Muszlim nők élőláncot alkottak a Westminster hídon a terrorizmus elleni tiltakozás jeleként

Március 27-én öt percen át álltak Londonban, a hídon egymás kezét fogva muszlim nők, élőláncot alkotva ott, ahol néhány nappal korábban valaki az ő Istenük nevében terrortámadást követett el. Így tiltakoztak a terrorizmus ellen és bizonyították, nem pusztíthatja el az emberek... »

2017. március 28. kedd

Az angol püspökök imádságra buzdítottak a terrortámadás után – FRISSÍTVE

Számos egyházi elöljáró buzdított imára a tegnapi, március 22-i londoni terrortámadás után, amelynek három halálos áldozata és számos sérültje van; március 24-én pedig a különböző felekezetek képviselői együtt virrasztottak az áldozatokért a Westminster apátság északi... »

2017. március 26. vasárnap

Keresztények a Boko Haram fogságában – Napjainkban is zajlik a „Némaság” története

A nigériai Patience 25 éves volt és várandós, amikor a Boko Haram terroristái először elrabolták. Sok szenvedésen ment keresztül, szeretteit meggyilkolták, ő túlélte a borzalmakat, és elmeséli, mit tesznek a keresztényekkel az afrikai kalifátus emberei. Egy német újságírónő könyvet... »

2017. március 24. péntek

A szentszéki ENSZ-megfigyelő felemelte hangját a fegyver- és emberkereskedelem ellen

Óriási kihívás előtt állunk, amely megfelelő választ sürget – fogalmazott felszólalásában Bernardito Auza érsek március 15-én az ENSZ Biztonsági Tanácsának New York-i ülésén.

2017. március 18. szombat

Az örökimádás-kápolna mindent megváltoztatott a mexikói Juárezben

Az Észak-Mexikóban található Juárezt 2008 és 2010 között a világ egyik legveszélyesebb városának tartották a drogkereskedelemmel kapcsolatos erőszakos cselekmények miatt. Az örökimádás-kápolna azonban mindent megváltoztatott.

2017. március 16. csütörtök

Muszlim és keresztény vezetők Kairóban: Minden vallás egyenlő, minden hívő egyenrangú állampolgár

Március 1-jén zárult a kairói szunnita egyetem, az al-Azhar kétnapos konferenciája, melyen ötven országból a kereszténység és az iszlám vallás mintegy hatszáz képviselője vett részt és tett hitet az együttélés, egymás kölcsönös tisztelete mellett.

2017. március 10. péntek

Egyiptomban megöltek még egy kopt keresztényt – Több száz család elmenekült a fenyegetettség miatt

Az utóbbi két hétben közel kétszáz keresztény család hagyta el az északkelet-egyiptomi várost, El-Aríst, miután az Iszlám Állam terrorszervezet tagjai több kopt keresztényt is meggyilkoltak.

2017. február 25. szombat

Meggyilkoltak két kopt keresztényt Egyiptomban

Feltételezhetően iszlamista szélsőségesek gyilkoltak meg két kopt keresztényt a Sínai-félsziget forrongó északi részén – közölték február 22-én névtelenséget kérő egyiptomi biztonsági tisztségviselők.

2017. február 23. csütörtök

Papok és imám együtt laknak egy olasz városban

Asti városának 49 éves imámja, a Casablancában született Abdesszamád Latfaoui egy papi kongregáció, Szent József Asti Oblátusai házában lakik. Sűrű napjai végén ide tér haza.

2017. február 17. péntek

Muszlim fiatalok helyreállítottak egy Iszlám Állam által megrongált templomot Moszulban

A kalifátus megszállása alól a közelmúltban felszabadított iraki városban muszlim fiatalok egy csoportja rendbe hozta a dzsihadisták által megrongált Szeplőtelen Szűz Mária-templomot. Üzenni szerettek volna ezzel keresztény testvéreiknek, hogy térjenek haza.

