Tizedszer zarándokolnak Máriagyűdre a Pécsi Egyházmegye hívei

Tizedik alkalommal szervez zarándoklatot Máriagyűdre a Pécsi Egyházmegye május 12-én. A zarándoklat célja az egyházmegyében élők hitének és keresztény identitásának megerősítése.

2018. április 18. szerda

„Keresd a békét…” – Német László nagybecskereki püspök a nemzetközi ministránstalálkozóról

A Vatikánban tárgyal a napokban Német László SVD püspök, a Nemzetközi Ministránsszövetség elnöke. Folynak az előkészületek az idei találkozóra, melyet július 28. és augusztus 4. között tartanak Rómában a következő mottóval: „Keresd a békét, és járj a nyomában!”

2018. április 16. hétfő

Letölthető Brenner János boldoggá avatásának programfüzete

Az alábbiakban közöljük Brenner János 2018. május 1-ji boldoggá avatásának hivatalos programját, egyúttal mellékeljük a szertartás letölthető ima- és programfüzetét.

2018. április 15. vasárnap

Életadó szerzetesség, szolgálat és öröm – Szerzetesek zarándoklata Mátraverebély-Szentkúton

„Életadó szerzetesség – Szűz Máriával és Szent Józseffel a szerzetesi úton” címmel rendezték meg április 14-én a magyarországi szerzetesek zarándoklatát a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen. Pierbattista Pizzaballa jeruzsálemi érsek és Jeges Mirjam kármelita perjelnő... »

2018. április 15. vasárnap

Kultúránk a templomokban született – Fejlesztik a vallási turizmust Csehországban

A vallási és az egyházi turizmus fejlesztése és támogatása a célja annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet a közelmúltban írt alá Viliam Sivek, a Fórum a Turizmusért elnöke és Dominik Duka bíboros, a cseh püspöki konferencia elnöke.

2018. április 13. péntek

„Majd én tollak téged” – Kerekesszékkel a Caminón

Két barát megcsinálta a Caminót – ilyet hallottunk már sokat. Még olyat is, hogy nem ért véget a barátságuk az út végére. De kerekesszékkel, hegyeken át, 800 kilométert?

2018. április 10. kedd

Az Isteni Irgalmasság ünnepe a felvidéki Szentmárián

Az Isteni Irgalmasság vasárnapján, április 8-án Szentmáriára zarándokoltak a nagykaposi hívek. Jeso Eszter tájékoztatta szerkesztőségünket.

2018. április 10. kedd

Több zarándoklatot is szervez Brenner János boldoggá avatására a Mária Út Egyesület

A Mária Út Egyesület több zarándoklatot is indít az év egyik legnagyobb egyházi eseményére, Brenner János boldoggá avatására, mely május elsején lesz Szombathelyen.

2018. április 5. csütörtök

Országos szerzetesi zarándoklatot és találkozót rendeznek Mátraverebély-Szentkúton

A Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája „Életadó szerzetesség – Szűz Máriával és Szent Józseffel a szerzetesi úton” mottóval országos szerzetesi zarándoklatot és találkozót szervez április 12–14-én Mátraverebély-Szentkútra, melyre várnak minden... »

2018. április 5. csütörtök

Eszközök vagyunk a Jóisten, a főszervezőnk kezében – Budai László a Misszió Tours idei terveiről

Különleges lelki élményeket jelentenek a 2007-ben alapított Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-START együttműködésében indított vonatos zarándokutak, melyeknek egyházi fővédnöke Veres András győri püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke. Budai László... »

2018. április 4. szerda

A váci székesegyházi kórusiskola nagyböjti zarándoklata

Nagyszerdán, március 28-án Márianosztrára zarándokoltak a Váci Székesegyházi Kórusiskola tanulói. A húsvétra való lelki felkészülésüket Varga László zeneigazgató atya ifjúsági hittanosai játékos feladatokkal, programokkal segítették.

2018. április 4. szerda

Szlovák zarándoklat Esterházy János sírjához

Mintegy hetven nyitrai és környékbeli szlovák zarándok kereste fel Esterházy János sírhelyét az alsóbodoki kegyhelyen március 21-én.

2018. március 28. szerda

Kassára zarándokoltak a kisvárdai Szent László-iskola diákjai

Kassára zarándokoltak március 14-én a kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda 5–12. osztályos tanulói és pedagógusai. A zarándoklat során megemlékeztek az iskola alapításának 100. évfordulójáról.

2018. március 23. péntek

A szalézi rend szülőföldjén jártak az egri, a mogyoródi és a pesthidegkúti animátorok

Március 14-én indultak el a Don Bosco Nővérek magyarországi közösségének tagjai, valamint az egri, a mogyoródi és a pesthidegkúti animátorok, hogy látogatást tegyenek a rend szülőföldjén, Észak-Olaszországban.

2018. március 23. péntek

Már Szent II. János Pál és Szent Fausztina is „vigyáz” az egyeki hívekre

Az egyeki Szent József-plébánia negyvenöt híve indult el március 15-én Krakkóba, hogy elhozzák II. János Pál pápa és Szent Fausztina ereklyéjét, amelyeket a plébánia jubileumi évének alkalmából kértek és kaptak Lengyelországból.

2018. március 21. szerda

Győri kispapok burgenlandi zarándoklata

Március 15-én autóbuszos zarándoklaton vettek részt az észak-burgenlandi történelmi várvidéken a Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet elöljárói, tanárai, meghívott vendégek és a kispapok Schmatovich János székesegyházi prépost, kanonok szervezésében és... »

2018. március 21. szerda

Hímes tojást és szobrot visznek magyar zarándokok Ferenc pápának

Húsvéti hímes tojást, sonkát és egy faragott Szent József-szobrot visznek a Szentatyának magyar zarándokok, akik a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Csépáról indultak Rómába március 19-én reggel, és a szerdai általános kihallgatáson adják át ajándékaikat.

2018. március 20. kedd

Magyar állami kitüntetést kapott Marian Adam Waligóra częstochowai pálos házfőnök

Marian Adam Waligóra a Magyar Érdemrend középkeresztjét vehette át március 15-én az Országházban lelkipásztori szolgálata és a magyar–lengyel barátság elmélyítésében vállalt szerepe elismeréseként.

2018. március 20. kedd

A Szűzanya ma is könnyezik miattunk – A győri Könnyező Szűzanya búcsújának harmadik napja

A Könnyező Szűzanya búcsújának harmadik napján, nagyböjt ötödik vasárnapján, március 18-án Fazakas Zoltán Márton OPraem csornai apát mutatott be ünnepi szentmisét a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

2018. március 20. kedd

Itt és most, veszteségben és szenvedésben – Papok a Könnyező Szűzanya ünnepén Győrben

Március 17-én a Győri Egyházmegye lelkipásztorai és szüleik zarándokoltak el a Káptalandombra, hogy kifejezzék tiszteletüket a Könnyező Szűzanya kegyképe előtt. A könnyezés napja hagyományosan a papok búcsúja Győrben. A szülőket Veres András fogadta, a szentmisét Varga László... »

2018. március 17. szombat

tovább »