Tagle Fülöp-szigeteki bíboros: „Fel kell mutatnunk a reményt!”

Luis Antonio Tagle Fülöp-szigeteki bíboros, manilai érsek Erdő Péter bíboros, prímás meghívására a Budapest-Esztergomi Főegyházmegye pedagógusainak tartott konferencia vendége volt május 25-én, csütörtökön. Ebből az alkalomból adott interjút szerkesztőségünknek.

2017. május 29. hétfő

Beer Miklós meghívására Vácra érkezett az együttérzés szobra

A Hajléktalan Jézus című alkotás országjáró körútjának negyedik állomásán, Vácon Beer Miklós püspök vezetésével imádkoztak a hívek a rászoruló emberekért május 22-én.

2017. május 24. szerda

Folytatódik a Szent Egyed közösség segélyprogramja Peruban az áradások után

Peruban továbbra is tart a vészhelyzet azok után, hogy az áradás az ország különböző térségeiben súlyos pusztítást okozott. A Szent Egyed közösség jelenleg is a bajbajutottak megsegítésén fáradozik.

2017. május 24. szerda

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat munkatársainak zarándoklata Sajópálfalára

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat dolgozói május 11-én, illetve 18-án tettek zarándoklatot Sajópálfalára. A két alkalom során összesen ötszázhúszan látogattak el a Miskolci Egyházmegye kegyhelyére, ahol háromszáz évvel ezelőtt könnyezett az Istenszülő képe.

2017. május 23. kedd

Miskolcra érkezett a hajléktalan Jézus szobra

Miskolcon a Hősök terén kapott helyet az együttérzés szobra május 18-án. A Hajléktalan Jézus című alkotást sokan megérintették, gyertyát gyújtottak és imádkoztak mellette.

2017. május 19. péntek

A nap, amikor szépnek láttam magam – Máltai szépségnap a pécsi anyukáknak

„Nem hittem, hogy egyszer még szép leszek” – törölgette könnyeit egy nagymama Pécsett, a Menő Jövő Gyermekközpontban tartott szépségnapon, amit még a farsang végén tartottak.

2017. május 18. csütörtök

Újabb nagyvárosokban lesz látható a hajléktalan Jézus szobra

Három újabb helyszínen mutatja be az együttérzés szobrát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A Hajléktalan Jézus című alkotás május 18-án Miskolcon, 22-én Vácott, 26–28. között pedig Pécsett lesz látható.

2017. május 18. csütörtök

Az összefogás jegyében – A hajléktalanellátás krízisidőszakát lezáró szakmai napot tartottak

A hajléktalanellátás krízisidőszakát lezáró szakmai napot tartottak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hajléktalanellátó intézményében dolgozó szociális szakemberek számára április 27-én a szervezet közép-magyarországi régiójának budapesti központjában.

2017. május 15. hétfő

Kecskemétre látogatott a hajléktalan Jézus szobra

Országjáró körútjának első állomásán, május 3-án Kecskeméten, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat dél-alföldi régióközpontjában imádsággal, kórusmuzsikával és gyermekrajzokkal fogadták az együttérzés szobrát.

2017. május 5. péntek

Élelmiszermentő akció a SPAR üzleteiben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével

Különleges élelmiszermentő akciót indít a SPAR Magyarország és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. Május 5. és 7. között három budapesti üzletben várják a vásárlók feleslegessé vált tartós élelmiszereit.

2017. május 3. szerda

Csilla von Boeselagerről elnevezett máltai központot avattak Beregszászban

A fogyatékkal élő gyermekeket és felnőtteket ellátó, Csilla von Boeselagerről elnevezett központot, amely a Pető Intézettel együttműködve végzi majd tevékenységét, április 26-án nyitották meg a kárpátaljai Beregszászon.

2017. április 28. péntek

Beer Miklós az együttérzésről a Máltai Szeretetszolgálat videósorozatában

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat rövidfilmjeiben egyházi személyek, művészek, magánemberek beszélnek arról, számukra mit jelent az együttérzés, és milyen gondolatokat ébreszt bennük a „Hajléktalan Jézus” szobor, mely április 11-én érkezett meg Magyarországra.

2017. április 18. kedd

Ferenc pápa nagycsütörtökön a raboknak: Isten szolgál, és úgy szeret minket, amilyenek vagyunk!

Nagycsütörtök délutánján a szentatya Palianóban található fegyházba látogatott. Találkozott a rabokkal, elbeszélgetett velük, utána pedig bemutatta a szent három napot megkezdő szentmisét, amelynek keretében megmosta tizenkét fogvatartott lábát.

2017. április 14. péntek

Az utolsók pápája – nagycsütörtöki interjú Ferenc pápával

Nagycsütörtökön a szentatya idén is egy börtönben mutatta be az esti szentmisét. Ennek alkalmából a La Repubblica olasz napilap kérdezte őt a rabokról, az Egyház feladatáról, a világban zajló háborúkról.

2017. április 13. csütörtök

Veres András látogatást tett egy Győr kertvárosi részében található hajléktalanszállón

Veres András megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke április 12-én a győri Hajléktalanokat Segítő Szolgálat likócsi telephelyén együtt ebédelt az ott élő hajléktalanokkal.

2017. április 13. csütörtök

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat gyermekprogramokkal is segít a szabadkai befogadóállomáson

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a szerb kormány között 2016. december 1-jén Belgrádban aláírt együttműködési megállapodás értelmében a segélyszervezet Szerbia – elsősorban a Vajdaság – területén is legálisan végezheti karitatív tevékenységét.

2017. április 11. kedd

Nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtés a Székesfehérvári és a Pécsi Egyházmegyében

A Katolikus Karitász az idei nagyböjtben is tartósélelmiszer-gyűjtést hirdetett az egyházmegyékben, amivel a rászoruló, szegény családokat szeretnék támogatni. A Székesfehérvári és a Pécsi Egyházmegye beszámolóit tesszük közzé.

2017. április 7. péntek

Önkéntes szolgálatra ad lehetőséget a Manréza Lelkigyakorlatos Ház

A dobogókői Manréza Lelkigyakorlatos Ház abból a célból hirdette meg önkéntes programját, hogy elsősorban a fiatalok számára kínáljon lehetőséget néhány hónapos elvonulásra.

2017. április 7. péntek

Elhunyt Endrődy Zsuzsanna

Endrődy Zsuzsanna, a Katolikus Szeretetszolgálat korábbi vezetője betegségét türelemmel viselve, életének 70. évében, szentségekkel megerősítve, március 20-án az örökkévalóságba költözött.

2017. április 6. csütörtök

Idén háromezer öngondoskodó családot segít a Katolikus Karitász

Megkezdődött a Katolikus Karitász öngondoskodó családokért indított programja. Idén több mint 2 ezer családot ajándékoz meg vetőmagokkal a segélyszervezet országos központja. Emellett az egyházmegyei központok saját forrásukból is kiegészítik a programot, így további ezer családot... »

2017. április 4. kedd

tovább »