2017. február 16. csütörtök

„Közelkép az iszlámról” – Könyvbemutatót tartottak a Párbeszéd Házában

Az Új Város Kiadó, a Fokoláre Mozgalom és a Sophia Egyetemi Intézet közreműködésével február 13-án Budapesten, a Párbeszéd Házában bemutatták a „Közelkép az iszlámról – Kultúra, vallás, politika” című könyvet.

2017. február 14. kedd

Magyarországon gyógyulhat két, merényletben megsérült egyiptomi kopt keresztény

A magyar kormány segítségével kezdődhet meg a decemberi kairói terrortámadásban megsebesült két kopt nő rehabilitációja a Honvéd Kórházban – nyilatkozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkára, Török... »

2017. február 9. csütörtök

Templomokba betörő iszlamistákat ítéltek el Németországban

Németországban január 30-án elítéltek nyolc radikális iszlamistát, akik templomokba és iskolákba törtek be, hogy pénzt szerezzenek Szíriába utazó dzsihadisták támogatására.

2017. január 31. kedd

Ferenc pápa részvéttáviratot küldött a québeci merénylet kapcsán

Hat ember meghalt és nyolcan megsebesültek a québeci iszlám kulturális központnál január 29-én este egy lövöldözésben, melyet a kanadai miniszterelnök, Justin Trudeau terrortámadásnak nevezett. Ferenc pápa részvéttáviratot küldött Gérald Cyprien Lacroix bíborosnak, Québec... »

2017. január 30. hétfő

Az Amerikai Egyesült Államok püspökei tiltakoznak Trump menekülteket sújtó rendeletei ellen

Az Amerikai Egyesült Államok püspökei közül többen tiltakoztak Donald Trump elnök menekülteket és bevándorlókat kirekesztő döntései ellen, közülük kiemeljük Joseph W. Tobin bíboros, newarki érsek és Blase J. Cupich bíboros, chicagói érsek írásait.

2017. január 30. hétfő

A pápa az olasz terrorelhárítókhoz: A maffia a halál kultúrája, amit le kell győzni!

Ferenc pápa január 23-án, hétfőn délben az Apostoli Palota Kelemen termében fogadta az olasz Maffiaellenes és Terrorelhárító Nemzeti Igazgatóság mintegy negyvenfős küldöttségét. Beszédében eltökéltségre, állhatatosságra, nemzetközi összefogásra buzdított.

2017. január 25. szerda

Levélben fordulnak Lahor érsekéhez egy bombatámadásban meghalt mártír fiú ügyében

A johannabadi katolikus közösség azzal a kéréssel fordult Lahor érsekéhez, tolmácsolja kérésüket Ferenc pápa felé, hogy engedélyezze az eljárás megindítását Akash Bashir, volt szalézi növendék mártíromságának ügyében.

2017. január 22. vasárnap

„Ez a kereszt ide tartozik” – Iraki templomok az Iszlám Állam pusztítása után

Irakban és Szíriában templomok és más keresztény épületek százait szentségtelenítette meg az Iszlám Állam, azonban az ott élő muszlimok segítő jobbot nyújtanak keresztény felebarátaiknak a nehéz időkben.

2017. január 19. csütörtök

A szír katolikus pátriárka Budapesten: Egy dráma közepén élnek a közel-keleti keresztények

III. József Ignác antiochiai szír katolikus pátriárka tartott előadást a közel-keleti keresztények helyzetéről, szenvedéseiről január 11-én, szerdán Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében.

2017. január 12. csütörtök

Az al-Azhar szunnita központ főimámja személyesen köszöntötte a kopt pátriárkát karácsony alkalmából

Ahmad et-Tajjeb főimám január 4-én látogatást tett II. Tavadrosz (Teodor) kopt pátriárkánál Kairóban, és köszöntötte őt karácsony alkalmából, melyet a kopt ortodox egyház január 7-én ünnepelt.

2017. január 12. csütörtök

tovább »