Árpád-házi Szent Margit emlékére mutatott be szentmisét Erdő Péter

Árpád-házi Szent Margit ünnepe alkalmából január 15-én a Margitszigeten mutatott be szentmisét Erdő Péter bíboros. A keresztény radikalizmus nem erőszakot, gyűlöletet, türelmetlenséget jelent, hanem Isten és az ember iránti szeretet bátorságát – mutatott rá Margit életszentsége... »

2017. január 15. vasárnap

Fiatalok indítják zarándokútjára az IVT keresztjét a földrengés sújtotta olasz régiókban

Az ifjúsági világtalálkozók keresztjének jelenlétében találkozott Ferenc pápa az olasz földrengések károsultjaival január 5-én a Vatikánban; az IVT-k keresztje innen indult zarándokútra a földrengés sújtotta egyházmegyékben.

2017. január 12. csütörtök

A menekültek helyzetével is foglalkoznak a Szentföldi Koordinációs Csoport éves zarándoklatán

Január 15-én lesz az elvándorlók és menekültek 103. világnapja. Ez alkalomból a Szentföldi Koordinációs Csoport tagjai éves szentföldi zarándoklatuk első napján, január 14-én az Izraelben jelen levő keresztény migránsok és menekültek helyzetéről tájékozódnak.

2017. január 11. szerda

GoPro kamera a Botafumeiróban – Különleges szögekből láthatjuk a Szent Jakab-katedrálist

A 15. századból származik a Santiago de Compostela-i Szent Jakab-székesegyház füstölőjének, a Botafumeirónak első említése. A világ egyik legnagyobb füstölőjére nemrég GoPro kamerát szereltek, amely különleges szögekből készített felvételeket.

2017. január 10. kedd

A Habsburgok küldetése a 21. században – Családi találkozó Rómában

November 5-én Ferenc pápa fogadta a Vatikánban a Habsburg család tagjait, akik az irgalmasság évében zarándoklattal egybekötött családi találkozót tartottak Rómában. Az eseményről Habsburg-Lotharingiai Eduard, Magyarország szentszéki nagykövete számolt be a Catholic Herald internetes... »

2016. december 12. hétfő

A főpásztor szülőfalujába látogattak a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye munkatársai

Palánki Ferenc megyéspüspök vezetésével észak-magyarországi zarándoklaton vettek részt az egyházmegye püspökségének munkatársai november 23-án és 24-én. A zarándoklat során ellátogattak a főpásztor szülőfalujába, Csesztvére is.

2016. december 1. csütörtök

A pápa találkozott a holland egyházmegyék szentévi zarándoklatának tagjaival

November 15-én a holland egyházmegyék hívei jubileumi zarándoklatra érkeztek Rómába. Ezzel a gesztussal is kifejezték a helyi egyház egységét Péter utódával.

2016. november 16. szerda

Ferenc pápa a hajléktalanoknak: Bocsássatok meg, amikor elfordítottuk tekintetünket!

November 11-én Ferenc pápa azokkal a hajléktalanokkal, koldusokkal találkozott a vatikáni VI. Pál-teremben, akik a társadalomból kirekesztett személyek jubileumi találkozójára érkeztek Rómába.

2016. november 12. szombat

Ferenc pápa fogadta a Habsburg család szentévi zarándoklatának résztvevőit

Ferenc pápa november 5-én fogadta a Habsburg család jubileumi zarándoklatának közel háromszáz résztvevőjét a vatikáni Apostoli Palota Kelemen-termében.

