Ferenc pápa: Sokszor a félelem, a veszély tanít meg minket remélni és imádkozni!

Január 18-án a szentatya Jónás próféta alakját felhasználva a remény és az imádság közötti kapcsolatról elmélkedett a délelőtti általános kihallgatáson. A jelenlévők köszöntésekor többször is kérte, hogy imádkozzunk a keresztények egységéért. Katekézisét teljes... »

2017. január 18. szerda

Ferenc pápa: Az általános kihallgatásokra szóló jegyek ingyenesek

Ferenc pápa a január 11-i, szerdai általános kihallgatás végén felhívta a figyelmet arra, hogy az általános kihallgatásra (mind a VI. Pál terembe, mind a Szent Péter térre) szóló belépőjegyek, amelyeket előzetesen az Apostoli Ház Prefektúrájától lehet igényelni, ingyenesek.

2017. január 16. hétfő

Ferenc pápa: Ne bálványokba, hanem az élő és igaz Istenbe vessük bizalmunkat!

Január 11-én a szentatya a hamis reményektől és a világ által kínált bálványoktól óvott az általános kihallgatás keretében mondott beszédében. Életünkben nemcsak a vagyon, a hatalom, a siker vagy a testi szépség lehetnek bálványok, hanem a magunk gyártotta istenképek is.

2017. január 11. szerda

Ferenc pápa: Az anyák könnyei gyakran reményt fakasztanak!

A 2017-es esztendő első általános kihallgatásán a szentatya a gyermekeit sirató Ráchel alakjáról elmélkedett, és arra emlékeztetett, hogy a sírásból, a szenvedésből remény és új élet fakadhat. Katekézisét teljes terjedelmében közöljük.

2017. január 4. szerda

Ferenc pápa: Panaszkodj csak az Úrnak! Ez is egy imaforma!

December 28-án délelőtt a szentatya Ábrahám alakját idézte fel a hitről és reményről szóló elmélkedésében az általános kihallgatáson. Katekézisét teljes terjedelmében közöljük.

2016. december 28. szerda

Ferenc pápa: Minden igen, melyet Jézusra kimondunk, a remény rügyfakadása!

December 21-én, a karácsony előtti utolsó általános kihallgatáson a szentatya ismét a keresztény reményről elmélkedett, mégpedig Jézus születésének várásával kapcsolta azt össze, és az otthoni kis betlehemünk melletti imádságos szemlélődésre biztatott. Katekézisét teljes... »

2016. december 21. szerda

E-mailben köszönthetjük Ferenc pápát 80. születésnapja alkalmából

A december 14-i, szerdai általános kihallgatás során a vatikáni VI. Pál teremben a jelen lévő hívek köszöntötték Ferenc pápát közelgő 80. születésnapja alkalmából. A szentatyának mi is elküldhetjük e-mailen jókívánságainkat.

2016. december 14. szerda

Ferenc pápa: Az örömhírrel nem várhatunk, a világ szomjazik rá!

December 14-én a szentatya folytatta katekézissorozatát a keresztény reményből. Azt hangsúlyozta, hogy a remény hírnökeinek kell lennünk, mégpedig sürgősen, mert az emberek szomjazzák az igazságosságot, az igazságot és békét. Katekézisét teljes terjedelmében közöljük.

2016. december 14. szerda

Ferenc pápa megáldotta a győri bencés templom új harangjait

Ferenc pápa a december 7-i általános kihallgatás előtt megáldotta a győri bencés templom új harangjait a vatikáni VI. Pál terem előterében.

2016. december 8. csütörtök

Ferenc pápa: Az Istentől eltávolodó ember életéből eltűnik a mosoly

December 7-én a szentatya új katekézissorozatot kezdett, mégpedig a kicsinyek erényéről, a keresztény reményről, amelyre a mai, hit válságába sodródott világ igencsak rászorul. Katekézisét teljes terjedelmében közöljük.

