Jótékony célért futott a NEK csapata a budapesti városvédő versenyen

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) előkészítő titkársága futócsapatot szervezett az április 13-án és 14-én Budapesten megrendezett Vivicittá futóversenyre. Németh Kinga beszámolóját közöljük a jótékonysági eseményről.

2019. április 18., csütörtök

Őrizzétek meg a játék örömét! – Ferenc pápa amatőr labdarúgókkal találkozott

Április 15-én az Olasz Amatőr Labdarúgóliga által szervezett találkozó résztvevőit fogadta a Vatikánban a Szentatya, aki a közel százötven amatőr sportolóhoz intézett beszédében hangsúlyozta: a csapatszellem az emberség valódi reménye.

2019. április 15., hétfő

Motorokat áldottak meg Hargitafürdőn

Több száz motorkerékpár gördült be az erdélyi Tolvajos-tetőn található Hármaskereszthez április 7-én, vasárnap 13 órakor. A Hargitafürdőn élő pálos szerzetesek Isten áldását kérték a motorosokra és járműveikre az idei szezon elején.

2019. április 9., kedd

Kerékpárral a Fekete Madonnához – Zarándoklatot hirdetnek Częstochowába

Kerékpáros zarándoklat indul nyáron Lengyelország legnagyobb kegyhelyére, a Fekete Madonna szentélyébe. Várják a jelentkezőket!

2019. április 7., vasárnap

Ferenc pápa felhívása a sport a békéért és a fejlődésért világnapra

Az április 3-i szerdai általános kihallgatáson Ferenc pápa felhívást fogalmazott meg az ENSZ által elindított sport a békéért és a fejlődésért hatodik világnapján.

2019. április 6., szombat

Novak Djokovic a nizzai szerb kápolnát készül megmenteni

A sokáig világelső szerb származású teniszező már máskor is hozzájárult templomok fennmaradásához.

2019. április 4., csütörtök

Tekerj a pápalátogatásra!

Negyedik alkalommal rendezik meg 2019-ben a kerékpáros Mária Maratont, mely Közép-Európa egyik legnagyobb spirituális sportrendezvénye. Ferenc pápa erdélyi látogatásának alkalmából a zarándokok idén a Máriabesnyő és Csíksomlyó közötti, több mint 750 kilométeres távot teljesítik a... »

2019. április 2., kedd

Futva jöttem elibéd... – Készülj sportosan a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra!

Futócsapatot szervez az április 13-án és 14-én Budapesten megrendezendő Vivicittá futóversenyre a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) előkészítő titkársága. A csapatba bárki jelentkezhet.

2019. március 30., szombat

Kispapok Piskitelepen – KÉPRIPORT

A Gyulafehérvári Papnevelő Intézet szemináriumában tanuló kilenc kispap március 9–10-én Hunyad megyei Piskitelepre látogatott.

2019. március 18., hétfő

A Pálferi Karitász és a Világszép Alapítvány a teljes életért

A Pálferi Karitász tagjai idén különösen a gyermekvédelmi gondoskodásban élő, onnan kikerülő fiatalok felé fordulnak: a Világszép Alapítvány által támogatott fiatalok segítését tűzték ki célul, velük közösen szeretnék indítani futónagyköveteiket, és kínálnak számos... »

2019. március 17., vasárnap

Ferenc pápa fogadta az Európai Kerékpáros Szövetség éves közgyűlésének képviselőit

Ferenc pápa március 9-én, szombaton délben az Apostoli Palota Kelemen termében találkozott a nemzetközi sportszövetség 32. közgyűlésének résztvevőivel.

2019. március 12., kedd

Nyolcadik lett a magyar válogatott a papi futsal-EB-n

Nyolcadik helyen végzett a magyar válogatott a Montenegróban rendezett papi teremlabdarúgó-Európa-bajnokságon február 28-án, miután a 7. helyért zajló csatában vereséget szenvedett Koszovótól.

2019. március 1., péntek

A Szent Miklós görögkatolikus kollégium nyerte a keresztény roma szakkollégiumok fociviadalát

Debrecenben rendezték meg a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat VII. Országos Teremlabdarúgó Tornáját február 16-án, tíz csapat részvételével. Az esemény célja, hogy a sport közös szeretete által erősítse a közösséget.

2019. február 19., kedd

Megáldották az újfehértói görögkatolikus iskola új épületrészeit

Tornacsarnokkal, négy tanteremmel és kiszolgáló helyiségekkel bővült az újfehértói Istenszülő Oltalmáról Elnevezett Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola. Február 15-én ünnepélyes keretek között áldotta meg az új épületrészeket a három görögkatolikus főpásztor.

2019. február 16., szombat

A mesterséges intelligencia etikai problémái is szóba kerültek Soltész Miklós vatikáni megbeszélésén

Az egyházi kulturális javak védelme, a sport és a hit kapcsolata mellett a mesterséges intelligencia etikai problémái is szóba kerültek Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár február 1-jei megbeszélésén Gianfranco Ravasi bíborossal.

2019. február 2., szombat

Novak Djokovic: Fontosabb az, hogy ortodox keresztény vagyok, mint az, hogy sportoló

A szerb teniszezőnek biztos helye lenne a legnagylelkűbb sportolók listáján, és kereszténységéről is gyakran tanúságot tesz.

2019. január 29., kedd

Gino Bartali, az olasz kerékpáros, aki nyolcszáz zsidót mentett meg a holokauszt idején

Riccardo Gazzaniga olasz sportújságíró írta meg a híres biciklista történetét, aki a második világháború idején zsidók százait mentette meg a firenzei érsek kérésére.

2019. január 28., hétfő

Lengyel fiatalok a világ körül – Tengeren Panamába

2018. május 20-án lengyel fiatalok Ferenc pápától kértek áldást különleges vállalkozásukra Rómában. Háromárbócos tengerjáró vitorláshajóval nyolc hónapig tartó utazás után érkeztek Panamába, az ifjúsági világtalálkozóra.

2019. január 28., hétfő

Püspöki kérdezz-felelek a Panama-napon

Vajon mire kíváncsiak a fiatalok, ha püspököket faggathatnak? Közel száz kérdést fogalmaztak meg január 26-án a Budapesten tartott Panama-nap résztvevői a hobbitól kezdve a szerelmen át a hivatásig, szolgálatig. Veres András, Kocsis Fülöp és Palánki Ferenc örömmel... »

2019. január 28., hétfő

Szent Bazil-kupa Hajdúdorogon

Nyolc meghívott csapat részvételével ismét nagy sikere volt a hagyományos nyolcórás labdarúgótornának január 12-én a hajdúdorogi Szent Bazil Oktatási Központban.

2019. január 21., hétfő

tovább »

Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle