Diakónust szenteltek Veszprémben

Márfi Gyula érsek május 19-én a veszprémi Szent Mihály-bazilikában ünnepi szentmise keretében szentelte diakónussá Tóth Tamást, a Boldog Gizella Szeminárium papnövendékét.

2017. május 22. hétfő

A pápa által vezetett szertartások júniusban

A Pápai Liturgikus Szertartások Hivatala közzétette Ferenc pápa júniusi programját.

2017. május 18. csütörtök

Bíborosi szentmisével vette kezdetét a zugligeti plébánia centenáriumi ünnepségsorozata

Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét május 17-én Budapesten, a zugligeti Szent Család-templomban a plébánia létrejöttének századik évfordulója alkalmából. A centenáriumi napok keretében minizarándoklatra és családi napra is sor kerül.

2017. május 17. szerda

Debrődre érkezett a feltámadási menet

A somogyországi Karádról húsvét hétfőjén indult feltámadási menet, melynek célállomása a csíksomlyói pünkösdi búcsú, legújabb állomására, a felvidéki Debrődre érkezett.

2017. május 17. szerda

Család vagyunk – Először tart pünkösdi családos lelkinapokat a szalézi rend

Első alkalommal szerveznek a Don Bosco Szaléziak pünkösdi családos lelkinapokat június 2. és 5. között Péliföldszentkereszten. A rendezvény témája a 2017-es szalézi vezérgondolat – „Család vagyunk” –, valamint Szalézi Szent Ferenc születésének 450. évfordulója.

2017. május 17. szerda

Túry László piarista konfráter gyémántmiséje Temesváron

Május 7-én, 89. születésnapján Túry László nyugalmazott plébános pappá szentelésének hatvanadik évfordulóját ünnepelte Temesváron.

2017. május 16. kedd

Kit kerestek? (3.)

Sztankó Attila liturgiatörténeti jegyzetét olvashatják az alábbiakban.

2017. május 14. vasárnap

Zarándokvonattal az ország lelki szívébe

A Boldogasszony-zarándokvonat június 1-jén Csíksomlyóra, a Fekete Madonna-vonat pedig június 26-án Lengyelországba indul. A szervező Misszió Tours Utazási Iroda május 11-én tájékoztatta a sajtó munkatársait a részletekről.

2017. május 11. csütörtök

Csikóskalapot kapott híveitől az egyeki plébános

Jó Pásztor vasárnapján, a papi és szerzetesi hivatások napján, május 7-én a Hortobágy szélén fekvő egyeki Szent József-plébánia hívei plébánosukat nemcsak imádságaikba foglalják, de évről évre a tájra jellemző pásztorviselet egy-egy darabjával is megajándékozzák.

2017. május 10. szerda

Négyszázötven éves a csíksomlyói pünkösdi búcsú

Az idei csíksomlyói búcsúi szentmisét június 3-án, helyi idő szerint 12.30-tól (közép-európai idő szerint 11.30-tól) tartják a Hármashalom-oltárnál, a Kis- és Nagysomlyó-hegy közötti nyeregben. Az ünnepi szónok Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki... »

2017. május 10. szerda

Passauban mutatott be szentmisét Korzenszky Richárd tihanyi perjel Boldog Gizella tiszteletére

A magyar államalapításról és Európa keresztény értékeiről beszélt Korzenszky Richárd tihanyi bencés perjel május 3-án, szerdán Passauban, a Boldog Gizella tiszteletére bemutatott szentmisén.

2017. május 9. kedd

Mária-búcsút tartottak Péliföldszentkereszten

Május 6-án és 7-én ünnepelték a péliföldszentkereszti Mária-kegyhely búcsúját számos zarándok, a szalézi iskolák képviselői és a Szalézi Család részvételével. A búcsú ünnepi szónoka Snell György esztergom-budapesti segédpüspök volt.

2017. május 8. hétfő

Horvát nemzetiségű hívek zarándokoltak a győri Könnyező Szűzanyához

A gradistyei horvát nemzetiségű hívek hagyományos zarándoklatát Szent László király jubileumi évében május 7-én a győri Loyolai Szent Ignác bencés templomban rendezték meg. A Győri Egyházmegye által szervezett zarándoklat alkalmából a bencés templomban kihelyezték a Könnyező... »

2017. május 8. hétfő

Ferenc pápa tíz papot szentelt Jó Pásztor vasárnapján

Május 7-én, a hónap első vasárnapján – a húsvéti időszak negyedik, a napi evangélium alapján a Jó Pásztor vasárnapján, a hivatások 54. világnapján – a vatikáni Szent Péter-bazilikában bemutatott szentmisén a szentatya tíz diakónust szentelt pappá.

2017. május 8. hétfő

Aki segíthet nehéz döntésekben – Mária, jó tanács Anyja

Aki segíthet nehéz döntésekben, nem más, mint maga a Szűzanya. Nem véletlenül nevezi őt a loretói litánia a „bölcsesség székének” és a „jó tanács anyjának”.

2017. május 6. szombat

Kányádi Sándort köszöntötték 88. születésnapja alkalmából Budapesten

Kányádi Sándor Kossuth-díjas költőt, a Nemzet Művészét köszöntötték 88. születésnapja alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM) május 3-án, szerdán Budapesten.

2017. május 4. csütörtök

Jakubinyi György püspökké szentelésének évfordulóját ünnepelték Gyulafehérváron

Püspökké szentelésének 27. évfordulóján, április 29-én Jakubinyi György érsek ünnepi szentmisét mutatott be paptársaival a Megtestesült Bölcsességről Nevezett Szeminárium (Seminarium Incarnatae Sapientiae) kápolnájában.

2017. május 4. csütörtök

Vasmiséjét ünnepelte Gál Imre

Pappá szentelésének 65. évfordulóján, április 20-án mutatott be ünnepi szentmisét lakóhelyén, a Győri Egyházmegyei Papi Otthon kápolnájában Gál Imre nyugalmazott plébános.

2017. május 4. csütörtök

Közbenjáró imaestet szerveznek a szociális testvérek Salkaházi Sára tiszteletére

Az imaestet Sára testvér liturgikus ünnepéhez, május 11-hez kapcsolódva szervezi meg minden évben a Szociális Testvérek Társasága. Idén az imaest május 10-én, szerdán este lesz a budapesti Örökimádás-templomban (IX. ker., Üllői út 77., a Klinikák metrómegállónál).

2017. május 3. szerda

Ferenc pápa: A testvériség legyőzi a munka válságát

Május elsején az Egyház Munkás Szent József emléknapját ünnepelte, amely egybeesik a munka nemzetközi ünnepével. A pápa ebből az alkalomból a fiatalokhoz fordult, akik közül sokakat érint a munkanélküliség.

2017. május 2. kedd

tovább »