Elkezdődött az Országos Lelkipásztori-Teológiai Napok Egerben

A január 23–26. között Egerben tartott Országos Lelkipásztori-Teológiai Napok kezdetén Ternyák Csaba érsek mutatott be szentmisét. Idén az emberi kapcsolatok állnak a rendezvény fókuszában. Varga László kaposvári plébános nyitó előadása a Krisztussal megélt kapcsolatunkra kérdezett... »

2017. január 23. hétfő

Az ökumenikus imahetet záró istentiszteleteken is megemlékeztek a veronai buszbaleset áldozatairól

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) azt kérte, hogy január 22-én, vasárnap, az ökumenikus imahetet záró istentiszteleteken is emlékezzenek meg az olaszországi buszbaleset áldozatairól.

2017. január 23. hétfő

Az ünnepekről tartott előadást Németh Gábor a győri hittudományi főiskola szabadegyetemén

Január 18-án került sor a Győri Hittudományi Főiskola „Hitünk és életünk” elnevezésű szabadegyetemének ötödik előadására a győri szeminárium kápolnájában. Németh Gábor főiskolai tanár, plébános az ünnepekről beszélt a hallgatóságnak.

2017. január 23. hétfő

Az ökumenikus imahét ötödik napja Székesfehérváron

Az ökumenikus imahét ötödik napján, január 20-án a baptista imaházban gyűltek össze ismét a város keresztény hívei, hogy együtt imádkozzanak az egységért a baptista, az evangélikus, a református és a katolikus közösségek lelkipásztorai és elöljárói vezetésével.

2017. január 23. hétfő

Szent Sebestyén-búcsút tartottak Kalocsán

Az érseki kastély földszinti Szent Sebestyén-kápolnájának búcsúját ünnepelték Kalocsán január 20-án. Az ünnepi szentmisét Bábel Balázs érsek mutatta be.

2017. január 23. hétfő

Úgy bánni az elesettel, mint egy királlyal – A szegények orvosára emlékeztek Felbáron

Január 22-én, Boldog Batthyány-Strattmann László halálának évfordulóján Székely János febianai címzetes püspök, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke mutatott be szentmisét a felvidéki felbári Szent István-templomban.

2017. január 23. hétfő

A Szent István-bazilika egész nap nyitva áll a buszbaleset áldozataira emlékezők előtt

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A tragédia miatt a kormány január 23-ra, a mai napra gyásznapot hirdetett.

2017. január 23. hétfő

Máriapócson rendezte évnyitó tanácskozását az MKPK Családbizottsága

A hagyományos évnyitó tanácskozást Bíró László püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Családbizottságának elnöke hívta össze január 20–21-ére.

2017. január 23. hétfő

Szentmisét mutattak be az olaszországi buszbaleset áldozataiért Szegeden – KÉPRIPORT

A Verona mellett történt buszbalesetben elhunytakért tartottak szentmisét a szegedi dómban január 22-én, vasárnap este. A misét követően a résztvevők átvonultak a Magyar Pieta-szoborhoz, ahol mécsest gyújtottak.

2017. január 23. hétfő

Veres András imádságra hív a nemzeti gyásznapon

Tizenhatan meghaltak egy magyar diákokat szállító busz olaszországi balesetében, amely szombatra virradó éjjel történt Verona közelében. A tragédia kapcsán Veres András győri püspököt, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökét kérdeztük a nemzeti gyásznapon.

2017. január 23. hétfő

Isten megáldja a hozzá fohászkodókat – Szent Sebestyén ünnepe Székesfehérváron

Szent Sebestyén Székesfehérvár történetében jelentős szerepet játszik; a város hívő közössége az elődök fogadalmának megfelelően minden év január 20-án püspöki szentmise keretében ad hálát a szent közbenjárásáért, melyet a felsővárosi Szent Sebestyén-templomban mutatnak... »

2017. január 23. hétfő

Keresztény–zsidó imaóra: „Zsidók és keresztények arra hivatottak, hogy áldás legyenek a világnak”

Az ökumenikus imahét nyolcadik napján, január 22-én, vasárnap keresztény–zsidó imaórát tartottak Budapesten az Avilai Nagy Szent Teréz-templomban. Erdő Péter bíboros és Darvas István rabbi tartott igehirdetést, a keresztény felekezetek képviselői imádságokat mondtak.

2017. január 22. vasárnap

A Katolikus Karitász osztozik a nemzeti gyászban, és felajánlotta segítségét

A Katolikus Karitász vezetői, munkatársai és önkéntesei a tragikus olaszországi buszbaleset után megrendülve osztoznak a fájdalomban, a gyászban, és imádkoznak az áldozatokért, a sérültek felépüléséért.

2017. január 22. vasárnap

Papszentelésének 26. évfordulóján kísérték utolsó útjára Telenkó Miklóst

Telenkó Miklós görögkatolikus pap január 13-án hunyt el; január 20-án Nyíregyháza-Jósavárosban különleges tisztelettel búcsúztatták el a görögkatolikus főpásztorok: Kocsis Fülöp metropolita, Orosz Atanáz püspök, Szocska Ábel apostoli kormányzó és Keresztes Szilárd nyugalmazott... »

2017. január 22. vasárnap

Bemutatkoznak a Szombathelyi Egyházmegye papjai

„Ismerik őt?” címmel új programsorozatot indít a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár az egyházmegye lelkipásztorainak közreműködésével.

2017. január 22. vasárnap

Erdő Péter együttérzését fejezte ki a magyar diákokat szállító busz olaszországi balesete kapcsán

Legkevesebb tizenhatan meghaltak egy magyar diákokat szállító busz olaszországi balesetében, amely szombatra virradó éjjel történt egy veronai autópálya-kijáratnál. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek portálunknak eljuttatott üzenetét adjuk közre.

2017. január 21. szombat

Templomaink tegnap és ma – Kötet jelent meg Győr-Moson-Sopron megye templomairól

2016 novemberében mutatta be a Győri Könyvszalon keretében a helyi Építész Kamara a „Templomaink tegnap és ma – Győr-Moson-Sopron megye templomépítészete 1897–2014” című kötetet – tájékoztatott Hartmann Gergely építész, a kötet szerkesztője.

2017. január 21. szombat

Első világháborús emlékműveket avattak Esztergomban

Felavatták január 20-án Esztergomban, az egykori Szent Anna temetőben „A Béke Angyala” emlékművet, amely a város közelében fekvő hajdani első világháborús hadifogolytábor 3500 áldozatára emlékeztet, valamint a szovjet Vörös Hadsereg környékbeli harcokban elesett katonáinak... »

2017. január 20. péntek

Huszonöt éves a kaposvári Szent Margit Katolikus Óvoda

Január 19-én ünnepelték a kaposvári katolikus óvoda alapításának huszonötödik évfordulóját. Az intézményben Nagy Vendel címzetes apát méltatta a munkatársak hivatását, s megszentelte az első világháború előtti időkből származó Szent Margit-szobrot.

2017. január 20. péntek

Idén tizenegyedik alkalommal rendezik meg a budapesti bencés bált

A hagyományos jótékonysági bencés bált idén február 18-án, szombaton Budapesten, a Groupama Aréna rendezvényközpontjában tartják.

2017. január 20. péntek

tovább »