Ferenc pápa köszöntötte a mariánus kongregáció nagykáptalanjának résztvevőit

A pápa január 18-án, szombaton fogadta az Apostoli Palotában a nagykáptalan tagjait, akik ezekben a napokban tanácskoznak a rend törvényeiről és szabályairól.

2017. február 19. vasárnap

A szervita rend hét szent alapítója

A szervita rend szent alapítóira, a „hetekre” emlékezünk február 17-én: Alessióra, Amadióra, Bonagiuntára, Bonfiglióra, Manettóra, Sostegnóra és Uguccionéra. „Szent csoportként” éltek, egyéni vonásaikat nem ismerjük.

2017. február 17. péntek

Sapientia Szabadegyetem – Hogyan viszi előbbre Isten az üdvösségtörténetet a nők által?

A Sapientia Szabadegyetem február 16-i előadásán Szatmári Györgyi teológus, rektorhelyettes és Szabó Xavér OFM „Királyok és királynők – férfi és női szerepek az Ószövetségben” címmel tartottak előadást.

2017. február 17. péntek

Reisz Pál atya 75 éves és aranymisés

Február 17-én tölti be hetvenötödik életévét Reisz Pál ferences szerzetes, az esztergomi ferences gimnázium korábbi igazgatója.

2017. február 17. péntek

A szegedi Karolina Óvoda ovisai mesélnek vulkánokról a Móra Ferenc Múzeum új videóján

A szegedi Móra Ferenc Múzeum videójában a Karolina Óvodába járó gyerekek mesélnek a tűzhányók működéséről. Kiderül többek között, hogyan kell a kitörést megakadályozni… A lelkesen vagy kicsit félénkebben mesélő ovisok igazi vulkános kulisszatitkokat is megosztanak a... »

2017. február 17. péntek

Elhunyt Perkál Mária Ancilla

Civil nevén Perkál Mária, szerzetesnevén Mária Ancilla február 13-án szentségekkel megerősítve visszaadta lelkét Teremtőjének – tájékoztatott a Szent Családról nevezett Mallersdorfi Szegény Ferences Nővérek területi főnöknője, Michaela Haushofer.

2017. február 16. csütörtök

Szerzetesek az emberkereskedelem ellen – Megalakult a SOLWODI Hungary Egyesület

Február 8-án, a rabszolgasorsot szenvedett Szent Bakhita emléknapján írták alá a SOLWODI Hungary Egyesület alapszabályát. Hét női szerzetesközösség nővérei és egy világi alapító tag hozták létre a nemzetközi hálózat magyarországi tagját.

2017. február 16. csütörtök

Fegyverszünet – Kolumbiai gyerekkatonák reintegrációjáról szóló dokumentumfilmet mutattak be

Madridban, a kolumbiai nagykövetségen mutatták be február 9-én az „Alto el fuego” (Fegyverszünet) című dokumentumfilmet, amely a medellíni (Kolumbia) szaléziak munkáját mutatja be, melyet a polgárháború idején katonaként harcoló gyerekek reintegrációjáért végeznek.

2017. február 16. csütörtök

Ezer hang Don Boscóért – Magyar diákok is énekeltek a szlovéniai egyházi gyermekkórusok találkozóján

Idén február 5-én tartották a szlovén főváros, Ljubljana Rakovnik negyedében működő szaléziak az egyházi gyermekkórusok találkozóját, amelyen az ország 57 gyermekkarának összesen mintegy ezer tagja énekelt Don Bosco tiszteletére, közöttük a muzslyai magyar diákok is.

2017. február 14. kedd

Elhunyt Dióssi Géza Kornél OP

A Szent Domonkos-rend magyarországi közössége fájdalommal tudatja, hogy a Szent Tádé apostolról elnevezett rendház tagja, Dióssi Géza Kornél OP életének 75., szerzetességének 53., papságának 51. évében, február 10-én megtért a mennyei Atyához.

