Szent Hedvig királynő

Lengyelország és Litvánia királynőjére, Nagy Lajos király leányára emlékezünk liturgikus emléknapján, július 18-án.

2017. július 18. kedd

Végső búcsút vettek Joachim Meisner bíborostól

A kölni dómban tartott gyászszertartáson vettek végső búcsút július 15-én Joachim Meisner bíborostól, nyugalmazott kölni érsektől. A július 5-én elhunyt főpásztorért utóda, Rainer Maria Woelki bíboros mutatott be szentmisét, amelyen Erdő Péter bíboros mondott homíliát.

2017. július 15. szombat

Horvátországba zarándokolt a főegyházmegye fiatal papjaival Erdő Péter

Erdő Péter bíboros, prímás a horvátországi Máriabesztercére, Károlyvárosba és Zágrábba zarándokolt Szent László évében az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye fiatal papjaival július 3. és 5. között.

2017. július 6. csütörtök

Lengyel–magyar koronázási ünnep és ifjúsági találkozó Budapesten

Erdő Péter bíboros, prímás a Szent István-bazilikában lévő częstochowai Fekete Madonna-kegykép másolatát június 30-án szentmise keretében megkoronázta, az eredeti kegykép koronázásának 300. évfordulóján.

2017. június 30. péntek

Ferenc pápa az új bíborosoknak: A valóságot nézzétek!

Június 28-án a Szentatya idén is összehívta a bíborosok testületét – köztük Erdő Pétert –, hogy nyilvános konzisztórium keretében öt új bíborost nevezzen ki, akik Laoszból, Salvadorból, Maliból, Spanyolországból és Svédországból származnak.

2017. június 28. szerda

Bemutatjuk az öt leendő bíborost

Ferenc pápa június 28-án, a rendes konzisztórium keretében új bíborosokat kreál a Szent Péter-bazilikában; a szertartáson részt vesz Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.

2017. június 27. kedd

Erdő Péter a szabolcsi nemzeti zsinat helyszínén: A legfontosabb az isten- és emberszeretet törvénye

Több ezer zarándok vett részt a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Szent László-évben rendezett központi ünnepségén Szabolcs községben, az I. László király által 1092-ben összehívott nemzeti zsinat helyszínén június 24-én. Az ünnepi szentmise főcelebránsa és szónoka Erdő Péter... »

2017. június 24. szombat

Erdő Péterrel ünnepelt a jezsuita Jézus Szíve-templom közössége

Jézus Szíve ünnepén, június 23-án Erdő Péter bíboros, prímás mondott ünnepi szentmisét és szolgáltatta ki a bérmálás szentségét harmincnégy fiatal számára a magyar jezsuiták pesti főtemplomában. A templomigazgatóság a jeles nap alkalmából több új kezdeményezést is útjára... »

2017. június 24. szombat

Erdő Péter bíboros részt vett a Törvényszövegek Pápai Tanácsának plenáris ülésén

A napokban zajlott a Vatikában a Törvényszövegek Pápai Tanácsának plenáris ülése, amelyen részt vett Erdő Péter bíboros, prímás is, aki ennek kapcsán a Vatikáni Rádiónak adott interjút.

2017. június 22. csütörtök

Erdő Péter bíboros köszöntötte Székely Jánost szombathelyi megyéspüspöki kinevezése alkalmából

Az alábbiakban közreadjuk az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Székely János szombathelyi megyéspüspökké történt kinevezése kapcsán kiadott rendkívüli körlevelét.

2017. június 20. kedd

A szent és a profán – Apor Vilmos nevét viselő közösségi házat áldottak meg Budán

Úrnapján, június 18-án, a 18 órai szentmisét követően áldotta meg Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek a felső-krisztinavárosi Keresztelő Szent János-plébánia új közösségi házát, melyet Apor Vilmosról neveztek el.

2017. június 19. hétfő

Megalakult a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust előkészítő társadalmi bizottság

Megtartotta alakuló ülését a 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Társadalmi Bizottsága június 15-én, csütörtökön a budavári Prímási Palotában. A testületet Erdő Péter bíboros, prímás hívta életre, elnöke Áder János köztársasági elnök.

2017. június 15. csütörtök

Apor Vilmos közösségi ház nyílik Budán

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek június 18-án, a 18 órai szentmisét követően áldja meg Budapesten, a XII. kerületben a felső-krisztinavárosi Keresztelő Szent János-plébánia új, Apor Vilmosról elnevezett közösségi házát.

2017. június 15. csütörtök

Erdő Péter az esztergomi pap- és diakónusszentelésen: Egy jó pap jelenléte megeleveníti a közösséget

A papi hivatás szűnni nem akaró nyugtalan fáradozás és keresés, hogy Isten országa terjedjen a szívekben, eljusson minden emberhez, és megváltoztassa a világ életét – hangsúlyozta Erdő Péter bíboros június 10-én az esztergomi bazilikában tartott pap- és diakónusszentelésen.

2017. június 10. szombat

Híd a pap és a hívek között – Erdő Péter bíboros, prímás az állandó diakonátusról

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek június 10-én az esztergomi főszékesegyházban négy papot, három diakónust és hat állandó diakónust szentel. Ebből az alkalomból az állandó diakónus küldetéséről, szolgálatáról kérdeztük a főpásztort.

2017. június 9. péntek

Meghalt Jókai Anna író, a nemzet művésze

Életének 85. évében elhunyt Jókai Anna Kossuth Nagydíjas és Kossuth-díjas író, a nemzet művésze – tette közzé honlapján június 5-én, hétfőn a Magyar Művészeti Akadémia (MMA), amelynek az alkotó rendes tagja volt.

2017. június 5. hétfő

Karizmák ünnepe – Kezdetét vette a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus első előkészületi éve

Az esztergom-budapesti főegyházmegye hagyományos családi napján, június 5-én, Máriaremetén Erdő Péter bíboros, prímás útjára indította a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hároméves előkészületi programját. A főpásztor háromszázhúsz missziós küldöttnek adott át... »

2017. június 5. hétfő

Erdő Péter: A Szentlélek lehetőséget ad a bocsánatra és az állandó újjászületésre

Pünkösdvasárnap, június 4-én az ünnepi szentmisét mutatott be Erdő Péter bíboros, prímás, érsek Esztergomban, a Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyházban. A szentmisén kiszolgáltatta a bérmálás szentségét 46 fiatalnak, illetve felnőttnek.

2017. június 4. vasárnap

Barátkozni jó! - A 70 éves Blanckenstein Miklóst köszöntötték Esztergomban - Frissült!

Család, hívek, barátok, paptársak, tanítványok közössége köszöntötte a 70. életévét betöltő Blanckenstein Miklóst és ünnepelte a 45 évnyi közös múltat június 3-án Esztergomban. Erdő Péter bíboros, prímás szentmisét mutatott be, majd Miklós atyát a humor erénye jegyében... »

2017. június 3. szombat

Állandó diakónusok jubileumát ünnepelték Budapesten

Erdő Péter bíboros, prímás május 27-én, szombaton hálaadó szentmisét mutatott be az Óbudai Szent József Templomigazgatóság kápolnájában, melynek keretében négy, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében szolgáló állandó diakónus felszentelésének tizedik, illetve huszonötödik... »

2017. május 27. szombat

tovább »