Az ökumenikus imahét harmadik napja Székesfehérváron

Az ökumenikus imanyolcad harmadik estéjén, január 17-én az evangélikus templomban imádkoztak a Krisztus-hívők egységéért Székesfehérváron.

09:00

CCEE–CEC: Együtt tanúskodhatunk Krisztus kiengesztelő szeretetéről

Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) és az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) közös üzenetet adott ki a 2017-es ökumenikus imahét alkalmából.

2017. január 18. szerda

Ferenc pápa Twitter-üzenete január 18-án

A szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. január 18. szerda

Az ökumenikus imahét második napja Székesfehérváron

Az ökumenikus imanyolcad második napján, január 16-án az öreghegyi katolikus templomban gyűltek össze a város keresztény felekezeteinek hívei közös istentiszteletre, hogy lelkipásztoraik vezetésével az egységért imádkozzanak. Az est igehirdetője Bencze András evangélikus... »

2017. január 18. szerda

Az ökumenikus imahét második napja Pécsett – KÉPRIPORT

Január 16-án, hétfőn a pécsi görögkatolikus egyházközség hívta imára a helyi keresztény gyülekezetek híveit.

2017. január 18. szerda

Az ökumenikus imahét kezdete Nyíregyházán

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök az idei ökumenikus imahét első alkalmán, január 15-én a nyíregyházi evangélikus templomban tartott istentiszteleten hirdetett igét.

2017. január 17. kedd

Imaórával nyitották meg Pécsett az ökumenikus imahetet

Január 15–22-éig tart idén az ökumenikus imahét. A pécsi nyitó istentiszteletet Kajtár Edvárd, a székesegyház plébánosa tartotta az evangélikus templomban.

2017. január 17. kedd

Elkezdődött Nagyváradon az imahét a Krisztus-hívők egységéért

Idén „Krisztus szeretete sürget minket” (2Kor 5,14) mottóval hirdették meg az ökumenikus imahetet. A különböző felekezetek képviselői január 15-én, vasárnap este a nagyváradi római katolikus székesegyházban gyűltek össze.

2017. január 17. kedd

Székesfehérváron is elkezdődött az ökumenikus imahét

Az ökumenikus imanyolcad első alkalmát január 15-én az evangélikus templomban tartották Székesfehérváron, tekintettel arra, hogy kezdetét vette a reformáció 2017-es jubileumi emlékéve is.

2017. január 16. hétfő

Taizéi imaórát tartottak a nagyváradi székesegyházban a keresztény egység jegyében

A keresztény egység imahetének előestéjén, január 14-én, szombaton az Alois testvértől származó mottó jegyében – „A testvériesség a béketeremtés egyetlen útja” – taizéi imaórát tartottak a nagyváradi római katolikus székesegyházban.

2017. január 16. hétfő

Krisztus szeretete sürget az egységre – az ökumenikus imahét megnyitó istentisztelete Budapesten

Az idei ökumenikus imahetet megnyitó istentiszteletet Budapesten, a Kálvin téri református templomban tartották meg január 15-én.

2017. január 15. vasárnap

Ökumenikus megemlékezést tartottak a pákozdi Don-kanyar-emlékkápolnánál

Huszonharmadik alkalommal emlékeztek meg a magyar történelem egyik legnagyobb tragédiájáról Pákozdon, a Don-kanyar-emlékkápolnánál. Január 12-én visszaemlékezésekkel, ökumenikus imádsággal és kegyeleti tűzgyújtással tisztelegtek a magyar királyi 2. honvéd hadsereg 1942–43-ban... »

2017. január 13. péntek

Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét

Január 15-én, vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét, amelynek országos megnyitó istentiszteletét Budapesten, a Kálvin téri református templomban tartják. A január 22-éig tartó programsorozat a magyarországi egyházak egyik legnagyobb közös rendezvénye.

2017. január 13. péntek

Erdő Péter bíboros a katolikus–ortodox fórumon: Ma is szükség van a Jézussal való találkozásra

Január 11-én, szerdán Erdő Péter bíboros előadást tartott az V. Európai Katolikus–Ortodox Fórumon, amelyre Párizsban gyűltek össze január 9. és 12. között az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) tagjai és az európai ortodox egyházak vezetői.

2017. január 12. csütörtök

Erdő Péter bíboros a Francia Görög Ortodox Érsekség metropolitájánál tett látogatást

Erdő Péter bíboros a Francia Görög Ortodox Érsekség metropolitájánál, Emmanuel Adamakisnál tett látogatást január 10-én. Az alábbiakban teljes terjedelmében közreadjuk a főpásztor ez alkalomból elmondott köszöntőbeszédét.

2017. január 11. szerda

A menekültek helyzetével is foglalkoznak a Szentföldi Koordinációs Csoport éves zarándoklatán

Január 15-én lesz az elvándorlók és menekültek 103. világnapja. Ez alkalomból a Szentföldi Koordinációs Csoport tagjai éves szentföldi zarándoklatuk első napján, január 14-én az Izraelben jelen levő keresztény migránsok és menekültek helyzetéről tájékozódnak.

2017. január 11. szerda

Ökumenikus magyar istentiszteletet tartottak Linzben

A Krisztus-hívők egységéért meghirdetett januári imahét keretében a hónap első felében Linzben is minden évben ökumenikus istentiszteletet tart a felső-ausztriai magyar közösség. Idén január 7-én tartották a közös imádságot, amit a református közösség és Máthé Attila szenior... »

2017. január 10. kedd

Konferenciát rendeztek a vallásközi párbeszéd jegyében Pécsett

„A vallásközi dialógus esélyei” címmel hívta közös gondolkodásra január 8-án, vasárnap a pécsi felekezetek képviselőit a Keresztény-Zsidó Társaság. A vallásközi délutánt Goldmann Tamás, a Pécsi Zsidó Hitközség elnöke nyitotta meg.

2017. január 10. kedd

Elkezdődött a reformáció emlékéve hazánkban

A reformáció egyszerre hálaadás és kritikus szembenézés önmagunkkal – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév központi megnyitóján január 6-án Budapesten a Művészetek Palotájában (Müpa).

2017. január 8. vasárnap

Ferenc pápa imaszándéka januárban

Ferenc pápa 2017 januárjától kezdve minden hónapra csak egy imaszándékot jelöl ki, amelyhez rendkívüli esetekben egy-egy további imaszándékot fog megfogalmazni.

2017. január 5. csütörtök

tovább »