Százötvenezer dollár segélyt küld Ferenc pápa a mexikói földrengés károsultjainak

A földrengés, amely szeptember 19-én rendkívüli erősséggel sújtott le Mexikóban, legalább 250 halálos áldozatot követelt és hatalmas anyagi károkat okozott. A Szentatya anyagi segítségnyújtással igyekszik javítani a károsultak helyzetén.

2017. szeptember 22. péntek

Ferenc pápa lelki közelségét fejezte ki a mexikóiaknak

Mexikót szeptember 19-én nagy erejű földrengés rázta meg, melynek több mint kétszáz halálos áldozata van. Szeptember 20-án, az általános kihallgatás végén a Szentatya köszöntötte a Mexikóból érkezett zarándokokat a Szent Péter téren, és lelki közelségét fejezte ki a... »

2017. szeptember 21. csütörtök

Eutanázia helyett az életet választotta a pápa hatására egy kolumbiai asszony

„Bátor vagy, és szép is” – mondta a Szentatya Bogotában az 56 éves Consuelo Cordobának, akinek ez a pár szó elég volt, hogy megváltoztassa a döntését: lemondta az időpontot az eutanáziára, amit azért kért, mert tizenhét éve eltorzult arccal és testtel él.

2017. szeptember 13. szerda

Ferenc pápa: Kolumbiában Isten segítségével elkezdődött a béke útja

A Szentatya szeptember 13-án az ötnapos kolumbiai útjára tekintett vissza a délelőtti általános kihallgatás keretében. Hangsúlyozta, hogy a kolumbiai nép tanúságtétele gazdagságot jelent az egész Egyház számára.

2017. szeptember 13. szerda

Harmadára csökkent a bűnözés a legveszélyesebb kolumbiai városban a pápalátogatás idején

Ferenc pápa szeptember 11-én hazatért hatnapos kolumbiai apostoli útjáról, de milyen nyomot hagyott maga után? Erről nyújt tájékoztatást beszámolójában Szegedy-Maszák Ildikó, Magyarország tiszteletbeli kolumbiai konzulja.

2017. szeptember 13. szerda

Lezárult Ferenc pápa kolumbiai útja

Véget ért Ferenc pápa apostoli látogatása Kolumbiában. A Szentatya repülőgépe szeptember 11-én, hétfőn délután egy óra előtt néhány perccel érkezett meg a római Ciampino repülőterére.

2017. szeptember 11. hétfő

Ferenc pápa megszentelt életet élőket és házaspárokat köszöntött a bogotái nunciatúra előtt

A Szentatya szeptember 9-én este Medellínből Bogotába visszatérve a nunciatúra előtt megszentelt életet élőkkel, új házasokkal, valamint ezüst és arany lakodalmukat ünneplő házaspárokkal találkozott, és rögtönzött szavakkal köszöntötte őket.

2017. szeptember 10. vasárnap

A pápa egy medellíni árvaházban: Jézus nem hagyja magára a szenvedő gyermeket

Egy kislány keresztet vet, egy kisfiú karkötőt tesz a csuklójára, egy másik átöleli, mint aki védelmet keres a pápánál. Minden kisgyerek kezében egy kis margaréta, és énekelnek a vendégüknek. 300 gyermek fogadta a Szentatyát szeptember 9-én, szombaton a medellíni Hogar de San José... »

2017. szeptember 10. vasárnap

Ferenc pápa megrendítő beszéde: Szeretnélek megölelni titeket, és szeretnék együtt sírni veletek!

Szeptember 8-án a Las Malocas Parkban (Villavicencióban) a Szentatya vezetésével tartották meg a kolumbiai nemzet megbékélésért rendezett nagy imatalálkozót. A pápa beszédét teljes terjedelmében közöljük az alábbiakban.

2017. szeptember 10. vasárnap

Ferenc pápa Villavicencióban: Elég egyetlen jó ember ahhoz, hogy felcsillanjon a remény!

Szeptember 8-án, kolumbiai látogatásának második homíliájában a szentatya arra hívta az egész lakosságot, hogy őszintén békéljenek meg egymással és a teremtett világgal. A Villavicencióban bemutatott szentmise keretében boldoggá avatott egy püspököt és egy papot is.

