A Vinculum Caritatis Közösség Boldog Brenner János pártfogásába ajánlotta magát

Március 9-én Máriabesnyőn, a Mater Salvatoris lelkigyakorlatos ház kápolnájában az Oltáriszentség nevét viselő Vinculum Caritatis Közösség női, papi és családi ágának tagjai a közösség alapításának hetvenedik évfordulóját ünnepelték.

14:29

Lelkigyakorlaton vettek részt a Székesfehérvári Egyházmegye oktatási intézményeinek pedagógusai

A Székesfehérvári Egyházmegye oktatási intézményeiben dolgozó pedagógusok nagyböjti lelkigyakorlatán Székesfehérváron március 8-án Ugrits Tamás pasztorális helynök, püspöki irodaigazgató tartott előadást.

10:36

Papi rekollekciók Székesfehérváron az eucharisztikus kongresszusra való készület jegyében

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való felkészülés jegyében zajlanak idén a papi rekollekciók a Székesfehérvári Egyházmegyében. Az idei első továbbképzést március 7-én tartották meg.

2019. március 12. , kedd

Szentségimádási napot tartottak a győri szemináriumban

A hagyományoknak megfelelően március 7-én, Aquinói Szent Tamás – a római katolikus iskolák, a papnevelő intézetek és növendékeik védőszentje – régi ünnepnapján tartották a győri Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet szentségimádási napját.

2019. március 12. , kedd

Folytatódott a lelki felkészülés az eucharisztikus kongresszusra Homrogdon

Homrogdon, a Krisztus Teste és Vére tiszteletére szentelt templomban 2017 szeptembere óta rendeznek programokat a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való készület jegyében. Legutóbb március 5-én tartottak imanapot, melyen Gábor Bertalan szepsi esperes-plébános mondott... »

2019. március 11. , hétfő

Összehozza az embereket – Elkezdődtek a missziós kereszt programjai a Szeged-Csanádi Egyházmegyében

Március 10-én, vasárnap reggel, elsőáldozók bemutatásának adott helyet a szegedi dóm. A gyerekek a missziós kereszt köré gyűlve imádkoztak. Ezt követően szentmisét mutatott be Kiss-Rigó László megyéspüspök.

2019. március 10. , vasárnap

Keszthelyre érkezett az 1938-as eucharisztikus világkongresszust bemutató kiállítás

Márfi Gyula veszprémi érsek nyitotta meg az „Eucharistia Vinculum Caritatis – Az Oltáriszentség a szeretet köteléke” című kiállítást március 4-én Keszthelyen, a Kis Szent Teréz-bazilikában.

2019. március 10. , vasárnap

Az Eucharisztia ünneplése 52.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2019. március 10. , vasárnap

2020-ban határon innen és túlról is várják az elsőáldozókat Budapestre – Kérdések és válaszok

Korábbi két publikációnkban a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) kapcsán kérdeztük Fábry Kornélt, a 2020-as budapesti találkozó általános titkárát. Olvasói levelek és telefonok nyomán, a nagy érdeklődésre számot tartó elsőáldozás kapcsán kérdeztük ismét Kornél... »

2019. március 9. , szombat

Béri Renátó az Oltáriszentségről: Isten ingyenes „szolgáltató”, százszázalékos lefedettséggel

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való készület március 2-án folytatódott a debreceni Megtestesülés-templomban. Ez alkalommal a fiatalok és leendő bérmálkozók szempontjából szemlélték az Oltáriszentség titkát, többek közt Béri Renátó kármelita... »

2019. március 7. , csütörtök

Az Eucharisztia sugárzó fényében napozunk – Püspöki előadás Nyíregyházán

Nyíregyházán, a Magyarok Nagyasszonya-plébánia dísztermében tartott előadást Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészülete jegyében február 27-én, miután szentmisét ünnepelt a jelen lévő hívekkel.

2019. március 6. , szerda

Megalakult az Eucharisztikus Élet Mozgalom tatai közössége

A tatai Szent Imre-plébániatemplom (másik nevén: kapucinus templom) közössége 2019 januárjában csatlakozott az Eucharisztikus Élet Mozgalomhoz.

2019. február 28. , csütörtök

Minden a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról – Húsz kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban a második rész olvasható.

2019. február 28. , csütörtök

Áldoztatók és igeliturgiát tartók továbbképzése Pécsen

Áldoztatók és igeliturgiát tartók számára hirdettek képzést február 23-án a pécsi Magtár Látogatóközpontban. Nyúl Viktor, a Pécsi Egyházmegye pasztorális helynöke előadásainak fő témája az Eucharisztia lelkisége volt.

2019. február 27. , szerda

Útra kel a bátai Szent Vér-ereklye

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve körútra indul a bátai Szent Vér-ereklye a Pécsi Egyházmegye területén.

2019. február 25. , hétfő

Karl Wallner: Magyarországra figyel a keresztény világ – Eucharisztikus Kongresszus 2020

A Pápai Missziós Művek ausztriai igazgatója, Karl Wallner ciszterci szerzetes szerint Magyarországnak nagy szerepe lehet abban, hogy Európa visszatérjen keresztény gyökereihez.

2019. február 24. , vasárnap

Az Eucharisztia ünneplése 51.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2019. február 24. , vasárnap

Jézus előtt a barát–ellenség viszonyt gondoljuk át újra! – Dejcsics Konrád OSB Székesfehérváron

„Minden forrásom belőled fakad… – Miből is? (Ön-)kritikus készület a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra” címmel Dejcsics Konrád bencés szerzetes, a Pannonhalmi Főapátság kulturális főigazgatója tartott előadást február 20-án a székesfehérvári Szent István Hitoktatási és... »

2019. február 23. , szombat

Az Eucharisztia, a papság és a házasság szentségével foglalkozik a családpasztorációs papi találkozó

A következő családpasztorációs papi találkozóra április 25-én, csütörtökön kerül sor Budapesten, a Katolikus Pedagógiai Intézetben. Az Eucharisztia, a papság és a házasság szentségének kapcsolatával, és az ezzel összefüggő pasztorációs kérdésekkel foglalkoznak majd a... »

2019. február 23. , szombat

Nagykárolyban is imádkoztak a missziós kereszt előtt

Február 4. és 15. között a Szatmári Egyházmegyében tett körutat a 2020-as 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje: február 13–15-én Nagykárolyban, a Kalazanci Szent József-templomban helyezték ki a világrendezvény szimbólumát.

2019. február 20. , szerda

tovább »

Útravaló – 2019. március 19., Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyese

Útravaló – 2019. március 19., Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyese

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. március 19.

Mai evangélium – 2019. március 19.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 1,16.18–21.24a

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle