Levélben fordulnak Lahor érsekéhez egy bombatámadásban meghalt mártír fiú ügyében

A johannabadi katolikus közösség azzal a kéréssel fordult Lahor érsekéhez, tolmácsolja kérésüket Ferenc pápa felé, hogy engedélyezze az eljárás megindítását Akash Bashir, volt szalézi növendék mártíromságának ügyében.

2017. január 22. vasárnap

„Ez a kereszt ide tartozik” – Iraki templomok az Iszlám Állam pusztítása után

Irakban és Szíriában templomok és más keresztény épületek százait szentségtelenítette meg az Iszlám Állam, azonban az ott élő muszlimok segítő jobbot nyújtanak keresztény felebarátaiknak a nehéz időkben.

2017. január 19. csütörtök

A szír katolikus pátriárka Budapesten: Egy dráma közepén élnek a közel-keleti keresztények

III. Ignác József antiochiai szír katolikus pátriárka tartott előadást a közel-keleti keresztények helyzetéről, szenvedéseiről január 11-én, szerdán Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében.

2017. január 12. csütörtök

Az al-Azhar szunnita központ főimámja személyesen köszöntötte a kopt pátriárkát karácsony alkalmából

Ahmad et-Tajjeb főimám január 4-én látogatást tett II. Tavadrosz (Teodor) kopt pátriárkánál Kairóban, és köszöntötte őt karácsony alkalmából, melyet a kopt ortodox egyház január 7-én ünnepelt.

2017. január 12. csütörtök

Erdő Péter bíboros a katolikus–ortodox fórumon: Ma is szükség van a Jézussal való találkozásra

Január 11-én, szerdán Erdő Péter bíboros előadást tartott az V. Európai Katolikus–Ortodox Fórumon, amelyre Párizsban gyűltek össze január 9. és 12. között az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) tagjai és az európai ortodox egyházak vezetői.

2017. január 12. csütörtök

Erdő Péter bíboros a katolikus–ortodox fórumon: Európának szüksége van Krisztusra és az Egyházra

Január 9. és 12. között Párizsban tartják az V. Katolikus–Ortodox Európai Fórumot az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) szervezésében. Erdő Péter bíboros tartotta a tanácskozás egyik bevezető előadását.

2017. január 10. kedd

„Ismerjük az ima erejét” – A gízai kopt püspök a keleti ortodox karácsonyról

Ferenc pápa vízkereszt napján az Úrangyala imádság után megemlékezett a keleti ortodox egyházakról, amelyek a Julián-naptár szerint január 7-én ünneplik a karácsonyt. Ez alkalomból készített interjút a Vatikáni Rádió Antoniosz Azíz Minával, Gíza kopt ortodox püspökével.

2017. január 9. hétfő

Egy szíriai örmény katolikus templom tabernákulumának fedőlapját állítják ki Budapesten

Egy, az Iszlám Állam terroristái által megsemmisített szíriai templomból származó ereklyét ajándékozott az Örmény Katolikus Egyház Magyarországnak.

2017. január 8. vasárnap

Helyreállították a kairói Szent Márk kopt székesegyházat a decemberi terrortámadás után

Az egyiptomi hadsereg mérnöki egységének köszönhetően rövid idő alatt végeztek a Szent Márk-katedrális és az ahhoz csatlakozó Szent Péter és Pál-kápolna helyreállítási munkálataival. A kápolnában december 11-én egy öngyilkos merénylő 27 emberéletet oltott ki a reggeli szentmise... »

2017. január 7. szombat

Párizsban rendezik meg az 5. Katolikus–Ortodox Európai Fórumot

Január 9. és 12. között a francia fővárosban tartják az 5. Katolikus–Ortodox Európai Fórumot az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) szervezésében.

2017. január 4. szerda

Az anatóliai apostoli helynök a törökországi helyzetről

Paolo Bizetti anatóliai apostoli helynök január 2-án nyilatkozott a Vatikáni Rádiónak a törökországi helyzetről.

2017. január 3. kedd

Segítséget kér a Jemenben elrabolt Tom atya

December 26-án videoüzenetet tettek közzé a világhálón, amelyben a március 4-én elrabolt Tom Uzhunnalil indiai szalézi kéri Ferenc pápát és az indiai kormányt, hogy tegyenek erőfeszítéseket mielőbbi kiszabadítására, mert orvosi ellátásra szorul.

2016. december 28. szerda

Gyertyagyújtás Budapesten az üldözött keresztényekért

Szentmisével, majd pedig gyertyagyújtással emlékeztek az üldözött és kopt keresztényekre december 20-án, este a Szent István-bazilikában.

2016. december 20. kedd

Ferenc pápa együttérzését fejezte ki a törökországi orosz nagykövetet gyászolókkal

Fegyveres merényletben életét vesztette december 19-én, hétfőn este Oroszország ankarai nagykövete. A támadás az ankarai kortárs művészetek galériájában történt, ahol Andrej Karlov nagykövet éppen nyitóbeszédét mondta az „Oroszország török szemmel” című... »

2016. december 20. kedd

Ferenc pápa részvéttáviratot küldött Berlin érsekének

Ferenc pápát mélyen megrázta a december 19-én történt szörnyű berlini erőszakcselekmény, amelyben többen életüket vesztették és sokan megsérültek. A szentatya nevében Pietro Parolin bíboros, államtitkár részvéttáviratot küldött Berlin érsekének.

2016. december 20. kedd

Reinhard Marx bíboros az összetartásra hív a berlini támadás után

Az Európai Unió Püspöki Konferenciáinak Bizottságát (COMECE) és a német püspöki konferenciát vezető bíboros december 20-án délelőtt nyilatkozatot adott ki az előző este egy berlini karácsonyi vásárnál elkövetett, tucatnyi halálos áldozatot követelő támadással... »

2016. december 20. kedd

A nigériai keresztényeket a világ harmadik legveszélyesebb terrorszervezete üldözi

2006 és 2014 között több mint 12 ezer keresztényt öltek meg, közel kétezer templomot romboltak le, és a kitelepítettek száma elérte a 1,4 milliót Nigériában – tájékoztatta Joseph Bagobiri, Kafanchan püspöke a Szükséget Szenvedő Egyház képviselőit a szervezet római központjában... »

2016. december 19. hétfő

Erdő Péter bíboros kifejezte részvétét II. Tavadrosznak a kairói merénylet után

Erdő Péter bíboros levélben fejezte ki részvétét II. Tavadrosz pátriárkának a kairói kopt keresztény székesegyháznál december 11-én elkövetett merénylet miatt. Az alábbiakban közzétesszük a főpásztor levelét.

2016. december 14. szerda

A saría tiltja a templomok elleni támadásokat – Az egyiptomi nagymufti elítélte a kairói merényletet

A december 11-i, huszonöt áldozatot követelő robbantás után az egyiptomi nagymufti hangsúlyozta, hogy a saría tiltja a templomok elleni támadásokat.

2016. december 13. kedd

Ferenc pápa: Engedjük, hogy magával ragadjon minket az örvendezés!

December 11-én, advent harmadik vasárnapján Ferenc pápa az igazi keresztény örömről elmélkedett, az úrangyala elimádkozása után pedig megemlékezett a Szíriában, Aleppóban élőkről, a hétvégi terrorcselekmények áldozatairól, valamint külön köszöntötte a hitoktatókat és a... »

2016. december 11. vasárnap

tovább »