Az Úrvacsora és az Eucharisztia állt az ökumenikus lelkészkörök idei találkozója középpontjában

Az ökumenikus lelkészkörök találkozóját május 17-én a máriabesnyői Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Házban tartották mintegy hatvan résztvevővel az ország minden részéről; egy-egy résztvevő érkezett Kárpátaljáról és Felvidékről is. Tomka Ferenc atya számolt be a... »

2018. május 22. kedd

Az Eucharisztia ünneplése 29.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2018. május 20. vasárnap

Megáldották az országos rehabilitációs központ kápolnáját

Kápolnamegáldással, állandó kiállítás megnyitásával és tudományos üléssel ünnepelte május 17-én az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI), hogy száz éve, 1918. május 1-jén nyílt meg Budapest és Budakeszi határában elődje, a József Főherceg Tüdőbeteg Katonák... »

2018. május 17. csütörtök

Horvátországi Szent Vér-kegyhelyre zarándokoltak a Kaposvári Egyházmegye hívei

A Kaposvári Egyházmegye a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve hirdetett zarándoklatot Szent Vér-kegyhelyekre. Tavaly a bátai Szent Vér-templomba, idén, május 12-én pedig a horvátországi Ludbregbe, a Batthyányak egykori birtokán fekvő Szent Vér-kegyhelyre látogattak el... »

2018. május 15. kedd

Veni Sancte Spiritus – Pünkösdi virrasztást tartanak a budapest-alsóvízivárosi kapucinus templomban

Imádságos pünkösdi virrasztást tartanak a budapest-alsóvízivárosi Árpád-házi Szent Erzsébet kapucinus templomban (I., Fő u. 32.). A régi hagyománnyal rendelkező imádságos lélekvárás május 19-én, szombaton este 8 órakor szentmisével kezdődik és vasárnap hajnali 4 órakor... »

2018. május 14. hétfő

A múlt tisztelete reményt nyújt a jövőnek – Jubileumi ünnepség Dorogon

Május 12-én szentmisével, kiállítással és konferenciával emlékeztek a nyolcvan esztendővel ezelőtt, az 1938-as Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére rendezett helyi eseményekre Dorogon. Az ünnepi program az Erdő Péter bíboros, prímás által bemutatott szentmisével és... »

2018. május 13. vasárnap

Jézus új barátai – Görögkatolikus elsőáldozás Budapesten

Az elsőáldozókat ünnepelték május 6-án Budapesten, a Fő utcai görögkatolikus templomban. Kilenc gyermek lehet ezentúl mindennap részese annak a titoknak, melyet Krisztus bízott ránk az Eucharisztiában.

2018. május 8. kedd

Őrzők vagyunk – Megjelent Ferenc pápa szerdai katekéziseinek gyűjteményes kötete

A Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” sorozatában jelent meg a „Őrzők vagyunk – Szerdai katekézisek 2013–2014” című kötet. Ferenc pápa katekéziseit Tőzsér Endre piarista szerzetes fordította magyar nyelvre, továbbá előszót írt a kötethez, melyet az alábbiakban... »

2018. május 7. hétfő

Az Eucharisztia ünneplése 28.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2018. május 6. vasárnap

Német püspökök tárgyaltak a Vatikánban

Május 3-án német püspökök tárgyalást folytattak Rómában a „német vegyes házassági ügy” kapcsán, miután a német püspöki konferencia hét főpásztora levelet írt a Vatikánba, kérve, vizsgálják meg a kérdést, ki dönthet ilyen ügyben.

2018. május 5. szombat

Világméretű szentségimádásra hívnak június 2-án!

Arra hívunk Benneteket, hogy június 2-án, Úrnapja szombatján délután 5-től együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelen lévő Jézust szerte a világon! Jelentkezzetek a Corpus Domini weboldalon!

2018. május 4. péntek

Az Eucharisztia ünneplése 27.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2018. április 29. vasárnap

A jelenlétből fakad minden – Bemutatták a Varga László püspökkel készült interjúkötetet

Április 25-én mutatták be Kaposváron „A bőrünk alá bújt Isten” című könyvet, melyben Varga László kaposvári megyéspüspökkel beszélget Bodnár Dániel. A Magyar Kurír gondozásában, az Új Ember Kiadványok sorozatban megjelent kötetet Versegi Beáta Mária nővér, a Nyolc Boldogság... »

2018. április 26. csütörtök

A karizmák ünnepén hirdetik meg a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus második előkészületi évét

Erdő Péter bíboros, prímás a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) második előkészületi évét május 21-én, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye hagyományos pünkösdhétfői majálisán, a karizmák ünnepén hirdeti meg Budapesten, Máriaremetén.

2018. április 24. kedd

Kaposváron mutatjuk be a Varga László püspökkel készült interjúkötetet

A Magyar Kurír gondozásában, az Új Ember Kiadványok sorozatban jelent meg a „Bőrünk alá bújt Isten” című, Varga László kaposvári megyéspüspökkel készült interjúkötet. A könyvet Kaposváron mutatjuk be április 25-én, szerdán.

2018. április 23. hétfő

Megjelent két, a belvárosi templom folyamatos szentségimádását segítő kiadvány

A Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony-főplébániatemplomban 2018. január elsejétől folyamatos (éjjel-nappali) szentségimádás indult. Április 20-án, pénteken délelőtt sajtótájékoztató keretében két, a témával kapcsolatos könyvet mutattak be az altemplomban.

2018. április 20. péntek

24 órás szentségimádást tartottak a Váci Irgalmasrendi Kórházban

24 órás szentségimádást tartottak április 13–14-én a Váci Irgalmasrendi Kórház kápolnájában.

2018. április 19. csütörtök

A mennyei és a földi oltár között átjárhatóság van – Szentségimádás iskolája Debrecenben

Bosák Nándor nyugalmazott debrecen-nyíregyházi megyéspüspök tartotta április 13-án a szentségimádás iskoláját a debreceni Szent László domonkos templomban.

2018. április 16. hétfő

Az Eucharisztia ünneplése 26.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2018. április 15. vasárnap

Regionális találkozót szerveztek Nagyszalontán az eucharisztikus kongresszusra készülve

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve öt regionális találkozót szerveznek a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyében. Az első összejövetelt április 12-én, csütörtökön Nagyszalontán tartották.

2018. április 14. szombat

tovább »