Erdő Péter: A lovári nyelvű miséről is szó lesz a magyar püspökök vatikáni látogatásán

A lovári nyelven bemutatott mise kérdéséről és a határon túli magyar boldogoknak és szenteknek a magyarországi kalendáriumba való beiktatásáról is szó lesz a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) jövő heti vatikáni ad limina látogatásán – nyilatkozta Erdő Péter bíboros,... »

2017. november 16. csütörtök

Tematikus estet tartottak a római Pápai Magyar Intézetben

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Rómában működő papi továbbképző intézete történetének kevéssé ismert fejezeteit idézték fel november 15-én este az Örök Városban, amikor a Pápai Magyar Intézet (PMI) a nagyközönség előtt is megnyitotta kapuit. Az eseményen Erdő Péter... »

2017. november 16. csütörtök

Köztetek másként legyen – Asztrik érseket ünnepelték mennyei születésnapján Kalocsán

Kalocsa első, szent életű érsekének emléknapját ünnepelték a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai és Áder János köztársasági elnök jelenlétében november 12-én Kalocsán. A szentmise főcelebránsa Erdő Péter bíboros, prímás volt, a szentbeszédet Várszegi Asztrik főapát... »

2017. november 12. vasárnap

A velencei egyetem teológiai karán tartott előadást Erdő Péter

Erdő Péter bíboros, prímás november 8-án délelőtt előadást tartott Velencében, a Szent X. Piusz Kánonjogi Kar Dies Academicus rendezvényén.

2017. november 8. szerda

Felavatták Mindszenty József szobrát a Józsefvárosban

Erdő Péter bíboros, prímás áldotta meg november 6-án Mindszenty József bíboros szobrát, melyet a hercegprímásról elnevezett józsefvárosi téren állítottak fel.

2017. november 6. hétfő

Nyolcvanéves a herminamezői Szentlélek-plébániatemplom Budapesten

A budapest-herminamezői Szentlélek-plébániatemplom felszentelésének nyolcvanadik évfordulója alkalmából november 5-én Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be ünnepi szentmisét többek közt Márfi Gyula veszprémi érsek és Udvardy György pécsi püspök koncelebrálásával.

2017. november 5. vasárnap

Esztergomban rendezték meg a katolikus televíziók nemzetközi konferenciáját

Október 24. és 26. között tartotta meg Esztergomban közös nemzetközi konferenciáját az EWTN katolikus televízió és a Bonum TV.

2017. november 5. vasárnap

Halottak napja egyházmegyéinkben

Egyházmegyéink beszámolóit adjuk közre a november 2-án, halottak napján bemutatott püspöki szentmisékről.

2017. november 3. péntek

Az elhunyt főpásztorokért imádkoztak Esztergomban halottak napján

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek november 2-án, halottak napján szentmisét mutatott be az egyházmegye elhunyt főpásztoraiért az esztergomi bazilika altemplomában. Szentbeszédét teljes terjedelmében közzétesszük.

2017. november 2. csütörtök

Erdő Péter mutatott be szentmisét Esztergomban mindenszentek ünnepén

November 1-jén, mindenszentek főünnepén Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét az esztergomi bazilikában. Szentbeszédét teljes terjedelmében tesszük közzé.

2017. november 1. szerda

Akik a keresztet örömmel hordozzák – Jubileumot ünnepeltek Újpesten

Ünnepi szentmisével emlékezett meg október 29-én a budapest-újpest-megyeri Nagyboldogasszony-plébániatemplomban a Jézus Isteni Szívéről nevezett Karmelita Nővérek Kongregációja arról, hogy 110 évvel ezelőtt alapítójuk, Szent Józsefről nevezett Boldog Mária Terézia felkereste őket... »

2017. október 29. vasárnap

Ferenc pápa Magnum Principium kezdetű motu propriójának magyar fordítása

Szeptember 3-án tették közzé Ferenc pápa Magnum Principium kezdetű, motu proprio formában írt apostoli levelét, amellyel módosítja az Egyházi Törvénykönyv 838. kánonját a liturgia nemzeti nyelvekre való fordítására vonatkozóan. Az apostoli levelet Erdő Péter bíboros, prímás... »

2017. október 24. kedd

Engesztelni és kiengesztelődni – országos találkozót tartottak Vácon

11. alkalommal hirdette meg a váci központtal működő engesztelési mozgalom az Országos Kiengesztelődési Találkozót. Október 21-én a piaristák váci Szent Anna-templomában gyűltek össze a hívek, hogy együtt tanulják az engesztelés, megbocsátás útját, és imádkozzanak ennek... »

2017. október 21. szombat

A kelet-közép-európai püspökök budapesti találkozójának záróközleménye

Október 18-án és 19-én Budapesten tartották a kelet-közép-európai püspökök találkozóját, amelynek záróközleményét az alábbiakban közzétesszük.

2017. október 19. csütörtök

Idén is Leányfalun szervezték meg az állandó diakónusok találkozóját

Október 12. és 14. tartották a magyarországi állandó diakónusok és házastársaik, a diakonátus iránt érdeklődők ITT (Imádság, Tanulás, Találkozás) találkozóját és továbbképzését a leányfalui Szent Gellért Lelkigyakorlatos Házban. A szombati szentmise főcelebránsa és szónoka... »

2017. október 16. hétfő

Megáldották a rákoskerti Szent XXIII. János-kápolnát

Erdő Péter bíboros, prímás áldotta meg október 15-én a rákoskerti Szent XXIII. János-kápolnát. A Budapest XVII. kerületében található kápolna az első templom Magyarország területén, mely Szent XXIII. János pápa tiszteletére épült.

2017. október 15. vasárnap

Van szeretettel közbenjáró édesanyánk – Szentmise a fatimai jelenések centenáriumán Soroksáron

A fatimai jelenések 100. évfordulóján, az utolsó jelenés napján, október 13-án országos zarándoklatot hirdettek a soroksári Fatimai Szűzanya tiszteletére épült Szent István király-templomhoz. Az ünnepi szentmisében Erdő Péter bíboros, prímás felajánlotta hazánkat és népünket a... »

2017. október 13. péntek

Ferenc pápa a Keleti Egyházak Kongregációja jubileumán: Tanuljunk meg kopogtatni Isten szívén!

Október 12-én délelőtt a Szentatya a Keleti Egyházak Kongregációja alapításának századik évfordulója alkalmából mutatott be szentmisét a római Santa Maria Maggiore-bazilikában. Homíliáját teljes terjedelmében közöljük az alábbiakban.

2017. október 12. csütörtök

Ferenc pápa: Hatalmas ölelés és öröm lesz, amikor találkozunk Jézussal!

Október 11-én Ferenc pápa a remény témakörén belül az éber várakozás fontosságáról elmélkedett a délelőtti általános kihallgatás keretében.

2017. október 11. szerda

Szentmisével ünnepelték a vatikáni magyar kápolna búcsúját

Idén a Magyarok Nagyasszonyának ünnepét követő kedden, október 10-én tartották a Szent Péter-bazilika grottáiban lévő Magyarok Nagyasszonya-kápolna búcsúját. A szentmise főcelebránsa Erdő Péter bíboros, prímás volt.

2017. október 10. kedd

tovább »