Jakubinyi György érsek kiterjeszti a csíksomlyói búcsút a pápalátogatás napjára is

Jakubinyi György gyulafehérvári érsek január 21-én ünnepi körlevelet adott ki a pápalátogatással kapcsolatban.

2019. január 22. kedd

Potyó Ferenc gyulafehérvári helynök Ferenc pápa csíksomlyói látogatásának részleteiről

Ferenc pápa csíksomlyói látogatásának részletes forgatókönyvéről is beszélt a Maszolnak Potyó Ferenc pápai prelátus, a gyulafehérvári római katolikus érsekség általános helynöke.

2019. január 20. vasárnap

A Szűzanya végrendelete

Évközi 2. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Jn 2,1–11)

2019. január 19. szombat

Henryk Hoser pápai megbízott: Kibővítik a međugorjei kegyhelyet

Már ott vannak az építészek, elkezdődtek a Mária-kegyhely kibővítésének munkálatai, hogy több zarándokot fogadhassanak minden évszakban.

2019. január 18. péntek

Marton József professzor a pápalátogatásról: Lépjünk túl a naiv, provinciális gondolkodásunkon!

Ferenc pápa romániai apostoli útján június 1-jén szabadtéri szentmisét mutat be a csíksomlyói kegyhelyen. A pápalátogatásról Marton Józsefet, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológia Karának professzorát, a gyulafehérvári római katolikus teológiai fakultás volt... »

2019. január 18. péntek

Igaz emberség által akarjunk valakivé lenni! – Urunk megkeresztelkedésének ünnepe Győrben

Január 13-án, Urunk megkeresztelkedésének ünnepén Winkler Zsolt, Öttevény plébánosa mutatott be szentmisét a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. Tizenharmadika lévén megemlékeztek a Fatimai Boldogságos Szűz Máriáról is.

2019. január 17. csütörtök

Bátor Botond hargitafürdői pálos szerzetes: A csíksomlyói pápalátogatás sok meglepetést tartogat

Ferenc pápa romániai apostoli útján június 1-jén szabadtéri szentmisét mutat be a csíksomlyói Mária-kegyhelyen. A pápalátogatásról Bátor Botond pálos szerzetest, volt tartományfőnököt, hargitafürdői elöljáró-plébánost kérdeztük.

2019. január 17. csütörtök

Berszán Lajos, a gyimesi csángók papja a pápalátogatásról: Ne zavarják a híveket a sátáni hangok!

Ferenc pápa romániai apostoli útjának részeként június 1-jén a csíksomlyói Mária-kegyhelyre is ellátogat, és szabadtéri szentmisét mutat be a két Somlyó-hegy közötti nyeregben. A pápalátogatásról Berszán Lajost, a gyimesfelsőloki Árpád-házi Szent Erzsébet római katolikus iskola... »

2019. január 16. szerda

Sebestyén Péter marosvásárhelyi plébános: Ferenc pápa nem ellenőrzésbe jön Csíksomlyóra!

Sebestyén Péternek, a marosvásárhelyi Szent Imre-templom plébánosának szerkesztőségünkbe eljuttatott jegyzetét adjuk közre Ferenc pápa június 1-jei csíksomlyói látogatása kapcsán.

2019. január 15. kedd

Bukaresti érseki szóvivő: Ferenc pápa óhaja volt Csíksomlyó felkeresése

Ferenc pápa személyes óhaja volt, hogy valamennyi katolikus hívő közösséget felkeressen Romániában – jelentette ki január 13-án, a G4media.ro-nak a bukaresti római katolikus érsekség szóvivője.

2019. január 14. hétfő

Tari M. Böbe Schönstatti Márianővér: Ide vágyom, ide tartozom

A két világháború között Németországban elindult Schönstatt mozgalom mára már nem ismeretlen Erdélyben sem, főleg a temesvári és a nagyváradi egyházmegyékben. Tari M. Böbe schönstatti nővérrel Serbán Mária, a Vasárnap erdélyi katolikus hetilap főmunkatársa beszélgetett.

2019. január 7. hétfő

Mindvégig Jézus mellett – A „Názáreti Mária” című filmről

Jean Delannoy filmjében Szűz Mária törékeny alkatú, szép arcú, derűs, vidám teremtés, akit mindenki szeret. Természet adta jóság sugárzik belőle és közvetlenség; ahogy könnyed léptekkel halad végig a falu piacterén, mindenkihez van egy kedves szava.

2019. január 6. vasárnap

Szűz Mária, Isten Anyja ünnepe Szatmárnémetiben

Január 1-jén, Szűz Mária istenanyaságának ünnepnapján a szatmárnémeti Urunk Mennybemenetele-székesegyházban délelőtt 11 órától Schönberger Jenő püspök mutatta be a legszentebb áldozatot.

2019. január 3. csütörtök

Szűz Mária, Isten Anyja ünnepe a püspöki székhelyeken

Mária a Szentháromság második személyének, a Fiúnak test szerinti édesanyja. Január elseje e misztérium kötelező egyházi ünnepnapja, egyben a béke világnapja is.

2019. január 3. csütörtök

Esztergomban mutatott be szentmisét újév napján Erdő Péter bíboros

Erdő Péter bíboros mutatott be ünnepi szentmisét az esztergomi bazilikában január 1-jén, Szűz Mária istenanyaságának ünnepén. A bíboros homíliáját teljes terjedelmében közöljük.

2019. január 2. szerda

Ferenc pápa az újévi szentmisén: Anya nélkül az Egyház „múzeumegyházzá” válik!

2019. január elsején délelőtt a Szentatya a Szent Péter-bazilikában mutatott be szentmisét. Beszédében Mária anyaságáról elmélkedett. Arra biztatott: mi is engedjük, hogy Mária nézzen bennünket, átöleljen bennünket, kézen fogjon bennünket, mert anyai vezetés nélkül könnyen... »

2019. január 1. kedd

Szűz Mária, Isten anyja ünnepe

A Boldogságos Szűz – akit nyelvünk Szentségesnek mond – a legnagyobb a szentek között, mert neki adatott az a kegyelem, hogy anyja lett a megtestesült Igének.

2019. január 1. kedd

Ferenc pápa szilveszter estéjén: A szeretet ad értelmet és teljességet mindennek!

December 31-én este Ferenc pápa hálaadó szertartást vezetett a Szent Péter-bazilikában, melynek keretében elénekelték a Te Deumot, és a Szentatya szentségi áldást adott.

2018. december 31. hétfő

Chiara Lubich: Mária

A kötet a Fokoláre mozgalom alapítónője Szűz Máriáról tartott előadásainak megszerkesztett változata, emellett tartalmaz néhány, Chiara Lubich által Jézus édesanyjához írt verset is.

2018. december 30. vasárnap

Ferenc pápa: Az angyali üdvözlet forradalmasította a történelmet

Ez az a pillanat, amikor az emberi történelem teljesen új fordulatot vesz – fogalmazott az angyali üdvözlet misztériumáról elmélkedve homíliájában Ferenc pápa december 20-án, csütörtökön a Szent Márta-házban bemutatott reggeli szentmisén.

2018. december 20. csütörtök

tovább »