Plébániai missziót szerveztek a verbiták részvételével Pápán

Március 23. és 26. között a pápai Szent Anna-plébánián szerveztek missziós napokat, amelyre az Isteni Ige Társasága szerzeteseit (verbiták) hívták vendégül. Az esemény záró szentmiséjét Márfi Gyula érsek celebrálta március 26-án, vasárnap a Szent József-kápolnában.

2017. március 29. szerda

Hétszázhúsz éves a pozsonyi ferences templom

Március 24-én volt az Urunk születésének hírüladása – Gyümölcsoltó Boldogasszony tiszteletére emelt pozsonyi ferences templom felszentelésének hétszázhuszadik évfordulója. A jubileumon magyar és szlovák nyelvű szentmisét is bemutattak.

2017. március 29. szerda

Isten országát építeni, a Szentlelken keresztül – Berkecz Franciska SSS előadása

A józsefvárosi Horváth Mihály téri templomban március 27-én, hétfőn este a „Legyetek irgalmasok, mint az Atya” című sorozat keretében Berkecz Franciska szociális testvér tartott előadást „Szentlelkes-szociális karizmával a megszentelő szeretet küldetésében” címmel.

2017. március 28. kedd

Don Bosco-busz – A szaléziak tudják: nem elég jót cselekedni, elérhetővé is kell tenni

Különleges módon segíti az olaszországi Calabria régióban található Locri szalézi házának igazgatója, Mimmo Madonna atya, hogy a helyi fiatalok hasznosan töltsék el idejüket: buszt bérel, hogy a város szélén élő gyermekek is eljuthassanak az oratóriumba.

2017. március 28. kedd

Imái nem hulltak a semmibe – Kaszap István születésének évfordulóját ünnepelték Székesfehérváron

A fiatalon elhunyt hitvallóra, Kaszap István jezsuita novíciusra emlékeztek születésének 101. évfordulóján, március 25-én Székesfehérváron. A szentmise főcelebránsa Spányi Antal megyéspüspök volt, a homíliát Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes mondta.

2017. március 27. hétfő

Henri Boulad jezsuita szerzetessel találkozott Kocsis Fülöp metropolita

Henri Boulad egyiptomi jezsuita szerzetes rendszeresen ellátogat hazánkba is előadásokat tartani. Legutóbb március 24-ig tartózkodott Magyarországon. Aznap, hazaindulása előtt találkozott Kocsis Fülöp metropolitával Budapesten.

2017. március 27. hétfő

Szalézi szolidaritási kampány az áradásokkal sújtott Peruban

A hatalmas esőzések húsz éve nem látott áradásokat indítottak meg Peruban március közepén. A vészhelyzet az ország lakosságának több mint a felét érinti. Sok kistelepülést teljesen elzártak az áradások. A természeti katasztrófa áldozatainak száma napról napra növekszik.

2017. március 27. hétfő

Kőszegen tartották a férfi szerzeteselöljárók találkozóját

A Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK) megtartotta soron következő plenáris ülését, melyre március 21-22-én került sor Kőszegen, a Szent Imre Missziósház és Verbita Központban.

2017. március 26. vasárnap

Ferenc pápa a Milánói Főegyházmegye papjaival és szerzeteseivel találkozott

Ferenc pápa március 25-én délelőtt 10 óra körül érkezett Milánó szívébe, a dóm elé, ahol a helybéliek kitörő tapssal fogadták. A dómban az egyházmegye papjaival és szerzeteseivel beszélgetett, majd a dóm előtt a jelenlévőkkel elimádkozta az Angelust.

2017. március 25. szombat

Piaristák újították meg fogadalmukat a váci székesegyházban

Ünnepi szentmisét tartottak március 24-én, pénteken délelőtt a váci székesegyházban. A szertartás keretében a püspöki városban szolgáló piaristák megerősítették, illetve megújították fogadalmukat annak emlékére és tiszteletére, hogy 400 évvel ezelőtt hagyta jóvá a piarista... »

2017. március 25. szombat

Szent Benedek ünnepe Pannonhalmán

Március 21-én szentmisével és két kiállítás megnyitásával ünnepelte Pannonhalmán a bencés család a nyugati közösségi szerzetesség alapítója, Szent Benedek ünnepét.

2017. március 24. péntek

Juncker: A norciai bazilika újjáépítése nemcsak az európai szolidaritás kötelező jele

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke Renato Boccardo spoleto-norciai érseknek minap írt levelében úgy fogalmaz: a Szent Benedek-bazilika újjáépítése nemcsak az európai szolidaritás kötelező jele, hanem a kulturális, társadalmi és történelmi örökség helyreállításának... »

2017. március 24. péntek

Egyiptomi missziós nővérek – Egész életükkel tanúskodnak a hitükről

Maria Clara Caramagno, a Szűz Mária Szeplőtelen Szívének Ferences Misszionárius Nővérei kongregáció egyiptomi provinciálisa nyilatkozott a Zenit hírügynökségnek a legszegényebbek között végzett tevékenységükről, és arról, milyen nagy örömmel várják a pápát, aki április... »

2017. március 24. péntek

Böjte Csaba tartott előadást a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontban

Böjte Csaba ferences szerzetes tartott előadást Kazincbarcikán, a Don Bosco Sportközpontban Szent József emléknapján, március 19-én.

2017. március 23. csütörtök

Szent Benedek ünnepe a győri bencéseknél

Nursiai Szent Benedekre, a bencés rend alapítójára emlékezik a bencés világ március 21-én, halálának érfordulóján. A győri bencés gimnázium diákjaival ünnepelt Veres András győri megyéspüspök is.

2017. március 21. kedd

Rendházat építenek a kamilliánus nővéreknek Ajakon

A Szent Kamill Leányai Szerzetes Intézmény ajaki rendházának alapkőletételét ünnepelték március 19-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város Nagyboldogasszony-templomában. Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök mutatott be szentmisét és helyezte el az épület... »

2017. március 21. kedd

Isten úgy tesz rendet életünkben, mint egy fejkendős néni – Vízi Elemér a Könnyező Szűzanya ünnepén

A Könnyező Szűzanya búcsújának harmadik napján, március 19-én szentmisét mutatott be Veres András megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. A szentmise szónoka Vízi Elemér jezsuita provinciális volt.

2017. március 21. kedd

Elhunyt Etele György piarista szerzetes

Március 18-án hajnalban életének 93., szerzetességének 75. és papságának 69. esztendejében elhunyt Etele György piarista szerzetes, nyugalmazott tanár, a budapesti rendház tagja.

2017. március 20. hétfő

Római szerzetesnővérek várták az imádságot vezető papot – Ferenc pápa érkezett helyette

Egy női szerzetesrend tagjai lelkigyakorlatra gyűltek össze kolostorukban március 14-én délután, amikor megjelent közöttük a szentatya. A hírt nem hozták nyilvánosságra, a kolostor honlapjára csak napokkal később került ki néhány mondat és fénykép a... »

2017. március 20. hétfő

Elhunyt hajléktalanokért mutattak be szentmisét Pécsen

„Miklós miséjének” nevezik a szertartást, amelyen a Szent Egyed közösség évről évre megemlékezik Pécsen azokról a szegényekről, akik a nélkülözés és a betegségek következtében hunytak el városukban. Idén, március 18-án Morvay Imre Pio irgalmasrendi szerzetes mutatta be a... »

2017. március 20. hétfő

tovább »