A Fájdalmas Anya búcsúját ünnepelték Egerben

Szeptember 16-án tartották Egerben a Fájdalmas Anya nagy múltú búcsúját az egykori szervita templom udvarán. Az ünnepi szentmisét Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök mutatta be.

11:37

Mária Krisztus-követése a mi Krisztus-követésünk – Elsőáldozók bodajki zarándoklata

Mintegy háromszáz elsőáldozó és számos zarándok köszöntötte a Segítő Szűzanyát szeptember 16-án Bodajkon. Az ünnepi szentmisét Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök mutatta be.

2018. szeptember 17. hétfő

„Mária népe vagyunk” – Országos Magyarok Nagyasszonya Találkozót tartottak Budapesten

A X. Országos Magyarok Nagyasszonya Találkozót (OMNT) szeptember 15-én rendezték a rákospalotai Magyarok Nagyasszonya-főplébánián, ahol ez alkalomból Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét.

2018. szeptember 15. szombat

A Fájdalmas Szűzanya

Szeptember 15. a Fájdalmas Szűzanya (Hétfájdalmú Szűz) emléknapja Egyházunkban. A Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepéhez kapcsolódik, liturgikus ünneplését először a szervita rendnek engedélyezték, majd VII. Piusz pápa terjesztette ki az egész egyházra.

2018. szeptember 15. szombat

Mai evangélium – 2018. szeptember 15., A Fájdalmas Szűzanya

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Jn 19,25–27

2018. szeptember 15. szombat

A pápa megindító beszéde a püspököknek: Akkor is virrasszatok, amikor maga Isten burkolózik homályba

Szeptember 13-án a Szentatya kihallgatáson fogadta azt a mintegy százharminc püspököt (és ordináriust), akiket az elmúlt évben szenteltek fel, és akik egy kéthetes vatikáni képzésen vettek részt.

2018. szeptember 15. szombat

Velünk van az Isten – Kisboldogasszony-búcsú Máriakönnyén

Kisboldogasszony főbúcsúját ünnepelték a Baja melletti Máriakönnyén (Vodicán) szeptember 9-én. Az ünnepi szentmisét Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatta be.

2018. szeptember 14. péntek

Szűz Máriának állítottak oltárt Tahitótfalun

Egy különleges utat bejárt Mária-szobor áll azon a szabadtéri oltáron, melyet szeptember 12-én, Szűz Mária neve napján áldottak meg Tahitótfalun.

2018. szeptember 14. péntek

Kisboldogasszony-búcsút tartottak Bacsfa-Szentantalon

Az utóbbi évek legnagyobb számú zarándokserege érkezett szeptember 8–9-én a csallóközi Bacsfa-Szentantalra, ahol a Szűzanya-kép 1715-ben többször is véres könnyeket hullatott. Ordódy Dénes beszámolóját szerkesztve adjuk közre.

2018. szeptember 13. csütörtök

Kisboldogasszonyt köszöntötték az ecsédi Boldogasszony-kápolnában

Kisboldogasszony ünnepén, szeptember 8-án zarándokok sokasága érkezett az Ecséd melletti Szentkút-völgyben található Boldogasszony-kápolnába.

2018. szeptember 13. csütörtök

„Anyámnak, az Egyháznak szívében szeretet leszek!” – Mária-búcsú a délvidéki Doroszló-Szentkúton

Szeptember 7-én és 8-án mintegy hatezer zarándok gyűlt össze a Vajdaságban, a doroszlói Mária-kegyhelyen Kisboldogasszony ünnepén. A búcsúi szentmisét Varga László kaposvári megyéspüspök mutatta be.

2018. szeptember 12. szerda

A Segítő Szűz Máriát köszöntötték a turbéki búcsún

Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök mutatta be a turbéki búcsú szentmiséjét szeptember 9-én. A közel félezer ünneplő hívő Szigetvárról és a környező falvakból, valamint Csáktornyáról és Túrmezőről érkezett. Az olvasmány horvátul is elhangzott.

2018. szeptember 12. szerda

Szűz Mária szent neve

Szeptember 12-én a magyar és a német nyelvterületen a Boldogságos Szűz Mária neve napját tartjuk. Az ünnepet Boldog XI. Ince pápa rendelte el annak emlékére, hogy 1683-ban a keresztény seregek megfutamították a Bécset ostromló török hadsereget.

2018. szeptember 12. szerda

Búcsút ünnepeltek Celldömölkön

Szeptember 8–9-én tartották a Mária neve napi búcsút Celldömölkön. Szombaton Perger Gyula toronyi plébános, vasárnap Snell György esztergom-budapesti segédpüspök volt a szentmise főcelebránsa.

2018. szeptember 11. kedd

Búcsút ünnepeltek Diósgyőrben az Eucharisztia és a közösség jegyében – KÉPRIPORT

Háromnapos lelkigyakorlattal készültek a diósgyőri Szűz Mária Szent Neve-plébánia szeptember 9-én tartott búcsújára nemcsak az egyházközség hívei, hanem a Miskolc más plébániáiról érkező vendégek is.

2018. szeptember 11. kedd

A kassai vértanúkra emlékeztek a magyar jezsuiták ünnepén

Többszörös ünnepet ültek szeptember 7-én a magyarországi jezsuiták. A hazai rendtartomány védőszentjei, a kassai vértanúk emléknapján lektort és akolitust avattak, valamint megemlékeztek arról, hogy 70 éve áldották meg a pesti Úti Boldogasszony-kegyképet.

2018. szeptember 11. kedd

Máriát ünnepelték Csíksomlyón

Kisboldogasszony napján, szeptember 8-án Urbán Erik OFM mutatott be szentmisét a csíksomlyói kegytemplomban.

2018. szeptember 11. kedd

Az „öröm és a félelem napja” – Erdő Péter bíboros vezette a máriaradnai kegyhely jubileumi búcsúját

Szűz Mária születése (Kisboldogasszony) ünnepén Erdő Péter bíboros, prímás vezette a zsúfolásig megtelt máriaradnai kegytemplomban a nagybúcsút, a kegykép adományozásának 350. jubileumi évében.

2018. szeptember 8. szombat

Szűz Mária születése – Kisboldogasszony

Szeptember 8-án, Kisboldogasszony (népi elnevezése: Kisasszony) napján Egyházunk Szűz Mária születésnapját (Nativitas Beatae Mariae Virginis) ünnepli.

2018. szeptember 8. szombat

A rábagyarmati fogadalmi kápolna búcsúját ünnepelték

Augusztus 19-én ünnepelték a Rábel család fogadalmi kápolnájának búcsúját a Vas megyei Rábagyarmaton. A szentmisét Takács Gyula plébános mutatta be.

2018. szeptember 3. hétfő

tovább »