Isten örök pillanatában vagyunk – Egyházmegyei zarándoklat a Szent Vér-ereklye jelenlétében Bátán

Szeptember 15-én az ország egyetlen Szent Vér-kegyhelyére, Bátára szervezett zarándoklatot ötödik alkalommal a Pécsi Egyházmegye. A több mint ezer résztvevő – Udvardy György püspök kérésére – idén elsősorban a papi hivatásokért imádkozott. A Szent Vér-ereklyét új tartójában... »

2018. szeptember 18. kedd

Egerben is megkezdődött a szentségimádás iskolája

A szentségimádás iskolája címmel indult programsorozat Egerben szeptember 13-án. A ciszterci templomban tartott tanítások az Eucharisztia jobb megismerését szolgálják, felkészülésként a 2020-ban Budapesten megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

2018. szeptember 17. hétfő

Fényúton ég és föld között – Kontsek Ildikó a Pesti Vigadóban rendezett kiállításról

A helyszínen, a Pesti Vigadó hatodik emeleti termében beszélgettünk az esztergomi Keresztény Múzeum igazgatójával, Kontsek Ildikóval az Átlényegülés – Az Eucharisztiáról a csodák és a művészet nyelvén című kiállításról.

2018. szeptember 16. vasárnap

Az Eucharisztia ünneplése 39.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2018. szeptember 16. vasárnap

Győztes csapat vagyunk – fiatalok örömteli találkozója a NEK jegyében

Örömteli ünneplésben volt mindannak a több mint kétezer fiatalnak része, akik eljöttek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) titkársága meghívására a MOM Sportközpontban tartott „Forráspont – Egy nap Jézussal” rendezvényre szeptember 15-én.

2018. szeptember 16. vasárnap

Nemzeti eucharisztikus kongresszust tartottak Liverpoolban

Szimpóziummal, kongresszussal és szentségi körmenettel tisztelegtek az Egyesült Királyság katolikus hívei az Oltáriszentség előtt szeptember 7. és 9. között Liverpoolban. Az Adoremus elnevezésű rendezvényen – mely 110 év után az első ilyen jellegű esemény Angliában – több ezer... »

2018. szeptember 13. csütörtök

Forráspont – Egy nap, amikor a katolikus fiataloké a főszerep

Hodász András atya, Gersei Csenge és Vecsei H. Miklós is vendége lesz a „Forráspont – Egy nap Jézussal” ifjúsági eucharisztikus napnak, melyet szeptember 15-én tartanak a budapesti MOM sportközpontban.

2018. szeptember 8. szombat

Tadeusz Dajczer: Szerető jelenlét

Tadeusz Dajczer (1931–2009) lengyel katolikus pap, teológus harminc évig volt lelkivezető a Názáreti Család Mozgalomban. E könyve az Eucharisztiáról szóló elmélkedéseinek második kötete.

2018. szeptember 8. szombat

Új ereklyetartóba került a bátai Szent Vér

Új ereklyetartóba került augusztus 30-án a bátai Szent Vér-ereklye a pécsi püspöki palotában.

2018. szeptember 8. szombat

Rajz- és fotópályázat a Katolikus Kulturális Hetek programsorozat keretében

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) a Katolikus Kulturális Hetek programsorozat keretében rajz- és fotópályázatot hirdet „Az Eucharisztia az Egyház életének forrása” címmel. A pályázatok beküldési határideje: 2018. szeptember 28.

2018. szeptember 6. csütörtök

Papi rekollekciót tartottak a kaposvári püspökségen

Szeptember 3-án papi rekollekciót tartottak a kaposvári püspökségen. Varga László megyéspüspök osztotta meg a szentségimádással kapcsolatos tapasztalatait a résztvevőkkel.

2018. szeptember 5. szerda

Vállaljuk a világ előtt, hogy katolikusok vagyunk – Elindult az EWTN magyar adása a Bonum TV-n

Augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén elindult az amerikai EWTN (Eternal Word Television Network – Örök Ige Televíziós Hálózata) magyar nyelvű adása a Bonum televízión. Jakab Péterrel, az EWTN Médiamisszió vezetőjével beszélgetünk.

2018. szeptember 3. hétfő

Találkozót tartottak Érmihályfalván az eucharisztikus kongresszusra készülve

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve öt regionális találkozót szerveznek a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyében. A harmadik összejövetelre augusztus 30-án Érmihályfalván került sor. Az ünnepi szentmisét Böcskei László megyéspüspök mutatta be.

2018. szeptember 3. hétfő

Az Eucharisztia ünneplése 38.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2018. szeptember 2. vasárnap

Lelkigyakorlatot és továbbképzést tartottak a hitoktatóknak Pécsett

Augusztus 21. és 23. között szervezett a Pécsi Egyházmegye nyári lelkigyakorlatot és továbbképzést a hitoktatóknak. A hagyományos program célja a katekéták megerősítése a tanév kezdetén.

2018. augusztus 29. szerda

Eucharisztikus csodák a művészetben – Kiállítás nyílt a Pesti Vigadóban

Átlényegülés – Az Eucharisztiáról a csodák és a művészet nyelvén címmel nyílt kiállítás augusztus 27-én este a Magyar Művészeti Akadémia székházában, a Pesti Vigadóban. A tárlat a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) előkészítő rendezvényeinek sorába... »

2018. augusztus 28. kedd

Középpontban az Eucharisztia – Megjelent a „Communio” folyóirat legújabb száma

Megjelent a „Communio” című katolikus folyóirat 2018/1-2. száma. A tematikus lapszám középpontjában az Eucharisztia áll. Puskás Attilának, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kara tanszékvezető professzorának a számhoz írt előszavát közöljük.

2018. augusztus 27. hétfő

A međugorjei Ljubo Kurtović a Szeretetláng Fesztiválon: A családot a közös étkezés és ima tartja meg

A Szeretetláng magyar eredetű katolikus lelkiségi világmozgalom országos fesztiválját ötödször rendezték meg Budapesten, a máriaremetei kegytemplom kertjében augusztus 25-én. Mintegy ezerötszázan vettek részt a lelkinapon, amelynek főelőadója Ljubo Kurtović međugorjei ferences szerzetes... »

2018. augusztus 26. vasárnap

Az Eucharisztia ünneplése 37.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2018. augusztus 26. vasárnap

Ferenc pápa: Az Oltáriszentség átalakít minket, hogy az Úrért és testvéreinkért éljünk

Augusztus 19-én a déli Angelus elimádkozásakor a Szentatya arról elmélkedett, hogy áldozáskor a ma is élő Krisztussal egyesülünk, az ő érzés- és gondolatvilágát akarjuk magunkévá tenni, hogy tetteinkben és egész életvitelünkben vele összhangban legyünk.

2018. augusztus 19. vasárnap

tovább »