Zarándoklatot szervezett házaspárok számára a Székesfehérvári Egyházmegye

A budapesti Szent István-bazilikába és az ercsi kegytemplomba szervezett zarándoklatot házaspárok számára a Székesfehérvári Egyházmegye Családpasztorációs Irodája február 17-én.

2018. február 20. kedd

Ideje felkészülni a máriapócsi félmaratonra!

„Cipőre fel!” mottóval idén nyáron is megrendezik Máriapócson a családi futófesztivált. Félmaratont és egyéb távú versenyeket is szerveznek június 9-én a kegytemplom körül.

2018. február 20. kedd

A ferencesek és a Szentföld – Interjú a szentföldi látogatásról hazatérő Dobszay Benedekkel

Dobszay Benedek OFM tartományfőnök rendtársaival a nagyböjt kezdete előtt tett látogatást a Szentföldön. A ferences provinciálissal Szerdahelyi Csongor, a Ferences Sajtóközpont igazgatója készített interjút.

2018. február 18. vasárnap

Máriapócsról indul országjáró útjára az eucharisztikus világkongresszus missziós keresztje

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészítéseként a jelenleg Esztergomban található missziós kereszt útnak indul a Kárpát-medencében, hogy bejárja a katolikus egyházmegyéket. Első állomása a Nyíregyházi Egyházmegyében lesz: március 2-ától kilenc helyszínre jut el bő... »

2018. február 14. szerda

Megújult a zalaegerszegi Mária Magdolna-plébánia műemlék épülete

A Mária Magdolna-templomhoz tartozó plébániaépület rehabilitációja a „Zalaegerszegi Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont” projekt részeként, a „Modern Városok Program” keretében valósult meg. Az épületet január 30-án adták át.

2018. február 9. péntek

2016 óta több mint a duplájára nőtt az év első hónapjában a Szentföldre zarándoklók száma

2016-tól folyamatosan nőtt az év első hónapjában a Szentföldre zarándoklók száma: idén januárban 770 csoportban 26 ezren keresték fel a megváltás legszentebb helyeit – adta hírül a Szentföldi Ferences Kusztódia honlapja.

2018. február 6. kedd

Zarándokok a katona Márton Áron nyomdokain

Immár harmadszor jártak zarándokok a katona Márton Áron nyomdokain az egykori doberdói harctéren január 18. és 22. között.

2018. február 6. kedd

Kerékpáros zarándoklatot szerveznek Brenner János boldoggá avatására

A Mária Út Egyesület Brenner János május 1-jei boldoggá avatására kerékpáros zarándoklatot hirdet.

2018. február 5. hétfő

Új szakasszal bővült a Mária Út

Önkéntesek munkájának köszönhetően vált járhatóvá a Zalaegerszeg–Botfa–Nemeshetes–Búcsúszentlászló közötti mintegy hét és fél kilométeres útszakasz. Az útvonalat felavató zarándoklatot február 10-én tartják.

2018. február 1. csütörtök

Éjszakai zarándoklatot tartottak Szalézi Szent Ferenc tiszteletére

Január 19-én este 44 fős csapat indult útnak a nyergesújfalui Zafféry Károly Szalézi Középiskolából Péliföldszentkeresztre. Az iskola diákjaiból, szülőkből és tanárokból álló csoport Szalézi Szent Ferencre emlékezett az éjszakai zarándoklattal.

2018. január 25. csütörtök

Szívvel-lélekkel, hűséggel – Szent Margit emlékére mutatott be szentmisét Erdő Péter Budapesten

Árpád-házi Szent Margit ünnepe alkalmából január 21-én a Margit-szigeten mutatott be szentmisét Erdő Péter bíboros. „Az Isten iránti szeretetből vállalt hivatás életre szóló hűségre kötelez” – a bíboros az ifjúságot és a hivatást középpontba állító püspöki szinódushoz... »

2018. január 21. vasárnap

Lelki közösségben – Idén is indulnak zarándokvonatok Csíksomlyóra és Częstochowába

Egyre népszerűbbek a Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-START együttműködésében indított vonatos zarándokutak. Az idei járatokról Budapesten, a Nyugati pályaudvar Királyi várótermében tartottak sajtótájékoztatót január 18-án.

