Bemutatkozik az egyéves kaposvári Irgalmasság Háza

Varga László kaposvári megyéspüspök még 2017-es püspökké szentelésekor mondta el, hogy egyházmegyéjében szeretné elindítani az Irgalmasság Háza szociális szolgálatot, ezen belül pedig az Imádság Házát. A szolgálat az április 7-i Isteni Irgalmasság-konferencián értékelte első... »

15:32

Ételosztást tartottak a görögkatolikusok Debrecenben

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Karitatív Irodája április 15-én ismét ételosztást tartott Debrecenben, immár nyolcadik alkalommal.

09:25

Rézi, a terápiás kutya szolgálata a váci kórházban

A Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata önkénteseként Farkas Cecília és kutyája, Rézi a váci Jávorszky Ödön Kórház Ápolási és Rehabilitációs Osztályán teljesítenek szolgálatot. A továbbiakban Farkas Cecília írását olvashatják arról, miben áll ez a szolgálat.

2018. április 13. péntek

„Aluljárunk” – Szakmai napot tartott a Máltai Szeretetszolgálat

„Aluljárunk” címmel rendeztek szakmai napot március 27-én a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és partnerei a tavaly október és idén március között zajló rehabilitációs programról, melynek az aluljárókban élő hajléktalan emberek álltak a középpontjában.

2018. április 3. kedd

Fókuszban a család- és gyermekjóléti szolgáltatások – Katolikus módszertani nap Csákváron

A Katolikus Szeretetszolgálat szervezésében március 21-én Csákváron rendezték meg a Katolikus Módszertani Központ idei első minősített szakmai napját „Fókuszban a család- és gyermekjóléti szolgáltatások” címmel.

2018. március 27. kedd

Bemutatták a Világítani fogok közösségről készült filmet

Március 24-én, szombat este a Premier Kultcaféban mintegy 160 ember előtt hivatalosan is bemutatkozott a kerecsendi Világítani fogok közösség. Farbaky Tamás, a közösség önkéntese beszámolóját olvashatják.

2018. március 26. hétfő

„Tartós szeretet” – Idén is rekordot döntött a Karitász nagyböjti élelmiszergyűjtése

Március 4. és 11. között rendezték meg idén templomainkban az immár hagyományos nagyböjti élelmiszergyűjtést. Spányi Antal, a Katolikus Karitász elnöke március 21-én a székesfehérvári adományátadón megköszönte az országos és az egyházmegyei központok, valamint a plébániai... »

2018. március 22. csütörtök

A Katolikus Karitász és a Máltai Szeretetszolgálat is közreműködik a családi Erzsébet-táborokban

Tíz hétvégén összesen ezer család üdülhet a családi Erzsébet-táborokban a Balatonnál – jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Zánkán, az Erzsébet-táborban március 10-én.

2018. március 12. hétfő

Generációk párbeszéde – A túrterebesi idősek és gyermekek találkozója

Második alkalommal találkoztak március 8-án, nőnap alkalmából a Szatmári Egyházmegyei Caritas túrterebesi Tours-i Szent Márton Közösségi Központját látogató gyermekek és a szervezet helyi idősklubjának hölgy tagjai.

2018. március 12. hétfő

Debrecenben látható a Jószolgálat díj vándorkiállítása

Március 5-én Debrecenbe érkezett a Jószolgálat díj vándorkiállítása, mely a 2017-ben díjazott önkéntes és hivatásos szociális munkásokat, valamint szervezeteket és közösségeket mutatja be, melyek kiemelkedő elhivatottsággal végzik szolgálatukat a rászorulókért.

2018. március 6. kedd

Ferenc pápa Twitter-üzenete március 5-én

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2018. március 5. hétfő

Katolikus iskola diákjai gondozzák Esztergom első „Enni adok” ételdobozát

Az esztergomi Mindszenty József Katolikus Általános Iskola hatodik osztálya „fogadta örökbe” a város első „Enni adok” ételdobozát március 1-jén. A diákok péksüteményekkel, gyümölcsökkel és tartós élelmiszerekkel töltötték meg az ételtárolót.

2018. március 3. szombat

Hittani Kongregáció: Az emberi testet és az emberi kapcsolatokat is magára vevő Krisztus az Üdvözítő

Március elsején mutatták be a Szentszék sajtótermében a Hittani Kongregáció „Placuit Deo” kezdetű levelét, amely az üdvösség keresztény felfogásának néhány szempontjáról szól. Arra ad világos választ, milyen veszélyekre utal Ferenc pápa, amikor újpelagianizmusról és... »

2018. március 2. péntek

Síruhákat osztott a Karitász a hajléktalanoknak Nagyváradon

Ez a hét volt a tél leghidegebb időszaka Nagyváradon, ezért a Caritas Catolica önkéntesei Rajna József igazgató vezetésével téli ruhát, tisztálkodási szereket és édességet osztottak február 28-án a Gutenberg utcai hajléktalanszállón.

2018. március 2. péntek

Matilde Salem vigyázza Szíria népét

Február 27-én emlékezett az Egyház Isten szolgálójára, Matilde Salemre, arra az aleppói születésű szíriai asszonyra, aki a város szegény fiataljainak és az ott szolgáló szaléziaknak nagy támogatója volt.

2018. február 28. szerda

Évértékelő közgyűléseket tartanak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntes csoportjai

Február elején kezdődtek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntes csoportjainak éves közgyűlései, melyeken tavalyi tevékenységükről számolnak be a régió vezetőségének, továbbá megtervezik az év legfontosabb feladatait.

2018. február 28. szerda

A Romániai Máltai Szeretetszolgálat éves lelkigyakorlata

Február utolsó hétvégéjén a Máltai Szeretetszolgálat tizenöt fiókszervezetének képviselői és a Máltai Lovagrend néhány román tagja közös elmélkedésen vett részt a kolozsvári Manrézában.

2018. február 27. kedd

Elhunyt Szilágyi Vilma Mária kalocsai iskolanővér

A Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek Társulata tudatja, hogy február 8-án életének 92., szent fogadalmának 25. évében elhunyt Szilágyi Vilma M. Vilma kalocsai iskolanővér, aki fontos szerepet töltött be a hallássérült hívek közösségében.

2018. február 27. kedd

A Szent Fausztina Irgalmasság Háza önkénteseinek tartottak lelkinapot a kaposvári püspökségen

A Szent Fausztina Irgalmasság Háza szolgálat önkéntesei február 24-én, szombaton lelkinapon vettek részt a kaposvári püspökségen. A közös dicsőítés után Varga László megyéspüspök álmaink és a valóság kapcsolatáról tartott elmélkedést.

2018. február 27. kedd

Az Ökumenikus Segélyszervezet tovább segíti az iraki keresztények hazatérését

Az Ökumenikus Segélyszervezet folytatja Irakban a keresztények visszatelepülését segítő programját – tájékoztatta a szervezet február 26-án az MTI-t.

2018. február 27. kedd

tovább »