Európai fiatalok az erőszak nélküli világért – Várják a jelentkezőket az auschwitzi zarándokútra

A Szent Egyed közösség szeptember 20-tól 24-ig ismét zarándokútra hívja a magyar fiatalokat milliók szenvedésének egykori helyszíneire, az auschwitzi emlékmúzeumba, a hajdani birkenaui megsemmisítő táborba, valamint a túlélőkkel való találkozásra.

10:32

Betegek és gyógyítók zarándokoltak Máriapócsra

A máriapócsi nemzeti kegyhelyen május 28-án, vasárnap tartották a betegek és gyógyítók búcsúját.

2017. május 29. hétfő

Mária útján az egri „Ward család”

Immár negyedik alkalommal szervezett családi gyalogos zarándoklatot az Egri Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola közössége. Mintegy hatszázan zarándokoltak május 27-én, szombaton. Szerkesztőségünket Vasko Hajnalka tájékoztatta.

2017. május 28. vasárnap

Máriagyűdre zarándokoltak a Pécsi Egyházmegye papjai

A Pécsi Egyházmegye papjai zarándoklaton vettek részt május 23-án, kedden Máriagyűdön. Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök előadása a papi identitás megerősítéséről szólt.

2017. május 26. péntek

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében járt a Csíksomlyóra tartó feltámadási menet

Május 14-én Debrecenben, a Szent Anna-székesegyházban, 18-án a Szent Lászlóról elnevezett domonkos templomban, 20-án este pedig már Nyíregyháza-Borbányán, a Szent László-kápolnában köszöntötték a hívek és zarándokok a feltámadási menet jelvényét és zászlaját.

2017. május 26. péntek

Az ausztriai idegen nyelvű katolikus lelkészségek erdélyi tanulmányútja

Május 15. és 20. között zajlott az ausztriai idegen nyelvű – köztük a magyar – katolikus lelkészségek idei tanulmányútja a lelkészségeket irányító országos igazgatóság szervezésében. A Szent László-évhez kapcsolódva a csoport Partiumba és Erdélybe látogatott el.

2017. május 26. péntek

Bábel Balázs érsek a zarándoklásról

A zarándoklatról, a zarándoklásról tartott katekézist Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek Máriagyűdön május 20-án. Az alábbiakban a katekézis során elhangzott gondolatokból nyújtunk rövid válogatást.

2017. május 26. péntek

Tizenegyedik alkalommal rendeztek motoros zarándoklatot Ecséden

A Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány és több támogató motoros egyesület szervezésében tizenegyedik alkalommal rendeztek motoros zarándoklatot és búcsút az Ecséd szélén található Szentkút-völgyi Boldogasszony-kápolnánál május 19-én és 20-án.

2017. május 25. csütörtök

Boldog Alojzije Stepinac vértanú érsek sírjához zarándokoltak a gradistyei horvátok

Ägidius Johann Zsifkovics kismartoni megyéspüspök kezdeményezésére az Ausztria Burgenland tartományában, Nyugat-Magyarországon, valamint Pozsonyban élő gradistyei horvátok május 19. és 21. között először zarándokoltak el Zágrábba, hogy a vértanú bíboros, érsek sírja előtt tegyék... »

2017. május 25. csütörtök

Hivatalosan is meghívták Csíksomlyóra a pápát

Jakubinyi György gyulafehérvári érsek elküldte a hivatalos meghívót Ferenc pápának a csíksomlyói búcsúra.

2017. május 25. csütörtök

Gyermekvédelmi központok fiataljai zarándokoltak Máriapócsra

Május 20-án a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat három gyermekvédelmi központja szervezett közös zarándoklatot Máriapócsra. Kétszáz, lakásotthonokban és nevelőszülőknél élő fiatal vállalta a nem mindennapi utat.

2017. május 24. szerda

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat munkatársainak zarándoklata Sajópálfalára

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat dolgozói május 11-én, illetve 18-án tettek zarándoklatot Sajópálfalára. A két alkalom során összesen ötszázhúszan látogattak el a Miskolci Egyházmegye kegyhelyére, ahol háromszáz évvel ezelőtt könnyezett az Istenszülő képe.

2017. május 23. kedd

A gyermek áldás, nem teher – babakocsis családi zarándoklat Budapesten

Székely János esztergom-budapesti segédpüspök május 21-én babakocsis zarándoklatra hívott édesanyákat és édesapákat, nagyszülőket, hogy együtt ünnepeljék a családi élet szépségét. A Mária Út Egyesület meghívója gyorsan terjedt közösségi oldalakon, elektronikus... »

2017. május 22. hétfő

Máriabesnyőre zarándokoltak a Boldogasszony Iskolanővérek

A Fatimai Szűzanya első jelenésének 100. évfordulóján, május 13-án a Boldogasszony Iskolanővérek közössége rendtartományuk idősebb nővéreivel együtt Máriabesnyőre zarándokolt, majd megtekintették a gödöllői királyi kastélyt.

2017. május 21. vasárnap

A Győri Egyházmegye munkatársai látogatást tettek Tatán és környékén

Veres András győri megyéspüspök, Bognár István püspöki irodaigazgató és Németh László általános püspöki helynök vezetésével a Győri Egyházmegye munkatársai május 10-én Tatára, Vértessomlóra és a majki kamalduli remeteségbe zarándokoltak.

2017. május 18. csütörtök

Debrődre érkezett a feltámadási menet

A somogyországi Karádról húsvét hétfőjén indult feltámadási menet, melynek célállomása a csíksomlyói pünkösdi búcsú, legújabb állomására, a felvidéki Debrődre érkezett.

2017. május 17. szerda

Több ezren zarándokoltak Máriagyűdre hétvégén – KÉPRIPORT

A Pécs és Máriagyűd közötti zarándoklatot kilencedik alkalommal rendezték meg május 13-án, szombaton, több ezer résztvevővel. Udvardy György megyéspüspök az ünnepi szentmisében elmondta: a zarándokúton kialakult kapcsolatokkal a kultúrát is formáljuk.

2017. május 17. szerda

Bogner Mária Margitra emlékeztek Érden

A magyar Kis Szent Terézként is emlegetett vizitációs nővér halálának évfordulóján, május 13-án Spányi Antal megyéspüspök mutatott be hálaadó szentmisét az érd-óvárosi plébániatemplomban.

2017. május 16. kedd

Megkoronázták a fatimai kegyszobor mását Bodollón

Május 13-án, az első jelenés centenáriumán Bernard Bober kassai érsek-metropolita ünnepélyesen megkoronázta a Szűzanya fatimai kegyszobrának mását a felvidéki bodollói Sarlós Boldogasszony-templomban – tájékoztatott Gábor Bertalan szepsi esperes, plébános.

2017. május 15. hétfő

Salkaházi Sára nyomában – szepsi diákok zarándoklata Kassára

Május 11-én Kassára zarándokoltak a felvidéki Szepsiben található Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont diákjai és tanárai.

2017. május 15. hétfő

tovább »