Imádsággal a közöny ellen – Megemlékezés a pharrajimos és a kislétai gyilkosság évfordulóján

Augusztus 3-án ökumenikus és vallásközi imaórát tartottak a Szent Egyed közösség szervezésében Budapesten, a Jézus Szíve-templomban a roma holokauszt és a kislétai cigánygyilkosság évfordulójához kapcsolódóan. Az imádságot Orosz Atanáz miskolci görögkatolikus püspök... »

2017. augusztus 4. péntek

Megemlékezéseket tartanak a roma holokauszt emléknapján

Augusztus 2. a roma holokauszt nemzetközi emléknapja. Budapesten több helyen tartanak megemlékezéseket ma és holnap. Beer Miklós váci megyéspüspök beszédet mond a Páva utcai emlékközpontban nyíló kiállításon, a Szent Egyed közösség pedig imaórát tart Orosz Atanáz miskolci... »

2017. augusztus 2. szerda

ÁGOTA-tábor: élmény, sorsközösség, reményteljes jövő

Huszonegyedik alkalommal rendezték meg Doboz-Szanazugon az ÁGOTA-tábort, az Állami Gondoskodásban Élő Fiatalok Országos Találkozóját. Július 22-től tíz napon át 350 állami gondoskodásban élő gyermek és fiatal számára nyújtanak élményt adó programokba ágyazottan terápiás... »

2017. július 29. szombat

A debreceni görögkatolikus szakkollégium is bemutatkozott a Campus Fesztiválon

Július 19-23. között rendezték meg a legnagyobb debreceni fesztivált, ahol idén lehetőség nyílt rá, hogy bemutatkozzon a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium is.

2017. július 25. kedd

Felvételt hirdet a Görögkatolikus Cigány Szakkollégium és az Egyetemi és Főiskolai Kollégium

A Görögkatolikus Cigány Szakkollégium, valamint a Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégium várja leendő tanulóit a 2017/2018-as tanévben.

2017. július 9. vasárnap

Beiktatták Székely Jánost, a Szombathelyi Egyházmegye új megyéspüspökét

Július 8-án a szombathelyi Sarlós Boldogasszony-székesegyházban beiktatták a Szombathelyi Egyházmegye új főpásztorát, Székely Jánost, korábbi esztergom-budapesti segédpüspököt, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Caritas in Veritate Bizottságának elnökét.

2017. július 8. szombat

A húszéves sárospatak-kispataki görögkatolikus kápolna búcsúját ünnepelték

A Sárospatak Kispatak városrészében található, a Tizenkét apostol tiszteletére felszentelt görögkatolikus kápolna idén ünnepelte fennállásának huszadik évfordulóját. A búcsú alkalmából június 29-én Orosz Atanáz megyéspüspök vezette a Szent Liturgiát.

2017. július 6. csütörtök

„Ez a hely Budapest egyik csodája” – Székely János a Gát utcai templom közösségeitől búcsúzott

Június 30-án este a ferencvárosi, Gát utcai Kaníziusz Szent Péter-templomban Székely János püspök mutatott be szentmisét a templomban otthont talált közösségeknek. Elbúcsúzott tőlük, mielőtt átveszi szolgálatát mint szombathelyi megyéspüspök. Az új templomigazgató Michels... »

2017. július 1. szombat

„Ti adjatok nekik enni!” – Beer Miklós felszentelte az új kápolnát Csévharaszton

A június 24-i XIII. Váci Egyházmegyei Találkozó házigazdája a csévharaszti Szentháromság-plébánia volt; mottóul a következő igehelyet választották a szervezők: „Ti adjatok nekik enni!” (Mk 6,37). A rendezvény során Beer Miklós váci megyéspüspök felszentelte az új kápolnát és... »

2017. június 28. szerda

Székely János püspök görögkatolikus papoknak tartott lelkigyakorlatot Máriapócson

Amikor Székely János elvállalta, hogy június 21–23-ig háromnapos lelkigyakorlatot tart görögkatolikus papok számára, még ő maga sem tudta, hogy ezt egészen új pozícióból teszi. A lelkinapok beszélgetései Szombathely, a cigánypasztoráció és a görögkatolikusok köré... »

2017. június 26. hétfő

Háromnyelvű papszentelés volt Máriapócson

Máriapócson június 18-án, a nagyszülők és unokák búcsújának keretében szentelték a Hajdúdorogi Főegyházmegye papjává Lakatos Péter diakónust. A szentelés három nyelven: magyar, romani és jelnyelven zajlott.

2017. június 19. hétfő

Katolikus cigányok találkozóját tartották Kárpátalján

A felső-Tisza-vidéki Visk templomában tartották idén a munkácsi egyházmegye cigány híveinek találkozóját június 10-én. Több mint kétszázan érkeztek a különböző településekről: Gálocsból, Koncházáról, Homokról, Pósaházáról, Beregújfaluból és Viskről. Majnek Antal... »

2017. június 15. csütörtök

Száztíz éves a gyulaji óvoda

A Magoncka Óvoda, a Galló József Általános Iskola társintézménye fenntartója 2015 óta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A jubileumi ünnepségen június 10-én Vecsei Miklós, a szervezet alelnöke átadta a Jelenlét program Magyar Örökség díjának másolatát Dobos Károlyné egykori... »

2017. június 13. kedd

„Egy hely, ahol közösségre és támogatásra lelsz” – Bemutatkozik a miskolci cigány szakkollégium

A Borsod Online munkatársa, Horváth Imre kérdezte a Miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium vezetőjét, Makkai Lászlót és Szajkó Cintiát a szakkollégiumi életről.

2017. június 5. hétfő

Átadták a 2017-es Jószolgálat díjakat

Ünnepélyes keretek között adták át május 31-én, szerdán este Budapesten, a Várkert Bazár rendezvénytermében a Jószolgálat díjakat. Az életműdíjat Somos László kaposfői plébános kapta a roma közösségért végzett munkájáért. A díjazottak között van a székesfehérvári Szent... »

2017. június 2. péntek

A Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium és Diákotthon mentori találkozót szervezett

A Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium és Diákotthon május 31-én mentori találkozót szervezett.

2017. június 2. péntek

Cigánypasztorációs közösségi házat adtak át Sajópetriben

Ünnepélyes keretek között adták át és szentelték meg a cigánypasztorációs közösségi ház új épületét Sajópetriben május 29-én. A faluszéli házban végleges otthonra talált minden cigánypasztorációs feladat és tevékenység.

2017. június 1. csütörtök

A miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium gyűjtött a rászoruló nagyváradi fiataloknak

A miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium gyűjtést szervezett a Böjte Csaba alapítványához tartozó nagyváradi Szent Angéla Ház fiataljainak. Az összegyűlt adományok a múlt héten értek célba.

2017. május 31. szerda

Fiatalok szerveznek játékos hétvégéket a kerecsendi roma gyerekeknek – KÉPRIPORT

Huszonkettedik nyári táborukra készülnek a Heves megyei Kerecsenden azok az önkéntesek, akik roma gyerekeknek és családjaiknak szerveznek közösségteremtő programokat. A képriport fotói a legutóbbi, május 13–14-i hétvégén készültek.

2017. május 16. kedd

Dobogós helyen végeztek a gyulaji iskolások az országos nemzetiségi tanulmányi versenyen

Második és harmadik helyezést értek el az Országos Általános Iskolai Nemzetiségi Tanulmányi Versenyek keretében megrendezett roma népismereti vetélkedő április 17–28. között zajló döntőjében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat gyulaji Galló József Általános Iskolájának... »

2017. május 8. hétfő

tovább »