A község, amely példát mutat – Jótékonysági disznóölés Kislődön

Január 14-én a helyi karitászcsoport közösségi és jótékonysági disznóvágást rendezett az ezerháromszáz lakosú, Veszprém közeli Kislődön. Mi is részt vettünk rajta.

10:05

A kaposvári katolikus óvodások előadást tartottak a zselici katolikus idősotthonban

A kaposvári Szent Margit Katolikus Óvodába járó gyermekek január 12-én meglátogatták a nemrég felavatott zselici katolikus idősotthon lakóit.

2017. január 16. hétfő

Nagyváradon a nyomortelep lakóinak vittek ételt a fiatalok

A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye Vár-lak Ifjúsági Központjának vezetői és néhány önkéntese kereste fel január 11-én a város szélén fekvő nyomortelep lakóit.

2017. január 13. péntek

Fűtött helyre kell vinni az átázott ruhájú hajléktalan embereket

Az alábbiakban közöljük a Magyar Máltai Szeretetszolgálat január 12-én közzétett felhívását.

2017. január 12. csütörtök

Film készült Dorotea de Chopiteáról, „Barcelona szegényeinek anyjáról”

Születésének kétszázadik évfordulóján dokumentumfilmet forgattak Spanyolországban Dorotea de Chopiteáról, aki Don Bosco kortársaként és barátjaként talán a legtöbbet tette a 19. századi Barcelonában a szociális munka elterjesztéséért.

2017. január 8. vasárnap

Országos központjában is krízisszállót nyitott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Január 8-án újabb férőhelyeket nyitott a hajléktalanok elhelyezésére a Magyar Máltai Szeretetszolgálat: a karitatív szervezet az országos központjának (Budapest XII., Szarvas Gábor út 58.) tanácstermében is krízisszállót rendezett be.

2017. január 8. vasárnap

Isten közelsége örömteli ünnep – Interjú Molnár Tamással, a pozsonyi magyarok lelkipásztorával

A Körkép.sk felvidéki magyar hírportál számára Hajdók Katinka készített interjút Molnár Tamással, a pozsonyi magyar katolikus hívek lelkipásztorával, aki a közösségről, a kommunikációs csatornák adta lehetőségekről, valamint az ünnepi várakozásról és a személyes találkozások... »

2017. január 6. péntek

Összefoglaló a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász karácsonyi szolgálatáról

December 24-én is dolgoztak a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai, hogy rászoruló, szegény családok számára tegyék szebbé a szentestét.

2017. január 5. csütörtök

A nápolyi székesegyházban Sepe bíboros szolgálta fel az ünnepi ebédet a szegényeknek

December 27-én a nápolyi székesegyház a szegények éttermévé változott. Több mint hatszázan ülték körül a megterített asztalokat a főhajóban. Nápoly érsek-metropolitája, Crescenzio Sepe bíboros is kötényt öltött, és házigazdaként szolgálta a vendégeket.

2016. december 30. péntek

A mennyei lakoma előíze – karácsonyi ebéd a Szent Egyed közösséggel

December 25-én, karácsony napján a Szent Egyed közösség együtt ünnepelt szegény barátaival Budapesten, a Horváth Mihály téri Szent József-templomban. A szentmisét Székely János esztergom-budapesti segédpüspök, az MKPK Caritas in Veritate Bizottságának elnöke celebrálta Michels Antal... »

2016. december 25. vasárnap

Ferenc pápa: Jézus nem azért jön, hogy elemésszen, hanem hogy tápláljon

A pásztorokkal együtt lépjünk be az igazi karácsonyba, vigyük el Jézusnak, amik vagyunk, a kirekesztettségeinket, a be nem gyógyult sebeinket – hangsúlyozta Ferenc pápa a szenteste a Szent Péter-bazilikában bemutatott szentmisén.

2016. december 24. szombat

Ferenc pápa – Hogyan folyik a római kúria reformja?

Megtudhatjuk Ferenc pápának abból a beszédéből, amelyet december 22-én délelőtt mondott a vatikáni Apostoli Palota Kelemen-termében, amikor fogadta a római kúria bíborosait és hivatalvezetőit a hagyományos karácsonyi köszöntés alkalmából.

2016. december 24. szombat

Családjukat nélkülöző gyermekeknek tartott karácsonyi ünnepséget az Ágota Szegeden

Ezer, saját családját valamilyen okból nélkülözni kénytelen gyermeknek és fiatalnak tartott karácsonyi ünnepséget az Ágota Alapítvány és a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója december 21-én a csongrádi megyeszékhelyen.

2016. december 22. csütörtök

Karácsonyi ajándékokat adott a Katolikus Karitász a fóti gyermekközpont lakóinak

Állandó lakói mellett a fóti Károlyi István Gyermekközpont gondoskodik a kísérő nélküli kiskorú menekültekről is. A Katolikus Karitász a megnövekedett higiéniai szükségletek ellátását szolgáló új szárítógépet és higiéniai eszközöket adott karácsonyra az intézménynek... »

2016. december 22. csütörtök

Élelmiszercsomagot és fenyőfát osztott a karitász Budapesten

A Katolikus Karitász karácsony közeledtével az ország több pontján szervez adománygyűjtéseket és -átadásokat. December 21-én Budapesten 250 rászoruló családnak osztottak élelmiszercsomagot és fenyőfát.

2016. december 22. csütörtök

Több mint harmincezer csomagnyi ajándék gyűlt össze az „Adni öröm!” akció keretében

Minden eddiginél sikeresebb volt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR-csoport immár huszadik alkalommal megrendezett karácsonyi adománygyűjtése.

2016. december 22. csütörtök

Mi történik a pápa születésnapi ajándékaival?

Ferenc pápa több ezer ajándékot kapott 80. születésnapjára állami vezetőktől és egyszerű hívőktől egyaránt az elmúlt napokban. Hova kerülnek a pápáknak ajándékozott tárgyak? Az alábbiakban választ kapunk erre a kérdésre.

2016. december 21. szerda

Magyar Örökség díjjal ismerték el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét programját

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Magyar Örökség díjjal elismert Jelenlét programja a nyomortelepeken élő emberek felemelését szolgálja. Az elismerő oklevelet Vecsei Miklós, a segélyszervezet alelnöke vette át december 17-én Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia... »

2016. december 17. szombat

Adni öröm! – Karácsonyi élelmiszergyűjtés huszadik alkalommal a SPAR-csoport üzleteiben

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) december 15-én huszadik alkalommal indította el a SPAR-csoport üzleteiben hat napon át tartó karácsonyi élelmiszergyűjtési akcióját.

2016. december 16. péntek

Átadták az idei győri Szeretet Napok adományait Böjte Csabának

Veres András győri megyéspüspök december 14-én személyes találkozás keretében adta át a XIV. Győri Szeretet Napok adományait Böjte Csaba ferences szerzetesnek.

2016. december 15. csütörtök

tovább »