2018. január 18. csütörtök

Információk a Szent Péter-bazilikában tartott magyar nyelvű szentmisékről

2004 óta minden kedden reggel magyar nyelvű szentmisét mutatnak be a Szent Péter-bazilika Magyarok Nagyasszonya-kápolnájában. 2017-ben összesen közel 1200 hívő vett részt ezeken a szentmiséken. Németh László olaszországi magyar főlelkész tájékoztatását olvashatják.

2018. január 12. péntek

Idén is megszervezik a Szent Jobb-zarándoklatot a Mária Úton

Július 29. és augusztus 20. között az önkéntesek Szent Jobb-zarándoklatot szerveznek a Mária Út keleti ágán. A zarándokok az erdélyi Szentjobb községből indulnak, és az augusztus 20-i budapesti Szent Jobb-körmenetre érkeznek meg a közel 450 kilométer megtétele után.

2018. január 6. szombat

A pünkösdi búcsúig kiépítik a Parajd–Csíksomlyó zarándokútvonalat

Fejlesztik és különböző programlehetőségekkel gazdagítják a Hargita megyében haladó Mária-út Parajd–Csíksomlyó szakaszának utolsó száz kilométerét, amelyet már jövő évben használhatnak a csíksomlyói búcsúra zarándoklók.

2017. december 21. csütörtök

Elhárul az akadály a međugorjei zarándoklatok egyházi szervezése elől?

Henryk Hoser varsó-pragai érsek Ferenc pápa megbízásából, a Szentszék különleges küldötteként 2017-ben több alkalommal Međugorjéban járt. Az érsek az Aleteia szerkesztőségének elmondta: Ferenc pápa a közeljövőben várhatóan döntést fog hozni a jelenések... »

2017. december 14. csütörtök

A csíksomlyói búcsúhoz hozzátartozik Szűz Mária tisztelete – az erdélyi ferencesek közleménye

A csíksomlyói ferencesek december 13-án sajtóközleményt jelentettek meg annak kapcsán, hogy a Hungarikum Bizottság döntése nyomán a csíksomlyói pünkösdi búcsú bekerült a Magyar Értéktárba. Az alábbiakban olvashatják a dokumentumot.

2017. december 13. szerda

Magyarországra látogatott a Szuverén Máltai Lovagrend prelátusa

Jean Laffitte püspök, a máltai rend prelátusa Szabadhegÿ Kristóf, a Magyar Máltai Lovagok Szövetségének elnöke meghívására december 7-én Rómából Budapestre érkezett, hogy a rend magyar káplánjaival találkozzon.

2017. december 11. hétfő

Jövőre is indul zarándokvonat a csíksomlyói búcsúba

Jövőre is elindul a Székely Gyors–Csíksomlyó Expressz a csíksomlyói búcsúba. A zarándokvonat 2018. május 18-án indul, és 21-én, pünkösdhétfőn érkezik vissza – közölték a szervezők december 6-án Budapesten.

2017. december 6. szerda

Sárospatakra zarándokoltak a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye karitászönkéntesei

Szent Erzsébet szülővárosába látogattak november 18-án a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye karitászcsoportjai. Zarándoklatuk során püspöki szentmisén vettek részt a sárospataki bazilikában; Szent Erzsébet életéről és szeretetszolgálatáról hallhattak előadást.

2017. december 5. kedd

tovább »

Mai evangélium – 2018. február 21.

Mai evangélium – 2018. február 21.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – 11,29–32

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
Nagyböjti kalendárium – 2018. február 21.

Nagyböjti kalendárium – 2018. február 21.

Idei nagyböjti készületünkben az Ószövetségi Szentírást idézzük napról napra. Készüljünk együtt Jézus megváltó kereszthalálára és a feltámadásának ünnepére!

Előző napok »

hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István RádióMagyar Katolikus Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPKÚj Ember  Magyar Katolikus Rádió Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle