Húsz éve működik a Máltai Szeretetszolgálat Szatmárnémetiben

Szeptember 16-án születésnapot ünnepeltek a Romániai Máltai Szeretetszolgálat szatmárnémeti csoportjának alapító tagjai, önkéntesei, partnerei, támogatói, akik a batizi templomban adtak hálát Istennek az elmúlt két évtized kegyelmeiért.

2017. szeptember 21. csütörtök

A pápa egy medellíni árvaházban: Jézus nem hagyja magára a szenvedő gyermeket

Egy kislány keresztet vet, egy kisfiú karkötőt tesz a csuklójára, egy másik átöleli, mint aki védelmet keres a pápánál. Minden kisgyerek kezében egy kis margaréta, és énekelnek a vendégüknek. 300 gyermek fogadta a Szentatyát szeptember 9-én, szombaton a medellíni Hogar de San José... »

2017. szeptember 10. vasárnap

Új épületrésszel bővült a máriaremetei XXIII. János Otthon

A Katolikus Szeretetszolgálat máriaremetei XXIII. János Otthona hagyományos „házünnepén”, szeptember 7-én áldották meg a demens betegek nappali ellátását szolgáló felújított, átalakított, egykor óvodaként és paplakként is működő épületet. A Befogad-lak átadását... »

2017. szeptember 8. péntek

Teréz anya a kalkuttai érsekség társvédőszentje lett

Teréz anya a kalkuttai főegyházmegye társvédőszentje lett szeptember 5-én, a szent liturgikus emléknapján – jelentette be Thomas D’Souza, a város érseke.

2017. szeptember 6. szerda

Kalkuttai Szent Teréz

1997. szeptember 5-én, húsz éve hunyt el a Szeretet Misszionáriusai szerzetesrend alapítója, a már életében is szentként tisztelt Teréz anya. Agnes Gonxha Bojaxhiut tavaly szeptember 4-én avatta szentté Rómában Ferenc pápa.

2017. szeptember 5. kedd

Tizenegy család kapott iskolakezdési támogatást a Karitásztól Tapolcán

A Katolikus Karitász „Legyen öröm az iskolakezdés” elnevezésű országos akciója keretében a Veszprém Főegyházmegyei Karitász idén a tapolcai Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola diákjait segítette.

2017. szeptember 2. szombat

„Legyen öröm az iskolakezdés” – Új iskolatáskákat adott át a Katolikus Karitász Beregszászon

A Katolikus Karitász „Legyen öröm az iskolakezdés” akciója keretében több módon is támogatja a rászoruló diákokat. A segélyszervezet a határon túli karitászcsoportokkal együttműködve augusztus 30-án Kárpátaljára is vitt iskolakezdési támogatást: százötven gyermek kapott új... »

2017. augusztus 31. csütörtök

Az örömteli és eredményes tanulásért – A karitász megkezdte az iskolakezdési támogatások átadását

Augusztus 25-én Mádl Dalma, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete és Écsy Gábor, a szeretetszolgálat országos igazgatója adott át családoknak iskolakezdési támogatást és iskolatáskát a „Legyen öröm az iskolakezdés” akció keretében a kispesti Nagyboldogasszony-főplébánia... »

2017. augusztus 25. péntek

Ismét fogadalomtételt ünnepeltek a Vianney Testvérek

Idén már második alkalommal ünnepelt fogadalomtételt a Vianney Testvérek a Tisztuló Lelkekért Közösség augusztus 20-án, Szent István király ünnepén Pócspetriben. Isten hívó szavára válaszolva, háromnapos lelkigyakorlata végén Tatár Bálint novícius letette első, egyszerű... »

2017. augusztus 25. péntek

Együtt érezzük jól magunkat – ismét akadálymentes tábor a máltaiak szervezésében a Balatonnál

Balatonfenyvesen a református gyermek- és ifjúsági üdülő ad otthont a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) negyedik Kárpát-medencei mozgássérült magyar fiatalok nyári táborának. Augusztus 21. és 27. között háromszáz táborozó éli át együtt a nyár örömeit a Balatonon.

