Katekumenek bérmálása Székesfehérváron – KÉPRIPORT

Katekumeneket bérmált Spányi Antal megyéspüspök november 8-án, az esti szentmisében a székesfehérvári vasútvidéki Prohászka-emléktemplomban.

13:42

Huszonöt éves a győri Apor Vilmos-iskola

1993. szeptember 1-jén nyitotta meg kapuit a győri Apor Vilmos Iskolaközpont. Az iskola diákjai és pedagógusai püspöki szentmisével és kiállításmegnyitóval ünnepelték meg a 25. évfordulót november 11-én.

12:35

Külső és belső sivatagok – A teremtésvédelem a debreceni Svetits-hét témája

„Közösségben a teremtett világért” címmel november 12–17-ig Svetits-hetet tartanak Debrecenben, a Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban.

12:10

„Segíteni másokon magától értetődő számomra” – Interjú a Caritas Hungarica díjas Rizner Józsefnével

A Tamásiban élő nyugdíjas pedagógus a helyi karitászcsoport alapító tagja, tevékeny közösségi ember a segélyszervezetnél és a plébániai közösségben. A Caritas Hungarica díjjal kitüntetett Rizner Józsefnével Harasztovics Arnold készített interjút.

10:42

Digitálisan is elérhetők az Esztergomi Főszékesegyházi Könyvtár kódextöredékei

Az Esztergomi Főszékesegyházi Könyvtár digitalizációjának keretében immár valamennyi, az intézményben őrzött kódextöredék hozzáférhetővé vált a könyvtár honlapján.

2018. november 14. szerda

Szentmisével és könyvbemutatóval ünnepelték a magyar szenteket és boldogokat Baján

November 13-án, a magyar szentek és boldogok ünnepén Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be szentmisét a bajai Szent Péter és Pál-plébániatemplomban. A szentmise után bemutatták a főpásztor új könyvét is.

2018. november 14. szerda

„Itt mindig vár benneteket valaki” – Kápolnamegáldás a kaposvári Nagyboldogasszony Iskolaközpontban

Varga László megyéspüspök november 13-án ünnepi szentmise keretében megáldotta a kaposvári Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kápolnáját. A kápolna védőszentjének II. János Pál pápát választották, akinek ereklyéjét az... »

2018. november 14. szerda

Böjti sms-ekkel segíti a karácsonyi előkészületet a Görögkatolikus Egyház

A bizánci hagyományú egyházakban november 15-én kezdődik és december 24-éig tart a karácsonyi böjt. Akárcsak a húsvétot megelőző nagyböjt, ez az időszak is negyvennapos.

2018. november 14. szerda

Velünk együtt nőhet fel – Elültették „Szent Kinga fáját” Küngösön

A lengyelországi Ószandecből (Stary Sącz), Szent Kinga egykori kolostorából származó facsemetét ültettek el november 9-én a Veszprém megyei Küngösön, Szent Kinga falujában.

2018. november 14. szerda

Holtában is beszél – Mindszenty bíborosra emlékeztek Budapesten

„Egy nap Mindszenty bíborossal” címmel emléknapot, konferenciát szervezett a Mindszenty Alapítvány november 13-án, a magyar szentek és boldogok emléknapján a Párbeszéd Háza konferenciatermében.

2018. november 14. szerda

Kapcsolódj! – Katolikus ifjúsági találkozót tartottak Győrben

„Kapcsolódj!” mottóval november 10-én rendezték meg az idei – immár tizenkettedik – győri katolikus ifjúsági találkozót. A rendezvénynek a győri Szent Imre-plébánia adott otthont.

2018. november 14. szerda

Megáldották a felújított vértesacsai templomot

Ünnepi szentmise keretében áldotta meg november 11-én Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök a Szent Kereszt-plébániatemplomot a Fejér megyei Vértesacsán.

2018. november 14. szerda

Jézus lelkületéről szólt a novemberi püspöki katekézis Pécsett

November 8-án az esti szentmise után Jézus lelkületéről mondott tanítást Udvardy György püspök a pécsi Dóm Kőtárban.

2018. november 14. szerda

Közelebb az angyalokhoz – Cigány hittanosok találkozója Ózdon

Az ózdi görögkatolikus parókia adott otthont a cigány hittanosok találkozójának október 30-án.

2018. november 14. szerda

A Hajdúdorogi Főegyházmegye is csatlakozott „Méltóság napjához” Debrecenben

„Méltóság a családban” – ezzel a címmel szervezte meg a „Méltóság napját” a Debreceni Hospice Ház Alapítvány. A november 8-i programhoz tizenhat debreceni intézmény csatlakozott, illetve a Hajdúdorogi Főegyházmegye és a Tiszántúli Református Egyházkerület is.

2018. november 14. szerda

Tatán fogadták a Hajléktalan Jézust

Tatán fogadták a Hajléktalan Jézus című alkotást november 9. és 11. között. Az együttérzés szobrát a Szent Imre kapucinus templom előtt helyezte el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

2018. november 14. szerda

Sárváron is lampionos felvonulással ünnepelték Szent Mártont

A Szombathelyi Egyházmegye védőszentje, Szent Márton ünnepe alkalmából november 12-én – huszonegyedik alkalommal – lampionos menet indult a sárvári Szent László Katolikus Általános Iskolától a Szent László-templomba.

2018. november 14. szerda

Erdő Péter: Tanuljuk meg Mindszenty bíborostól szeretni és becsülni a családot!

„Egy nap Mindszenty bíborossal” címmel rendeztek konferenciát a magyar szentek és boldogok emléknapján, november 13-án Budapesten a Párbeszéd Házában. A konferencia záró szentmiséjét Erdő Péter bíboros, prímás mutatta be a Szent István-bazilikában.

2018. november 14. szerda

A Vörösmarty téri vásárban kezdődött a gyűjtés a szegények karácsonyi ebédjére

A Sant’Egidio közösség idén is karácsonyi ebédre várja szegény barátait december 25-én Budapesten, Pécsen és Monoron. November 12. és 15. között Budapesten, a Vörösmarty téri vásárban felállított standnál várják az adományokat.

2018. november 13. kedd

Amit másoknak odaadtunk, az elkísér minket a mennybe – Százéves a balatonfüredi plébánia

A plébánia alapításának századik évfordulója alkalmából ünnepi szentmisét mutatott be Márfi Gyula érsek a balatonfüredi Krisztus Király-templomban november 11-én, vasárnap.

2018. november 13. kedd

tovább »