Emberi jövő és keresztény reménység – Folytatódott Szabó Ferenc SJ előadás-sorozata

A fenti címmel tart négyrészes előadás-sorozatot a Párbeszéd Házában Szabó Ferenc jezsuita teológus, költő. A harmadik alkalommal, április 12-én este a reménység teológiájáról és Európa jövőjéről beszélt.

2017. április 13. csütörtök

Európa védőszentjéről, Szent Brigittáról tartottak előadást a Párbeszéd Házában

„Észak fénye: Svédországi Szent Brigitta” címmel tartott vetített képes előadást március 21-én a Párbeszéd Házában Kőrösiné Merkl Hilda, az ELTE docense Szent Brigitta általa fordított „Mennyei kinyilatkoztatások” című, a Kairosz Kiadónál megjelent könyvéről.

2017. március 22. szerda

Henri Boulad felveszi a magyar állampolgárságot

Kérvényezte a magyar állampolgárságot, és a jövő hét folyamán az ezt igazoló okiratot átveheti Orbán Viktor miniszterelnöktől – jelentette be a híres alexandriai jezsuita, Henri Boulad március 11-én, a budapesti Párbeszéd Házában tartott, „Globalizáció és kereszténység”... »

2017. március 12. vasárnap

Felelősségünk a teremtett világért – kerekasztal-beszélgetés a Párbeszéd Házában

„Ökológiai megtérés – Teremjétek a bűnbánat méltó gyümölcseit” címmel tartottak kerekasztal-beszélgetést a Párbeszéd Házában március 9-én, a házigazda Sajgó Szabolcs SJ, az intézmény igazgatója volt.

2017. március 10. péntek

„Közelkép az iszlámról” – Könyvbemutatót tartottak a Párbeszéd Házában

Az Új Város Kiadó, a Fokoláre Mozgalom és a Sophia Egyetemi Intézet közreműködésével február 13-án Budapesten, a Párbeszéd Házában bemutatták a „Közelkép az iszlámról – Kultúra, vallás, politika” című könyvet.

2017. február 14. kedd

A mozgás lelkisége, gyaloglás Jézussal – Könyvbemutató a Loyola Caféban

Január 26-án, csütörtökön este Budapesten, a Loyola Caféban nagy érdeklődés mellett mutatták be „A mozgás lelkisége” című könyvet, melynek írói Molnár Renáta és Hofher József SJ. A két szerzővel Horváth Árpád SJ, A Szív jezsuita folyóirat főszerkesztője beszélgetett.... »

2017. január 27. péntek

Az ember nem tudja önmagát egyedül megmenteni – Véget ért a Bresson-filmklub a Párbeszéd Házában

A Párbeszéd Háza 13 részes Robert Bresson-filmklubjának december 16-ai, utolsó vetítésén a transzcendentális filmművészet egyik legnagyobb alakjának 1983-ban készült, A pénz című alkotását láthatta az ezúttal is nagyszámú nézősereg.

2016. december 18. vasárnap

Cigánypasztorációs Műhely – Mindannyian egyenlőként állunk Krisztus előtt

Budapesten, a jezsuita rend által fenntartott Párbeszéd Házában minden hónapban megtartják a Cigánypasztorációs Műhely beszélgetéseit. December 12-én a református TE+ÉN közösség mutatkozott be a katolikus és református, roma és nem roma érdeklődőknek.

2016. december 13. kedd

Az anyagias életszemlélet és a reklám hatása a gyerekekre – Tim Kasser pszichológus előadása

„Felnőni a fogyasztói társadalomban” címmel tartott előadást Tim Kasser világszerte ismert amerikai pszichológus december 7-én Budapesten, a Párbeszéd Házában.

2016. december 8. csütörtök

Hiánypótló szakkönyv jelent meg a hazai cigányságról

December 5-én, hétfőn a Párbeszéd Házában Hofher József SJ mutatta be Szabóné Kármán Judit romológus „A magyarországi cigányság I.” című könyvét, amely a Semmelweis Kiadó gondozásában jelent meg. Az est házigazdája Sajgó Szabolcs SJ, a Párbeszéd Háza igazgatója... »

2016. december 6. kedd

Pavel Lungin „A sziget” című filmjét vetítették a Párbeszéd Házában

November 25-én este a Párbeszéd Házában a Magyar Katolikus Rádió Filmklubjának keretében Pavel Lungin 2006-ban készült, „A sziget” című alkotását veítették le a termet zsúfolási megtöltő nézősereg előtt.

