A bíborosi tanács teljes támogatásáról biztosította Ferenc pápát

Február 13-án kezdődött a kilenc bíborosból álló, C9 néven ismert tanács 18. ülése, amely február 15-án, szerdán ér véget. A tanácskozás elején Rodríguez Maradiaga bíboros köszönetet mondott Ferenc pápának és biztosította a testület támogatásáról.

2017. február 14. kedd

Ferenc pápa: A sértődés szétrombolja a testvériséget

„A családok és népek szétrombolása apró féltékenység és az irigység táplálta tettekkel kezdődik, ezért már a kezdetén meg kell fékezni a sértődöttséget, mely eltörli a testvériséget” – mondta Ferenc pápa február 13-án reggel a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott... »

2017. február 13. hétfő

Ferenc pápa – Hogyan folyik a római kúria reformja?

Megtudhatjuk Ferenc pápának abból a beszédéből, amelyet december 22-én délelőtt mondott a vatikáni Apostoli Palota Kelemen termében, amikor fogadta a római kúria bíborosait és hivatalvezetőit a hagyományos karácsonyi köszöntés alkalmából.

2016. december 24. szombat

Véget ért a Bíborosi Tanács tizennegyedik ülése

Április 13-án délután Federico Lombardi szentszéki szóvivő sajtótájékoztatót tartott a Bíborosi Tanács 14. üléséről, amelyet április 11. ás 13. között tartottak a Vatikánban. A kilenctagú testületből egyedül Gracias bíboros maradt távol betegsége miatt, Ferenc pápa végig részt... »

2016. április 14. csütörtök

Szerdán véget ért a Bíborosi Tanács tizenegyedik ülése

Szeptember 14. és 16. között tartotta ülését a „Kilencek Tanácsa” a Vatikánban a Szentatya részvételével. A testületet Ferenc pápa hozta létre, hogy a kilenc bíboros segítse munkáját a Római Kúria reformjában – tájékoztat a Vatikáni Rádió.

2015. szeptember 17. csütörtök

Maradiaga érsek egy menekülttáborba látogatott Texasban

Óscar Rodríguez Maradiaga hondurasi bíboros, Tegucigalpa szalézi érseke mexikói és közép-amerikai bevándorlókkal találkozott egy texasi menekülttáborban, közöttük fiatalkorúakkal is. A Szaléziak.hu híre.

2015. május 8. péntek

Ferenc pápa kinevezte a vatikáni médiareform-bizottság tagjait

A Római Kúria reformjával foglalkozó bíborosi tanács legutóbbi ülésén megvizsgálták a vatikáni média reformjával kapcsolatos, március 5-én elkészült zárójelentést – tájékoztat a Vatikáni Rádió.

2015. április 30. csütörtök

Két új dikasztérium létrehozásáról döntöttek a bíborosi tanács ülésén

A római kúria reformja állt a kilenc tanácsadó bíboros ülésének középpontjában, amelyet április 13–15. között tartottak a Vatikánban a pápa részvételével. A megbeszélés eredményeiről a Vatikáni Rádió számol be Federico Lombardi, a Szentszék Sajtótermének igazgatója... »

2015. április 16. csütörtök

Ferenc pápa: A Római Kúria reformja nem öncélú

Február 12-én, csütörtökön megkezdődött a kétnapos konzisztórium, amelyre a Bíborosi Kollégium tagjai, vagyis a világ összes bíborosa meghívást kapott – tájékoztatott a Vatikáni Rádió.

2015. február 12. csütörtök

A bíborosi tanács a Római Kúria reformjáról tárgyal

A Római Kúria reformjáról tárgyalt a bíborosi tanács február 10-én – adja hírül a Vatikáni Rádió.

2015. február 11. szerda

Megkezdődött a pápa és a bíborosi tanács nyolcadik ülése

A Szent Márta-házban február 9-én délelőtt Ferenc pápa jelenlétében megkezdődött a bíborosi tanács nyolcadik ülése, melynek résztvevői a Római Kúria reformtervezetén dolgoznak – tájékoztat a Vatikáni Rádió.

2015. február 10. kedd

Maradiaga bíboros a római kúria reformjáról

„A kúriának a Ferenc pápa által akart reformja nagy valószínűséggel ebben az évben, 2015-ben befejeződik egy apostoli konstitúció megjelenésével” – nyilatkozta Oscar Maradiaga hondurasi bíboros-érsek január 9-én spanyol újságoknak a kúria reformjának terveiről.

2015. január 11. vasárnap

Mi történt a Vatikánban 2014-ben?

Ferenc pápa pápaságának második esztendejét tekinti át összeállításunk.

2014. december 31. szerda

Február 14-én és 15-én konzisztóriumot tartanak a Vatikánban

December 11-én lezárult a kilenc tanácsadóból álló bíborosi tanács 7. ülése, amely kedden kezdődött a Vatikánban. Federico Lombardi SJ csütörtökön délután tájékoztatta az ülésről az újságírókat. Bejelentette, hogy február 14-én és 15-én konzisztóriumot tartanak új... »

2014. december 12. péntek

Maradiaga bíboros: Ferenc pápa egyszerre barátunk és testvérünk

A hondurasi főpásztor, a pápa által felállított bíborosi tanács koordinátora a Római Kúria újjászervezéséről, a pápa melletti tanácsadói szerepéről, valamint a klímaváltozással kapcsolatos katolikus fellépésről beszélt a Catholic News Service-nek szeptember 23-án, New Yorkban ... »

2014. szeptember 30. kedd

A bíborosok tanácsának hatodik ülése

A kilenc bíboros tanácsa, amely Ferenc pápát segíti a Kúria reformjában, háromnapos ülést tartott szeptember 15. és 17. között, melynek során elkészítette az új apostoli konstitúció vázlatát – tájékoztat a Vatikáni Rádió.

2014. szeptember 19. péntek

Kilencre emelkedett a pápával ülésező bíborosi tanács létszáma

Július 4-ig tart a bíborosi tanács ülése a Vatikánban Ferenc pápával. Szerdán délután P. Federico Lombardi SJ tájékoztatta a sajtóteremben az újságírókat az összejövetelről – adta hírül a Vatikáni Rádió.

2014. július 3. csütörtök

A pápa részt vesz a nyolctagú bíborosi tanács ülésén

Április 28-án, hétfőn délelőtt – Ferenc pápa részvételével – megkezdődött a bíborosi tanács negyedik ülése. A Vatikáni Rádió tájékoztatása.

2014. április 28. hétfő

Ülésezett a bíborosi tanács

A bíborosi tanács kedden reggel koncelebrált a pápai szentmisén a Szent Márta-házban. Az első ülés a Szentatya és a vatikáni államtitkár részvételével zajlott.

2014. február 18. kedd

Elkezdődött Ferenc pápa harmadik tanácskozása a bíborosi tanáccsal

Február 17-én, hétfőn reggel megkezdődött a Vatikánban Ferenc pápa harmadik összejövetele a bíborosi tanáccsal, amelyet 2013. április 13-án hozott létre, és amelyet megerősített szeptember 28-i kirográfiájával.

2014. február 17. hétfő

tovább »