Átadták a pécsi pálos templom felújított lépcsőjét

2017 májusában kezdődött el a pécsi pálos templom feljárati lépcsőjének teljes felújítása. Szeptember 12-én tartották a lépcsősor ünnepélyes átadását.

2017. szeptember 15. péntek

Az USA püspökei ötmillió dollárral támogatják a közép- és kelet-európai egyházakat

Az amerikai püspöki konferencia 4,8 millió dollárral támogat 206 projektet huszonkét közép- és kelet-európai országban. Az összeg abból a gyűjtésből származik, amelyet minden évben az illetékes püspökkari albizottság rendez az Egyesült Államokban.

2017. augusztus 11. péntek

Jó ütemben halad a Görögkatolikus Metropólia épületeinek felújítása

A Görögkatolikus Metropólia és a Hajdúdorogi Főegyházmegye épületenergetikai fejlesztései során megújul többek között a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola Papnevelő Intézet.

2017. július 30. vasárnap

Ötmilliárd forintot kapnak közfeladatot ellátó egyházak és civil szervezetek

Ötmilliárd forint támogatásra pályázhatnak szociális és gyermekvédelmi szakellátást nyújtó egyházi és civil szervezetek – jelentette be Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára... »

2017. július 4. kedd

Július 2-án gyűjtik a péterfilléreket

A Magyar Katolikus Egyház június 29., a Szent Péter és Pál apostolok ünnepe utáni első vasárnap, idén július 2-án tartja a péterfillérek gyűjtését az ország katolikus templomaiban. A befolyt összeget a Szentatya karitatív céljaira fordítják.

2017. június 30. péntek

Ferenc pápa humanitárius segélyt küld Dél-Szudán szenvedő lakosságának

„A pápa Dél-Szudánért” – ez a neve annak a humanitárius segélynek, amellyel Ferenc pápa szeretné kifejezni szeretetét és lelki közelségét a 2013 óta polgárháborúban szenvedő dél-szudáni lakosság iránt. A kezdeményezést június 21-én ismertették a vatikáni sajtóközpontban.... »

2017. június 26. hétfő

„Áldott légy Uram és minden alkotásod” – teremtésvédelmi program a Székesfehérvári Egyházmegyében

Április 18-án sajtótájékoztató keretében mutatták be a Székesfehérvári Egyházmegyében 2003-ban elindított „Lélegezzünk együtt a világgal” elnevezésű program keretében megvalósult fejlesztéseket. A sajtótájékoztatón részt vett Spányi Antal megyéspüspök mellett Soltész... »

2017. április 18. kedd

Megköszönték az orosz ortodoxok a kormányfőnek a templomaikra adott állami támogatást

Levélben köszönte meg az Orosz Ortodox Egyház magyar egyházmegyéje Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy a kormány 2,4 milliárd forintos támogatásról döntött az egyház magyarországi templomainak építéséhez, illetve felújításához.

2017. március 3. péntek

Erdélyi látogatást tett az amerikai püspöki kar megbízottja

Tetiana Stawnychy, az Egyesült Államok püspöki konferenciája Kelet-Közép-Európa egyházi közösségei megsegítéséért felelős albizottságának vezetője január 30-án látogatást tett a Gyulafehérvári Főegyházmegyében.

2017. február 6. hétfő

Ülésezett a szentszéki–izraeli kétoldalú állandó munkabizottság

A Szentszék és Izrael Állam közötti kétoldalú állandó munkabizottság január 18-án plenáris ülést tartott Jeruzsálemben. A tárgyalást az „Alapvető egyezmény” alapján folytatták, amelyet 1993-ban írt alá a két állam.

2017. január 20. péntek

Magyar állami támogatásból újult meg a felvidéki Ipolyhídvég plébániája

Január 18-án adták át a felvidéki Ipolyság (Sahy) és Balassagyarmat között félúton fekvő magyar település plébániaépületét.

2017. január 19. csütörtök

54 milliárd forintot kapnak az egyházi oktatási intézmények

A költségvetés év végi technikai zárásával a kormány döntése nyomán 54 milliárd forint többletforrást kapnak az egyházi oktatási intézmények szerte az országban – jelentette be Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár december... »

2016. december 19. hétfő

A Konstantinápolyi Egyetemes Patriarkátus dialógusközpontot hoz létre Budapesten

Együttműködési megállapodást kötött december 9-én közfeladat ellátásáról a kormány a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarkátus – Magyarországi Ortodox Exarchátussal.

2016. december 10. szombat

A ferences karizma a rend világi alkalmazottjaié is

Bár az egyházi év ádventtel kezdődik, az egyházmegyékben és a szerzetesrendeknél is inkább a nyár vége, szeptember eleje az új nekilendülés időszaka. Így van ez a ferenceseknél is.

2016. szeptember 12. hétfő

Új arculatot kapott a Benedictinus, a Pannonhalmi Főapátság budapesti boltja

Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát augusztus 16-án megáldotta a megújult bencés üzletet Budapesten. A Benedictinus Apátsági Termékek Boltja ismét várja az érdeklődőket és vásárlókat a belvárosi Károlyi utcában.

2016. augusztus 16. kedd

Etikus befektetéssel a rászorulókért

Június 26. és 28. között másodszor rendezték meg az Etikus Befektetés Konferenciát a Vatikánban az Igazságosság és Béke Pápai Tanácsa szervezésében, a Catholic Relief Service segélyszervezet közreműködésével.

2016. július 1. péntek

Megújult a hittanterem a Szatmár megyei Mezőfényen

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával újult meg a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyéhez tartozó Mezőfényen a régi hittanterem, mely ezentúl közösségi teremként működik.

2016. május 27. péntek

A nulla forintról szóló rendelkezés is számít – Ajánlja fel adója 1%-át a katolikus egyháznak!

Az alábbiakban Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közleményét olvashatják.

2016. május 3. kedd

Május elsejétől látogatható a püspökszentlászlói kastély és arborétum

A nemrég felújított püspökszentlászlói kastély, a hozzá tartozó arborétum és a zarándokszállás is megnyitotta kapuit a látogatók és zarándokok előtt május 1-jén.

2016. május 3. kedd

Hódmezővásárhelyen átadták a Kertvárosi iskola új épületét

Március 4-én délután Hódmezővásárhelyen átadták a Kertvárosi Katolikus Általános iskola új épületét. Az ünnepségen beszédet mondott Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök és Lázár János, a miniszterelnökséget vezető miniszter.

2016. március 5. szombat

tovább »