„Drukkeresztények” – Istenes focirajongók a „Szólj be a papnak!” csapatából

Az április 14-i, szombati DVSC–FTC focimeccs előtt egy református, zöld-fehér szívű lányt és egy katolikus lokista srácot kérdezett meg a „Szólj be a papnak!” blog arról, hogy keresztényként hogyan élik meg a futball szeretetét, a szurkolást és a táborok közti... »

2018. április 13. péntek

Jean nővér 98 évesen az amerikai kosárlabda csúcsán – névre szóló edzőcipőben

Sister Jeanként ismeri a fél világ. Jean Dolores Schmidt nővért az Egyesült Államokban nem kell bemutatni senkinek: a 98 éves nővér népszerűsége tetőpontján áll. Mindezt pedig a kosárlabdának köszönheti.

2018. április 12. csütörtök

Ferenc pápa megáldotta a Forma–E elektromos autóját

A pápa megáldotta a Forma–E elektromos autóját április 11-én a vatikáni Szent Márta-ház előtti téren. A Forma–1-hez hasonlóan több állomásból álló Forma–E versenysorozaton elektromos hajtású autók vesznek részt.

2018. április 12. csütörtök

„Kék Sétát” tartottak Mátraházán az autistákért

A gyöngyösi Autista Segítő Központ (ASK) dolgozói hatodik alkalommal rendezték meg a „Kék Séta az Autizmusért” programot az autizmus világnapja alkalmából. Április 7-én Mátraházáról a Kékestetőre gyalogoltak velük mintegy háromszázan.

2018. április 11. szerda

Csapatok jelentkezését várják a Szent György-kupára

A hajdúdorogi Szent Bazil Oktatási Központ a Hajdúdorogi Főegyházmegyével közösen ebben az évben is meghirdeti labdarúgó versenyét a Szent György-kupáért. Az április 21-i verseny jelentkezési határideje: április 16.

2018. április 8. vasárnap

Idén is lesz motoros búcsú Máriapócson

2018. június 23-án tartják a motorosok búcsúját a máriapócsi nemzeti kegyhelyen. A találkozót június 21-22-én a motorosok lelkigyakorlata előzi meg.

2018. április 6. péntek

Letették a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium sportkomplexumának alapkövét

Március 22-én letették a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium sportkomplexumának alapkövét. A létesítmény a tervek szerint 2020-ra fog elkészülni.

2018. március 22. csütörtök

„Tornateremjen!” – Megáldották a pestszentlőrinci katolikus iskola új tornatermét

Erdő Péter bíboros áldotta meg március 21-én az idén 25 éves jubileumát ünneplő pestszentlőrinci Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola új tornatermét. Az intézmény több mint 350 diákja már 2017 decemberében birtokba vette a létesítményt.

2018. március 22. csütörtök

Kiss-Rigó László püspök Gyula város díszpolgára címet kapott nemzeti ünnepünkön

Tizenkét önkormányzati kitüntetést adott át Görgényi Ernő, Gyula polgármestere a március 15-i ünnepi képviselő-testületi ülés keretében. A Gyula város díszpolgára címet idén Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke vehette át.

2018. március 21. szerda

Huszonöt éves a KIDS – Jubileumi beszélgetés Magó Kinga szakmai elnökkel

Egy nemzetközi verseny szellemiségétől, hangulatától inspirálva hozták létre katolikus iskolák testnevelői a Katolikus Iskolák Diáksport Szövetségét 1993-ban. A KIDS évente megrendezett versenyei a mozgás, az összetartozás öröméről is szólnak. Magó Kinga szakmai elnökkel... »

2018. március 18. vasárnap

Hajléktalanok társadalmi visszailleszkedését segítő projekthez csatlakozott a pálferis közösség

A „Vissza közénk – kiút a hajléktalanságból” elnevezésű projekt három hajléktalanellátásból kikerült férfi személyes céljainak támogatása azért, hogy könnyebben visszailleszkedjenek a társadalomba. A kezdeményezéshez a pálferis közösség tagjaiból alakult Pálferi Karitász... »

2018. március 14. szerda

Ökumenikus imádságot tartottak wittenbergi és vatikáni sportolók a Szent Péter-bazilikában

A Szent Péter-bazilika altemplomában, a Magyarok Nagyasszonya-kápolnában tartottak ökumenikus imaórát március 12-én, hétfőn a Luther Márton városából, Lutherstadt Wittenbergből érkezett protestáns német maratonfutók és az Athletica Vaticana, a vatikáni alkalmazottakból álló... »

2018. március 14. szerda

Síelés és lelkigyakorlat – A pozsonyi magyar katolikus közösség márciusi táborozása

Március 4. és 10. között tartották a pozsonyi magyar katolikus közösség hagyományos sítúráját Bölényfalun (Zuberec). A táborban, mely Varga Mária és segítői, valamint Molnár Tamás, a pozsonyi magyarok lelkipásztora szervezésében valósult meg, hetvenketten vettek részt.

2018. március 12. hétfő

„Úgy élte a focit, ahogy az életet: őszintén” – Eltemették Davide Astorit

A Fiorentina labdarúgócsapatának kapitánya álmában halt meg március 4-én, szombatról vasárnapra virradóra egy udinei szállodában. Szerdán ravatalozták fel az Olasz Labdarúgó-szövetség firenzei edzőközpontjában, temetése március 8-án volt a Santa Croce-bazilikában.

2018. március 8. csütörtök

Ferenc pápa: A paralimpiai sportolók a bátorság, a kitartás, az eltökéltség példaképei

Március 7-én, szerdán délelőtt az általános kihallgatás végén a Szentatya felhívást fogalmazott meg a téli paralimpiai játékok kapcsán.

2018. március 7. szerda

A hit és az akarat útján – Egy kerekesszékes világbajnok vallomása

Dobos Réka 2014. december 24-én reggel munkába menet súlyos autóbalesetet szenvedett. Nyaktól lefelé lebénult, kezeit nem tudta mozgatni úgy, mint korábban, élete ágyhoz kötött lett. Ma már sportol, dolgozik, mosolyog. Az Egri Főegyházmegye honlapja számára Virág Sándor készített vele... »

2018. március 3. szombat

Különleges vatikáni támogatást kapott a Mária Maraton

A Vatikáni Rádió Szabó Tamással, a Mária Út Egyesület elnökével beszélgetett a szervezet február 22-i vatikáni megbeszélés eredményeiről: ezentúl „a sport az emberiség szolgálatában” pápai kezdeményezés mintaprogramjaként mutatkozhat be a Mária Maraton.

2018. február 25. vasárnap

A kocsma közepén – Az „Én, Tonya” című filmről

Az „Én, Tonya” egyszerre zajos botránykrónika, rendhagyó életrajz és keserű kommentár az aktuális világhelyzet margójára.

2018. február 24. szombat

Ideje felkészülni a máriapócsi félmaratonra!

„Cipőre fel!” mottóval idén nyáron is megrendezik Máriapócson a családi futófesztivált. Félmaratont és egyéb távú versenyeket is szerveznek június 9-én a kegytemplom körül.

2018. február 20. kedd

2017-ben is stratégiai partnerként működött együtt a SPAR és a Máltai Szeretetszolgálat

A SPAR Magyarország több mint húsz éve támogatja a szükséget szenvedőket a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül. A két szervezet tavaly megvalósult együttműködéséről olvashatnak az alábbiakban.

2018. február 13. kedd

tovább »