Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét

Január 15-én, vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét, amelynek országos megnyitó istentiszteletét Budapesten, a Kálvin téri református templomban tartják. A január 22-éig tartó programsorozat a magyarországi egyházak egyik legnagyobb közös rendezvénye.

2017. január 13. péntek

Szent Margit üzenete és példája

Egyházunk január 18-án ünnepli Árpád-házi Szent Margit égi születésnapját. Az alábbiakban Beran Ferenc egyetemi docens, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának erkölcsteológia-tanára írását tesszük közzé a szent királylányról, a béke közvetítőjéről.

2017. január 12. csütörtök

Erdő Péter bíboros a katolikus–ortodox fórumon: Ma is szükség van a Jézussal való találkozásra

Január 11-én, szerdán Erdő Péter bíboros előadást tartott az V. Európai Katolikus–Ortodox Fórumon, amelyre Párizsban gyűltek össze január 9. és 12. között az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) tagjai és az európai ortodox egyházak vezetői.

2017. január 12. csütörtök

Erdő Péter bíboros a katolikus–ortodox fórumon: Európának szüksége van Krisztusra és az Egyházra

Január 9. és 12. között Párizsban tartják az V. Katolikus–Ortodox Európai Fórumot az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) szervezésében. Erdő Péter bíboros tartotta a tanácskozás egyik bevezető előadását.

2017. január 10. kedd

Szűz Mária istenanyaságának ünnepe az esztergomi bazilikában

Erdő Péter bíboros mutatott be szentmisét az esztergomi bazilikában január elsején, Újév napján, Szűz Mária istenanyasága ünnepén. Szentbeszédét teljes terjedelmében közöljük.

2017. január 1. vasárnap

Ünnepi szentmise a Mátyás-templomban Boldog IV. Károly király koronázásának centenáriumán

Boldog IV. Károly magyar királlyá koronázásának századik évfordulója alkalmából Erdő Péter bíboros mutatott be ünnepi szentmisét december 30-án a Mátyás-templomban Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius, Cserháti Ferenc püspök és Varga Lajos váci segédpüspök... »

2016. december 30. péntek

Erdő Péter bíboros siket és nagyothalló híveknek mutatott be szentmisét

Karácsony másnapján, december 26-án Erdő Péter bíboros szentmisét mutatott be a budapesti Piarista Gimnázium kápolnájában a siket és nagyothalló híveknek, valamint családtagjaiknak.

2016. december 26. hétfő

Erdő Péter: Jézus békét teremt Isten és az emberiség között

Ő teremt békét a tévútra sodródó emberiség és a bennünket gondviselő szeretettel kísérő Isten között – hangsúlyozta Erdő Péter bíboros szenteste, a budapesti Szent István-bazilikában tartott éjféli szentmisén.

2016. december 25. vasárnap

Erdő Péter: karácsonykor ráébredünk, hogy fontosak vagyunk Istennek

A karácsony bizalommal és reménnyel tölti be életünket, mert ilyenkor újra és újra rádöbbenünk, hogy fontosak vagyunk Istennek – mondta Erdő Péter bíboros az MTI-nek, december 24-én.

2016. december 24. szombat

Erdő Péter bíboros rászoruló gyermekeknek adott át ajándékcsomagokat

A Katolikus Karitász idei „Gyermekek a gyermekekért” elnevezésű akciója keretében Erdő Péter bíboros; Mádl Dalma, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete; Écsy Gábor országos igazgató, valamint Soltész Miklós államtitkár adtak át ajándékokat december 22-én a fővárosi Magyar... »

2016. december 22. csütörtök

Erdő Péter: Az újraházasodottakat és az új tartós kapcsolatban élőket integrálni kell

Az egyházjogilag rendezetlen életállapotban lévőknek, újraházasodott vagy új tartós kapcsolatban élő elváltaknak tartott háromalkalmas AVE-kurzust az Emmánuel Közösség. A program záró szentmiséjét december 10-én Budapesten, a Szent Kereszt-templomban Erdő Péter bíboros mutatta... »

2016. december 21. szerda

Látássérülteknek mutatott be szentmisét Erdő Péter bíboros – KÉPRIPORT

Erdő Péter bíboros december 20-án a látássérült hívek karácsonyi ünnepsége keretében, a pásztorjátékot követően szentmisét mutatott be a Batthyány téri Szent Anna-plébániatemplomban – tájékoztatott az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye.

2016. december 21. szerda

Erdő Péter: A Krisztusra várásban egyszerre van jelen a félelem és a remény

A Krisztusra várásban egyszerre van jelen a félelem és a remény – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az M1 aktuális csatornán szombaton.

2016. december 17. szombat

IV. Károly királlyá koronázásának centenáriuma alkalmából nyílt kiállítás a Mátyás-templomban

1916. december 30-án koronázták magyar királlyá Boldog IV. Károlyt a budavári Mátyás-templomban. Az esemény századik évfordulója alkalmából kiállítást rendeztek a templom Gara-kápolnájában. A tárlatot december 14-én Erdő Péter bíboros és Habsburg György, az utolsó magyar király... »

2016. december 14. szerda

Erdő Péter bíboros kifejezte részvétét II. Tavadrosznak a kairói merénylet után

Erdő Péter bíboros levélben fejezte ki részvétét II. Tavadrosz pátriárkának a kairói kopt keresztény székesegyháznál december 11-én elkövetett merénylet miatt. Az alábbiakban közzétesszük a főpásztor levelét.

2016. december 14. szerda

A Szent István Tudományos Akadémia tagja lett Vizi E. Szilveszter

Vizi E. Szilveszter Széchenyi-nagydíjas kutatóorvos december 5-én tartotta székfoglalóját a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében. Ezután a Szent István Tudományos Akadémia rendes tagságát igazoló oklevelet Erdő Péter bíborostól, a testület elnökétől vehette át az MTA... »

2016. december 6. kedd

Kitüntették Erdő Pétert az „Együtt az úton – magyarok és szlovákok” című konferencián

December 3-án, szombaton Budapesten, az ELTE Gólyavárban rendezték meg a Charta XXI Megbékélési Mozgalom szervezésében az „Együtt az úton – magyarok és szlovákok” című konferenciát, amelyet Erdő Péter bíboros nyitott meg. A mozgalom Megbékélési és együttműködési díjban... »

2016. december 3. szombat

A Falconieri-palota – Könyvet mutattak be az egyház és az állam közös kincséről

A Budapesti Olasz Kultúrintézetben mutatták be november 30-án azt a könyvet, mely hazánk legértékesebb külföldi ingatlanáról, a római Falconieri-palotáról szól. A Via Giulián álló épület ad otthont a Római Magyar Akadémiának és a Pápai Magyar Intézetnek (PMI).

2016. december 1. csütörtök

72 behálózott tanítvány – kapcsolat- és hálózatépítés keresztény módra

Nem elég csendes kereszténynek lenni – hangsúlyozta a 72 Tanítvány Mozgalom Mérnök Műhelyének legutóbbi, november 22-i budapesti találkozóján Erdő Péter bíboros. A főpásztor felhívására két éve jött létre a világi katolikusok szakmai alapú kapcsolat- és hálózatépítését... »

2016. november 24. csütörtök

Erdő Péter: A magyarországi gyakorlatot megerősíti Ferenc pápa rendelkezése

A magyarországi gyakorlatot megerősíti Ferenc pápa rendelkezése, amely minden papnak megengedi az abortusz miatti kiközösítés elengedését, a magyar gyakorlat ugyanis már évtizedek óta ez – mondta Erdő Péter bíboros november 21-én az MTI-nek.

2016. november 21. hétfő

tovább »