Ferenc pápa a tajvani keresztényekhez: Tanúskodjatok a bennünk élő reményről

Ferenc pápa december 7-én délelőtt a Tajvani Egyházak Nemzeti Tanácsához (National Council of Churches of Taiwan) intézett beszédet; a harmincfős delegációval a konzisztóriumi teremben találkozott.

2017. december 9. szombat

Az üldözött keresztények védelméről tanácskoztak Bécsben

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) miniszteri tanácsának ülése alkalmával december 7-én Bécsben tanácskozást tartottak az üldözött keresztények védelméről, melyen felszólalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

2017. december 8. péntek

A libanoni karitász vezetője: „Ki vigasztalja meg az árvákat, az özvegyeket?”

Paul Karam, a Caritas Lebanon igazgatója december 4-én a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia székházába látogatott, ahol öt közép-európai püspöki konferencia ajánlotta fel anyagi támogatását a szervezet céljaira. Paul Karamot a menekültek helyzetéről és a karitász tevékenységéről... »

2017. december 5. kedd

Ferenc pápa a fiataloknak Dakkában: Frissítsétek Isten kegyelmének belétek telepített szoftverét!

December 2-án délután a Szentatya mintegy hétezer bangladesi fiatallal találkozott a dakkai Notre Dame College-ban. A programokban gazdag találkozón nemcsak katolikus, hanem másvallású fiatalok is jelen voltak.

2017. december 3. vasárnap

Ferenc pápa búcsút vett Bangladestől, lezárult 21. nemzetközi apostoli útja

Ferenc pápa december 2-án, helyi idő szerint délután 5 órakor a dakkai nemzetközi repülőtérről visszaindult Rómába. Előreláthatólag este 11 órakor érkezik meg Fiumicino repülőterére.

2017. december 2. szombat

Ferenc pápa Twitter-üzenete december 2-án

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. december 2. szombat

Ferenc pápa papokkal és szerzetesekkel találkozott Dakkában: Ápoljátok az öröm lelkületét!

Ferenc pápa december 2-án délelőtt a dakkai székesegyházban találkozott a bangladesi papokkal, szeminaristákkal, valamint a megszenteltet élet közösségeinek képviselőivel.

2017. december 2. szombat

Ferenc pápa találkozott a bangladesi püspökökkel

December 1-jén a pápa találkozott a bangladesi püspökökkel a dakkai érsekség épületében.

2017. december 1. péntek

Ferenc pápa vallási vezetőkkel találkozott Dakkában

A pápa bangladesi látogatása jelentős pillanatának nevezte a vallásközi és ökumenikus találkozót, amelyet a békéért tartottak december 1-jén délután a főváros érsekségén. Jelen voltak a muszlim, a hindu, a buddhista vallások és a keresztény felekezetek képviselői.

2017. december 1. péntek

Ferenc pápa diakónusokat és papokat szentelt Bangladesben

A pápa december 1-jén délelőtt szentmisét mutatott be Banglades fővárosában, Dakkában, a Suhrawardy Udyan Parkban, melynek keretében tizenhat diakónust és tizenhat papot szentelt.

2017. december 1. péntek

Ferenc pápa Dakkában: őszinte párbeszéd és a sokszínűség tiszteletben tartása

November 30-án este a dakkai elnöki palotában az egységről, a mianmari menekültekről, a vallásközi párbeszédről és a katolikusok szerepéről szólt Ferenc pápa a diplomáciai testülethez, valamint a politikai élet és a civil társadalom képviselőihez intézett beszédében.

2017. november 30. csütörtök

Ferenc pápa megkezdte bangladesi látogatását

Ferenc pápa november 30-án helyi idő szerint délután 3 órakor, magyar idő szerint délelőtt 10 órakor érkezett meg Banglades fővárosába, Dakkába. A repülőtéren Abdul Hamid államfő mellett a közjogi méltóságok, valamint püspökök és hívek fogadták.

2017. november 30. csütörtök

Ferenc pápa homíliája a fiataloknak Rangunban: Életetekkel, szívetekkel kiáltsatok!

November 30-án a Szentatya a ranguni Szűz Mária-székesegyházban mutatott be szentmisét a fiataloknak. Ez volt mianmari apostoli útjának utolsó programja. Ferenc pápa homíliáját teljes terjedelmében közöljük.

2017. november 30. csütörtök

Ferenc pápa homíliája Rangunban: Krisztus sebeiben találjuk meg minden gyógyulás forrását

Apostoli útjának első nagy, nyilvános szentmiséjét november 29-én a mianmari Rangunban mutatta be a Szentatya. Mintegy százötvenezer hívő előtt elmondott beszédében a kiengesztelődés fontosságát, a harag és az erőszak elutasítását hangsúlyozta. Homíliáját teljes terjedelmében... »

2017. november 29. szerda

Ferenc pápa a mianmari püspökökhöz: Gyógyítsátok a megosztottság sebeit!

November 29-én Ferenc pápa napi programja zárásaként találkozott a mianmari katolikus püspöki konferencia huszonkét tagjával a ranguni érsekségen. Beszédében három témát járt körül: a társadalmi sebek gyógyítása, a lelkipásztori kísérés és a prófétai küldetés.

2017. november 29. szerda

Ferenc pápa Mianmarban a buddhista szerzetesekhez: Együtt kínáljuk fel a remény szavát

Ferenc pápa november 29-én, szerda délután Rangunban, a Kaba Aye- (Világbéke) pagodában találkozott a szangha (buddhista szerzetesek közössége) legfőbb tanácsának tagjaival. Ferenc pápát az ország vallásügyi minisztere köszöntötte a szentélyben.

2017. november 29. szerda

Az Egyház Mianmarban: kicsi, de erőteljes jelenlét a társadalomban

Ferenc pápa november 27-től 30-ig tartózkodik a délkelet-ázsiai térség legnagyobb kiterjedésű államában. A Szentatya korábban kifejtette, reméli, mianmari látogatása a remény és a bátorítás ideje lesz.

2017. november 29. szerda

Böjte Csaba Kairóból hazatérve: A félelem, az ellenszenv a gonosz lélek műve

November végén Böjte Csaba erdélyi ferences, Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes és Hölvényi György EP-képviselő Egyiptomba utaztak, hogy megismerjék a kopt keresztény egyházat, a kairóiak életét. Csaba testvért tapasztalatairól kérdeztük a belvárosi Ötkertben, ahol ezt követően... »

2017. november 28. kedd

Ferenc pápa Mianmar vezetőihez: Építsétek a békét az emberi jogok tiszteletben tartásával

Ferenc pápa november 28-án, kedden Rangunból Nepjidába, Mianmar fővárosába repült, ahol találkozott az államfővel, majd az ország politikai és társadalmi vezetőivel.

2017. november 28. kedd

Mauro Longhi II. János Pál látomásairól: invázió, Európa jövője és Bush elnöknek mondott szavai

Mauro Longhi, az Opus Dei prelátusa egy rendezvényen II. János Pállal kapcsolatos emlékeiről beszélt. Minderről tudomása és engedélye nélkül filmfelvétel készült, melyet – szintén jóváhagyása nélkül – közzétettek a YouTube videómegosztó portálon.

2017. november 27. hétfő

tovább »