Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyese

Március 19-e Szent Józsefnek, az egyetemes Egyház védőszentjének főünnepe. A keresztény házasságok és családok, munkások, kézművesek, ácsok, favágók, asztalosok, üldözöttek és a jó halál védőszentjére emlékezünk.

2019. március 19. , kedd

A sírás kockázatát is vállalva – Folytatódott a győri Könnyező Szűzanya búcsúja

A Könnyező Szűzanya búcsúja március 16-án este a hívek zarándoklatának megnyitásával folytatódott a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. Ebből az alkalomból Veres András győri megyéspüspök mutatott be szentmisét.

2019. március 17. , vasárnap

Szent Patrik püspök

Szent Patrikra, Írország térítő apostolára és védőszentjére emlékezünk március 17-én. Ő az egyetlen szent, aki az Egyház egyetemes kalendáriumában Írországot képviseli. Ünnepét csak ezerkétszáz évvel halála után vették föl az egyetemes naptárba.

2019. március 17. , vasárnap

Minden a helyére kerül – Elkezdődött a győri Könnyező Szűzanya búcsúja

Március 16-án reggel, a könnyezés órájában bemutatott szentmisével vette kezdetét a Könnyező Szűzanya búcsúja a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

2019. március 16. , szombat

A vérrel könnyezés ereklyéjének liturgikus tisztelete

Maróti Gábornak, a győri Brenner János Hittudományi Főiskola Egyházzenei Tanszéke vezetőjének, a Győri Egyházmegye zeneigazgatójának írását olvashatják.

2019. március 16. , szombat

Idén is indul zarándokvonat a csíksomlyói pünkösdi búcsúra

A Székely Gyors – Csíksomlyó Expressz június 7-én indul a csíksomlyói pünkösdi búcsúba, és június 10-én, pünkösdhétfőn érkezik vissza. Az idei zarándokvonattal kapcsolatos információkat március 12-én tették közzé Budapesten sajtótájékoztató keretében.

2019. március 12. , kedd

Folytatódott az ifjúsági Mária-zarándoklat Győrben

Március 8-án folytatódott a Győri Egyházmegye által szervezett, kétnapos ifjúsági Mária-zarándoklat Győrben. Ezen a napon az egyházmegye fenntartásában lévő általános iskolák felső tagozatos diákjai és tanárai köszöntötték a Könnyező Szűzanyát Veres András megyéspüspök... »

2019. március 9. , szombat

Ötvenezren regisztráltak eddig a csíksomlyói pápalátogatásra

Ferenc pápa csíksomlyói látogatására készülve a szervezők elindították a Pontifex.ro honlapot, ami az eseményre való regisztráció mellett számos egyéb funkcióval is szolgál. Március elején már ötvenezren regisztráltak.

2019. március 7. , csütörtök

Szeretetből hála, hálából szeretet – Máriát köszöntő ifjú zarándokok Győrben

A Szűzanyát köszönteni gyűltek össze a Győri Egyházmegye iskoláinak diákjai a második Ifjúsági Mária Zarándoklatra. Március 7-én a középiskolásokat fogadták a Könnyező Szűzanya kegyképénél a Nagyboldogasszony-székesegyházban. A nap szentmisével, tanúságtétellel, ... »

2019. március 7. , csütörtök

Idén is várják a zarándokokat a győri Könnyező Szűzanya búcsújára

A győri kegykép könnyezésének évfordulója idén hétvégére esik: március 16-án és 17-én várják a győri Káptalandombra a híveket és a zarándokokat, akik Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspökkel ünnepelhetnek.

2019. március 2. , szombat

A Szentatya március 25-én Loretóban írja alá az ifjúsággal foglalkozó apostoli buzdítását

A Szentszék vasárnap közzétett sajtóközleménye szerint március 25-én Ferenc pápa Loretóba látogat, és ott írja alá legújabb apostoli buzdítását.

2019. február 24. , vasárnap

Szent Marto Jácinta és Ferenc, a fatimai látnokgyermekek

Az Egyház február 20-án emlékezik Szent Jácintára és Ferencre, a két fatimai látnokgyermekre, akiket Ferenc pápa 2017. május 13-án, az első fatimai jelenés 100. évfordulóján avatott szentté a portugáliai Mária-kegyhelyen.

2019. február 20. , szerda

Időt adni a szeretetnek – Székesfehérvári házaspárok zarándoklata a házasság hetében

A Székesfehérvári Egyházmegye hagyományos programja a házasság hetében, hogy a házaspárok egy egész napos zarándoklaton vesznek részt: idén február 16-án Kaposváron, majd az alsószentiváni fatimai kegytemplomban jártak.

2019. február 19. , kedd

Mária-áhítat Kovásznán

Ahogyan minden hónap harmadik szombatján, február 16-án is Mária-áhítatot tartottak az erdélyi Kovásznán.

2019. február 19. , kedd

A Mária Légió lelkinapot tartott Szatmárnémetiben

A Mária Légió „Keresztények segítsége” Regia-lelkinapját tartották február 16-án a szatmárnémeti Szent Alajos Konviktusban. A sárközújlaki, nagybányai, nagykárolyi és nagyváradi szervezeteket magába foglaló Regia több mint 170 tagja gyűlt össze szombaton.

2019. február 18. , hétfő

Embertársam utam az üdvösséghez – Triduum Győr-Révfaluban

A betegek világnapjához kapcsolódóan lourdes-i triduumot tartottak február 11–13. között a győr-révfalui Szentháromság-templomban. Február 11-én Benkó Attila győri kórházlelkész, 12-én Mogyorósi Márk Ányos tihanyi bencés szerzetes, 13-án Bokor Zoltán sárvári plébánoshelyettes... »

2019. február 15. , péntek

Veres András: Történelmi esemény Ferenc pápa csíksomlyói útja, az MKPK testületileg lesz jelen

A Népszava napilap „A pápa útjai kifürkészhetetlenek” címmel február 14-én írást publikált, melyben Veres András győri megyéspüspököt, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnökét is idézik.

2019. február 15. , péntek

Kilencedet tartottak a betegek világnapja alkalmából Padén

A Nagybecskereki Egyházmegyéhez tartozó Padé hívei szeretnek népi ájtatosságokat imádkozni. A korábbi évekhez hasonlóan idén is Lobár Mária toborozta a betegek világnapját megelőző novéna imádkozóit.

2019. február 14. , csütörtök

Müller bíboros „Hitnyilatkozatot” tett közzé a katolikus tanításról

„Ne nyugtalankodjék szívetek.” Ezzel a János-evangéliumból vett felhívással kezdődik a Gerhard Ludwig Müller bíboros által február 8-án közzétett hitnyilatkozat, amelyben az Egyház szentségekről, a szentáldozásról, a papság szentségéről szóló tanítását foglalja össze a... »

2019. február 14. , csütörtök

Püspöki szentmise a betegek világnapján Székesfehérváron

1858. február 11-én jelent meg Lourdes-ban a Szűzanya, és megmutatta a kegyelem gyógyító forrását a kiválasztott gyermeknek, melyet aztán az Egyháznak ajándékozott a betegek gyógyítására – mondta Spányi Antal megyéspüspök a betegek világnapján tartott szentmisén február... »

2019. február 12. , kedd

tovább »