Tizenhárman vették fel a skapulárét a szatmári Mezőfényen

Mezőfény adott otthont július 15-én a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye skapulárécsoportjai találkozójának. A Szent Mihály-templomban, a Kármelhegyi Boldogasszony tiszteletére bemutatott szentmisében adtak hálát az elmúlt év kegyelmeiért, kérve a Szűzanya oltalmát és további... »

10:53

Agráregyetemistákat várnak a premontreiek gödöllői kollégiumába

A Gödöllői Premontrei Perjelség 2015-ben alapította meg a Norbertinum Premontrei Kollégiumot a Szent István Egyetem mellett.

2017. július 25. kedd

BoscoFeszt 2017 – A család jegyében Péliföldszentkereszten

Harmadik alkalommal tartották meg július 17. és 21. között Péliföldszentkereszten a Don Bosco Szaléziak, a Don Bosco Nővérek és a Szalézi Ifjúsági Mozgalom fiataljainak közös szervezésében a BoscoFeszt elnevezésű, fesztivál jellegű tábort, amelyen idén mintegy százhatvan fiatal vett... »

2017. július 24. hétfő

Megújult a váci piarista templom tetőzete

Az elmúlt két hónapban megújult Vácott a Szent Anna piarista (Örökimádás-) templom teteje. A csaknem 50 millió forint értékű beruházás anyagi hátterének nagy részét a Piarista Rend Magyar Tartománya biztosította, de a költségek nagyjából negyedét pályázati úton teremtették... »

2017. július 24. hétfő

Mindene volt a templom, a zene, a tanítás – Welther Teréz halálára

A miskolci Nagyboldogasszony-templom kriptájában helyezték örök nyugalomra július 18-án Welther Terézt, aki évtizedeken át volt a minorita templom kántora, a Szent Ferenc kórus karnagya.

2017. július 24. hétfő

Fogadalomújítás a Szatmári Irgalmas Nővérek közösségében

Az esztergomi Szatmári Irgalmas Nővérek éves lelkigyakorlata keretében, július 23-án újította meg hét évtizeddel ezelőtt, Szatmárnémetiben tett szerzetesi fogadalmát Ambrus Ilona M. Anzelma és Oláh Etelka M. Eusebia nővér.

2017. július 24. hétfő

Merjük megmutatni, miben vagyunk jók! – Tehetséggondozás a székesfehérvári ciszterci gimnáziumban

„Tehetséges szülő – tehetséges gyerek” címmel indított programot a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium, hagyományteremtő céllal. Endrey Irma és Endrey-Nagy Ágoston, a festőművész édesanya és írásaival, fényképeivel díjakat nyerő kilencedikes fia mutatkoznak be... »

2017. július 22. szombat

Pizzaballa ferences érsek: A tanúságtétel fogja megtartani a keresztényeket a Közel-Keleten

Pierbattista Pizzaballa OFM érsek, a jeruzsálemi latin pátriárkátus apostoli adminisztrátora, korábbi szentföldi ferences kusztos adott interjút a SIR olasz katolikus hírügynökségnek egy évvel kinevezése után.

2017. július 22. szombat

Egyetemista lányok jelentkezését várja a győri Szent József Diákotthon

A Győr-Újvárosban élő szervita nővérek által fenntartott Szent József Diákotthon várja a Győrben tanuló egyetemista lányok jelentkezését a 2017/2018-as tanévre.

2017. július 22. szombat

Giovanni Ausenda: A piarista rend története

A piarista rend ebben az évben ünnepli alapításának 400. és a rendalapító Kalazanci Szent József szentté avatásának 250. évfordulóját. Ebből az alkalomból ismertetjük Giovanni Ausenda olasz piarista (1911–1986) 1986-ban írt kötetét, mely magyarul 2003-ban jelent meg Ruppert József... »

2017. július 22. szombat

Irakban nehéz a holnapra gondolni – Interjú Luma Khudher domonkos nővérrel

Luma Khudher OP, az iraki Sienai Szent Katalinról Nevezett Domonkos Nővérek vezetőségének tagja idén Chicagóban, a Catholic Theological Union intézményben tanított. Az Illinois állambeli domonkos nővéreknél tett látogatása során Beth Murphyvel, a kongregáció kommunikációs vezetőjével... »

2017. július 21. péntek

Csíksomlyóra látogatott Klaus Johannis román államfő

Klaus Johannis román elnök július 18-i székelyföldi útja során ellátogatott a csíksomlyói kegytemplomba is. Az alábbiakban Bőjte Mihály OFM csíksomlyói házfőnök beszámolóját olvashatják a látogatásról.

2017. július 21. péntek

A szalézi központ erősíti az egységet a keresztények és a muszlimok között Albániában

A tiranai Don Bosco Központ, amelyet több mint ezer katolikus, ortodox és muszlim gyermek és tizenéves látogat, nagyszerű példa az együttélésre.

2017. július 21. péntek

Ünnep és szabadság – A Nyolc Boldogság közösség táborában

Július 18-ától 23-áig a Nyolc Boldogság közösség tábora zajlik a Nagykanizsa melletti Homokkomáromban. A zsákfalu, a rendház és a templom környezete, a természet háborítatlan nyugalma ideális helyszíne az elmélyülésnek. De játékra is bőven akad alkalom.

2017. július 21. péntek

A szerzetesi hivatást népszerűsítik a szalézi középiskolában a Fülöp-szigeteken

Makatiban, a Don Bosco Műszaki Intézetben elindítottak egy szerzetesi hivatás-népszerűsítő programot a tanév elején, mindössze három héttel a tanítás megkezdése után. Lehet, hogy ez nem tűnik logikusnak, de ha megismerjük indokaikat, megértjük, miért döntöttek így.

2017. július 21. péntek

„Ha Isten él benned, több nem kellhet” – Elindult a Csillagösvény missziós körút

Balatonboglárról indult útnak július 19-én Böjte Csabával a Balatoni Csillagösvény missziós körút, a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkórussal és a dévai gyerekekkel. Ötödik alkalommal járják be a Balaton környéki településeket, szereznek lelki és művészi élményt a lakosoknak... »

2017. július 20. csütörtök

A „Sándor-jelenség” – A szalézi jelenlét Magyarországon

Nádudvari Géza szalézi testvér, a Szent István királyról elnevezett Magyar Szalézi Tartomány ekonómusa a magyarországi szalézi jelenlétről írt az ANS nemzetközi szalézi hírügynökség oldalán.

2017. július 20. csütörtök

Megtalálták Szent Kolumba 6. századi celláját

A cella anyagából hatvan esztendővel ezelőtt vett minta évtizedekig egy cornwalli garázsban rejtőzött.

2017. július 19. szerda

Kármelhegyi Boldogasszony ünnepe Győrött

Július 16-án, Kármelhegyi Boldogasszony ünnepén Béri László Renátó OCD mutatott be ünnepi szentmisét a „Kármel ékességéről” elnevezett templomban. Az ünnepi szónok Bakos Rafael OCD házfőnök volt.

2017. július 19. szerda

A firenzei kármelita nővérek közel száz éve imádkoznak a kínai szaléziakért

Az első szalézi vértanú püspök, Versiglia Szent Alajos ideje óta, aki Kínában volt misszionárius a 20. század elején, a sarutlan kármelita nővérek firenzei kolostorukban imádkoznak a kínai tartományban működő szaléziakért.

2017. július 17. hétfő

tovább »