Minden irányból oltalmazva – A cigány közösség templombúcsúja Kántorjánosiban

Kántorjánosiban október 8-án tartották a cigány közösség templomának ünnepét Szocska Ábel apostoli kormányzó részvételével.

2017. október 13. péntek

Megújult a pécsi Néri Szent Fülöp Katolikus Óvoda – KÉPRIPORT

Megújult a pécsi Néri Szent Fülöp Katolikus Óvoda. A felújított épületet október 5-én áldotta meg Udvardy György megyéspüspök.

2017. október 10. kedd

Szabadtéri kiállítással nyílt meg a Jószolgálat díj jelölési időszaka

Október 4-től 2018. január 31-ig várják a jelöléseket – másodszor díjazzák azokat a szociális munkásokat, szervezeteket és közösségeket, akik/amelyek kiemelkedő elhivatottsággal végzik munkájukat a rászorulókért. A budapesti Március 15. téren kiállítás nyílt a tavalyi... »

2017. október 9. hétfő

Kiállítás nyílik a „Cigányság és Egyház” pályázatra érkezett rajzokból

Október 15-ig lesz látható a máriapócsi Családvárban az a több mint száz rajz, amelyet a cigány közösségek zarándoklata alkalmából meghirdetett pályázatra küldtek be.

2017. október 9. hétfő

Ötéves a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium

Idén ünnepli létrejöttének ötödik évfordulóját a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium („Szokeresz”), amelyet a Szeged-Csanádi Egyházmegye alapított azzal a szándékkal, hogy roma és hátrányos helyzetű fiatalok továbbtanulását támogassa felsőoktatási intézményekben.

2017. október 4. szerda

Fiatalok zarándoklata Auschwitzban: „Valamennyien lehetünk a béke kézművesei”

Szeptember 23-án ért véget a krakkó-auschwitzi találkozó, amelyre a Szent Egyed közösség ötszáz fiatalt hívott Kelet-Közép Európából: meghallgatták egy túlélő tanúságtételét, ellátogattak az emlékhelyekre, és együtt gondolkodtak arról, hogyan tudnak fiatalként egy erőszak... »

2017. szeptember 24. vasárnap

Kétezren vettek részt a máriapócsi cigánybúcsún

„Teremts bennem tiszta szívet, ó Isten!” mottóval rendezték meg szeptember 15-e és 17-e között Máriapócson a roma közösségek zarándoklatát.

2017. szeptember 21. csütörtök

A szépség napja Pécsett

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat pécsi létesítményében szépségnapot tartottak augusztus 16-án, amelyen az iskolakezdésre készítették fel az anyukákat és a gyermekeket.

2017. szeptember 19. kedd

Miskolcon tartották a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat országos tanévnyitó konferenciáját

A Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat (KRSZH) országos tanévnyitó konferenciáját szeptember 15–17-én tartották; házigazdája a miskolci Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégium Cigány Szakkollégiuma volt.

2017. szeptember 19. kedd

Damaszkuszi út – Cigánymissziós családi napot szerveztek Debrecenben

A Tiszántúli Református Egyházkerület Cigánymissziója és az Egy Cseppnyi Segítség a Rászorultaknak Alapítvány közös szervezésében került sor szeptember 15-én a Damaszkuszi út elnevezésű projekt kezdőnapjára Debrecenben.

2017. szeptember 18. hétfő

Egyházi fenntartásba került a körömi általános iskola

Újabb iskolával bővült az Egri Főegyházmegye által fenntartott oktatási intézmények sora. A körömi – korábbi IV. Béla – általános iskola a 2017/18-as tanévtől Szent II. János Pál pápa néven működik tovább.

2017. szeptember 7. csütörtök

Rajzolj a cigánybúcsúra! – Rajzpályázatot hirdet a Nyíregyházi Egyházmegye

A pályázatot „A cigányság és az Egyház” témában hirdetik meg több korosztály számára.

2017. szeptember 5. kedd

Bevonótábort rendeztek a miskolci görögkatolikus szakkollégiumban

A Miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium táborát augusztus 24-e és 26-a között Miskolctapolcán rendezték meg. A hétvége során az újonnan érkező diákok még a szorgalmi időszak előtt betekintést nyerhettek a kollégium életébe.

2017. szeptember 1. péntek

Iskolakezdési támogatást kapnak a rakacai tanoda diákjai

A Miskolci Egyházmegye Cigánykoordinációs és Missziós Irodája kezdeményezésére még a nyári szünet elején megkezdődött az iskolatáska- és tanszergyűjtés az egyházmegye által fenntartott intézményekben. Az adományoknak idén a rakacai gyermekek örülhetnek.

2017. augusztus 21. hétfő

Imádsággal a közöny ellen – Megemlékezés a pharrajimos és a kislétai gyilkosság évfordulóján

Augusztus 3-án ökumenikus és vallásközi imaórát tartottak a Szent Egyed közösség szervezésében Budapesten, a Jézus Szíve-templomban a roma holokauszt és a kislétai cigánygyilkosság évfordulójához kapcsolódóan. Az imádságot Orosz Atanáz miskolci görögkatolikus püspök... »

2017. augusztus 4. péntek

Megemlékezéseket tartanak a roma holokauszt emléknapján

Augusztus 2. a roma holokauszt nemzetközi emléknapja. Budapesten több helyen tartanak megemlékezéseket ma és holnap. Beer Miklós váci megyéspüspök beszédet mond a Páva utcai emlékközpontban nyíló kiállításon, a Szent Egyed közösség pedig imaórát tart Orosz Atanáz miskolci... »

2017. augusztus 2. szerda

ÁGOTA-tábor: élmény, sorsközösség, reményteljes jövő

Huszonegyedik alkalommal rendezték meg Doboz-Szanazugon az ÁGOTA-tábort, az Állami Gondoskodásban Élő Fiatalok Országos Találkozóját. Július 22-től tíz napon át 350 állami gondoskodásban élő gyermek és fiatal számára nyújtanak élményt adó programokba ágyazottan terápiás... »

2017. július 29. szombat

A debreceni görögkatolikus szakkollégium is bemutatkozott a Campus Fesztiválon

Július 19-23. között rendezték meg a legnagyobb debreceni fesztivált, ahol idén lehetőség nyílt rá, hogy bemutatkozzon a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium is.

2017. július 25. kedd

Felvételt hirdet a Görögkatolikus Cigány Szakkollégium és az Egyetemi és Főiskolai Kollégium

A Görögkatolikus Cigány Szakkollégium, valamint a Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégium várja leendő tanulóit a 2017/2018-as tanévben.

2017. július 9. vasárnap

Beiktatták Székely Jánost, a Szombathelyi Egyházmegye új megyéspüspökét

Július 8-án a szombathelyi Sarlós Boldogasszony-székesegyházban beiktatták a Szombathelyi Egyházmegye új főpásztorát, Székely Jánost, korábbi esztergom-budapesti segédpüspököt, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Caritas in Veritate Bizottságának elnökét.

2017. július 8. szombat

tovább »