2016. november 26. szombat

Szeretni az elképzelt ideált – Bresson-filmklub a Párbeszéd Házában

A Párbeszéd Háza 13 részes Robert Bresson-filmklubjának november 11-ei, tizedik vetítésén a filmművészet transzcendentális stílusát képviselő rendező 1971-ben készült, „Egy álmodozó négy éjszakája” című alkotását láthatta az ezúttal is nagyszámú közönség.

2016. november 12. szombat

Az élet ereje – kurd népdalest a Párbeszéd Házában

November 3-án, csütörtökön különleges estre került sor a Párbeszéd Házában, melyet „Megtartó kurd népdal egy menekült ajkán” címmel hirdettek meg. Szileman Guli Irakból származó kurd menekült beszélgetéssel egybekötött népdalestjén a közönség is részesülhetett a... »

2016. november 4. péntek

A szörnyűségekből egyedül Krisztuson keresztül vezet kiút – Bresson-filmklub a Párbeszéd Házában

A Párbeszéd Háza 13 részes Robert Bresson-filmklubjának október 28-ai, kilencedik vetítésén a transzcendens filmművészet egyik legnagyobb alakjának 1969-ben készült, Egy szelíd asszony című alkotását láthatta az ezúttal is nagyszámú nézősereg.

2016. október 29. szombat

Felemelni az embert, meglátni a rosszban is a jót – az Olajág kiállítása a Párbeszéd Házában

Október 28-án, pénteken este a Párbeszéd Házában megnyílt az Olajág Keresztény Művészeti Társaság Irgalmasság című kiállítása. A tárlatot Jelenits István piarista szerzetes tanár és Sajgó Szabolcs SJ, a Párbeszéd Házának igazgatója nyitotta meg.

2016. október 29. szombat

A test és a lélek ünnepe – Találkozás a táncoló George Saju jezsuita szerzetessel

Október 25-én, kedden este az indiai Kerala államból származó George Saju jezsuita szerzetes az ősi hindu táncok mozgásnyelvén bibliai történeteket felelevenítő saját koreográfiáit mutatta be a budapesti Párbeszéd Házában. Az est házigazdája Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes... »

2016. október 28. péntek

Isten nem hallgat, csak mi nem halljuk meg a hangját – Bresson-filmklub a Párbeszéd Házában

A Párbeszéd Háza 13 részes Robert Bresson-filmklubjának október 14-i, nyolcadik vetítésén a transzcendens filmművészet egyik legnagyobb alakjának 1967-ben készült, Mouchette című alkotását tekinthette meg az ezúttal is nagyszámú nézősereg.

2016. október 16. vasárnap

Hová vezet a meditáció? – Jálics Ferenc jezsuita járt a Párbeszéd Házában

„Miért érdemes meditálni? Hová vezet a meditáció?” címmel október 11-én Sajgó Szabolcs beszélgetett a budapesti Párbeszéd Házában Jálics Ferenc jezsuita szerzetessel, a szemlélődő meditációs lelkigyakorlatok egyik irányzatának kidolgozójával.

2016. október 12. szerda

Ha az ember nem vesz tudomást Istenről – Bresson-filmklub a Párbeszéd Házában

A Párbeszéd Háza 13 részes Robert Bresson-filmklubjának szeptember 30-ai, hetedik vetítésén a transzcendens filmművészet egyik legnagyobb alakjának 1966-ban készült, Vétlen Baltazár című alkotását láthatta az ezúttal is nagyszámú nézősereg.

2016. október 1. szombat

Szavakból templomot építeni – Kerekasztal-beszélgetés az Isteni színjáték új magyar fordításáról

A Párbeszéd Házában szeptember 28-án kerekasztal-beszélgetés keretében mutatták be Dante Isteni színjátékának legújabb magyar nyelvű fordítását.

2016. szeptember 30. péntek

tovább »