Fatimai engesztelés Szombathely-Szentkirályon

Július 13-án engesztelő imaórát tartottak a szombathely-szentkirályi Szent István-templomban. Az imaórát követő szentmisét Magyaros László, a győri székesegyházi plébánia káplánja mutatta be.

17:56

Őseinktől örököltük – Kármelhegyi Boldogasszony-búcsút tartottak a felvidéki Kistapolcsányban

Július 14–15-én tartották a Kármelhegyi Boldogasszony-búcsút a felvidéki Kistapolcsányban. A több évszázados hagyománnyal rendelkező zarándokhely Nyitra megyében található, Aranyosmarót városától mindössze néhány kilométerre északnyugatra, festői környezetben, körbevéve... »

14:02

Kármelhegyi Boldogasszony-búcsút ünnepeltek a marosszentgyörgyi kármelita kolostorban

Székely János szombathelyi megyéspüspök főcelebrálásával ünnepi szabadtéri szentmisére hívták a híveket, a családokat a kármelita nővérek a marosszentgyörgyi Kis Szent Teréz-kolostorba július 16-án.

2018. július 19. csütörtök

Boldogasszony-ábrázolásokból nyílt kiállítás Szombathelyen

Július 17-én Szűz Mária kortárs ábrázolásaiból nyílt kiállítás Szombathelyen, a püspöki palotában. A tárlaton több mint ötven alkotó munkáit láthatja a közönség: szobrokat, kerámiákat, textilműveket, festményeket, grafikákat és fotókat. Az ünnepélyes megnyitón Székely... »

2018. július 19. csütörtök

Folytatódott az engesztelő imádság a nyíregyházi Fatimai Szűz Mária templomban

2018. július 13-án, a nyíregyházi Fatimai Szűz Mária tiszteletére szentelt templomban folytatódott az engesztelő imasorozat, amelyre a környező egyházközségekből is érkeztek hívek lelkipásztoraikkal. Ezen az estén Kis István pápai prelátus, nyugalmazott plébános mutatott be... »

2018. július 18. szerda

350 éve került Radnára a csodatévő Mária-kép

Idén júliusban 350 éve annak, hogy Máriaradnára került a bazilikában található csodatévő kegykép. Ez alkalomból egyházmegyei zarándoklatot tartottak július 16-án, hétfőn – tájékoztatott a temesvári püspökség.

2018. július 17. kedd

Az emberré válás útja – Szoboravatás Pilisvörösváron

Kozma Imre július 15-én új Mária-szobrot áldott meg a pilisvörösvári Szent Erzsébet Otthon kertjében.

2018. július 16. hétfő

Búcsújárás Alsószentivánon a Fatimai Szűznél – KÉPRIPORT

A Fatimai Szűzanya első magyarországi búcsújáró helyén, a Fejér megyei Alsószentivánon májustól októberig minden hónap 13-án, a fatimai jelenések napjain tartanak zarándoknapot. A júliusi szertartást a közelmúltban felszentelt Fekete Zoltán vezette.

2018. július 16. hétfő

Ferenc pápa Twitter-üzenete július 16-án

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2018. július 16. hétfő

Kármelhegyi Boldogasszony

Július 16. a Kármelhegyi Boldogasszony ünnepe. A kármeliták védasszonya az ábrázolásokon egyik karján a Kis Jézust tartja, másik kezével a skapulárét nyújtja. A skapuláré gyakran a Kisded kezében is ott van. Kármelita templomokban és más templomok mellékoltárain is gyakran... »

2018. július 16. hétfő

Nekilendülni, szeretetből, örömmel – Elbúcsúztunk Egerszalóktól

Július 15-én érkezett záró napjához az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat. Kármelhegyi Boldogasszony ünnepén, Egerszalók búcsúnapján Ternyák Csaba érsek összegzésre kérte a résztvevőket. „Nehézséggel jár kereszténynek lenni, de az öröm és a szeretet az, ami... »

2018. július 15. vasárnap

Az olasz püspöki konferencia elnöke Ukrajnába látogatott

Gualtiero Bassetti bíboros, perugiai érsek, az olasz püspöki konferencia elnöke július 13-tól 16-ig Ukrajnában tartózkodik.

2018. július 14. szombat

Hoser érsek: Međugorje a maffia célpontja

Henryk Hoser nyugalmazott érsek, a međugorjei plébánia különleges apostoli vizitátora július 4-én a varsói Chopin repülőtér kápolnájában tartott szentmise homíliájában a hercegovinai falu vonatkozásában a démoni működés erejéről beszélt és a profitorientáltság ellen emelte fel... »

2018. július 10. kedd

Béke, szeretet, megújító szent remény – Sarlós Boldogasszony búcsúja Vértessomlón

Sarlós Boldogasszony ünnepe évszázados hagyomány Vértessomlón. Spányi Antal kezdeményezésére, miközben fejet hajtanak a hagyomány előtt, új, sajátos küldetéssel töltik meg az ünneplést a hívek. Július 8-án a gyermekáldásért, a megszületett gyermekekért, a családokért kérték... »

2018. július 8. vasárnap

Akarok-e üdvözülni, vagy sem? – „NEKtek, Veletek” programsorozatot indítottak Debrecenben

Július 7-én megkezdődött a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés központi programsorozata a debreceni Megtestesülés-templomban. Az első alkalmon Seregély István nyugalmazott egri érsek tartott... »

2018. július 8. vasárnap

Sarlós Boldogasszony-búcsú a Hidegség völgyében, Háromszéken és Csíksomlyón

Sarlós Boldogasszony tiszteletére szentelték a Hidegség völgyében fekvő Bándpataka templomát; Szűz Mária látogatása Erzsébetnél a csíksomlyói kegytemplom titulusa is – július 2-án tartották e templomok búcsúünnepét, s ugyanígy Háromszék Sarlós Boldogasszony-napi fogadalmi... »

2018. július 7. szombat

Együttműködési megállapodást kötött a Mária Út Egyesület és a Vatikán

Együttműködési megállapodást kötött a Mária Út Egyesület és a „Sport az emberiség szolgálatában” vatikáni kezdeményezés a Mária Maraton kapcsán; a július 7–8-i tatai rendezvény az együttműködés első gyümölcse.

2018. július 2. hétfő

Mária-szobrot áldottak meg Magyaralmáson

Adományokból állítottak Mária-szobrot a Fejér megyei Magyaralmáson, a templom előtti téren. Pintér Balázs szobrászművész alkotását Spányi Antal megyéspüspök áldotta meg július 1-jén.

2018. július 2. hétfő

A gyűrű válasza – Párok és családok zarándoklata Mátraverebély-Szentkúton

Július 1-jén, Sarlós Boldogasszony ünnepén sok-sok kedves jelenet tanúi lehettünk a nemzeti kegyhelyen. Minden korosztályból érkeztek ugyanis párok áldást kérni az életükre, terveikre, hűségükre – és gyógyírt keresve a fájdalmaikra, gondjaikra.

2018. július 2. hétfő

Szűz Mária látogatása Erzsébetnél – Sarlós Boldogasszony

Magyarországon régi szokás szerint július 2-án ünnepeljük Szűz Mária látogatását Erzsébetnél. Mivel ezekben a napokban kezdődnek az aratási munkák, és a katolikus magyarság minden munkáját a Szűzanya oltalma alatt végezte, ezért Sarlós Boldogasszonynak nevezték el az ünnepet.... »

2018. július 2. hétfő

tovább »