Elindult Máriapócsra az Útonlevők 22+ gyalogos zarándoklat

Július 21-én kora reggel indult el Tokajból Máriapócsra az Útonlevők 22+ gyalogos zarándoklat. A program már 20-án, a „nulladik” nappal elkezdődött. A zarándokokhoz az első napon Orosz Atanáz püspök is csatlakozott.

2017. július 21. péntek

Folytatódott a Szent Erzsébet-zarándoklat a Miskolci Egyházmegye szervezésében

A Miskolci Egyházmegye Szent Erzsébet-zarándoklata 2016-ban indult a Sárospatak–Telkibánya közötti útvonalon. Idén a Telkibánya–Kassa távot járták végig a zarándokok július 13. és 15. között.

2017. július 19. szerda

Szent Anna-búcsúra várják a nagyszülőket Mátraverebély-Szentkúton

A Szent Anna és Szent Joachim ünnepe előtti hétvégén, július 22–23-án tartják a nemzeti kegyhelyen a nagyszülők búcsúját.

2017. július 18. kedd

Zarándoklattal készülnek Szent Jakab apostol emléknapjára a pálosok

Július 23-án, a Szent Jakab apostol emléknapját megelőző vasárnap zarándoklatot és búcsút szervez a pálos rend a mecseki Jakab-hegyi kolostor romjaihoz.

2017. július 17. hétfő

Célba ért a Mária Maraton futózarándoklat

30 nap után július 15-én este célba ért a Makai házaspár, akik arra vállalkoztak, hogy a Mariazell és Csíksomlyó közötti több mint 1400 kilométert végigfussák.

2017. július 16. vasárnap

Huszadszor szerveztek zarándoklatot Mariazellbe Gencsapátiból

Július 13-án érkeztek vissza Mariazellből a Vas megyei Gencsapátiba a 20. jubileumi zarándoklat résztvevői. A zarándokokat Székely János szombathelyi megyéspüspök köszöntötte.

2017. július 15. szombat

Befogadás és vendégszeretet – Pásztorlevél a Szent Jakab-út mentén fekvő egyházmegyék püspökeitől

Azon főpásztorok, kiknek egyházmegyéit érinti a Szent Jakab-út, gyalog megtették a zarándokút utolsó szakaszát. Ezután a püspökök értekezletet tartottak július 11-én és 12-én, melynek végén pásztorlevelet tettek közzé „Befogadás és vendégszeretet a santiagói zarándokúton”... »

2017. július 14. péntek

Gyalogos zarándoklat indult a barátostelepi Kármelhegyi Boldogasszony-búcsúra

Július 14-én reggel indult a gyalogos zarándoklat Gyimesbükkből a barátostelepi Kármelhegyi Boldogasszony-kápolna búcsújára. Az ünnepi szentmisét július 15-én mutatja be Tamás József segédpüspök a környékbeli papok koncelebrálásával, a szentbeszédet Bátor Botond pálos szerzetes... »

2017. július 14. péntek

Célegyenesben a Mária Maraton

Makai Viktória és László július 12-én, a harmincnapos futózarándoklat 27. napján 37 kilométert tett meg Mócs és Mezőmadaras között. A zarándokok július 15-én érkeznek Csíksomlyóra.

2017. július 13. csütörtök

Oblátusok elköteleződésével ünnepelték Szent Benedek-napját Bakonybélben

Varga László megyéspüspökkel hét testvér oblációját, életfelajánlását ünnepelték Bakonybélben július 11-én, Szent Benedek, Európa védőszentje napján. Az ország különböző részeiből érkezett oblátusok megtöltötték a Szent Mauríciusz-monostor templomát.

2017. július 11. kedd

Zarándoklattal erősítik a szlovák és a magyar Szent Vér-kegyhely közötti kapcsolatot

Bátán és környékén élő hívek zarándokoltak július 8-án, szombaton Garamszentbenedekre, erősítve a kapcsolatot a felvidéki Szent Vér-kegyhellyel.

2017. július 11. kedd

Lehet még jelentkezni az augusztusi taizéi utakra

Az augusztus 5. és 14. között, illetve 20. és 27. között megszervezett taizéi utakra még várnak jelentkezőket.

2017. július 7. péntek

Fiatalok a betegek és idősek szolgálatában Lourdes-ban

A lyoni egyházmegye különböző részeiről érkezett több mint 800 fiatal szolgálta a betegeket és az időseket május 29. és június 3. között Lourdes-ban. Az önkéntesek között voltak a ressini szalézi mezőgazdasági iskola diákjai is.

2017. július 7. péntek

Horvátországba zarándokolt a főegyházmegye fiatal papjaival Erdő Péter

Erdő Péter bíboros, prímás a horvátországi Máriabesztercére, Károlyvárosba és Zágrábba zarándokolt Szent László évében az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye fiatal papjaival július 3. és 5. között.

2017. július 6. csütörtök

Búcsúszentlászlóra zarándokoltak a Veszprémi Főegyházmegye hívei

A zarándoklat keretében Márfi Gyula érsek mutatott be szentmisét a Zala megyei búcsújáróhelyen, Búcsúszentlászlón július 1-jén.

2017. július 4. kedd

Rómába zarándokoltak a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász-önkéntesei és főállású munkatársai május 23-án zarándoklatra indultak Olaszországba Perger Gyula és Várhelyi Tamás lelkivezetésével.

2017. július 4. kedd

A gyermekekért adtak hálát Vértessomlón

Július 2-án elhelyezték a gyermekáldásban részesült családok hálaszíveit a gyermekét tápláló Szűzanya kegyképét őrző vértessomlói templomban. Spányi Antal püspök az idei búcsún új programot hirdetett meg „Együtt képviselni az Egyházat a világban” címmel.

2017. július 3. hétfő

Elhagyták a táv felét a Csíksomlyóra tartó Mária Maraton résztvevői

Makai Viktória és László június 16-án indultak útnak Mariazellből, hogy Csíksomlyóig futva harminc nap alatt teljesítsék az emberfeletti, közel 1400 km-es távot, ezzel adva hálát családjukért.

2017. július 3. hétfő

Gyermeket várók és gyermekre vágyók zarándokoltak Mátraverebély-Szentkútra

Szerelmespárokat, jegyeseket, fiatal házasokat, gyermeket várókat és gyermekre vágyókat hívtak zarándoklatra a ferencesek Sarlós Boldogasszony ünnepén, július 2-án a nemzeti kegyhelyre. A szabadtéri oltárnál Bíró László családpasztorációért felelős püspök mutatott be... »

2017. július 3. hétfő

Sólyomkőváron tartották a nagyváradi egyházmegye regionális Szent László-találkozóját

A Szent László-év negyedik regionális tematikus találkozóját a Bihar megyei Sólyomkőváron tartották június 22-én, az egyházmegye szlovák nemzetiségű híveinek részvételével. Harmadik alkalommal fogadta az egyházmegye egyik plébániája a szent király Nagyváradon őrzött... »

2017. június 30. péntek

tovább »