Oroszországba látogat Pietro Parolin bíboros államtitkár

A vatikáni államtitkár a pápa munkatársaként látogat augusztusban Oroszországba, ahol a tervek szerint találkozik Vlagyimir Putyin elnökkel.

2017. július 20. csütörtök

Szent Miklós híd Kelet és Nyugat között – Hívek milliói róják le tiszteletüket ereklyéje előtt

Hosszú sorokban, órákon keresztül várakoznak a hívők, hogy megcsókolhassák a Szent Miklós ereklyéjét tartalmazó tékát, melyet május 21-én Bariból Moszkvába, július 12-én pedig Szentpétervárra szállítottak. Az eseményről Hyacinthe Destivelle domonkos szerzetes nyilatkozott a... »

2017. július 19. szerda

„Tekintsük jelképnek!” – Konténertemplom Majosházán

A csodák nem járnak egyedül. Majosházára azért mentünk, mert megtudtuk, ott áll az ország egyetlen konténertemploma. És nemcsak áll, hanem használják is: a református többségű község maroknyi katolikusa és a környező településekről érkezők minden hónap utolsó vasárnapján... »

2017. július 17. hétfő

„Térj be sátrunkba! Van Közös Pontunk!” – A KözösPont Misszió idén is jelen van a fesztiválokon

A KözösPont missziós sátor a katolikus, református és evangélikus egyházak közös összefogása nyomán már 2000 óta jelen van a nagyobb hazai könnyűzenei fesztiválokon, hogy mint keresztény hely és közösség mindenkinek lehetőséget adjon a hitről, kereszténységről, életről való... »

2017. július 17. hétfő

Interjú Anders Arboreliusszal, az első svéd bíborossal az ökumenéről

Anders Arborelius, az első svéd bíboros, június 12-én adott interjút Stockholmban a Crux angol nyelvű katolikus magazin munkatársának. Június 28-án kreálta bíborossá Ferenc pápa a Szent Péter-bazilikában.

2017. július 9. vasárnap

Megjelent a Vigilia júliusi száma

A Vigilia ez évi hetedik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

2017. július 9. vasárnap

Újabb előrelépés az ökumenizmus útján

Július 5-én Wittenbergben, a reformáció városában csatlakozik hivatalosan a Református Egyházak Világszövetsége a megigazulás tanáról szóló közös nyilatkozathoz.

2017. július 4. kedd

Ferenc pápa fogadta a konstantinápolyi ökumenikus patriarkátus küldöttségét

Ferenc pápa június 27-én délelőtt fogadta a konstantinápolyi ortodox patriarkátus Bartholomaiosz pátriárka által küldött delegációját a Vatikánban.

2017. június 28. szerda

Ferenc pápa jókívánságai Bartholomaiosz pátriárkának Szent Bertalan ünnepén

Katolikusok és ortodoxok haladjanak tovább a teljes szeretetközösség útján, együtt munkálkodva a békéért, az együttműködésért és a párbeszédért – fohászkodott üzenetében a szentatya, amit Bartholomaiosz pátriárkának küldött védőszentje, Szent Bertalan ortodox emléknapja... »

2017. június 14. szerda

Bartholomaiosz konstantinápolyi pátriárka fogadta Kocsis Fülöp metropolitát

Közel-keleti útja végén, június 12-én délután találkozott Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita Bartholomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárkával Isztambulban.

2017. június 14. szerda

Idén is megrendezték az ökumenikus diákfilmszemlét

A Sapientia Szerzetesi Főiskola látta vendégül június 10-én az ország különböző részeiből érkező diákfilmes csapatokat. A filmszemle idén is a katolikus, református és evangélikus általános és középiskolák tanulóit hívta rövidfilmek készítésére – tájékoztatott Wettstein... »

2017. június 14. szerda

Kocsis Fülöp metropolita közel-keleti útja – III. rész

Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metroplita június 8-án a Közel-Keletre utazott, hogy a magyarországi görögkatolikus egyház anyagi támogatását eljuttassa egy szíriai keresztény közösséghez.

2017. június 14. szerda

Ökumenikus imatalálkozót tartottak Nagybecskereken

Ökumenikus imatalálkozót tartottak a vajdasági Nagybecskereken május 29. és június 7. között, melynek fő témája a kiengesztelődés volt.

2017. június 13. kedd

A szír ortodox pátriárkával találkozott Kocsis Fülöp metropolita

A Bejrúthoz közeli hegyvidéki település, Bikfaja szélén található monostorban fogadta Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolitát II. Ignác Efrém szír ortodox pátriárka június 9-én, pénteken, miután a katolikus főpásztor Szijjártó Péter külügyminiszterrel találkozott.

2017. június 12. hétfő

Megjelent a Vigilia júniusi száma

A Vigilia ez évi hatodik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

2017. június 5. hétfő

Ferenc pápa elmélkedést tartott a katolikus karizmatikus megújulás tagjainak

Június 3-án, szombaton este Ferenc pápa részvételével pünkösdi imavirrasztást tartottak Rómában, a Circus Maximus területén abból az alkalomból, hogy ötven éve született meg a katolikus karizmatikus megújulás mozgalom.

2017. június 4. vasárnap

A pápa köszöntötte az evangéliumi keresztény egyház vezetőit a pünkösdi imavirrasztás előtt

Június 3-án, szombaton este Ferenc pápa vezetésével pünkösdi imavirrasztást tartottak Rómában, a Circus Maximus területén abból az alkalomból, hogy ötven éve született meg a katolikus karizmatikus megújulás mozgalom.

2017. június 4. vasárnap

Evangélikus lelkész tart katekézist Mátraverebély-Szentkúton pünkösdhétfőn

A Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely pünkösdi programjai közül különösen érdekes, hogy a reformáció kezdetének 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékévben a június 5-i, pünkösdhétfői katekézist Hafenscher Károly evangélikus lelkész tartja „A térdre borulás”... »

2017. június 3. szombat

Zenés ökumenikus pünkösdi vigíliát tartottak Budapesten

Evangélikus, református, katolikus, pünkösdi és baptista zenekarok fellépésével tartottak pünkösdi zenés vigíliát és taizéi istentiszteletet Budapesten, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) székházának kápolnájában és udvarán június 1-jén.

2017. június 2. péntek

A keresztény vitakultúra példája – Bemutatták Peter Neuner Lutherről írt könyvét

Peter Neuner „Luther Márton reformációja” című kötetét június 1-jén a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán mutatták be. Az ökumenikus párbeszéd szellemében készült katolikus műről Lukács László piarista szerzetes, Fabiny Tamás evangélikus püspök és Görföl Tibor... »

2017. június 2. péntek

tovább »