„Advent a Zemplén kapujában” – Ökumenikus készület a felvidéki Nagykaposon

Az idei advent is lelkiekben gazdag programokat kínál a Zemplén kapujában élőknek. Együtt várják az Üdvözítő születését a római katolikus, a görögkatolikus és a református hívek a felvidéki Nagykaposon.

2018. december 12. szerda

Katolikus és református teológiai főiskolák tanárai találkoztak Gyulafehérváron

A gyulafehérvári Seminarium Incarnatae Sapientiae adott otthont a kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet és a gyulafehérvári papnevelő intézet éves találkozójának december 6–7-én.

2018. december 11. kedd

Püspökök is fociztak a nyíregyházi Adventi Kupán

Tizenharmadik alkalommal léptek pályára az Adventi Kupa labdarúgó-csapatai. Ezúttal a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-plébánia szervezte a megmérettetést, december 6-án, csütörtökön a Filo Sportcsarnokban és a Szent Imre Katolikus Gimnáziumban.

2018. december 10. hétfő

Jézus és társai az óbudai adventi vásárban

Négy évvel ezelőtt négy felekezet fogott össze, hogy együtt megjelenjenek Budapest egyik legnépszerűbb adventi vásárában, Óbudán, a Szentlélek téren. Az önkormányzat támogatásával kaptak egy faházat, együtt viszik a karácsonyi öröm üzenetét a vásári forgatagba. December 7-én... »

2018. december 9. vasárnap

Szent András-búcsút és ökumenikus adventi gyertyagyújtást tartottak Rábaszentandráson

Veres András győri megyéspüspök december 2-án ünnepi szentmisét celebrált a Győr-Moson-Sopron megyei Rábaszentandráson, a Szent András apostol-templomban. A búcsúi ünnepség után ökumenikus adventi gyertyagyújtást is tartottak.

2018. december 4. kedd

Ökumenikus gyertyagyújtással kezdődött az advent Debrecenben

Idén is nagy tömeg gyűlt össze december 2-án a Nagytemplom előtti téren, hogy részese legyen annak a pillanatnak, amikor felkapcsolódnak a város ünnepi fényei, és közösen meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

2018. december 4. kedd

Hol van Isten a bajban? – Másodszor is beszóltak a papnak Szombathelyen

November 28-án második alkalommal rendezték meg a Szólj be a papnak című programot, amelyen a közönség faggathatja az aktuális témát illetően a vendég lelkészeket, papokat. A szombathelyi Café Freiben tartott beszélgetésen a szenvedés volt a téma.

2018. december 3. hétfő

Keresztény egyházak adventi pavilonja az óbudai Szentlélek téren

A november 30-án nyíló Advent Óbudán 2018 rendezvénysorozat látogatóit többek között koncertek, ünnepélyes gyertyagyújtások, a keresztény egyházak közös pavilonja várja, és egy különleges karácsonyfa, melynek fából készült építőelemeit rászorulókhoz juttatják el az ünnepek... »

2018. december 2. vasárnap

Ferenc pápa üzenetet küldött Bartholomaiosz pátriárkának Szent András ünnepére

Szent András apostol emléknapján, november 30-án Isztambulban a Szentszék delegációja részt vett a konstantinápolyi patriarchátus védőszentjének ünnepi szertartásain. Ferenc pápa kézzel írt levelet is küldött Bartholomaiosz pátriárka, Szent András apostol 270. utóda... »

2018. december 1. szombat

Az eretnekség bűnének vádján túl – a keresztény egységtörekvések jegyében Esztergomban

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve konferenciát tartanak Esztergomban november 27. és 29. között. Szerdán délután protestáns előadók mutatták be egyházuk hitét az Eucharisztia vonatkozásában.

2018. november 29. csütörtök

Ökumenikus szimpóziumot tartottak hitoktatóknak Nyíregyházán

Református és római katolikus hitoktatók közös képzésen vettek részt a Both Antal Teológiai és Kulturális Alapítvány jóvoltából november 24-én Nyíregyházán.

2018. november 29. csütörtök

A mennyből alászállott élő kenyér – Folytatódott az esztergomi eucharisztikus konferencia

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve konferenciát tartanak Esztergomban november 27. és 29. között. A tanácskozás második napjának délelőttjén a keleti egyházak Eucharisztiához kapcsolódó hagyományait, illetve néhány liturgikus gyakorlatát ismerhették meg a... »

2018. november 28. szerda

Idén is igazi ökumenikus advent lesz Debrecenben

November 26-án sajtótájékoztatót tartottak a debreceni régi városházán a város, a helyi egyházak és a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárjának szervezésében megvalósuló adventi programokról.

2018. november 27. kedd

A krisztusi a követendő út – Párhuzamokról Huszárik Katával és Adorjáni Bálinttal

Adorjáni Bálint és Huszárik Kata színművészekkel a művészet esszenciájáról, hitről, meggyőződésekről és a próbatételekben rejlő kihívásokról beszélgettünk.

2018. november 24. szombat

Hajdúszoboszló szívében

Nyárias őszben barangolhattunk, történetesen éppen halottak napján, a református Hajdúszoboszló szívében, a város legrégebbi épületegyüttesében, amely egy első formájában 15. századi templomból és egy 16. századi erődfalból áll.

2018. november 24. szombat

A szerb ortodox egyház nem ismeri el az ukrán ortodox egyház önállósulását

A szerb ortodox egyház nem ismeri el az ukrán ortodox egyház önállóságát, azaz autokefáliáját – közölte értesülését a Blic című belgrádi napilap november 13-án.

2018. november 14. szerda

Együttműködési nyilatkozatot írtak alá az egyházi fenntartású kórházak vezetői

Együttműködési nyilatkozatot írtak alá a Budapesti Szent Ferenc Kórház, a Budai Irgalmasrendi Kórház, a Bethesda Gyermekkórház és a Mazsihisz Szeretetkórház fenntartói és a kórházak vezetői november 13-án Budapesten.

2018. november 14. szerda

A Hajdúdorogi Főegyházmegye is csatlakozott „Méltóság napjához” Debrecenben

„Méltóság a családban” – ezzel a címmel szervezte meg a „Méltóság napját” a Debreceni Hospice Ház Alapítvány. A november 8-i programhoz tizenhat debreceni intézmény csatlakozott, illetve a Hajdúdorogi Főegyházmegye és a Tiszántúli Református Egyházkerület is.

2018. november 14. szerda

Magyar program nyerte el a nemzetközi egyházi teremtésvédelmi díjat

Az Európai Keresztény Környezetvédelmi Hálózat idén az „Őshonos gyümölcsfák egyházi kertekben” elnevezésű magyarországi ökumenikus programot ismerte el a Roman Juriga-díjjal a szervezet októberi lengyelországi nagygyűlésén.

2018. november 13. kedd

Amit másoknak odaadtunk, az elkísér minket a mennybe – Százéves a balatonfüredi plébánia

A plébánia alapításának századik évfordulója alkalmából ünnepi szentmisét mutatott be Márfi Gyula érsek a balatonfüredi Krisztus Király-templomban november 11-én, vasárnap.

2018. november 13. kedd

tovább »

Adventi kalendárium – 2018. december 14.

Adventi kalendárium – 2018. december 14.

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

Mai evangélium – 2018. december 14.

Mai evangélium – 2018. december 14.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 11,16–19

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle