Folytatódtak az Asztrik-évi zarándoklatok a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében

Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek az Asztrik-évben minden vasárnap meghív egy-egy esperesi kerületet a kalocsai székesegyházba szentmisére, az egyházmegye első érsekéről szóló film megtekintésére, és a közös ebédet követően ő maga mutatja be az Astriceum Érseki Múzeumot a... »

2017. február 14. kedd

A besztercebányai megyéspüspökkel találkozott Soltész Miklós

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára február 8-án a felvidéki Besztercebányán találkozott Marián Chovaneccel, a besztercebányai római katolikus egyházmegye püspökével.

2017. február 9. csütörtök

Zarándoklattal emlékeztek a máriapócsi kegykép Hajdúdorogra vitelére

Ivancsó Sándor lelkipásztor és Barna Tibor szervezésében idén is többen vettek részt a máriapócsi kegykép emlékzarándoklatán, amivel az ikon 2015-ös Hajdúdorogra való elvitelére emlékeznek.

2017. február 9. csütörtök

Alkalom a megújulásra – Idén is elstartol a Mária Maraton

A Mária Út mentén induló Mária Maraton egyedülálló rendezvény Európában: ultramaraton-futók teljesítik a Mariazelltől Csíksomlyóig tartó több mint ezerháromszáz kilométeres távot. A június 16-án kezdődő programról február 8-án tartottak sajtótájékoztatót a budapesti Loyola... »

2017. február 8. szerda

Másodszor zarándokoltak a katona Márton Áron nyomában

Január 26. és 31. között második alkalommal szervezett a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség egyházmegyei zarándoklatot a Doberdó-fennsíkra.

2017. február 8. szerda

Veres András lesz az idei csíksomlyói búcsú szónoka

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke lesz az idei csíksomlyói búcsú szónoka – közölte honlapján január 7-én a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség Urbán Erik ferences szerzetesre, a csíksomlyói kegyhely igazgatójára... »

2017. február 7. kedd

Hogyan fogadjon turistákat egy zarándokhely? – konferencia Mátraverebély-Szentkúton

A Kárpát-medencei zarándokhelyek és katolikus turisztikai célpontok konferenciáját a Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely szervezésében rendezik meg február 13. és 15. között.

2017. február 5. vasárnap

A kalocsai esperesi kerület tagjai elzarándokoltak Asztrik érsek sírjához

A kalocsai esperesi kerület papjai, egyházközségi képviselői és hívei január 29-én zarándokoltak el Asztrik első kalocsai érsek sírjához, amely a kalocsai Nagyboldogasszony-főszékesegyházban található. A zarándoklat keretében Bábel Balázs érsek mutatott be szentmisét.

2017. január 30. hétfő

Zarándokvonattal Erdélybe és Lengyelországba

A Boldogasszony- és a Fekete Madonna-zarándokvonat immár hagyományosan, idén is elindul júniusban Erdélybe, illetve Lengyelországba. Január 19-én e két zarándoklatról tartottak sajtótájékoztatót Budapesten, a Nyugati pályaudvar Királyi várótermében.

2017. január 19. csütörtök

A Viator Egyesület és a Faludi Ferenc Akadémia zarándokműhelyt és zarándokvezető-képzést hirdet

Január 20-ig várják a jelentkezőket a Viator Egyesület és a Faludi Ferenc Akadémia által szervezett zarándokvezetői képzésre – tájékoztattak a szervezők.

2017. január 18. szerda

Éjszakai gyalogos zarándoklat Szalézi Szent Ferenc tiszteletére

A péliföldszentkereszti szalézi közösség és a nyergesújfalui Zafféry Károly Szalézi Középiskola január 20-án, pénteken éjszakai gyalogos zarándoklatot szervez a rend névadója, példaképe és védőszentje, Szalézi Szent Ferenc tiszteletére, születése 450. évfordulójának... »

2017. január 18. szerda

Árpád-házi Szent Margit emlékére mutatott be szentmisét Erdő Péter

Árpád-házi Szent Margit ünnepe alkalmából január 15-én a Margitszigeten mutatott be szentmisét Erdő Péter bíboros. A keresztény radikalizmus nem erőszakot, gyűlöletet, türelmetlenséget jelent, hanem Isten és az ember iránti szeretet bátorságát – mutatott rá Margit életszentsége... »

2017. január 15. vasárnap

Fiatalok indítják zarándokútjára az IVT keresztjét a földrengés sújtotta olasz régiókban

Az ifjúsági világtalálkozók keresztjének jelenlétében találkozott Ferenc pápa az olasz földrengések károsultjaival január 5-én a Vatikánban; az IVT-k keresztje innen indult zarándokútra a földrengés sújtotta egyházmegyékben.

2017. január 12. csütörtök

A menekültek helyzetével is foglalkoznak a Szentföldi Koordinációs Csoport éves zarándoklatán

Január 15-én lesz az elvándorlók és menekültek 103. világnapja. Ez alkalomból a Szentföldi Koordinációs Csoport tagjai éves szentföldi zarándoklatuk első napján, január 14-én az Izraelben jelen levő keresztény migránsok és menekültek helyzetéről tájékozódnak.

2017. január 11. szerda

GoPro kamera a Botafumeiróban – Különleges szögekből láthatjuk a Szent Jakab-katedrálist

A 15. századból származik a Santiago de Compostela-i Szent Jakab-székesegyház füstölőjének, a Botafumeirónak első említése. A világ egyik legnagyobb füstölőjére nemrég GoPro kamerát szereltek, amely különleges szögekből készített felvételeket.

2017. január 10. kedd

A Habsburgok küldetése a 21. században – Családi találkozó Rómában

November 5-én Ferenc pápa fogadta a Vatikánban a Habsburg család tagjait, akik az irgalmasság évében zarándoklattal egybekötött családi találkozót tartottak Rómában. Az eseményről Habsburg-Lotharingiai Eduard, Magyarország szentszéki nagykövete számolt be a Catholic Herald internetes... »

2016. december 12. hétfő

A főpásztor szülőfalujába látogattak a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye munkatársai

Palánki Ferenc megyéspüspök vezetésével észak-magyarországi zarándoklaton vettek részt az egyházmegye püspökségének munkatársai november 23-án és 24-én. A zarándoklat során ellátogattak a főpásztor szülőfalujába, Csesztvére is.

2016. december 1. csütörtök

A pápa találkozott a holland egyházmegyék szentévi zarándoklatának tagjaival

November 15-én a holland egyházmegyék hívei jubileumi zarándoklatra érkeztek Rómába. Ezzel a gesztussal is kifejezték a helyi egyház egységét Péter utódával.

2016. november 16. szerda

Ferenc pápa a hajléktalanoknak: Bocsássatok meg, amikor elfordítottuk tekintetünket!

November 11-én Ferenc pápa azokkal a hajléktalanokkal, koldusokkal találkozott a vatikáni VI. Pál-teremben, akik a társadalomból kirekesztett személyek jubileumi találkozójára érkeztek Rómába.

2016. november 12. szombat

Ferenc pápa fogadta a Habsburg család szentévi zarándoklatának résztvevőit

Ferenc pápa november 5-én fogadta a Habsburg család jubileumi zarándoklatának közel háromszáz résztvevőjét a vatikáni Apostoli Palota Kelemen-termében.

2016. november 6. vasárnap

tovább »