Fogyatékkal élők és egészségesek találkozóját rendezték Szombathelyen

November 25-én ismét megrendezte hagyományos Kelemen-napját a Magyar Cserkészszövetség III., nyugat-magyarországi kerülete. A fogyatékkal élők és egészségesek találkozójának a szombathelyi Aranyhíd Oktatási-Nevelési Integrációs Központ adott helyet.

2017. december 4. hétfő

Nemzetközi táborban vettek részt a mosonmagyaróvári cserkészek

Mintegy száz szlovák, lengyel és magyar fiatal vett részt az Európai Cserkészszövetség (FSE) nemzetközi táborában, melyet a felvidéki Kolbásán rendeztek meg július 17. és 23. között. Magyarországot a mosonmagyaróvári 1. csapat Denevérek Őrse képviselte Carlo Volpe... »

2017. augusztus 11. péntek

Erdőtündék és törpök a Bács-Kiskun megyei cserkészek táborában Apostagon

Harmadik alkalommal rendezték meg a Bács-Kiskun megyében lévő tizenegy csapat közös nyári táborát július 7. és 16. között. Július 9-én, vasárnap Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek tábori szentmisét mutatott be a táborozóknak.

2017. július 25. kedd

Imái nem hulltak a semmibe – Kaszap István születésének évfordulóját ünnepelték Székesfehérváron

A fiatalon elhunyt hitvallóra, Kaszap István jezsuita novíciusra emlékeztek születésének 101. évfordulóján, március 25-én Székesfehérváron. A szentmise főcelebránsa Spányi Antal megyéspüspök volt, a homíliát Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes mondta.

2017. március 27. hétfő

Az 1879-es nagy árvízre emlékeztek Szegeden – KÉPRIPORT

A Magyar Cserkészszövetség V. kerülete a szeged-belvárosi plébániával együttműködve március 11-én idén is megrendezte az 1879-es szegedi árvízre és az újjáépítési összefogásra emlékezve az „Árvízi Emléknapot”.

2017. március 13. hétfő

Buenos Aires érseke tiltakozik az argentin cserkészszövetség új nevelési tervei miatt

A cserkészek közgyűlésén bemutatott nevelési terv módosítását célzó javaslat miatt levelet küldött Mario Poli bíboros, Buenos Aires érseke az argentin püspöki konferenciának február 20-án. Az érsek elfogadhatatlannak tartja, hogy a javaslatban teret kap a genderideológia és az... »

2017. február 22. szerda

Megérkezett Veszprémbe a betlehemi békeláng

Az ENSZ 1986-ot a béke évének nyilvánította. Egy osztrák cserkészcsapat ötlete alapján a béke szimbóluma a betlehemi Születés Templomában égő láng lett. A békelángot minden évben repülővel viszik Bécsbe, majd ott „szétosztják”: több, kisebb fáklyát gyújtanak meg.

2016. december 12. hétfő

Útjára indult a betlehemi békeláng

Az Osztrák Rádió és Televízió (ORF) által 1986-ban elindított akcióban minden évben Jézus születésének helyéről, a Születés-bazilika örökmécseséről viszik el a világ minden pontjára a betlehemi békelángot.

2016. november 29. kedd

Elhelyezték Csonka Ferenc arcképét a harminc éve elhunyt cserkész pap pécsi sírján

A közkedvelt és legendás hírű cserkészvezető papra, Csonka Ferencre emlékeztek augusztus 27-én a pécsi köztemetőben. Síremlékén egykori tanítványai, ismerői és tisztelői helyezték el a néhai lelkipásztor porcelán arcképét.

