Szentségimádás gyerekeknek az Örökimádás-templomban – Várják a stafétát átvevő gyerekcsoportokat

Öt biatorbágyi család tizenhét gyermekkel elzarándokolt a budapesti Örökimádás-templomba, ahol Versegi Beáta CB nővér az előre meghirdetett vasárnapokon délelőtt 10–10.30-ig szentségimádást szervez gyerekeknek.

2017. január 17. kedd

Cursillo-csoportok hálaadása Sopronban

Hálaadásra gyűltek össze a soproni Szent István-templomban a Cursillo imaközösség tagjai december 29-én. A szentmisét Butsy Lajos fertőrákosi plébános, sopronkőhidai börtönlelkész mutatta be, Finta József csepregi esperes, plébános koncelebrálásával és Holpár Balázs diakónus... »

2017. január 11. szerda

Római hajléktalanoknak főztek a kapuvári ÍzvadÁszok

Hatszáz emberre főztek meleg ételt a kapuvári Ízvadász Egyesület tagjai a Szent Egyed katolikus közösség római menhelyén január 6-án. A vízkereszti magyar adományért hosszú sorokban álltak a rászorulók.

2017. január 8. vasárnap

Az élet igéje – 2017. január

Az egész világon milliók olvassák és igyekeznek tettekre váltani – Chiara Lubich, a Fokoláre mozgalom alapítója kezdeményezése szerint – az adott hónapra kiválasztott bibliai mondatot és a hozzáfűzött magyarázatot, amely széles körben hatással van az egyének és közösségek... »

2017. január 1. vasárnap

Ferenc pápa fogadta az Olasz Katolikus Akció gyermekküldöttségét

A szentatya december 19-én délben az Apostoli Palota konzisztóriumi termében fogadta az Olasz Katolikus Akció gyermektagozatának hetvenfős csoportját. Rövid beszédében a pápa az egész Katolikus Akciónak üzent, kérve tagjait, hogy adják tovább karácsonyi jókívánságait.

2016. december 20. kedd

A fogyatékkal élők az emberiség tanúságtevői – Megjelent a Máltai Könyvek sorozat új kötete

A Máltai Könyvek sorozatban megjelent Jean Vanier munkatársa, Marie-Hélène Mathieu „Soha többé egyedül” című könyve.

2016. december 14. szerda

A csendes szentségimádás erejéről beszélt Varga László Biatorbágyon

A szív ébredése címmel lelki napot tartottak a Biatorbágyi MÉCS Családközösség, a Szent Anna Oltáregylet és az Eucharisztikus Élet Mozgalom szervezésében december 3-án a Pest megyei Biatorbágyon.

2016. december 12. hétfő

Az élet igéje – 2016. december

Az egész világon milliók olvassák és igyekeznek tettekre váltani – Chiara Lubich, a Fokoláre mozgalom alapítója kezdeményezése szerint – az adott hónapra kiválasztott bibliai mondatot és a hozzáfűzött magyarázatot, amely széles körben hatással van az egyének és közösségek... »

2016. december 1. csütörtök

Tettekkel hirdetni Krisztust – Beszélgetés Hardi Richárd missziós szemészorvossal

Hardi Richárd szemészorvos a Nyolc Boldogság Közösség világi ágának tagja. 1995 óta a közösség égisze alatt önkéntesként végzi szemészorvosi hivatását a Kongói Demokratikus Köztársaságban (a korábbi Zairéban). Munkájáról, missziójáról kérdeztük.

2016. november 20. vasárnap

A pápa üzenetet küldött az UNESCO és a Fokoláre mozgalom konferenciájára

Húsz évvel ezelőtt, 1996 decemberében Chiara Lubich, a Fokoláre mozgalom alapítója megkapta az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) díját a békére nevelésért. November 16-án Párizsban konferencia keretében emlékeztek meg erről az eseményről.

