Újrakoronázták a Fatimai Szűzanya szobrát Balatonfűzfőn

December 7-én, Szeplőtelen Fogantatás főünnepének előestéjén a balatonfűzfői plébániatemplomban mutatott be szentmisét Márfi Gyula veszprémi érsek. A főpásztor a szertartás keretében megáldotta a Fatimai Szűzanya szobrának felújított koronáját és újrakoronázta a... »

14:40

Karácsonyi készület a görögkatolikus fiatalok budapesti klubjában

A karácsonyi készület jegyében zajlott a budapesti Görögkatolikus Fiatalok Clubja (GrFC) december 12-i összejövetele. Az elmélkedést Szocska Ábel nyíregyházi apostoli kormányzó vezette.

12:22

Ami önnek élelmiszer, az másnak ajándék – Elindult az „Adni öröm!” kampány

December 14-én elkezdődött a SPAR Magyarország és kiemelt stratégiai partnere, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat – immár 21. alkalommal szervezett – „Adni öröm!” elnevezésű jótékonysági kezdeményezése. A december 19-ig tartó karácsonyi adományozási akció indulását idén... »

10:48

„Ha kisült már, ide véle…” – Mesealmás

Sorozatunkban hagyományos, valamint újabb, talán sokak számára ismeretlen ünnepi recepteket adunk közre. Ezzel is szeretnénk hozzájárulni az örömteli készülődéshez, a családi hagyományok ápolásához.

2017. december 14. csütörtök

Megnyílt a jászolkiállítás a veszprémi Szaléziánumban

Immár harmadik alkalommal rendezték meg a veszprémi Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központban a „Betlehemi jászol” című kiállítást a Magyar Kézműves Alapítvánnyal együttműködve. A december 9-én megnyitott kiállítást január 6-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

2017. december 14. csütörtök

A Szeplőtelen Fogantatást köszöntötték a körmendi Immaculata-szobornál

December 8-án, a Szeplőtelen Fogantatás főünnepén egy régi hagyományt felelevenítve a körmendi hívek imádkozva kivonultak az Árpád-házi Szent Erzsébet-plébániatemplomtól a város főterén álló Immaculata-szoborhoz. Az ünnepségen részt vett Székely János megyéspüspök is.

2017. december 14. csütörtök

Ha egy barát a barátod – Olvasóink ötletei szerzetesek és papok megajándékozására

Olvasóink javaslatait adjuk közre, melyekkel kiegészítették nemrég megjelent cikkünket – újabb ötletek, mit adhatunk szerzetes és pap barátainknak, rokonainknak ajándékba.

2017. december 13. szerda

ANGYAL a Lehel téren – Rekordszámú pap várja a gyónni vágyókat az Árpád-házi Szent Margit-templomban

A Regnum Marianum és a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templom közössége „Adventi és Nagyböjti Gyónási Alkalmat”, azaz ANGYAL-t szervez december 20-án, 18 órától a budapesti Lehel téri templomban.

2017. december 13. szerda

Lovasszekéren a Mikulással Máriapócson

A máriapócsi Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolába lovasszekérrel érkezett a Mikulás december 6-án. A jó gyermekek utazhattak is vele egy kicsit.

2017. december 13. szerda

A Szűzanya Szápáron

Megáldották a plébánia felújított épületét, valamint a falu újonnan létesült Szűzanya-szobrát december 9-én a Veszprém megyei Szápáron. A falu közepén felállított szobor egy helyi lakos, Szabó Jenő felajánlása, talapzata közadakozásból épült.

2017. december 13. szerda

A Szent Kristóf Ház lakóinál tett adventi látogatást Spányi Antal püspök

Fenyőfával ajándékozta meg a Szent Kristóf Ház fogyatékkal élő gondozottjait Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök és Smohay András, a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum igazgatója december 12-én.

2017. december 13. szerda

Segíts, hogy segíthessenek! – Megnyílt a karitászvásár Szegeden

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász immáron huszonnegyedik alkalommal szervezett adventi vásárt a Szegedi Nagyáruház földszintjén. A bevételből a szeretetszolgálat ezúttal is a nehéz sorsú családok tűzifavásárlásához járul hozzá, illetve hajléktalan embertársainknak nyújt... »

2017. december 13. szerda

Adventi gyertyagyújtás az ELTE Savaria Egyetemi Központban

December 5-én adventi gyertyagyújtásra gyűlt össze az ELTE Savaria Egyetemi Központ közössége. Az ünnepségen Németh István rektorhelyettes mondott köszöntőt, majd Németh Norbert egyetemi lelkész megáldotta az egyetemi központ adventi koszorúját.

2017. december 13. szerda

Hátrányos helyzetű gyermekeknek tartottak Mikulás-ünnepséget Vácott

December 8-án délelőtt Mikulás-ünnepséget szervezett az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága (EKIF) a váci püspöki palotában hátrányos helyzetű első és második osztályos gyermekeknek, akik a nógrádi térségből érkeztek Vácra.

2017. december 13. szerda

Ferenc pápa a Guadalupei Szűzanya ünnepén: Védjük meg népeinket az ideológiai gyarmatosítástól!

December 12-én este hat órakor a Szentatya ünnepi szentmisét mutatott be a Szent Péter-bazilikában a Guadalupei Boldogságos Szűz Máriának, Mexikó, Amerika és a Fülöp-szigetek védőszentjének tiszteletére.

2017. december 13. szerda

Szent Márton szülővárosából érkezett vendégekkel együtt ünnepeltek a pozsonyi dómban

Pozsonyban, a Szent Márton-székesegyházban december 11-én főpásztori szentmisét ünnepeltek Szent Márton püspök tiszteletére. Ez alkalommal koncert keretében mutatták be az „Énekek Szent Márton püspök tiszteletére” című énekeskönyvet.

2017. december 12. kedd

Advent második hétvégéje a felvidéki Nagykaposon

Szentségimádással, ökumenikus áhítattal, gyertyagyújtással és koncerttel ünnepeltek Nagykaposon december 9–10-én.

2017. december 12. kedd

Szent Miklóst ünnepelték a gyermekek a róla elnevezett nyíregyházi intézményben

Nyíregyházán, a Szent Miklós Görögkatolikus Óvodában is járt a Mikulás december 6-án. Az általános iskolások műsort adtak a szent püspök tiszteletére, majd a gimnazistákkal együtt ünnepi liturgián vettek részt.

2017. december 12. kedd

Őrzik a betlehemezés hagyományát Kisbajcson

Őseink hagyományát követve idén is házról házra járva viszik a kisded Jézus örömhírét Kisbajcson a helyi ministránsokból és fiatalokból álló betlehemező csoport tagjai.

2017. december 12. kedd

Úton Betlehembe – Karácsonyváró családi programot rendezett a Hajdúdorogi Főegyházmegye Debrecenben

Idén új helyszínen rendezte meg a Hajdúdorogi Főegyházmegye az „Úton Betlehembe” elnevezésű karácsonyváró programját december 10-én. Az adventi vásárnak a debreceni érseki hivatal adott helyet, ahol finomságokkal és koncerttel is várták az érdeklődőket.

2017. december 12. kedd

tovább »