Szerveződik a Kaposvári Egyházmegye szociális szolgálatának önkénteshálózata

A kaposvári püspökségen első alkalommal találkoztak november 10-én az egyházmegye 2018-ban induló szociális szolgálatának, a Szent Fausztina Irgalmasság Házának önkéntesei. A közös dicsőítés után Varga László megyéspüspök mutatta be a programot.

2017. november 13. hétfő

Jut a magyarok kenyeréből az Egri Főegyházmegye rászorulóinak is

A Magyarok Kenyere mozgalom felhívására harmadik éve adományoznak a hevesi gazdák búzát és abból készített lisztet az Egri Főegyházmegyei Karitásznak, amit a szervezet eljuttat a rászorulóknak. Az ünnepélyes átadásra november 8-án került sor az egri érseki palotában.

2017. november 10. péntek

Megáldották a Katolikus Szeretetszolgálat csákvári otthonának felújított kápolnáját

Ünnepi szentmise keretében áldotta meg Spányi Antal megyéspüspök november 3-án a Katolikus Szeretetszolgálat csákvári Szent Vince Otthonának felújított kápolnáját.

2017. november 6. hétfő

Tízéves az erdélyi Szent Gellért Alapítvány „őrangyala”

A szentegyházi Szent Gellért Alapítvány október 31-én rendhagyó „őrangyalprogramot” szervezett a helyi Gábor Áron Művelődési Házban. Az erdélyi alapítvány tíz éve vesz részt a Gyulafehérvári Caritas és a Hargita Megyei Ifjúsági és Sport Igazgatóság integrációs... »

2017. november 5. vasárnap

Megújulnak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményei

Összesen mintegy 4,5 milliárd forint európai uniós támogatást kapnak a karitatív szervezetek intézményeik fejlesztésére, felújítására és eszközbeszerzésre – közölte sajtótájékoztató keretében Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős... »

2017. november 2. csütörtök

Megáldották a somogysárdi „Jót (T)Enni Jó” központ épületét

Október 27-én Varga László kaposvári megyéspüspök, valamint Balás Béla nyugalmazott megyéspüspök megáldotta a Jót (T)Enni Jó Egyházmegyei Intézményfenntartó Központ új irodaházát és felújított konyháját Somogysárdon.

2017. október 30. hétfő

Ma mit teszünk az Úr Jézusért? – Boldog Batthyány-Strattmann Lászlóra emlékeztek Kecskeméten

Az október 27-én Kecskeméten rendezett emlékkonferencián Boldog Batthyány-Strattmann László, a családapa, a férj, az orvos és a hívő ember életét mutatták be az előadók.

2017. október 27. péntek

„Egymillió csillag a szegényekért” szerte Erdélyben

Szatmárnémetiben a tűzoltótoronynál lobbantak fel a szolidaritás mécsesei az „Egymillió csillag a szegényekért” elnevezésű, a Szatmári Egyházmegyei Caritas által szervezett akció keretében október 20-án. A gyulafehérvári főegyházmegyében több helyszínen is zajlott a... »

2017. október 26. csütörtök

Ezer mesekönyvet gyűjtött össze a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a SPAR Budapest Maratonon

Az október 14–15-én megrendezett 32. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is részt vett. Az érdeklődők megismerkedhettek a szervezet „Ide hozzuk a játszóteret!” programjával, és mintegy ezer mesekönyv gyűlt össze a legszegényebb családok gyermekei... »

2017. október 25. szerda

A szegénység egyetemes – Nagyváradon is csatlakoztak az „Egymillió csillag a szegényekért” akcióhoz

A szegénység elleni küzdelem világnapján, október 17-én az immár hagyományos „Egymillió csillag a szegényekért” elnevezésű rendezvény keretében gyertyagyújtással hívták fel a figyelmet a nehéz sorsú emberekre Nagyvárad főterén a római katolikus és görögkatolikus... »

2017. október 21. szombat

Csepeli iskolásokat is támogattak a Karitász „Betűvető” akciója keretében

A Katolikus Karitász iskolakezdési programja, a „Betűvető” akció keretében Spányi Antal püspök, a segélyszervezet elnöke adta át a csepeli Vermes Miklós Általános Iskola rászoruló tanulóinak, illetve szüleiknek az Erzsébet-utalványokat október 5-én.

2017. október 20. péntek

A kelet-közép-európai püspökök budapesti találkozójának záróközleménye

Október 18-án és 19-én Budapesten tartották a kelet-közép-európai püspökök találkozóját, amelynek záróközleményét az alábbiakban közzétesszük.

2017. október 19. csütörtök

Huszonöt éves a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász

Megalakulásának huszonötödik évfordulóját ünnepelte a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász október 14-én. A szeretetszolgálat munkatársai hálaadó szentmisével, kiállítással és konferenciával tekintettek vissza az elmúlt negyed évszázadra.

2017. október 19. csütörtök

Te is lehetsz életmentő! – Indul a Szív City mobilalkalmazás máltais közreműködéssel

Szív City elnevezéssel az életmentést segítő mobilapplikációt mutatott be az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Budapesten. A kezdeményezés együttműködő partnere a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is.

2017. október 12. csütörtök

Szabadtéri kiállítással nyílt meg a Jószolgálat díj jelölési időszaka

Október 4-től 2018. január 31-ig várják a jelöléseket – másodszor díjazzák azokat a szociális munkásokat, szervezeteket és közösségeket, akik/amelyek kiemelkedő elhivatottsággal végzik munkájukat a rászorulókért. A budapesti Március 15. téren kiállítás nyílt a tavalyi... »

2017. október 9. hétfő

Nyolcvan éve jött létre a Budapesti Szent Ferenc Kórház

A betegápolással foglalkozó Assisi Szent Ferenc Leányai Kongregáció budapesti kórháza jubileumán nemcsak a múltba tekint, hanem a jövőbe is: a napokban megkezdődik új szárnyának építése. A nővérek október 4-én Beer Miklós püspökkel adtak hálát az intézmény létrejöttének 80.... »

2017. október 5. csütörtök

Kórházmisszióval segített Kárpátalján a Magyarországi Katolikus Karitász

A Caritas Hungarica és a magyarországi Via et Vita Nagycsaládos Egyesület együttműködésében újabb kórházmissziós program valósult meg szeptember 23–24-én a kárpátaljai Gyertyánligeten (Kobilecka Poljana), a szórványban élő magyarság körében.

2017. október 5. csütörtök

Boldog Bartolo Longo

Az Egyház október 5-én emlékezik Bartolo Longóra. II. János Pál pápa, amikor 1980-ban boldoggá avatta, „Mária emberének” nevezte őt. Az olasz férfi ötven évig dolgozott – ahogyan ő mondta – „a Hölgyéért”. Ám nagyon nagy utat járt be addig, amíg Rózsafüzér Királynője... »

2017. október 5. csütörtök

Az ember legjobb gyógyszere a másik ember – Beszélgetés egy kórházi lelkigondozóval

Ocsovainé Zsélyi Rita már több mint tizenkét éve szolgál a salgótarjáni Szent Lázár Kórházban mint főállású lelkigondozó. A Tarjáni Városlakó Magazinnak beszélt erről az összetett hivatásról, amelynek alappillérei szerinte: „odamenés, melléállás, velemenés”.

2017. október 2. hétfő

Egyházmegyei karitászünnepet tartottak Körmenden

Szent Erzsébetre emlékezett a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász szeptember 23-án Körmenden. Az egyházmegyei szeretetszolgálat minden évben találkozót szervez tagjainak. Idén mintegy hétszázan vettek részt a programon.

2017. szeptember 26. kedd

tovább »