Megerősödni a szolgálatra – cigánypasztorációs konferencia Egerben

„Figyelmünk központjában a család” – 15. alkalommal rendeztek cigánypasztorációs konferenciát Egerben. December 14. és 16. között a Szent János Házban gyűltek össze a szolgálatban elkötelezett cigány és nem cigány emberek szakmai, lelki feltöltődésre.

2017. december 16. szombat

Ferenc pápa áldását adta az Igazgyöngy alapítvány és művészeti iskola tevékenységére

L. Ritók Nóra, a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vezetője három, mélyszegénységben élő kislánnyal együtt részt vett a december 6-i általános pápai audiencián.

2017. december 8. péntek

Mikulás járt a szegedi roma tanodában is

A szegedi roma önkormányzathoz is megérkezett december 6-án a Mikulás; a rendezvényt a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász hatvan ajándékcsomaggal támogatta.

2017. december 7. csütörtök

Ülésezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) december 5-én és 6-án megtartotta téli rendes ülését. Mohos Gábor, az MKPK titkára december 7-én számolt be az ülésen tárgyalt témákról.

2017. december 7. csütörtök

Cigánypasztorációs lelkinapot tartottak Zalaegerszegen

Cigánypasztorációs lelkinapot rendeztek Zalaegerszegen december 3-án. A Szombathelyi Egyházmegyében első alkalommal megszervezett eseménynek a Mindszenty-iskola adott helyet.

2017. december 4. hétfő

Megáldották és átadták a Szent Miklós Szolgálóházat Debrecenben

Megáldották és átadták a Szent Miklós Szolgálóházat Debrecenben, a Petőfi tér 9. szám alatt, a görögkatolikus érseki hivatal szomszédságában.

2017. december 3. vasárnap

A Szentatyában is van félelem az iszlámmal kapcsolatban – Székely János az ad limina látogatásról

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai november 20. és 24. között ad limina látogatáson vettek részt Rómában. A küldöttség tagjával, Székely János szombathelyi megyéspüspökkel Somogyi Viktória beszélgetett a Vatikáni Rádióban.

2017. december 2. szombat

Hétéves a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat

Konferenciával és díjátadóval ünnepelte alapításának hetedik évfordulóját a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat. A november végén Máriapócson megrendezett eseményen a szervezet közel háromszáz munkatársa vett részt.

2017. november 30. csütörtök

Folytatódott a romapasztorációs kerekasztal-beszélgetés-sorozat Nyíregyházán

„A roma egyházközségek vallásossága” címmel romapasztorációs kerekasztal-beszélgetést rendeztek a nyíregyházi Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán november 28-án.

2017. november 30. csütörtök

A Miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégium diákjainak képzőművészeti napja

Képzőművészeti szakmai napon vettek részt a Miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégium diákjai november 18–19-én Budapesten. Látogatásuk célja a cigányság kultúrtörténetének megismerésére volt.

2017. november 28. kedd

Romapasztorációs továbbképzést tartottak a Miskolci Egyházmegyében

A Miskolci Egyházmegye Cigánymissziós és Koordinációs irodája minden évben megszervezi a cigánypasztorációban dolgozók szakmai továbbképzését. Ebben az évben november 20-án vette kezdetét a találkozó a Görögkatolikus Cigány Szakkollégiumban.

2017. november 22. szerda

Ötéves a Kaposvári Egyetem Roma Szakkollégiuma

A Kaposvári Egyetem Roma Szakkollégiumának ötödik születésnapját ünnepelték november 17-én, pénteken. Az eseményen köszöntőt mondott Podráczky Judit, a pedagógiai kar dékánja, majd Varga László kaposvári megyéspüspök szólt a jelenlévőkhöz.

2017. november 21. kedd

Templom és iskola – A bulgáriai cigányokat segítik a szaléziak

A Magyarországon is működő iskolaotthonos rendszer megvalósításával segítik többek között a mélyszegénységben élő romákat a szaléziak a bulgáriai Stara Zagorában.

2017. november 18. szombat

A csatkai kegyhely felújításáért indult zarándoklat a Vatikánba

Székely János szombathelyi megyéspüspök vezetésével több mint negyvenen indultak el november 5-én, vasárnap Zalalövőről a Vatikánba Ferenc pápához, hogy az európai cigányság egyik legjelentősebb zarándokhelyének, a csatkai kápolnának és környezetének rendbetételére hívják fel a... »

2017. november 9. csütörtök

Megyei Prima díjat kapott Chavvakula Lourduraju verbita szerzetes

A Vállalkozók Országos Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete Prima díját vehette át oktatás és köznevelés kategóriában az indiai származású Chavvakula Lourduraju verbita szerzetes, körömi káplán november 4-én Miskolcon.

2017. november 6. hétfő

Orosz Atanáz megszentelte a Görögkatolikus Cigány Szakkollégium felújított kápolnáját

Október 24-én Orosz Atanáz püspök látogatást tett a miskolci Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégiumban, illetve a Görögkatolikus Cigány Szakkollégiumban. Ennek keretében megszentelte a szakkollégium felújított kápolnáját.

2017. október 30. hétfő

Missziós nap Pécsen – KÉPRIPORT

Október harmadik vasárnapjához, a missziós világnaphoz kapcsolódóan missziós napot szervezett a pécs-gyárvárosi plébánia október 21-én.

2017. október 28. szombat

Romapasztorációs kerekasztal-beszélgetést rendeztek a nyíregyházi Szent Atanáz-főiskolán

„Kevéssel tetted őt kisebbé az angyaloknál” címmel hirdették meg a rendezvényt, melyre zsúfolásig megtelt a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola Szent Péter terme október 17-én délután. A programsorozat keretében ez alkalommal Sója Miklós görögkatolikus pap... »

2017. október 20. péntek

Minden irányból oltalmazva – A cigány közösség templombúcsúja Kántorjánosiban

Kántorjánosiban október 8-án tartották a cigány közösség templomának ünnepét Szocska Ábel apostoli kormányzó részvételével.

2017. október 13. péntek

Megújult a pécsi Néri Szent Fülöp Katolikus Óvoda – KÉPRIPORT

Megújult a pécsi Néri Szent Fülöp Katolikus Óvoda. A felújított épületet október 5-én áldotta meg Udvardy György megyéspüspök.

2017. október 10. kedd

tovább »