Marcello Semeraro püspök a Római Kúria reformjáról

November 12-én, a Pápai Lateráni Egyetem tanévnyitóján Marcello Semeraro albanói püspök a Római Kúria reformját tartalmazó, „Praedicate evangelium” kezdetű apostoli konstitúció szövegtervezetéről beszélt, amelyen öt éven át dolgozott a Ferenc pápát segítő bíborosi... »

2018. november 14. szerda

A pápa kinevezte a bíborosi tanács helyettes titkárát

Ferenc pápa október 27-én kinevezte Marco Mellino prelátust a bíborosi tanács helyettes titkárává és a Törvényszövegek Pápai Tanácsa tagjává, egyben püspöki rangra emelte.

2018. október 28. vasárnap

Lezárult a bíborosi tanács 26. ülése

Szeptember 12-én, szerdán délután Paloma García Ovejero, a Vatikáni Sajtóközpont igazgatóhelyettese tájékoztatta az újságírókat a bíborosi tanács háromnapos üléséről, melyen Ferenc pápa is részt vett.

2018. szeptember 13. csütörtök

A bíborosi tanács 26. ülése

A bíborosi tanács szeptember 10. és 12. között tartja ülését a Vatikánban a Római Kúria reformjáról. A megbeszélésen Ferenc pápa is jelen van.

2018. szeptember 10. hétfő

Elkészült a Római Kúria új apostoli konstitúciójának vázlata

Háromnapos ülést tartott a kilenctagú bíborosi tanács június 11. és 13. között Ferenc pápa részvételével. A megbeszélésen a „Praedicate Evangelium” kezdetű új apostoli konstitúció vázlatával foglalkoztak, amelyet átadnak a Szentatyának, hogy áttekintse és kiegészítse a... »

2018. június 19. kedd

Ismét ülésezik a bíborosi tanács a Vatikánban Ferenc pápával

Június 11. és 13. között tartja 25. ülését a Vatikánban a kilenctagú bíborosi tanács, amelynek feladata, hogy segítse a pápát a Római Kúria reformjában és az Egyház kormányzásában.

2018. június 13. szerda

Az ausztrál bíróság úgy döntött, hogy esküdtszék elé állítja Pell bíborost

George Pell sydney-i bíboros érsek ügyét Ausztráliában tárgyalják majd – döntött április 30-án a melbourne-i törvényszék.

2018. május 1. kedd

Kiskorúak védelme és a Római Kúria reformja – Lezárult a bíborosi tanács 24. ülése

Greg Burke szentszéki szóvivő április 25-én, szerdán délután sajtótájékoztatón ismertette a bíborosi tanács háromnapos ülésének mérlegét.

2018. április 25. szerda

Huszonnegyedik alkalommal ülésezik a kilenctagú bíborosi tanács

Április 23. és 25. között tartja 24. ülését a Vatikánban a kilenctagú bíborosi tanács (C9), melyet Ferenc pápa a Római Kúria megreformálására hozott létre. A megbeszélések a Szentatya jelenlétében folynak.

2018. április 25. szerda

Befejeződött a bíborosi tanács ülése a Vatikánban

Háromnapos tanácskozás után február 28-án zárult le a kilenc bíborosból álló tanács (C9) 23. ülése a Vatikánban a pápa részvételével. A szentszéki sajtóközpont közleményt adott ki a bíborosok munkájáról.

2018. március 1. csütörtök

Háromnapos ülést tart a kilenctagú bíborosi tanács

Február 26–28-ig tartja huszonharmadik ülését a C9-nek nevezett kilenctagú bíborosi tanács, melyet Ferenc pápa hozott létre öt évvel ezelőtt. Az ülésen részt vesz a Szentatya is.

2018. február 28. szerda

Brenner József lett a 2017-es év embere Vas megyében

Brenner József nagyprépost, püspöki helynök lett „Az év vasi embere” 2017-ben. A boldoggá avatásra váró Brenner János fivére a január 14-i megyebálon vette át az elismerést.

2018. január 15. hétfő

Ferenc pápa elmúlt éve dióhéjban

A 2017-es esztendő fontosabb Ferenc pápával kapcsolatos híreit, eseményeit idézzük fel röviden.

2018. január 1. hétfő

A végéhez közeledik a vatikáni reform – Ülésezett a kilenctagú bíborosi tanács

Szeptember 11. és 13. között tartotta ülését a C9 néven ismert kilenctagú bíborosi testület, amelyet Ferenc pápa négy évvel ezelőtt hozott létre azzal a céllal, hogy segítse őt a világegyház kormányzásában, illetve a Római Kúria reformjában.

2017. szeptember 13. szerda

Befejeződött a bíborosi tanács háromnapos ülése

Greg Burke vatikáni szóvivő június 14-én, szerdán sajtótájékoztatón számolt be a bíborosi tanács június 12-én kezdődött, Ferenc pápa részvételével megtartott háromnapos üléséről.

2017. június 15. csütörtök

A bíborosi tanács teljes támogatásáról biztosította Ferenc pápát

Február 13-án kezdődött a kilenc bíborosból álló, C9 néven ismert tanács 18. ülése, amely február 15-án, szerdán ér véget. A tanácskozás elején Rodríguez Maradiaga bíboros köszönetet mondott Ferenc pápának és biztosította a testület támogatásáról.

2017. február 14. kedd

Ferenc pápa: A sértődés szétrombolja a testvériséget

„A családok és népek szétrombolása apró féltékenység és az irigység táplálta tettekkel kezdődik, ezért már a kezdetén meg kell fékezni a sértődöttséget, mely eltörli a testvériséget” – mondta Ferenc pápa február 13-án reggel a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott... »

2017. február 13. hétfő

Ferenc pápa – Hogyan folyik a római kúria reformja?

Megtudhatjuk Ferenc pápának abból a beszédéből, amelyet december 22-én délelőtt mondott a vatikáni Apostoli Palota Kelemen termében, amikor fogadta a római kúria bíborosait és hivatalvezetőit a hagyományos karácsonyi köszöntés alkalmából.

2016. december 24. szombat

Véget ért a Bíborosi Tanács tizennegyedik ülése

Április 13-án délután Federico Lombardi szentszéki szóvivő sajtótájékoztatót tartott a Bíborosi Tanács 14. üléséről, amelyet április 11. ás 13. között tartottak a Vatikánban. A kilenctagú testületből egyedül Gracias bíboros maradt távol betegsége miatt, Ferenc pápa végig részt... »

2016. április 14. csütörtök

Szerdán véget ért a Bíborosi Tanács tizenegyedik ülése

Szeptember 14. és 16. között tartotta ülését a „Kilencek Tanácsa” a Vatikánban a Szentatya részvételével. A testületet Ferenc pápa hozta létre, hogy a kilenc bíboros segítse munkáját a Római Kúria reformjában – tájékoztat a Vatikáni Rádió.

2015. szeptember 17. csütörtök

tovább »