Várják a helyi programok regisztrációját az Ars Sacra Fesztiválra és a Nyitott Templomok Napjára

Szeptember 16. és 24 között rendezik meg XI. Ars Sacra Fesztivált, illetve szeptember 16-án a Nyitott Templomok Napját. Az Ars Sacra Alapítvány július 31-ig, hétfőig várja az rendezvénysorozathoz helyi programmal csatlakozni kívánók jelentkezését, regisztrációját.

2017. július 1. szombat

Az Ars Sacra Alapítvány felhívást tett közzé a Nyitott Templomok Napjához kapcsolódóan

Szeptember 16-án, szombaton rendezik meg a Nyitott Templomok Napját, a Kulturális Örökség Napjaival egybekötve. Az Ars Sacra Alapítvány július 31-ig várja az eseményen részt vevő templomok, plébániák jelentkezését.

2017. május 15. hétfő

Várják a pályaműveket a II. Ars Sacra Filmfesztiválra

Az idén tíz éves Ars Sacra Fesztivál – mely ismét elnyerte az Európai Fesztiválszövetség által adományozott EFFE Label minősítést – a jubileum alkalmából meghirdeti második filmfesztiválját, mely szeptember 16. és 24. között lesz.

2017. április 23. vasárnap

Hét dolog, amit az anyukák nagyon szeretnének karácsonyra

Hét tétel, amit valószínűleg minden édesanya felírna a karácsonyi kívánságai közé – és amelyek nem kerülnek egy fillérbe sem.

2016. december 20. kedd

A bécsi Pázmáneum is csatlakozott az Ars Sacra Fesztiválhoz

Az idei, tizedik alkalommal megrendezett Ars Sacra Fesztiválhoz Perényi János, Magyarország Ausztriába akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövete felhívására most először a bécsi magyar intézmények és közösségek is csatlakoztak, a programok szeptember 17. és 22. között... »

2016. október 6. csütörtök

Domonkosok a magyar irodalomban – Irodalmi délutánt tartottak Debrecenben

A Szent László domonkos plébánia és a 120 éves Svetits-gimnázium közös rendezésében „Domonkosok a magyar irodalomban” címmel irodalmi délutánt rendeztek szeptember 22-én az Ars Sacra Fesztivál keretében a debreceni Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és... »

2016. október 2. vasárnap

Hatodszor rendezték meg a Székesfehérvári Kamarakórus Fesztivált

A székesfehérvári Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház és a Vox Mirabilis Kamarakórus szeptember 25-én hatodik alkalommal rendezte meg a Székesfehérvári Kamarakórus Fesztivált, ahol hazai és külföldi kórusok léptek színpadra.

2016. október 2. vasárnap

Vértanú kárpátaljai püspökről szóló filmet vetítettek az Ars Sacra Fesztiválon

A mártírhalált halt kárpátaljai görögkatolikus püspökről, Orosz Péterről szól Barlay Tamás dokumentumfilmje, amelyet az első Ars Sacra Filmfesztivál keretében vetítettek Budapesten, szeptember 22-én.

2016. szeptember 24. szombat

„Madaradante” – Horváth Márton Levente zeneművének bemutatója a Párbeszéd Házában

Szeptember 17-én a Párbeszéd Házában, az Ars Sacra Fesztivál keretében tartották Horváth Márton Levente Madaradante című orgonaművének ősbemutatóját. A háromrészes zeneművet Madarassy Istvánnak Dante Isteni színjátékához készített szoborképei ihlették.

2016. szeptember 18. vasárnap

Elkezdődött Pécsen az Ars Sacra Fesztivál

Az idei Ars Sacra Fesztivál középpontjában a szakralitás és a zene kapcsolata áll. Pécsen két nappal az országos rendezvényt megelőzően, már szeptember 15-én, csütörtökön elkezdődtek a programok. Szeptember 17-én, pénteken kerül sor az egyházmegye kiemelt eseményére, a bátai Szent... »

2016. szeptember 17. szombat

Az Ars Sacra Fesztivál és a Kulturális Örökség Napjainak programjai Bács-Kiskun megyében

Orosz fémikonok kiállításával, ingyenes tárlatvezetésekkel és épületbejárásokkal, valamint kulturális értékek játékával is várják az érdeklődőket Bács-Kiskun megyében a Kulturális Örökség Napjai és a X. Ars Sacra Fesztivál keretében.

