Kimerültél? Próbáld ki Cabrini Szent Franciska imáját

Ezzel az imával kérheted, hogy megszabadulj a fölösleges aggódástól és idegeskedéstől.

2018. január 17. szerda

Katolikus segélyszervezetek mentik a hajléktalanokat az egyesült államokbeli rekordhidegben

A katolikus szeretetszolgálatok munkatársai járják a városokat, hogy fűtött helyre vigyék a rendkívül zord időjárásban életveszélyben lévő hajléktalanokat az Egyesült Államokban.

2018. január 8. hétfő

Egy ember akkor a legnagyobb, amikor lehajol egy gyerekhez – Száz éves a „Fiúk városa”

1917 decemberében az egyesült államokbeli Omahában (Nebraska állam) egy fiatal ír pap, Edward J. Flanagan 90 dollárért kibérelt egy házat, ahova összegyűjtötte a városban csellengő fiúkat. Ez lett a Father Flanagan’s Home for Boys (Flanagan atya otthona fiúknak).

2017. december 18. hétfő

Egy diakónus fiát nevezték ki a virginiai Richmondi Egyházmegye püspökévé

Nem túl gyakran esett meg eddig a történelem folyamán – ha egyáltalán megesett –, hogy egy állandó diakónus fiát püspökké nevezzék ki: az egyesült államokbeli Richmondban ez történt.

2017. december 7. csütörtök

„Merry Christmas” a Fehér Házban

A Fehér Ház karácsonyi dekorációjáról videót és fotókat is közzétettek múlt héten – a videót maga a first lady osztotta meg Twitter-oldalán. A látványosan feldíszített fenyők mellett felfedezhetünk egy hagyományos betlehemet is.

2017. december 4. hétfő

„Feloldozlak téged” – Pio atya különleges szobra Amerikában

A pennsylvaniai Greensburgben, a bencés nővérek Szent Emma-kolostorának kertjében áll Pietrelcinai Szent Pio atya különleges szobra. A kanadai művészt, Timothy P. Schmalzot – a „Hajléktalan Jézus” című szobor alkotóját – egy névtelen adományozó bízta meg az életnagyságú szobor... »

2017. november 23. csütörtök

Amerikai tengerészgyalogosok tartottak előadást a budapesti Szent Angéla-gimnáziumban

Az USA budapesti nagykövetségének Speaker Programme-ja keretében két, a külképviseletnél szolgáló amerikai tengerészgyalogos tartott előadást a Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium 11. b osztálya Kuzmányiné Nyeste Gabriella angoltanárnő által tanított csoportjának... »

2017. november 9. csütörtök

„Itt az idő a cselekvésre” – A chicagói érsek közleménye a texasi lövöldözés kapcsán

Blase J. Cupich bíboros, a Chicagói Főegyházmegye érseke a texasi Sutherland Springs baptista templomában történt lövöldözés kapcsán november 6-án közleményt adott ki, melynek magyar fordítását az alábbiakban közzétesszük.

2017. november 8. szerda

Két film egy másik Amerikáról

A „Logan Lucky – A tuti balhé” és a „Wind River – Gyilkos nyomon” a nyárutó két talán legtanulságosabb mozibemutatója.

2017. november 5. vasárnap

125 éves a clevelandi magyar Árpád-házi Szent Erzsébet-plébánia

Az Árpád-házi Szent Erzsébet-plébánia hívei püspöki szentmisében adtak hálát egyházközségük alapításának 125. évfordulója alkalmából október 15-én az egyesült államokbeli Clevelandben.

