A Fájdalmas Anya búcsúját ünnepelték Egerben

Szeptember 16-án tartották Egerben a Fájdalmas Anya nagy múltú búcsúját az egykori szervita templom udvarán. Az ünnepi szentmisét Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök mutatta be.

2018. szeptember 19. szerda

A pápa üzenetet küldött a zsidó engesztelés napjára

Ferenc pápa a rós hásáná, a jóm kippur és a szukkót ünnep alkalmából üzenetet küldött szeptember 18-án Riccardo di Segni római főrabbinak és a római zsidó közösségnek.

2018. szeptember 19. szerda

Mária Krisztus-követése a mi Krisztus-követésünk – Elsőáldozók bodajki zarándoklata

Mintegy háromszáz elsőáldozó és számos zarándok köszöntötte a Segítő Szűzanyát szeptember 16-án Bodajkon. Az ünnepi szentmisét Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök mutatta be.

2018. szeptember 17. hétfő

Kiállításmegnyitó és püspöki tanévnyitó szentmise Zsombón

Kisasszony napján tartják a zsombói templom búcsúját. Szeptember 8-án Beer Miklós váci megyéspüspök a Csongrád megyei településre látogatott, hogy egy templomtörténeti kiállítás megnyitásával, majd tanévnyitó szentmise celebrálásával együtt ünnepeljen a helyi hívekkel és... »

2018. szeptember 15. szombat

A Fájdalmas Szűzanya

Szeptember 15. a Fájdalmas Szűzanya (Hétfájdalmú Szűz) emléknapja Egyházunkban. A Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepéhez kapcsolódik, liturgikus ünneplését először a szervita rendnek engedélyezték, majd VII. Piusz pápa terjesztette ki az egész egyházra.

2018. szeptember 15. szombat

A Szent Kereszt felmagasztalása

Szeptember 14-én a Szent Kereszt felmagasztalását ünnepli Egyházunk.

2018. szeptember 14. péntek

Kisboldogasszony-búcsút tartottak Bacsfa-Szentantalon

Az utóbbi évek legnagyobb számú zarándokserege érkezett szeptember 8–9-én a csallóközi Bacsfa-Szentantalra, ahol a Szűzanya-kép 1715-ben többször is véres könnyeket hullatott. Ordódy Dénes beszámolóját szerkesztve adjuk közre.

2018. szeptember 13. csütörtök

„Anyámnak, az Egyháznak szívében szeretet leszek!” – Mária-búcsú a délvidéki Doroszló-Szentkúton

Szeptember 7-én és 8-án mintegy hatezer zarándok gyűlt össze a Vajdaságban, a doroszlói Mária-kegyhelyen Kisboldogasszony ünnepén. A búcsúi szentmisét Varga László kaposvári megyéspüspök mutatta be.

2018. szeptember 12. szerda

Szűz Mária szent neve

Szeptember 12-én a magyar és a német nyelvterületen a Boldogságos Szűz Mária neve napját tartjuk. Az ünnepet Boldog XI. Ince pápa rendelte el annak emlékére, hogy 1683-ban a keresztény seregek megfutamították a Bécset ostromló török hadsereget.

2018. szeptember 12. szerda

Fogadalomtételt ünnepeltek a verbiták Kőszegen – KÉPRIPORT

Szeptember 8-án, Kisboldogasszony ünnepén Kőszegen, a Szent Imre Missziósházban két verbita szerzetes tett örökfogadalmat, ketten pedig megújították fogadalmukat az Isteni Ige Társaságában.

2018. szeptember 11. kedd

Máriát ünnepelték Csíksomlyón

Kisboldogasszony napján, szeptember 8-án Urbán Erik OFM mutatott be szentmisét a csíksomlyói kegytemplomban.

2018. szeptember 11. kedd

Gyűjtést hirdet a gyulafehérvári főegyházmegye, hogy minél több emberhez eljuthasson a Szentírás

Jakubinyi György gyulafehérvári érsek a Szentírás vasárnapjához kapcsolódva idén is gyűjtést hirdet egyházmegyéjében. Az alábbiakban a kezdeményezést meghirdető körlevelet közöljük.

2018. szeptember 10. hétfő

Az „öröm és a félelem napja” – Erdő Péter bíboros vezette a máriaradnai kegyhely jubileumi búcsúját

Szűz Mária születése (Kisboldogasszony) ünnepén Erdő Péter bíboros, prímás vezette a zsúfolásig megtelt máriaradnai kegytemplomban a nagybúcsút, a kegykép adományozásának 350. jubileumi évében.

2018. szeptember 8. szombat

Szűz Mária születése – Kisboldogasszony

Szeptember 8-án, Kisboldogasszony (népi elnevezése: Kisasszony) napján Egyházunk Szűz Mária születésnapját (Nativitas Beatae Mariae Virginis) ünnepli.

2018. szeptember 8. szombat

Ferenc pápa: A vasárnap arra szolgál, hogy kibékülj életed valóságával!

Szeptember 5-én a Szentatya, folytatva a tízparancsolatról megkezdett katekézissorozatát, a pihenőnapra vonatkozó parancsról (Kiv 20,8–11) elmélkedett. Hangsúlyozta, hogy meg kell tanulnunk helyesen pihenni: nem szabad elmenekülnünk életünk valóságától, hanem ki kell engesztelőd

2018. szeptember 5. szerda

Magyarországra érkezett az új apostoli nuncius

Szeptember 3-án Budapestre érkezett Michael August Blume, Magyarország új apostoli nunciusa. Az Apostoli Szentszék követét a repülőtéren a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) küldöttsége fogadta – tájékoztatta szerkesztőségünket Depaula Flavio, az Apostoli Nunciatúra... »

2018. szeptember 3. hétfő

Boldoggá avatták Anna Kolesárovát Kassán

Szeptember 1-jén, a kassai Lokomotív stadionban Giovanni Angelo Becciu bíboros, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusa boldoggá avatta Anna Kolesárová vértanút.

2018. szeptember 2. vasárnap

A győr-bácsai templom búcsúját és jubileumát ünnepelték

Augusztus 20-án, Szent István király ünnepén szentmisét mutatott be Veres András megyéspüspök az államalapító tiszteletére nyolcvan évvel ezelőtt felszentelt győr-bácsai plébániatemplomban.

2018. augusztus 31. péntek

Ökumenikus kenyérmegáldást tartottak a debreceni virágkarneválon

Augusztus 20-án, államalapító Szent István király ünnepén ökumenikus kenyérmegáldást tartottak Debrecenben a virágkarnevál során. Az új kenyér megáldását Kocsis Fülöp érsek-metropolita, Palánki Ferenc megyéspüspök és Fekete Károly református püspök végezte.

2018. augusztus 29. szerda

Szent István király ünnepe Stockholmban

Cserháti Ferenc püspök az elmúlt hétvégén Stockholmba látogatott, ahol Szent István király ünnepe alkalmából szentmisét ünnepelt a magyar katolikus közösség tagjaival.

2018. augusztus 28. kedd

tovább »