Isten a maga szabadságával ajándékoz meg – A belaruszi nuncius mutatott be szentmisét Várpalotán

Pintér Gábor címzetes velebusdói érsek, az Apostoli Szentszék belaruszi követe mutatott be szentmisét október 15-én Várpalotán.

2017. október 18. szerda

Fatimai imaestet tartottak a szombathely-oladi lakótelepen

A fatimai jelenések századik évfordulójáról emlékeztek meg Szombathelyen, a Fatimai Szűzanya Szeplőtelen Szíve templomban október 14-én. Az ünnepi szentmisét Székely János püspök mutatta be.

2017. október 18. szerda

A fatimai jelenések századik évfordulójára emlékeztek a vajdasági Martonoson

A Szűz Mária neve templom hagyományos fatimai ünnepét idén október 13-án, a jelenések századik évfordulója alkalmából szervezte meg Savelin Zoltán martonosi plébános. Az ünnepi szentmisét Vinko Puljić szarajevói bíboros-érsek mutatta be.

2017. október 17. kedd

A fatimai Mária-jelenés századik évfordulóját ünnepelték Miskolcon

A Szent Imre tiszteletére felszentelt újdiósgyőri római katolikus plébániatemplomban október 14-én, szombaton délelőtt ünnepi szentmisét mutattak be a fatimai jelenések századik évfordulója alkalmából – tájékoztatott Fojtán László.

2017. október 17. kedd

Centenáriumi zarándoklatot tartottak a Fatimai Szűz első magyar kegyhelyén

A Fatimai Szűz első magyarországi kegyhelyén, Alsószentivánon is megünnepelték a portugáliai jelenések 100. évfordulóját október 13-án, az egyházmegye hagyományos, nagyszülőknek meghirdetett zarándoklatához kapcsolódva. Az ünnepen Spányi Antal megyéspüspök megáldotta a... »

2017. október 17. kedd

Mária a meggyökerezettség példaképe – Fatimai megemlékezések a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében

A fatimai jelenések centenáriumáról a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében is megemlékeztek; az eseménysorozat az utolsó jelenés évfordulóján, október 13-án zárult.

2017. október 16. hétfő

Jubileumi fatimai engesztelő imatalálkozót tartottak a Kassai Főegyházmegyében

Fatimai engesztelő imatalálkozóra gyűltek össze a bodollói Sarlós Boldogasszony-templomban a Kassa környéki hívek október 13-án, a fatimai jelenések 100. és a bodollói imatalálkozók 15. évfordulóján – adta hírül Gábor Bertalan szepsi esperes.

2017. október 16. hétfő

A Szűzanya a megtérés forradalmát hirdeti – Konferencia a fatimai jelenések 100. évfordulóján

A fatimai jelenések 100. évfordulóján országszerte számos programmal emlékezik az Egyház. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia október 14-én konferenciát szervezett a Fatimai Szűzanya tiszteletére épült soroksári Szent István király-plébániatemplomban.

2017. október 14. szombat

Kondor Lajos SVD: Fatima – Századunk reménycsillaga

Kondor Lajos (1928–2009) magyar verbita szerzetes ötven évig élt a portugáliai Fatimában, ahol száz évvel ezelőtt, 1917. május 13. és október 13. között Szűz Mária hatszor jelent meg három kisgyermeknek, a tízéves Santos Luciának, a kilencéves Marto Ferencnek és a hétéves Marto... »

2017. október 14. szombat

Ferenc pápa Twitter-üzenete október 13-án

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. október 13. péntek

Ma is bízunk és hiszünk a Szűzanya oltalmában – interjú Snell Györggyel

Száz évvel ezelőtt, 1917. május 13. és október 13. között a portugáliai Fatimában Szűz Mária többször is megjelent három kisgyermeknek, a tízéves Santos Lúciának, a kilencéves Marto Ferencnek és a hétéves Marto Jácintának. Erre emlékezve a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia... »

2017. október 8. vasárnap

Kilencedik alkalommal rendezték meg az Országos Magyarok Nagyasszonya Találkozót

Szeptember 30-án, szombaton tartották az Országos Magyarok Nagyasszonya Találkozót a rákospalotai Magyarok Nagyasszonya-főplébánia-templomban. Az esemény fővédnöke Erdő Péter bíboros, a 11 órai ünnepi szentmise főcelebránsa Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök... »

2017. szeptember 30. szombat

Bemutatták Michael Hesemann Fatima titkai című könyvét Veszprémben

Michael Hesemann „Fatima titkai” című könyvének bemutatóját tartották szeptember 20-án a veszprémi Szaléziánumban. A könyvbemutató egyben a Szent Mihály ünnepére felkészítő kilenced nyitóprogramja volt. A bemutatón Pálfalviné Ősze Judit igazgató köszöntötte a... »

2017. szeptember 23. szombat

Végéhez közeledik a Fatimai Boldogságos Szűz Mária-kegyhely helyreállítása Alsószentivánon

A Fatimai Boldogságos Szűz Mária első hazai kegyhelyének rekonstrukciója a befejezés előtti fázisba ért. Spányi Antal megyéspüspök és Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató a fatimai jelenések 100. évfordulójának ünnepe előtt Schlosser Attila Iván építész kíséretében ellátogattak... »

2017. szeptember 15. péntek

Vácott tartotta őszi rendes ülését a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) szeptember 5-én és 6-án Vácott tartotta meg őszi rendes ülését. Mohos Gábor, az MKPK titkára szeptember 7-én, Budapesten sajtótájékoztatón ismertette a tárgyalt témákat.

2017. szeptember 7. csütörtök

Érseki szentmisében emlékeztek meg a fatimai jelenések centenáriumáról Istenmezején

A fatimai jelenések centenáriumi évét ünnepelve augusztus 12-én Ternyák Csaba egri érsek szentmisét mutatott be a minden hónap tizenharmadik napján tartott engesztelő imához kapcsolódva a Heves megyei Istenmezején, a Fájdalmas Szent Szűz-templomban.

2017. augusztus 16. szerda

Fogadalomújítás a Szatmári Irgalmas Nővérek közösségében

Az esztergomi Szatmári Irgalmas Nővérek éves lelkigyakorlata keretében, július 23-án újította meg hét évtizeddel ezelőtt, Szatmárnémetiben tett szerzetesi fogadalmát Ambrus Ilona M. Anzelma és Oláh Etelka M. Eusebia nővér.

2017. július 24. hétfő

Hagyományos fatimai engesztelést tartottak Toronyban

A hagyományt követve július 13-án ismét fatimai engesztelést tartottak a Vas megyei Toronyban, a Szűz Mária neve-templom kertjében. A szabadtéri szertartáson részt vett Pákozdi István és Füzes Ádám is.

2017. július 21. péntek

Május Pozsonyban – Lelki megújulás a Mária-tisztelet jegyében

Májusban, Mária hónapjában a pozsonyi magyar katolikus közösség tagjai számára is számos alkalom nyílt a Szűzanya-tisztelet gyakorlására a fatimai jelenések centenáriuma jegyében.

2017. június 6. kedd

A településen született lelkipásztorokkal ünneplik Fertőszentmiklóson a fatimai centenáriumot

A fertőszentmiklósi Szent Miklós-egyházközség a fatimai Mária-jelenések 100. évfordulóján május 13-tól október 13-ig havi engesztelő szentmisére és gyertyás körmenetre hívja a híveket a fertőszentmiklósi Szeredi-kápolnához. A szertartásokat Fertőszentmiklósról származó... »

2017. május 29. hétfő

tovább »