Jézus maga lesz a gyógyszer – A betegek világnapját ünnepelték Nagyváradon

Február 11-én, szombaton Böcskei László megyéspüspök mutatott be szentmisét a nagyváradi székesegyházban, és a jelen lévő papokkal együtt kiszolgáltatta a betegek kenetét a szentség felvételére jelentkezett híveknek.

2017. február 17. péntek

Ikonosztázszentelés Hajdúszoboszlón

Kocsis Fülöp metropolita február 12-én szentelte meg a hajdúszoboszlói Istenszülő Oltalma görögkatolikus templom új ikonosztázát, Latorcainé Újházi Aranka alkotását.

2017. február 13. hétfő

Szent Pál nyomdokain – Beöltözést ünnepeltek a pannonhalmi bencések

Január 25-én, Szent Pál megtérésének ünnepén a pannonhalmi bencés közösség ismét megemlékezett a montecassinói monostorral kötött több mint 800 éves imaszövetségről. Az ünnep keretében Kisnémet Fülöp testvér magára öltötte a szerzetesruhát.

2017. február 8. szerda

Lelkiségi programsorozatot indítanak a nagyváradi premontreiek

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, február 2-án a nagyváradi Fájdalmas Szűz premontrei széktemplomban szentmisét mutatott be Fejes Rudolf Anzelm apát, premontrei prépost. Az ünnep alkalmával a rendi elöljáró ismertette a közösség 2017-re tervezett programjait.

2017. február 8. szerda

Urunk bemutatásának ünnepe egyházmegyéinkben – FRISSÍTVE

Február 2-án ünnepli az Egyház Urunk bemutatását a templomban. Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepét 1997-ben nyilvánította a megszentelt élet napjává Szent II. János Pál pápa. Egyházmegyéinkben ünnepi szentmisét mutattak be ezen a napon a megszentelt élet képviselőinek... »

2017. február 7. kedd

Lengyelországban extrém Via Crucist járnak áprilisban

A lengyel szervezők egy csendes imával töltött éjszakai túrára hívnak, amely legalább 40 kilométer; százezer bátor emberre számítanak harminc országból, akik részt vesznek ezen a rendkívüli keresztúton.

2017. február 4. szombat

Veres András imaszövetséget alapított Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén

Veres András megyéspüspök február 2-án, Urunk bemutatása ünnepén (népi nevén: Gyertyaszentelő Boldogasszony), a megszentelt élet napján szentmisét celebrált a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. A szertartás keretében megalapította az Apor Vilmos Imaszövetséget az új... »

2017. február 3. péntek

„Határterületeken szolgálni” – Beiktatták a jezsuiták új tartományfőnökét

A megszentelt élet napján, február 2-án iktatták be Vízi Elemért, a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya új provinciálisát a budapesti Jézus Szíve-templomban.

2017. február 3. péntek

A megszentelt élet napját ünnepelték Csíksomlyón – KÉPRIPORT

A csíksomlyói kegytemplomban február 2-án szentmise keretében ünnepelték a megszentelt élet napját a szerzetesek és a hívek. A szentmisét Urbán Erik OFM templomigazgató, a Gyulafehérvári Főegyházmegye szerzetesekért felelős érseki helynöke celebrálta.

2017. február 3. péntek

Ferenc pápa a szerzeteseknek: Ne vallási aktivisták, hanem Jézus-hordozók legyetek!

Február 2-án, az Úr bemutatásának ünnepén a szentatya a megszentelt személyekkel együtt mutatott be szentmisét a Szent Péter-bazilikában. Arra biztatta őket, hogy ne közösségük fennmaradásával törődjenek, hanem vegyenek részt az emberek mindennapi életében, és legyenek a remény... »

2017. február 3. péntek

Erdő Péter: Isten és az emberiség nagy drámája folyik!

Erdő Péter bíboros Urunk bemutatása (Gyertyaszentelő Boldogasszony) ünnepén, február 2-án az esztergomi bazilikában mutatott be szentmisét. A szertartás kezdetén gyertyaszentelésre is sor került.

2017. február 2. csütörtök

Isten tulajdonában – A szerzetesek világnapját ünnepelték Szatmárnémetiben

Jelnek nevezte a szerzeteseket Schönberger Jenő szatmári megyéspüspök a Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, február 2-án bemutatott szentmise homíliájában a szatmárnémeti székesegyházban.

2017. február 2. csütörtök

Ferenc pápa apostoli tevékenysége a megszentelt élet napján

Február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén Ferenc pápa egyházi vezetőkkel találkozott, majd szentmisét mutatott be a Szent Péter-bazilikában.

2017. február 2. csütörtök

Lépjünk be belső templomunkba! – Ifjúsági imaestet rendeztek szerzetesekkel

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepének, a megszentelt élet napjának előestéjén, február 1-jén ifjúsági imaestet tartottak szerzetesekkel a budapesti Örökimádás-templomban.

2017. február 2. csütörtök

A főegyházmegyei média munkatársait látta vendégül az egri érsek

Szalézi Szent Ferenc napjához kapcsolódóan január 31-én Ternyák Csaba érsek a szokott módon vendégül látta az Egri Főegyházmegye területén működő katolikus médiumok szerkesztőségeinek, a Szent István Rádió és Televízió, az Egyházmegyei Hírek havilap és az egyházmegyei portál... »

2017. február 2. csütörtök

Urunk bemutatása – Gyertyaszentelő Boldogasszony

A mai ünnepen arra emlékezünk, hogy Szűz Mária, negyven nappal Jézus születése után, bemutatta gyermekét a jeruzsálemi templomban.

2017. február 2. csütörtök

Búcsúünnepet tartottak a soproni Szent Margit-templomban – KÉPRIPORT

Veres András megyéspüspök mutatott be ünnepi szentmisét a két évvel ezelőtt, 2015. március 1-jén felszentelt soproni Árpád-házi Szent Margit-templomban január 22-én.

2017. február 2. csütörtök

Don Bosco Gálát rendeztek Nyergesújfalun

A nyergesújfalui Zefféry Károly Szalézi Középiskolában január 26-án szentmisével és alkalmi műsorral ünnepelték a szalézi rend alapítója, Bosco Szent János égi születésnapját.

2017. február 2. csütörtök

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről

Az alábbiakban Kovács Zoltán plébános, mariológus írását tesszük közzé Urunk bemutatása, magyar népi nevén Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről.

2017. február 1. szerda

Megkezdődött a reformátusok jubileumi emlékéve

A debreceni református nagytemplomban január 31-én tartott ünnepi istentisztelettel vette kezdetét hivatalosan a Magyar Református Egyház reformációi jubileumi éve. Az eseményen Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita és Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök is részt... »

2017. február 1. szerda

tovább »