Ima címmel nyílt grafikai kiállítás Szombathelyen

Pozsonyi János Péter grafikai kiállítása szeptember 18-án nyílt meg Szombathelyen az Ars Sacra Fesztivál keretében. A tárlat október 6-ig tekinthető meg az Eölbey-házban, amelyben az egyházmegyei levéltár is működik.

2017. szeptember 22. péntek

Megnyílt Földi Péter kiállítása a Székesfehérvári Egyházmegye Kortárs Művészeti Gyűjteményében

Földi Péter Kossuth-díjas festőművész munkáiból nyílt kiállítás az Ars Sacra Fesztivál keretében szeptember 16-án a Székesfehérvári Egyházmegye Kortárs Művészeti Gyűjteményében. A kiállítás október 14-ig tekinthető meg.

2017. szeptember 22. péntek

Megnyílt Hertay Mária grafikusművész jubileumi kiállítása Budapesten

A XI. kerületi Budai Klub-Galériában nyílt meg Hertay Mária Munkácsy-díjas grafikusművész jubileumi tárlata szeptember 20-án az Ars Sacra Fesztivál keretében. A kiállításmegnyitón Erdő Péter bíboros, prímás mondott köszöntőt.

2017. szeptember 21. csütörtök

Nyitott templomok napja Bélapátfalván

Az Ars Sacra Fesztivál első napja hagyományosan a nyitott templomok napja. Ez alkalomból szerveztek kulturális programot szeptember 16-án a Bélapátfalvai Ciszterci Apátságban.

2017. szeptember 21. csütörtök

Bemutatták Vencser László könyveit a bécsi Pázmáneumban

Vencser László, az ausztriai idegen nyelvű katolikus lelkészségek országos igazgatója könyvbemutatójával vette kezdetét szeptember 16-án a XI. Ars Sacra Fesztivál bécsi programsorozata.

2017. szeptember 21. csütörtök

Szentmise és orgonakoncert a győri Szent-Anna templomban

Szeptember 17-én Bognár István püspöki irodaigazgató, plébános szentmisét mutatott be, majd Soós Gábor orgonaművész, a Győri Hittudományi Főiskola Egyházzenei Tanszékének tanára adott koncertet az orsolyita nővérek Szent-Anna templomában az Ars Sacra Fesztivál keretében.

2017. szeptember 21. csütörtök

A kívülről és a belülről érkező fény – Szakrális építészeti konferencia Budapesten

Az Ars Sacra rendezvénysorozat keretében szeptember 19-én, kedden A fény címmel egész napos konferenciát rendeztek a FUGA Budapesti Építészeti Központban, a Magyar Építész Szövetség szervezésében. A mottót Kölcsey Ferenc Huszt című verséből vették a szervezők: „…s a haza fényre... »

2017. szeptember 20. szerda

Váckisújfalun is megrendezték a Nyitott Templomok Napját

Hetedik alkalommal került megrendezésre szeptember szeptember 16-án az Ars Sacra Fesztivál rendjéhez igazodva a Nyitott Templomok Napja Váckisújfalun.

2017. szeptember 20. szerda

Addig keresd, fiam, amíg meg nem találod! – Dóczy Péter színművész, rendező vallomásos ajánlója

Szeptember 17-én, vasárnap 17 órakor a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium dísztermében tartják Az indiszkrét ember ősbemutatóját.

2017. szeptember 17. vasárnap

Aki láthatóvá teszi Istent az építészetben – előadás Antoni Gaudíról a Párbeszéd Házában

Szeptember 15-én este a Párbeszéd Házában „Gaudi, Isten építésze. A Sagrada Familia spiritualitása” címmel tartott lélekemelő előadást José Manuel Almuzara Pérez spanyol Gaudí-kutató, az Antoni Gaudí Boldoggá Avatásáért Társaság elnöke, a Gaudí Barátai Társaság rendes... »

2017. szeptember 16. szombat

Várják a helyi programok regisztrációját az Ars Sacra Fesztiválra és a Nyitott Templomok Napjára

Szeptember 16. és 24 között rendezik meg XI. Ars Sacra Fesztivált, illetve szeptember 16-án a Nyitott Templomok Napját. Az Ars Sacra Alapítvány július 31-ig, hétfőig várja az rendezvénysorozathoz helyi programmal csatlakozni kívánók jelentkezését, regisztrációját.

