Kecelen tartották a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye hittanos olimpiáját

Az aradi vértanúk emléknapján, október 6-án a keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda munkatársainak közreműködésével, az intézmény vendégszeretetét élvezve, több mint kétszázötven hittanos tanuló vett részt a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye sportversenyének... »

2018. október 9. kedd

Egyház és állam: döntetlen

Nyolc éve mérik össze futballtudásukat az állam és az Egyház képviselői Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Idén Fényeslitkén került sor a barátságos mérkőzésekre szeptember 28-án.

2018. október 2. kedd

Megmozdult a kispesti Templom tér az Európai Diáksport Napján

Szeptember 28-án tartották az Európai Diáksport Napját Európa húsz országában, melyhez a kispesti Reménység Katolikus Általános Iskola is csatlakozott.

2018. szeptember 28. péntek

Elhunyt „a Forma-1 plébánosa”

Sergio Mantovani szeptember közepén 92 éves korában megtért Teremtőjéhez. A F1-es versenyzők plébánosának is nevezett Don Sergio életét elsősorban természetesen Istennek szentelte, de utána a pilóták következtek. Méhes Károly újságírónak, az F1classic blog szerkesztőjének... »

2018. szeptember 25. kedd

Futással a békéért – Félmaraton Rómában

Szeptember 23-án délelőtt néhány órára Róma ismét a világ otthona lett: most rendezték meg a „Via Pacis” félmaratont. Tornya Erika RSCJ küldött személyes hangú beszámolót a félmaratonról.

2018. szeptember 23. vasárnap

Idén is várja a zarándokokat és a sportolni vágyókat a Pálos 70

Nyolcadik alkalommal rendezik meg október 5. és 7. között a Pálos 70 zarándoklatot, illetve teljesítménytúrát Budapest és Márianosztra között, a Mária Út vonalán.

2018. szeptember 23. vasárnap

Kardioösvényt alakítottak ki a Normafa-lejtőn

A Szent Ferenc Kórház és a Hegyvidéki Önkormányzat együttműködésével kardioösvényt alakítottak ki a budai Normafánál. Az új rekreációs utat – melyet Beer Miklós püspök áldott meg szeptember 18-án – az átadás után, vezetett séta keretében ki is próbálták a... »

2018. szeptember 21. péntek

Új tornacsarnok épült a kiskunfélegyházi Szent Benedek-iskolában

Félmilliárd forintos beruházással új tornacsarnokot építtetett a Pannonhalmi Főapátság a Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium kiskunfélegyházi tagintézményében. A létesítményt szeptember 19-én, szerdán adták át – közölte az... »

2018. szeptember 21. péntek

A Gerecsét bemutató látogatóközpont épül Péliföldszentkereszten

Letették a Gerecsét bemutató látogatóközpont alapkövét a Komárom-Esztergom megyei Péliföldszentkereszten szeptember 15-én. A Don Bosco Szalézi Társasága az egy év alatt megvalósuló beruházásra 215 millió forint uniós támogatást nyert el.

2018. szeptember 18. kedd

A tokiói olimpiai ciklusra is meghosszabbította támogatását a Béres Gyógyszergyár

Újabb olimpiai ciklusra kötött együttműködési megállapodást a Magyar Olimpiai Bizottsággal a Béres Gyógyszergyár Zrt., mely a MOB támogatójaként 2020-ig, a tokiói olimpiáig segíti a felkészülést.

2018. szeptember 12. szerda

A jégen az égben – Fonódó életútszálakról Zsuffa Tünde íróval és fiával, Pepével

Közhely, de igaz, hogy az élet írja a legjobb történeteket. Zsuffa Tündével karácsony előtt arról is beszélgettünk, hogy műkorcsolyázó fiával a közeljövőben szeretne hazatérni Magyarországra. Berei Mózes József, mindenki Pepéje immár Sebestyén Júlia Európa-bajnok keze alatt... »

2018. szeptember 10. hétfő

Sport és hit – Interjú egy fiatal világbajnok úszóval

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye munkatársa Hornyák Dániel ifjúsági úszóval készített interjút karrierjéről, terveiről, céljairól.

2018. augusztus 25. szombat

Épül a Szegedi Ifjúsági Centrum

Épül a Szegedi Ifjúsági Centrum, a Szeged-Csanádi Egyházmegye beruházásában megvalósuló létesítmény bokrétaünnepét augusztus 17-én, pénteken tartották.

2018. augusztus 19. vasárnap

Háromnapos kerékpáros zarándoklaton vettek részt az ajakiak

Tizenkettedik alkalommal indultak el kerékpárral Máriapócsra az ajaki Nagyboldogasszony-plébánia hívei július 17-én.

2018. augusztus 6. hétfő

Felkeresték a lourdes-i kegyhelyet a Tour de France versenyzői

Idén július 7. és 29. között zajlott a világ legismertebb országúti kerékpárversenye, a Tour de France. A mezőny július 27-én Lourdes városából rajtolt, és néhány versenyző felkereste a kegyhelyet, hogy gyertyát gyújtson a Szűzanya tiszteletére.

2018. augusztus 2. csütörtök

Tekerés és lelki feltöltődés – A XI. Ferences Biciklitúra margójára

Július 21-től július 27-ig tartott Csíksomlyó, Szováta, Szamosújvár, Zsibó, Kaplony és Máriapócs érintésével az erdélyi kezdeményezésű Ferences Biciklitúra, azaz a FerBiT 2018-as futama. Egy résztvevő, Lajos Csilla beszámolóját adjuk közre.

2018. augusztus 1. szerda

Több mint fitnesz – Test és lélek imája Pannonhalmán

Július 16-ától 19-éig Dejcsics Konrád OSB vezetésével fitnesz lelkigyakorlatot rendeztek Pannonhalmán.

2018. július 22. vasárnap

Dominique Lebrun francia érsek, volt futballbíró: Felnézek a horvátokra

Dominique Lebrun tizenhárom éven át fújta a sípot focimeccseken mint a francia futballszövetség játékvezetője. Ma már nem bíróként dolgozik, hanem érsek. Az alábbi interjúban hazája vb-győzelméről beszél.

2018. július 17. kedd

Ferenc pápa: A sport segítse elő a találkozás kultúráját

A Szentatya üzenetet küldött a Rio de Janeiróban augusztus 25-én tartandó sportkonferenciára. A sport nemcsak a szórakozás egy formája, hanem mindenekelőtt eszköz a találkozás kultúrájának támogatására – hangsúlyozza a pápa.

2018. július 17. kedd

Vébé-láz a nappali melegedőben

Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság minden mérkőzését kivetítőn is figyelemmel kísérhették a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Feszty Árpád utcai nappali melegedőjébe betérő hajléktalan emberek. A meccsekre tippelni is lehetett – a legeredményesebb tippelő értékes... »

2018. július 17. kedd

tovább »