A keresztény egységről tartott katekézist a pécsi püspök

Ferenc pápa gondolataihoz és a reformáció kezdetének 500. évfordulójához kapcsolódva az egységről és a benne munkáló Szentlélekről beszélt Udvardy György megyéspüspök a pécsi Dóm-kőtárban tartott katekézissorozatának március 23-i alkalmán.

2017. március 27. hétfő

Felekezetközi demonstrációt tartottak Nagyváradon a házasság hagyományos értékének megőrzéséért

Nagyváradon, a Szent László téren március 25-én demonstrációt tartottak két nyelven annak érdekében, hogy változzon meg Románia alkotmánya 48. cikkelyének 1. bekezdése úgy, hogy leszögezze: a házasság kizárólag egy férfi és egy nő között lehetséges.

2017. március 27. hétfő

Keresztény Ifjúsági Találkozót tartottak Debrecenben

A debreceni Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium adott otthont március 18-án a 2017-es Keresztény Ifjúsági Találkozónak.

2017. március 20. hétfő

A „fájdalom kiszeretgetésének módszeréről” beszélt Böjte Csaba Bágyonban

Bágyon (Kolozs megye) unitárius egyházközségébe látogatott Böjte Csaba ferences szerzetes március 10-én.

2017. március 17. péntek

Anglikán vesperást tartottak a Szent Péter-bazilikában

Március 13-án, hétfőn délután első alkalommal tartottak anglikán vesperást a Szent Péter-bazilikában. A szertartást David Moxon anglikán érsek, a római anglikán központ igazgatója vezette.

2017. március 16. csütörtök

„Ismerem az üres pillanatokat is” – a Die Zeit német hetilap interjúja Ferenc pápával

A szentatya február végén vatikáni otthonában, a Szent Márta-házban találkozott a német újságírókkal, akikkel hosszasan elbeszélgetett. Érintette többek között a papi hivatások hiányának, a női diakonátusnak, a hit válságának, az ördög létezésének, a helyes imádságnak, a... »

2017. március 13. hétfő

Az egység abban áll, hogy mindannyian Krisztust keressük – Ökumenikus fórumot tartottak Győrben

Ökumenikus fórumot rendeztek „Az egység keresés” címmel március 9-én a győri Hotel Rába City Centerben, a reformáció 500. évfordulója alkalmából. A fórumon részt vettek Veres András győri megyéspüspök, Steinbach József református és Szemerei János evangélikus... »

2017. március 11. szombat

Ortodox templomok felújítását, építését támogatja a kormány

Három ortodox templom felújítását és egynek az építését támogatja a kormány 2,4 milliárd forint értékben. A megállapodást erről Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Tyihon podolszki püspök, a Magyar Ortodox Egyházmegye kormányzója március 9-én írta alá... »

2017. március 10. péntek

Ökumenikus ünnepi szertartást tartanak a Szent Sír restaurálásának befejezése alkalmából

Március 22-én, Jeruzsálemben ökumenikus szertartás keretében ünneplik a Jézus nyughelyeként tisztelt Szent Sír restaurálási munkálatainak befejezését. A kilenc hónapig tartó felújítást a katolikus, a görög ortodox és az örmény egyház közös döntése alapján végezték... »

2017. március 7. kedd

Erdő Péter bíboros Isztambulba látogatott – FRISSÍTVE

Erdő Péter bíboros, prímás március 4-én, szombat este Törökországba utazott, Bartholomaiosz ökumenikus pátriárka meghívására. Vasárnap részt vett a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarkátus püspökszentelésén.

2017. március 7. kedd

Megjelent a Vigilia márciusi száma

A Vigilia ez évi harmadik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

2017. március 5. vasárnap

Erdő Péter bíboros Isztambulba látogat

Erdő Péter bíboros, prímás március 4-én, szombat este Törökországba utazik, hogy Bartholomaiosz ökumenikus pátriárka meghívására vasárnap részt vegyen a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus püspökszentelésén.

2017. március 3. péntek

Ökumenikus imanapot tartanak ma világszerte

Március 3-án, pénteken tartják az ökumenikus világimanapot, amelynek tematikáját idén a Fülöp-szigeteken élő keresztény nők készítették el – közölte Fischl Vilmos evangélikus lelkész, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára az MTI-vel.

2017. március 3. péntek

Ferenc pápa történelmi látogatást tett egy római anglikán templomban

Történelmi látogatást tett Ferenc pápa február 26-án, vasárnap délután a Mindenszentekről nevezett anglikán templomban, Róma belvárosában. Eddig egyetlen katolikus egyházfő sem kereste föl a közösséget, amely idén ünnepli római jelenlétének 200. évfordulóját.

2017. február 27. hétfő

Lundban tovább haladnak az ökumené útján

A reformáció kezdetének 500. évfordulója alkalmából Ferenc pápa részvételével tavaly október 31-én a svédországi Lundban tartott katolikus-evangélikus megemlékezés további ökumenikus közeledés katalizátorává vált.

2017. február 24. péntek

Fekete Károly református püspök vezette a görögkatolikus rekollekciót Ajakon

A Nyíregyházi Egyházmegye rendszeresen szervez rekollekciót a területén szolgáló papok számára. Az idei első alkalmat a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ajakon tartották február 19-én.

2017. február 23. csütörtök

Zsidó–keresztény párbeszéd Ország Lili művészetéről a Magyar Nemzeti Galériában

Fabiny Tamás evangélikus püspök és Fináli Gábor rabbi beszélgetett február 16-án Ország Lili művészetének keresztény és zsidó vonatkozásairól a Magyar Nemzeti Galéria barokk termében.

2017. február 22. szerda

A szír ortodox pátriárkát fogadta Erdő Péter bíboros – FRISSÍTVE

II. Ignác Efrémet, Antiochia és egész Kelet szír ortodox pátriárkáját fogadta február 21-én a budavári prímási palotában Erdő Péter bíboros, prímás.

2017. február 21. kedd

Együtt a reményben – Közös katolikus-evangélikus hálaadás Ammánban

Pierbattista Pizzaballa, a jeruzsálemi latin patriarkátus apostoli adminisztrátora és Munib Junan szentföldi evangélikus püspök közös hálaadó szertartást celebráltak „Konfliktustól az együttműködésig: együtt a reményben” mottóval február 12-én az ammáni Jó Pásztor evangélikus... »

2017. február 17. péntek

Megáldották a „Házaspárok útját” Nyíregyházán

A nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya római katolikus társszékesegyház és a görögkatolikus Nyíregyházi Egyházmegye együtt szervez programokat házaspárok és házasságra készülők számára a házasság hete keretében.

2017. február 15. szerda

tovább »