2016. szeptember 15. csütörtök

Számos programmal készül a Pécsi Egyházmegye az Ars Sacra Fesztiválra

Mintegy húsz rendezvénnyel kapcsolódik szeptember 15. és 25. között a Pécsi Egyházmegye az Ars Sacra Fesztivál országos programsorozatához.

2016. szeptember 14. szerda

Kiállítások Győrben az Ars Sacra Fesztivál keretében

Az immár tizedik alkalommal megrendezett szakrális művészetek hete idén is gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket Győrben: kiállítással emlékeznek Melchior Hefele és Istvánffy Benedek munkásságára, az irgalmasság éve kapcsán pedig helyi kortárs művészek szerveznek... »

2016. szeptember 13. kedd

Zene Isten irgalmáról – interjú Vedres Csaba zeneszerzővel

Vedres Csaba sokoldalú zeneszerző és zongoraművész. Játszott saját alapítású zenekarokban klasszikus és rockzenét, számos zenei műfajban komponált, kántorként is tevékenykedik. „Miserere” című művét szeptember 25-én mutatják be a pécsi Kodály Központban, melynek apropóján... »

2016. szeptember 4. vasárnap

Ars Sacra Fesztivál az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán – Makkai Márta textilművész kiállítása

Makkai Márta textilművész szakrális témájú munkáiból nyílt kiállítás az Ars Sacra Fesztivál keretében a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskolán. Az október 22-ig látható tárlatot Fülöpné Erdő Mária, az intézmény rektora nyitotta meg.

2015. október 2. péntek

Ars Sacra-programok a Veszprémi Főegyházmegyében - Frissült!

Könyvbemutatót, koncerteket, művészettörténeti előadást is kínáló programmal várta az érdeklődőket szeptember harmadik hetében az Ars Sacra Fesztivál a Veszprémi Főegyházmegyében. A Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény rendezvényeit ismertetjük.

2015. szeptember 28. hétfő

Pilinszky Jánosról az Ars Sacra Fesztiválon

Filmvetítéssel egybekötött irodalmi estet tartottak szeptember 21-én a budapesti Tabán moziban az Ars Sacra Fesztivál keretében. A program során az érdeklődők megtekinthették Mispál Attila „Csillaghálóban – Emlékek Pilinszky János európai útjairól” című... »

2015. szeptember 27. vasárnap

„Rosa Mystica – Titkos értelmű rózsa” címmel nyílt kiállítás Veszprémben

A szeptember 19-én, az Ars Sacra Fesztivál keretében a veszprémi Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központban nyílt kiállítás a rózsafüzér történetét és különböző imádkozási módjait mutatja be.

2015. szeptember 24. csütörtök

A dél-koreai Massimo Choir vendégszereplése a pécsi székesegyházban

Az Ars Sacra Fesztivál keretében szeptember 23-án este a Dél-Koreából érkezett Massimo Choir volt a pécsi székesegyház vendégkórusa a Pécsi Tudományegyetem és a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola oktatóinak és diákjainak rendezett tanévnyitó koncerten.

2015. szeptember 24. csütörtök

Ortodox szerzetesek miniatűr faragványait állították ki az Iparművészeti Múzeumban

Ortodox szerzetesek miniatűr faragványaiból nyílt kamarakiállítás az Iparművészeti Múzeumban az Ars Sacra Fesztivál keretében szeptember 22-én, melyet Nacsinák Gergely András ortodox pap, vallástörténész nyitott meg; közreműködött a Szent Demeter Kamarakórus.

2015. szeptember 23. szerda

tovább »