Uram, jó nekünk itt… – A Katolikus Szeretetszolgálat zarándoklata Mátraverebély-Szentkútra

Jézus Szíve ünnepén, június 23-án a szeretetszolgálat tizenegy intézményének gondozottjai és gondozói indultak el Mátraverebély-Szentkútra, hogy a kegyhelyen lelki élményekkel töltekezzenek és elnyerjék a teljes búcsút önmaguknak vagy elhunyt szeretteiknek.

2017. június 24. szombat

„Mária haza fog találni!” – Az elveszett máriapócsi ikonmásolat nyomában

„Mária haza fog találni!” – mondta William Fredrick diakónus, a burtoni (Ohio) Máriapócsi Istenszülő-kegyhely igazgatója, amikor június 11-én a parmai (Ohio) Keresztelő Szent János-katedrálisban kihirdette, hogy a máriapócsi ikon új másolata, amelyet a kegyhely számára készítettek,... »

2017. június 21. szerda

Megkoronázzák a Fekete Madonna kegyképének másolatát Budapesten

Háromszáz évvel ezelőtt koronázta meg XI. Kelemen pápa a lengyelországi częstochowai pálos kolostorban lévő Fekete Madonna kegyképét. A kegykép budapesti másolatának megkoronázására június 30-án kerül sor a Szent István-bazilikában – közölték június 20-án Budapesten, a Szent... »

2017. június 20. kedd

Ferenc pápa üzenetet küldött egy máltai Mária-kegyhely mozaikjainak megáldására

A szentatya június 19-én videoüzenetben fejezte ki örömét a máltai Gozo szigetén található Ta’ Pinu Mária-kegyhely mozaikjainak megáldása alkalmából. Az ábrázolások egyikén a Szent Szűz látható a gyermek Jézussal.

2017. június 20. kedd

Elindult a Mária Maraton futózarándoklat

Makai Viktória és férje, László június 16-án útnak indultak Mariazellből, hogy Csíksomlyóig futva teljesítsék a közel 1400 km-es távolságot, ezzel adva hálát családjukért.

2017. június 16. péntek

Közel háromszáz gyalogos zarándok indult el Napkorról Máriapócsra

Június 11-én, Szentháromság vasárnapján indultak a zarándokok, hogy hálát adjanak életükért, közösségükért.

2017. június 15. csütörtök

Rendhagyó hittanórát tartottak a nagybecskereki püspökségen

Első és második osztályos hittanosokat látott vendégül a püspökség épületében Német László SVD nagybecskereki megyéspüspök június 7-én.

2017. június 14. szerda

Székesfehérvári egyházmegyei zarándoklatot szerveztek Máriaremetére

Június 11-én kilencvenedik alkalommal hirdettek egyházmegyei zarándoklatot a csodatevő máriaremetei Szűzanya-kegyképhez, őrizve a Prohászka Ottokár és Shvoy Lajos püspök indította búcsújáró hagyományt. A szentmisén Spányi Antal püspök Mária példáját kiemelve a... »

2017. június 13. kedd

Szocska Ábel megszentelte a máriapócsi kegykép másolatát

A fára festett kép megrendelésre készült, Makláry Teréz alkotása. A kegykép másolatát június 2-án szentelte meg az apostoli kormányzó az Ohio államban élő hívek kérésére.

2017. június 8. csütörtök

Május Pozsonyban – Lelki megújulás a Mária-tisztelet jegyében

Májusban, Mária hónapjában a pozsonyi magyar katolikus közösség tagjai számára is számos alkalom nyílt a Szűzanya-tisztelet gyakorlására a fatimai jelenések centenáriuma jegyében.

2017. június 6. kedd

Új honlapot indított a lourdes-i kegyhely

Európa egyik legnagyobb és legkedveltebb Szűz Mária-kegyhelye, a Lourdes-i Miasszonyunk-szentély új honlapot indított május 31-én.

2017. június 6. kedd

Szentmisén vettek részt Nagyváradon a Boldogasszony-zarándokvonat utasai

Csaknem egyórás késéssel érkezett Nagyváradra június 1-jén dél körül a csíksomlyói búcsúba tartó Boldogasszony-zarándokvonat. A Szent László-évhez kapcsolódva a zarándokok szentmisén vettek részt a lovagkirály alapította püspökség székesegyházában.

2017. június 2. péntek

A Szerecsen Madonnát ünnepelték a csornai apátsági templomban

Május 28-án, vasárnap ünnepelték a Csornai Premontrei Apátság templomában a rábaközi Szerecsen Madonna kegyképének búcsúünnepét. A szentmise főcelebránsa Veres András győri megyéspüspök volt.

2017. június 2. péntek

A Schönstatt mozgalom brazíliai vezetőjét nevezte ki a pápa a család dikasztériuma titkárává

A szentatya május 31-én kinevezte Alexandre Awi Mellót, a Schönstatt mozgalom brazíliai nemzeti igazgatóját a Világiak, Család és Élet Kongregációja titkárává.

2017. június 1. csütörtök

Ferenc pápa Twitter-üzenete május 31-én

A szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. május 31. szerda

Betegek és gyógyítók zarándokoltak Máriapócsra

A máriapócsi nemzeti kegyhelyen május 28-án, vasárnap tartották a betegek és gyógyítók búcsúját.

2017. május 29. hétfő

Ferenc pápa Twitter-üzenete május 29-én

A szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. május 29. hétfő

A településen született lelkipásztorokkal ünneplik Fertőszentmiklóson a fatimai centenáriumot

A fertőszentmiklósi Szent Miklós-egyházközség a fatimai Mária-jelenések 100. évfordulóján május 13-tól október 13-ig havi engesztelő szentmisére és gyertyás körmenetre hívja a híveket a fertőszentmiklósi Szeredi-kápolnához. A szertartásokat Fertőszentmiklósról származó... »

2017. május 29. hétfő

Mária álma – A legszebb Szűz Mária-novellák

A Szent István Társulat főszerkesztője, Kindelmann Győző által összeállított kötetben jelentette meg a magyar és a világirodalom legszebb Szűz Máriáról szóló novelláit. Az elbeszélések között vannak a bibliai időkben, a középkorban és a modern korban játszódó történetek... »

2017. május 27. szombat

Szűz Mária, a Keresztények Segítsége Don Bosco álmában

Vajon milyen kapcsolat fűzte Bosco Szent Jánost a Legszentebb Szűz Máriához, a Keresztények Segítségéhez (Auxilium Christianorum)? Erre a kérdésre keresik a választ a szaléziak internetes oldalukon.

2017. május 27. szombat

tovább »