Magyar állampolgársági esküt tett két szír ortodox egyházi vezető

Magyar állampolgársági esküt tett két szír ortodox egyházi vezető Magyarország iraki főkonzulátusának erbíli képviseletén szeptember 20-án, szerdán – tájékoztatta az MTI-t az Emberi Erőforrások Minisztériumának az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes... »

2017. szeptember 22. péntek

Videobloggerek is bekapcsolódnak az idei 72 óra önkéntes akcióba

A „72 óra kompromisszum nélkül” szociális önkéntes akciót idén tizedik alkalommal rendezi meg október 12. és 15. között a három történelmi keresztény egyház Magyarországon. Az akció keretében összefogásra hívják a fiatalokat, hogy együtt tegyenek másokért, a... »

2017. szeptember 22. péntek

Építsük a béke új útjait! – Vallások közti béketalálkozó Németországban

Véget ért a 31. vallások közti nemzetközi béketalálkozó, amelyet a Szent Egyed közösség 1986 óta minden évben megszervez. Ezúttal két német város, Münster és Osnabrück adott otthont szeptember 10. és 12. között a rendezvénynek, amelyen részt vett Angela Merkel kancellár is.

2017. szeptember 13. szerda

A németországi katolikus és evangélikus püspökök a választásokon való részvételre buzdítanak

Németországban szeptember 24-én szövetségi választásokat tartanak. Reinhard Marx bíboros, a német katolikus püspöki konferencia elnöke és Heinrich Bedford-Strohm püspök, a német evangélikus egyház tanácsának elnöke ennek kapcsán üzenettel fordult az állampolgárokhoz.

2017. szeptember 8. péntek

A befogadás adományáról írt üzenetet Ferenc pápa a bosei ökumenikus közösségnek

A Szentatya szeptember 6-án levelet küldött Enzo Bianchi testvérnek, az észak-olaszországi bosei ökumenikus közösség alapítójának abból az alkalomból, hogy aostai monostorukban szeptember 6. és 9. között tartják az ortodox lelkiség 25. nemzetközi találkozóját.

2017. szeptember 8. péntek

Több vagy, ha adsz! – Filmpályázat a „72 óra kompromisszum nélkül” ifjúsági önkéntes akció keretében

A „72 óra kompromisszum nélkül” szociális önkéntes akciót a három történelmi keresztény egyház szervezi immár tizedik éve. Az idén jubiláló kezdeményezés szervezői filmes pályázatot hirdetnek „Több vagy, ha adsz!” mottóval.

2017. szeptember 5. kedd

Nemzetközi kánonjogi kongresszus kezdődik vasárnap Debrecenben

Szeptember 3–8. között rendezik Debrecenben a Hajdúdorogi Főegyházmegye szervezésében a Keleti Kánonjogi Társaság (Society for the Law of the Eastern Churches) 23. világkongresszusát.

2017. szeptember 2. szombat

Ferenc pápa és Bartholomaiosz pátriárka közös üzenete a teremtésvédelem imanapjára, szeptember 1-re

Ez az első alkalom, hogy Ferenc pápa és Bartholomaiosz konstantinápolyi egyetemes pátriárka közös üzenetben kérnek minden jó szándékú embert, hogy imádkozzon a teremtett világért, törekedjen egyszerűbb, másokkal szolidárisabb életvitelre, és felelősen bánjon a Föld javaival.... »

2017. szeptember 1. péntek

A két világháborúban elesett hősökre emlékeztek az Úz-völgyi kereszteknél

Erdély mellett az anyaországból, Felvidékről és Kárpátaljáról is sokan érkeztek augusztus 26-án az Úz völgyébe, hogy együtt emlékezzenek azokra a hősökre, vitézekre, akik megvédték e vidéket az I. és II. világháborúban.

2017. augusztus 30. szerda

Palánki Ferenc mutat be szentmisét a máriakönnyei búcsún

Szeptember 9–10-én tartják a Baja melletti máriakönnyei (vodicai) Kisboldogasszony-búcsút. Az ünnepen lesz horvát és német nyelvű mise is. A búcsúi szentmisét Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök mutatja be.

