Szent István király ünnepe Székesfehérváron

Spányi Antal megyéspüspök főcelebrálásával mutattak be ünnepi szentmisét Székesfehérváron augusztus 20-án. A főpásztor megáldotta az új kenyeret, és köszönetet mondott Székesfehérvár Önkormányzatának az üldözött iraki keresztények megsegítésére nyújtott... »

2017. augusztus 21. hétfő

Szent István királyra emlékeztek a nagyváradi egyházmegyében

A magyarok apostoli királya, Szent István Biharon, Nagyvárad közelében alapított püspökséget 1010 táján. Ennek utóda, a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye, melynek területén ünnepi megemlékezéseket tartottak augusztus 19-én és 20-án.

2017. augusztus 21. hétfő

Szent István királyt ünnepelték Kalocsán

Augusztus 20-án a kalocsai Nagyboldogasszony-főszékesegyházban emlékeztek Szent István királyra, Magyarország fővédőszentjére, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye védőszentjére. Az ünnepi szentmisét bemutatta és szentbeszédet mondott Bábel Balázs érsek.

2017. augusztus 21. hétfő

A székesegyház búcsúját ünnepelték Nagyváradon

Programsorozattal készült Nagyboldogasszony ünnepére a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye. A székesegyház búcsúját háromnapos lelkigyakorlat, valamint augusztus 14-én este a helyi görögkatolikus közösséggel közösen végzett körmenet előzte meg.

2017. augusztus 21. hétfő

A hitre építeni – Szent István ünnepe Szombathelyen

István király példát mutatott a magyarságnak, hogy a hitre kell építeni az életünket és nemzetünk jövőjét – mondta augusztus 20-i szentbeszédben Székely János megyéspüspök Szombathelyen. Az ünnepen a főpásztor megáldotta az új kenyeret.

2017. augusztus 21. hétfő

A Szent István király tiszteletére emelt 110 éves templom búcsúját ünnepelték Makrancon

Augusztus 20-án a felvidéki Makrancon a Szent István-napi búcsút Bartko Elek somodi plébános, címzetes esperes vezette, akit a szentmise elején köszöntöttek hetvenedik születésnapja alkalmából – tájékoztatott Gábor Bertalan szepsi esperes, plébános.

2017. augusztus 21. hétfő

Böjte Csaba a Magyarok kenyere ünnepségen: A világot az igenek, a bizalom és a hit viszi előre

A világot az igenek, a bizalom és a hit viszi előre – hangsúlyozta Böjte Csaba OFM augusztus 20-án, vasárnap Pécsett, a „Magyarok kenyere” elnevezésű jótékonysági program központi ünnepségén.

2017. augusztus 20. vasárnap

Megtérésre és megújulásra hívott Veres András Budapesten államalapító szent királyunk ünnepén

Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét augusztus 20-án, államalapító Szent István királyunk ünnepén Budapesten, a Szent István-bazilika előtti zsúfolásig megtelt téren. A szentmise szónoka Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke volt.

2017. augusztus 20. vasárnap

Érseki szentmisével ünnepelték a kalocsai Szent István-templom búcsúját

Augusztus 19-én tartották a kalocsai Szent István király-templom búcsúját. Az ünnepi szentmise főcelebránsa és szónoka Márfi Gyula veszprémi érsek volt – tájékoztatott Fülöp Ernő.

2017. augusztus 20. vasárnap

Az öröm a keresztény ember viselete – Böjte Csaba ünnepi gondolatai Szent István királyról

Idén Szent István király ünnepén a budapesti bazilikánál Böjte Csaba ferences szerzetes tesz tanúságot hitéről, életéről. Ezúttal az ünnepről, a megmaradásról, az örömről és természetesen Szent István király példájáról beszélgettünk vele.

2017. augusztus 19. szombat

Szent István király ünnepe Pécsett

A Pécsi Püspökség is Szent Istvánra emlékezik augusztus 20-án. Látható lesz a király csontereklyéje a bazilikában, és az ingyenes idegenvezetések középpontjában is az államalapító király személye áll.

2017. augusztus 19. szombat

Szent István-emlékérem és -díj átadása Székesfehérváron

A Szent István-emlékérmet és -díjat idén Benkő Ágota, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének korábbi elnöke vehette át augusztus 17-én, a székesfehérvári Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban tartott ünnepségen. A díjazottat Spányi Antal püspök, a díj... »

2017. augusztus 19. szombat

Egyházi személyeket tüntettek ki nemzeti ünnepünk alkalmából

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át augusztus 20-a alkalmából a Pesti Vigadóban 2017. augustus 18-án.

2017. augusztus 18. péntek

Nagyboldogasszony ünnepe egyházmegyéinkben – FRISSÍTVE

Augusztus 15-én Szűz Mária mennybevételét ünnepelte az Egyház. A püspöki székhelyek ünnepi szertartásairól adunk körképet.

2017. augusztus 18. péntek

Visszahelyezték Don Bosco ellopott ereklyéjét

Az olaszországi Colle Don Boscóban augusztus 16-án visszahelyezték őrzési helyére, a bazilikában, Bosco Szent János ereklyéjét, amelyet júniusban loptak el.

2017. augusztus 18. péntek

Új versszakokkal bővült az „Isten, hazánkért térdelünk elődbe” kezdetű ének

Az egyik legismertebb népénekünk a magyar szenteket sorba vevő, „Isten, hazánkért térdelünk elődbe” kezdetű ének. Mentes Mihály papköltő eredetileg négy versszakos költeményét három további versszakkal bővítették ki augusztus 20-ra készülve Pannonhalmán.

2017. augusztus 17. csütörtök

Tizenötezren vettek részt Máriapócson a Nagyboldogasszony-búcsún

Az ifjúsági gyalogos zarándoklat Nagyváradról érkezett háromszázötven résztvevőjével ünnepelték meg Máriapócson a kétnapos Nagyboldogasszony-búcsút augusztus 12-13-án. Az ünnepen két fiatal papnövendéket, Grunda Dávidot és Szirmai Mátét alszerpappá szenteltek.

2017. augusztus 17. csütörtök

Nagyboldogasszony ünnepe az egri szemináriumban

Szemináriumi elöljárók, tanárok és az egri papság képviselői együtt ünnepeltek Nagyboldogasszonykor. A Papnevelő Intézet kápolnájában bemutatott augusztus 15-i szentmise búcsúi szónoka Linczenbold Levente volt.

2017. augusztus 17. csütörtök

Búcsúi szentmisét mutatott be Székely János püspök Nován

Augusztus 13-án, vasárnap Nován búcsúi szentmisét mutatott be Székely János szombathelyi megyéspüspök.

2017. augusztus 17. csütörtök

Ökumenikus istentiszteletet tartanak Budapesten augusztus 20. előestéjén

Ökumenikus istentiszteletet tartanak egyházi vezetők augusztus 19-én, szombaton, az államalapítás ünnepének előestéjén Budapesten, a Szilágyi Dezső téri református templomban – közölte a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) az MTI-vel.

2017. augusztus 17. csütörtök

tovább »