Betegek világnapja a győri Szent Anna Otthonban

Február 11-én, a betegek világnapján szentmise keretében szolgáltatták ki a betegek szentségét a győri Szent Anna Otthonban.

2017. február 16. csütörtök

Jézus feltámadásával új értelmet ad a betegségnek – betegek világnapi szentmise Pécsett

A betegek világnapján, február 11-én Udvardy György megyéspüspök tartott szentmisét a Janus Pannonius Klinikai Tömb kórházkápolnájában. A főpásztor hangsúlyozta, hogy Jézus Krisztus nemcsak mellettünk van, hanem feltámadásával új értelmet ad a betegségnek, a halálnak és magának... »

2017. február 15. szerda

Püspöki szentmisét mutattak be a betegek világnapja alkalmából Szatmárnémetiben

Schönberger Jenő megyéspüspök február 11-én szentmisét mutatott be a betegek világnapjához kapcsolódva a Krisztus Mennybemenetele-székesegyházban. A Szatmári Római Katolikus Püspökség kórház-pasztorációs irodája által előkészített misére idén is sokan érkeztek az egyházmegye... »

2017. február 15. szerda

A betegek világnapja alkalmából szentmisét mutattak be a Veszprém megyei kórházban

Márfi Gyula érsek és Nagy Károly címzetes apát, kanonok, plébános mutatott be szentmisét a betegek világnapja alkalmából február 10-én a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházban.

2017. február 14. kedd

A betegek világnapja alkalmából mutattak be szentmisét a debreceni Kenézy Gyula Kórházban

A világnap alkalmából február 12-én Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök betegeknek és hozzátartozóiknak mutatott be szentmisét Debrecenben a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet kápolnájában. A szentmisén Laczkó Zsolt görögkatolikus kórházlelkész is részt... »

2017. február 13. hétfő

Szentmisével ünnepelték a betegek világnapját az Országos Onkológiai Intézetben

Snell György segédpüspök mutatott be szentmisét és imádkozott együtt a betegekkel a budapesti Országos Onkológiai Intézet Irgalmas Jézus-kápolnájában február 11-én, a betegek világnapján. A Szent István-bazilika plébánosa a szentmise keretében kiszolgáltatta a betegek szentségét.... »

2017. február 11. szombat

A betegekhez is eljutott Ferenc pápa üzenete Debrecenben

A betegek 25. világnapja alkalmából az önkéntes beteglátogatók Ferenc pápa üzenetét is elvitték a betegeknek február 10-én.

2017. február 11. szombat

Ferenc pápa Twitter-üzenete február 11-én, a betegek világnapján

A szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. február 11. szombat

Egészségügyi dolgozókkal találkozott a pápa

A szentatya február 10-én délben fogadta az olasz püspöki konferencia karitász és egészségügyi bizottsága által szervezett találkozó résztvevőit. A rendezvényt a betegek világnapja és az egészségpasztoráció olasz nemzeti hivatala létrejöttének 20. évfordulója alkalmából... »

2017. február 11. szombat

Szűz Mária lourdes-i jelenése – A betegek világnapja

1858. február 11-én a Lourdes melletti Massabielle-barlangban a szegény, tanulatlan, tizennégy éves Bernadette Soubirous-nak megjelent a Szűzanya.

2017. február 11. szombat

Ferenc pápa üzenete a betegek XXV. világnapjára

A szentatya a lourdes-i Szűzanya ünnepén, február 11-én hagyományosan üzenetet intéz a betegekhez. Idei üzenetének témája: Csodálat Isten tettei iránt: „Nagyot tett velem a Hatalmas…” (Lk 1,49)

2017. február 10. péntek

Magyar máltaiak zarándokolnak a Lourdes-i Szűzanyához

A Magyar Máltai Lovagok Szövetségének szervezésében 47 fős zarándokcsoport indult Lourdes-ba április 29-én a lovagrend hagyományos zarándoklatára. A Szuverén Máltai Lovagrend minden évben ezernél is több beteg embert kísér el a Lourdes-i Szűzanyához, hogy gyógyulásért és... »

2016. április 29. péntek

Betegek világnapja a Budapesti Szent Ferenc Kórházban

A Budapesti Szent Ferenc Kórházban ünnepi szentmisét tartottak február 11-én az intézmény betegei, dolgozói számára. A szentmisét Lengyel Donát OFM és Wojtonis Marek CM lelkigondozó celebrálta.

2016. február 17. szerda

24 órás szentségimádást tartottak a váci irgalmasrendi kápolnában

24 órás szentségimádást szervezett a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata a Váci Irgalmasrendi Kórház kápolnájában a betegek világnapja alkalmából. Az imanapot szentmisével zárták, melyet Beer Miklós váci megyéspüspök és Kozma Imre irgalmasrendi szerzetes mutatott... »

2016. február 15. hétfő

Betegek világnapja egyházmegyéinkben – FRISSÍTVE

Február 11-én a püspöki székhelyeken is szentmisével emlékeztek meg a betegek világnapjáról, és szolgáltatták ki a betegek a betegek szentségét.

2016. február 13. szombat

Ferenc pápa üzenete a betegek XXIV. világnapjára

A Szentatya a lourdes-i Szűzanya napján, február 11-én hagyományosan üzenetet intéz a betegekhez. Idei üzenetének témája: Bízzuk magunkat az irgalmas Jézusra, ahogy Mária tette: „Tegyetek meg mindent, amit csak mond” (Jn 2,5).

2016. február 11. csütörtök

Soubirous Szent Bernadett szűz

A lourdes-i látnokra emlékezünk liturgikus emléknapján.

2015. április 16. csütörtök

Önkéntes beteglátogatók ajándéka a betegek világnapján

A Katolikus Önkéntesek Ökumenikus Beteglátogató Szolgálatának tagjai tizenöt kiló almát, valamint Ferenc pápa az idei világnapra írt üzenetét juttatták el hetven betegnek, ápolóiknak és hozzátartozóiknak – tájékoztat a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye.

2015. február 13. péntek

A betegek világnapját ünnepelték Szatmárnémetiben

A szatmárnémeti székesegyházban Schönberger Jenő püspök mutatta be a Lourdes-i Szűzanya ünnepén a betegekért felajánlott szentmisét február 11-én – tájékoztat a Szatmárnémeti Egyházmegye sajtóközleményében.

2015. február 13. péntek

Ferenc pápa üzenete a betegek 23. világnapjára

Sapientia cordis. „A vaknak úgy szolgáltam, hogy a szeme voltam, a sántának meg én voltam a lába.” (Jób 29,15)

2015. február 10. kedd