2017. augusztus 30. szerda

28. Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia – Fröhlich Ida kapta a Gnilka-díjat

„A Római levél értelmezése az ortodox teológiában, a reneszánszban, a reformáció korában és a mai bibliatudományban” címmel rendezték meg a 28. Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferenciát augusztus 28. és 30. között. Az eseményen került sor a Gnilka-díj átadására, melyet idén... »

2017. augusztus 30. szerda

Az Egyház ölelésében – Véget ért a Rimini Meeting

Augusztus 26-án, szombaton véget ért a 38. Rimini Meeting. A világ legnagyobb közéleti, vallásközi és kulturális nyári fesztiváljának utolsó napjáról Varga János, a bécsi Pázmáneum rektora tudósított.

2017. augusztus 29. kedd

„A terrorizmus a vallásos kultúra elvesztésének következménye” – A Rimini Meeting ötödik napja

Augusztus 20. és 26. között tartják a világ legnagyobb közéleti, vallásközi és kulturális nyári fesztiválját, a Rimini Meetinget. A találkozó ötödik napjáról Varga János, a bécsi Pázmáneum rektora adott helyszíni tudósítást.

2017. augusztus 26. szombat

Oroszországnak óriási a felelőssége a béke építésében – interjú Parolin bíborossal

„Építő jellegű találkozók a meghallgatás és a párbeszéd jegyében” – így jellemezte augusztusi négynapos oroszországi látogatását Pietro Parolin bíboros államtitkár, akivel a Szentszék Kommunikációs Titkársága augusztus 24-én este készített interjút.

2017. augusztus 25. péntek

Parolin bíboros találkozott Putyin elnökkel

Pietro Parolin bíboros első oroszországi látogatása augusztus 23-án ért véget. Utolsó programja volt a Vlagyimir Putyin elnökkel való találkozó a Fekete-tenger partján fekvő Szocsiban, majd este ismét Moszkvába utazott. Miután csütörtökön szentmisét mutatott be a nunciatúrán,... »

2017. augusztus 24. csütörtök

„A mi örökségünk a húsvét, az új élet” – A Rimini Meeting harmadik napja

Augusztus 20. és 26. között tartják a világ legnagyobb közéleti, vallásközi és kulturális nyári fesztiválját, a Rimini Meetinget. A találkozó harmadik napjáról Varga János, a bécsi Pázmáneum rektora adott helyszíni tudósítást.

2017. augusztus 24. csütörtök

„Európát nem mi fedeztük fel, hanem örökségként kaptuk” – A Rimini Meeting második napja

A világ legnagyobb közéleti, vallásközi és kulturális nyári fesztiválját, a Rimini Meetinget 38. alkalommal rendezi meg a Comunione e Liberazione lelkiségi mozgalom augusztus 20. és 26. között. A találkozó második napjáról Varga János, a bécsi Pázmáneum rektora adott helyszíni... »

2017. augusztus 23. szerda

Ferenc pápa a valdens és metodista egyházak szinódusának: „Haladjunk a teljes egység felé”

Az augusztus 21. és 25. között az észak-olaszországi Torre Pellicében zajló ülés résztvevőinek a pápa kifejezte a Katolikus Egyház lelki közelségét. Testvéri és szívélyes üdvözletét küldte nekik, biztosítva őket, hogy megemlékezik róluk imáiban.

2017. augusztus 23. szerda

Pietro Parolin találkozott az orosz külügyminiszterrel és Kirill pátriárkával

Pietro Parolin bíboros államtitkár augusztus 21-én négynapos hivatalos látogatásra érkezett Oroszországba, ahová a moszkvai állami vezetés hívta meg. Az első napon a katolikus püspökökkel találkozott a bíboros, kedden pedig Szergej Lavrov külügyminiszterrel, majd Kirill pátriárkával... »

2017. augusztus 22. kedd

„Nem lehet a valóságot az erkélyről nézni” – Elkezdődött a Rimini Meeting

Augusztus 20-án, vasárnap délelőtt megnyitotta kapuit a népek közötti barátságért megrendezett nemzetközi találkozó, a 38. Rimini Meeting, amelyről Varga János, a bécsi Pázmáneum rektora a helyszínről tudósít.

2017. augusztus 21. hétfő

tovább »