Nichols bíboros újra Szűz Mária szeplőtelen szívének ajánlotta Angliát és Walest

Több ezren vettek részt február 18-án azon a szertartáson a londoni Westminster-székesegyházban, melyen Vincent Nichols bíboros, westminsteri érsek újra felajánlotta Angliát és Walest Szűz Mária szeplőtelen szívének.

2017. február 21. kedd

Imából forrásozó segítségnyújtás – A Mária Légió tagjai találkoztak Szatmárnémetiben

Február 17-én és 18-án a Mária Légió Keresztények Segítsége Régiája hatodik alkalommal rendezte meg találkozóját Szatmárnémetiben, amelyen Schönberger Jenő püspök is részt vett.

2017. február 20. hétfő

Közzétették Ferenc pápa fatimai látogatásának logóját

A pápa a fatimai jelenések centenáriuma alkalmából május 12-én kétnapos látogatásra utazik a portugál zarándokhelyre. Február 13-án közzétették az apostoli út logóját.

2017. február 14. kedd

Megújul a Fatimai Boldogságos Szűz Mária első hazai kegyhelye

Spányi Antal megyéspüspök Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató, Dózsa István vagyonkezelő és Csány Zoltán egyházmegyei főépítész kíséretében február 10-én tájékoztatta az alsószentiváni kegyhely megújításáról Helter István plébánost és a plébánia... »

2017. február 13. hétfő

Szűz Mária lourdes-i jelenése – A betegek világnapja

1858. február 11-én a Lourdes melletti Massabielle-barlangban a szegény, tanulatlan, tizennégy éves Bernadette Soubirous-nak megjelent a Szűzanya.

2017. február 11. szombat

Ferenc pápa üzenete a betegek XXV. világnapjára

A szentatya a lourdes-i Szűzanya ünnepén, február 11-én hagyományosan üzenetet intéz a betegekhez. Idei üzenetének témája: Csodálat Isten tettei iránt: „Nagyot tett velem a Hatalmas…” (Lk 1,49)

2017. február 10. péntek

Alkalom a megújulásra – Idén is elstartol a Mária Maraton

A Mária Út mentén induló Mária Maraton egyedülálló rendezvény Európában: ultramaraton-futók teljesítik a Mariazelltől Csíksomlyóig tartó több mint ezerháromszáz kilométeres távot. A június 16-án kezdődő programról február 8-án tartottak sajtótájékoztatót a budapesti Loyola... »

2017. február 8. szerda

Urunk bemutatásának ünnepe egyházmegyéinkben – FRISSÍTVE

Február 2-án ünnepli az Egyház Urunk bemutatását a templomban. Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepét 1997-ben nyilvánította a megszentelt élet napjává Szent II. János Pál pápa. Egyházmegyéinkben ünnepi szentmisét mutattak be ezen a napon a megszentelt élet képviselőinek... »

2017. február 7. kedd

Urunk bemutatása – Gyertyaszentelő Boldogasszony

A mai ünnepen arra emlékezünk, hogy Szűz Mária, negyven nappal Jézus születése után, bemutatta gyermekét a jeruzsálemi templomban.

2017. február 2. csütörtök

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről

Az alábbiakban Kovács Zoltán plébános, mariológus írását tesszük közzé Urunk bemutatása, magyar népi nevén Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről.

2017. február 1. szerda

Rózsafüzér a barátaimmal: a szentekkel

Amikor Margaret Rose Realy bencés obláta megosztott egy fotót rózsafüzéréről az egyik közösségi oldalon, többen rácsodálkoztak, hogy olvasója tele van érmékkel, melyek különböző szentekhez kötődnek. Válaszként publikált írását tesszük közzé.

2017. január 25. szerda

300 éve könnyezett a sajópálfalai Mária-kép – Megkezdődött a tricentenáriumi emlékév

A Szentlélek görögkatolikus templomban őrzött Istenszülő-kép könnyezésének 300. évfordulója alkalmából emlékév kezdődött a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajópálfalán január 7-én.

2017. január 9. hétfő

A Szűzanya folyamatosan jelen van életünkben – interjú Kovács Zoltán mariológussal

A Szent István Társulat a tavalyi esztendő végén jelentette meg Kovács Zoltán plébános, mariológus „Íme, az Úr szolgálóleánya” című könyvét, mely rendkívül alaposan, részletesen mutatja be a mariológiát és a Mária-tiszteletet.

2017. január 8. vasárnap

Ferenc pápa Twitter-üzenete január 8-án

A szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. január 8. vasárnap

Tricentenáriumot ünnepelnek Sajópálfalán a Mária-kép könnyezésének évfordulóján

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajópálfalán őrzött kegykép háromszáz évvel ezelőtti könnyezésének évfordulója alkalmából emlékév kezdődik a községben január 7-én, szombaton.

2017. január 6. péntek

Újév a Szentföldön – Az erőszak sötétségében viselkedjünk a világosság gyermekeiként!

Pierbattista Pizzaballa érsek, a jeruzsálemi latin patriarkátus apostoli adminisztrátora január 1-jén, Szűz Mária istenanyaságának ünnepén szentmisét mutatott be Jeruzsálemben.

2017. január 5. csütörtök

Ternyák Csaba újévi körlevele

Az alábbiakban Ternyák Csaba egri érsek körlevelét tesszük közzé, melyet az Egri Főegyházmegye minden templomában felolvastak 2017. január 1-jén.

2017. január 5. csütörtök

Szentségimádással köszöntötték az új esztendőt Veszprémben

Egész napos szentségimádással vette kezdetét az új év a Veszprémi Főegyházmegye főtemplomában, a Szent Mihály-székesegyházban. Az Oltáriszentséget a Márfi Gyula érsek által celebrált délelőtti ünnepi szentmisét követően helyezték ki január 1-jén.

2017. január 5. csütörtök

A Częstochowai Szűz Mária megkoronázására emlékezik idén Lengyelország

A lengyel parlament mindkét háza jóváhagyta azt a határozatot, amely arról rendelkezik, hogy az országban miként ünneplik meg a Częstochowai Szűz Mária, Lengyelország Királynője megkoronázásának 300. évfordulóját.

2017. január 5. csütörtök

Ferenc pápa: Kedves testvéreim, boldog új évet kívánok!

A szentatya az új év első napján is elimádkozta a szokásos vasárnap déli Mária-imádságot a Szent Péter téren egybegyűlt hívekkel. Köszönetet mondott Szűz Máriának, aki közreműködött az üdvösség művében, és megemlékezett az isztambuli terrorcselekmény áldozatairól.

2017. január 1. vasárnap

tovább »