Venezuelai küldöttség járt a Vatikánban

Február 11-én, hétfőn egy venezuelai küldöttséget fogadott a vatikáni államtitkárság – ismertette Alessandro Gisotti, a Szentszék Sajtótermének ideiglenes igazgatója újságírói kérdésekre válaszolva.

2019. február 14. csütörtök

Mit keresett hatszázezer fiatal Panamában? – Három dolog, amit alkalmazhatnánk itthon is

Szubjektív, frappáns összegzés a panamai ifjúsági világtalálkozó idején szerzett tapasztalatokról a „Szólj be a papnak!” blogról.

2019. február 8. péntek

José Amaro atya: „Az a bűnöm, hogy nem hallgattam az igazságtalanságok láttán”

A föld nélküli parasztok, kistulajdonosok és az őslakosok jogainak védelmezőjét, az észak-brazíliai Altamira körzetében szolgáló José Amarót 2018. március 27-én tartóztatták le. A Cath.ch svájci katolikus portál latin-amerikai tudósítója, Jean-Claude Gerez tavaly év végén... »

2019. február 8. péntek

Hagytuk, hogy betöltsön minket az Eucharisztia öröme – Egy magyar fiatal a panamai találkozóról

A panamai ifjúsági világtalálkozóról és a Costa Rica-i előtalálkozóról a részt vevő magyar csoport egyik tagja, Tóth Letícia készített beszámolót, aki a Győri Egyházmegyét képviselte a nemzetközi eseményen. Írását szerkesztve közöljük.

2019. február 7. csütörtök

Ferenc pápa üzenetet küldött a nemzetek közötti egyensúlyt előmozdító kubai konferenciára

Január 28. és 31. között a havannai kongresszusi palotában tartották meg a IV. Nemzetközi Konferencia a Világ Egyensúlyáért címet viselő tanácskozást. Minden kontinensről részt vettek küldöttek a konferencián, amely egy nemzetközi projekt egy szakaszának záró eseménye volt.

2019. február 4. hétfő

Magyar grafikus készítette a panamai ifjúsági találkozó illusztrációinak egy részét

Az ifjúsági világtalálkozón részt vevő magyar zarándokcsoport rendkívül népszerűvé vált a panamai televízióban is.

2019. január 31. csütörtök

Ferenc pápa: A demográfiai tél, gyermekek nélkül, kemény!

A Szentatya január 30-án a VI. Pál csarnokban tartotta meg szokásos szerda délelőtti általános fogadását. Nem katekézist tartott, hanem visszatekintett a néhány nappal ezelőtti panamai apostoli útjára, és felidézte annak legfontosabb programjait, találkozásait.

2019. január 30. szerda

Ferenc pápa a panamai Irgalmas Szamaritánus Otthonban: Itt újjászületések történnek!

Január 27-én délután, az ifjúsági világtalálkozó utolsó napján a Szentatya ellátogatott az Irgalmas Szamaritánus Otthonba, ahol AIDS-beteg, kábítószerfüggő, a társadalom peremére sodródott fiatalokat segítenek abban, hogy újraszülessenek. A Szentatya a vasárnapi Úrangyalát is itt... »

2019. január 29. kedd

Lengyel fiatalok a világ körül – Tengeren Panamába

2018. május 20-án lengyel fiatalok Ferenc pápától kértek áldást különleges vállalkozásukra Rómában. Háromárbócos tengerjáró vitorláshajóval nyolc hónapig tartó utazás után érkeztek Panamába, az ifjúsági világtalálkozóra.

2019. január 28. hétfő

Ferenc pápa az imavirrasztáson: Jézus azt akarja, hogy vele együtt mi is igent mondjunk életünkre!

Január 26-án este mintegy 600 ezer fiatal részvételével tartották meg a panamavárosi ifjúsági világtalálkozó egyik legjobban várt eseményét, az imavirrasztást. A Szentatya a 21. századi fiatalok nyelvén bátorította a jelenlévőket, de a felnőttek számára is komoly programot... »

2019. január 27. vasárnap

Ferenc pápa negyedik Twitter-üzenete január 27-én

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2019. január 27. vasárnap

Jézus tekintete megtérésre hív – Ferenc pápa látogatást tett egy fiatalkorúak börtönében Panamában

Január 25-én, Szent Pál apostol megtérése ünnepén Ferenc pápa bűnbánati liturgiát vezetett a Panamavárostól 42 km-re fekvő Pacorában, a Las Garzas fiatalkorúak börtönében.

2019. január 25. péntek

Ferenc pápa Panamában aggodalmát fejezte ki a pattanásig feszült venezuelai helyzet miatt

A Szentszék Sajtótermének ideiglenes igazgatója január 24-én délután közleményt adott ki a venezuelai helyzet kapcsán.

2019. január 25. péntek

Ferenc pápa a közép-amerikai püspököknek: Emeljétek fel a hangotokat az igazságtalanság ellen

Panamavárosban helyi idő szerint január 24-én, csütörtökön délelőtt, az elnöki palotában tett látogatását követően a Szentatya – apostoli útjának második programpontjaként – a közép-amerikai főpásztorokkal találkozott az Assisi Szent Ferenc-templomban.

2019. január 25. péntek

Ferenc pápa a panamai politikai vezetőkhöz: Panama az álmok földjévé válik

A meghívás földje, a fenntarthatóság példája, multikulturalizmus, őslakosok és reményteli jövő a fiatalok számára – erről beszélt Ferenc pápa Panamavárosban, a Bolívar-palotában az ország politikai, társadalmi vezetőinek és a diplomáciai testületnek január 24-én.

2019. január 25. péntek

Magyar fiatalok Panamában: Várjuk a találkozást Ferenc pápával

Megérkezett Panamába az a fiatalokból álló zarándokcsoport, mely hazánkat képviseli az ifjúsági világtalálkozón. A magyar delegáció tagjai a Katolikus Shalom Közösség által Costa Ricában szervezett előtalálkozó után érkeztek Panamavárosba, ahol a San Pedro-plébánia közössége... »

2019. január 24. csütörtök

Ferenc pápa megérkezett Panamába

Nagy örömmel fogadták szerdán Péter utódát a közép-amerikai országban. Juan Carlos Varela Rodríguez panamai elnök és felesége, valamint a panamai püspökök és mintegy kétezer hívő várta a Szentatyát a repülőtéren január 23-án.

2019. január 24. csütörtök

Ferenc pápa elindult a panamai ifjúsági világtalálkozóra

A Szentatya repülőgépe január 23-án, szerdán reggel útnak indult Panamába, ahol részt vesz a 34. ifjúsági világtalálkozón. 26. apostoli látogatása előtt, január 22-én a pápa ellátogatott a Santa Maria Maggiore-bazilikába, és imádkozott a Salus Populi Romani elnevezésű Mária-ikon... »

2019. január 23. szerda

Ferenc pápa elítéli a kegyetlen bogotai merényletet

Mély fájdalmát fejezte ki a pápa részvéttáviratában, amelyet a január 17-én Bogotában elkövetett merényletről értesülve küldött Kolumbiába. A több mint húsz halálos áldozatot követelő támadás miatt a kolumbiai elnök háromnapos gyászt rendelt el az országban.

2019. január 19. szombat

Panamaváros érseke: Imádkozva várjuk Ferenc pápát

Január 22-én kezdődik Panamában a 34. ifjúsági világtalálkozó, amelyen részt vesz Ferenc pápa is. A Vatikáni Rádió José Domingo Ulloa Mendietát, Panamaváros érsekét kérdezte a várakozásról.

2019. január 16. szerda

tovább »