Pietro Parolin találkozott az orosz külügyminiszterrel és Kirill pátriárkával

Pietro Parolin bíboros államtitkár augusztus 21-én négynapos hivatalos látogatásra érkezett Oroszországba, ahová a moszkvai állami vezetés hívta meg. Az első napon a katolikus püspökökkel találkozott a bíboros, kedden pedig Szergej Lavrov külügyminiszterrel, majd Kirill pátriárkával... »

2017. augusztus 22. kedd

Székesfehérvár önkormányzata is támogatja az üldözött közel-keleti keresztényeket

Székesfehérvár önkormányzata is csatlakozott a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia kezdeményezéséhez, melynek célja az üldözött közel-keleti keresztények megsegítése. A támogatásról augusztus 18-án döntött a város közgyűlése.

2017. augusztus 18. péntek

Még tart az MKPK által meghirdetett országos gyűjtés a közel-keleti keresztények megsegítésére

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ismerve sok keresztény közösség helyzetét, júniusi ülésén úgy döntött, hogy az üldözött közel-keleti keresztények megsegítésére online adománygyűjtést hirdet.

2017. augusztus 17. csütörtök

A katolikusok is részt vesznek az önálló India hetvenedik évfordulójának megünneplésében

Hetven évvel ezelőtt, 1947. augusztus 15-én nyilvánította ki függetlenségét India a Brit Birodalomtól. Az évforduló alkalmából az ország katolikus püspökei jókívánságaikat fejezték ki.

2017. augusztus 17. csütörtök

A közel-keleti keresztények számára még nem látszik a nehézségek vége

III. Ignác József antióchiai szír katolikus pátriárka adott interjút a Vatikáni Rádiónak annak kapcsán, hogy részt vett a Keleti Katolikus Pátriárkák Tanácsa tagjaként a szervezet ülésén a libanoni Dimanéban.

2017. augusztus 13. vasárnap

A koreai püspökök aggódnak az USA és Észak-Korea közötti kölcsönös fenyegetések miatt

Újabb kölcsönös fenyegetések hangzottak el Donald Trump amerikai elnök és az észak-koreai kormány részéről, miután Korea bejelentette, hogy a tervek szerint közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákat vet be augusztus 15-én az amerikai Guam szigete közelében.

2017. augusztus 13. vasárnap

Elhunyt Ruth Pfau nővér, a „pakisztáni Teréz anya”, a leprások megmentője

A német származású orvos, szerzetesnővér, Ruth Pfau, vagy ahogy a nép nevezi, „a pakisztáni Teréz anya” augusztus 10-én, 87 évesen, hosszú betegség után elhunyt. A lipcsei születésű szerzetesnő több mint öt évtizeden át a pakisztáni leprások szolgálatának szentelte... »

2017. augusztus 11. péntek

Továbbra is diszkriminálják a keresztény dalitokat Indiában

Augusztus 10-én tartották Indiában a fekete napot (Black Day), amely a helyi katolikus egyház által indított tiltakozási nap a dalitokkal – kaszton kívüliekkel – szembeni diszkrimináció ellen.

2017. augusztus 11. péntek

Dél-Arábia apostoli helynöke a jemeni háborúról nyilatkozott

„Ne feledkezzünk meg a Jemenben folyó háborúról, akkor sem, ha kevésbé van jelen a médiában, mint a régióban zajló más konfliktusok” — nyilatkozta a La Croix francia katolikus napilapnak adott interjúban Paul Hinder püspök, Dél-Arábia apostoli helynöke.

2017. augusztus 10. csütörtök

Isten munkálkodásának lehetünk tanúi – Levél az iraki domonkos nővérektől

Az iraki Erbílben szolgáló domonkos nővérek augusztus 6-án, Urunk színeváltozása ünnepén levelet tettek közzé, melyben beszámolnak az Iszlám Állam, illetve a háború okozta pusztítás utáni újjáépítés kezdetéről.

