Máig hat a vértanúk ereje – Megemlékezés Bódi Mária Magdolna sírjánál és vértanúságának helyszínén

Közel négyszázan imádkoztak Bódi Mária Magdolna boldoggá avatásáért április 13-án a Veszprém megyei Litéren. 1945. március 23-án egy szovjet katona lövései végeztek a tisztaságát és társait védő munkáslánnyal a község iskolájának udvarán.

2019. április 15., hétfő

Újabb csoda Szent Romuald barlangjában

Az őskőkorszakból származó, 30 ezer éves barlangrajzokra bukkantak régészek az Isztriai-félszigeten, a Limi-csatorna fjordszerű öblének egyik oldalán található Romuald-barlangban – közölte a helyi média április 11-én.

2019. április 12., péntek

Szent László nyomában jártak Székesfehérváron

Székesfehérváron bemutatták a „Szent László nyomában Erdélyben” című filmet április 8-án, melyhez kapcsolódóan fotókiállítás is nyílt a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

2019. április 12., péntek

Szent Ferenc példája mindig aktuális – A német Ferences Missziós Központ képviselőit fogadta a pápa

Assisi Szent Ferenc tovább tudott lépni kora egyházának korlátain, hogy hitelesen megélje az evangéliumot – a pápa a rendalapító szent példájának aktualitását emelte ki a németországi Ferences Missziós Központ Alapítvány szerzetes és világi tagjainak április 6-án délelőtt a... »

2019. április 10., szerda

Újabb ereklye került Ruzsára

Tavaly októberben Szent II. János Pál pápa vérereklyéjét helyezték el a ruzsai Urunk Színeváltozása-templomban, idén április 2-án pedig a ruzsai plébánia és a Csongrád megyei község vezetése Szent Fausztina nővér ereklyéjét vehette át egy zarándoklat keretében.

2019. április 9., kedd

Magyar szentek és boldogok a kaposfüredi templomkertben

A számos köztéri szobráról és szakrális alkotásáról ismert kaposfüredi alkotó, Kling József szobrászművész készíti el a Magyar szentek és magyar boldogok emlékművét, amelyet a kaposfüredi Szent Őrangyalok-templom kertjében állítanak fel 2019 őszén.

2019. április 7., vasárnap

Szent Izidor püspök és egyháztanító – Az internethasználók védőszentje

Sevillai Szent Izidorra, az utolsó nyugati egyházatyára emlékezünk liturgikus emléknapján, április 4-én. II. János Pál pápa őt választotta az internethasználók védőszentjéül, hiszen Sevillai Szent Izidor megkísérelt mindent leírni, ami csak ismert volt a korában.

2019. április 4., csütörtök

Boldoggá avatták az orvost, aki a kivégzésére menet is receptet írt

Március 23-án avatták boldoggá a tarragonai székesegyházban Mariano Mullerat i Soldevilát, a vértanú spanyol (katalán) orvost, laikus családapát, akit 1936-ban, a spanyol polgárháború idején végeztek ki hit iránti gyűlöletből. Az új boldog emléknapját augusztus 13-án ünnepli az... »

2019. április 3., szerda

Boldog Apor Vilmosra emlékeztek Győrben

Április 1-jén, Boldog Apor Vilmos püspök mennyei születésnapjának előestéjén közös imádságra és megemlékezésre gyűltek össze a hívek a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

2019. április 3., szerda

Krétai Szent András bűnbánati kánonját végzik szerdán a miskolci székesegyházban

Minden évben egyszer, nagyböjt ötödik hetének szerda estéjén végzik a görögkatolikusok a Krétai Szent Andrástól származó nagy bűnbánati kánont. A miskolci Búza téri székesegyházban április 3-án, 18 órakor kezdődik a szertartás.

2019. április 2., kedd

Megtalálták és azonosították Boldog Sándor István ereklyéit

A Don Bosco Szaléziak Szent Istvánról Elnevezett Magyar Tartománya március 27-én, Budapesten tájékoztatta a sajtó képviselőit arról, hogy hosszas előkészület és kutatómunka eredményeként sikeresen exhumálták és azonosították Boldog Sándor István vértanú szalézi testvér... »

2019. március 27., szerda

Krakkóban megkezdődött Esterházy János boldoggáavatási pere

A krakkói érsekség kápolnájában bemutatott ünnepi szentmisével március 25-én megkezdődött gróf Esterházy János boldoggáavatási pere – közölte az MTI-vel telefonon Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.

2019. március 27., szerda

Ferenc pápa Balázsfalván avatja boldoggá a hét román görögkatolikus vértanú püspököt

A gyulafehérvár-fogarasi görögkatolikus metropólia március 25-én közreadott közleménye szerint Ferenc pápa romániai apostoli látogatása alkalmával, június 2-án, vasárnap az érsekség székhelyén, Balázsfalván avatja boldoggá a kommunizmus idején vértanúhalált halt... »

2019. március 25., hétfő

A pápa cseh és szlovák politikusokat fogadott

Ferenc pápa március 22-én, pénteken egy cseh és szlovák parlamenti képviselőkből álló küldöttséget fogadott.

2019. március 22., péntek

Szétmálló hangerdő – A nuncius látogatása Pannonhalmán Szent Benedek tavaszi ünnepén

Szent Benedek tavaszi ünnepét Pannonhalmán, Michael August Blume apostoli nunciussal és a szerzetesi közösséggel együtt misével és utána a „Csend” kiállítás megnyitójával ültük meg március 21-én.

2019. március 22., péntek

Új boldogokkal és tiszteletre méltó személyekkel gazdagodik a világegyház

Ferenc pápa március 19-én magánkihallgatáson fogadta Angelo Becciu bíborost, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusát. Az audiencián jóváhagyta új dekrétumok közzétételét kilenc új boldogra és öt tiszteletre méltó személyre vonatkozóan.

2019. március 22., péntek

Isten tervéhez hűen élni – Apák megáldása Székesfehérváron

Szent József napján ünnepli a Katolikus Egyház az apák napját, amellyel az apai hivatást és felelősségtudatot szeretnék erősíteni a férfiakban. Március 19-én Székesfehérváron Spányi Antal püspök koncelebrált szentmisében kérte Szent József közbenjárását, hogy irányítsa Isten... »

2019. március 21., csütörtök

Megnyílt az út hét román görögkatolikus vértanú püspök boldoggá avatása előtt

Hét román görögkatolikus püspök vértanúságát ismerte el Ferenc pápa, aki március 19-én, kedden jóváhagyta az erről szóló boldoggáavatási dekrétumot, amikor kihallgatáson fogadta Angelo Becciu bíborost, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusát.

2019. március 19., kedd

Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyese

Március 19-e Szent Józsefnek, az egyetemes Egyház védőszentjének főünnepe. A keresztény házasságok és családok, munkások, kézművesek, ácsok, favágók, asztalosok, üldözöttek és a jó halál védőszentjére emlékezünk.

2019. március 19., kedd

Jeruzsálemi Szent Cirill püspök és egyháztanító

Cirill (Kürillosz) püspök és egyháztanító ünnepét már az 5. században megülték. Mint jeruzsálemi püspök szinte egész életében az arianizmus ellen küzdött, 16 évet száműzetésben töltött. Maradandó jelentőségű katekéziseiben rendszerezte a katolikus hittételeket.

2019. március 18., hétfő

tovább »

Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle