Hogyan bánjak a testemmel? – Szólj be a papnak! est Szombathelyen

Ezúttal bioetikai kérdéseket vitattak meg január 16-án a szombathelyi Szólj be a papnak! esten a Cafe Frei vendégei.

12:30

Magyarország egy teljes évig finanszírozza három szíriai kórház működését

Orbán Viktor miniszterelnök január 22-én Budapesten, a Karmelita kolostorban fogadta Mario Zenari bíborost, szíriai apostoli nunciust, akinek átadta a magyar kormány szíriai humanitárius segítségnyújtásáról szóló okiratot – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök... »

2019. január 22. kedd

Meglátni a betegben Krisztust – Orvosok és egészségügyi dolgozók szentségimádása

Huszonnégy órás szentségimádásra hívta a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom (T72 Mozgalom) Egészségügyi Munkacsoportja az orvosokat és egészségügyi dolgozókat január 22-ére, Boldog Batthyány-Strattmann László emléknapjára a budapest-belvárosi... »

2019. január 22. kedd

Templomöleléssel köszöntötték a székesfehérvári iskolások Szent Sebestyén ünnepét

Szent Sebestyén tiszteletére hagyományőrző programokat szerveztek január 18-án, pénteken a székesfehérvári Felsővárosi Általános Iskolában.

2019. január 22. kedd

Tanuljunk tapintatosak, mégis őszinték lenni! – Elkezdődött az ökumenikus imahét Nyíregyházán

A hagyományokhoz híven a nyíregyházi evangélikus nagytemplomban gyűltek össze a különböző felekezetek tagjai és vezetői január 20-án az ökumenikus imahét első imaalkalmára, melyen Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök hirdetett igét.

2019. január 22. kedd

Szeretetben, hitben alkossunk közösséget – Székesfehérváron is elkezdődött az ökumenikus imahét

A 2019-es ökumenikus imahét igéje: „Az igazságra és csakis az igazságra törekedj” (MTörv/5Móz 16,18–20). A székesfehérvári ünnepi nyitó istentiszteletet a Széchenyi utcai református templomban tartották január 20-án.

2019. január 22. kedd

A magyar kultúra napját ünnepelték Szatmárcsekén

Szatmárcseke község önkormányzata és a Kölcsey Társaság ökumenikus istentiszteletet és ünnepi közgyűlést tartott a magyar kultúra napja alkalmából január 20-án a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település református templomában.

2019. január 22. kedd

Árpád-házi Szent Margit ünnepe a soproni Szent Orsolya-óvodában – KÉPRIPORT

A korábbi névadóra, Szent Margitra emlékeztek a soproni Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium tavaly átadott új óvodájában január 18-án.

2019. január 22. kedd

A bajban Istentől jön a segítség – Szent Sebestyén ünnepe Székesfehérváron

Megemlékezve a várost sújtó pestisjárvány legyőzésének 280. évfordulójáról fogadalmi szentmisét mutattak be Székesfehérváron Szent Sebestyén tiszteletére a vértanú ünnepén, január 20-án.

2019. január 21. hétfő

A talentumok embere – Seregély István nyugalmazott egri érsekre emlékeztek Budapesten

Szuromi Szabolcs Anzelm OPraem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) rektora mutatott be szentmisét Seregély István nyugalmazott egri érsek, a PPKE első nagykancellárja (1992–2005) emlékére január 19-én Budapesten, az Egyetemi templomban.

2019. január 21. hétfő

Egészségügyi dolgozók számára szerveznek lelkigyakorlatot Máriagyűdön

Lelkigyakorlatot szervez a Pécsi Egyházmegye kórházlelkészsége egészségügyi dolgozók és segítő foglalkozásúak számára Máriagyűdön február 15. és 17. között. Jelentkezni február 8-ig lehet.

2019. január 21. hétfő

Árpád-házi Szent Margitot ünnepelték Kőszegen

Árpád-házi Szent Margitról emlékeztek meg január 18-án a róla elnevezett iskolában Kőszegen.

2019. január 21. hétfő

Várják a jelentkezőket a pécs-tettyei ifjúsági passióra

Idén virágvasárnap, április 14-én is lesz szabadtéri passió a pécsi Tettyén. A Katifi, a Pécsi Egyházmegye Ifjúsági Referatúrája január 29-re hirdette meg az első próbát: a Mindenszentek-templom klubhelyiségébe várják azokat a fiatalokat, akik szeretnének részt venni az ifjúsági... »

2019. január 21. hétfő

Különlegességgel gazdagodott a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye könyvtára

A 2018-as Mátyás-emlékév alkalmából egy corvina hasonmáskiadásával és teljes szövegű fordításával gyarapodott a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Levél- és Könyvtár gyűjteménye. Flavius Bondus „Az újraálmodott Róma – Roma Instaurata” című műve Győri Corvina néven is... »

2019. január 21. hétfő

Kezdetét vette az ökumenikus imahét – Most kell együttműködnünk a küldetésünk teljesítésében

A budapesti, Deák téri evangélikus templomban tartották meg az ökumenikus imahét országos nyitó istentiszteletét január 20-án. Az eseményen Erdő Péter bíboros, prímás és Szabó István református püspök mondott beszédet.

2019. január 20. vasárnap

Az ima hegyeket mozgat – Jubileumi szentmise Árpád-házi Szent Margit tiszteletére

Árpád-házi Szent Margit ünnepe alkalmából január 20-án a Margit-szigeten mutatott be szentmisét Erdő Péter bíboros. A főpásztor a jubileumi alkalommal – negyven éve indította el ezt a hagyományt Lékai László bíboros – arról tanított, miért időszerű, és mit üzen ma a szent... »

2019. január 20. vasárnap

Közösség, keresztény értékek és siker – Öt éve új utakon a pécsi Szent Mór óvoda

A pécsi Szent Mór Óvoda öt éve került az Pécsi Egyházmegye fenntartásába. Udvardy György megyéspüspök január 10-én látogatást tett az óvodába, hogy közösen értékelje az elmúlt öt évet a pedagógusokkal.

2019. január 20. vasárnap

Palánki Ferenc megyéspüspök is köszöntötte az 1010 éves Újszentmargitát

Január 19-én ünneplőbe öltözött a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye területén fekvő Újszentmargita. A hívek örömmel várták Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök érkezését, hogy együtt adjanak hálát a település fennállásának 1010. évfordulóján.

2019. január 20. vasárnap

Felvételt hirdet a soproni Szent Pál Katolikus Szakkollégium

A gyönyörű történelmi belvárosban épült Szent Pál Katolikus Szakkollégium – Collegium Paulinum – felvételt hirdet a 2018/19-es tanév 2. félévére, bentlakásos elhelyezést biztosítva egyetemista diákoknak.

2019. január 20. vasárnap

Remete Szent Pálra emlékezett a pécsi pálos közösség

A pálos rend névadójának és védőszentjének, Remete Szent Pálnak ünnepét tartották január 15-én a pécsi Szent Imre-templomban. A szentmisén, rendi hagyomány szerint, a pálos szerzetesek megújították fogadalmukat. A szertartás végén megáldották a gyermekeket.

2019. január 19. szombat

tovább »