A négy éve elrabolt aleppói püspökök még életben vannak

Daniel Kourie bejrúti szír ortodox püspök értesülései szerint a 2013-ban elrabolt két aleppói püspök, Gregoriosz Johanna Ibrahim és Bulosz Jazigi (Pál) még életben van; Daniel Kourie mindenkit biztatott, ne adja föl az imádkozást értük.

2017. április 27. csütörtök

Beatrix királyné imádságoskönyvéről tartott előadást Adamik Tamás

A Szent István Társulat estjei keretében április 24-én Adamik Tamás klasszika-filológus „Psalterium Beatae Mariae Virginis – A boldogságos Szűz Mária zsoltároskönyve – Beatrix királyné imádságoskönyvének értelmezése” címmel tartott előadást a Pázmány Péter Katolikus Egyetem... »

2017. április 25. kedd

Rózsafüzér társulat alakult az Eszterházy Károly Egyetemen

Az Egri Római Katolikus Egyetemi Lelkészség szokásos keddi katekézise keretében április 4-én megalakult az Eszterházy Károly Egyetem rózsafüzér társulata.

2017. április 25. kedd

Máriával együtt szemléljük Krisztust – Lelkinapot tartottak Nagybecskereken

„Totus Tuus” (Egészen a tiéd) címmel tartott lelkinapot Ohoiledwarin Ellias verbita szerzetes a nagybecskereki Nepomuki Szent János-plébánián április 22-én, a Nagybecskereki Római Katolikus Egyházmegye tematikus Mária-évéhez kapcsolódóan.

2017. április 24. hétfő

Ferenc pápa üzenete a marista testvérekhez: A társadalomnak szüksége van lelkes nevelőkre

Neveljetek szeretettel, így bontakoztassátok ki a gyermekekben szunnyadó képességeket – buzdította Ferenc pápa április 10-én kelt üzenetében a marista testvéreket a rend alapításának 200. évfordulója, valamint közelgő nagykáptalanjuk alkalmából, melyre szeptemberben kerül sor... »

2017. április 21. péntek

Ferenc pápa levelet küldött a brazil elnöknek: nem tud Aparecidába utazni

A Szentszék Sajtóterme megerősítette, hogy Ferenc pápa néhány nappal ezelőtt személyes levelet küldött Michel Temer brazil elnöknek.

2017. április 20. csütörtök

Nagyszombat: az „Anya órája” a Santa Maria Maggiore-bazilikában

Rómában a Santa Maria Maggiore pápai bazilikában nagyszombaton délelőtt fél 11-kor tartották az „Anya órája” szertartást, vagyis Mária hitének óráját, aki várakozik Fia feltámadására. A szertartást Stanislaw Rylko bíboros, a Santa Maria Maggiore bazilika főpapja vezette.

2017. április 15. szombat

Magyarok Nagyasszonya-szobrot állítanak a Felvidéken

Rieger Tibor Magyarok Nagyasszonya-szobrának királyfiakarcsai felállítására hirdet közadakozást az alkotás megvalósításáért megalakult Magyarok Nagyasszonya Szoborbizottság.

2017. április 14. péntek

Szűz Mária-ábrázolásokból nyílt kiállítás Pancsován

A Vajdaság dél-bánsági körzetében, a pancsovai Nemzeti Múzeumban április 6-án nyitották meg a Szűz Mária-ábrázolásokat bemutató Boldogasszony-kiállítást, amely Zenta és Magyarkanizsa után a harmadik vajdasági helyszínére érkezett.

2017. április 11. kedd

Zarándoklatot szerveztek Lázár-szombaton Máriapócsra

Április 8-án, Lázár-szombaton – a virágvasárnap előtti szombaton, amikor a Görögkatolikus Egyházban Lázár feltámasztásáról emlékeznek meg – immár hatodik alkalommal zarándokoltak a hívek Máriapócsra.

2017. április 11. kedd

„Mária az ég felé mutat”– Megáldották a délegyházi Magyarok Nagyasszonya-templom új domborművét

Beer Miklós váci megyéspüspök április 8-án Délegyházán megáldotta a Magyarok Nagyasszonya-templom oltárának új domborművét és a vele látványban egységet alkotó új tabernákulumot. Az ünnepi eseményig vezető hosszú, munkás útról kérdeztük Kis R. Sándor plébánost és az... »

2017. április 9. vasárnap

Hoser érsek: Međugorje fény a mai világban

Április 5-én Henryk Hoser varsó-pragai érsek, a Szentszék különleges küldötte fényhez hasonlította Međugorjét egy sajtótájékoztatón a kis bosznia-hercegovinai településen, ahol úgy tartják, hogy 1981 óta hat „látnoknak” megjelenik Szűz Mária, aki a Béke Királynőjeként... »

2017. április 7. péntek

„Kegyhely az Egyházban” – Ferenc pápa új motu propriója

Április elsején tették közzé Ferenc pápa „Sanctuarium in Ecclesia” (Kegyhely az Egyházban) kezdetű motu proprióját, mellyel a kegyhelyek lelkipásztori ellátásának illetékességét az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának hatáskörébe helyezte át.

2017. április 3. hétfő

Magyar liturgiával ünnepelték Gyümölcsoltó Boldogasszony napját Beregszászban

A Gyümölcsoltó Boldogasszony tiszteltére felszentelt beregszászi görögkatolikus templomban ünnepi liturgiát végeztek március 25-én a magyar hívek számára.

2017. március 31. péntek

Az Európai Unió zászlaja Szűz Mária jelképeit tartalmazza

Kevesen tudják, hogy az Európai Unió zászlajának kék hátterében kör alakban megjelenő tizenkét csillag a tervezők szándéka szerint Szűz Mária tizenkét csillagból álló koronájára utal.

2017. március 30. csütörtök

Ferenc pápa üzenete a XXXII. ifjúsági világnapra

Az idei ifjúsági világnapra, virágvasárnapra írt pápai üzenet témája: „Nagy dolgokat tett velem a Mindenható” (Lk 1,49).

2017. március 30. csütörtök

Kondé Lajossal ünnepelt a gyulafehérvári szeminárium közössége

Március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén Kondé Lajos szegedi plébános mutatott be búcsúi szentmisét és mondott homíliát a gyulafehérvári Megtestesült Bölcsességről Nevezett Szemináriumban (Seminarium Incarnatae Sapientiae). A szertartáson a szeminárium elöljárói, tanárai... »

2017. március 30. csütörtök

Lelki örökbefogadás Szepsiben

Melega Mária önkéntes szervezésében a plébánia 23 tagja tett magánfogadalmat március 25-én a felvidéki Szepsiben a szentmisén, hogy kilenc hónapon át lelki őrzője lesz egy veszélybe került magzatnak.

2017. március 29. szerda

Hétszázhúsz éves a pozsonyi ferences templom

Március 24-én volt az Urunk születésének hírüladása – Gyümölcsoltó Boldogasszony tiszteletére emelt pozsonyi ferences templom felszentelésének hétszázhuszadik évfordulója. A jubileumon magyar és szlovák nyelvű szentmisét is bemutattak.

2017. március 29. szerda

Fiatalok tettek tanúságot az élet védelméről a Sziklatemplomban

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, március 25-én az élet védelméről tartottak elmélkedéseket, és Bíró László családreferens püspök celebrált szentmisét Budapesten, a Magyarok Nagyasszonya Sziklatemplomban.

2017. március 26. vasárnap

tovább »