Érseki szentmisében emlékeztek meg a fatimai jelenések centenáriumáról Istenmezején

A fatimai jelenések centenáriumi évét ünnepelve augusztus 12-én Ternyák Csaba egri érsek szentmisét mutatott be a minden hónap tizenharmadik napján tartott engesztelő imához kapcsolódva a Heves megyei Istenmezején, a Fájdalmas Szent Szűz-templomban.

2017. augusztus 16. szerda

Fogadalomújítás a Szatmári Irgalmas Nővérek közösségében

Az esztergomi Szatmári Irgalmas Nővérek éves lelkigyakorlata keretében, július 23-án újította meg hét évtizeddel ezelőtt, Szatmárnémetiben tett szerzetesi fogadalmát Ambrus Ilona M. Anzelma és Oláh Etelka M. Eusebia nővér.

2017. július 24. hétfő

Hagyományos fatimai engesztelést tartottak Toronyban

A hagyományt követve július 13-án ismét fatimai engesztelést tartottak a Vas megyei Toronyban, a Szűz Mária neve-templom kertjében. A szabadtéri szertartáson részt vett Pákozdi István és Füzes Ádám is.

2017. július 21. péntek

Május Pozsonyban – Lelki megújulás a Mária-tisztelet jegyében

Májusban, Mária hónapjában a pozsonyi magyar katolikus közösség tagjai számára is számos alkalom nyílt a Szűzanya-tisztelet gyakorlására a fatimai jelenések centenáriuma jegyében.

2017. június 6. kedd

A településen született lelkipásztorokkal ünneplik Fertőszentmiklóson a fatimai centenáriumot

A fertőszentmiklósi Szent Miklós-egyházközség a fatimai Mária-jelenések 100. évfordulóján május 13-tól október 13-ig havi engesztelő szentmisére és gyertyás körmenetre hívja a híveket a fertőszentmiklósi Szeredi-kápolnához. A szertartásokat Fertőszentmiklósról származó... »

2017. május 29. hétfő

Fatima csodája – Filmvetítés a Párbeszéd Házában

Május 19-én a Párbeszéd Házában a Magyar Katolikus Rádió filmklubján Fabrizio Costa „Fatima csodája” című, 1997-ben készült alkotását mutatták be. A vetítés után Gőbel Ágoston, az MKR műsorvezetője beszélgetett Török Csaba teológussal, katolikus pappal és Lázár Kovács... »

2017. május 21. vasárnap

A remény jele Szíriában – felajánlották Aleppót a Fatimai Szűzanyának

Május 13-án végre reményt sugárzó esemény történt a háború tépázta szíriai Aleppóban: a várost a Fatimai Szűzanyának szentelték az Assisi Szent Ferenc római katolikus székesegyházban. A Fatimai Boldogságos Szent Szűz szobrát a portugáliai kegyhely küldte ajándékba... »

2017. május 18. csütörtök

Több ezren zarándokoltak Máriagyűdre hétvégén – KÉPRIPORT

A Pécs és Máriagyűd közötti zarándoklatot kilencedik alkalommal rendezték meg május 13-án, szombaton, több ezer résztvevővel. Udvardy György megyéspüspök az ünnepi szentmisében elmondta: a zarándokúton kialakult kapcsolatokkal a kultúrát is formáljuk.

2017. május 17. szerda

Mária örökmécs, mely soha nem alszik ki – Fatimai engesztelő imaestet tartottak Mátészalkán

Közel ezer zarándok vett részt a Szűzanya első fatimai jelenésének századik évfordulóján, május 13-án rendezett engesztelő imaesten a mátészalka-ráczkerti Szűz Mária Szeplőtlen Szíve-templomban. A rendezvényen Palánki Ferenc megyéspüspök szentmisét mutatott be a jelen lévő... »

2017. május 16. kedd

Engesztelő imanapot tartottak Egyeken

A Debrecen–Nyíregyházi Egyházmegyéhez tartozó település Szent József-plébániáján is megemlékeztek a fatimai jelenések jubileumáról május 13-án.

