Ha úgy érzed, álmaid nem válnak valóra, itt egy neked való szent

Di Girolamo Szent Ferenc a rendi generálist ostromolta levelekkel, melyekben könyörgött, hogy küldjék Ázsiába, mégis Nápoly misszionáriusa lett belőle.

2017. május 26. péntek

Első kézből a venezuelai válságról – A piaristák kiállnak diákjaikért

Első kézből számol be a kritikus venezuelai helyzetről Javier Alonso piarista május 20-i blogbejegyzésében, melyet Urbán József SP generálisi asszisztens, korábbi tartományfőnök és gimnáziumi igazgató fordításában közlünk.

2017. május 26. péntek

Átadták Szatmárnémetiben a Boldog Scheffler János Központ megújult épületét

Szalagvágással, áldással, beszédekkel és bemutató sétával adták át a Boldog Scheffler János Központ felújított és kibővített épületét május 25-én, csütörtökön. Az egészségügyi, fejlesztő és szociális központot a Páli Szent Vincéről Nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek... »

2017. május 26. péntek

Felújítják a Boldogasszony Iskolanővérek egykori zárdáját Nagybecskereken

Német László SVD megyéspüspök május 23-án sajtótájékoztatót tartott az egykor a Boldogasszony Iskolanővérek által működtetett nagybecskereki zárda épületének sorsáról.

2017. május 26. péntek

A régészet napja – Pécsi programok a szerzetesség jegyében

A szerzetesség témájához kapcsolódó előadásokkal, tárlatvezetéssel és kirándulással csatlakozik a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) május 26–27-én, pénteken és szombaton a régészet napja országos rendezvénysorozathoz.

2017. május 25. csütörtök

A názáreti Jézus – Teológiai csemege korunk kiemelkedő biblikusától

A Pannonhalmi Főapátság és a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola szervezésében május 24-én, szerdán bemutatták Gerhard Lohfink „A názáreti Jézus – Mit akart és ki volt ő?” című könyvét a budapesti intézmény dísztermében.

2017. május 25. csütörtök

Tizenegyedik alkalommal rendeztek motoros zarándoklatot Ecséden

A Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány és több támogató motoros egyesület szervezésében tizenegyedik alkalommal rendeztek motoros zarándoklatot és búcsút az Ecséd szélén található Szentkút-völgyi Boldogasszony-kápolnánál május 19-én és 20-án.

2017. május 25. csütörtök

Alapításuk századik évfordulóját ünneplik a szalézi női önkéntesek

Alapításának századik évfordulóját ünnepelte május 20-án Don Bosco Önkénteseinek Világi Intézménye (Volontarie di Don Bosco, VDB) világszerte. A központi ünnepi megemlékezésre az intézmény „bölcsőjében”, Torino Valdocco negyedében került sor.

2017. május 25. csütörtök

Családi napot rendeztek a debreceni Svetits-iskolában – KÉPRIPORT

A Boldogasszony Iskolanővérek 120 éves jubileumát ünneplő iskolájában május 20-án családi napot rendeztek, melynek témája a honfoglalás volt.

2017. május 24. szerda

Nyolcvan éve vannak Magyarországon a szalézi nővérek

A Segítő Szűz Mária Leányai (Don Bosco Nővérek) magyarországi letelepedésének 80. és társalapítójuk, Mazzarello Szent Mária Dominika születésének 180. évfordulója alkalmából május 20-án Pesthidegkúton ünnepeltek a szalézi nővérek általános elöljárójuk, Yvonne Reungoat... »

2017. május 24. szerda

„Ég és Föld gyermeke” – Pilinszky Jánosra emlékeztek Budapest belvárosában

A költő halálának évfordulójához közeledve Pilinszky-estet rendeztek május 23-án a Gerbeaud Átrium termében. Az életműről és a versekről Jelenits István piarista szerzetes, teológus, író beszélt a jelenlévőknek.

2017. május 24. szerda

Ferenc pápa a paulinus nővérekhez: A hiteles örömből Krisztus követésének szépsége sugárzik

Ferenc pápa május 22-én fogadta az Isteni Mester Kegyes Tanítványai Kongregáció, vagyis a paulinus nővérek közössége tagjait. Az audienciára abból az alkalomból került sor, hogy a szerzetesrend április 30. és május 28. között tartja nagykáptalanját Rómában „Új bort új... »

2017. május 24. szerda

Volt szalézi növendékek nyerték az Eurovíziós Dalfesztivált

A portugál testvérpár, Salvador és Luísa Sobral volt szalézi növendékek nyerték a 62. Eurovíziós Dalfesztivált.

2017. május 22. hétfő

Ternyák Csaba egri érsek mutatott be szentmisét Győrben a bencés öregdiák-találkozón

Az egykori bencés diákok május 20-án, szombaton tartott találkozója a győri Szent Ignác-templomban ünnepi szentmisével vette kezdetét, melyet a Czuczor Gergely-gimnáziumban 45 éve érettségizett Ternyák Csaba egri érsek mutatott be a bencés papokkal együtt.

2017. május 22. hétfő

Magyar fiatalok készítettek filmet a Fülöp-szigeteki gyerekek körében végzett misszióról

Bazsik Ádám és Huszár Domonkos, a ShoeShine alkotói közösség munkatársai a manilai forgatásról beszéltek a „Nyitott szívvel Isten tenyerén” című előadás-sorozat májusi alkalmán a pápai Szent Benedek-plébánián.

2017. május 22. hétfő

A zalavári bencés monostor ezeréves jubileumára készülnek

A zalavári és zalaapáti bencés és nemzeti értékek megmentését szolgáló konferenciát tartottak május 18-án a zalavári Várszigeten. A rendezvény a 2019-es millenniumi eseménysorozat előkészítő programja volt.

2017. május 22. hétfő

Szegeden vetítik a Faces of Love – A szeretet arcai Manilából című filmet

A Magyarországon működő ShoeShine alkotói közösség által készített film először hozza elérhető közelségbe Európa számára az ACAY misszió megrendítő szolgálatát Ázsiában. A filmet június 1. és 7. között mindennap 17 órakor vetítik a szegedi Belvárosi mozi Balázs Béla... »

2017. május 22. hétfő

Placid atya – Aki megjárta a Gulágot

A Széll Péter rendező által 2005-ben készített dokumentumfilmben az idén januárban, életének 101. évében elhunyt Olofsson Placid bencés szerzetes pap mesél az életéről, kiemelten arról a tíz esztendőről, amit a Gulágon töltött el rabságban, 1946 és 1955 között.

2017. május 21. vasárnap

Máriabesnyőre zarándokoltak a Boldogasszony Iskolanővérek

A Fatimai Szűzanya első jelenésének 100. évfordulóján, május 13-án a Boldogasszony Iskolanővérek közössége rendtartományuk idősebb nővéreivel együtt Máriabesnyőre zarándokolt, majd megtekintették a gödöllői királyi kastélyt.

2017. május 21. vasárnap

Jól szeretni tanultak – Családnapot tartott a Pannonhalmi Területi Apátság

A Pannonhalmi Területi Apátsághoz tartozó települések családjait, házas- és jegyespárokat hívtak lelkinapra május 20-án. Győrasszonyfán a kultúrház, az óvoda, iskola és a falu étterme adott otthont a találkozónak, kifejezve a településvezetés és a lelkipásztor jó... »

2017. május 20. szombat

tovább »