Szívvel-lélekkel, hűséggel – Szent Margit emlékére mutatott be szentmisét Erdő Péter Budapesten

Árpád-házi Szent Margit ünnepe alkalmából január 21-én a Margit-szigeten mutatott be szentmisét Erdő Péter bíboros. „Az Isten iránti szeretetből vállalt hivatás életre szóló hűségre kötelez” – a bíboros az ifjúságot és a hivatást középpontba állító püspöki szinódushoz... »

2018. január 21. vasárnap

Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét

Idén január 21–28. között kerül sor az ökumenikus imahétre. Az imahét segédanyagát a karibi keresztény testvérek állították össze, amelynek központi igéje: „Jobbod, Uram, dicső az erőtől…” / „Uram, a jobbod kitűnik erejével…” (2Móz/Kiv 15,6).

2018. január 16. kedd

Másfél évtizede áll az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye élén Erdő Péter

Tizenöt évvel ezelőtt, 2003. január 11-én iktatták be esztergom-budapesti érseki hivatalába Erdő Pétert. A bíboros, prímás ebből az alkalomból nyilatkozott az MTI-nek.

2018. január 11. csütörtök

Püspöki jubileumát ünnepelte Ternyák Csaba egri érsek

Hálaadó szentmisét mutatott be Ternyák Csaba egri érsek püspökké szentelésének 25. évfordulóján, január 6-án, vízkereszt ünnepén az egri bazilikában. Az érsekkel koncelebráltak a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai.

2018. január 6. szombat

Erdő Péter Esztergomban: Jézus valóban beleszületett az emberiség nagy családjába

Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be ünnepi szentmisét Szűz Mária, Isten Anyja ünnepén, a béke világnapján, 2018. január 1-jén este az esztergomi bazilikában.

2018. január 4. csütörtök

Mi történt a magyar Egyházban 2017-ben?

Egy eseményekben gazdag év híreiből válogattunk olvasóinknak.

2017. december 29. péntek

Karácsonyi szentmisék egyházmegyéinkben – FRISSÜLT

Jézus Krisztus születését ünnepeltük december 25-én. A püspöki székhelyek karácsonyi szertartásairól az egyházmegyei tudósítások alapján számolunk be.

2017. december 27. szerda

Békejelek – Meghitt pillanatok Erdő Péter bíborossal a hallássérültek ünnepi szentmiséjén

December 26-án, Szent István vértanú-diakónus ünnepén Erdő Péter bíboros, prímás mutatta be a hallássérült hívek hagyományos karácsonyi szentmiséjét a budapesti piarista kápolnában.

2017. december 26. kedd

Erdő Péter: a karácsony értelmet ad egész emberi létünknek

„Isten szeretetből megalkotta a világmindenséget, benne az embert, de még ennél is többet akar: egy lett közülünk, megtestesült, emberré lett, hogy megváltson bennünket” – mondta Erdő Péter bíboros december 25-én, az esztergomi bazilikában bemutatott karácsonyi szentmisén.

2017. december 25. hétfő

Erdő Péter szenteste: Isten azért vette magára a halandóságot, hogy nekünk életet adjon!

A hiteles kereszténység emberibbé, szebbé, békésebbé teszi az ember életét, rányitja szemünket az örök értékekre, igazi szeretetközösséggé alakítja a családokat és megnemesíti a népek életét - hangsúlyozta Erdő Péter bíboros, prímás szenteste, a zsúfolásig megtelt budapesti... »

2017. december 25. hétfő

Karácsonyi készület a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola közösségében

Az előző hetekben, és az elmúlt napokban az ajándékozás öröme hatotta át a karácsonyra készülő gyermekeket, pedagógusokat és szülőket, hiszen tudjuk, adni öröm.

2017. december 24. vasárnap

Erdő Péter és papnövendékei vendégsége hajléktalan és rászoruló embereknek Esztergomban

Száz rászoruló és hajléktalan embert látott vendégül terített asztal mellett karácsonyi ebédre a Magyar Máltai Szeretetszolgálat esztergomi Gondviselés Háza. Erdő Péter bíboros, prímás is részt vett az ebéden, melyre a menüt az Érseki Papnevelő Intézet papnövendékei... »

2017. december 24. vasárnap

Erdő Péter: Jézus születése az egész életet értelmező örömhír

Jézus születése az egész emberi életet értelmező, átható örömhír, amely minden élethelyzetben reményt ad – mondta Erdő Péter bíboros, prímás az MTI-nek karácsony alkalmából.

2017. december 24. vasárnap

Láttuk csillagát – Erdő Péter bíboros karácsonyi írása

Erdő Péter bíboros, prímás korunk valamennyi emberét érintő kérdésekkel foglalkozó ünnepi írása a Magyar Hírlapban jelent meg.

2017. december 23. szombat

Keltsük életre a betlehemi képet – Gyermekek ajándékoztak meg gyermekeket

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Szent Erzsébet Karitász Központja szervezésében december 22-én, pénteken délután a Magyar Szentek templomában 250 nehéz helyzetben élő gyermek kapott karácsonyi ajándékot.

2017. december 22. péntek

Tanuljunk a múltból, és akarjuk a jövőt – Szentmise a Venyige utcai börtönben

Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be karácsonyra készülve szentmisét a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Venyige utcai részlegében. Mintegy száz fogvatartott vehetett részt az éjféli misével megegyező liturgián december 22-én.

2017. december 22. péntek

Ajándék, jelenlét, titok – Megjelent Boldog VI. Pál „Eucharisztia” című könyve

A Magyar Kurír Új Ember Kiadványok sorozatában, készülve a 2020-ban Budapesten megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, magyar nyelven kiadta Boldog VI. Pál pápa „Eucharisztia” című könyvét. A kiadványhoz Erdő Péter bíboros, prímás írt ajánlást.

2017. december 20. szerda

Ünnepi szentmisét mutatott be Erdő Péter Prágában

December elsejével Dominik Duka bíboros, prágai érsek személyi plébániaként létrehozta a Prágai Magyar Katolikus Plébániát. Az alapítás alkalmából Erdő Péter bíboros december 17-én ünnepi szentmisét celebrált a prágai Szent Henrik-templomban, amely egyben a magyar személyi... »

2017. december 19. kedd

Áder János adventi ebéden fogadta a magyarországi történelmi egyházak vezetőit

Az ünnepek, az évfordulók erősítik összetartozásunkat, az egyházaink tanítása pedig sokak segítségére szolgálhat az új esztendőben – mondta Áder János államfő, aki december 18-án, hétfőn adventi ebéden fogadta a magyarországi történelmi egyházak vezetőit.

2017. december 18. hétfő

Európa jövőjéről rendeztek konferenciát a Sapientia főiskolán

„Új közös Európánk” címmel rendezett konferenciát december 14-én a Sapientia főiskolán a Barankovics István Alapítvány és az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportja.

2017. december 14. csütörtök

tovább »