2017. július 1. szombat

Az Ars Sacra Alapítvány felhívást tett közzé a Nyitott Templomok Napjához kapcsolódóan

Szeptember 16-án, szombaton rendezik meg a Nyitott Templomok Napját, a Kulturális Örökség Napjaival egybekötve. Az Ars Sacra Alapítvány július 31-ig várja az eseményen részt vevő templomok, plébániák jelentkezését.

2017. május 15. hétfő

Várják a pályaműveket a II. Ars Sacra Filmfesztiválra

Az idén tíz éves Ars Sacra Fesztivál – mely ismét elnyerte az Európai Fesztiválszövetség által adományozott EFFE Label minősítést – a jubileum alkalmából meghirdeti második filmfesztiválját, mely szeptember 16. és 24. között lesz.

2017. április 23. vasárnap

Hét dolog, amit az anyukák nagyon szeretnének karácsonyra

Hét tétel, amit valószínűleg minden édesanya felírna a karácsonyi kívánságai közé – és amelyek nem kerülnek egy fillérbe sem.

2016. december 20. kedd

A bécsi Pázmáneum is csatlakozott az Ars Sacra Fesztiválhoz

Az idei, tizedik alkalommal megrendezett Ars Sacra Fesztiválhoz Perényi János, Magyarország Ausztriába akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövete felhívására most először a bécsi magyar intézmények és közösségek is csatlakoztak, a programok szeptember 17. és 22. között... »

2016. október 6. csütörtök

Domonkosok a magyar irodalomban – Irodalmi délutánt tartottak Debrecenben

A Szent László domonkos plébánia és a 120 éves Svetits-gimnázium közös rendezésében „Domonkosok a magyar irodalomban” címmel irodalmi délutánt rendeztek szeptember 22-én az Ars Sacra Fesztivál keretében a debreceni Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és... »

2016. október 2. vasárnap

Hatodszor rendezték meg a Székesfehérvári Kamarakórus Fesztivált

A székesfehérvári Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház és a Vox Mirabilis Kamarakórus szeptember 25-én hatodik alkalommal rendezte meg a Székesfehérvári Kamarakórus Fesztivált, ahol hazai és külföldi kórusok léptek színpadra.

2016. október 2. vasárnap

Vértanú kárpátaljai püspökről szóló filmet vetítettek az Ars Sacra Fesztiválon

A mártírhalált halt kárpátaljai görögkatolikus püspökről, Orosz Péterről szól Barlay Tamás dokumentumfilmje, amelyet az első Ars Sacra Filmfesztivál keretében vetítettek Budapesten, szeptember 22-én.

2016. szeptember 24. szombat

„Madaradante” – Horváth Márton Levente zeneművének bemutatója a Párbeszéd Házában

Szeptember 17-én a Párbeszéd Házában, az Ars Sacra Fesztivál keretében tartották Horváth Márton Levente Madaradante című orgonaművének ősbemutatóját. A háromrészes zeneművet Madarassy Istvánnak Dante Isteni színjátékához készített szoborképei ihlették.

2016. szeptember 18. vasárnap

Elkezdődött Pécsen az Ars Sacra Fesztivál

Az idei Ars Sacra Fesztivál középpontjában a szakralitás és a zene kapcsolata áll. Pécsen két nappal az országos rendezvényt megelőzően, már szeptember 15-én, csütörtökön elkezdődtek a programok. Szeptember 17-én, pénteken kerül sor az egyházmegye kiemelt eseményére, a bátai Szent... »

2016. szeptember 17. szombat

tovább »