2016. november 6. vasárnap

Ferenc pápa meghívására Szombathelyről is indulnak nehéz sorsú zarándokok Rómába

Több ezer hajléktalan, nehéz sorsú embert várnak Rómába Európa minden részéből Tours-i Szent Márton november 11-i ünnepnapjára a Ferenc pápa által a szegényeknek meghirdetett találkozóra. Erre az alkalomra Szombathelyről is indulnak zarándokok Rómába, a Katolikus Karitász... »

2016. november 5. szombat

A fogvatartottak zarándoklatára készülnek Rómában

November 6-án a büntetés-végrehajtási intézetek fogvatartottaival, 13-án pedig a társadalom peremén élőkkel találkozik Ferenc pápa a Szent Péter téren. Ennek kapcsán Rino Fisichella érsek, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának elnöke tartott sajtótájékoztatót a vatikáni... »

2016. november 4. péntek

Ötödször zarándokoltak Győrbe az érettségire készülő diákok

Idén is megrendezték az érettségizők zarándoklatát a Győri Egyházmegyében. Az idei tanévben érettségi vizsgára készülő diákok október 22-én zarándokoltak el a győri Nagyboldogasszony-székesegyházba; az egész napos program során vendéglátójuk Veres András megyéspüspök... »

2016. november 4. péntek

Ferenc pápa sajtótájékoztatója a repülőúton Malmőből Rómába

A Szentatya svédországi útjáról hazatérőben sajtótájékoztatót tartott a repülőgép fedélzetén november 1-jén. A sajtótájékoztató teljes leiratának fordítását közöljük.

2016. november 2. szerda

Magyar hajléktalan zarándokok is készülnek a Ferenc pápával való Szent Márton-napi találkozásra

Több ezer hajléktalant vár Rómába Ferenc pápa Európa minden részéből az irgalmasság szentévében Tours-i Szent Márton november 11-i ünnepnapja alkalmából. Magyarországról közel százan indulnak útnak, negyvenöt zarándok a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szervezésében. Megnéztük,... »

2016. október 21. péntek

Élő rózsafüzér zarándoklat és templommegáldás Mocsán – KÉPRIPORT

Veres András győri megyéspüspök október 16-án ünnepi szentmise keretében áldotta meg az idén 260 éves, a közelmúltban belül megújult mocsai Rózsafüzér Királynője-templomot.

2016. október 20. csütörtök

Papi zarándoklatra készül Pannonhalma

A szent püspök születésének 1700. évfordulóján Szent Márton monostora egész éven át tartó rendezvénysorozattal emlékezik Pannónia nagy szentjére. Az emlékév egyik kiemelt eseménye a Szent Mór ünnepén, október 25-én tartott lelkipásztori zarándoklat és találkozó.

2016. október 19. szerda

Felavatták a Szent Erzsébet-zarándokút új szakaszát

A Szent Erzsébet-zarándokút új szakasszal bővült Sárospatak és Tokaj között. A közel ötven kilométeres távon október 14–15-én rendezett nyitó zarándoklatot a Szent Erzsébet Út Alapítvány.

2016. október 19. szerda

A Nagy Háború színterére is eljutott a katonák védőszentjének ereklyéje

A 350. Számú Szent Márton Cserkészcsapat és a Visegrádi Szent György Lovagrend munkája eredményeként október 15-én új, magyar nyelvű szöveggel is ellátott táblát helyeztek el az I. világháború délnyugati, szlovéniai hadszínterén, a Segeti tábor emlékhelyén, ahová Szent Márton... »

2016. október 18. kedd

Olasz–magyar emléktúrát indít a Testnevelési Egyetem az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulóján

A Testnevelési Egyetem szervezésében október 18-án Pannonhalmától a budai Várig, valamint Rómától Capestranóig tartó túra indul, amelyen az 1956-os forradalom emléke előtt tisztelegve az intézmény hallgatói és az út által érintett települések lakosai vesznek részt – közölték a... »

2016. október 17. hétfő

Megáldották a magyar keresztút kezdetét jelző magyar nyelvű táblát Fatimában

Magyar nyelvű tábla jelzi immár a zarándokoknak, hogy honnan indul a Mindszenty József bíborosról elnevezett fatimai magyar keresztút Portugáliában – mondta el Breuer Klára lisszaboni magyar nagykövet az MTI-nek. A táblát október 11-én áldotta meg Kiss-Rigó László szeged-csanádi... »

2016. október 15. szombat

tovább »