Görögkatolikus énekkarok találkoztak Kecskeméten

Megalapításának tizedik évfordulóját ünnepelte szeptember 15-én és 16-án a Kecskeméti Görögkatolikus Szervezőlelkészség. Az évforduló alkalmából a közösség kórustalálkozót rendezett, melyen nyolc – jórészt görögkatolikus – kórus lépett fel.

12:59

A Fájdalmas Anya búcsúját ünnepelték Egerben

Szeptember 16-án tartották Egerben a Fájdalmas Anya nagy múltú búcsúját az egykori szervita templom udvarán. Az ünnepi szentmisét Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök mutatta be.

11:37

Fesztivál a családokért Zalaegerszegen

Szeptember 14–15-én a családoké volt a főszerep Zalaegerszegen: immár 25. alkalommal rendezték meg a családfesztivált, két napot a családokról családoknak a családoktól.

10:14

Teológiai előadás-sorozat indult a váci Credo-házban

Új teológiai sorozat kezdődött a váci Credo-házban. A felekezetek közötti párbeszéd és barátság jegyében hónapról hónapra egy-egy keresztény egyház lelkipásztora tart előadást az Eucharisztia és a közösség kapcsolatáról.

09:39

Veni Sanctét ünnepeltek a Szombathelyi Egyházmegye hitoktatói

Szeptember 14-én Veni Sanctét tartottak a Szombathelyi Egyházmegye hitoktatóinak a Sarlós Boldogasszony-székesegyházban.

09:04

Veni Sancte szentmisét ünnepeltek a győri egyetem tanévnyitója alkalmából

Szeptember 11-én Veres András győri megyéspüspök Veni Sancte szentmisét mutatott be a győr-révfalui Szentháromság-templomban a győri Széchenyi István Egyetem tanévnyitója alkalmából.

2018. szeptember 18. kedd

Európa első fiatalkorú elítélteknek szervezett börtöncursillóját tartották meg Szirmabesenyőn

Szeptember 13–16. között a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet Fiatalkorúak Regionális Intézete adott otthont Európa első olyan börtöncursillójának, amelyet fiatalkorú fogvatartottaknak tartottak.

2018. szeptember 18. kedd

Százéves a marosjárai plébánia

Az idén százéves marosjárai római katolikus templom búcsúját szeptember 9-én, a Kisboldogasszony napját követő vasárnapon tartották.

2018. szeptember 18. kedd

Isten örök pillanatában vagyunk – Egyházmegyei zarándoklat a Szent Vér-ereklye jelenlétében Bátán

Szeptember 15-én az ország egyetlen Szent Vér-kegyhelyére, Bátára szervezett zarándoklatot ötödik alkalommal a Pécsi Egyházmegye. A több mint ezer résztvevő – Udvardy György püspök kérésére – idén elsősorban a papi hivatásokért imádkozott. A Szent Vér-ereklyét új tartójában... »

2018. szeptember 18. kedd

Figyelmünket a szolidaritásra irányítva – Az európai püspökök találkozójának zárónyilatkozata

Szeptember 13–16. között a lengyelországi Poznańban tartotta plenáris ülését az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE), Stanisław Gądecki poznańi érsek, a lengyel püspöki konferencia elnöke és a testület alelnöke meghívására. A tanácskozás zárónyilatkozatának magyar... »

2018. szeptember 18. kedd

Megújult a zalacsébi templom

Székely János szombathelyi megyéspüspök áldotta meg szeptember 16-án a zalacsébi templomot, ahol az elmúlt hónapokban jelentősebb belső munkálatokat végeztek.

2018. szeptember 18. kedd

Liszt Ferenc Via Crucisát adták elő a felső-krisztinavárosi templomban

Az Ars Sacra Fesztivál keretében nemes vállalkozásba fogott a budai felső-krisztinavárosi plébánia énekkara. Szeptember 15-én, Fájdalmas Szűzanya emléknapján az esti misét követően előadták Liszt Ferenc Via Crucis című művét.

2018. szeptember 18. kedd

Tanévnyitót tartottak a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán

A főiskola 69. tanévnyitó ünnepét Szent Kereszt felmagasztalásának napján, szeptember 14-én tartották a nyíregyházi Szent Miklós-székesegyházban, az alkonyati istentiszteleten Kocsis Fülöp metropolita és Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök is együtt imádkozott az intézmény... »

2018. szeptember 18. kedd

Balatonakarattyán rendezik meg a XXV. Családkongresszust

November 22. és 24. között Balatonakarattyán tartják a XXV. Családkongresszust. Bíró László püspök, a MKPK Családbizottsága és a Magyar Katolikus Családegyesület elnöke meghívólevele házaspároknak, családoknak, papoknak, szerzeteseknek s mindazoknak szól, akik a család és az élet... »

2018. szeptember 17. hétfő

Egerben is megkezdődött a szentségimádás iskolája

A szentségimádás iskolája címmel indult programsorozat Egerben szeptember 13-án. A ciszterci templomban tartott tanítások az Eucharisztia jobb megismerését szolgálják, felkészülésként a 2020-ban Budapesten megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

2018. szeptember 17. hétfő

Katolikus cigány közösségek búcsúját ünnepelték Máriapócson

Szeptember 15–16-án tartották a máriapócsi nemzeti kegyhelyen a katolikus cigány közösségek búcsúját.

2018. szeptember 17. hétfő

Mária Krisztus-követése a mi Krisztus-követésünk – Elsőáldozók bodajki zarándoklata

Mintegy háromszáz elsőáldozó és számos zarándok köszöntötte a Segítő Szűzanyát szeptember 16-án Bodajkon. Az ünnepi szentmisét Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök mutatta be.

2018. szeptember 17. hétfő

„A Lélek otthona a türelem, eledele az alázat” – Diakónussá szentelték Ignácz Gyulát Nyíregyházán

„Tegyél meg mindent, amire a lelkiismeret indít, és kerülj el mindent, amitől a lelkiismeret óv” – e szavakkal indította el új szolgálatára Ignácz Gyulát Szocska A. Ábel megyéspüspök a nyíregyházi püspöki székesegyházban szeptember 15-én.

2018. szeptember 17. hétfő

Hogyan segítsünk jól? – Az Embertárs folyóirat jubileuma Pál Ferivel

Alapításának 15. évfordulóját ünnepelte az Embertárs mentálhigiénés folyóirat szeptember 15-én a budapesti Párbeszéd Házában. A kiadvány jubileumi estjén jeles szakemberek: Pál Ferenc atya, Kály-Kullai Károly és Csáky-Pallavicini Zsófia tartottak előadást.

2018. szeptember 17. hétfő

Keresztutat jártak a hősök tiszteletére Veszprémben

A világháborúk hős katonái, valamint az egykori Veszprém-Jutasi Altisztképző Intézet növendékeinek és oktatóinak emléke előtt tisztelegve tartottak keresztutat és ünnepi szentmisét szeptember 8-án Veszprémben. Kisboldogasszony napja az altisztképző hivatalos ünnepe is.

2018. szeptember 17. hétfő

tovább »