Ír–magyar napokat tartottak a Könnyező Szűzanya búcsúja alkalmából Győrben

A győri Könnyező Szűzanya búcsúja március 16-án kezdődött a helyi Nagyboldogasszony-székesegyházban. Az egyházi, liturgikus programok mellett ír–magyar napokat is szerveztek az ünnephez kapcsolódva.

2018. március 21. szerda

A Szűzanya ma is könnyezik miattunk – A győri Könnyező Szűzanya búcsújának harmadik napja

A Könnyező Szűzanya búcsújának harmadik napján, nagyböjt ötödik vasárnapján, március 18-án Fazakas Zoltán Márton OPraem csornai apát mutatott be ünnepi szentmisét a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

2018. március 20. kedd

Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyese

Március 19-e Szent Józsefnek, az egyetemes Egyház védőszentjének főünnepe. A keresztény házasságok és családok, munkások, kézművesek, ácsok, favágók, asztalosok, üldözöttek és a jó halál védőszentjére emlékezünk.

2018. március 19. hétfő

Hozzád menekszünk, édes jó Anyánk – hívek zarándoklata a Könnyező Szűzanyánál

Szentmisével kezdődött a hívek zarándoklata Győrben a Könnyező Szűzanya búcsúnapján, március 17-én. Böjte Csaba adta útravalóval, zenés áhítattal, az elhunyt zarándokokért és a zarándokok elhunyt hozzátartozóiért felajánlott szentmisével indult, majd szentségimádással,... »

2018. március 17. szombat

Itt és most, veszteségben és szenvedésben – Papok a Könnyező Szűzanya ünnepén Győrben

Március 17-én a Győri Egyházmegye lelkipásztorai és szüleik zarándokoltak el a Káptalandombra, hogy kifejezzék tiszteletüket a Könnyező Szűzanya kegyképe előtt. A könnyezés napja hagyományosan a papok búcsúja Győrben. A szülőket Veres András fogadta, a szentmisét Varga László... »

2018. március 17. szombat

Szent Patrik püspök

Szent Patrikra, Írország térítő apostolára és védőszentjére emlékezünk március 17-én. Ő az egyetlen szent, aki az Egyház egyetemes kalendáriumában Írországot képviseli. Ünnepét csak ezerkétszáz évvel halála után vették föl az egyetemes naptárba.

2018. március 17. szombat

A győri Könnyező Szűz Mária

A győri székesegyház kegyképén látható Szűzanya 1697. március 17-én reggel véres könnyeket hullatott. Az évfordulóhoz kapcsolódva minden évben sokan elzarándokolnak a Könnyező Szűzanyához. A győri kegykép történetét idézzük fel az alábbiakban.

2018. március 16. péntek

Pénteken kezdődik a győri Könnyező Szűzanya-búcsú programsorozata

Március 16-án a győri Nagyboldogasszony-székesegyház Könnyező Szűzanya-oltáránál köszöntőt mond és koszorút helyez el Walter Lynch püspök emléktáblájánál Veres András megyéspüspök. Ezzel kezdődik a Könnyező Szűzanya búcsúja alkalmából szervezett programsorozat... »

2018. március 13. kedd

Juhász-Laczik Albin OSB mutatott be szentmisét a Fatimai Boldogságos Szűz Mária tiszteletére Győrben

Juhász-Laczik Albin pannonhalmi bencés szerzetes koncelebrált szentmisét mutatott be a Fatimai Boldogságos Szűz Mária tiszteletére a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban február 13-án.

2018. március 12. hétfő

Kérjük áldását egész életünkre – Ifjúsági zarándoklat Győrben a Könnyező Szűzanya tiszteletére

A Győri Egyházmegye első alkalommal hívta zarándoklatra oktatási intézményeinek diákjait. A győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban március 10-én tartott találkozót a Könnyező Szűzanya tiszteletére ajánlották fel. A szentmisét Veres András főpásztorral ünnepelte a fiatalok sokasága.... »

2018. március 11. vasárnap

Szolgálat, nem szolgaság – Ferenc pápa a nőknek az Egyházban betöltött szerepéről

„Van egy máriás stílus, amit nem szabad szem elől téveszteniük sem a férfiaknak, sem a nőknek. A társadalomban és az Egyházban továbbra is jelen van egy bizonyos hímsovinizmus” – írta Ferenc pápa María Teresa Compte Grau spanyol írónőnek küldött levelében.