2017. május 16. kedd

A főegyházmegyei rózsafüzér társulatok tagjai találkoztak Egerben

Ternyák Csaba érsek újévi körlevelében hirdette meg a találkozót, melyre május 13-án került sor az Egri Főegyházmegye papsága és a rózsafüzér társulatok tagjainak részvételével.

2017. május 16. kedd

Megkoronázták a fatimai kegyszobor mását Bodollón

Május 13-án, az első jelenés centenáriumán Bernard Bober kassai érsek-metropolita ünnepélyesen megkoronázta a Szűzanya fatimai kegyszobrának mását a felvidéki bodollói Sarlós Boldogasszony-templomban – tájékoztatott Gábor Bertalan szepsi esperes, plébános.

2017. május 15. hétfő

Boldog Gizella-zarándoklatot tartottak Veszprémben

A Veszprémi Főegyházmegye társvédőszentjét, Boldog Gizellát ünnepelték május 13-án a megyeszékhelyen. A hagyományos főegyházmegyei zarándoklaton az ünnepi szentmise főcelebránsa Márfi Gyula érsek volt.

2017. május 15. hétfő

Pietro Parolin bíboros: Folytatódik Fatima prófétai küldetése

Fatima üzenete a kereszténység központi üzenete: azt hirdeti, hogy Jézus feltámadt, és hogy ő a történelem Ura – hangsúlyozta a vatikáni bíboros államtitkár a Vatikáni Rádiónak adott interjúban, Ferenc pápa fatimai utazásának előestéjén.

2017. május 15. hétfő

Ferenc pápa sajtótájékoztatója a Fatimából Rómába tartó repülőn: Mária nem postás, hanem anya!

A szentatya mostani repülőútján is – Fatimából hazatérőben – a vele utazó újságírók rendelkezésére állt, bármit kérdezhettek tőle. A sajtótájékoztató teljes fordítását közreadjuk.

2017. május 15. hétfő

Leo Scheffczyk: A fatimai fohász és az emberek üdvösségéért való aggodalom

Leo Scheffczyk (1920-2005) német bíboros, teológus már nyugalmazott professzorként tartott előadást 1989-ben Altöttingben egy Fatima-kongresszuson. A Newman Központ a fatimai Mária-jelenések 100. évfordulója alkalmából jelentette meg az előadás szerkesztett változatát.

2017. május 14. vasárnap

Ferenc pápa külön köszöntötte a betegeket Fatimában

A pápa május 13-án, szombaton délelőtt szentté avatta Ferenc és Jácinta látnok gyermekeket a Mária-jelenések 100. évfordulójának emléknapján. A szertartás végén a pápa külön köszöntötte a betegeket, és beszédet mondott.

2017. május 14. vasárnap

Budapesten is megünnepelték a fatimai jelenések 100. évfordulóját

A terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz-templom plébánosa, Horváth Zoltán a fatimai jelenések 100. évfordulója alkalmából ünnepi szentmisét mutatott be május 13-án. Az ünnepségsorozat részeként az erzsébetvárosi EröMűvHázban Magyary István vetített képes előadásban mutatta be a... »

2017. május 14. vasárnap

A fatimai Szűz Isten vigasztaló szeretetére emlékeztet – Élő rózsafüzér zarándoklat Budapest körül

Éppen száz évvel az első fatimai jelenés után, május 13-án rendezték meg a tizenegyedik Élő rózsafüzér zarándoklatot Budapest körül.

2017. május 14. vasárnap

Ferenc pápa: Isten arra teremtett minket, hogy remény legyünk mások számára!

Május 13-án délelőtt Ferenc pápa ünnepélyes szentmise keretében szentté avatta a száz évvel ezelőtti Mária-jelenések gyermek látnokait Fatimában. Homíliáját teljes terjedelmében közöljük.

2017. május 13. szombat

tovább »