2017. október 25. szerda

Los Angelesben debütált az amerikai templombezárásokról készült új magyar dokumentumfilm

A Los Angeles-i „La Femme” Nemzetközi Filmfesztiválon október 21-én mutatták be a nemzetközi közönségnek „A hit kiárusítása” című dokumentumfilmet, melyet a Vatikáni Rádió magyar szerkesztőségének egyik munkatársa, Somogyi Viktória és az Emmy-díjas Jeff MacIntyre Los Angeles-i... »

2017. október 23. hétfő

Ferenc pápa együttérzését fejezte ki a kaliforniai erdőtűz érintettjeivel

A Szentatya, értesülve a Kalifornia államot sújtó erdőtűz okozta halálesetekről és pusztításról, október 13-án táviratot küldött Salvatore Joseph Cordileone San Francisco-i érseknek, melyben kifejezte együttérzését.

2017. október 16. hétfő

Ferenc pápa és a Las Vegas-i püspök imádkozik az amerikai merénylet áldozataiért

Magyar idő szerint október 2-án, hétfőn reggel, helyi idő szerint vasárnap éjjel egy azóta azonosított férfi tüzet nyitott egy Las Vegas-i szálloda (Mandalay Bay) 32. emeletéről. A 64 éves támadó a Route 91 Harvest fesztivál közönségét vette célba automata fegyverével.

2017. október 3. kedd

25 éve újra Magyarországon – Jubileumot ünnepeltek a Jézus Szíve Nővérek

25 évvel ezelőtti magyarországi visszatelepülésüket ünnepelték a Jézus Szíve Nővérek a budapest-pestszentlőrinci Mária Szeplőtelen Szíve Főplébánián. A hálaadó jubileum szentmiséjét Erdő Péter bíboros mutatta be, Udvardy György püspök a misszióra való meghívottságunkról... »

2017. október 1. vasárnap

Pro Ecclesia Hungariae díjat kapott Jaschkó Balázs jezsuita szerzetes

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Pro Ecclesia Hungariae díjat adományozott Jaschkó Balázsnak. A kitüntetést a testület nevében Miklósházy Attila SJ, a külföldön élő magyarok nyugalmazott püspöke adta át a kanadai Pickeringben.

2017. szeptember 28. csütörtök

Egy film Amerika peremvidékéről: A préri urai

A préri urai (Hell or High Water) című amerikai film 2016-ban készült. Magyarországon csak az HBO-on játszották, a mozik még nem mutatták be.

2017. szeptember 11. hétfő

Szent Rose Philippine Duchesne-re emlékeznek jubileumi évük alkalmából a Sacré Coeur nővérek

A Szent Szív Társaság szerzetesrend jubileumi évet kezdett 2017 nyarán. Ez alkalomból megemlékeznek Rose Philippine Duchesne nővérről, aki négy társával 1818-ban érkezett az Amerikai Egyesült Államokba, hogy a lánynevelésen keresztül Jézus Szent Szívének szeretetét terjessze az... »

2017. szeptember 10. vasárnap

Gyóntál már mentőautóban? – Egy különleges misszió Louisiana államban

Az Amerikai Egyesült Államok Louisiana államában egy pap, Michael Champagne mobil gyóntatószékké alakított át egy mentőautót, hogy „másfajta gyógyítást” végezhessen.

2017. szeptember 5. kedd

A pápa üzenetet küldött Peruba a Limai Szent Rózának szentelt év lezárására

Ünnepi szentmisével ért véget Peruban a jubileumi év, amellyel Limai Szent Róza halálának négyszázadik évfordulójára emlékeztek. A szertartást Raúl Eduardo Vela Chiriboga bíboros, Quito nyugalmazott érseke, a pápa küldötte vezette a limai székesegyházban.

2017. szeptember 2. szombat

Az Egyesült Államok katolikus püspökei aggodalmuknak adtak hangot a charlottesville-i erőszak miatt

Daniel N. DiNardo bíboros, az Egyesült Államok katolikus püspöki konferenciájának elnöke a testület nevében nyilatkozatot adott ki a virginiai Charlottesville-ben augusztus 11-én erőszakba torkollott tüntetés kapcsán.

2017. augusztus 16. szerda

tovább »