Fiatalok tartanak jótékonysági divatbemutatót Szegeden

Egészséges és gyógyulófélben lévő daganatos fiatalok részvételével tartanak jótékonysági divatbemutatót március elején Szegeden, az esten a középiskolások és egyetemisták saját tervezésű és készítésű ruháikat mutatják be.

14:00

A pápa „munkaköri leírását” Jézus adta – Érszegi Márk Aurél Vatikán-szakértő előadása Győrben

Érszegi Márk Aurél, a szentszéki magyar nagykövetség első tanácsosa, Vatikán-szakértő, kánonjogász, volt pannonhalmi bencés diák tartott ismeretterjesztő előadást a pápaságról és a pápai államról a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium dísztermében február... »

2017. február 24. péntek

Negyedszázados a szatmárnémeti román nyelvű római katolikus személyi plébánia

Schönberger Jenő püspök által celebrált szentmisével ünnepelte 25. születésnapját a szatmárnémeti Kálvária-templom román ajkú közössége február 19-én.

2017. február 24. péntek

Vissza a gyökerekhez – Nincs gazdaság etika nélkül

Könyvbemutatót szervezett a KETEG Oikonomia Kutató Intézet Alapítvány február 23-án a Magyar Tudományos Akadémián. Stefano Zamagni közgazdász, Ferenc pápa gazdasági tanácsadója és Paul Dembinski, a Freiburgi Egyetem közgazdászprofesszora folytattak vitát a polgári közgazdaságtan... »

2017. február 24. péntek

Ókeresztény motívumokkal díszített páratlan germán leletet mutattak be Répcelakon

Répcelak történetének egyik érdekes fejezetéről tartott előadást február 22-én Neményi Réka, a Pécsi Tudományegyetem doktorandusza: germán női sírból 1955-ben előkerült ókeresztény motívumokkal díszített értékes ékszereket mutatott be az érdeklődőknek a Vas megyei... »

2017. február 24. péntek

A római katolikus egyházmegye szociális intézményeinek vezetői tanácskoztak Debrecenben

Az idei költségvetés volt a fő téma a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásában működő szociális intézmények vezetőségének tanácskozásán február 23-án Debrecenben.

2017. február 24. péntek

Együtt a babákért – A budapesti karitászközpont is megkezdte az adományok szétosztását

A rászoruló családok hatékony támogatásáért az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Szent Erzsébet Karitász Központja több segélyprogramot is megvalósít az országos központtal együttműködve. Jó példa erre a karitász és a Drogerie Markt (DM) Magyarország közös kampánya, az... »

2017. február 23. csütörtök

Veres András püspök megáldotta a soproni Szent Orsolya Tagóvoda új játszóterét

Veres András győri megyéspüspök február 20-án megáldotta a soproni Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium új játszóterét – tájékoztatott Kovács András igazgató.

2017. február 23. csütörtök

Új toronyórát kap a pestújhelyi templom

A tervek szerint március 25-én délután öt órakor áldja meg Molnár Béla plébános a Keresztelő Szent János-templom új „toronydíszét”.

2017. február 23. csütörtök

Szent Lászlóra és Asztrik érsekre emlékeznek a kiskunhalasi katolikus iskolában

A kiskunhalasi Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda február 20-tól hamvazószerdáig programsorozattal kapcsolódik az idei Szent László-évhez és Asztrik-évhez.

2017. február 23. csütörtök

A házasságot ünnepelték Veszprémben

A Veszprémi Főegyházmegye Családpasztorációs Irodája immár hatodik alkalommal szervezte meg február 19-én a házasság ünnepe programot a házasság hete rendezvénysorozat részeként.

2017. február 23. csütörtök

Az „Egyház szeme”, a szegények képviselője – kérdések a diakonátus lényegéről

A Vigilia kiadónál megjelent, „A diakonátus teológiája” című gyűjteményes kötetet mutatták be február 22-én a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán, ahol a könyv egyik szerzője, Stefan Sander, a Nemzetközi Diakonátusi Központ ügyvezetője tartott előadást a... »

2017. február 23. csütörtök

Különleges vacsorákkal fűszerezték a házasság hetét a Pécsi Egyházmegyében

„Élet-kóstoló” címmel tartottak játékkal fűszerezett vacsorát ifjú házasoknak Szekszárdon a házasság hetén; Máriagyűdön és Mohácson is szerveztek hasonló programot.

2017. február 23. csütörtök

Fekete Károly református püspök vezette a görögkatolikus rekollekciót Ajakon

A Nyíregyházi Egyházmegye rendszeresen szervez rekollekciót a területén szolgáló papok számára. Az idei első alkalmat a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ajakon tartották február 19-én.

2017. február 23. csütörtök

Online vásárlók tízezrei támogatták a Máltai Szeretetszolgálat segítő programjait

Egy év alatt csaknem tizenötmillió forint adomány gyűlt össze az online vásárlások során alkalmazott felkerekítésekből. A „Kerekítsd fel!” program idén is folytatódik. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat február 22-én sajtóközleményében számolt be a jótékonysági... »

2017. február 22. szerda

Makkai László püspöki helynök roma közösségekhez látogat a nagyböjtben

Makkai László cigánypasztorációért felelős püspöki helynök a nagyböjt folyamán végiglátogatja a Miskolci Egyházmegye területén élő roma közösségeket. Az elsődleges cél közös imára és megbékélésre hívni a közösségeket, hiszen a nagyböjt a bűnbánatról és a... »

2017. február 22. szerda

Először rendeztek bencés bált Tihanyban – KÉPRIPORT

Február 18-án, szombaton első alkalommal rendeztek bencés bált a rend tihanyi iskolájában. Korzenszky Richárd OSB tihanyi perjel fotói idézik fel az estét.

2017. február 22. szerda

A Karitász segített egy leégett ház lakóinak Sárkeresztúron

Lakhatatlanná vált egy családi ház a Fejér megyei Sárkeresztúron januárban. Lakói még időben elhagyták a lángokban álló épületet, nem sérültek meg. Horváth József ötfős családjának a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász segélycsomagját Spányi Antal megyéspüspök... »

2017. február 21. kedd

Az ellenségszeretetről tanított a kalocsai érsek

Bábel Balázs érsek a napi evangéliumhoz fűzte gondolatait, és az ellenségszeretet keresztény értelmezéséről tanított február 19-én. Ezúttal a solti esperesi kerület papjai, egyházközségi képviselői és hívei zarándokoltak el Kalocsára az évközi 7. vasárnapon, az Asztrik-év... »

2017. február 21. kedd

Lezárult a házasság hete Debrecenben

Kocsis Fülöp érsek-metropolita Szent Liturgiát mutatott be a február 19-én a debreceni főszékesegyházban, amelynek végén megáldották a házaspárokat és családokat. Előző nap kerekasztal-beszélgetést rendeztek a görögkatolikus roma szakkollégiumban.

2017. február 21. kedd

tovább »