A győri Könnyező Szűz Mária

A győri székesegyház kegyképén látható Szűzanya 1697. március 17-én reggel véres könnyeket hullatott. Az évfordulóhoz kapcsolódva minden évben sokan elzarándokolnak a Könnyező Szűzanyához. A győri kegykép történetét idézzük fel az alábbiakban.

2018. március 16. péntek

Kérjük áldását egész életünkre – Ifjúsági zarándoklat Győrben a Könnyező Szűzanya tiszteletére

A Győri Egyházmegye első alkalommal hívta zarándoklatra oktatási intézményeinek diákjait. A győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban március 10-én tartott találkozót a Könnyező Szűzanya tiszteletére ajánlották fel. A szentmisét Veres András főpásztorral ünnepelte a fiatalok sokasága.... »

2018. március 11. vasárnap

Ferenc pápa fiatalokra bízta a nagypénteki római keresztút elmélkedéseinek megírását

Tekintettel a közelgő, fiatalokról szóló püspöki szinódusra, Ferenc pápa fiatalokat kért fel, hogy írják meg az idei római, nagypénteken, március 30-án a Colosseumnál, a Szentatya vezetésével tartandó keresztút elmélkedéseit – közölte Greg Burke szentszéki szóvivő március... »

2018. március 10. szombat

Húsvéthétfőig kódolatlanul érhető el a Bonum TV műsora a MinDig TV-n

Március 5. és április 2. között kódolatlanul érhető el a Bonum TV csatorna az Antenna Hungária MinDig TV rendszerén – jelentette be március 5-én a műsorszolgáltató cég. A csatorna élőben közvetíti a római colosseumi keresztutat és az Erdő Péter bíboros, prímás által vezetett... »

2018. március 8. csütörtök

Szent II. János Pál pápa és Szent Fausztina ereklyéje kerül Egyekre

Az egyeki plébániaközösség égi pártfogója Szent József. 2018-ban, az egyházközség jubileumi évében teljesül a hívek kérése, hogy Szent József oltalma mellett két kortárs szent pártfogásába is kerüljön közösségük. Az ereklyéket április 8-án, az irgalmasság vasárnapján... »

2018. március 6. kedd

Boldogságos Szűz Mária, az Egyház Anyja – Ferenc pápa új ünnepet rendelt el

Ferenc pápa elrendelte a Boldogságos Szűz Máriának, az Egyház Anyjának kötelező emléknapját, melyet a liturgiában pünkösdvasánap utáni hétfőn fogunk ünnepelni. Az új liturgikus emléknapról Kovács Zoltán mariológus írt elemzést.

2018. március 4. vasárnap

Nőnapi nyereményjátékot hirdet a Pécsi Egyházmegye – Mária Magdolna a középpontban

A pécsi püspökség idén is meghirdeti nőnapi nyereményjátékát. Ebben az évben Bűnbánó Szent Mária Magdolna személye kerül a középpontba. A róla szóló írás tartalmazza a választ arra a hét kérdésre, amelyeket egy héten keresztül napról napra tesz közzé a Pécsi Egyházmegye... »

2018. március 1. csütörtök

Romániában is munkaszüneti nap lesz nagypéntek

A bukaresti parlament által február 28-án megszavazott törvénymódosítás szerint nagypéntek Romániában is munkaszüneti nap lesz.

2018. február 28. szerda

Mi van a nyúlon túl? – Múzeumpedagógiai foglalkozások a pécsi püspökségen

Húsvétváró múzeumpedagógiai foglalkozást szervez a pécsi püspökség a 7–11 éves gyermekeknek. Az egyéni jelentkezéseket március 24-re várják, de csoportok számára előzetes időpont-egyeztetéssel az egész nagyböjti időszak alatt elérhető a foglalkozás.

2018. február 20. kedd

A megszentelt élet napja Muzslyán

A Nagybecskereki Egyházmegye szerzetesei a közép-bánsági Muzslyán találkoztak február 2-án.

2018. február 20. kedd

Hamvazószerda egyházmegyéinkben – FRISSÍTVE

Február 14-én, hamvazószerdán a püspöki székhelyeken is szentmisével, illetve a hamvazás szertartásával kezdődött meg a húsvéti készület negyven napja, a nagyböjt.

2018. február 19. hétfő

Ferenc pápa liturgikus programja márciusban és áprilisban

A Pápai Liturgikus Szertartások Hivatala február 15-én közzétette a Szentatya által bemutatott szertartások rendjét a soron következő két hónapra.

2018. február 17. szombat

Hamvazószerdai szentmise a jánosházi katolikus iskolában

Február 14-én, hamvazószerdán a tanítási nap kezdetén Böjti Balázs káplán szentmisét mutatott be a jánosházai Szent Imre Általános Iskolában.

2018. február 16. péntek

Szent Valentin hamvazószerdája – szerelmesek miséje a ferenceseknél

Február 14-én, hamvazószerdán és Valentin-napon párok és egyedülállók százai vettek részt a szerelmesek miséjén Budapesten, az országúti ferences templomban, a Margit körúton.

2018. február 15. csütörtök

Hamvazószerda a határon túli magyar egyházmegyékben

Lépjünk Krisztus nyomába, és vállaljuk, amit Isten kijelölt számunkra – buzdította a híveket Schönberger Jenő szatmári megyéspüspök február 14-én, a hamvazószerdán bemutatott szentmisén. Nagyváradon, valamint a felvidéki Szepsiben is hamvazással kezdték el a böjti... »

2018. február 15. csütörtök

Nagyböjti napló – Online lelkigyakorlatra hív a Laudetur Kiadó

Az év leghosszabb és legjelentősebb lelkigyakorlata a nagyböjt, mert az Egyház életünk legnagyobb titkára készít fel bennünket. „Nagyböjti napló” címmel negyvennapos online lelkigyakorlatra hívja olvasóit és minden hívőt a Laudetur Kiadó.

2018. február 10. szombat

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe egyházmegyéinkben – FRISSÍTVE

Február 2-án ünnepli az Egyház Urunk bemutatását a templomban. Gyertyaszentelő Boldogasszonyt 1997-ben nyilvánította a megszentelt élet napjává Szent II. János Pál pápa. Egyházmegyéinkben püspöki szentmisét mutattak be ezen a napon a megszentelt élet képviselőinek... »

2018. február 8. csütörtök

Böjti gondolatok sms-ben

A Görögkatolikus Egyház rövid és tartalmas lelki gondolatokkal kívánja gazdagítani a böjti időszakok mindennapjait telefonon és webes felületeken.

2018. február 6. kedd

Szentségimádás a veszprémi bazilikában

Szentségimádást tartottak Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, február 2-án a veszprémi Szent Mihály-főszékesegyházban. Az engesztelésül meghirdetett imaórát Nagy Károly, a bazilika plébánosa vezette.

2018. február 6. kedd

A megszentelt élet ünnepe a határon túli magyar egyházmegyékben

Szent II. János Pál pápa február másodikát, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepét a megszentelt élet napjává rendelte, ezen a napon az egész világegyházban hálát adnak Istennek a szerzetesi hivatásokért. Így tettek a határon túli magyar egyházmegyékben is.

2018. február 6. kedd

tovább »