Újraszentelték a 600 éves római katolikus templomot Máriapócson

Visszanyerte eredeti formáját Máriapócs 15. századi katolikus temploma, melynek újraszentelését Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök bérmálással egybekötött szentmise keretében végezte április 22-én.

2018. április 24. kedd

A karizmák ünnepén hirdetik meg a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus második előkészületi évét

Erdő Péter bíboros, prímás a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) második előkészületi évét május 21-én, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye hagyományos pünkösdhétfői majálisán, a karizmák ünnepén hirdeti meg Budapesten, Máriaremetén.

2018. április 24. kedd

Az igazság és szeretet közösségében – Katolikus pedagógusok konferenciája Esztergomban

Másodízben gyűltek össze Erdő Péter meghívására az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye köznevelési intézményeinek munkatársai a Szent Adalbert Központban április 20-án. Az oktató-nevelő munka és a katolikus identitás kérdése állt a középpontban az Esztergomban rendezett... »

2018. április 20. péntek

Szeretettel, kedvvel, erővel – Bérmálást ünnepeltek az újpesti Egek Királynéja-templomban

Április 15-én Erdő Péter bíboros, prímás a vasárnapi szentmise keretében 29 fiatalnak és felnőttnek szolgáltatta ki a bérmálás szentségét az újpesti Egek Királynéja-templomban.

2018. április 15. vasárnap

Erdő Péter húsvét vigíliáján: Húsvét tükröt tart elénk, megmutatja, mi az igazán fontos!

A világnak Krisztus kell. A világnak kellünk mi, keresztények is, mert Krisztushoz tartozunk – mondta Erdő Péter bíboros, prímás húsvét vigíliáján Budapesten, a zsúfolásig megtelt Szent István-bazilikában.

2018. március 31. szombat

Erdő Péter nagypénteken: Jézus megmutatta mit jelent Istent teljes szívünkből szeretni

Erdő Péter bíboros, prímás vezette a nagypénteki szertartást március 30-án Esztergomban. Az esztergomi bazilikában elmondott homíliájában a főpásztor hangsúlyozta: Jézus áldozatát nem a szenvedés maga, hanem az Atya iránti szeretet teljessége tette végtelen értékűvé.

2018. március 31. szombat

Erdő Péter mutatta be a nagycsütörtök esti szentmisét Esztergomban

Március 29-én, nagycsütörtökön este Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét az esztergomi bazilikában. A liturgia során a főpásztor elvégezte a lábmosás szertartását.

2018. március 29. csütörtök

Olajszentelési szentmise a Szent István-bazilikában

Erdő Péter bíboros, prímás a budapesti Szent István-bazilikában mutatott be krizmaszentelési szentmisét március 29-én délelőtt. A liturgiában a főegyházmegye lelkipásztorai megújították papi ígéreteiket.

2018. március 29. csütörtök

Erdő Péter bíboros Esztergomban mutatott be szentmisét virágvasárnap

Virágvasárnap, március 25-én az esztergomi Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyházban mutatott be szentmisét Erdő Péter bíboros, prímás, érsek. Szentbeszédét teljes terjedelmében közöljük.

2018. március 25. vasárnap

Mysterium fidei – Megjelent VI. Pál enciklikája magyar nyelven

A Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” című sorozatában, az Ecclesia Szövetkezettel együttműködésben – ötvenhárom év elteltével – először jelenik meg magyar nyelven VI. Pál pápa „Mysterium fidei” kezdetű enciklikája, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra... »

2018. március 22. csütörtök

„Tornateremjen!” – Megáldották a pestszentlőrinci katolikus iskola új tornatermét

Erdő Péter bíboros áldotta meg március 21-én az idén 25 éves jubileumát ünneplő pestszentlőrinci Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola új tornatermét. Az intézmény több mint 350 diákja már 2017 decemberében birtokba vette a létesítményt.

2018. március 22. csütörtök

Kassára látogatott Erdő Péter bíboros

Bernard Bober kassai érsek-metropolita meghívására Kassára látogatott Erdő Péter bíboros. Az esztergom-budapesti érsek március 19-én előadást tartott a teológiai fakultáson, felkereste Salkaházi Sára testvér egykori rendházát, este pedig szentmisét mutatott be a Szent... »

2018. március 20. kedd

Erdő Péter bíboros Norvégiába látogatott

Erdő Péter bíboros, prímás március 9–11. között Norvégia fővárosába, Oslóba látogatott, ahol a helyi magyar közösséggel és katolikus egyházi vezetőkkel találkozott.

2018. március 11. vasárnap

Ministránsokkal találkozott elsőszombaton Erdő Péter bíboros

Erdő Péter bíboros, prímás idén is a magyar ifjúságért és a családokért imádkozik és mutat be szentmisét az év elsőszombatjain az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye különböző templomaiban. A főpásztor március 3-án a budakalász-szentistvántelepi Szent István-plébániára... »

2018. március 5. hétfő

Kereszthódolás Máriapócson – Megváltónkra tekintünk

Kereszthódoló vasárnapon, március 4-én együtt ünnepelt Szent Liturgiát Kocsis Fülöp érsek-metropolita, Orosz Atanáz püspök és Szocska Ábel OSBM apostoli kormányzó Máriapócson. Nemzeti kegyhelyünkön kezdődött meg a missziós kereszt országjárása, készületül a Nemzetközi... »

2018. március 4. vasárnap

Versmondó versenyt hirdet Szent István király tiszteletére a Mária Rádió

„A mélységből kiáltok hozzád…” mottóval versmondó versenyt hirdet a Mária Rádió Szent István király tiszteletére, melyre március 5-ig jelentkezhetnek középiskolás fiatalok.

2018. február 27. kedd

XII. Piusz emlékére nem fát, hanem erdőt kellene ültetni – Pápai Lajos előadása a Pázmányon

A Szent István Társulat havonta megtartott esti rendezvénysorozatának keretében február 26-án Pápai Lajos nyugalmazott győri megyéspüspök tartott előadást a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karán „XII. Piusz és a zsidók” címmel. A rendezvényen megjelent Erdő Péter bíboros... »

2018. február 27. kedd

Erdő Péter bíborossal ünnepelték jubileumukat a Ferences Szegénygondozó Nővérek

Február 24-én Esztergomban, a Loyolai Szent Ignác-templomban, majd a Keresztény Múzeumban Erdő Péter bíborossal ünnepeltek a szegénygondozó nővérek. Arra emlékeztek, hogy kilencven éve született a ferences nagycsaládnak ez az „egyedülálló magyar hajtása”.

2018. február 24. szombat

Országjárásra indul az eucharisztikus világkongresszus keresztje

Országjáró körútra viszik a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztjét, melyet Erdő Péter bíboros, prímás áldott meg és indított útjára február 24-én, szombaton az esztergomi bazilikából – tájékoztatta Tóth János Csaba, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye... »

2018. február 24. szombat

Szentmisével emlékezett alapítójára Comunione e Liberazione mozgalom

A budavári Nagyboldogasszony- (Mátyás-) templomban Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be emlékmisét február 23-án a Comunione e Liberazione (Közösség és Szabadság) mozgalom alapítója, Don Luigi Giussani halálának tizenharmadik évfordulóján.

2018. február 24. szombat

tovább »