Abuna Matthias etióp pátriárka ellátogatott a Szent Egyed közösséghez

Etiópia ortodox pátriárkája, Abuna Matthias február 12-én Rómában meglátogatta a Szent Egyed közösséget, amelyhez régi barátság köti.

2017. február 15. szerda

Hajléktalan embereket láttak vendégül a Máltai Szeretetszolgálat budapesti központjában

Hatszáz adag meleg étellel várta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Baptista Szeretetszolgálat a rászoruló és hajléktalan embereket a budapesti Batthyány téri máltai központ udvarán február 10-én és 11-én. Az ételosztás idején a mozgó orvosi rendelőt is sokan... »

2017. február 14. kedd

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat múzeumlátogatási programot indított hajléktalanok számára

A Magyar Természettudományi Múzeumba látogattak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat budai, Feszty Árpád utcai hajléktalanszállójának lakói február 8-án. Az esemény kapcsán Aba Csaba, a krisztinavárosi intézmény vezetője számolt be a tavaly májusban elindított közösségi... »

2017. február 10. péntek

Böjte Csaba egy brüsszeli kerekasztal-beszélgetésen: Európa jövője a kereszténység

Európa jövője a kereszténység, a szeretet, amelyet Jézus Krisztus karácsonykor közénk hozott – jelentette ki Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes a brüsszeli Balassi Intézetben rendezett február 7-i esti kerekasztal-beszélgetésen.

2017. február 9. csütörtök

Folytatódik az „Együtt a babákért” program a Katolikus Karitász közreműködésével

Hatodik éve szervezi a Katolikus Karitász és a Drogerie Markt (DM) Magyarország közös kampányát, amelynek célja rászoruló kisgyermekes családok támogatása pelenkával. Idén az akció első átadóját február 6-án tartották Veszprémben, a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai... »

2017. február 7. kedd

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye karitászközpontja továbbra is segíti a rászorulókat

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Szent Erzsébet Karitász Központja, amely Budapest hatodik kerületében, a Hunyadi téren található, a sikeres karácsonyi segélyakcióit követően is aktívan szervezi az adományok eljuttatását a szükséget szenvedőknek.

2017. február 2. csütörtök

Elkezdődött a lazaristák jubileumi éve

Ünnepélyes szentmise keretében nyitották meg az alapításának négyszázadik évfordulóját ünneplő, Páli Szent Vince (1589-1660) által alapított Misszióstársaság jubileumi évét a lazarista rend magyar tartományának központi házában január 28-án, szombaton.

2017. január 29. vasárnap

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat immár itthon segít az olaszországi buszbaleset túlélőinek

Közvetlenül a buszbaleset után, január 21-én indult el Veronába a Magyar Máltai Szeretetszolgálat csoportja, hogy segítséget nyújtson a sérülteknek, a hozzátartozóknak és az elhunytak családtagjainak. A szervezet munkatársai január 24-én indultak haza, hogy immár itthon folytassák... »

2017. január 25. szerda

„Menekülés helyett tanulhassanak!” – Libanonba menekült gyerekek oktatását támogatják a jezsuiták

Bejrút északkeleti részén, a Burdzs Hammud negyedben a libanoni Jezsuita Menekültszolgálat támogatásának köszönhetően egy olyan intézmény jött létre, amely lehetőséget biztosít szíriai és iraki menekültek oktatására és felzárkóztatására.

2017. január 24. kedd

Négyszáz éves a vincés karizma – Budapesten tartják a jubileumi év megnyitóját

2017-ben ünneplik a vincés karizma 400. születésnapját. A Páli Szent Vince alapította Misszióstársaság, azaz a lazarista rend magyar tartományában a jubileumi év megnyitóját január 28-án, szombaton, 18 órakor tartják Budapesten.

2017. január 23. hétfő

Rómában újabb egyházi intézményeket nyitnak meg éjszakára a hajléktalanoknak

Az elmúlt napokban két fedél nélküli ember halt meg az olasz főváros utcáin. A Szent Egyed közösség tagjai imavirrasztást tartottak az emlékükre január 19-én este a via Flaminián található Santa Croce-templomban.

2017. január 20. péntek

A község, amely példát mutat – Jótékonysági disznóölés Kislődön

Január 14-én a helyi karitászcsoport közösségi és jótékonysági disznóvágást rendezett az ezerháromszáz lakosú, Veszprém közeli Kislődön. Mi is részt vettünk rajta.

2017. január 17. kedd

A kaposvári katolikus óvodások előadást tartottak a zselici katolikus idősotthonban

A kaposvári Szent Margit Katolikus Óvodába járó gyermekek január 12-én meglátogatták a nemrég felavatott zselici katolikus idősotthon lakóit.

2017. január 16. hétfő

Nagyváradon a nyomortelep lakóinak vittek ételt a fiatalok

A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye Vár-lak Ifjúsági Központjának vezetői és néhány önkéntese kereste fel január 11-én a város szélén fekvő nyomortelep lakóit.

2017. január 13. péntek

Fűtött helyre kell vinni az átázott ruhájú hajléktalan embereket

Az alábbiakban közöljük a Magyar Máltai Szeretetszolgálat január 12-én közzétett felhívását.

2017. január 12. csütörtök

Film készült Dorotea de Chopiteáról, „Barcelona szegényeinek anyjáról”

Születésének kétszázadik évfordulóján dokumentumfilmet forgattak Spanyolországban Dorotea de Chopiteáról, aki Don Bosco kortársaként és barátjaként talán a legtöbbet tette a 19. századi Barcelonában a szociális munka elterjesztéséért.

2017. január 8. vasárnap

Országos központjában is krízisszállót nyitott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Január 8-án újabb férőhelyeket nyitott a hajléktalanok elhelyezésére a Magyar Máltai Szeretetszolgálat: a karitatív szervezet az országos központjának (Budapest XII., Szarvas Gábor út 58.) tanácstermében is krízisszállót rendezett be.

2017. január 8. vasárnap

Isten közelsége örömteli ünnep – Interjú Molnár Tamással, a pozsonyi magyarok lelkipásztorával

A Körkép.sk felvidéki magyar hírportál számára Hajdók Katinka készített interjút Molnár Tamással, a pozsonyi magyar katolikus hívek lelkipásztorával, aki a közösségről, a kommunikációs csatornák adta lehetőségekről, valamint az ünnepi várakozásról és a személyes találkozások... »

2017. január 6. péntek

Összefoglaló a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász karácsonyi szolgálatáról

December 24-én is dolgoztak a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai, hogy rászoruló, szegény családok számára tegyék szebbé a szentestét.

2017. január 5. csütörtök

A nápolyi székesegyházban Sepe bíboros szolgálta fel az ünnepi ebédet a szegényeknek

December 27-én a nápolyi székesegyház a szegények éttermévé változott. Több mint hatszázan ülték körül a megterített asztalokat a főhajóban. Nápoly érsek-metropolitája, Crescenzio Sepe bíboros is kötényt öltött, és házigazdaként szolgálta a vendégeket.

2016. december 30. péntek

tovább »