Elhunyt Ricardo Vidal bíboros

Október 18-án elhunyt Ricardo Vidal nyugalmazott cebui érsek. A Fülöp-szigeteki főpásztor 86 éves volt.

2017. október 18. szerda

Ferenc pápa fogadta a libanoni miniszterelnököt: Fontos a keresztény jelenlét a Közel-Keleten

Ferenc pápa október 13-án fogadta Saad Rafic Hariri libanoni miniszterelnököt. A politikus ezt követően találkozott Pietro Parolin bíboros államtitkárral és Paul Gallagher érsekkel, a Szentszék államközi kapcsolatainak titkárával.

2017. október 16. hétfő

A kereszténység a kezdetek óta jelen van Indiában – Missziós előadás Szentgotthárdon

Az indiai kereszténységről tartott előadást október 4-én Fernandes Loyd verbita szerzetes a szentgotthárdi Refektóriumban.

2017. október 7. szombat

A pápa köszöntötte a káld szinódus tagjait

„Isten irgalmassága enyhítse a háború sebeit, amelyeket közösségeitek szívükben hordoznak, hogy végre megkönnyebbüljenek” – ezekkel a szavakkal fordult Ferenc pápa október 5-én a káld egyház tagjaihoz, akik ezekben a napokban tartják szinódusukat Rómában.

2017. október 6. péntek

Ferenc pápa köszöntötte az egyiptomi „Szent Család-zarándokút” szervezőit

Október 4-én, a szerdai általános kihallgatás során a Szent Péter téren a Szentatya üdvözölte az egyiptomi „Szent Család-zarándokút” szervezőinek képviselőit, akik azért érkeztek Rómába, hogy áldást kérjenek egy képre, amely az Egyiptomba menekülő Szent Családot... »

2017. október 5. csütörtök

A Szent István-bazilikában köszöntötték a hazánkba érkező üldözött keresztény egyetemistákat

Erdő Péter bíboros celebrált latin nyelvű szentmisét a budapesti Szent István-bazilikában szeptember 29-én, melyen köszöntötte a hazánkba érkező fiatalokat, akik az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkárság programja révén magyar egyetemeken végzik... »

2017. szeptember 29. péntek

A jemeni fogságából kiszabadult szalézi misszionárius hazatért Indiába

Több mint 18 hónapos jemeni fogsága után Tom Uzhunnalil két hétig pihent és orvosi kezelésben részesült a Vatikánban. Szeptember 27-én visszatért hazájába, Indiába, hogy magához ölelje családját és otthoni rendtársait.

2017. szeptember 28. csütörtök

Our Last Stand – Bemutatták Budapesten a közel-keleti keresztényüldözésről szóló dokumentumfilmet

A szíriai és iraki keresztények helyzetét bemutató dokumentumfilm vetítésére a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Szent II. János Pál pápa dísztermében került sor szeptember 27-én.

2017. szeptember 28. csütörtök

Óriási Szent Charbel-szobrot állítottak Libanonban

Egy több mint huszonhét méter magas Szent Charbel-szobrot áldott meg Béchara Boutros Raï maronita pátriárka szeptember 14-én, Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén Farajában, a Bejrúttól negyvenhat kilométerre fekvő, síelők körében kedvelt üdülőhelyen.

2017. szeptember 25. hétfő

Sajtótájékoztatót tartott Rómában a hosszú fogságból szabaduló Tom atya

Szeptember 16-án sajtótájékoztatót tartott Rómában, a szalézi rendfőnökségen Thomas Uzhunnalil, aki tizennyolc hónap fogság után nyerte vissza szabadságát.

2017. szeptember 20. szerda

Kim Taegon Szent András áldozópap, Csong Haszang Szent Pál és társaik, koreai vértanúk

Százhárom koreai vértanúra – papokra, világiakra, felnőttekre, gyerekekre – emlékezik Egyházunk szeptember 20-án.

2017. szeptember 20. szerda

Filoni bíboros lelkipásztori látogatása Japánban: „Reméljük, megmutatja az utat”

Fernando Filoni bíboros, a Népek Evangelizációja Kongregációjának prefektusa szeptember 17. és 26. között tesz lelkipásztori látogatást Japánban.

2017. szeptember 20. szerda

A pápa a japán püspököknek: Az átmenetiség kultúrája helyett a tartós szeretetre kell buzdítani

Ferenc pápa szeptember 14-i keltezéssel a Japánban lelkipásztori úton tartózkodó Fernando Filoni bíboros által levelet küldött az ország katolikus püspökeinek.

2017. szeptember 19. kedd

Tom atya megható találkozása rendtársaival – és Ferenc pápával

Lenyűgöző tanúságtétel a hitről: ez az, amit a szaléziak láttak, akik találkoztak Tom Uzhunnalillal tegnap, szeptember 12-én Rómában, miután másfél év után végre kiszabadult elrablói fogságából. Szeptember 13-án Ferenc pápa fogadta Tom atyát.

2017. szeptember 13. szerda

Kiszabadították Tom Uzhunnalil szalézi misszionáriust

Kiszabadult az indiai szalézi misszionárius, Thomas Uzhunnalil, akit több mint 18 hónappal ezelőtt hurcoltak el fegyveresek Jemenben. A hírt az indiai média jelentette be, eszerint a szalézi szerzetes jelenleg Maszkatban, Omán fővárosában tartózkodik.

2017. szeptember 12. kedd

Faces of Love – A feltámadás csodái Manilában

A Műegyetemi Katolikus Közösség szervezésében szeptember 8-án Budapesten, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa épületében bemutatták „A szeretet arcai – A pokolból ki emel fel?” című dokumentumfilmet a Mária Misszionáriusai nővérközösség manilai... »

2017. szeptember 12. kedd

Vácott tartotta őszi rendes ülését a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) szeptember 5-én és 6-án Vácott tartotta meg őszi rendes ülését. Mohos Gábor, az MKPK titkára szeptember 7-én, Budapesten sajtótájékoztatón ismertette a tárgyalt témákat.

2017. szeptember 7. csütörtök

Teréz anya a kalkuttai érsekség társvédőszentje lett

Teréz anya a kalkuttai főegyházmegye társvédőszentje lett szeptember 5-én, a szent liturgikus emléknapján – jelentette be Thomas D’Souza, a város érseke.

2017. szeptember 6. szerda

Ferenc pápa koreai vallási vezetőkkel találkozott

Ferenc pápa szeptember 2-án, szombaton délben a Vatikánban kihallgatáson fogadta a Vallási Vezetők Koreai Tanácsának mintegy húszfős küldöttségét.

2017. szeptember 4. hétfő

A dakkai érsek szerint a bangladesi pápalátogatás a vallásközi harmóniát erősíti

Ferenc pápa november 30. és december 2. között utazik Bangladesbe. Az apostoli út kapcsán Patrick D’Rozario bíboros, az ország fővárosa, Dakka érseke nyilatkozott az AsiaNews katolikus missziós hírügynökségnek.

2017. augusztus 31. csütörtök

tovább »