Veres András a nagyszombati Mária-búcsún: Szükségünk van egymás szeretetére!

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke mutatta be november 18-án a felvidéki Nagyszombatban a Könnyező Szűzanya novénájának, vagyis kilencedének keretében a búcsúi szentmisét a Szent Miklós-exkatedrálisban.

2017. november 19. vasárnap

A csatkai kegyhely felújításáért indult zarándoklat a Vatikánba

Székely János szombathelyi megyéspüspök vezetésével több mint negyvenen indultak el november 5-én, vasárnap Zalalövőről a Vatikánba Ferenc pápához, hogy az európai cigányság egyik legjelentősebb zarándokhelyének, a csatkai kápolnának és környezetének rendbetételére hívják fel a... »

2017. november 9. csütörtök

A nagyváradi egyházmegye hitoktatói és hittanosai Máriapócsra zarándokoltak

A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye hitoktatói és az egyházmegyei hittanolimpián kiemelkedő eredményt elért diákok október 28-án zarándoklatot tettek Máriapócsra.

2017. november 7. kedd

Zarándoklattal emlékeztek meg az aacheni magyar kápolna felszentelésének 650. évfordulójáról

Október 29-én ünnepelték az aacheni székesegyházban kialakított magyar kápolna felszentelésének 650. évfordulóját. A kölni és a stuttgarti magyar közösségek mellett belgiumi és hollandiai magyar közösségek is elzarándokoltak az ünnepre, és megtöltötték a nyugat-németországi... »

2017. november 3. péntek

Növekedjetek a szeretetben – Bátára zarándokoltak a Kaposvári Egyházmegye hívei

Az Eucharisztikus Világkongresszusra való készület jegyében Varga László kaposvári megyéspüspök zarándoklatra hívta egyházmegyéje híveit. Hazánk egyik legrégebbi kegyhelyére, Bátára október 28-án érkeztek a Kaposvári Egyházmegye zarándokai.

2017. október 28. szombat

Aquinói Szent Tamás halálának helyét keresték fel a Pápai Magyar Intézetben lakó papok

A római Pápai Magyar Intézetben élő papok október 22-én a fossanovai egykori ciszterci apátságot keresték fel.

2017. október 26. csütörtök

Pyrker nyomában – Az egri érsekség munkatársai Ausztriába zarándokoltak

Október végén ausztriai zarándoklaton vettek részt az Egri Főegyházmegye munkatársai, Pyrker János László (1772–1847) néhai egri érsek életútjához kötődő helyeket kerestek fel.

2017. október 26. csütörtök

A nyugatra menekült magyarok 1947-es zarándoklatáról emlékeztek meg a németországi Altöttingben

Mintegy nyolc-tízezer nyugatra menekült magyar vett részt azon a zarándoklaton, melyet 1947. augusztus 20-án tartottak a bajorországi Altöttingben. Az esemény 70. évfordulója alkalmából október 21-én a Müncheni Magyar Katolikus Egyházközség újra Altöttingbe hívta a külhoni magyar... »

2017. október 24. kedd

„Máriapócs mindenkié!” – Orosz István kegyhelyigazgató ünnepi és hétköznapi vallásosságról

Egy éve a nemzeti kegyhely igazgatója. „Mindenki parókusa”, mint mondja, akinek éppúgy kedvesen kell fogadnia a szelfiző turistát, mint a zarándokot. És noha a liturgia szépségének és méltóságának legfőbb felelőse, tudnia kell megszólítani azokat is, akiket az untat, Máriapócs... »

2017. október 22. vasárnap

Báskai hívek zarándoklata Szent István király nyomában

Szeptember 18–19-én Zdenko Andráš plébános és Ján Serbin polgármester vezetésével hálaadó zarándoklaton vettek részt a felvidéki Báska (Baška) hívei Magyarországon – tájékoztatott Gábor Bertalan szepsi esperes, plébános.

