Örökfogadalom a győrújbaráti alexiánusoknál

Vendrey Leó testvér december elején tette le örökfogadalmát Győrújbaráton Daniel McCormick provinciális jelenlétében.

2017. január 16. hétfő

A békés lelkű Piroska-Eiréné, Szent László király leánya

Január 14-én Sághy Marianne, a CEU oktatója tartott előadást az isztambuli Magyar Intézetben Piroskáról, Szent László leányáról, akit szentként tisztel a görögkatolikus egyház, majd ezt követően Bulai Anton OFM magyar nyelvű szentmisét mutatott be a magyar királyi házból származó... »

2017. január 15. vasárnap

A doni katasztrófa magyar áldozataira emlékeztek

Katonai tiszteletadással egybekötött, Bíró László tábori püspök főcelebrálásával megtartott szentmisén emlékeztek a Magyar Királyi 2. Honvéd Hadsereg Don-kanyarban elhunyt katonáira január 12-én a budavári Nagyboldogasszony-templomban.

2017. január 12. csütörtök

Az al-Azhar szunnita központ főimámja személyesen köszöntötte a kopt pátriárkát karácsony alkalmából

Ahmad et-Tajjeb főimám január 4-én látogatást tett II. Tavadrosz (Teodor) kopt pátriárkánál Kairóban, és köszöntötte őt karácsony alkalmából, melyet a kopt ortodox egyház január 7-én ünnepelt.

2017. január 12. csütörtök

Több tízezer családot segített a Katolikus Karitász karácsonykor

A Katolikus Karitász az elmúlt karácsonyi időszakban országszerte több mint 15 ezer családhoz juttatott el élelmiszercsomagot. Emellett a gyermekeknek ajándékokkal is készültek az önkéntesek, valamint ezer fenyőfát is szétosztottak a rászoruló családoknak.

2017. január 11. szerda

A Bódva patak szentelése Edelényben – KÉPRIPORT

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban január 6-án, a vízkereszti ünnepi liturgia után Marincsák László parókus, óvodalelkész és Kovács Lajos parókus, hitoktató-iskolalelkész vízszentelést végezve megáldotta a Bódva patak vizét.

2017. január 11. szerda

Békesség e háznak! – Fehérváry Jákó OSB a házszentelés hagyományáról

Fehérváry Jákó bencés szerzetes, teológus írása a házszentelés hagyományáról.

2017. január 10. kedd

A kisteleki „háromkirályok” meghódították a Vatikánt

A Nemzetközi Ökocivilizációs és Betlehemes Verseny győztesei, a Kisteleki Betlehemezők három tagja Rómába látogatott december 29-től január 4-ig. Ferenc pápa meghívására részt vettek a január 1-jén, Isten anyjának ünnepén bemutatott szentmisén a Szent Péter-bazilikában.

2017. január 10. kedd

Vízkereszt ünnepe a győri székesegyházban – KÉPRIPORT

Január 6-án, vízkereszt ünnepén Veres András megyéspüspök mutatott be ünnepi szentmisét Győrben, a Nagyboldogasszony-székesegyházban. A liturgia elején került sor a vízszentelés szertartására, majd a jelenlévők meghintésére.

2017. január 10. kedd

Megszentelték a Balaton vizét – KÉPRIPORT

Urunk megkeresztelkedésének ünnepén, január 8-án, vasárnap Kiss Domonkos bencés szerzetes Balatonudvarinál megszentelte a Balaton vizét.

2017. január 9. hétfő

300 éve könnyezett a sajópálfalai Mária-kép – Megkezdődött a tricentenáriumi emlékév

A Szentlélek görögkatolikus templomban őrzött Istenszülő-kép könnyezésének 300. évfordulója alkalmából emlékév kezdődött a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajópálfalán január 7-én.

2017. január 9. hétfő

Szocska Ábel nyíregyházi apostoli kormányzó szentelte meg a Tiszát Timáron

Január 6-án Szocska A. Ábel apostoli kormányzó a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen szent liturgia keretében szentelte meg a Tiszát.

2017. január 9. hétfő

„Ismerjük az ima erejét” – A gízai kopt püspök a keleti ortodox karácsonyról

Ferenc pápa vízkereszt napján az Úrangyala imádság után megemlékezett a keleti ortodox egyházakról, amelyek a Julián-naptár szerint január 7-én ünneplik a karácsonyt. Ez alkalomból készített interjút a Vatikáni Rádió Antoniosz Azíz Minával, Gíza kopt ortodox püspökével.

2017. január 9. hétfő

Évkezdő koncertet tartottak a bécsi Pázmáneumban

Ötödik alkalommal hívta évkezdő koncertre magyar és osztrák vendégeit a bécsi Pázmáneum, valamint személy szerint Varga János rektor vízkereszt ünnepére, január 6-ára.

2017. január 9. hétfő

Megáldották a családokat a Margit körúti ferencesek

Urunk megkeresztelkedésének ünnepén, január 8-án a budapesti Margit körúti ferences templomban az esti fél nyolcas szentmise után külön áldásban részesítették a családokat a Családok Jézusban Közösség kezdeményezésére.

2017. január 9. hétfő

A Kormorán zenekar adott vízkereszti koncertet Szegeden

Vízkereszt alkalmából tartottak koncertet január 6-án a Gál Ferenc Főiskola Klebelsberg-termében.

2017. január 9. hétfő

Ferenc pápa: Melegítse fel szívünket az Úr, hogy segíteni tudjuk a hidegtől szenvedőket!

A szentatya január 8-án, a déli Mária-imádság előtt a nyilvános működésére irányuló Jézus stílusára hívta fel a figyelmet: a keresztényeknek is szelíden és állhatatosan, kiabálás és szidalmazás, pökhendiség és erőszak nélkül kell hirdetniük az evangéliumot.

2017. január 8. vasárnap

A jel megváltoztatja az életünket – vízkereszt ünnepe Debrecenben

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök mutatott be szentmisét vízkereszt ünnepén a debreceni Szent Család-templomban

2017. január 8. vasárnap

Ferenc pápa: Szeretek arra gondolni, hogy Jézus első prédikációja a sírás volt!

Január 8-án, Jézus megkeresztelkedésének ünnepén a szentatya huszonnyolc újszülöttet keresztelt meg a Sixtus-kápolnában bemutatott szentmisén. Rövid, rögtönzött beszédét teljes egészében közöljük.

2017. január 8. vasárnap

A Sajót is megszentelték vízkeresztkor

Orosz Atanáz megyéspüspök vízkereszt ünnepén a Sajópetriben tartott ünnepi Szent Liturgia után a Sajó vizét szentelte meg.

2017. január 8. vasárnap

tovább »