2017. február 14. kedd

Márk evangéliuma kézikönyv is lehet a vállalkozásokhoz – interjú Kiss Ulrich jezsuita szerzetessel

Kiss Ulrich SJ 2014-ben indította el a Management by Jesus (Légy sikeres Jézussal!) szemináriumot, amelyen azóta öt-hatszáz ember fordult meg. Vele beszélgettünk a keresztény értékrenden alapuló vállalkozói képzésről.

2017. február 13. hétfő

Esztergomban tartották a pap- és szerzetesnövendékek 2017-es találkozóját

Közel kétszáz pap- és szerzetesnövendék gyűlt össze az idei UNITAS-találkozón a 450 éves jubileumát ünneplő esztergomi szeminárium meghívására a Szent Adalbert Központban február 11-én. A találkozó központjában a tiszta életre való elköteleződés állt.

2017. február 11. szombat

Emberi jövő és keresztény reménység – Szabó Ferenc SJ előadás-sorozatot indított a Párbeszéd Házában

„Emberi jövő és keresztény reménység” címmel tart négyrészes előadás-sorozatot a Párbeszéd Házában Szabó Ferenc jezsuita teológus, költő. Az első alkalmat február 8-án, szerdán tartották.

2017. február 10. péntek

A La Civiltà Cattolica szerkesztőségét fogadta a pápa a 4000. lapszám megjelenése alkalmából

Ferenc pápa február 9-én fogadta az olasz jezsuiták szerkesztésében immár 167 éve, havonta két számmal megjelenő La Civiltà Cattolica katolikus folyóirat teljes szerkesztőségét, nővéreket, világi munkatársakat és valamennyi alkalmazottat.

2017. február 10. péntek

Felavatták a Don Bosco Házat Münchenben

Néhány nappal Don Bosco emléknapja után, február 5-én a szalézi rendi közösség Münchenben felavatta a Don Bosco Házat, amelyet a gyermekek igényei szerint alakítottak ki.

2017. február 10. péntek

Több mint kétszázan tettek örökfogadalmat 2016-ban az Egyesült Államokban

2016-ban 216 szerzetes és szerzetesnővér tett örökfogadalmat az Egyesült Államokban. Az új kutatások szerint a mély imaélet, a bátorítás és a katolikus oktatási intézmények fontos szerepet játszanak a szerzetesi hivatások születésében.

2017. február 10. péntek

Rendjük alapításának 125. évfordulóját ünnepelték a kamilliánus nővérek Nyíregyházán

A jubileum alkalmával, február 5-én a kamilliánus nővérek a nyíregyháza-borbányai Szent László-templomban a férfiágba tartozó szerzetestestvérekkel és az egyházközség tagjaival együtt ünnepeltek.

2017. február 10. péntek

Böjte Csaba egy brüsszeli kerekasztal-beszélgetésen: Európa jövője a kereszténység

Európa jövője a kereszténység, a szeretet, amelyet Jézus Krisztus karácsonykor közénk hozott – jelentette ki Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes a brüsszeli Balassi Intézetben rendezett február 7-i esti kerekasztal-beszélgetésen.

2017. február 9. csütörtök

Ötödik alkalommal rendezték meg a Győri Bencés Bált

Egykori diákok és a győri bencés közösséghez kötődő bálozók töltötték meg a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium épületét február 4-én, az ötödik Győri Bencés Bál estéjén.

2017. február 9. csütörtök

Magyar rendtagok is részt vettek az északnémet domonkos tartomány nagykáptalanján

Január 29. és február 4. között tartották az északnémet (teutón) domonkos tartomány nagykáptalanját Hamburgban. Mivel a magyar közösség a német tartomány része, a magyar vikariátus is képviseltette magát a káptalanon Barna Máté tartományi vikárius és Bejczi Tibor socius... »

2017. február 9. csütörtök

tovább »