2016. szeptember 6. kedd

„Ő is Isten óriása volt” – Egyházmegyei tanévnyitó és emléktábla-avatás Székesfehérváron

A szentéletű jezsuita novícius születésének 100. évfordulója alkalmából, az egyházmegye fenntartásában és területén működő rendi iskolák közös Veni Sancte ünnepét tartottak a Prohászka-emléktemplomban. Az évnyitó után Kaszap István egykori iskolájának falán helyeztek el... »

2016. szeptember 3. szombat

A szívek találkozásának ünnepe – Egyházmegyei Családi Nap Kecskeméten

A Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek által celebrált szentmisével vette kezdetét Szűz Mária Szeplőtelen Szívének ünnepén az Egyházmegyei Családi Nap, amelyet a kecskeméti arborétumban található Sarlós Boldogasszony-kápolnánál tartottak június 4-én.

2016. június 4. szombat

A montreali magyar plébániára látogatott Cserháti Ferenc püspök

Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök észak-amerikai vizitációja során Kanadában járva május 3. és 10. között látogatást tett a montreali Magyarok Nagyasszonya-plébánián, ahol Licskó Szabolcs plébános fogadta és... »

2016. május 10. kedd

Százéves a pécsi ciszterci gimnázium cserkészcsapata

Száz évvel ezelőtti alapítását ünnepli a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának cserkészcsapata. Az alkalomra a pécsi iskola folyosóinak vitrinjeit a 47. számú cserkészcsapat emlékei díszítették, az ünnepségen pedig felavatták az új lobogójukat.

2016. április 17. vasárnap

Kaszap István születésének 100. évfordulóját ünnepelték Székesfehérváron

Március 29-én emlékeztek meg Kaszap István születésének 100. évfordulójáról Székesfehérváron. A Prohászka Ottokár-emléktemplomban tartott szentmisén bejelentették, hogy a Nemzeti Emlékhely- és Kegyeleti Bizottság a nemzeti sírkertbe sorolta Kaszap István jezsuita novícius... »

2016. március 30. szerda

Kárpátaljára érkezett a betlehemi láng

Idén miskolci cserkészek egy speciális zsebmelegítőben hozták el Kárpátaljára a Betlehemben meggyújtott békelángot, amelyet a beregrákosi református templomban megszervezett lángosztó ünnepségen adták át egymásnak december 21-én a kárpátaljai magyar cserkészek.

2015. december 23. szerda

Összefogással építenek közösségi műjégpályát a budakalászi cserkészek

„Grundmunkával” kezdte létrehozni közösségi műjégpályáját a budakalászi 1111. Szent István Cserkészcsapat. Sok száz ember összefogása, családok és cégek adományai segítségével jutottak el az utolsó lépéséig.

2015. december 13. vasárnap

A Magyar Cserkészszövetség immár 25. alkalommal hozza el a betlehemi békelángot

December 13-án, délután 3 órakor tartják a Gellért-hegyi Sziklatemplomban azt az ünnepséget, amelynek keretében minden, a Magyar Cserkészszövetség által létrehozott honlapon regisztráló önkéntes elviheti saját otthonába és településére a betlehemi békelángot.

2015. december 11. péntek

Cserkészekkel „túrázott” Szent Márton ereklyéje Kemenesalján

Október 24-én a Szent Márton-év előkészülete jegyében hirdette meg a szombathelyi 350. Számú Szent Márton Cserkészcsapat a „Szent Márton 14” elnevezésű túrát, melynek keretében a szent ereklyéje eljutott a celldömölki Nagyboldogasszony-plébánia filiáiba is.

2015. október 30. péntek

Kétszáz magyar vesz részt a cserkészek világtalálkozóján Japánban

Kétszáz magyar vesz részt a jövő kedden, július 28-án kezdődő 23. Cserkész Világtalálkozón, a cserkészek négyévente megrendezett dzsemboriján Japánban. Az augusztus 2-ig tartó eseményre 147 országból több mint 33 ezer fiatalt várnak – írja az MTI.

2015. július 23. csütörtök

Szent Márton nyomában jártak Szlovéniában a cserkészek

A szlovéniai Segetiben jártak a szombathelyi 350. számú Szent Márton Cserkészcsapat tagjai július elején, hogy tisztelegjenek az I. világháború hősei előtt – tájékoztat a Szombathelyi Egyházmegye.

2015. július 10. péntek

tovább »