2018. március 4. vasárnap

Boldogságos Szűz Mária, az Egyház Anyja – Ferenc pápa új ünnepet rendelt el

Ferenc pápa elrendelte a Boldogságos Szűz Máriának, az Egyház Anyjának kötelező emléknapját, melyet a liturgiában pünkösdvasánap utáni hétfőn fogunk ünnepelni. Az új liturgikus emléknapról Kovács Zoltán mariológus írt elemzést.

2018. március 4. vasárnap

A Boldogasszony vendégségében – Kortárs művészek alkotásaiból nyílt tárlat Győrben

Ötvenöt kortárs művész Máriát ábrázoló alkotásaiból nyílt kiállítás március 1-jén a Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár Gutenberg téri kiállítóterében. A tárlat március 25-ig tekinthető meg.

2018. március 3. szombat

„Visszaadni a Szűzanya aggodalommal vegyes örömét” – Ismét másolat készült a győri kegyképről

A győri Könnyező Szűzanya kegyképének másolatát ajándékozta 2018 februárjában a Győri Egyházmegyének Kemenes Edith festőművész. Az alkotó immár harmadszor készített másolatot a kegyképről.

2018. február 26. hétfő

Különleges vatikáni támogatást kapott a Mária Maraton

A Vatikáni Rádió Szabó Tamással, a Mária Út Egyesület elnökével beszélgetett a szervezet február 22-i vatikáni megbeszélés eredményeiről: ezentúl „a sport az emberiség szolgálatában” pápai kezdeményezés mintaprogramjaként mutatkozhat be a Mária Maraton.

2018. február 25. vasárnap

A gyergyói ikonkönnyezés tizedik évfordulóját ünnepelték Gyergyószentmiklóson

A gyergyói csoda felhívja a figyelmet, hogy itt az Istenszülő Szűz Mária különös kegyelmeket akar közvetíteni – hangzott el azon az ünnepi eseményen, amelyet az egykori magyar görögkatolikus templom oltárképe könnyezésének tizedik évfordulója alkalmából tartottak február 17-én... »

2018. február 24. szombat

Elfogták a jánoshalmi Szűz Mária-szobrot festékkel lefújó férfit

Elfogta a rendőrség azt a jánoshalmi férfit, aki zöld festékkel lefújta február 20-án, kedden a helyi Szent Anna-templom előterében álló Fájdalmas Szűzanya-szobor arcát - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság február 23-án, pénteken az MTI-t.

2018. február 23. péntek

Kilencedet tartottak a betegek világnapja alkalmából a vajdasági Pádén

A vajdasági Pádén is rendszeresen imádkozzák a hívek a lourdes-i kilencedet, amit a világ szenvedő betegeiért, valamint ápolóikért, segítőikért ajánlanak fel. Az idei betegek világnapjához kapcsolódva az egyházközség tagja, Lobár Mária és a helyi imacsoport hívta össze az... »

2018. február 21. szerda

„Hiányosságom váljék jósággá benned” – A Mária Légió tagjainak lelkigyakorlata Szatmárnémetiben

Február 16–17-én lelkigyakorlatot tartott a Mária Légió „Keresztények Segítsége” Regiája Szatmárnémetiben, a Szent Alajos Konviktusban. A programon a lelkiségi mozgalom százhatvan tagja vett részt Szatmár és Bihar megye településeiről, plébániáiról.

2018. február 20. kedd

A Szűzanya oltalmába ajánlják a szatmárnémeti katolikus ifjúsági találkozót

„Ne félj Mária! Kegyelmet találtál Istennél” – ez a nyáron Szatmárnémetiben rendezendő Országos Katolikus Ifjúsági Találkozó (OKIT) mottója. A szervezők a Szűzanyát választották a rendezvény mennyei pártfogójának.

2018. február 16. péntek

tovább »