„Máriának ez a címe nem elméleti meggondolásokra ösztönöz” – Főegyházmegyei majális Máriaremetén

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye pünkösdhétfőn, május 21-én tartotta meg a máriaremetei kegytemplom kertjében hagyományos majálisát. Idén először volt ez a nap Szűz Máriának, az Egyház Anyjának emléknapja. Az ünnepen Erdő Péter bíboros, prímás tartott katekézist és mutatott... »

2018. május 21. hétfő

Ferenc pápa pünkösdhétfői homíliája: Az egyház legfőbb vonása az anyai gyengédség

Első alkalommal ünnepelte a Katolikus Egyház a márciusban bevezetett ünnepet, Mária egyházanyaságát. Május 21-én, pünkösdhétfőn Ferenc pápa reggeli homíliájában az egyház anyai jellegéről és a gyengédségről elmélkedett.

2018. május 21. hétfő

Szűz Mária, az Egyház Anyja kötelező emléknapja

Az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció dekrétumával elrendelte a Boldogságos Szűz Máriának, az Egyház Anyjának kötelező emléknapját, melyet a liturgiában a pünkösdvasárnap utáni hétfőn ünnepelünk az idei évtől.

2018. május 20. vasárnap

Az Istenanya tekintetének ajándéka Csíksomlyón

Marian Adam Waligóra pálos szerzetes, a częstochowai Jasna Góra-i pálos kolostor házfőnöke volt az idei csíksomlyói búcsú szónoka a Kis- és Nagysomlyó-hegy közötti hegynyergen május 19-én.

2018. május 19. szombat

Ferenc pápa Twitter-üzenete május 18-án

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2018. május 18. péntek

Fatimai engesztelést tartottak Toronyban

Május 13-án a hagyományokhoz híven fatimai engesztelő imaestet tartottak Toronyban. Az imádságot Perger Gyula atya vezette. A szentmisén Stróber László zalaegerszegi plébános mondott szentbeszédet.

2018. május 18. péntek

Fatimai engesztelést tartottak Szombathely-Szentkirályon

A fatimai jelenések ünnepén, május 13-án engesztelő imaestet tartottak Szombathely Szentkirály városrészében a Szent István király-templomban.

2018. május 18. péntek

12 híres ember, akik Máriába helyezték bizodalmukat

Színészek és sportolók egyaránt kifejezték már nagyközönség előtt is szeretetüket Isten Anyja iránt; az ő szavaikat idézzük Mária hónapjában.

2018. május 17. csütörtök

Megtartották az idei első fatimai zarándoknapot Alsószentivánon

A fatimai Szűzanya legrégebbi magyarországi búcsújáró helyén, a Fejér megyei Alsószentivánon májustól októberig minden hónap 13-án, a fatimai jelenések napjain zarándoknapot tartanak. Az idei első búcsúnapon, május 13-án közreműködött Pitti Katalin operaénekesnő, Liszt-díjas... »

2018. május 17. csütörtök

A Balatonon zárult a nemesvámosiak fatimai emlékéve

Idősek, fiatalok, kisgyermekes családok imádkoztak rózsafüzért és vettek részt szentmisén május 13-án, az első fatimai jelenés 101. évfordulóján a Balaton vizén, a Szent Miklós hajón.

2018. május 17. csütörtök

Elindult a Boldogasszony-zarándokvonat a csíksomlyói búcsúba

Elindult a csíksomlyói búcsúba a Boldogasszony-zarándokvonat május 17-én, csütörtök reggel a budapesti Nyugati pályaudvarról.

2018. május 17. csütörtök

Fatimai engesztelő imaestet tartottak Mátészalkán

Közel ötszáz zarándok vett részt a Szűzanya első fatimai jelenésének napján, május 13-án rendezett engesztelő imaesten Mátészalkán, a ráckerti Szűz Mária Szeplőtlen Szíve-templomban.

2018. május 16. szerda

Legyen bátorságunk változtatni! – Tizedszer zarándokoltak Máriagyűdre a Pécsi Egyházmegye hívei

Május 12-én, szombaton reggel az imádságot követően mintegy ezerháromszázan vágtak neki gyalog a 25 kilométeres távnak Pécs és Máriagyűd között. A menetet idén is Udvardy György pécsi megyéspüspök vezette. A Pécsi Egyházmegye zarándoklatát immár tizedik alkalommal szervezték... »

2018. május 15. kedd

Rózsafüzér-társulatok espereskerületi találkozóját tartották Szilágysomlyón

„Oltalmad alá futunk, Istennek Szent Anyja” – ezzel a mottóval rendezték meg május 5-én a szilágysomlyói espereskerület rózsafüzér-társulatainak találkozóját a partiumi Szilágysomlyón, amelyen több mint száz társulati tag vett részt.

2018. május 15. kedd

A Fatimai Boldogságos Szűz Mária

101 évvel ezelőtt, 1917. május 13-án egy Cova da Iria („Béke völgye”) nevű helyen, a portugáliai Fatima közelében három pásztorgyermek, a tízéves Lúcia Santos és unokatestvérei, a kilencéves Francisco és a hétéves Jacinta Marto egy asszonyt pillantottak meg, aki ragyogóbb volt, mint... »

2018. május 13. vasárnap

Ferenc pápa Twitter-üzenete május 13-án

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2018. május 13. vasárnap

Ferenc pápa Twitter-üzenete május 9-én

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2018. május 9. szerda

A Ferrero Rocher desszert a lourdes-i Mária-jelenések helyszínéről kapta a nevét

Michele Ferrero arról a kőszikláról – franciául Rocher de Massabielle – nevezte el 1982-ben piacra dobott desszertjét, amelynek barlangjában Soubirous Szent Bernadettnek megjelent Szűz Mária.

2018. május 9. szerda

Könyv jelent meg a fatimai jelenések 100. évfordulóján tartott magyarországi ünnepről

A Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” című sorozatában jelent meg a „Van égi édesanyánk – A Magyar Katolikus Egyház ünnepe a fatimai jelenések 100. évfordulóján, Soroksár-Újtelep, 2017. október 13–14.” című emlékkönyv.

2018. május 8. kedd

Ferenc pápa Twitter-üzenete május 8-án

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2018. május 8. kedd

tovább »