A magyar jezsuiták tervei 2017-ben

A Jézus Társasága Magyarországi Rendtartományának provinciálisa, Forrai Tamás január 17-én a budapesti Párbeszéd Házában értékelte a jezsuiták elmúlt évét és bemutatta az idén várható programokat.

2017. január 17. kedd

Tűzifával segíti a rászorulókat a káli egyházközség

Mintegy nyolcvan mázsa fát adományozott a plébánia a Heves megyei nagyközség rászorulói számára a szokatlanul nagy hidegben, tájékoztatta szerkesztőségünket Artner Péter esperes-plébános.

2017. január 16. hétfő

A debreceni görögkatolikus roma szakkollégium felvételt hirdet

A Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium felvételt hirdet a 2016/2017-os tanév második félévére a debreceni felsőoktatási intézmények bármely szakán tanuló roma és/vagy hátrányos helyzetű tanulók számára.

2017. január 15. vasárnap

Egyetemi oktatók és diákjaik találkoztak a debreceni roma szakkollégiumban

December 19-én mentori találkozót szerveztek a debreceni Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégiumban. Az eseményen Nótin Ágnes pszichológus tartott tréninget a mentorok számára. A mentorok betekintést nyerhettek a diákotthon életébe, megismerhették a munkatársakat és a... »

2016. december 29. csütörtök

Az Emberi Méltóság Tanácsa járt a debreceni roma szakkollégiumban

A Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium lelkivezetője, Kapin István meghívására december első hétvégéjén láthatták vendégül az Emberi Méltóság Tanácsának vezetőit és tagjait Debrecenben.

2016. december 28. szerda

Megjelent a Katolikus Pedagógia és a Szociálpedagógia folyóirat legújabb száma

Mindkét folyóirat az Apor Vilmos Katolikus Főiskola gondozásában jelenik meg.

2016. december 23. péntek

Egészségügyben dolgozó példaképek látogattak a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégiumba

Az Aranypánt-díjas Jónás Tímea, a Nyírő Gyula Kórház főápolója és Orsós Zsuzsanna, a Pécsi Tudományegyetem rákkutató biológusa tartott előadást a diákoknak a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium közösségi délutánján december 9-én.

2016. december 22. csütörtök

Cigánypasztorációs Műhely – Mindannyian egyenlőként állunk Krisztus előtt

Budapesten, a jezsuita rend által fenntartott Párbeszéd Házában minden hónapban megtartják a Cigánypasztorációs Műhely beszélgetéseit. December 12-én a református TE+ÉN közösség mutatkozott be a katolikus és református, roma és nem roma érdeklődőknek.

2016. december 13. kedd

Hiánypótló szakkönyv jelent meg a hazai cigányságról

December 5-én, hétfőn a Párbeszéd Házában Hofher József SJ mutatta be Szabóné Kármán Judit romológus „A magyarországi cigányság I.” című könyvét, amely a Semmelweis Kiadó gondozásában jelent meg. Az est házigazdája Sajgó Szabolcs SJ, a Párbeszéd Háza igazgatója... »

2016. december 6. kedd

Gyerekesély program indul a leghátrányosabb helyzetű országrészekben

Harmincegy járásban, közel nyolcszáz településen indul gyerekesély program, amelynek célja, hogy egy gyermeket se kelljen elszakítani a családjától anyagi okok miatt. Az ötéves projektet bemutató nyitókonferenciát november 23-án tartották Budapesten.

2016. november 24. csütörtök

Romapasztorációs képzés indul Budapesten

A Boldog Ceferino Intézet romapasztorációs képzést hirdet érdeklődő lelkipásztoroknak, szerzeteseknek, hitoktatóknak, lelkipásztori kisegítőknek és lelkiségi mozgalmak képviselőinek.

2016. november 23. szerda

Megáldották a Magvető Tanodának otthont adó Kapuházat a nyíregyházi Huszár-telepen

A felújított közösségi házat november 19-én Szocska A. Ábel apostoli kormányzó áldotta meg Grunda János pasztorális és Sivadó Csaba oktatási referenssel.

2016. november 21. hétfő

Nemzetközi konferencián mutatták be Sója Miklós pedagógiáját

November 9–10-én a franciaországi Montpellierben az oktatás, nevelés, vallás, társadalom, identitás, tolerancia, kommunikáció témákban különböző országok és nemzetek tapasztalatait mutatták be a Paul Valéry Egyetem szervezésében.

2016. november 14. hétfő

Bátrabban hirdetni Jézust – Cigánypasztorációs konferencia Egerben

Tizennegyedik alkalommal rendezik meg a cigánypasztorációs konferenciát. November 10. és 12. között Egerben a Szent János Ház ad otthont az idei rendezvénynek.

2016. november 11. péntek

Nyitott kapuk egymáshoz – Cigány fiatalok együttműködése fiatalkorú fogvatartottakkal

„Nyitott kapu” névvel együttműködési programot dolgozott ki a Görögkatolikus Főiskolai és Egyetemi Kollégium Cigány Szakkollégiuma és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet Fiatalkorúak Regionális Büntetés-végrehajtási Intézete.

2016. november 8. kedd

A teremtésről képekben – Bemutatták Bada Márta festőművész könyvét Gödöllőn

Hogyan lettünk cigányok? – „A Teremtés” című könyv Bada Márta krétarajzaival erre a kérdésre ad választ szövegben és képben. A Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat gondozásában megjelent könyvet október 28-án mutatták be Gödöllőn, a Szentháromság-plébánián.

2016. október 29. szombat

Szakmai napot tartottak a piaristák Gödön a szakképzésről

A 25 éves fennállását ünneplő Gödi Piarista Szakképző Iskola jubileumi rendezvénysorozatának következő állomásaként október 21-én párbeszédet kezdeményezve szakmaira napra hívta a szakképzésben szerepet vállaló egyházi intézményeket, a szakképzés állami felelőseit és a... »

2016. október 22. szombat

Cigány gyerekek hittanostalálkozója a Miskolci Egyházmegyében

Már hagyománnyá vált a Miskolci Egyházmegyében, hogy október elején találkoznak Homrogdon azok a jórészt roma gyerekek, akik a hittanórán tanultakból mérik össze tudásukat. Az október 15-i találkozón részt vett és a felnőtteknek katekézist tartott Orosz Atanáz... »

2016. október 21. péntek

Cigány családtalálkozót szervezett a Szombathelyi Karitász

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász alapításának 25. évfordulója és a Szent Márton-emlékév alkalmából cigány családtalálkozót szervezett a szombathely-szőllősi Jézus Szíve-templomban. Az ünnepi szentmisét Székely János esztergom-budapesti segédpüspök celebrálta.

2016. október 12. szerda

A cigánypasztoráció tapasztalatairól szólt a KÉSZ körmendi előadása

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) körmendi csoportjának félévnyitó összejövetelén, szeptember 20-án Orsos Zoltán csákánydoroszlói plébános beszélt a cigánypasztoráció alapjairól, irányairól, személyes tapasztalataival kiegészítve.

2016. szeptember 26. hétfő

tovább »