Ferenc pápa: Ha csak személyes érdekünket követjük, akkor sötétben járunk!

Vasárnap déli beszédében, március 26-án a szentatya a szentmise evangéliuma kapcsán azt hangsúlyozta, hogy Jézus a mi látásunkat is szeretné visszaadni, képessé tud tenni minket úgy látni a világot, ahogyan ő látja. Beszédét teljes terjedelmében közöljük.

18:21

A Pápai Ház szónoka megtartotta harmadik nagyböjti prédikációját

Március 24-én tartotta meg Raniero Cantalamessa kapucinus a Római Kúria számára harmadik nagyböjti elmélkedését a Redemptoris Mater-kápolnában, melynek témája a Szentlélek szerepe Krisztus húsvéti misztériumában.

2017. március 25. szombat

Angelo Bagnasco bíboros: A kezdetek Európája az evangéliumban gyökerezik

A Római Szerződés aláírásának 60. évfordulója alkalmából március 23-án, csütörtök este a római Santa Maria sopra Minerva-templomban vesperást tartottak, amelyet Angelo Bagnasco bíboros, az olasz püspöki konferencia elnöke vezetett.

2017. március 25. szombat

Újabb tények bizonyítják, hogy XII. Piuszt igazságtalanul nevezték „Hitler pápájának”

A történészek többsége napjainkban már elismerően nyilatkozik az ötven évig félreismert Eugenio Pacelli a nácizmus ellen és a zsidók védelmében tett erőfeszítéseiről; újabb és újabb bizonyítékok kerülnek elő, melyek kétségtelenné teszik XII. Piusz hősiességét.

2017. március 23. csütörtök

A kameruni elnök a Vatikánba látogatott

Ferenc pápa március 23-án, csütörtökön délelőtt fogadta a Vatikánban Paul Biyát, a Kameruni Köztársaság elnökét.

2017. március 23. csütörtök

Szentté avatják Ferencet és Jácintát, a fatimai látnokokat

Az egyetemes Egyház hamarosan 36 új szenttel és 40 új boldoggal gazdagodik. Ferenc pápa március 23-án, csütörtökön délelőtt fogadta Angelo Amato bíborost, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusát, és engedélyezte újabb dekrétumok közzétételét.

2017. március 23. csütörtök

Parolin bíboros a párbeszéd hídjainak építésére kérte az újságírókat

Az újságírók mindig hiteles információt közvetítsenek, mindenféle manipuláció nélkül, inkább azt segítve elő, ami egyesít, s nem azt, ami elválaszt – mondta az olasz újságíró-szövetség új római székhelyének megnyitóján március 16-án Pietro Parolin bíboros, vatikáni... »

2017. március 20. hétfő

Ferenc pápa: Köszöntsük az összes apukát nagy tapssal!

Március 19-én délben Ferenc pápa a szamariai asszonyról szóló evangéliumi szakaszról elmélkedve azt hangsúlyozta, hogy ha nem is találkoztunk igazán, személyesen Jézussal, de az imában mi is beszélgethetünk vele, és felfedezhetjük saját életünk megváltójaként. Beszédét teljes... »

2017. március 19. vasárnap

Ferenc pápa Twitter-üzenete március 19-én

A szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. március 19. vasárnap

Ferenc pápa bűnbánati szertartást vezetett a Szent Péter-bazilikában

Március 17-én, pénteken Ferenc pápa bűnbánati szertartást vezetett a Szent Péter-bazilikában. Szentgyónást végzett más papokkal együtt, majd meggyóntatott néhány hívőt.

2017. március 18. szombat

Ferenc pápa Twitter-üzenete március 18-án

A szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. március 18. szombat

Ferenc pápa áprilisban Egyiptomba látogat

A pápa elfogadta az Egyiptomi Arab Köztársaság elnöke és a helyi Katolikus Egyház püspökei, valamint II. Tavadrosz kopt pápa és az Al Azhar mecset főimámja, Ahmed Mohamed el-Tayyib sejk meghívását.

2017. március 18. szombat

Újrahasznosítják a milánói világkiállítás szentszéki pavilonját

Március 15-én, tíz nappal Ferenc pápa milánói lelkipásztori látogatása előtt indult el a város egyik peremkerületéből az a kezdeményezés, amelynek célja a 2015-ös milánói világkiállítás szentszéki pavilonjának újraértékesítése.

2017. március 18. szombat

Ferenc pápa: Ne zárjuk be szívünket a szegények előtt!

Vigyázzunk, hogy ne lépjünk rá az útra, amely a bűntől a romlottsághoz visz – figyelmeztetett Ferenc pápa március 16-án reggel, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2017. március 16. csütörtök

A Pápai Ház szónoka megtartotta első nagyböjti prédikációját

Nagyböjt első hetének péntekén, március 10-én tartotta meg Raniero Cantalamessa kapucinus, a Pápai Ház szónoka első prédikációját a Redemptoris Mater-kápolnában a Római Kúria tagjai számára.

2017. március 15. szerda

Lombardi: Nincsenek titkok XVI. Benedek lemondása körül

Federico Lombardi SJ, aki 2016-ig a Szentszék sajtóközpontját és a Vatikáni Rádiót vezette, nyilatkozott egy olasz érsek állításai kapcsán, aki nemzetközi nyomást feltételezett XVI. Benedek pápa lemondása hátterében.

2017. március 14. kedd

Ferenc pápa a párbeszéd fontosságáról beszélt egy olasz lelkisegély-vonal önkénteseinek

A párbeszéden keresztül közeledjünk a másik szükségleteihez és építsük a valódi kommunikáció hídjait – így buzdította Ferenc pápa március 11-én egy olasz lelkisegély-vonal (Telefono Amico Italia) önkénteseit, akikkel a szolgálat létrehozásának 50. évfordulója alkalmából... »

2017. március 13. hétfő

Twitter-kommunikációs workshopot tartottak a Vatikánban

„Ahol az ember van, ott van az Egyház is – ezért van jelen a pápa a Twitteren és az Instagramon” – fogalmazott Lucio Adrián Ruiz, a Pápai Kommunikációs Titkárság titkára március 3-án a „Twitter-diplomácia a Szentszéknél” (Twitter Diplomacy at Holy See) című vatikáni... »

2017. március 10. péntek

A szerda délutáni elmélkedés a pápa lelkigyakorlatán – Isten álmai és a hataloméhség

Aricciában ezekben a napokban tartják Ferenc pápa és a Római Kúria nagyböjti lelkigyakorlatát. Március 9-én, szerdán délután Giulio Michelini elmélkedésében a Jézus elleni perről és Pilátus feleségéről (Mt 27,11–26) beszélt.

2017. március 10. péntek

„A hit tanúságtevői” címmel mutattak be könyvet a Pápai Gergely Egyetemen a kommunizmus vértanúiról

Március 8-án, szerdán a Pápai Gergely Egyetemen mutatták be az intézmény professzora, Jan Mikrut szerkesztésében megjelent terjedelmes kötetet, amely a kommunizmus közép- és kelet-európai térségben vértanúságot szenvedett áldozatait mutatja be.

2017. március 10. péntek

tovább »