„Áldott légy Uram és minden alkotásod” – teremtésvédelmi program a Székesfehérvári Egyházmegyében

Április 18-án sajtótájékoztató keretében mutatták be a Székesfehérvári Egyházmegyében 2003-ban elindított „Lélegezzünk együtt a világgal” elnevezésű program keretében megvalósult fejlesztéseket. A sajtótájékoztatón részt vett Spányi Antal megyéspüspök mellett Soltész... »

2017. április 18. kedd

Megköszönték az orosz ortodoxok a kormányfőnek a templomaikra adott állami támogatást

Levélben köszönte meg az Orosz Ortodox Egyház magyar egyházmegyéje Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy a kormány 2,4 milliárd forintos támogatásról döntött az egyház magyarországi templomainak építéséhez, illetve felújításához.

2017. március 3. péntek

Erdélyi látogatást tett az amerikai püspöki kar megbízottja

Tetiana Stawnychy, az Egyesült Államok püspöki konferenciája Kelet-Közép-Európa egyházi közösségei megsegítéséért felelős albizottságának vezetője január 30-án látogatást tett a Gyulafehérvári Főegyházmegyében.

2017. február 6. hétfő

Ülésezett a szentszéki–izraeli kétoldalú állandó munkabizottság

A Szentszék és Izrael Állam közötti kétoldalú állandó munkabizottság január 18-án plenáris ülést tartott Jeruzsálemben. A tárgyalást az „Alapvető egyezmény” alapján folytatták, amelyet 1993-ban írt alá a két állam.

2017. január 20. péntek

Magyar állami támogatásból újult meg a felvidéki Ipolyhídvég plébániája

Január 18-án adták át a felvidéki Ipolyság (Sahy) és Balassagyarmat között félúton fekvő magyar település plébániaépületét.

2017. január 19. csütörtök

54 milliárd forintot kapnak az egyházi oktatási intézmények

A költségvetés év végi technikai zárásával a kormány döntése nyomán 54 milliárd forint többletforrást kapnak az egyházi oktatási intézmények szerte az országban – jelentette be Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár december... »

2016. december 19. hétfő

A Konstantinápolyi Egyetemes Patriarkátus dialógusközpontot hoz létre Budapesten

Együttműködési megállapodást kötött december 9-én közfeladat ellátásáról a kormány a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarkátus – Magyarországi Ortodox Exarchátussal.

2016. december 10. szombat

A ferences karizma a rend világi alkalmazottjaié is

Bár az egyházi év ádventtel kezdődik, az egyházmegyékben és a szerzetesrendeknél is inkább a nyár vége, szeptember eleje az új nekilendülés időszaka. Így van ez a ferenceseknél is.

2016. szeptember 12. hétfő

Új arculatot kapott a Benedictinus, a Pannonhalmi Főapátság budapesti boltja

Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát augusztus 16-án megáldotta a megújult bencés üzletet Budapesten. A Benedictinus Apátsági Termékek Boltja ismét várja az érdeklődőket és vásárlókat a belvárosi Károlyi utcában.

2016. augusztus 16. kedd

Etikus befektetéssel a rászorulókért

Június 26. és 28. között másodszor rendezték meg az Etikus Befektetés Konferenciát a Vatikánban az Igazságosság és Béke Pápai Tanácsa szervezésében, a Catholic Relief Service segélyszervezet közreműködésével.

2016. július 1. péntek

Megújult a hittanterem a Szatmár megyei Mezőfényen

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával újult meg a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyéhez tartozó Mezőfényen a régi hittanterem, mely ezentúl közösségi teremként működik.

2016. május 27. péntek

A nulla forintról szóló rendelkezés is számít – Ajánlja fel adója 1%-át a katolikus egyháznak!

Az alábbiakban Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közleményét olvashatják.

2016. május 3. kedd

Május elsejétől látogatható a püspökszentlászlói kastély és arborétum

A nemrég felújított püspökszentlászlói kastély, a hozzá tartozó arborétum és a zarándokszállás is megnyitotta kapuit a látogatók és zarándokok előtt május 1-jén.

2016. május 3. kedd

Hódmezővásárhelyen átadták a Kertvárosi iskola új épületét

Március 4-én délután Hódmezővásárhelyen átadták a Kertvárosi Katolikus Általános iskola új épületét. Az ünnepségen beszédet mondott Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök és Lázár János, a miniszterelnökséget vezető miniszter.

2016. március 5. szombat

Mire fordíthatják az egyházak Debrecenben az 500 milliós önkormányzati támogatást?

Mint arról korábban beszámoltunk, Debrecen önkormányzata 500 millió forintot biztosít a helyi egyházi fejlesztések támogatására. A felajánlott összegből csak a debreceni településfejlesztési programba illeszkedő és annak megfelelő terveket lehet megvalósítani.

2016. január 12. kedd

Idén is támogatja a kormány az erdélyi magyar egyházakat és oktatási intézményeket

Az erdélyi magyar történelmi egyházaknak és egyes erdélyi oktatási intézményeknek nyújtott idei támogatásról számolt be január 9-én gyimesfelsőloki sajtótájékoztatóján Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi... »

2016. január 11. hétfő

Debrecen önkormányzata idén 500 millió forinttal támogatja a történelmi egyházakat

Január 7-én, csütörtökön Papp László, Debrecen polgármestere kerekasztal-tárgyaláson fogadta a három történelmi egyház képviselőjét, akikkel megállapodott az idei egyházi támogatások mértékéről.

2016. január 8. péntek

Két és fél millió dollárral támogatja a közép- és kelet-európai egyházakat az amerikai püspöki kar

Az Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciája (USCCB) két és fél millió dollárt irányzott elő Közép- és Kelet-Európa egyházai számára – áll a konferencia albizottságának jegyzékében.

2016. január 7. csütörtök

Ajándékokban bővelkedő esztendőt zárt a Pécsi Egyházmegye

Mozgalmas évtől búcsúzik a Pécsi Egyházmegye. 2015-ben turisztikai beruházások zárultak le, új épületek nyitották meg kapuikat, és több száz rendezvény zajlott le sikeresen. Összefoglalásunkban az elmúlt év különleges eseményeiből közlünk rövid válogatást.

2015. december 31. csütörtök

Kegyeleti park lesz a katolikus temetőből Hódmezővásárhelyen

Együttműködési megállapodást kötött a hódmezővásárhelyi Szentháromság Plébánia és a helyi önkormányzat a katolikus temető közös üzemeltetéséről. A sírkertet rendezik, igényes, kulturált kegyeleti park lesz.

2015. december 31. csütörtök

tovább »