Meghívás az Ars Sacra Fesztiválhoz való csatlakozásra

Szeptember 14. és 22. között, „Legyetek mindnyájan egy!” (Jn 17,21) mottóval rendezik meg a XIII. Ars Sacra Fesztivált. A szervezők várják a történelmi egyházak és a kulturális élet képviselőinek jelentkezését, akik a művészet eszközeivel mutatnák be az európai kultúra... »

2019. február 24., vasárnap

„Bűnről fecseg, ki cselekedni gyáva!” – József Attila a cselédlépcsőn érkezett az irodalomba

József Attila költészetéről, Istent kereső verseiről rendeztek kerekasztal-beszélgetést Jelenits István piarista szerzetes, Molnár Csilla magyartanár és Fándly Csaba színész közreműködésével Kaposváron.

2018. október 14., vasárnap

Muzsikáló, rézszárnyú égi hinták – Jékely Zoltán és a szakralitás

Az Ars Sacra Fesztivál keretében nyílt meg, s egy bölcs döntés alapján egészen november 25-ig megtekinthető a Petőfi Irodalmi Múzeumban az az égi magasságokba és földi örömök közé vezető kiállítás, amely a 20. század egyik költőóriásának, Jékely Zoltánnak varázslatos... »

2018. október 7., vasárnap

Nyitott templomok napja Siófok-Balatonkilitin

A Nyitott templomok napja keretében a bizánci liturgikus és egyházművészeti hagyományokkal ismerkedhettek a siófok-balatonkiliti plébánia hívei és az érdeklődők szeptember 22-én.

2018. szeptember 28., péntek

Ifjúsági találkozó a felvidéki Máriavölgyben

Magyar fiatalokkal telt meg az egykor pálos szerzetesek által lakott Pozsonyhoz közeli ősi kegyhely, Máriavölgy a szeptember 22-i ifjúsági találkozón.

2018. szeptember 27., csütörtök

Átadták az Ars Sacra Filmfesztivál díjait

Véget ért a III. Ars Sacra Filmfesztivál. Az Ars Sacra Fesztivál keretein belül megrendezett filmes szemlének idén a budapesti Tabán Artmozi adott otthont szeptember 16. és 23. között.

2018. szeptember 25., kedd

Fordítsuk Szent Márton üzenetét kortársra! – Műhelymunka az Ars Sacra Fesztiválon

Szent Márton pólón és táskán az Ars Sacra Fesztiválon? Miért ne? A Verkstaden szitanyomó műhely és a Mindspace erre kínált alkalmat szeptember 20-án a budapesti Nagyboldogasszony-főplébánia-templom altemplomában tartott, „Fordítsuk Szent Márton üzenetét kortársra!” című... »

2018. szeptember 25., kedd

A győri székesegyházban is megrendezték a Nyitott Templomok Napját

Az Ars Sacra Fesztivál és a Nyitott Templomok Napja rendezvény keretében, szeptember 15-én Bognár István városplébános bemutatta a győri Nagyboldogasszony-székesegyházat, majd éjszakai orgonahangversenyt hallgathattak a jelenlévők a Győri Egyházmegye főtemplomában.

2018. szeptember 24., hétfő

Főpásztori látogatás a kaposfüredi Napsugár lakóotthonban

Szeptember 17-én látogatást tett a Napsugár Integrált Szociális Intézmény kaposfüredi lakóotthonában Varga László megyéspüspök. Látogatása alkalmából, az Ars Sacra Fesztivál keretében kulturális műsort rendeztek az otthon lakóinak.

2018. szeptember 19., szerda

Hitelesen jelenik meg nála az isteni, a szent – Kákonyi Júlia kiállítása a Párbeszéd Házában

Szeptember 14-én, pénteken este, az Ars Sacra Fesztivál nyitónapján a Párbeszéd Háza dísztermében hatalmas érdeklődés mellett nyílt meg Kákonyi Júlia iparművész „Különféle, mégis egy” című, kerámiákból, batik és selyem monotípiákból álló kiállítása.