2016. december 7. szerda

Ferenc pápa: Sokféle formában imádkozhatunk egymásért!

November 30-án Ferenc pápa befejezte az irgalmasság cselekedeteiről tartott katekéziseit. Ezen utolsó alkalommal a halottak eltemetéséről, valamint az élőkért és holtakért végzett imáról elmélkedett.

2016. november 30. szerda

Ferenc pápa: Becsüljük meg azokat, akik az ifjúság oktatására szentelik életüket!

Bár az irgalmasság éve hivatalosan lezárult, a Szentatya november 23-án, szerdán folytatta katekézisét az irgalmasság cselekedeteiről. Most a tanácsadásról és a tanításról elmélkedett. A katekézist teljes terjedelmében közöljük.

2016. november 23. szerda

Ferenc pápa: Türelmesen elviselni a kellemetlen embereket

November 16-án Ferenc pápa megtartotta utolsó általános kihallgatását az irgalmasság rendkívüli szentévében. Ez alkalommal arról a fontos feladatról elmélkedett, amit mások türelmes elviselése, figyelmeztetése és tanítása jelent. Katekézisét teljes terjedelmében közöljük.

2016. november 16. szerda

Ferenc pápa: Az Atya befogadott minket, mi is fogadjuk be a többieket!

November 12-én délelőtt az utolsó szombatra eső általános kihallgatást tartotta a szentatya az irgalmasság rendkívüli szentévében. Beszédének témája az irgalmasság és az inklúzió kapcsolata volt. Katekézisét teljes terjedelmében közöljük.

2016. november 12. szombat

Ferenc pápa: Ne hagyjuk magukra a betegeket és a börtönben lévőket!

A Szentatya november 9-én délelőtt az irgalmasság cselekedetei közül a betegek meglátogatásáról és fogvatartottak felkereséséről elmélkedett az általános kihallgatás keretében a Szent Péter téren.

2016. november 9. szerda

Ferenc pápa: Gondolkodjunk, mit tudunk tenni a menekültekért, a bevándorlókért!

A Szentatya október 26-án az irgalmasság testi cselekedetei közül újabb kettőről elmélkedett a délelőtti általános kihallgatáson: „Befogadni az idegent és felöltöztetni a mezítelent.”

2016. október 26. szerda

Ferenc pápa: Türelmesen hallgassuk meg és ne torkoljuk le egymást!

A Szentatya a párbeszédről mint az irgalmasság egyik eszközéről elmélkedett az október 22-én, Szent II. János Pál liturgikus emléknapján délelőtt megtartott általános kihallgatás keretében, amelyre több mint százezer hívő gyűlt egybe.

2016. október 22. szombat

Ferenc pápa: Jól tükrözi istenkapcsolatunkat az, hogy miként bánunk az éhezőkkel!

Október 19-én délelőtt a Szentatya az irgalmasság testi cselekedetei közül az első kettőről elmélkedett az általános kihallgatás keretében: enni adni az éhezőknek, inni adni a szomjazóknak. Katekézisét teljes terjedelmében közöljük.

2016. október 19. szerda

Ferenc pápa: Az irgalmasság tetteivel valódi kulturális forradalmat hajthatunk végre!

Az október 12-én tartott katekézisében Ferenc pápa az irgalmasság testi és lelki cselekedeteiről elmélkedett. Az általános kihallgatáson külön köszöntötte a magyarokat, majd felhívást fogalmazott meg Szíriáért, illetve a természeti katasztrófák csökkentésének világnapja... »

2016. október 12. szerda

Ferenc pápa: Az igazi misszió az emberek Krisztushoz vonzása!

Az október 5-én tartott általános kihallgatás keretében a Szentatya a pár nappal korábbi grúziai és azerbajdzsáni útjára tekintett vissza. Beszédét teljes terjedelmében közöljük.

2016. október 5. szerda

tovább »