2017. augusztus 24. csütörtök

Állást hirdet a Katolikus Karitász

A Katolikus Karitász RÉV Szenedélybeteg-segítő Szolgálata pályázatot hirdet intézményvezető munkakör betöltésére.

2017. augusztus 22. kedd

Kezdődik az akadálymentes tábor a máltaiakkal a Balaton-parton

Kétszázötven fiatal vesz részt augusztus 21. és 27. között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat idei mozgáskorlátozott táborában Balatonfenyvesen. Az esemény nem szokványos módon segíti a fogyatékkal élő emberek elfogadását és beilleszkedését.

2017. augusztus 21. hétfő

Ferenc pápa üzenetet küldött a mediterrán országok fiataljainak találkozójára

A pugliai Ugento-Santa Maria di Leuca egyházmegye augusztus 10. és 14 között rendezte meg a „Mediterráneum: a testvériség kikötője” címet viselő ifjúsági találkozót. A rendezvényre Ferenc pápa üzenetet küldött.

2017. augusztus 15. kedd

Kézműves sörrel a Máltai Szeretetszolgálatért

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat dél-dunántúli régiójának támogatására sörkülönlegességet hozott forgalomba a mecseknádasdi Karl Mikro-Sörfőzde. Az „Iniciale” nevű kézműves sört, melynek megalkotásában a szeretetszolgálat munkatársai is aktívan részt vettek, augusztus 4-én... »

2017. augusztus 8. kedd

Éves találkozójukat tartották a Szatmári Egyházmegye szeretetszolgálat-csoportjai

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye plébániai szeretetszolgálat-csoportjai július 29-én tartották éves összejövetelüket Szatmárnémetiben. A találkozó szónoka Ágoston Ferenc krasznabélteki plébános, az egyházmegye szeretetszolgálatokért felelős lelkipásztora volt.

2017. augusztus 3. csütörtök

„Vár a Nyár” – Táborok hátrányos helyzetű gyermekeknek

A „Vár a Nyár” program hátrányos helyzetű gyermekek táborozását segíti Erzsébet-utalványokon keresztül.

2017. július 31. hétfő

„Olyan, mint az elveszett mennyország” – A kerecsendi roma gyerekek táborába látogattunk

Kerecsenden július 10. és 15. között tartották a 23. nyári tábort a falu roma gyermekei számára. Plébániai csoportból nőtte ki magát a tábort és az évközi közösségi programokat szervező Világítani fogok elnevezésű mozgalom, amely ma már az egész országból vonz főként fiatal... »

2017. július 24. hétfő

Az időjárás valószerűvé tette a máltaiak katasztrófahelyzet-szimulációját

Szimulált árvízi katasztrófahelyzetben adtak számot az elmúlt hónapokban megszerzett tudásukról a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Johannita Segítő Szolgálat önkéntesei július 8-án és 9-én, akik a közös képzés végén gyakorlati záróvizsgát tettek a Nógrád megyei... »

2017. július 12. szerda

Élénk és csínytevő – és boldoggá avatták

Hogyan lesz boldog egy élénk, pajkos, csínytevésre kész kislányból? Hát úgy, hogy élénk, pajkos, csínytevésre kész felnőtt válik belőle – és ráadásul a csínyeit az Egyház üldözői ellen követi el.

2017. július 3. hétfő

Ne diszkrimináljuk a vallási szervezeteket az Európai Unióban

„Az Európai Uniónak el kell ismernie az egyházak, vallási szervezetek szociális tevékenységét” – hangsúlyozta Hölvényi György, az Európai Parlament kereszténydemokrata képviselője az Európai Néppárt vallásközi párbeszédért felelős munkacsoportjának konferenciáján... »

2017. június 29. csütörtök

tovább »