A Szent Mártonnak szentelt évben Szombathelyre zarándokoltak a Pozsonyi Főegyházmegye papjai

Húsvét nyolcadában, április 18-án egynapos zarándoklaton vettek részt a Pozsonyi Főegyházmegye püspökei és papjai, az érsekség területén 2017-re meghirdetett Szent Márton-év keretében.

2017. április 21. péntek

Jubileumi zarándoklatot hirdetünk Fatimába

A Magyar Katolikus Rádió, a Magyar Kurír és az Új Ember közös jubileumi zarándokutat indít a jelenések 100. évfordulóján Fatimába, 2017. augusztus 31-től szeptember 4-ig.

2017. április 20. csütörtök

Elindult a feltámadási menet Karádról Csíksomlyóra

Április 17-én, húsvét hétfőn a Szent László-emlékévhez is kapcsolódó feltámadási menet indult Gál Péter szervezésében Karádról, a Szent László-templomból.

2017. április 20. csütörtök

Zarándoklatot szerveztek Lázár-szombaton Máriapócsra

Április 8-án, Lázár-szombaton – a virágvasárnap előtti szombaton, amikor a Görögkatolikus Egyházban Lázár feltámasztásáról emlékeznek meg – immár hatodik alkalommal zarándokoltak a hívek Máriapócsra.

2017. április 11. kedd

Jubileumi búcsús Szent László-zarándoklatot hirdetünk Nagyváradra

A Magyar Kurír és az Új Ember zarándoklatot hirdet a jubileumi Szent László-évben Nagyváradra, a lovagkirály városába és nyughelyére május 13–14-én (két nap, egy éjszaka).

2017. április 7. péntek

Palánki Ferenc megyéspüspök tartott nagyböjti lelkigyakorlatot Sajópálfalán

Sajópálfalára az Istenszülő-kép könnyezésének 300. évfordulója alkalmából megrendezett emlékévben is rendszeresen érkeznek közösségek egy-egy lelkinapra. Április első hétvégéjén a Miskolci Esperesi Kerület szervezett zarándoklatot, a nagyböjti lelkigyakorlatot Palánki Ferenc... »

2017. április 7. péntek

Látogatóközpontot hoznak létre Márton Áron püspök szülőfalujában

Márton Áron-látogatóközpontot hoznak létre Csíkszentdomokoson, a szent életű római katolikus főpásztor szülőfalujában – adta hírül április 5-én a Krónika című erdélyi napilap.

2017. április 7. péntek

Kerékpáros zarándoklat Prohászkától Prohászkáig

Második alkalommal zarándokolt a néhai székesfehérvári püspök temetkezési helyére március 31-én a budakeszi Prohászka Ottokár Gimnázium diákjainak egy csoportja, az iskola névadójára emlékezve.

2017. április 6. csütörtök

Húsvéti bárányt és sonkát vittek magyar zarándokok Ferenc pápának

Három levágott húsvéti bárányt és hetvenkét sonkát vittek Ferenc pápának csévharaszti zarándokok, az ételadományt az április 5-i, szerdai általános kihallgatáson adtak át a katolikus egyházfőnek.

2017. április 5. szerda

Nápolyban jártak a Pápai Magyar Intézet ösztöndíjasai

Az ösztöndíjasok ellátogattak a nápolyi-öbölbeli Ischia szigetére, a Szent Januáriusz vértanú püspökről elnevezett székesegyházba és a föld alatti Nápolyba is. A résztvevők beszámolója szerint útjuk lelki csúcspontját a San Severo-kápolnában található Fátyolos Krisztus-szobor... »

2017. április 4. kedd

A békéért tartottak engesztelő zarándoklatot Bogácsról Egerbe

Április 1-jén Bogácsról indult el a Mária Úton mintegy negyven fő, hogy a fatimai jelenés 100. évfordulójára emlékezve és fáradalmaikat a békéért felajánlva Egerbe zarándokoljanak. Az utat Farkas Emese és Zsák Terézia szervezte, az úton Koós Ede atya volt a lelkivezetőjük.

2017. április 4. kedd

Mátraverebély-Szentkútra zarándokoltak a szegedi egyetemisták

A Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség közössége nagyböjti zarándoklaton vett részt április 1-jén és 2-án Köllő Sándor egyetemi lelkész és Jyothi Jampana szalvátor nővér vezetésével. A zarándoklat Hollókőről indult nemzeti kegyhelyünkre, Mátraverebély-Szentkútra.

2017. április 4. kedd

„Kegyhely az Egyházban” – Ferenc pápa új motu propriója

Április elsején tették közzé Ferenc pápa „Sanctuarium in Ecclesia” (Kegyhely az Egyházban) kezdetű motu proprióját, mellyel a kegyhelyek lelkipásztori ellátásának illetékességét az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának hatáskörébe helyezte át.

2017. április 3. hétfő

Csévharaszti zarándokok húsvéti bárányt és sonkát visznek Ferenc pápának

A zarándokok Beer Miklós váci megyéspüspök áldásával indultak útnak április 3-án a Pest megyei községből a Vatikánba.

2017. április 3. hétfő

Babakocsis zarándoklatot szerveznek a Mária Úton

A Mária Út Egyesület zarándokútra hívja május 21-én a kisgyermekes családokat Budapesten.

2017. április 2. vasárnap

Tavaszi hitoktatói továbbképzést tartottak Kalocsán

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, március 25-én tartotta a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye idei tavaszi hitoktatói továbbképzését.

2017. március 31. péntek

Magyarországon jártak a pápa ministránsai

Négy, a Szent Péter-bazilikában oltárszolgálatot teljesítő olasz fiú hazánkba látogatott március végén.

2017. március 30. csütörtök

Nagyböjti zarándoklatot tartottak a győri Szent Imre-templomban

Március 24-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepének vigíliáján a Szent Imre-templom volt a nagyböjt péntekjeire Győrben meghirdetett zarándoklatok negyedik állomása.

2017. március 27. hétfő

Az egri szeminárium látta vendégül az országos kispaptalálkozó résztvevőit

Az ország szemináriumainak papnövendékei tavaszi találkozójukon az Egri Főegyházmegye szemináriumában vendégeskedtek március 24-25-én. A nagyböjti készület jegyében városi keresztút, Eger nevezetességeinek megismerése és Ternyák Csaba érseki szentmiséje jelentette a zarándoklat... »

2017. március 25. szombat

Angyalföldiek zarándoklata Fatimában

A budapest-angyalföldi Szent Mihály-plébánia szervezésében, Kovács Zoltán plébános vezetésével március közepén egy tizenhét fős csoport zarándoklaton vett részt Fatimában, a jelenések 100. évfordulója alkalmából.

2017. március 24. péntek

tovább »