállalat stratégiai partnere évek óta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Idén az első támogatását, 100 darab LCD-monitort a Magyar Tűzoltó... »

2017. január 13. péntek

A felhők fölött is tartott már misét a magyar pap

Az egyház Bear Gryllse címmel tünteti ki a Zalai Hírlap Online cikkében a nagykanizsai Jézus Szíve-templom káplánját, Arányi Zoltánt. A 2014-ben felszentelt fiatal pap körbebiciklizte már a Balatont, több ezer méter magas hegycsúcsokat hódított meg, sőt akár szakadó esőben is tud... »

2017. január 7. szombat

Márfi Gyula is részt vett a tapolcai sakkgálán

Hetedik alkalommal rendeztek sakkgálát december 28-án Tapolcán, melyre ezúttal is ellátogatott Márfi Gyula veszprémi érsek.

2017. január 6. péntek

Márfi Gyula érsek is részt vett a VII. sakkgálán Tapolcán

Örvendetes, hogy a város kicsinységéhez képest meglepően magas a sakktehetségek száma – ezekkel a szavakkal nyitotta meg a VII. sakkgálát, a Tapolcai Városi Sport Egyesület sakkszakosztálya évzáró ünnepségét Dobó Zoltán polgármester december 28-án.

2016. december 30. péntek

Tíz csapat mérte össze tudását a pécsi Mikulás Focikupán

Idén ötödik alkalommal rendezte meg a Pécsi Egyházmegye Ifjúsági Referatúrája a Mikulás Focikupát, amelyen tíz csapat vett részt.

2016. december 16. péntek

Ferenc pápa imádkozik a kolumbiai repülőgép-szerencsétlenség áldozataiért és hozzátartozóikért

A november 30-i, szerdai általános kihallgatás végén a portugál nyelvű híveket köszöntve Ferenc pápa megemlékezett a november 28-ai légi katasztrófa áldozatairól.

2016. december 1. csütörtök

Olimpikonokat látott vendégül a szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium

November 24-én, csütörtökön a szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium olimpikonokat hívott meg, akikkel sikerről és küzdelemről beszélgettek.

2016. november 30. szerda

tovább »