2018. szeptember 15., szombat

Kaszap István-emlékestet rendeznek a Párbeszéd Házában

Kaszap István (1916–1935), a fiatalon elhunyt jezsuita novícius tiszteletére rendeznek emlékestet az Ars Sacra Fesztivál keretében a budapesti Párbeszéd Házában szeptember 17-én, hétfőn 18 órától.

2018. szeptember 14., péntek

„Tekints az égre…” – Ars Sacra fesztivál 2018-ban is

Szeptember 15. és 23. között idén is megrendezik az Ars Sacra művészeti fesztivált. Az esemény sajtótájékoztatóján jártunk.

2018. szeptember 4., kedd

Már lehet csatlakozni a XII. Ars Sacra Fesztiválhoz

„Tekints az égre, és lásd meg!” mottóval rendezik meg szeptember 15. és 23. között a XII. Ars Sacra Fesztivált. A keresztény művészeteket bemutató rendezvényhez idén is csatlakozik a Nyitott Templomok Napja és a III. Ars Sacra Filmfesztivál.

2018. április 22., vasárnap

Várják az idei Ars Sacra Fesztiválhoz csatlakozókat

A XII. Ars Sacra Fesztivált szeptember 15. és 23. között tartják, a Nyitott Templomok Napját szeptember 15-én rendezik meg; mindkettőhöz július 15-ig lehet csatlakozni programokkal, helyszínekkel.

2018. március 19., hétfő

Csoportos képzőművészeti tárlattal csatlakoztak az Ars Sacra Fesztiválhoz Kolozsváron

A magyarországi Ars Sacra Fesztiválhoz csatlakozva szeptember 16. és 24. között első ízben rendeztek csoportos képzőművészeti tárlatot Kolozsváron, a Szent Mihály-plébánián „Üzenet a szakrálisból” címmel. Az egyik kiállító, Sabău-Trifu Cristina „vezeti körbe” az... »

2017. október 2., hétfő

Másodszor rendezték meg az Ars Sacra Filmfesztivált

Az idén tízéves Ars Sacra Fesztivál – mely ismét elnyerte az Európai Fesztiválszövetség által adományozott EFFE Label minősítést – jubileumi éve alkalmából meghirdette második filmfesztiválját. A díjkiosztóra szeptember 24-én került sor Budapesten a DocuArt moziban.

2017. szeptember 27., szerda

Daganatos betegséget átéltek ikonjait állították ki a lazaristák budapesti kápolnájában

„Égi és földi világ határán” címmel nyílt kiállítás az Ars Sacra Fesztivál keretében szeptember 16-án a Misszióstársaság, azaz a lazaristák szervezésében a rend Ménesi úti kápolnájában. A tárlaton daganatos betegséget átélt amatőr ikonfestők képeit mutatták be.

2017. szeptember 26., kedd

Ruppert István orgonaművész adott koncertet Győr-Révfaluban

A győr-révfalui Szentháromság-templomban szeptember 16-án, a Pápai Lajos nyugalmazott megyéspüspök által bemutatott szentmisét követően adott koncertet Ruppert István orgonaművész, a Győri Hittudományi Főiskola Egyházzenei Tanszékének tanára, a Széchenyi István Egyetem Művészeti... »

2017. szeptember 26., kedd

Ima címmel nyílt grafikai kiállítás Szombathelyen

Pozsonyi János Péter grafikai kiállítása szeptember 18-án nyílt meg Szombathelyen az Ars Sacra Fesztivál keretében. A tárlat október 6-ig tekinthető meg az Eölbey-házban, amelyben az egyházmegyei levéltár is működik.

2017. szeptember 22., péntek

Megnyílt Földi Péter kiállítása a Székesfehérvári Egyházmegye Kortárs Művészeti Gyűjteményében

Földi Péter Kossuth-díjas festőművész munkáiból nyílt kiállítás az Ars Sacra Fesztivál keretében szeptember 16-án a Székesfehérvári Egyházmegye Kortárs Művészeti Gyűjteményében. A kiállítás október 14-ig tekinthető meg.

2017. szeptember 22., péntek

tovább »