„Mester, taníts minket imádkozni!” – A szentségimádás iskolája Dunakeszin

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés jegyében ez év szeptemberében Dunakeszin is elindult a szentségimádás Iskolája a Szent Imre-egyházközség szervezésében, Kecskés Attila plébános vezetésével.

2018. november 13. kedd

Az Eucharisztia ünneplése 43.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2018. november 11. vasárnap

Ferenc pápa buzdító szavai a budapesti eucharisztikus világkongresszusra

November 10-én a Szentatya fogadta az eucharisztikus világkongresszusok szervezőit, köztük az Erdő Péter bíboros, prímás által vezetett magyar küldöttséget.

2018. november 10. szombat

Erdő Péter a Szent Péter-bazilikában: Az Egyház az evangelizációban él

Éves találkozójukra gyűltek össze Rómában a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottságának tagjai és nemzeti küldöttei november 8. és 10. között. A résztvevőknek november 10-én Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét a Szent Péter-bazilika... »

2018. november 10. szombat

Felejthetetlen élményt akarnak nyújtani a közös elsőáldozással – Erdő Péter a NEK előkészületeiről

2020 szeptemberében rendezik Budapesten az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK). Ennek fontos előkészítő lépéseként november 8. és 10. között az Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottsága tanácskozást tart Rómában. A kongresszusról Erdő Péter bíboros nyilatkozott a... »

2018. november 8. csütörtök

Rómában is zajlanak az előkészületek – Ülésezik az eucharisztikus kongresszusok pápai bizottsága

Éves találkozójukra gyűltek össze Rómában a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottságának tagjai és nemzeti küldöttei november 8. és 10. között. A találkozón Erdő Péter bíboros és Fábry Kornél beszámolnak a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK)... »

2018. november 8. csütörtök

A négy misekánon magyarázata – Pákozdi István ismertető füzete

A Budapesten megrendezendő 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jegyében született Pákozdi István ismertető füzete a szentmise négy alapkánonjáról, a kiadvány a napokban jelent meg a Szent István Társulatnál.

2018. október 30. kedd

Az Eucharisztia ünneplése 42.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2018. október 28. vasárnap

Szocska Ábel püspökkel zárták az engesztelő évet Nyíregyházán

Október 13-án befejeződött az engesztelő szentmisék május óta tartó sorozata a nyíregyházi Fatimai Szűz Mária-templomban. A záró imaalkalmon Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök buzdította a híveket.

2018. október 23. kedd

Az Eucharisztia az Egyház életének forrása – Egyházmegyei eucharisztikus lelkinap Orosházán

A második előkészületi évre meghirdetett mottó jegyében szerveztek egyházmegyei lelkinapot október 20-án a Békés megyei Orosházán. Az eseménynek a város Jézus Szíve-temploma adott otthont, melynek szomszédságában áll az egyetlen olyan kültéri emlékmű, melyet az 1938-as kettős... »

2018. október 22. hétfő

Újabb világméretű szentségimádásra hívnak Krisztus Király főünnepének előestéjén

Egyórás szentségimádásra hívnak Krisztus Király főünnepének előestéjén, november 24-én, szombaton a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve az esemény szervezői.

2018. október 18. csütörtök

Szekszárdon is elindult a szentségimádás iskolája

Szeptember 19-én kezdődött a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való felkészülés jegyében tartott szentségimádás iskolája Szekszárdon.

2018. október 17. szerda

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jegyében találkoztak az állandó diakónusok

Október 11. és 13. között huszonharmadik alkalommal szervezték meg a magyar egyházmegyék állandó diakónusainak összejövetelét. Az immár hagyományosan a leányfalui Szent Gellért Lelkigyakorlatos Házban megrendezett találkozón mintegy ötvenen vettek részt, többen házastársukkal... »

2018. október 15. hétfő

Az Eucharisztia ünneplése 41.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2018. október 14. vasárnap

P. Joseph Vadakkel – Michael Heinzen: Jézus, az Eucharisztia lángja

Joseph Vadakkel indiai misszionárius, a Legszentebb Oltáriszentség Missziós Rend (MCBS) papja. Lelkigyakorlatos központot alapított, 1977 óta Európában is tart lelkigyakorlatokat. E kötetben különböző lépések segítségével bevezeti az olvasót a személyes istenkapcsolat... »

2018. október 13. szombat

Az Eucharisztia ünnepe Homrogdon

Az Eucharisztia titkáról tartott katekézist az indiai származású James Mariakumar SVD október 3-án a homrogdi Krisztus Teste és Vére templomban. Az eseményről Kormosné Horváth Anita írt beszámolót.

2018. október 8. hétfő

A Kaposvári Egyházmegye Hitoktatási Bizottsága döntött a fotó- és rajzpályázatokról

Szeptember 29-én ülést tartott a Kaposvári Egyházmegye Hitoktatási Bizottsága, melyen többek között a Magyar Katolikus Püspökkari Konferencia által kiírt, Az Eukarisztia az Egyház életének forrása című fotó- és rajzpályázatra beküldött alkotásokat értékelték.

2018. október 8. hétfő

Megjelent a Vigilia októberi száma

A Vigilia ez évi tizedik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

2018. október 7. vasárnap

Az örömhír hirdetői vagytok a világ számára – Missziós ünnep és diakónusszentelés Budapesten

Eucharisztia, ami missziós közösségbe gyűjt egybe minket – az eucharisztikus kongresszusra való felkészülés jegyében ez volt a mottója a Világmisszió 17. Országos Ünnepének, amit október 6-án rendeztek meg az Isteni Ige Társasága budapest-budatétényi missziósházának... »

2018. október 7. vasárnap

Az Eucharisztia ünneplése 40.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2018. szeptember 30. vasárnap

tovább »