2017. szeptember 9. szombat

Katonákkal és rendőrökkel találkozott a pápa Bogotában

A Szentatya második kolumbiai „munkanapján”, szeptember 8-án reggel Bogotából Villavicencio városában repült. Előtte, a repülőtéren köszöntötte a tiszteletére összegyűlt közel 400 katonát és rendőrt.

2017. szeptember 9. szombat

Ferenc pápa első homíliája Bogotában: Legyetek a béke építői és az élet előmozdítói!

A szentatya szeptember 7-én délután a bogotái Simón Bolívar Parkban mutatta be első szentmiséjét, amelyben főképpen a békéért és az igazságosságért imádkoztak a hívek. A szentbeszédet teljes terjedelmében közöljük.

2017. szeptember 8. péntek

Ferenc pápa a latin-amerikai püspökökhöz: Örömmel és szenvedéllyel szolgáljátok a kontinenst!

A Szentatya szeptember 7-én, csütörtökön délután a bogotái nunciatúrán fogadta a Latin-amerikai és Karib-tengeri Püspöki Konferenciák Tanácsa (CELAM) vezetőbizottságának 62 tagját: öt elnökségi tagot, 35 püspököt és 22 püspökkari főtitkárt.

2017. szeptember 8. péntek

A rejtett kincsek felhasználására buzdította Kolumbia püspökeit a pápa

Ferenc pápa szeptember 7-én délelőtt a bogotái bíborosi palotában találkozott a kolumbiai püspökökkel. A 48 millió lakosú ország 94 százaléka katolikus, akiknek lelki ellátásáról 78 egyházmegyében 130 püspök gondoskodik.

2017. szeptember 8. péntek

Ferenc pápa Kolumbiában a fiatalokhoz: Fertőzzetek meg bennünket a reményetekkel!

Ferenc pápa kolumbiai látogatása első teljes napjának kezdetén, szeptember 7-én, csütörtökön 22 ezer fiatallal találkozott a bogotái bíborosi palota előtti téren.

2017. szeptember 8. péntek

Ferenc pápa találkozott a kolumbiai politikai és társadalmi élet vezetőivel

Ferenc pápa szeptember 7-én helyi idő szerint délelőtt 9 órakor – magyar idő szerint délután 4-kor – Bogotában, a kolumbiai elnöki palota előtti téren találkozott az ország politikai és társadalmi vezetőivel.

2017. szeptember 7. csütörtök

„Ne veszítsétek el az örömöt és a reményt” – Fiatalok köszöntötték Ferenc pápát Bogotában

Énekkel és tánccal köszöntötték a kolumbiaiak Ferenc pápát, aki szeptember 6-án, helyi idő szerint délután négy órakor – magyar idő szerint este tizenegy óra után – érkezett meg a dél-amerikai ország fővárosába, Bogotába.

2017. szeptember 7. csütörtök

Ferenc pápa útban Kolumbia felé: Venezuela fölött imádkozzunk az országért!

A Szentatya több mint fél napos repülőutat követően érkezett meg Bogotába, a hétórás időeltolódás miatt helyi idő szerint szeptember 6-án, szerdán délután fél ötkor, vagyis európai idő szerint éjjel fél tizenkettőkor.

2017. szeptember 7. csütörtök

Az Egyház plébániai szinten harcol a drogkereskedelem ellen a kolumbiai Medellínben

Szeptember 9-én, szombaton Ferenc pápa Medellínbe látogat, amely Bogotá után a második legnépesebb város a latin-amerikai országban. Elkin Fernando Álvarez Botero segédpüspök arról beszélt, hogy mennyire átszövi a várost a bűnözés.

2017. szeptember 6. szerda

A kolumbiai fővárosban imavirrasztást tartottak a pápa érkezése előtt

Énekek, olvasmányok, tanúságtételek hangzottak el szeptember 5-én este a bogotái Bicentenáriumi parkban – ezzel zárult Kolumbia fővárosában a pápalátogatásra való lelki felkészülés.

2017. szeptember 6. szerda

tovább »