Makkai László püspöki helynök roma közösségekhez látogat a nagyböjtben

Makkai László cigánypasztorációért felelős püspöki helynök a nagyböjt folyamán végiglátogatja a Miskolci Egyházmegye területén élő roma közösségeket. Az elsődleges cél közös imára és megbékélésre hívni a közösségeket, hiszen a nagyböjt a bűnbánatról és a... »

2017. február 22. szerda

Házszentelés a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégiumban – KÉPRIPORT

Kocsis Fülöp metropolita február 13-án tartott házszentelést Debrecenben, a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégiumban.

2017. február 16. csütörtök

Hodász is bekapcsolódott a Kultúrházak Éjjel-Nappal rendezvénysorozatba

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei nagyközségben az országos rendezvénysorozat keretében háromnapos programot szerveztek, melynek középpontjában mindennapi hagyományaink álltak. A február 10-i megnyitóünnepségen Kanyó Árpád helyi görögkatolikus parókus mondott köszöntőt.

2017. február 13. hétfő

A Máltai Szeretetszolgálat szociális programmal járul hozzá Tatabánya fejlődéséhez

Január 28-án rendezték meg a „Társadalmi együttműködés erősítése Tatabányán” című projekt nyitó eseményét. A segélyszervezet és Tatabánya Város Önkormányzatának közös szociális programja a közösségépítés eszközével segíti a rászoruló emberek... »

2017. február 3. péntek

Befejeződött az esztergomi szegényházi kápolna felújítása

A belső tér teljes rendbetételével befejeződött az esztergomi Boldog Ceferino Roma Misszió által használt Szűz Mária bemutatása-, közismert nevén szegényházi kápolna felújítása – tájékoztatta január 27-én az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye főépítésze az MTI-t.

2017. január 30. hétfő

Cigányságuk áldás legyen, és ne átok – Tízéves a Váci Egyházmegye romapasztorációs hálózata

Tíz éve jött létre a Ceferino Ház, a Váci Egyházmegye cigánypasztorációs központja, amely az elmúlt évtizedben hálózattá nőtte ki magát, és Gyömrőről nemrég a Rétság közeli piciny faluba, Szátokra tette át a székhelyét. A jubileumot január 25-én ünnepelték meg a nógrádi... »

2017. január 27. péntek

Kocsis Fülöp érsek-metropolita hajdúdorogi cigány családoknál járt házat szentelni – KÉPRIPORT

Kocsis Fülöp érsek-metropolita Hajdúdorogon harminc roma családot keresett fel, és megszentelte otthonaikat.

2017. január 25. szerda

A magyar jezsuiták tervei 2017-ben

A Jézus Társasága Magyarországi Rendtartományának provinciálisa, Forrai Tamás január 17-én a budapesti Párbeszéd Házában értékelte a jezsuiták elmúlt évét és bemutatta az idén várható programokat.

2017. január 17. kedd

Tűzifával segíti a rászorulókat a káli egyházközség

Mintegy nyolcvan mázsa fát adományozott a plébánia a Heves megyei nagyközség rászorulói számára a szokatlanul nagy hidegben, tájékoztatta szerkesztőségünket Artner Péter esperes-plébános.

2017. január 16. hétfő

A debreceni görögkatolikus roma szakkollégium felvételt hirdet

A Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium felvételt hirdet a 2016/2017-os tanév második félévére a debreceni felsőoktatási intézmények bármely szakán tanuló roma és/vagy hátrányos helyzetű tanulók számára.

2017. január 15. vasárnap

Egyetemi oktatók és diákjaik találkoztak a debreceni roma szakkollégiumban

December 19-én mentori találkozót szerveztek a debreceni Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégiumban. Az eseményen Nótin Ágnes pszichológus tartott tréninget a mentorok számára. A mentorok betekintést nyerhettek a diákotthon életébe, megismerhették a munkatársakat és a... »

2016. december 29. csütörtök

Az Emberi Méltóság Tanácsa járt a debreceni roma szakkollégiumban

A Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium lelkivezetője, Kapin István meghívására december első hétvégéjén láthatták vendégül az Emberi Méltóság Tanácsának vezetőit és tagjait Debrecenben.

2016. december 28. szerda

Megjelent a Katolikus Pedagógia és a Szociálpedagógia folyóirat legújabb száma

Mindkét folyóirat az Apor Vilmos Katolikus Főiskola gondozásában jelenik meg.

2016. december 23. péntek

Egészségügyben dolgozó példaképek látogattak a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégiumba

Az Aranypánt-díjas Jónás Tímea, a Nyírő Gyula Kórház főápolója és Orsós Zsuzsanna, a Pécsi Tudományegyetem rákkutató biológusa tartott előadást a diákoknak a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium közösségi délutánján december 9-én.

2016. december 22. csütörtök

Cigánypasztorációs Műhely – Mindannyian egyenlőként állunk Krisztus előtt

Budapesten, a jezsuita rend által fenntartott Párbeszéd Házában minden hónapban megtartják a Cigánypasztorációs Műhely beszélgetéseit. December 12-én a református TE+ÉN közösség mutatkozott be a katolikus és református, roma és nem roma érdeklődőknek.

2016. december 13. kedd

Hiánypótló szakkönyv jelent meg a hazai cigányságról

December 5-én, hétfőn a Párbeszéd Házában Hofher József SJ mutatta be Szabóné Kármán Judit romológus „A magyarországi cigányság I.” című könyvét, amely a Semmelweis Kiadó gondozásában jelent meg. Az est házigazdája Sajgó Szabolcs SJ, a Párbeszéd Háza igazgatója... »

2016. december 6. kedd

Gyerekesély program indul a leghátrányosabb helyzetű országrészekben

Harmincegy járásban, közel nyolcszáz településen indul gyerekesély program, amelynek célja, hogy egy gyermeket se kelljen elszakítani a családjától anyagi okok miatt. Az ötéves projektet bemutató nyitókonferenciát november 23-án tartották Budapesten.

2016. november 24. csütörtök

Romapasztorációs képzés indul Budapesten

A Boldog Ceferino Intézet romapasztorációs képzést hirdet érdeklődő lelkipásztoroknak, szerzeteseknek, hitoktatóknak, lelkipásztori kisegítőknek és lelkiségi mozgalmak képviselőinek.

2016. november 23. szerda

Megáldották a Magvető Tanodának otthont adó Kapuházat a nyíregyházi Huszár-telepen

A felújított közösségi házat november 19-én Szocska A. Ábel apostoli kormányzó áldotta meg Grunda János pasztorális és Sivadó Csaba oktatási referenssel.

2016. november 21. hétfő

Nemzetközi konferencián mutatták be Sója Miklós pedagógiáját

November 9–10-én a franciaországi Montpellierben az oktatás, nevelés, vallás, társadalom, identitás, tolerancia, kommunikáció témákban különböző országok és nemzetek tapasztalatait mutatták be a Paul Valéry Egyetem szervezésében.

2016. november 14. hétfő

tovább »