A bőrünk alá bújt Isten – megjelent a Varga László püspökkel készült interjúkötet

A Magyar Kurír gondozásában, az Új Ember Kiadványok sorozatban jelent meg a Varga László kaposvári megyéspüspökkel készült interjúkötet.

2018. március 23. péntek

Mysterium fidei – Megjelent VI. Pál enciklikája magyar nyelven

A Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” című sorozatában, az Ecclesia Szövetkezettel együttműködésben – ötvenhárom év elteltével – először jelenik meg magyar nyelven VI. Pál pápa „Mysterium fidei” kezdetű enciklikája, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra... »

2018. március 22. csütörtök

Ferenc pápa a miséről: Az áldozásban Jézus is magához vesz minket!

Március 21-én a Szentatya folytatta katekézissorozatát a szentmiséről, e héten az áldozásról elmélkedett. Azt hangsúlyozta, hogy az Eucharisztia gyógyszer is számunkra, és amikor áldozunk, nemcsak mi vesszük magunkhoz Jézust, hanem ő alakít magába minket.

2018. március 21. szerda

Háromnapos magyar nyelvű lelkigyakorlatot tartanak Pozsonyban

A virágvasárnap előtti szerdán, csütörtökön és pénteken, vagyis március 21-én, 22-én és 23-án magyar nyelvű triduumra, háromnapos lelki megújulásra várják a híveket a pozsonyi ferences templomba.

2018. március 19. hétfő

A legcsodálatosabb ajándék és a legfélelmesebb titok – Sapientia-nap az Eucharisztiáról

Az Eucharisztiáról szólt a március 17-én megtartott Sapientia-nap egész napos konferenciája a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán.

2018. március 18. vasárnap

Az Eucharisztia ünneplése 24.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2018. március 18. vasárnap

Szentségimádásra hívnak Brenner János boldoggá avatásának vigíliáján

Egyórás szentségimádásra hívják a szervezők a híveket Brenner János boldoggá avatásának előestéjén, április 30-án az esti szentmise után. Nemcsak Szombathelyen, hanem az egész Szombathelyi Egyházmegyében, sőt valamennyi egyházmegyében lehet csatlakozni a szentórához.

2018. március 16. péntek

24 óra az Úrért – A külhoni magyarok is csatlakoztak a pápai imakezdeményezéshez

A Ferenc pápa által elrendelt „24 óra az Úrért” ájtatosságot Nagyváradon a székesegyházban és az újvárosi plébániatemplomban szervezték meg március 9–10-én. A délvidéki Nagybecskereki Egyházmegye is csatlakozott az egész napos imához.

2018. március 13. kedd

Látni akarom... – misztériumjáték Pasaréten

A Budapest–Pasaréti Egyházközség híveiből hetvenfős színházi csoport alakult, amely Jézus szenvedéstörténetét elevenítette meg két előadásban, március 9-én a plébániatemplomban a Meskó Zsolt által írt és rendezett misztériumjáték során.

2018. március 12. hétfő

„Az Úr van ezen a helyen” – A missziós kereszt Mátészalkán

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje országjáró körútja során, március 6–8-ig 48 órát töltött Mátészalkán, ahol a Nyíri Esperesi Kerület görögkatolikus egyházközségeinek hívei mellett a római katolikus hívek és a város vezetői is fogadták.

2018. március 9. péntek

Ferenc pápa: „A megváltás ingyenes!”

Március 7-én a Szentatya a szentmisének szentelt katekézissorozatán belül ma az eucharisztikus imáról elmélkedett. Hangsúlyozta, hogy jól meg kell értenünk ezt az ősi imádságot, hogy gyümölcsözően bele tudjunk kapcsolódni. Ferenc pápa katekézisének fordítását teljes egészében... »

2018. március 7. szerda

Kereszthódolás Máriapócson – Megváltónkra tekintünk

Kereszthódoló vasárnapon, március 4-én együtt ünnepelt Szent Liturgiát Kocsis Fülöp érsek-metropolita, Orosz Atanáz püspök és Szocska Ábel OSBM apostoli kormányzó Máriapócson. Nemzeti kegyhelyünkön kezdődött meg a missziós kereszt országjárása, készületül a Nemzetközi... »

2018. március 4. vasárnap

Az Eucharisztia ünneplése 23.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2018. március 4. vasárnap

Harmadszor „terítették meg” a pasztorális svédasztalt Szegeden

Harmadik alkalommal rendezte meg a Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynöksége szakmai találkozóját február 26-án. A „Pasztorális svédasztal” címet viselő eseményen az egyházmegyében tevékenykedő szerzetesrendek és lelkiségi mozgalmak képviselői gyűltek össze.

2018. március 3. szombat

Nagyböjti szentségimádásra hív a Nagybecskereki Egyházmegye püspöke

Az alábbiakban Német László püspök, a Nagybecskereki Egyházmegye főpásztora közleményét olvashatják.

2018. március 3. szombat

Közelebb az Oltáriszentséghez – Papi lelkigyakorlatot tartottak Mátraverebély-Szentkúton

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való felkészülés jegyében február 18. és 23. között Mátraverebély-Szentkúton papi lelkigyakorlatot tartottak Versegi Beáta Mária CB a NEK Általános Titkárságának oktatási referense vezetésével.

2018. február 23. péntek

Egyedi esetekben az evangélikus fél is áldozáshoz járulhat házastársával Németországban

Véget ért a német püspöki konferencia Ingolstadtban tartott közgyűlése. A németországi főpásztorok többek között arról hoztak döntést, hogy bizonyos feltételekkel a katolikus–evangélikus házaspárok együtt áldozhatnak a katolikus szentmiséken.

2018. február 23. péntek

Debrecenben is elkezdődött a szentségimádás iskolája

Debrecenben is megkezdődött a szentségimádás iskolája. Az első alkalmat február 16-án tartotta Tokodi László domonkos szerzetes a Szent László domonkos templomban.

2018. február 19. hétfő

Az Eucharisztia ünneplése 22.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2018. február 18. vasárnap

Máriapócsról indul országjáró útjára az eucharisztikus világkongresszus missziós keresztje

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészítéseként a jelenleg Esztergomban található missziós kereszt útnak indul a Kárpát-medencében, hogy bejárja a katolikus egyházmegyéket. Első állomása a Nyíregyházi Egyházmegyében lesz: március 2-ától kilenc helyszínre jut el bő... »

2018. február 14. szerda

tovább »