2016. november 17. csütörtök

Tüzes lélekkel a jégpalotában – 25. országos találkozójukat tartották a magyar karizmatikusok

Budapest legnagyobb templomává alakult át a káposztásmegyeri jégpalota november 12-én. A Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás 25. országos találkozóján, amelyet „Hirdessétek csodatetteit” mottóval rendeztek meg, Erdő Péter bíboros mutatott be szentmisét.

2016. november 13. vasárnap

Foucauld atyáért adtak hálát halála 100. évfordulóján

Boldog Charles de Foucauld halálának 100. évfordulójáról emlékeztek meg a budapesti Páli Szent Vince-plébániatemplomban november 12-én. A délutáni előadások és szentségimádás után az ünnepi szentmisét Alberto Bottari de Castello nuncius mutatta be.

2016. november 13. vasárnap

A Cursillo mozgalom missziós lelkesedésre buzdítja tagjait

A magyarországi Cursillo mozgalomban a következő évet az előcursillo tematikájának szentelik, melyről Székely János esztergom-budapesti segédpüspök a nagykanizsai országos találkozón, „ultreyán” beszélt október 8-án. A mozgalom világi elnöke felhívással fordul a közösség... »

2016. november 13. vasárnap

Múló vagy örök értékek 1956 ideáljai? – videosorozat a Fokoláre mozgalom tagjaival

A Fokoláre mozgalom tagjai rövid portréfilmekben mesélnek arról, számukra mit jelent az 1956-os forradalom, és arról, hogy a forradalomban felfedezett értékeket miként találták meg később saját családjukban, közösségükben, hivatásukban.

2016. november 12. szombat

Bátrabban hirdetni Jézust – Cigánypasztorációs konferencia Egerben

Tizennegyedik alkalommal rendezik meg a cigánypasztorációs konferenciát. November 10. és 12. között Egerben a Szent János Ház ad otthont az idei rendezvénynek.

2016. november 11. péntek

Jövő szombaton rendezik meg a Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás 25. országos találkozóját

A november 12-i jubileumi rendezvényen hálát adnak a kezdetektől fogva együtt megélt kegyelmekért, a mozgalom választott mottója szerint: „Hirdessétek csodatetteit!” (Zsolt 93,6) – tájékoztatott Kunszabó Zoltán diakónus, a Katolikus Karizmatikus Megújulás Nemzeti Szolgáló... »

2016. november 4. péntek

Ferenc pápa sajtótájékoztatója a repülőúton Malmőből Rómába

A Szentatya svédországi útjáról hazatérőben sajtótájékoztatót tartott a repülőgép fedélzetén november 1-jén. A sajtótájékoztató teljes leiratának fordítását közöljük.

2016. november 2. szerda

Az élet igéje – 2016. november

Az egész világon milliók olvassák és igyekeznek tettekre váltani – Chiara Lubich, a Fokoláre mozgalom alapítója kezdeményezése szerint – az adott hónapra kiválasztott bibliai mondatot és a hozzáfűzött magyarázatot, amely széles körben hatással van az egyének és közösségek... »

2016. november 1. kedd

Az Alpha-kurzusok reklámarca: Bear Grylls

A nemrég hírportálunkon is bemutatott Alpha-kurzusok egyik reklámarca Bear Grylls, a túlélőműsorokból ismert televíziós személyiség. Hogyan lett a hajdani SAS-katonából egy keresztény evangelizációs kezdeményezés arca?

2016. október 29. szombat

Isten reményteljes jövőt készít nekünk – László Viktor az Ez az a nap ’56-os megemlékezéséről

Az Ez az a nap keresztény kulturális szervezőiroda „A remény hangjai – ’56 él” címmel tart nagyszabású zenés megemlékezést a forradalom és szabadságharc 60. évfordulójához kapcsolódva a Budapest Kongresszusi Központban november 3-án. László Viktort, az iroda alapító... »

2016. október 27. csütörtök

tovább »