Sydneybe és Canberrába látogatott Cserháti Ferenc püspök

Folytatta ausztráliai lelkipásztori útját Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök. November 8-án Sydneyben élő magyarokkal találkozott, november 9-én pedig a canberrai magyar közösséget kereste fel.

2018. november 11. vasárnap

Melbourne-ben és környékén folytatta ausztráliai útját Cserháti Ferenc püspök

Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök adelaide-i látogatása után folytatta lelkipásztori útját az ausztráliai Victoria államban: november 1. és 5. között a wantirnai, a melbourne-i és a geelongi magyarokat kereste fel.... »

2018. november 6. kedd

Cserháti Ferenc az ausztráliai Adelaide városában élő magyarokhoz látogatott

Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök harmadik alkalommal látogatott el az ausztráliai Adelaide városába, ahol október 28-án, vasárnap szentmisét mutatott be és kiszolgáltatta a bérmálás szentségét.

2018. október 29. hétfő

Ferenc pápa fogadta Ausztrália főkormányzóját

Migráció, klímaváltozás, az Egyház szerepe az ausztrál társadalomban és a kiskorúak védelme – ezek voltak a témái Ferenc pápa és Peter Cosgrove, az Ausztrál Államszövetség főkormányzója beszélgetésének június 25-én, hétfőn a Vatikánban.

2018. június 26. kedd

Világszerte egyre kevésbé vallásosak a fiatal felnőttek

Különböző mértékben, de világszerte jellemző, hogy kevésbé vallásosak a fiatal felnőttek, mint az idősebb korosztályok – derült ki a Pew Research Center nemzetközi közvélemény-kutató szervezet június közepén megjelent tanulmányából.

2018. június 22. péntek

Kései sirató – A „Veszett vidék” című filmről

Sokat írtak már arról, hogy az ausztrál kontinensen játszódó történetek milyen nagymértékben frissítették fel a westernt. Ugyanakkor a „Veszett vidék” nem csak egy üdítő színfolt, amely még változatosabbá teszi ezt a műfajt...

2018. május 26. szombat

Az ausztrál bíróság úgy döntött, hogy esküdtszék elé állítja Pell bíborost

George Pell sydney-i bíboros érsek ügyét Ausztráliában tárgyalják majd – döntött április 30-án a melbourne-i törvényszék.

2018. május 1. kedd

Gyémántmiséjét ünnepelte az ausztrál egypetéjű ikerpár

Pappá szentelésük 60. évfordulóját ünnepelték John és Patrick O’Neill redemptorista szerzetesek az ausztráliai Kogarah-ban márciusban. A 86 éves szerzetesek egypetéjű ikrek.

2018. április 25. szerda

Elhunyt Szabó Imre verbita szerzetes

Életének 88., papságának 58. évében, rövid betegség után, március 12-én Szabó Imre verbita szerzetes hazatért az Úrhoz.

2018. március 14. szerda

Ferenc pápa imádkozik a pápua új-guineai földrengés áldozataiért

A Szentatya Pietro Parolin bíboros államtitkár aláírásával táviratban fejezte ki részvétét a 7,5 erősségű fölrengés miatt, amely Pápua Új-Guineát sújtotta helyi idő szerint február 25-én, és amit több erős utórengés követett.

2018. március 7. szerda

Szent István ünnepe a melbourne-i magyar katolikus közösségben

A melbourne-i magyar katolikus közösség is megünnepelte Szent István király napját. Augusztus 20-án a Szent Colman-templomban mutatott be szentmisét a közösség lelkipásztora, Laczkó Mihály. Az ünnepről a közösség egyik tagja, Kiss Hajnalka beszámolóját közöljük.

2017. augusztus 22. kedd

Boldog Peter To Rot

Július 7-én emlékezik az Egyház a pápua új-guineai származású Peter To Rotra, akit II. János Pál pápa 1995-ben, az óceániai országban tett látogatása során avatott boldoggá.

2017. július 7. péntek

Ferenc pápa fogadta a Fidzsi-szigetek elnökét

Március 24-én Ferenc pápa a Vatikánban találkozott Jioji Konousi Konrotéval, a Fidzsi-szigeteki Köztársaság elnökével. A politikus a pápai audiencia után megbeszélést folytatott Pietro Parolin bíboros államtitkárral és Paul Richard Gallagher érsekkel, a vatikáni államközi kapcsolatok... »

2017. március 24. péntek

Szentmise előtt szúrtak nyakon egy papot Ausztráliában

Egy ausztrál papot kórházba szállítottak március 19-én, miután nyakon szúrta egy ismeretlen támadó, amikor éppen szentmisét készült bemutatni a melbourne-i Szent Máté-templomban.

2017. március 21. kedd

Két igaz történet, egy kérdés

Két önéletrajzi műből készült filmet, Garth Davis „Oroszlán” és Marco Bellocchio „Szép álmokat!” című alkotását ajánljuk olvasóink figyelmébe.

2017. március 12. vasárnap

Levélben szólít a pápa az ausztrál bennszülött kultúra megőrzésére

Nem hagyhatjuk, hogy az ausztrál bennszülöttek kultúrája eltűnjön – fogalmazott Ferenc pápa üzenetében, amelyet Szent II. János Pál történelmi látogatásának 30. évfordulója alkalmából küldött Ausztráliába.

2016. november 27. vasárnap

A CCEE monacói közgyűlése üzenetében elítélte a keresztényüldözést

Az idén negyvenöt éve fennálló Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) éves közgyűlése október 6. és 9. között zajlott a Monacói Nagyhercegségben, Bernard Barsi monacói érsek meghívására.

2016. október 11. kedd

Lezárult a CCEE monacói közgyűlése

Október 9-én lezárult az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának közgyűlése, amelynek keretében bemutatták a „Találkozás és remény. Az európai püspökök válaszai a korunk emberét érő kihívásokra” című kötetet. A püspökök vasárnap a keresztények európai helyzetéről... »

2016. október 9. vasárnap

Ausztrál zarándokokat fogadott a magyar Antióchia közösség

Háromnapos budapesti tartózkodás után, július 23-án reggel indult tovább Krakkóba a 44 fős ausztrál ifjúsági antióchiás zarándokcsoport. Az ausztrál fiatalok hazánkban töltött napjairól Bittsánszky János és Sára, az Antióchia mozgalom hazai felelősei tájékoztatták... »

2016. július 25. hétfő

Négy újabb világörökségi helyszínt vett fel listájára az UNESCO

Négy új – egy-egy kínai, indiai, iráni és mikronéziai – helyszínt vett fel a világörökségi listára július 15-én, pénteken az UNESCO Isztambulban ülésező illetékes bizottsága.

2016. július 18. hétfő

tovább »