2017. augusztus 7. hétfő

A pápa is köszöntötte a jubiláló japán buddhista imatalálkozó résztvevőit

Ferenc pápa augusztus 3-án levelet küldött a japán Hiei-hegyi imatalálkozóra, melynek mottója: „A béke új útjai”. A tendai buddhista közösség immár harmincadszor rendezett imanapot a Kiotó melletti szent hegyen.

2017. augusztus 7. hétfő

Megkezdődött az ázsiai katolikus ifjúsági találkozó Indonéziában – KÉPRIPORT

Augusztus 2-án Indonézia fővárosában, Jakartában tartották a 7. Ázsiai Ifjúsági Találkozó megnyitóját. A rendezvény fő témája: „Együtt megélni az evangéliumot a multikulturális Ázsiában”.

2017. augusztus 3. csütörtök

Fülöp-szigetek – Megáldották a Sándor Istvánról elnevezett közösség új épületének alapjait

A Fülöp-szigeteken fekvő Parañaque városban július 31-én Arnold Sanico szalézi szerzetes, a Sándor Istvánról elnevezett közösség elöljárója megáldotta a Kelet-Ázsiából és Óceániából érkező fiatal szalézi testvérek új formációs házának alapjait.

2017. augusztus 2. szerda

A palesztinok továbbra sem imádkoznak Jeruzsálem óvárosában az al-Aksza-mecsetnél

Noha az izraeli hatóságok eltávolították az al-Aksza-mecsethez vezető utakról a fémdetektoros kapukat, és leszerelték a biztonsági térfigyelő kamerákat, a palesztin hívők kedden is a jeruzsálemi óváros falain kívül, az utakon tartották meg esti imájukat – számolt be egy izraeli... »

2017. július 27. csütörtök

Szent Charbel Makhlouf

Szent Charbel Makhloufra, a Kelet nagy misztikusára és aszkétájára, a maronita egyház három nagy szentjének egyikére emlékezünk liturgikus emléknapján, július 27-én.

2017. július 27. csütörtök

Pizzaballa ferences érsek: A tanúságtétel fogja megtartani a keresztényeket a Közel-Keleten

Pierbattista Pizzaballa OFM érsek, a jeruzsálemi latin pátriárkátus apostoli adminisztrátora, korábbi szentföldi ferences kusztos adott interjút a SIR olasz katolikus hírügynökségnek egy évvel kinevezése után.

2017. július 22. szombat

Irakban nehéz a holnapra gondolni – Interjú Luma Khudher domonkos nővérrel

Luma Khudher OP, az iraki Sienai Szent Katalinról Nevezett Domonkos Nővérek vezetőségének tagja idén Chicagóban, a Catholic Theological Union intézményben tanított. Az Illinois állambeli domonkos nővéreknél tett látogatása során Beth Murphyvel, a kongregáció kommunikációs vezetőjével... »

2017. július 21. péntek

A szerzetesi hivatást népszerűsítik a szalézi középiskolában a Fülöp-szigeteken

Makatiban, a Don Bosco Műszaki Intézetben elindítottak egy szerzetesi hivatás-népszerűsítő programot a tanév elején, mindössze három héttel a tanítás megkezdése után. Lehet, hogy ez nem tűnik logikusnak, de ha megismerjük indokaikat, megértjük, miért döntöttek így.

2017. július 21. péntek

Libanoni templomok rekonstrukcióját támogatja a magyar kormány

A kormány több libanoni keresztény templom felújításának költségét támogatja: a július 19-i, szerdai Magyar Közlönyben szereplő kormányhatározat szerint 460 millió forintot különítettek el erre a célra.

2017. július 20. csütörtök

Az Egyház segíti az Aleppóba visszatérőket

Szíriában folytatódnak a harcok. A török hadsereg megtámadta a szíriai kurd milícia hadállásait az ország északnyugati részén, miután azok tüzet nyitottak ankarai egységekre. Folytatódik a bombázás Aleppóban is. A Vatikáni Rádió interjút készített a város plébánosával, Ibrahim... »

2017. július 18. kedd

tovább »