2017. október 22. vasárnap

Motorosokat áldottak meg Sajópálfalán – KÉPRIPORT

Október 14-én tartották a Görögkatolikus Motorosok Közösségének szezonzáró hálaadását a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen. A Szent Liturgiát Buka Gábor gadnai parókiai adminisztrátor vezette.

2017. október 20. péntek

Magyarországi görögkatolikusok zarándokoltak Nagyváradra Szent László jubileumi évében

Közel ötszázan vettek részt azon a görögkatolikus zarándoklaton, amelyet a Hajdúdorogi Főegyházmegye szervezett október 14–15-én a Szent László-emlékév alkalmából Nagyváradra.

2017. október 19. csütörtök

A fatimai centenáriumot ünnepelték a felvidéki Szentmárián

A bodrogközi Szentmáriára zarándokoltak október 13-án, az utolsó fatimai jelenés 100. évfordulóján Nagykapos és Királyhelmec hívei. Jeso Eszter tájékoztatta szerkesztőségünket.

2017. október 18. szerda

Élő rózsafüzér-zarándoklat a Nógrád megyei Ságújfaluba

Október 14-én két Nógrád megyei településről, Karancsaljáról és Pilinyből indultak el gyalog a zarándokok Ságújfaluba, ahol a Szent László-év októberi programjai keretében fogadták a hét-hét kilométeres gyaloglás után az érkezőket.

2017. október 18. szerda

Emlékzarándoklatot szerveznek Altöttingbe

Október 21-én „Aki hisz benne, az nem vall szégyent” mottóval magyar zarándoknapot tartanak a bajorországi kegyhelyen. Az altöttingi Szent Anna-bazilikában 11 órakor szentmisét mutat be Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti... »

2017. október 17. kedd

Régi rítusú püspöki szentmisét tartottak Mátraverebély-Szentkúton

Október 14-én tartotta hagyományos mátraverebély-szentkúti zarándoklatát a római liturgia rendkívüli formáját ápoló Juventutem közösség. Az ünnepi szentmisét Varga Lajos váci segédpüspök mutatta be.

2017. október 16. hétfő

650 éves az aacheni dóm magyar kápolnája – Zarándoknapra várják a híveket

650 éve építették föl az aacheni dóm magyar kápolnáját. A jubileum alkalmából nemzeti zarándoknapot szerveznek október 29-én – tájékoztatott Lukács József, a kölni, aacheni és esseni katolikus magyarok plébánosa.

2017. október 15. vasárnap

Magyarok Nagyasszonya-búcsút ünnepeltek a felvidéki Máriavölgyben

Idén is megünnepelték a Magyarok Nagyasszonya-búcsút a Felvidék egyik legrégebbi kegyhelyén, a Pozsony melletti Máriavölgyben. Az október 7-i búcsúi szentmise főcelebránsa Fazakas Márton csornai premontrei apát volt.

2017. október 14. szombat

Gyógyszerészek, orvosok, kerékpárosok, apák és román ajkú hívek is zarándoklatot tettek Máriapócsra

Október 7-én, szombaton több zarándokcsoport is ellátogatott Máriapócsra: orvosok és gyógyszerészek, kerékpárosok, a kisvárdai görögkatolikus egyházközség tagjai, a Máramarosi Görögkatolikus Egyházmegye román ajkú hívei, illetve gyalogos zarándoklattal érkező apák érkeztek a... »

2017. október 14. szombat

Van szeretettel közbenjáró édesanyánk – Szentmise a fatimai jelenések centenáriumán Soroksáron

A fatimai jelenések 100. évfordulóján, az utolsó jelenés napján, október 13-án országos zarándoklatot hirdettek a soroksári Fatimai Szűzanya tiszteletére épült Szent István király-templomhoz. Az ünnepi szentmisében Erdő Péter bíboros, prímás felajánlotta hazánkat és népünket a... »

2017. október 13. péntek

tovább »